Astrologia

Virranjakajalla – Uusikuu Skorpionissa

Astrologia | 7.11.2018 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 7.11.2018 – 6.12.2018

Toivottavasti tuleva kuunkierto on yhtä lupaava kuin mitä uudenkuun sijainnin Saabinen symboli antaa ymmärtää, se on nimittäin ”A girl’s face breaking into a smile.” (tytön kasvoille leviää hymy.), eikä olisi yhtään pahitteeksi tässä keskellä koko vuoden synkintä ja monille raskainta aikaa saada jotain hymyilemisen aihetta.

Marraskuinen uusikuu on Skorpionissa, joka ainakaan päällisin puolin ei ole se kaikkein hymyilyttävin merkki. Skorpioniin liitetään elämän tummat sävyt, intohimo, draama, kontrolli, valta, syvällisyys ja intensiiviset tunteet. Skorpioni onkin hyvin mustavalkoinen merkki ja pitää sisällään sellaista pinnan alla kuplivaa ydinenergiaa, joka voi olla yhtälailla parantavaa kuin tuhoavaakin. Skorpioni on kuoleman ja uudelleensyntymän symboli, ja sen siipien alle (Skorpionin korkeampaa tietoisuuden tasoa kuvaa Kotka) mahtuu niin kostonhimoa, mustasukkaisuutta ja pitkävihaisuutta, kuin läpitunkevaa tarkkanäköisyyttä, sitkeyttä, periksi antamattomuutta, epäitsekkyyttä, luomisvoimaa sekä kykyä tuhota vanha muoto ja luopua siitä mikä ei enää ole elävää ja merkityksellistä.

Skorpioni ei jätä kylmäksi, ja mikäs sen parempi tässä marras-joulukuun pakkasia odotellessa. Ja vaikka uusikuu onkin nyt näin voimakkaasti latautuneessa merkissä, sen sijainti muihin planeettoihin nähden on oikein harmoninen ja lempeä. Joten uusikuu on sävyltään merkkinsä mukaisesti ehdottomasti syvä ja koskettava, mutta herkkä, empaattinen ja parhaimmillaan jopa parantava.

Se mikä tässä ajassa kiinnittää kaikkein eniten huomiota, on edelleen perääntyvä Venus, josta puhuttiin jo viime kuun ajankuvassa. Perääntyvä Venus on siirtynyt kaikessa hiljaisuudessa Skorpionista Vaakaan, ja on uudenkuun kartalla yhtymässä syviä tunnesuhteita, pyyteetöntä rakkautta ja menettämisen pelkoa symboloivaan Cerekseen ja vastapäätä vallatonta, usein arvaamattomina ja äkillisinä yllätyksinä itseään ilmentävään Uranukseen. Etäämmällä, mutta silti mukana kuviossa on myös Pluto (joka on Skorpionin hallitsijaplaneetta ja symboliikaltaan samoilla linjoilla, elämää ja kuolemaa), jolloin tästä muodostuu suorastaan punahehkuisena sykkivä t-risti, ei kerta kaikkiaan suostu kierrettäväksi, ohitettavaksi eikä vältettäväksi. Ei enää.

Perääntyvä Venus nostaa usein pintaan menneisyydessä kesken jääneitä asioita, jotka usein liittyvät ihmissuhteisiin, rakkauteen, omanarvontuntoon sekä kaikkeen mikä on arvokasta, myös raha. Tyypillisimmin tämä näkyy elämässä niin, että jokin rahankäyttöön tai muuten talousasioihin liittyvä seikka, jolla on juurensa syvällä menneisyydessä, pamahtaa nyt vasten kasvoja (yllätys! huutaa Uranus), ja vaikka kyse ei olisikaan elämästä ja kuolemasta, sen nostattamat tunteet voisivat antaa ymmärtää näin olevan.

Toinen tälle ajalle tyypillinen ilmiö on ihmissuhteissa tapahtuva vääjäämätön poksahdus. Huomaa, että tämäkään kuvio ei missään nimessä ole ”huono” tai ”negatiivinen”, se mitä se tuo mukanaan riippuu aivan siitä mitä sinne maton alle on tullut tallottua piiloon näkyvistä. Jonkun kohdalla kyse on yllättävästä ja äkillisestä erosta (oliko se lopultakaan niin yllättävä, jos olet ihan täysin rehellinen itsellesi?) tai sitten äkillisestä suunnanvaihdoksesta tai yllättävästä kihlautumisesta tai perinnöstä, lottovoitosta (vertauskuvallisesti tai kirjaimellisesti). Sitä niittää mitä on kylvänyt, eihän tässä ole mitään uutta, uudelta se tuntuu vain siksi, että on tullut välteltyä totuutta ja unohdettua mitä sinne maton alle tuli tungettua (rakkauskirjeitä? laskuja? kymppitonni pahanpäivän varalle?). Joka tapauksessa ja kaikesta huolimatta tämä perääntyvän Venuksen neljänkymmenen päivän mittainen retki toimii aina, vilpittömästi ja lahjomatta sinun omaksi parhaaksesi. Et ehkä näe sitä nyt, mutta jonkin ajan kuluttua voit huomata ilman raikastuneen ja olon keventyneen. Loppujen lopuksi kaikki menikin parempaan suuntaan. Luota siihen, kiitä Venusta, muuta ei tarvita.

Olemme parhaillaan eräänlaisella virranjakajalla kosmisten linjojen suhteen. Monta tärkeää asiaa, jotka viittaavat ajanlaadun isompaan muutokseen, on tapahtumassa parhaillaan. Jupiter, tuo kyllästymiseen saakka ”Eläinradan Joulupukiksi” nimitetty planeettasymboli, joka kuvaa kasvua, laajentumista, runsautta ja näkökulman avautumista uudelle tasolle, vaihtaa merkkiä ja siirtyy 8.11. Skorpionista Jousimieheen. Siitä eteenpäin Jupiter on noin vuoden verran omassa merkissään ja viihtyy siellä vallan mainiosti. Kollektiivisessa tietoisuudessa on kuplimassa jotain uutta, ja se saattaa näkyä uudella tavalla valtavirran suuntautumisessa erilaisiin, aiempaa maailmankatsomusta avartavampiin asioihin. Vieraat kulttuurit, kaukomatkat, horisontin laajentaminen kaikessa merkityksessään, totuuden etsintä, filosofiat, uskomukset ja mielipiteet voivat kokea yllättävän ja jopa hyvin nopean muutoksen. Ihmiskunnan tietoisuus laajentuu ja muuttuu koko ajan, ja tämän seuraavan vuoden se tuntuu tapahtuvan turbomoottorin avustuksella. Jupiter on myös optimismin planeetta, joten haluan uskoa että suunta on jotain paljon parempaa mitä voisimme nyt uskoa.

Jostain syystä päivät 16.11. ja 17.11. ovat nyt kovin tapahtumarikkaita astrologisesta näkökulmasta, kun toinen vuoden merkkitapahtuma – kuunsolmulinjan siirtyminen Leijona-Vesimies –akselilta Rapu-Kauris –akselille. Älä välitä jos astrojargon menee ohi ymmärryksen ei haittaa, se ei ole oleellista tässä, tämä siirtymä kuvaa vain muutosta ajassa, aivan samalla tavoin kuin Jupiterinkin merkkivaihdos. Tästä eteenpäin noin vuoden verran kolkutellaan erityisen voimakkaasti heitä, joilla Rapua tai Kaurista syntymäkartoillaan. Karma kutsuu, kuuluuko? Samana päivänä kun kuunyläsolmu siirtyy Rapuun myös Venus päättää perääntymisjaksonsa ja Mars vaihtaa merkkiä itselleen ehkä epäsopivimpaan ympäristöön, epäitsekkääseen ja empaattiseen Kalojen merkkiin. Sisäinen soturi Mars voi olla hieman lamautunut tai muuten vaan eksyksissä tämän ”käännä toinenkin poskesi” –mentaliteettia sotastrategianaan viljelevän merkin äärellä. Vaan mikäpä olisi parempi ajankohta kääntää Marsiin liitettyä kilpailuviettiä ja hektistä hääräämistä hiljaisemmalle, ja nauttia Marsin lipumisesta Kaloissa yinjoogan, uimisen, tanssin, tantran tai muiden luovien ja/tai henkisten harjoitusten fyysisten muotojen parissa.

Ja sitten viimeisenä vaan ei vähäisimpänä – tätähän on jo odotettu – Merkurius alkaa perääntyä 17.11. Merkurius, tuo veikeä pieni sanansaattajamme, joka hallitsee viestintää, kommunikointia sekä logistiikaa, ja nyt Jousimiehen merkissä erityisesti matkustamista, tekee taas muutaman viikon mittaisen takaperoisen pyrähdyksen avittaen meitä kääntymään sisäänpäin, tutkailemaan sitoumuksiamme, päätöksiämme ja valintojamme, ja muuttamaan mielemme kaiken sen suhteen, johon lupauduimme silloin, kun sydänkanava oli käännetty niin hiljaiselle volyymille, ettei sen ohjeista saanut selvää. Nyt kuuluu taas, ja hyvää kuuluukin. Toimi sen mukaan.

 

Kuukauden keskeiset teemat: intensiteetti, syvät tunteet, voimakkaat reaktiot, hylätyksi tulemisen pelko, luopuminen, antautuminen, transformaatioprosessi, irtipäästäminen, kontrolli ja siitä luopuminen, menettämisen pelko, menneisyydessä koettujen tunteiden aktivoituminen, luottamus, vapautuminen, ilo, rakkaus, muutos, vallankumous, uudet tuulet, näkökulman muutos, laajentunut tietoisuus

 Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Skorpionissa sekstiilissä Plutoon ja kolmiossa Neptunukseen. Venus perääntyy Vaa’assa yhtymässä Cerekseen, oppositiossa Uranukseen ja neliössä Plutoon (t-risti). Neptunus neliö Merkurius (Jupiterin väljä yhtymä Merkuriukseen).  Pluto sekstiili Jupiter ja Neptunus. Uranus kvinkunssi Jupiter ja kolmio Saturnus. Venus, Uranus, Neptunus ja Khiron perääntyvät. Merkurius alkaa perääntyä 17.11. Jousimiehessä. Venus päättää perääntymisjakson 16.11. Jupiter siirtyy Jousimieheen 8.11. Aurinko siirtyy Jousimieheen 22.11. Täysikuu Kaksosissa 23.11. Uusikuu Vaa’assa 7.11.

 

Kirsi Halla-Seppälä – Ratkaisukeskeinen terapeutti, Ammattiastrologi, Läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt terapeuttina ja tehnyt astrologista konsultaatiota, sekä kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta yli 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kirsi vastaanottaa terapia-asiakkaita ja tekee tulkintoja Helsingissä Katajanokalla sijaitsevalla vastaanotollaan.

Kirsin haastattelu ja kotisivu.

Avainsanat: