Beauty

Top shelfin tähtöset

Beauty | 12.8.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Loistavia luonnonkosmetiikkatuotteita on paljon, mutta nämä yltävät top shelfin tähtösiin juuri nyt.

En ole listannut lempituotteitani blogiin ikuisuuksiin, joten nyt on korkea aika tehdä tilannekatsaus tämän hetkisiin helmiin. Yksi tuotteista on vanha klassikko, mutta suurin osa on tämän vuoden puolella tutuiksi tulleita uutuuksia, joista on tullut luottotuotteitani. Eiköhän mennä suorinta reittiä listan pariin:

Superheleyttävä naamio: Patyka Detox Charcoal Mask, 19,90 €

Parasta mitä alle kahdella kympillä voi saada. Tästä naamiosta on tullut lauantaiaamujeni vakiorituaali ja meneillään on jo toinen tuubi, hyvää vauhtia puolessa välissä sekin. Annan naamion vaikuttaa reilusti yli pakkauksessa mainitun 10 minuutin, vähintään puoli tuntia samalla, vartaloa gua shaillen tai mitä milloinkin puuhastellen. Naamio on niin tehokas, että jopa Richard on kommentoinut huomaavansa ihon kirkastuneen selkeästi naamion jäljiltä. Rakastan naamion tuomaa viileää tunnetta iholla, joka on piparmintun uutteen ja eteerisen öljyn ansiota.

Naamion tärkein vaikuttava aine on kuitenkin aktiivihiili, jonka ympärillä olevasta hypestä en ole aiemmin perustanut erityisemmin – kunnes muutin Lontooseen. Kaupunki kylpee ilmansaasteissa, joten aktiivihiilen kaltaiselle saastemagneetille tulikin yhtäkkiä tarvetta. Ylipäätään kaikki anti-pollution tuotteet ovat tällä hetkellä erityisen kiinnostuksen kohteena. Naamio sisältää myös merileväuutetta, jonka detox-vaikutuksia ei kannata unohtaa puhumattakaan sen sisältämistä mineraaleista ja kyvystä kosteuttaa ihoa. Tämä naamio on vahva ehdokas vuoden parhaaksi naamioksi.

Vanha klassikko: Patyka Huile Absolue, 49 €

Hiilinaamion ansiosta myös vanha lempi roihahti uudelleen liekkeihin, kun inspiroiduin tilaamaan Patykan kulttituotteen, Huile Absolue öljyseerumin, josta koko sarja on saanut alkunsa. Tässä tuotteessa loistavaa on ensinnäkin se, että se on pakattu 50 ml kokoiseen pulloon, kun yleensä vastaavat tuotteet ovat kooltaan maksimissaan 30 ml. Ja koska gua shaan ihoani säännöllisesti aina dekolteelta lähtien, öljyä kuluu reippaammin kuin pelkästään kasvoille käytettynä.

Huile Absoluen sisältö on täyttä kultaa: sen pohjana toimii ohut ja nopeasti imeytyä skvalaani, ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä ehkäisevä ruusunmarjaöljy sekä seesaminsiemenöljy ja jojobaöljy. Vehnänalkio ja oliiviöljy ovat koostumukseltaan pohjaöljyjä tuhdimpia, mutta niitä on cockailissa vain ripaus tuomassa juuri sopivasti kosteutta sitovaa ja pehmentävää vaikututusta. Lisäksi öljyseerumi sisältää ihovaurioita korjaavaa ja rauhoittavaa mäkikuismaa sekä mandariinin eteeristä öljyä.

Tämä öljyseerumi vaikuttaa itselläni jännällä tavalla. Muistan, kun ensi kertaa kokeilin sitä vuonna 2013, ihoni lehahti punoittavaksi ja ajattelin olevani jollekin tuotteen raaka-aineelle herkistynyt. Reaktiota ei kuitenkaan tapahtunut kertaakaan ensi kerran jälkeen, vaan se sai ihostani terveellä tavalla hehkuvan. Pitkän tauon jälkeen tuotteesta tuo lehahdus tapahtui jälleen ensimmäisellä kerralla, joka kuitenkin laski alle puolessa tunnissa jättäen jälkeensä tutun ja terveen hehkun. Jotenkin mystisesti tämä tuote siis toimii itselläni heleyttävän pikakaunistajan tavoin.

Lempeä rauhoittaja: De Mamiel Skin Recovery Blend Pressed Serum, 125 €

Sain tämän tuotteen keväällä Liinun Organicista ja korkkasin sen vasta muutama viikko sitten. Tuotteesta tulee heti mieleen May Lindstromin kulttituote Blue Cocoon, sillä se sisältää marokkolaista kamomillaa eli blue tansya, jonka syvän sininen väri ja huumaava tuoksu ovat peräisin blue tansyn sisältämästä rauhoittavasta atsuleenista. Muuta yhteistä näillä tuotteilla ei sitten juuri olekaan. Olen menettänyt sydämeni aivan täysin tälle tuotteelle ja veikkaanpa, että tässä on puteli, jota minulla pitää aina olla jemmassa yksi kappale.

Alunperin kiinnostuin kuitenkin tuotteesta sen sisältämän kaoliinin ja malakiitin ansiosta, joka on mielestäni hyvin mielenkiintoinen yhdistelmä täysin öljypohjaisessa tuotteessa. Odotukseni jopa ylittyivät, sillä savi tuo selkeästi tälle tuotteelle mahtavan tanakan ja mattamaisen tuntuisen fiiliksen, joka rauhoittaa ihoa. Puhumattakaan toki siitä, että tuote on pakattu aivan täyteen rauhoittavia, korjaavia ja uudistavia yrttiuutteita, kylmäpuristettuja rasvoja sekä eteerisiä öljyjä. Poskeeni pamahtikin sopivasti Instassa järjestämäni gua sha -haasteen aikana mojova finni, joten pääsin testaamaan balmin tehoa oikein kunnolla. Hoidin näppyä aamuin illoin tuotteella ja se rauhoittui muutamassa päivässä kuihtuen noin viikossa pieneksi ruppanaksi.

Öljyjen lotrausrutiinista on siis muodostunut seuraavanlainen: aamuisin pikaheleytykset Patykalla ja iltaisin hellää hoivaa De Mamielilla.

Maailman paras meikkivoide: Esse SPF30 Foundation

Essen meikkivoide kiilasi kertarysäyksellä edellisen suosikkini, Ere Perezin Oat Milk Foundationin ohi. Miksi? Ensinnäkin Essen koostumus on TÄYDELLINEN. Luulin ettei Oat Milk Foundationia parempaa voisi ollakaan, kunnes Esse täräytti oman versionsa markkinoille. Essen meikkivoiteen koostumus levittyy TÄYDELLISESTI, mutta se on hitusen ohuempi kuin Oat Milk eikä jätä ihoa yhtä rasvaiseksi. Meikkivoiteen peittävyyttä voi säädellä niin paljon kuin haluaa ja lopputulos on aina vaan TÄYDELLINEN. Toisekseen, Essen meikkivoiteen hoitavat vaikutukset ovat aivan omissa sfääreissään ja kolmanneksi Esse on yrityksenä luotettava, läpinäkyvä, ekologinen ja eettinen sekä sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Niin ja meikkivoiteessa on aurinkosuojakerroin 30 (tosin harvemmin meikkivoidetta tulee käytettyä kovin paljoa, joten suojakerroin ei ainakaan omalla annostelullani toteudu noin suurena).

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä täytyy mainita Essen värivalikoima, josta löytyy 10 sävyä. Käytin itse aluksi sävyä 3, joka sopii iholleni, kun siinä ei ole yhtään päivetystä, mutta nyt olen siirtynyt sävyyn 5, joka on lähes prikulleen samanlainen kuin Ere Perezin Oat Milk Foundationin sävy Chai, jota käytin aiemmin.

Jos joku vielä pistää Esseä paremmaksi, niin hän ansaitsee kosmetiikka-Nobelin.

Gamechanger: Neal’s Yard Remedies Pyrifying Palmarosa Mattifier, 46,50 €

Vaikka kuinka rakastan hitusen kiiltävää ihon pintaa, en halua kuitenkaan ihon pinnan olevan liian rasvainen, vaan sellainen juuri sopivan terveellä tavalla kiiltävähkö. Kiinnitän meikkivoiteen aina irtopuuterilla, mutta haluan minimoida puuterimaisten tuotteiden käytön. Nyt olen löytänyt täydellisen reseptin rakastamalleni iholookille. Aamuisin käytän siis Patykan tuhkimoöljyä, joka hulahtaa ihoon todella nopeasti varsinkin gua shan kanssa. Ennen meikkivoidetta levitän iholle Neal’s Yardin Palmarosa-linjan meikinpohjustusvoiteen, joka on osoittanut todelliseksi gamechangeriksi: maissitärkkelyksen, kaoliinin, lootusjauheen ja sinkin ansiosta pohjustaja jättää iholle himmeän ja täydellisen sileän mattapinnan, jonka päälle meikki levittyy paitsi kauniisti, se myös pysyy kauniimpana pidempään eikä iho ala kiiltämään liikaa. Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle tuote on ihan killeri, sillä se sisältää myös talineritystä tasapainottavia, epäpuhtauksia ehkäiseviä ja antibakteerisia aineita kuten alppihorsmaa, palmarosan eteeristä öljyä ja teepuuöljyä.

Tuote, jolle etsin korvaajaa: Biologique Recherche Lotion P50 PIGM400 (en muista hintaa, mutta 90 € hujakoilla)

Kuulostaa kyllä ristiriitaiselta listata suosikkeihin tuote, jolle etsii korvaajaa. Oikeasti en taida olla edes varma etsinkö, sillä tämä kasvovesi on vain aivan pirun hyvä. Mutta: haluaisin sen olevan sarjasta, joka on kokonaan luonnonkosmetiikkaa. Puteli loppui viikko sitten ja tuumin parhaillaan mitä tekisin; ostaako uusi vai vaihtaako takaisin Whamisan rakkaisiin hoitonesteisiin. P50 oli kuitenkin monella tapaa huipputuote ja ihoni rakasti sitä. Iho ei kaipaa sen lisäksi kuorintaa eikä sarjassa edes ole kuorintaa erikseen, siellä kasvoveden sisältämän miedon happopitoisuuden ansiosta iho saa sopivan heleyttävän annoksen happoja päivittäin. Siis juuri sen verran, että ihosoluja uudistava vaikutus stimuloituu hitusen ja ihoa kosteuttava vaikutus tekee ihosta terveen ja täyteläisen näköisen.

Jatkan tuumailuja, mutta voi olla, että päädyn kokeilemaan, josko tulisi vastaan joku täysin uusi, mielenkiintoinen tuttavuus.

Tässä suosikkilistani tällä kertaa. Putsaria en listannut, sillä testissäni on tällä hetkellä niin laaja joukko uusia putsareita etten ole ehtinyt kiintyä vain yhteen. Seerumit ovat osaltani täysin tauolla, sillä iho ei tarvitse tehohoitoa tällä hetkellä. Uusi kosteusvoidesuosikki on ehkä myös löytynyt, mutta ihoni ei tarvitse juuri nyt myöskään kosteusvoidetta kuin satunnaisesti. Palataan siis kosteusvoideasioihin myöhemmin. Joku kysyi myöskin hetki sitten suositusta silmänympärysvoiteesta: korkkasin juuri pitkästä aikaa putelin Essen Probiotic Plus -linjan Eye Contour Creamia, joka kuuluu sarjaamme ikuiset suosikit.

Kuvat Katja Kokko

Essen meikkivoide, De Mamielin balmi ja Neal’s Yard Remediesin pohjustaja saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , , , , , , , ,