10

S5: 5 iho-ongelmaa, 5 ihon pelastajaa

Katja Kokko | 12.11.2017

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic, sisältää alekoodin

Englantilainen Evolve on vakiinnuttanut brändiuudistuksen myötä paikkansa suomalaisten sydämissä edullisena luksusbrändinä. Mutta tiesittekö, että Evolven takaa löytyvä tiimi tuotekehityksen superammattilaisia on kehittänyt sarjan ohelle myös toisen brändin, S5 Skincaren?

Bongasin sarjan House of Organicista viime keväänä ja siitä asti olen odottanut sopivaa hetkeä tuotteiden testaamiseen, sillä sarja vaikuttaa huippumielenkiintoiselta. S5:n ideologia on tarjota viiteen eri iho-ongelmaan ratkaisut cosmeceutical raaka-aineisiin perustuvalla teholla. Nämä viisi iho-ongelmaa ovat arvet/kuiva iho, pigmenttiläiskät, epäpuhtaudet, herkkä iho ja ikääntymisen merkit. Cosmeceutical tarkoittaa raaka-ainetta, jonka vaikutukset ovat lääketieteellisen ja kosmeettisen aineen väliltä. Termi ei ole virallinen, koska kosmetiikkatuotteella ei saa lain mukaan olla lääketieteellisiä vaikutuksia, sillä muuten se pitäisi rekisteröidä lääkkeeksi. S5:n käyttämät cosmeceutical-aineet kasvavat äärimmäisissä sääolosuhteissa, kuten Antarktiksella, Egyptin aavikoilla ja Tiibetin vuoristossa. Koska kasvit ovat joutuneet sopeutumaan miljoonia vuosia äärimmäisen rankkoihin sääolosuhteisiin, ne ovat aktiiviaineita, jotka auttavat ihoa suojautumaan mm. ympäristön saasteilta ja stressitekijöitä, UV-säteilyltä ja elektromagneettiselta säteilyltä. Ne auttavat hoitamaan stressille altistunutta ihoa, tasapainottavat ihon toimintoja ja vähentävät herkkyyttä, punoitusta, epäpuhtauksia ja ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

S5 sisältää kaksi puhdistusainetta, viisi erilaista tehoseerumia ja kolme kosteusvoidetta. Avaintuotteita ovat tehoseerumit, joita voi halutessaan miksailla keskenään. Tuotteet ovat todella minimalistisen näköisiä, tuoksut erittäin mietoa ja raikkaita, ja koostumukset teknisiä. Sarjasta tulee väkisinkin mieleen luonnonkosmetiikan Dermalogica. Uskon, että tähän sarjaan tykästyvät nekin, jotka eivät ole aiemmin pitäneet esimerkiksi luonnonkosmetiikan tuoksuista tai koostumuksista. Lisäksi erittäin hyviä ja toivottuja uutisia tuoksuherkille: tuotteet eivät sisällä yleisimmin allergisia reaktioita aiheuttavia tuoksukomponentteja eivätkä eteerisiä öljyjä.

Iho-ongelma nro 1: arvet ja ihon kuivuus

Rakastuin todella kovasti sarjan kuivan ihon Nourish Cleanseriin, joka on tyrniöljyn ansiosta pirtsakan oranssin värinen. Putsarin tehoaineina toimii tyrniöljy, joka ravitsee ihoa omega-3- ja 7-rasvahapoilla ja sisältää runsaasti antioksidanttina toimivaa betakaroteenia. Tyrniöljy auttaa parantamaan arpia ja palovammoja sekä ihon elastisuutta ja vähentää punoitusta. Granaattiomenansiemenöljy sisältää runsaasti omega-5-rasvahappona tunnettua granaattiomenahappoa, joka on voimakas antioksidantti. Ruusunmarjansiemenöljy korjaa arpia ja ikääntymisen merkkejä. Arganöljy sisältää ihoa uudistavaa E-vitamiinia. Nourish Cleanser on koostumukseltaan hyytelömäistä ja paksua geeliä, mutta perinteisen geelin sijasta se onkin öljypohjainen. Putsari emulgoituu veden kanssa ohueksi maidoksi ja huuhtoutuu iholta pois helposti jättäen ihon pehmeäksi ja sileäksi.

Arpien ja kuivan ihon hoitoon tarkoitettu Replenish tehoseerumi on koostumukseltaan öljyseerumia. Seerumi sisältää samat tehoaineet kuin putsari: tyrniöljyä, ruusunmarjansiemenöljyä, granaattiomenansiemenöljyä ja arganöljyä. Pelkkä seerumin väri kertoo jo tyrniöljyn korkeasta pitoisuudesta, sillä seerumi on väriltään intensiivisen tulenpunaista, jonka ansiosta iho saakin siitä kevyen ja terveen sävyn. Seerumi on erinomainen tehotuote aurinkovoiteen alle sekä auringossa oleskelun jälkeen, kuten myös korjaamaan ja vauhdittamaan arpien parantumista ja vaalenemista  uudistavan vaikutuksen ansiosta. Seerumin koostumus on hyvin ohutta ja nopeasti imeytyvää perinteiseen ihoöljyyn verrattuna, koska siihen on lisätty koostumusta ohentavaa caprylic/capric triglycerideä (kookosöljystä hajottamalla valmistettu esteriöljy). Itse en näiden aineiden suurimpiin faneihin lukeudu, mutta tässä on nyt sitä kuuluisaa silkkistä ja kevyttä koostumusta sitä kaipaaville. Väristä ja tuoksusta päätellen tuotetta ei ole kuitenkaan liikaa lantrattu (tyrniöljyn ja ruusunmarjaöljyn tuoksun tunnistaa selkeästi).

Itse miksaisin Replenish seerumin iho-ongelmasta riippuen joko Illuminate seerumin (arville), Renew seerumin (ikääntyvälle iholle) tai Calm seerumin (kuivalle iholle) kanssa tuomaan lisäkosteutta.

Restore Cream viimeistelee arpien ja kuivan ihon hoidon. Voide on oma suosikkini kaikista kolmesta kosteusvoiteesta. Restore Cream auttaa hillitsemään tulehduksia ja tasapainottaa herkästi reagoivaa ihoa. Se vahvistaa ihon suojamekanismia ulkoisia stressitekijöitä ja ilmastonvaihteluita kohtaan. Lisäksi voide kosteuttaa tehokkaasti sekä siloittaa ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta.

Restore Creamin cosmeceutical-tehoaineet ovat peräisin merestä ja Alpeilta. Matalamolekyylinen hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta ja tasoittaa ihon pintaa. Arktinen ruusujuuri auttaa ihoa suojautumaan kylmältä sekä parantaa ihon aineenvaihduntaa ja hapensaantia. Merilevä ehkäisee tulehduksia ja hidastaa ihon ikääntymisen merkkejä. Lisäksi se suojaa ihoa mm. UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta ja vahvistaa ihoa muita ulkoisia haittatekijöitä vastaan. Restore Cream on koostumukseltaan samettinen ja se imeytyy hyvin jättäen ihon sileäksi ja pehmeäksi.

Iho-ongelma nro 2: herkkä iho

Herkän ja punoittavan ihon putsari Neutralise Cleanser on koostumukseltaan ohutta ja juoksevaa ja sen pinta-aktiiviset aineet ovat iholle lempeitä eivätkä pese pois ihon omaa lipidikerrosta, joka on herkällä iholla jo valmiiksi vaurioitunut. Öljytön koostumus huuhtoutuu iholta helposti pois, joka on tärkeää herkällä iholla, jolla kaikenlainen mekaaninen rasitus on minimoitava. Neutralise Cleanserin tehoaineina toimivat ihon hapensaantia edistävä ruusujuuri sekä punoitusta ja ärsytystä rauhoittava peltosaunio.

Rauhoittava Calm seerumi syväkosteuttaa ihoa ja vähentää punoitusta sekä vahvistaa ihon kapillaarien seinämiä. Seerumi on erinomainen myös couperosan hoidossa ja suosittelen sitä lisäksi ohuelle iholle, vaikka iho ei olisi varsinaisesti herkkä. Merilevän ja merisaunion uutteet sekä chlorellauute vähentävät tehokkaasti ihon punoitusta, rauhoittavat tulehduksia, vahvistavat ihoa sekä tasapainottavat ihon reaktiivisuutta. Matalamolekyylinen hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta tasoittaen ja täyteläistäen ihon pintaa. Calm seerumi on koostumukseltaan sen verran täyteläinen, että pipetin sijaan suosittelen annostelemaan sen suoraan pullon suulta. S5-seerumit onkin pakattu hauskasti: pipetit tulevat pakkauksessa erikseen mukana, joten halutessaan pullossa voi pitää myös sen alkuperäisen metallisen kierrekorkin.

Herkän ihon kosteusvoide Serenity Cream rauhoittaa ihoa, parantaa ihon kosteuspitoisuutta, suojaa ihoa ulkoisilta haittatekijöitä sekä ehkäisee ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Serenity Creamin tehoaineet ovat tulehduksia ja ikääntymisen merkkejä ehkäisevä ruskolevä, joka antaa iholle suojaa myös UV-säteilyä ja sähkömagneettista säteilyä vastaan. Merisaunio rauhoittaa ärtynyttä ja punakkaa ihoa. Hyaluronihappo kosteuttaa. Silkkinen voide tuoksuu todella ihanalta ja raikkaalta ja kevyt koostumus imeytyy nopeasti, mutta se jättää ihon pinnan pehmeäksi.

Iho-ongelma nro 3: pigmenttiläiskät

Pigmenttiläiskien hoitoon S5 suosittelee Nourish Cleanseria, koska se sisältää tyrniöljyä, ruusunmarjansiemenöljyä ja granaattiomenansiemenöljyä, jotka ovat hyödyllisiä aineita pigmenttiläiskille.

Illuminate tehoseerumi on kirkastava tehohoito pigmenttiläiskien lisäksi väsyneelle ja elottoman väriselle iholle. Seerumin cosmeceutical-aineet muodostavat kunnon tehopakkauksen. Seitsemän alppikasvin yhdistelmä (kevätesikko, poimulehti, rohtotädyke, melissa, siankärsämö, malva ja piparminttu) auttavat tutkitusti vaalentamaan pigmenttiläiskiä. Merilevä suojaa ihoa UV-säteilyltä ja auttaa ehkäisemään uusien pigmenttiläiskien syntymistä. Papaija kirkastaa ja pehmittää ihoa. Perun ginseng eli macajuuri stimuloi ihosolujen uusiutumista ja heleyttää ihon väriä. Illuminate seerumista tuli oma suosikkini yhdessä Replenish seerumin ja Restore Creamin kanssa. S5 suositteleekin pigmenttiläiskien hoitoon Restore Creamia.

Iho-ongelma nro 4: epäpuhtaudet

Purity tehoseerumi on epäpuhtaan ihon täsmätuote, joka puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Sen cosmeceutical-tehoaineet tulevat sademetsistä sekä Alpeilta. Paju-uute puhdistaa tukkeutuneet ihohuokoset, kirkastaa ihoa sekä ehkäisee ihon tukkeutumista. Alppihorsma supistaa huokosia ja ehkäisee ihon rasvoittumista. Sademetsistä kotoisin oleva copaiba balsamin hartsi auttaa finnejä parantumaan nopeammin ja ehkäisee arpien syntymistä. Carapa hedelmän siemenöljy rauhoittaa tulehduksia ja acaiöljy uudistaa ihoa auttaen ehkäisemään arpien syntymistä. Purity seerumista tuli toinen suosikkini, sillä pitkästä aikaa ihoni pukkasi pienen rykelmän epäpuhtauksia kuukautiskierron mukana, mutta ne paranivat pikavauhtia seerumin ansiosta.

Balance Fluid viimeistelee epäpuhtaan ihon hoidon. Hyvin kevyt voide hillitsee talineritystä, siloittaa ihoa, parantaa ihon kimmoisuutta ja suojaa ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä. Hyaluronihappo kosteuttaa, ruusujuuri tehostaa ihon aineenvaihduntaa ja parantaa solujen hapensaantia. Alppihorsma hillitsee talineritystä ja supistaa huokosia. Merilevä suojaa ihoa UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta ja ilmansaasteilta.

Iho-ongelma nro 5: ikääntyvä iho ja ennenaikainen vanheneminen

Ikääntyvän ihon hoitoon sekä ennenaikaisen vanhenemisen merkkeihin suositellaan Nourish Cleanseria.

Renew seerumi on ikääntyvän ihon tehohoito, joka sopii myös nuorellekin iholle, jolla esiintyy ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Seerumi sisältää bidens pilosa -uutetta, joka on erinomainen vaihtoehto synteettiselle retinolille. Se kirkastaa ihoa, parantaa ihon rakennetta, uudistaa ihosoluja ja buustaa kollageenin tuotantoa. Lisäksi se antaa iholle antioksidanttisuojan vapaita radikaaleja vastaan ja hillitsee melaniinisynteesiä eli pigmentinmuodostusta. Antarktikselta peräisin oleva Pseudoalteromonas-niminen mikro-organismi sisältää glykoproteiineja, jotka vahvistavat solujen sisäisiä seinämiä ja suojaavat ihoa tehokkaasti äärimmäiseltä kylmyydeltä. Lisäksi ne madaltavat juonteita, buustaavat kollageenin tuotantoa huikean paljon ja vahvistavat ihon suojamekanismia ulkoisia stressitekijöitä sekä äärimmäisiä sääolosuhteita vastaan. Matalamolekyylinen hyaluronihappo syväkosteuttaa ihoa ja tekee ihosta täyteläisen siloittaen juonteita. Tästä täyteläisestä seerumista tuli suosikkini, kun iho kaipasi ekstrapaljon kosteutta. Seerumi tekee ihosta sileän ja tuo iholle kunnon ”plumping-efektin” sekä kosteuttaa kunnolla. Suosittelen myös tämän seerumin kanssa annostelua ilman pipettia ja säilyttämään sen kierrekorkin kanssa.

Kosteusvoiteeksi ikääntymisen merkkeihin käytetään Restore Cream.

Renew silmänympärysvoide oli vahingossa jäänyt minun testituotteistani pois, mutta raaka-aineluettelon perusteella se vaikuttaa varsinaiselta tehopakkaukselta, joka sopii hoitamaan monenlaisia silmänympärysihon ongelmia. Voide sisältää mm. samaa Pseudoalteromonas-mikro-organismia kuin Renew seerumi sekä sademetsän kasveja kuten suma-juuren, muirapuaman ja valkoisen liljan uutteita, jotka kiinteyttävät iho tehokkaasti, ehkäisevät pigmenttiläiskien muodostumista ja vaalentavat tummia silmänalusia.

Yhteenvetona totean, että S5 Skincare edustaa modernia luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan. Tehoaineet on huolellisesti valittuja cosmeceutical-aineita. Koostumukset ovat erittäin teknisiä, eli ihotuntuma on kaikissa tuotteissa silkkinen ja hyvin levittyvä. Olen jo muutaman vuoden ajan kritisoinut tällaisia tuotteita, koska nämä koostumusta muokkaavat raaka-aineet ovat pois aina ihoa ravitsevista ja hoitavista aineista. Mutta toisaalta kuluttajia ja vaatimuksia on joka lähtöön ja tykästyin erittäin paljon useisiin tuotteisiin. Yksikään voide tai seerumi ei myöskään rullaa pois iholta teknisyydestä huolimatta eivätkä tuotteet tukkineet ihoani. Merkittävää sarjassa on myös se, että allergisoivimmat tuoksukomponentit on jätetty kokonaan tuotteista pois, joten myös tuoksuallergiset pääsevät nauttimaan tehokkaasta luonnonkosmetiikasta.

Omat tärppini sarjasta ovat Nourish Cleanser, Illuminate Serum, Purity Serum, Renew Serum, Replenish Serum ja Restore Cream.

Oletteko kokeilleet S5 Skincaren tuotteita?

Kuvat Katja Kokko

/ / / / / / / / / / / / / / /

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 1. Hanna sanoo:

  Hyvä saada katsastus tähän sarjaan. Varsin mielenkiintoinen, etenkin kun eniten allergisoivat tuoksut on jätetty pois. Kiinnostava sarja, johon ei vaan ole ehtinyt tutustumaan kaiken pyörityksen keskellä.

 2. Maria sanoo:

  Miten Purity seerumi vertaantuu Juice Beautyn Blemish Clearing seerumiin? Mulla on nyt käytössä ekaa kertaa Esse (tykkään!), mutta jos keväällä naamani kokee taas jokavuotisen räjähdyksen, vaihdan pois essestä ja voisin kokeilla jompaakumpaa näistä.

 3. Tilasin heti postauksesi luettuani kuivan ihon tuotetesterit, ja paketti saapui eilen ja pääsin tuotteet testaamaan:) ihan kivoille vaikuttavat yhden käyttökerran jälkeen, tuo ”samettinen tunne” vähän hämmentää kun ei ole siihen tottunut 😀

  Sarjassa ei ilmeisesti ole kasvovettä, mutta sitä varmasti olisi hyvä käyttää ja olen kasvovesiin tottunut. Mitä suosittelisit? Olisiko esim Evolven kasvosuihke (?) hyvä? Suht edullinen tuote hakusessa, mieluusti alle 25€… Ekopharman mustaherukka kasvovesikin ollut mietinnössä. Useita merkkejä oon kokeillut mutta mikään ei ole jäänyt pysyväksi rakkaudeksi (mm. Esse, Logona, ruusuvesi, Ekopharman karpalo..).

  Tämän hetkinen kasvoveteni on Atopik-sarjasta, mutta se aiheuttaa jännää kuumotusta (rauhoittuu heti saman sarjan seerumin, kosteusvoiteen ja kauraöljyn laiton jälkeen…), eli se pitäisi johonkin vaihtaa. Yli puoli pulloa oon sinnikkäästi tuota kyllä käyttänyt mutta se ei ole kuumotustuntemuksen vuoksi oikein miellyttävä… kuumotusta ilmenee etenkin nenä-suunympärysalueella kun iho on ärtynyt esim flunssassa.

  Kiitokset jo etukäteen vastauksestasi :)!

 4. Nainen 50+ sanoo:

  Hei!
  Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa muutaman vuoden. Rasvoittuvalle iholle tuntuu melkein kaikki olevan vähän liikaa ja olenkin vaivoin löytänyt muutaman luottotuotteen; meikkivoiteen ja kasvovoiteen ja kasvoveden (joiden kanssa ihoni kyllä rasvoittuu, mutta rasvoittuisi se ilmankin ;-)). Nyt hakusessa on seerumi. Olen lukenut hyvin kattavia tuotekirjoituksiasi, suuret kiitokset niistä! Tulisiko sinulle helposti mieleen rasvoittuvalle (mutta helposti pintakuivalle; absolution anti-age liian kuivattava) loistavaa seerumia…? Seerumeita on todella paljon; tuntuu vain, että ne on enimmäkseen suunnattu kuivalle iholle. Ja sitten; dr. hauschkan filosofian mukaan iholla ei laiteta mitään yöksi (nykyään ehkä seerumia); onkos se ikääntyvälle iholle hyvä vai huono vai onko sillä mitään väliä?

 5. tanja sanoo:

  Jäin kaipaamaan sitä ”edullisuutta”, josta puhuttiin. Minusta nuo summat eivät kuulu sen piiriin… =/

  • Missäs kohtaa puhuin edullisuudesta? S5:n kanssa saman valmistajan sarja Evolve on edullinen, mutta en ole missään kohtaa kutsunut S5:sta edulliseksi. Cheap & Chic -kategoriasta löydät noin 25 € ja sitä edullisemmat tuotteet.

 6. Irina sanoo:

  Jee, vihdoin videota! Mielenkiintoinen sarja jota olen tutkaillut joskus aiemminkin, mutta täysin uutta tietoa oli se että samat kehittäjät evolven kanssa. Video oli kiva piristys postauksen loppuun ja olet ihanan symppis ja söpö, Katja! Näitä soisi tulevan vielä joskus katseltavaksi. 🙂