AstrologiaBody & Mind

Q & A: Astrologi Kirsi Halla-Seppälä

Astrologia | Body & Mind | 15.1.2018 | Katja Kokko

Astrologi Kirsi Halla-Seppälän uudenkuun ajankuva teki hartaasti toivotun comebackin blogiin joulukuussa ja jatkossa Kirsin tulkinta ajan energioista ilmestyy aina uudenkuun aikana, eli kerran kuukaudessa. Kirsi on ollut luottoastrologini vuodesta 2014 ja käyn hänen luonaan jokaisen vuoden alussa tsekkaamassa, millaiset tunnelmat henkilökohtaisella tähtikartallani on kullekin vuodelle luvassa.

Ajattelin, että teitä ehkä kiinnostaisi kuulla Kirsistä ja hänen työstään hieman enemmän – kyseessä kun ei ole ihan se ammateista tavallisin ja astrologia on monelle tuntematon käsite, sillä se on jotain aivan muuta kuin naistenlehtien sivuilla ilmestyvät horoskoopit. Kirsi ei ole myöskään pelkkä astrologi, kuten haastattelusta selviää. Tutustutaanpa tähän naiseen siis hieman paremmin.

Kerro hieman taustastasi: mitä kaikkea olet tehnyt ja millaista työtä teet tällä hetkellä?

Olen ammatiltani astrologi ja ratkaisukeskeinen terapeutti. Tapaan asiakkaita vastaanotollani, ohjaan ryhmiä, järjestän koulutuksia ja kirjoitan erilaisia tilaustöitä sekä omaa blogia. Urapolkuni on ollut suoraviivainen, joskin epätavanomainen. Voisi sanoa, että olen aina ollut astrologi, on kuin olisin tullut tähän elämään se taito mukanani. Pidin ensimmäisen astrologisen esitelmäni piirtoheitinkalvoineen kaikkineen kaksitoistavuotiaana ja aloin tehdä tulkintoja asiakkaille ennen kuin täytin kaksikymmentä. Oma yritys on tällä alalla ollut itsestäänselvyys, mutta muutamaan otteeseen olen ollut myös palkkatyössä, viimeisin kerta oli vuonna 2009-2011 kun toimin astrologina MTV:llä ja Subilla pyörineessä astrologisessa tv-ohjelmassa.

Astrologiaan liittyy paljon ennakkoluuloja ja sitä saatetaan pitää täytenä huuhaana. Kerro hieman lisää astrologiasta, mistä siinä oikein on kyse?

Astrologia nimikkeen alle mahtuu kaikenlaista, mahdollisesti myös huuhaata, eikä ole olemassa mitään yleismaailmallista yhteistä astrologiakäsitystä, jonka kaikki alan harjoittajat allekirjoittaisivat. Vähän niin kuin joogassakin on eri koulukuntia, eri filosofioita ja erilaisia tapoja harjoittaa samaa asiaa, kuin myös pätevämpää ja kotikutoisempaa palveluntarjoajaa. Itse edustan pääasiassa länsimaista psykologista astrologiaa, joka juontaa juurensa jungilaiseen psykoanalyysiin. Rakastan arkkityyppejä, sisäisiä tarinoita, metaforia ja mytologiaa. Mielestäni astrologia on kuin psykologian vanhempi (ja viisaampi) taiteilijasieluinen isosisko, ja sen avulla on mahdollista tutkia ihmisyyttä, aikaa ja elämän ilmiöitä syvällisestä ja moniulotteisesta näkökulmasta.

Vertaan itse astrologiaa usein musiikkiin, siinä on kyse hyvin samankaltaisesta järjestelmästä, matemaattisesta symboleihin perustuvasta kielestä, jota alan harjoittaja tulkitsee itsensä näköisesti omalla äänellään tai instrumentillaan. Mutta pohjimmiltaan astrologiassa on kysymys ajan laadusta. Kalentereilla ja kelloilla mittaamme ajan määrää, astrologialla määritämme ajan laatua. Asioita tapahtuu kun ajassa on sama laatu kuin tapahtumassa, ihminen syntyy hetkellä jonka laatu vastaa hänen sisäistä olemustaan.

Astrologiaa on joskus helpompi selittää sanomalla mitä kaikkea se ei ole. Astrologia ei ole typologia, tähtimerkit eivät edusta 12 ihmistyyppiä vaan arkkityyppistä tapaa ilmentää energiaa. Astrologia ei ole tähdistä ennustamista, eikä astrologia pidä sisällään uskoa ennalta määrätystä kohtalosta tai siitä että planeetat saisivat aikaan tapahtumia tai vaikuttaisivat esimerkiksi ihmisen luonteeseen.

Olen itse luotsannut nimikkeen ”uuden tietoisuuden astrologia”, jolla olen halunnut korostaa sitä miten astrologia voi olla apuna läsnäolosta ja sydäntietoisuudesta käsin elämiseen. Monelle astrologian harjoittaminen jää mielen tasolle, sen avulla määritellään, selitetään ja analysoidaan asioita, ja sen myötä juurrutaan syvemmälle mielen luoman erillisen itsen ja psykologisen ajan harhaan. Astrologiaa voi käyttää myös auttamaan meitä elämään tietoisempaa ja tähän hetkeen juurtunutta elämää. Eckhart Tolle on sanonut astrologiasta, että parhaimmillaan se voi auttaa meitä näkemään ne kohdat itsessämme, joissa helpoimmin toimimme tiedostamattomalla tavalla. Ajattelen, että näin käytettynä astrologia on erinomainen väline tunnistaa tiedostamattomia ohjelmointejamme ja ns. “koodauksia”, jotka ohjaavat asenteitamme ja käyttäytymistämme. Nämä toimintamallit ja ajatukset (tulkinnat todellisuudesta) vaikuttavat siihen miten koemme elämämme, siis luovat “todellisuutemme” eli sen millaisena elämä meille näyttäytyy. Kun nämä ohjelmoinnit muuttuvat, koko elämä muuttuu.

Kun teet intuitiivisia tulkintoja, yhdistätkö astrologisen kartan tulkintaan myös näkijän kykyäsi?

Niitä ei voi oikein erottaa toisistaan. Pikemminkin astrologia on alkanut hiljalleen väistyä taka-alalle, kun informaatio tulee nopeasti ja suoraan moniaistillisena kokemuksena. Kun teen tulkintaa ja virityn asiakkaan energiaan ja sielunsuunnitelmaan, koen kaiken itseni kautta ja ikään kuin olisin sisällä asiakkaan kysymyksiä koskevissa asioissa ja tilanteissa, ja tulkinta tulee yleensä melkoisella tykityksellä, usein nopeammin kuin itse ehdin ajatella. Vuosia sitten prosessi oli erilainen, kun tulkinnat olivat enemmän astrologisiin kuvioihin perustuvia, mieleni tuottamia johtopäätöksiä. Nykyään se on hyvin toisenlaista, hyvin nopeaa ja hyvin tehokasta, kun ohjaksissa on korkeampi tietoisuuteni eikä rationaalis-looginen mieleni.

Nykypäivänä löytyy monenlaisia terapeutteja, henkisiä valmentajia, kanavoijia ja energiaparantajia, mutta ammattitaito ja -etiikka ei ole välttämättä kaikilla aivan kunnossa. Mistä tunnistaa hyvän astrologin, näkijän, energiaparantajan tai ns. vaihtoehtoisia hoitomuotoja/terapiaa tarjoavan henkilön?

Kaikkein tärkein mittari on oma tunne siitä, millaista tällaisen ihmisen seurassa on, millainen olo tapaamisesta jää. Ammattitaitoinen ihminen on aina kunnioittava ja arvostaa asiakkaan kokemusta ja näkökulmia. Hyvä terapeutti tai muu auttaja toimii aina asiakkaansa parhaaksi ja osaa pitää turvalliset rajat. Jos tapaamisesta jää jotenkin kummallinen olo, vuorovaikutuksessa on todennäköisesti ollut jotain pielessä. Hyvä terapeutti/astrologi/auttaja on turvallinen ja luotettava, hän ei mielistele muttei myöskään pelottele tai luo kielteisiä visioita, hän ei arvostele, tyrmää eikä korosta omaa erityisyyttään, hän ei koskaan tyrkytä tai painosta vaan kunnioittaa aina ehdottomasti jokaisen yksilöllisyyttä, elämänkatsomusta sekä vapautta tehdä omat valinnat elämässä.

Mitä asiakkaan olisi hyvä ottaa huomioon tai tietää tullessaan astrologiseen tulkintaan tai kanavointiin?

Jokaisella astrologilla ja näkijällä on omat työskentelytapansa, joten tämä saattaa vaihdella riippuen siitä kenestä on kysymys. Itselläni toimii parhaiten, jos asiakkaalla on kysymyksiä tai että käsitellään asiaa joka on hänelle oikeasti tärkeä ja ajankohtainen. On hyvä ottaa huomioon, että vaikka voimme tulkinnassa tutkia ajankohtaisia ja tulevia prosesseja tai teemoja, niin tulevaisuuden tarkkojen tapahtumien ennustaminen ei ole mahdollista eikä mielekästä. Uskon että luomme parasta mahdollista tulevaisuutta olemalla läsnä tässä hetkessä, valintamme ja asenteemme vaikuttavat siihen millaiseksi tulevaisuutemme muodostuu.

Mikä työssäsi on haastavinta?

Oi, veroilmoitus! Ja muut yksinyrittäjyyteen liittyvät käytännön seikat! Olisi ihanaa kun voisi vain tehdä sitä työtä mitä rakastaa ja minkä osaa, mutta kun sen lisäksi pitää hoitaa kaikki yrityksen ylläpitämiseen liittyvät asiat laskutuksesta markkinointiin.

Entä antoisinta? Mikä on suurin sydämesi kutsumus työssäsi?

Erityisen lähellä sydäntäni on läsnäolo- ja tietoisuusohjaus, joka on jossain määrin läsnä kaikessa työssäni, mutta teen tätä myös yksilövastaanotolla asiakkaiden kanssa. Nämä ovat yleensä pidempiaikaisia jaksoja, ja on mielettömän ihanaa olla mukana todistamassa sitä ihmeellisen kaunista prosessia, kun asiakas alkaa siirtyä mielestä sydämen ohjaukseen ja läsnäoloon. Kun tietoisuus muuntuu, kaikki muuttuu. Kun siirtyy elämään elämää mielen tuolle puolen, läsnäolosta ja sydänenergiasta käsin, koko elämä transformoituu. Suurin intohimoni on auttaa ihmisiä vapautumaan kärsimyksestä siirtymällä pois mielen hallinnasta, heräämään läsnäoloon ja sydäntietoisuuteen, todellisuuden kokemiseen suoraan ilman mielen jatkuvaa selostamista, draamaa ja kokemusten filtteröintiä.

Millaisia haaveita sinulla on työsi suhteen?

Vähän samaan tapaan kuin siirtäisi valtamerialusta hiljalleen uuteen suuntaan, olen siirtymässä enemmän ja enemmän kirjoittamiseen ja ryhmien ohjaamiseen. Voi olla että yksilötyöskentely tulee jossain vaiheessa jäämään kokonaan taakse. Mitään kiirettä ei ole, ja asiat etenevät oikeaan suuntaan oikealla ajoituksella. Kirjoittaminen ja ryhmät ovat kuitenkin jo pitkään olleet visioni tulevasta. Myös yksi suurimmista unelmistani on juuri toteutumassa, mutta en saa vielä puhua siitä mitään.

Millaisista asioista hyvinvointisi muodostuu?

Kaikkein tärkein hyvinvointini kulmakivi on oma hiljainen ja rauhallinen elämäntapani. Olen superherkkä ja menen helposti epätasapainoon pienestäkin kuormituksesta. Oleilu oman sisimmän äärellä ilman tarvetta ajatella on parasta lepoa. Rakastan myös luontoa ja tarvitsen metsää, puhun puille. Elän todella yksinkertaista elämää ja teen vähän. Keitän teetä ja silittelen kissaa.

Onko sinulla jotain haasteita hyvinvoinnin kanssa ja miten hoidat esim. stressiä?

En kestä stressiä, joten arjen rakenteiden täytyy olla niin hyvässä kunnossa, ettei stressille ole sijaa. Elämääni on vaikuttanut tosi paljon kehoni poikkeava herkkyys, kun 14-vuotiaana aloin vuotaa suolistosta verta heti jos jokin asia aiheutti kuormitusta. Moni olisi vaan porskuttanut eteenpäin, itse päädyin teho-osastolle letkuihin ja vietin yhtä mittaa pitkiä aikoja sairaalassa oman itseni äärellä. Ehkä juuri siksi olen aina ollut tosi kiinnostunut myös ravitsemuksesta ja erilaisista vaihtoehtoisista hoitomuodoista. Olen melkoinen ravintohifistelijä, rakastan puhdasta, luonnonmukaista ja ravintotiivistä ruokaa ja käytän mielelläni hyviä lisäravinteita. Sen lisäksi tykkään käydä erilaisissa hoidoissa ihan vaan omaksi ilokseni, eikä enää vain ”hoitamassa” jotain.

Paljasta kaikkein hihhulein asia itsestäsi!

Sanon aina että synnyin tänne ”luukut auki”, joten suurin osa asioista joita moni pitää hihhuleina ovat olleet mukanani aina, enkä oikein osaa nähdä niissä mitään erikoista. Olen myös luonnostaan tosi maanläheinen ja yksinkertaisuuteen pyrkivä ihminen, henkinen suuntaukseni taitaa olla ”metsämökki-zen” joten monet hihhuloinnit ovat matkan varrella karisseet. Ehkäpä se, että en ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että maailma jossa elämme on totta, voisi olla hihhulia? Mutta en ole kovin kiinnostunut mistään spekuloinneista tai filosofisista pohdinnoista, elän mieluummin aistieni kautta tässä kokemuksellisessa taideteoksessa nimeltä elämä.

Mikä on suhteesi luonnonkosmetiikkaan? Onko sinulla jotain luottotuotteita?

Rakastan luonnonkosmetiikkaa! Olen juuri niitä, jotka käyttivät Dr. Hauschkan, Weledan ja Frantsilan tuotteita ja hennasivat hiuksia, kun juuri kukaan ei vielä tiennyt luonnonkosmetiikasta, ja viime vuosina homma on hyvässä mielessä räjähtänyt käsiin. On niin paljon ihania tuotteita, Vintner’s Daughterin kulttiöljy on ollut yksi suosikki, lempisarjoista näin päällimmäisenä tulee mieleen de Mamiel, InFiore, Tata Harper ja Neal’s Yard Remedies. Viime viikon maanantaina koin kasvohoidossa tajuntaa laajentavan elämyksen, kun In Fioren uusi Fleur vibrant öljy kilautti jotain henkistä hermosäiettä. Yleensä olen hoidoissa hiljaa syvällä omassa kokemuksessa, mutta nyt kävin hihkumaan ja melkein itkin onnesta. Luonnonkosmetiikan kanssa ollaan jonkin taianomaisen äärellä, yksi ihanimpia asioita ihmisenä olemisessa on siis hyvä naamarasva.

Tervetuloa takaisin blogiin Kirsi!

Kirsin blogin ja nettisivut löydät täältä.

Kuvat Kirsi Halla-Seppälä

Avainsanat: ,