Beauty

Uma Oils: ylellistä ayurvedaa iholle ja mielelle

Beauty | 15.11.2017 | Katja Kokko

 Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Intialainen elämäntiede ayurveda on ollut lähellä sydäntäni siitä lähtien, kun olen siihen ensimmäistä kertaa tutustunut jo kosmetologikoulussa kahdeksantoista vuotta sitten. Syvällisemmin tämä maailman vanhin lääketiede tuli elämääni joogan myötä ja joka päiväisessä elämässäni se on ollut läsnä viime talvesta lähtien, jolloin kehotyyppini, eli pittan, ruokavalio tuli pysyväksi osaksi arkeani.

Ayurvedinen näkökulma ihonhoitoon on minulle yhtä luontainen kuin ruokavalioon, päivittäisen elämän rytmittämiseen sekä oman energian käyttämiseen ja tasapainottamiseen. Ayurveda voi olla osana elämää ihan kaikessa, jopa siitä lähtien minkä värisiin vaatteisiin pukeudut.

Aromaterapia ja eteeriset öljyt ovat vahvasti osana ayurvedistä ihonhoitoa, joka on tietenkin kokonaisvaltaista. Ayurvedisiä ihonhoitosarjoja löytyy maailmasta muutamia. Osassa niistä tuotteet on jaoteltu selkeästi kehotyyppien eli doshien mukaan, osassa perinteisesti ihotyyppien mukaan. Uusin tulokas ayurvedisessä ihonhoidossa Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoilla on Uma Oils, jota myy Jolien kansainvälinen verkkokauppa Jolie Beauty.

Uma Oils on kotoisin Beverly Hillssistä, jonne sarjan perustaja, intialainen Shrankhla Holecek muutti teini-ikäisenä. Uman tuotteet valmistetaan kuitenkin Intiassa ja kasvit, joita sarja käyttää eteeristen öljyjen valmistamiseen, kasvatetaan Uman sadan hehtaarin viljelmillä. Maaperä, jossa tila sijaitsee on erittäin ravinnerikasta ja jokainen kasvi kerätään korkeintaan kahdesti ennen uudelleen istuttamista. Uma on jo viidennessä polvessa maailman laadukkaimpien eteeristen öljyjen tuottaja ja tältä samalta tilalta ovat peräisin monien tunnettujen luksusbrändien raaka-aineet, joista on pakko mainita ainakin legendaarinen Estée Lauder.

Uman tuotteet ovat autenttisia (teknisistä raaka-aineista riisuttuja), erittäin tehokkaita aktiiviainepitoisuuksiltaan ja vahvasti aromaterapeuttisia. Tuoksuherkän ja voimakkaita tuoksuja karttavan tuotteita ne eivät ole. Valikoimasta löytyy puhdistusaine, kasvovesi, kolme erilaista kasvonaamiota, kuusi erilaista kasvoöljyä, viisi erilaista aromaterapeuttista wellness-öljyä, anti-age vartaloöljy, hierontaöljy vauvoille sekä ravitseva öljy hiuksille.

Tilasin Jolie Beautysta pari kuukautta sitten Ultimate Brightening Rose Tonerin ja sain myöhemmin testiin Absolute Anti Aging Face Maskin, Ultimate Brightening Face Oilin sekä wellness-öljyjen kokeilupakkauksen.

Uman tuotteet ovat kauniita kuin koru. Tuntuu melkein tuhlaukselta säilyttää niitä kylpyhuoneessa. Ehkä minun pitäisi sisällyttää kauneimmat purnukkani osaksi sisustusta ja laittaa ne esille kauniisti. Mukana olisivat heti Uman kasvovesi ja öljypullo.

Ultimate Brightening Rose Toner kirkastaa, pehmittää, kosteuttaa ja tasoittaa ihoa. Se sisältää ruusun, santelipuun ja frankinsensin eteerisiä öljyjä sekä papaijan, tomaatin, vesimelonin ja sitruunan uutteita kosteuttavassa ruusuvesipohjassa. Papaija kirkastaa ja puhdistaa ihoa, vesimeloni supistaa huokosia ja tomaatti kirkastaa. Ruusu rauhoittaa, santelipuu kirkastaa ihon väriä ja frankinsensi vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista. Kasvovesi on mielestäni tuoksultaan ihanan raikas ja lempeä. Käytän sitä säästellen, sillä tuote tuntuu erityisen ylelliseltä – ei pelkästään pullon, vaan koko sen tuoman fiiliksen ansiosta. Ihanaa, että tämänkin purnukkahullun hyllystä löytyy jokin tuote, jonka kanssa tekee mieli pihtailla.

Ultimate Brightening Face Oilin kanssa pihtailen puolestaan tuoksun vuoksi, joka kuljettaa yhdellä nuuhkaisulla Intiaan. Tuoksu on todella ihana ja käyttäessäni kasvoöljyä, en käytä lainkaan parfyymiä, sillä tuoksu jää leijailemaan iholle pitkäksi aikaa. Kasvoöljyn pohjaöljynä toimii antioksidanttirikas granaattiomenansiemenöljy, joka jo itsessään auttaa kirkastamaan ihoa. Pohjaöljyyn on sekoitettu appelsiinin, nerolin, santelipuun, ylang ylangin, muskatellasalvian, geraniumin, laventelin, frankinsensin ja ruusun eteerisiä öljyjä. Brightening Oil on koostumukseltaan erittäin ohutta ja se imeytyy ihoon hyvin nopeasti. Granaattiomenansiemenöljy kuljettaa eteeriset öljyt syvälle ihoon, jotka heleyttävät ihon väriä, rauhoittavat tulehduksia ja punoitusta, stimuloivat solujen uusiutumista sekä korjaavat iholta väsymyksen ja ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Öljyllä ei tarvitse hölvätä joka päivä, sen verran tehokas se on niin ihonhoidollisilta kuin aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan. Itse käytän öljyä korkeintaan pari kertaa viikossa ja se riittää aivan hyvin. Aromaterapeuttisilta vaikutuksilta öljy on mieltä rentouttava, mielialaa tasapainottava, stressiä, jännityksiä, ahdistusta, suuttumusta, epävarmuutta ja pelokkuutta hoitava. Ylang ylang ja ruusu stimuloivat sensuaalisuutta ja ylang ylang auttaa myös hidastamaan sydämen nopealyöntisyyttä ja hengitystiheyttä. Frankinsensi puolestaan avaa seitsemättä chakraa ja korkeampaa tietoisuutta niillä, joilla siihen on erityinen herkkyys.

Absolute Anti Aging Face Mask on varmasti tehokkain kokeilemani naamio sitten May Lindstromin Problem Solverin. Tämä naamio ei jätä taatusti kenenkään ihoa kylmäksi, sen verran tujakka tuote on kyseessä. Naamion pohjana toimivat savi, aloe vera, ruusuvesi ja hunajavesi, joihin on sekoitettu sahramia, santelipuun ja geraniumin eteerisiä öljyjä sekä tomaatin, mantelin, vesimelonin, kurkuman ja papaijan uutteita. Naamio on kunnon multitasking-tuote: se heleyttää ihon väriä, supistaa huokosia, kosteuttaa, ravitsee, korjaa vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita, stimuloi ihosolujen uusiutumista, palauttaa ihon elastisuuden, kiinteyttää, tasoittaa pigmenttiläiskiä sekä täyteläistää ihoa, siloittaa juonteita ja napakoittaa veltostunutta ihoa. Naamio on saven vuoksi koostumukseltaan tahnamaista ja hitusen kuivakkaa, joten olen sekoittanut siihen kulhossa hieman Uman kasvovettä, jolla saa helposti notkistettua koostumusta. Kasvovesi sisältää samoja aineita kuin naamiokin, joten lopputuloksesta ei tule sekametelisoppaa.

Uman Wellness öljyt ovat aromaterapeuttisia eteeristen öljyjen sekoituksia. Ne on valmiiksi laimennettu jojobaöljyyn, mikä toimii eteeristen öljyjen kuljettimena verenkiertoon. Wellness-öljyjä käytetään hoitamaan erilaisia vaivoja hieromalla öljyä esimerkiksi jalkapohjiin, ranteisiin, ohimoille ja korvien taakse. Lisäksi niitä voi käyttää diffuuserissa tai sekoittaa kylpyveteen. Eteeristen öljyjen laimennos on terapeuttinen, joten wellness-öljyt ovat liian voimakkaita kasvo- tai vartaloöljyksi. Minä sain Uman discovery kitin, josta löytyy pikkuiset kolmen millilitran pullot kutakin öljyä: Pure Calm, Pure Energy, Pure Bliss, Pure Rest ja Gorgeous for Good. Rakastuin todella paljon näihin sekoituksiin, jotka ovat myös niin voimakkaita ja riittoisia, että pieni kolmen millin pullo kestää todella pitkään. Jos hankkisin täyden koon jota kuta öljyä, pitäisi kyllä harkita tarkkaan minkä valitsisin, sillä iso pullo kestää varmasti pari vuotta. Suosittelenkin aloittamaan wellness-öljyihin tutustumisen discovery kitin kautta.

Uma yhdistää ikivanhan viisauden ja tiedon ihmisen holistisesta hoitamisesta erittäin kauniilla tavalla perinteitä kunnioittaen. Vaikka sarja vaikuttaa ulkoasultaan modernilta, kauniit purnukat kätkevät sisälleen aidot, yksinkertaiset ja autenttiset reseptit, jotka valmistuvat käsityönä.

Oletteko kokeilleet Uman tuotteita ja mitkä ovat suosikkejanne?

Kuvat Katja Kokko

Kasvoöljy ja naamio saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , , , ,