Beauty

Mitä tummat silmänaluset kertovat?

Beauty | 8.11.2018 | Katja Kokko

Puhuin eilisessä Re-Start webinaarissa face mappingista ja siitä, mitä esimerkiksi epäpuhtauksien sijainti voi kertoa kehon sisäisestä tilasta. Olen opiskellut vietnamilaiseen lääketieteeseen pohjautuvaa kasvorefleksologiaa, jonka mukaan kasvoissamme on kokonainen mikrokosmos, siis kaikki sisäelimet, hermojärjestelmä, lihakset ja luusto. Iho-ongelmien syy on aina kehon sisällä ja minua on kiehtonut jo vuosia oppia jäljittämään mahdollisia syitä kasvoja lukemalla.

Kaikilla meistä kehon sisällä piilevät ongelmat, kuten suoliston heikentynyt bakteerikanta tai matala-asteinen tulehdus, eivät ilmene iho-ongelmina, mutta kasvot kertovat silti todella paljon ihmisen terveydentilasta myös muilla tavoin. Olen useasti maininnut, että itselleni silmienympärys on aina ollut terveyteni ja hyvinvointini mittari ja juuri silmistäni näin toissakesänä ettei minulla ole kaikki hyvin ja lähdin tekemään muutoksia ruokavaliossani, mikä johti lopulta ketogeeniseen ruokavalioon. Nykyisin silmäni näyttävät aivan erilaiselta: valkuainen on kirkas ja valkoinen, silmien väri on kirkas ja silmät ovat elinvoimaisen näköiset.

Kiinnitän myös toisissa ihmisissä huomiota silmiin, silmänympärysihoon ja kasvojen vitaalisuuteen. Iho-ongelmat näkyvät myös silmistä ja silmänalusista. En ehtinyt kertoa eilisessä  webinaarissa tarkemmin, miten silmänalusia voi tulkita, joten päätin kirjoittaa siitä postauksen. Nämä tulkinnat pohjautuvat kiinalaiseen lääketieteeseen ja ne ovat toki vain suuntaa antavia.

Mitä silmänalusten väri kertoo kehosta?

Harmahtavat silmänaluset

Harmahtavat silmänaluset viittaavat metalli-elementin epätasapainoon, johon liittyvät sisäelimet ovat keuhkot (yin) ja paksusuoli (yang). Metalli-elementtiin liittyvät tunnetila on suru ja sen epätasapainoon voi liittyä liikaa huolta, murhetta ja perfektionismia. Ryhtikin painuu tällöin kumaraan ja hengitys muuttuu pinnalliseksi.

Sinertävät tai mustat silmänaluset

Sinertävät silmänaluset voivat kertoa vesi-elementin epätasapainosta. Vesi-elementin sisäelimet ovat munuaiset (yin) ja virtsarakko (yang). Vesi-elementin tunnetila on pelko ja sen epätasapainoon liittyy jännittäminen, asioiden varmistelu ja uupumus.

Vihertävät silmänaluset

Vihertävät silmänaluset liittyvät puu-elementin epätasapainoon. Puu-elementin sisäelimet ovat maksa (yin) ja sappirakko (yang). Tunnetila on viha ja puu-elementin ollessa epätasapainossa taustalla voi olla suuttumusta, turhautumista ja kontrollointia.

Punertavat silmänaluset

Punertavat silmänaluset voivat kertoa tuli-elementin epätasapainosta. Siihen liittyvät sisäelimet ovat sydän (yin) ja ohutsuoli (yang). Tuli-elementin tunnetila on ilo. Elementin epätasapainotilaan voi liittyä kiihtyneisyyttä, hysteriaa ja ahdistuneisuutta.

Kellertävät tai rusehtavat silmänaluset

Kellertävät tai rusehtavat silmänaluset voivat viitata maa-elementin epätasapainotilaan. Maa-elementin sisäelimet ovat perna (yin) ja mahalaukku (yang). Maa-elementin tunnetila on ajattelu. Epätasapainoon voi liittyä asioiden vatvomista, ahneutta ja itsekkyyttä.

Re-Start verkkovalmennuksen yin-jooga osion harjoitukset on suunniteltu näiden viiden elementin mukaan. Metalli- ja tuli-elementtien harjoituksen teemana on ilo, rakkaus, sydänenergia ja onnellisuus. Maa-elementin harjoituksen teemana on ruoansulatus, ravitsevuus ja päättäväisyys. Vesi-elementin harjoitus rauhoittaa ja tuo tasapainoa sekä tyyneyttä. Puu-elementin harjoitus on energisoiva ja detox-vaikutteinen.

Jos kärsit iho-ongelmista, suosittelen myös lämpimästi tutustumaan myös Annika Havasteen ravinto-osioon, sillä kuten sanottua, iho-ongelmat liittyvät aina suoliston kuntoon (esim. rosaceaan liittyy ohutsuolen bakteeriston liikakasvu) ja hoito tapahtuu hoitamalla ensi sijaisesti suolistoa ja hermostoa. Ulkoisella hoidolla hoidamme puolestaan oiretta. Iho-ongelmien hoitoon Re-Startin must have -osiot ovat siis Iho, Yin-jooga ja Ravinto.

Minkä väriset silmänaluset sinulla on?

Kuva Kaapo Kamu

Avainsanat: , , , , ,