Beauty

Täsmätuotteet iho-ongelmien hoitoon

Beauty | 18.11.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Iho-ongelmaiset kuulolle, nyt on luvassa täsmävinkit viiden yleisimmän iho-ongelman hoitoon!

Pari kuukautta sitten leukani loksahti auki, kun törmäsin Instagramissa täydellisen muodonmuutoksen kokeneeseen S5 Skincareen, josta kirjoitin blogissa tismalleen vuosi sitten. S5 on yksi niitä harvoja sarjoja, joissa olen haistanut jotain erityisen hyvää ja mielenkiintoista. Intoilin sarjasta jo sen vanhallakin ulkoasulla, joka muistutti lähinnä jotain apteekkisarjaa tai Dermalogicaa. S5:ssä on erittäin potentiaaliset vibat lähteä valloittamaan hyllytilaa apteekkien kosmetiikkaosastolta!

S5 on Evolven valmistajien tehokkaampi cosmeceutical-sarja, jonka tehoraaka-aineet ovat adaptogeenejä. Olen tästä jauhanut jo useaankin otteeseen, mutta adaptogeenit tulevat olemaan seuraava iso raaka-ainetrendi.

S5 teki uudistuksena myötä niin sanotusti Evolvet. Jos googlaat Evolven ja löydät kuvia vanhasta brändistä, et voi uskoa silmiäsi. Melkein sama tapahtui nyt S5:lle, tosin lähtökohta ei ollut lähellekään yhtä karmaiseva kuin vanhalla Evolvella.

Uudistuksen myötä tuotteet on pakattu mustaan miron-lasiin, joka onkin luonnonkosmetiikan virallinen hittipakkaus. Jos musta lasi alkaa kyllästyttää niin kerrottakoon, että miron-lasia on vain yksinkertaisesti vaikea pistää paremmaksi, sillä se parantaa tuotteiden säilyvyyttä, suojaa UV-säteilyltä ja on kierrätettävää. Miron-pakkauksia voi myös helposti uusiokäyttää DIY-kosmetiikan säilömiseen, sillä niihin liimatut tarrat on yleensä helppo irrottaa.

S5 on siis erittäin tehokkaisiin adaptogeenisiin raaka-aineisiin perustuva ihonhoitosarja, joka on tarkoitettu viiden yleisimmän iho-ongelman hoitoon: arville/rutikuivalle iholle/atopialle, pigmenttiläiskille, aknelle, herkälle iholle ja ikääntyvälle iholle, etenkin ennenaikaisen vanhenemisen hoitoon (mistä käyttäisin toisin sanoen nimitystä voimakkaalle pitkäaikaiselle stressille altistuneelle iholle).

Adaptogeenit ovat aineita, jotka joutuvat sopeutumaan miljoonia vuosia äärimmäisen rankkoihin sääolosuhteisiin. Sen vuoksi ne ovat kehittäneet itselleen ominaisuuksia, joilla ne voivat selviytyä ääriolosuhteista. Siksi ne auttavat ihoa suojautumaan mm. ympäristön saasteilta ja stressitekijöitä, UV-säteilyltä ja elektromagneettiselta säteilyltä. Adaptogeenit auttavat hoitamaan stressille altistunutta ihoa tasapainottamalla ihon toimintoja vähentäen herkkyyttä, punoitusta, epäpuhtauksia ja ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Adaptogeenejä käytetään yrttilääkinnässä paljon myös sisäisesti ja niille kaikille yhteistä se, ettei niiden käytöllä ole havaittu haittavaikutuksia, vaan ne nimenomaan edistävät tasapainoa.

Vuoden takainen postaukseni S5:stä oli niin perusteellinen etten mene tällä kertaa yhtä yksityiskohtaisesti raaka-aineisiin, vaan kiinnostuneet voivat tutustua niihin syvällisemmin edellisessä postauksessani sarjasta. Tällä kertaa esittelen täsmätuotteet kullekin iho-ongelmalle.

Mitkään S5:n tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä eivätkä yleisimmin allergiaa aiheuttavia tuoksukomponentteja, joten ne sopivat erittäin hyvin myös tuoksuherkille. Akneihon tuotteissa on ns. tehokkain tuoksu, mutta muiden tuotelinjojen tuotteet tuoksuvat hyvin pehmeälle ja miedolle. Herkän ihon tuotteiden tuoksu muistuttaa puhtaiden puuvillalakanoiden tuoksua. Aivan täydellistä apteekkikamaa siis!

Ongelma nro 1: akne

Ratkaisu:

S5 Purity Serum

Purity Serum on niin tujakka, että jopa minun ihoni lehahti sillä punoittavaksi parilla ensimmäisellä käyttökerralla – mutta siis hyvällä tavalla! Kyseessä ei ollut ärsytysreaktio ja punoitus laski erittäin nopeasti. Usein hyvin aktivoivat tuotteet voivat hetken aikaa tuntua kasvoilla. Seerumi tähtää epäpuhtauksien vähentämiseen. Se supistaa ihohuokosia, kuorii kevyesti, tasapainottaa talineritystä ja kirkastaa ihoa. Purity seerumi on koostumukseltaan vesimäisen ohutta geeliä ja se imeytyy ihoon nopeasti jättäen mattapinnan.

S5 Balance Fluid

Balance Fluid tasapainottaa ihon talieritystä, kosteuttaa, siloittaa ihoa ja supistaa huokosia. Erittäin ohut emulsio imeytyy nopeasti ja jättää iholle sileän mattapinnan. Balance Fluid ei ole pelkästään aknelle sopiva kosteusemulsio, vaan se sopii erittäin hyvin myös erilaisista herkkyyksistä kärsivälle iholle.

Valitse akneiholle putsariksi Neutralise Cleanser

Ongelma nro 2: pigmenttiläiskät

Ratkaisu:

Illuminate Serum

Kirkastava seerumi on suunniteltu pigmenttiläiskien hoitoon sekä elottomalle ja väsyneelle iholle. Lisäksi se sopii erinomaisesti myös aknen jälkihoitoon, kun siirrytään hoitamaan arpia. Tällöin se kannattaa yhdistää Replenish Serumiin, joka on arpien hoitoon tarkoitettu öljyseerumi. Illuminate seerumi on koostumukseltaan ohutta geeliä. Se jättää ihon pinnan sileäksi eikä tee rullaavaa kalvoa iholle.

Illuminate seerumin voi yhdistää mihin tahansa S5:n muista tuotelinjoista, sillä pigmenttiläiskiä voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä. Sen voi myös yhdistää muiden merkkien kanssa.

Ongelma nro 3: rutikuiva iho/arvet/atopia

Ratkaisu:

Nourish Cleanser

Nourish Cleanser on öljypohjainen puhdistusjelly eli hyytelö – hittikonsepti ja hyvä niin, jos hyytelömäinen koostumus saa ihmiset tarttumaan öljypohjaiseen puhdistukseen. Nourish Cleanser ei vahingoita ihon hydrolipidikalvoa, vaan auttaa tasapainottamaan sitä. Hyytelömäinen koostumus muuttuu iholla öljyksi ja veden joutuessaan kosketukseen veden kanssa, se muuttuu maidoksi ja huuhtoutuu pois iholta.

Replenish Serum

Ruusunmarja- ja tyrniöljystä kirkkaan oranssin värinsä saava öljyseerumi on mielestäni niin tärkeä tuote, että se kannattaa yhdistää jokaisen iho-ongelman kanssa. Kaikki ihotyypit ja -ongelmat hyötyvät öljyjen sisältämistä omega-rasvahapoista ja antioksidanteista. Tämä öljyseerumi on kuitenkin eritoten loistava arpien hoitoon, atopialle, kuivalle iholle, pigmenttiläiskille, aknelle ja rosacealle. Öljy kirkastaa ja tasoittaa ihon väriä, rauhoittaa tulehduksia, tasapainottaa talineritystä ja vahvistaa ihoa. Öljyseerumi on koostumukseltaan hyvin ohutta ja se imeytyy ihoon erittäin nopeasti. Tuote ei tuki ihohuokosia!

Rutikuivan ja atooppisen ihon kannattaa yhdistää hoitoon myös Restore Cream kosteusvoide.

Ongelma nro 4: herkkä iho/rosacea/couperosa

Ratkaisu:

Neutralise Cleanser

Neutralise Cleanser on nimensä mukaisesti erittäin neutraali ihon puhdistaja, joka ei vahingoita ihon hydrolipidikalvoa eikä pese ihoa voimakkaasti, mutta se puhdistaa meikin ja epäpuhtaudet. Jos iholle käyttää paksuhkoa meikkipohjaa, puhdistuksen voi tehdä kahteen kertaan. Putsari on koostumukseltaan ohutta ja juoksevaa, jonka ansiosta puhdistus sujuu hyvin hellästi. Vaikka öljyputsarit ovat loistavia suurimmalle osalle, hyvin ärtynyt rosacea ja akne voivat ärsyyntyä vain lisää kaikenlaisesta hieromisesta, mitä tavalliset öljyputsarit edellyttävät. Neutralise Cleanser sen sijaan vain liukuu iholla vaikka sormilla ei juuri painakaan. Joskus iho voi olla niin herkkä, että kosketuksen voimakkuus täytyy pitää minimaalisena – tämä putsari on mm. juuri siihen täydellinen.

Calm Serum

Calm seerumi rauhoittaa punoitusta ja vahvistaa kapillaarien seinämiä, mikä tekee siitä erinomaisen couperosalle ja ohuelle iholle. Seerumi rauhoittaa tulehduksia, ärsytyksiä sekä madaltaa ihon reaktiivisuutta. Se sopii hyvin iholle, jolla on akuutti ärsytystila. Maitomaisen ohut seerumi imeytyy nopeasti, tekee iholle sileän pinnan eikä rullaa meikin alla.

Serenity Cream

Herkän ihon kosteusvoide rauhoittaa ihoa, parantaa ihon kosteuspitoisuutta ja antaa iholle suojan ulkoisia haittatekijöitä vastaan. Voide on kevyt, se imeytyy nopeasti ja jättää ihon pehmeäksi.

Ongelma nro 5: ennenaikaisesti ikääntynyt iho

Ratkaisu:

Renew Serum

Kun iho altistuu toistuvasti voimakkaalle stressille ja jos siihen yhdistyvät vielä kuiva toimistoilma ja tietokoneen tuijottaminen tai toisaalta puutteelliset ihonhoitorutiinit, niin iho vanhenee ennenaikaisesti. Stressin vaikutusta ihon kuntoon ei meinata joko uskoa tai ymmärtää, mutta ongelmat saavat alkunsa siitä, että stressin myötä kehosta haihtuu ihon kautta kosteutta, aineenvaihdunta heikkenee, hormonitoiminta häiriintyy, suoliston kunto kärsii jne. Stressin merkit näkyvät kyllä naamasta, vaikka ne eivät läheskään aina ilmenekään esim. rosacean, aknen tai POD:n puhkeamisena.

Renew seerumi täyttää juonteet ja uurteet ihon pinnalla, kirkastaa ja elävöittää ihoa, parantaa ihon rakennetta, vilkastuttaa kollageenin tuotantoa ja syväkosteuttaa ihoa. Lisäksi se antaa iholle suojaa ulkoisia haittatekijöitä vastaan.

Renew Eye Cream

Minulta kysytään usein miksi silmänympärysiholle tarvitsee erillisen voiteen? Iho on silmien ympärillä 3-4 kertaa ohuempaa kuin muualla kasvoissa, sillä ei ole lainkaan talirauhasia ja hydrolipidikalvo on lähes olematon. Sen vuoksi tämä erityisen herkkä osa ihosta tarvitsee tuotteen, jonka koostumus on riittävän ohut ja aktiiviaineet ovat sille sopivia ja sopivissa pitoisuuksissa. Suosittelen yhdistämään tämän silmänympärysvoiteen S5:n muiden tuotelinjojen kanssa. Se sopii myös huulille. Voide auttaa pitämään silmänympärysihon kosteutettuna, sileänä ja heleänä.

Olen todella intona S5:n uudistuksesta, vaikka mielestäni edellisetkin pakkaukset olivat ”ihanan apteekkimaisia”. Mutta täytyy se myöntää, että uudistuksen myötä sarjassa on trendikkyyttä ja ylellisyyttä, vaikka hinnat eivät olekaan päätähuimaavat. Itse olen vivahteikkaamman ja intensiivisemmän tuoksumaailman ystävä, mutta näitä neutraalintuoksuisia sarjoja todellakin kaivataan luonnonkosmetiikkamarkkinoille haastamaan mikromuoveihin ja steriileihin synteettisiin rasvoihin perustuvia sarjoja. S5 kuuluu niihin sarjoihin, joiden kohdalla synteettiseen kosmetiikkaan tottunut tuskin huomaa mitään eroa tuotteiden tuntumassa – mutta ihon kunnossa kylläkin!

Uudistuksen myötä sarjan tuotevalikoima muuttui hieman. Edelleenkään sarjasta ei löydy kasvovettä/hoitonestettä eikä misellivettä. Ehkä sellaiset liittyvät joukkoon pian.

Joko olette ehtineet kokeilla uudistunutta S5:sta?

Alekoodi

Koodilla UUSIS5 saat 15 % alennuksen kaikista S5:n tuotteista House of Organicin verkkokaupasta, joka toimii myöskin sarjan maahantuojana.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,