Beauty

Parhaat tuotteet epäpuhtaalle iholle

Beauty | 14.8.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly, sisältää tarjouksen

Tästä oppaasta löydät täsmätuotteet epäpuhtaan ihon hoitoon.

Saan ylivoimaisesti eniten kysymyksiä koskien epäpuhtaan ihon tuotesuosituksia. Mikä olisi tehokas putsari, joka ei kuitenkaan kuivata? Entä riittävän kosteuttava kasvovesi, joka hillitsisi epäpuhtauksia? Mikä on paras tehoseerumi epäpuhtauksille, entä täsmäkilleri näpyille? Ja se kaikista yleisin: mikä on paras kosteusvoide epäpuhtaalle iholle?

Kokosin Biodellyn valikoimasta täsmätuotteet, jotka olen todennut sekä omassa että asiakkaiden kokemuksien myötä todella toimiviksi epäpuhtaan ihon hoidossa. Toki listaa voisi jatkaa loputtomiin, koska jokainen epäpuhdaskin iho on erilainen, mutta toivottavasti mahdollisimman moni löytää tämän oppaan avulla itselleen parhaiten toimivat tuotteet. Olen koonnut oppaaseen eri hintaluokan tuotteita, mutta ennen kaikkea tuotteet on valittu laatu ja tehokkuus edellä. Postauksen lopusta löydät alekoodin Biodellyn verkkokauppaan.

Epäpuhtaan ihon hoito

Käsittelen tässä postauksessa vain epäpuhtaan ihon ulkoista hoitoa, mutta toivottavasti jokainen ymmärtää kokonaisvaltaisuuden merkityksen: epäpuhtaudet ovat seuraus siitä, mitä ihon pinnan alla tapahtuu, joten ruokavalio, elämäntavat ja tutkimusmatka omaan itseen ovat osa hoitoa.

Epäpuhtaan ihon hoidon tavoitteet ovat:

– Talinerityksen normalisointi
– Tukkeutuneiden ihohuokosten vähentäminen
– Epäpuhtauksien hoito ja vähentäminen
– Kosteus-rasva tasapainon parantaminen/ylläpitäminen
– pH-tasapainon ylläpitäminen

Lisäksi haluan korostaa, että epäpuhtaudet eivät häviä pesemällä ihoa voimakkailla tuotteilla, vaan päinvastoin, siksi vältetään liian peseviä putsareita ja varsinkin emäksisiä pesuaineita. Myös myytti, jonka mukaan öljyt tukkivat ihohuokosia, rasvoittavat ja aiheuttavat epäpuhtauksia on virheellinen – laadukkaat kylmäpuristetut kasviöljyt, jotka sisältävät runsaasti omega-3- ja -6-rasvahappoja, normalisoivat ihon talineritystä ja rauhoittavat epäpuhtauksia, joten laadukkaat öljyt ovat tärkeässä roolissa epäpuhtaan ihon hoidossa.

Valitse puhdistusaine huolella

Yleensä en suosittele kasvojen pesuun geelejä tai vaahtoja, koska niiden sisältämät pinta-aktiiviset eli pesevät aineet voivat pestä ihoa liian voimakkaasti vaurioittaen ihon omaa suojaa eli hydrolipidikalvoa. Tavallisesti suosittelenkin epäpuhtaalle iholle puhdistusöljyä tai -maitoa, tai niiden yhdistelmää eli kaksoispuhdistusta. Putsarin valinta ei ole kuitenkaan aina niin yksiselitteistä, sillä epäpuhtaita ihoja on monenlaisia ja oikean putsarin valinnalla on suuri merkitys, koska se luo pohjan koko ihonhoidolle.

Jos ihosi on öljyrasvainen, eli sitä ei kiristä tavallisesti pesun jälkeen, iho rasvoittuu päivän aikana reippaasti eikä iho ole herkkä, voit valita hellävaraisesti pesevän puhdistusgeelin. Sanottakoon kuitenkin, että suosittelen lämpimästi kokeilemaan myös puhdistusöljyä, sillä saatat yllättyä sen talineritystä tasapainottavasta vaikutuksesta.

Nykyisin luonnonkosmetiikasta löytyy mietoja puhdistusgeelejä, jotka eivät pese ihoa liiaksi. Valitsin tähän kaksi laadukasta geeliä:

Absolution La Nettoyant Purete puhdistusgeeli

Puhdistusgeelien ykkönen, joka ei pese liian voimakkaasti. Taivaallinen tuoksuelämys sisältämiensä kasviuutteiden ja eteeristen öljyjen ansiosta.

Neal’s Yard Remedies Palmarosa Facial Wash

Edellistä vastaava, mutta hitusen edullisempi versio, joka on höystetty mm. nokkosella, kehäkukalla, palmarosalla, propoliksella ja korianterilla.

Jos ihosi on kuivarasvainen, eli pinnasta kuiva, kiristävä ja jopa karhea, mutta alta rasvoittuva ja iholla esiintyy epäpuhtauksia, suosittelen ehdottomasti puhdistusmaitoa, sillä kuivarasvaisella iholla hydrolipidikalvo on epätasapainossa. Puhdistusmaidot putsaavat geelejä lempeämmin vauriottamatta hydrolipidikalvoa. Suosittelen puhdistusmaitoa myös epäpuhtaalle iholle, jolla esiintyy herkkyyttä. Yleensä akneiholle kannattaa valita puhdistusmaito.

Tässä kaksi lempeää puhdistusmaitoa epäpuhtaalle iholle:

Neal’s Yard Remedies Soothing Starflower Cleansing Milk

Lempeä puhdistusmaito, joka sopii herkällekin akneiholle. Purasruohonsiemenöljy, alppitähti- ja lakritsinjuuriuute rauhoittavat ihoa. Ohut koostumus, joka huuhtoutuu iholta pois vaivattomasti. Tuote ei sisällä hajusteita.

Naturativ Cleansing Milk

Edullinen ja lempeä puhdistusmaito, jossa on täydellisen kermainen, mutta ohut koostumus, joka huuhtoutuu iholta helposti.

Moni epäpuhtauksista kärsivä karsastaa puhdistusöljyä, mutta öljy on mielestäni paras puhdistusaine myös epäpuhtaalle iholle, sillä se tasapainottaa tehokkaasti talineritystä. Kannattaa valita puhdistusöljy, joka ei sisällä kookosöljyä tai sen johdannaisia, sillä joillakin ne saattavat villitä epäpuhtauksien syntymistä, vaikka kookosöljy onkin miedosti antibakteerinen ja toisille se sopii loistavasti.

Mielestäni kaikista tehokkain puhdistus on kaksoispuhdistus, jolloin öljyn saa emulgoitua pois iholta kakkosvaiheen puhdistuksella eli geelillä tai maidolla, mutta öljyä voi käyttää myös sellaisenaan. Tällöin se vaatii yleensä kostean musliiniliinan poistamiseen, jonka kanssa täytyy puolestaan olla varovainen, jos iholla on tulehtuneita näppyjä, sillä niitä ei saa hangata liinalla. Poista öljy lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla, sillä lämpö avaa ihohuokosia ja parantaa verenkiertoa – saat tällöin hoitotuotteiden aktiiviaineet imeytymään ihoon paremmin.

Joik Facial Cleansing Oil

Joikin puhdistusöljyssä on erinomaisen laadukkaat kasviöljyt, joista etenkin risiiniöljy soveltuu loistavasti puhdistusöljyyn, sillä se tarraa hyvin kiinni epäpuhtauksiin ja putsaa huokoset tehokkaasti. Teepuun, laventelin ja sitruunaruohon eteeriset öljyt ovat antibakteerisia tehostaen puhdistusöljyn vaikutuksia.

Panosta laadukkaaseen kasvoveteen

Kasvoveteen panostaminen kannattaa, sillä laadukas kasvovesi toimii parhaillaan epäpuhtaan ihon tärkeimpänä tehotuotteena. Kasvovesi on paitsi ihon tärkein kosteuttaja, hyvän kasvoveden aktiiviaineet hillitsevät tulehduksia, ehkäisevät epäpuhtauksia, avaavat tukkeutuneita ihohuokosia ja kirkastavat ihoa.

Tässä kaksi huippukasvovettä epäpuhtaalle iholle:

Suki Clarifying Toner

Sukin puhdistava kasvovesi saattaa olla epäpuhtaalle iholle suunnatuista kasvovesistä tehokkain, jonka tiedän. Se on yhtä aikaa kosteuttava, rauhoittava ja tehokkaasti epäpuhtauksia hillitsevä. Sen sisältämää alkoholia ei kannata kavahtaa, sillä se ehtii haihtua ennen kuin kerkeää kissaa sanoa. Tästä tuotteesta on loistavia kokemuksia myös herkältäkin epäpuhtaalta iholta.

Neal’s Yard Remedies Purifyin Palmarosa Toner

Neal’s Yardin Palmarosa-tuotteet ovat epäpuhtaalle iholle suunnattujen tuotteiden parhaimmistoa. Tämä kasvovesi paitsi kosteuttaa hyvin, hillitsee talineritystä, vähentää epäpuhtauksia sekä kirkastaa ja uudistaa ihoa. Aromaterapeuttinen vaikutus on myös taattu eteeristen öljyjen ansiosta. Tämä kasvovesi on Sukiin verrattuna tuplasti isompi ja myös huomattavasti edullisempi.

Tehoseerumi epäpuhtaalle iholle

Kasvoveden lisäksi kannattaa ehdottomasti panostaa myös hyvään seerumiin, jonka aktiiviaineet on huolella valittu.

Nämä neljä seerumia ovat takuuvarmoja valintoja:

Absolution Le Booster Pureté seerumi

Tämä seerumi ei pelkästään hillitse epäpuhtauksia, sillä se myös ehkäisee aknearpien syntymistä ja nopeuttaa niiden paranemista.

Suki Purifying Acne Serum

Todella tehokas seerumi epäpuhtaalle iholle, joka rauhoittaa tulehduksia, vähentää punoitusta, tasapainottaa talineritystä ja kirkastaa ihoa. Myös tästä seerumista on hyviä kokemuksia herkemmältäkin epäpuhtaalta iholta.

Naturativ Ecoampoule 4

Naturativin aknelle suunniteltu seerumi sopii myös rosacean hoitoon. Se rauhoittaa tulehduksia, hillitsee haitallisten bakteerien kasvua ja tasapainottaa talineritystä.

Evolve Rainforest Rescue

Edullisempien tuotteiden aatelia epäpuhtaalle iholle. Tämä seerumi ehkäisee tukkeumien muodostumista ja auttaa vähentämään niitä sekä kirkastaa ihoa, hillitsee tulehduksia ja supistaa ihohuokosia.

Vältä liikaa kuorintaa

Epäpuhdasta ihoa ei kannata kuoria mekaanisella kuorinnalla, jos iholla on kipeitä, punoittavia ja tulehtuneita näppyjä, sillä mekaaninen hankaus saa näppyrykelmän villiintymään. Muutenkin kuorinnan käytössä saa olla tarkkana, jotta ei tule käyttäneeksi liian voimakkaita tuotteita liian usein. Kuorinta ei myöskään ole välttämätön tuote, jos puhdistuaine, kasvovesi ja seerumi ovat laadukkaat. Kuorintaa voikin käyttää tehotuotteena kuuriluontoisesti tai tunnustella kuinka usein iho sitä oikeasti tarvitsee. Valitse mieto ja rakeeton hedelmähappo- tai entsyymikuorinta.

Suki Resurfacing Enzymatic Peel

Sukin rakeeton kuorinta sisältää miedosti kuorivaa papaiini-entsyymiä sekä matalan määrän omenauutetta, jossa on luontaisesti AHA-happoa ja paju-uutetta, joka sisältää puolestaan BHA-happoa.

Käytä viikottain puhdistavaa naamiota

Viikottaisesta naamiosta saa tehohoitoa ja hyvä naamio tekeekin parhaimmillaan ihmeitä, mutta se on silti päivittäistä hoitoa täydentävä tuote, eli ensisijaisesti kannattaa panostaa putsariin, kasvoveteen, seerumiin, voiteeseen ja kasvoöljyyn.

Tässä kolme parasta naamiota:

Absolution Le Soin Purifiant

Tämä naamio on pitänyt paikkansa epäpuhtaan ihon ykkösnaamiona vuodesta 2013. Loistavan hinta-laatusuhteen naamio rauhoittaa epäpuhtauksia silminnähden, kirkastaa ihoa ja saa ihohuokoset näyttämään pienemmiltä. Naamio ei kuivu iholle, jonka vuoksi se sopii loistavasti myös kuivarasvaiselle iholle.

Neal’s Yard Remedies Purifying Palmarosa Facial Mask

Tämä naamio on täyttä tavaraa: kaoliini ja vihreä savi syväpuhdistavat ja rauhoittavat epäpuhtauksia samalla, kun sokerivaahteran uute kuorii ja kirkastaa ihoa hellästi sisältämiensä AHA-happojen ansiosta. Mahoniauute on vaikutuksiltaan antibakteerinen ja ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä. Hampunsiemenöljy rauhoittaa tulehduksia, ravitsee ja pehmittää ihoa ja spirulina puhdistaa sekä ravitsee ihoa. Palmarosan ja geraniumin eteeriset öljyt tasapainottavat talineritystä. Tämä naamio kuivahtaa iholle kevyesti, joten kuivarasvaiselle iholle käyttäessä suosittelen suihkimaan päälle kasvovettä tai asettamaan naamion päälle kasvovedellä kostutetun kasvopaperin.

Joik Matcha & Green Clay Detox Facial Mask

Viilennystä ja rauhoitusta ärtyneelle epäpuhtaalle iholle. Vihreä savi syväpuhdistaa ihohuokosia ja rauhoittaa epäpuhtauksia, piparminttu viilentää kuumottavaa ihoa ja vihreä tee rauhoittaa sekä neutraloi vapaita radikaaleja yhdessä poimulehden, siankärsämön ja melissan kanssa. Miellyttävän tuntuinen naamio ei kuivu iholle, joten se sopii myös kuivarasvaiselle iholle.

Täsmätuote näpyille

Kaikista ärhäkimmille näpyille tai vasta tuloillaan oleville jomottaville paukamille kannattaa olla täsmätuote, jolla näpyt parantuvat nopeammin ja parhaassa tapauksessa ne saa rauhoitettua pois ennen kuin ehtivät puhjeta varsinaiseksi näpyksi.

Tämän tehonesteen voima on todistettu monta kertaa:

LUÈ by Jean Seo Spot Control

12 kasviuutteen tehococktail nitistää näpyt nopeasti ja ehkäisee arpien syntymistä. Tuote on todella tehokas, mutta saa ison miinuksen pakkauksestaan: aplikaattori on epähygienisin mahdollinen ratkaisu tällaiseen tuotteeseen. Annostele tuotetta siis puhtaalla pumpulipuikolla ottamalla sitä suoraan pullosta.

Epäpuhtaan ihon kosteusvoide

Täydellisen kosteusvoiteen löytäminen epäpuhtaalle iholle tuntuu olevan monelle vaikeaa, mutta toivottavasti ei enää tämän jälkeen, sillä tässä on neljä killeriä voidetta, joissa on ohut ja nopeasti imeytyvä koostumus, mutta riittävästi kosteutustehoja sekä epäpuhtauksia rauhoittavia ja ehkäiseviä aktiiviaineita.

Absolution La Crème de Santé

Ohut, täydellisen kosteuttava voide, joka tasapainottaa talineritystä, rauhoittaa, ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä, kirkastaa ja virkistää ihoa. Tämä voide voi sopia hyvin myös hieman ärtyneellekin epäpuhtaalle iholle. Jättää ihon mattapintaiseksi ja sopii meikin alle.

Suki Balancing Day Lotion

Tukkeutuneen ihon unelma ja täydellinen voide rasvaiselle iholle, olipa kyseessä sitten öljyrasvainen tai kuivarasvainen iho. Sukin voide on niin ohutta, että se on nykyisin pakattu suihkutettavaan pulloon (ravista pulloa huolellisesti ennen käyttöä). Voide hillitsee talineritystä, ehkäisee tukkeumien muodostumista ja rauhoittaa ihoa. Tämä voide saattaa kuitenkin rullata joidenkin meikkivoiteiden alla.

Neal’s Yard Remedies Purifying Palmarosa Daily Moisture

Myös Neal’s Yardin voide on vertaansa vailla ja reilun kokoisen pakkauksensa ansiosta myös edullinen vaihtoehto. Voide imeytyy erittäin nopeasti ja hillitsee talineritystä sekä epäpuhtauksia, mutta myös kosteuttaa tehokkaasti. Toimii myös loistavasti meikin alla.

LUÈ by Jean Seo Restore Protecting Moisturizer

Ärtyneelle epäpuhtaalle iholle loistava voide, sillä tuotteessa on minimaalisen lyhyt raaka-aineluettelo eikä se sisällä lainkaan hajusteita. Voide on koostumukseltaan erittäin ohut ja nopeasti imeytyvä sen sisältämien skvalaanin, vadelmansiemenöljyn ja jojobaöljyn ansiosta, jotka tasapainottavat talineritystä.

Kiiltoa hillitsemään meikin alle

Nopeasti rasvoittuvalla iholla meikin pysyvyys ja runsas kiilto aiheuttavat haasteita, joten kunnon pohjustajalle on käyttöä – maksimoi siinäkin hoitavat vaikutukset.

Neal’s Yard Remedies Purifying Palmarosa Mattifier

Todella loistava meikinpohjustaja, joka tekee ihon pinnasta sileän ja matan. Maissitärkkelys, kaoliini, lootusjauhe ja sinkki tuovat iholle mattapinnan ja ehkäisevät kiiltoa. Alppihorsma, palmarosa ja teepuuöljy ehkäisevät epäpuhtauksia.

Talineritystä tasapainottava ja rauhoittava kasvoöljy

Varsinkin epäpuhtaalle iholle on tärkeää valita öljy, joka ei sisällä hajotettuja kasviöljyjä eli esteriöljyjä. Tehokkain valinta on usean kasviöljyn muodostama öljycocktail, jonka vaikutuksia on terästetty maseroiduilla yrttiöljyuutteilla ja eteerisillä öljyillä.

Tässä kaksi poimintaa, jotka ovat kasvoöljyjen kultaa:

Absolution Addiction

Jatkuvasti kehuja keräävä öljyseerumi, joka tuntuu tekevän ihmeitä iholle kuin iholle. Epäpuhtaalle iholle loistava paitsi talineritystä tasapainottavien, myös aknearpia ehkäisevän ja hoitavan vaikutuksen ansiosta.

Suki Balancing Facial Oil

Loistava ohuen koostumuksen omaava ja nopeasti imeytyvä öljyseerumi rauhoittavilla yrteillä höystettynä, josta on lukuisia loistavia kokemuksia epäpuhtaan ihon hoidossa. Erinomainen myös herkälle iholle.

Toivottavasti tämä opas tarjosi avun mahdollisimman monelle tuoteviidakossa päättömästi suunnistaneille!

Alekoodi

Koodilla PUHDASIHO saat 15 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista Biodellyn verkkokaupasta.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,