Beauty

Kaunistavaa kurkumalattea ja heleyttävää vihersmoothieta iholle, ulkoisesti

Beauty | 6.10.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, postaus sisältää alekoodin

Kurkumalatte ja vihersmoothie ovat ihoa sisäisesti kaunistavia eliksiirejä. Mutta miltä kuulostaisi nauttia niitä ulkoisesti?

Ylistäviä tuotearvioita keräävän Edible Beautyn (suomeksi syötävää kauneutta) kauneudenhoitofilosofia resonoi: ”Olemme mitä syömme ja kaikki, mitä laitamme ihollemme heijastuu meistä ulospäin.” Sarjan perustaja Anna Mitsios on ravintoterapeutti, joka on halunnut luoda puhtaan, läpinäkyvän, ylellisen ja laadukkaan ihonhoitosarjan, jonka tuotteisiin ei ole käytetty sellaisia raaka-aineita, joita hän ei laittaisi myös suuhun.

Vegaanisen sarjan tuotteet on pakattu kierrätettävään miron-lasiin, joka auttaa tuotteiden säilyvyydessä, sillä se ei läpäise valoa. Sarjan hinta-laatusuhde on kaiken kukkuraksi vertaansa vailla, sillä tuotteiden pakkauskoot ovat isoja ja ne kestävät käytössä pitkään. Ei siis ihme, että sarja on valloittanut niin monen sydämet allekirjoittanut mukaan lukien. (Sarjan hittituote on Sleeping Beauty Purifying Mousse yönaamio, jonka teho on aivan kiistaton.)

Voit lukea kaikki Edible Beautysta kirjoittamani jutut täältä.

Edible Beautyn uusimmat lanseeraukset kuulostavat niin herkulliselta, että niitä todellakin tekisi mieli syödä, vai mitä mieltä olette esimerkiksi kaunistavasta kurkumalatesta ja heleyttävästä ihosmoothiesta? Minä olin myyty ajatukselle jo ennen raaka-aineluetteloihin tutustumista, mutta ne luettuani vakuutuin entisestään.

Uuteen seerumikokoelmaan kuuluu neljä erilaista teholientä erilaisiin tarpeisiin: Turmeric Beauty Latte on kirkastava seerumi, joka sopii erityisesti pigmenttiläiskille. Glowing Skin Smoothie heleyttää ja suojaa ilmansaasteilta ja se sopii kaikille ihotyypeille. Deep Sea Collagen Elixir kiinteyttää ja täyteläistää ihoa. Probiotic Radiance Tonic on puolestaan oikuttelevan ihon tasapainottava teholiemi. Tehdäänpä näihin kauneuscocktaileihin hieman tarkempi katsaus.

Turmeric Beauty Latte – pigmenttiläiskät, akne, rosacea punoitus

Kurkuma, lakritsinjuuri ja hyytelömäinen valkohytykkäsieni ovat tämän kauneuslatten tehoaineet ja valinta on kyllä erityisesti pigmenttiläiskien ja punoittavan ihon hoitoon napakymppi. Kurkuma paitsi kirkastaa ihoa, se on myös loistava tulehdusten rauhoittaja, joten seerumia kannattaa kokeilla lisäksi epäpuhtaalle iholle ja aknelle, miksei rosaceallekin. Lakritsinjuuri hillitsee tyrosinaasientsyymin toimintaa, joka vastaa ihon pigmentinmuodostuksesta, joten se ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista. Lakritsinjuuri on myös erinomainen tulehdusten ja punoituksen rauhoittaja, joten se sopii hyvin couperosan ja rosacean hoitoon. Valkohytykkää kutsutaan kauneussieneksi, sillä se sisältää runsaasti ihoon kosteutta sitovia polysakkarideja, jotka pullauttavat ihon kauniin täyteläiseksi. Lisäksi se ehkäisee stressin ihoa kulahduttavia vaikutuksia.

Kurkumalatte tuoksuu sananmukaisesti kurkumalatelta. Se on koostumukseltaan vesimäisen ohutta ja muistuttaa jopa enemmän hoitonestettä tavanomaisen seerumin sijaan. Erinomainen tuote myös siis kerrostamiseen eikä se rullaa muiden tuotteiden tai meikkivoiteen alla.

Glowing Skin Smoothie – pintakuiva ja samea iho

Parsakaali, lehtikaali, maarianohdake, omena ja banaani – täydelliset ainekset vihersmoothieen ja niitä löytyy myös tästä ulkoisesti nautittavasta, iholle käytettävästä versiosta. Parsakaali ja lehtikaali sisältävät reippaasti mineraaleja, jotka normalisoivat ihon kosteuspitoisuutta, parantavat solujen aineenvaihduntaa ja rauhoittavat ihoa. Maarianohdake ehkäisee ulkoisten stressitekijöiden aiheuttamia ryppyjä, sameutta ja veltostumista. Omena vahvistaa ihoa ja tasoittaa sen väriä. Banaani on kunnon kauneushedelmä ja se paitsi rauhoittaa, myös kosteuttaa ihoa sekä elvyttää solumuodostusta.

Ihosmoothie tekee ihon pehmeäksi ja kuulaaksi. Sekin sopii hyvin kerrostamiseen eikä rullaa lainkaan. Tuoksu on hyvin hennon hedelmäinen ja sopii taatusti myös tuoksuherkille. Nautin jatkossakin vihersmoothieni mielellään ihon kautta, eli koukkuun jäin, kertakulauksesta!

Deep Sea Collagen Elixir – veltostunut ja ryppyinen iho

Wakamelevä, merisalaatti, vihannesportulakka, hirssi ja litsiluumu ovat kollageenieliksiirin salaisuus. Levien erinomaisuudesta olen maininnut viime aikoina useampaankin otteeseen, sillä kaikkien uusien trendiraaka-aineiden hypetyksessä ei kannata unohtaa näiden alkeellisten kasvien supertehoja. Levät sisältävät runsaasti lehtivihreää, mineraaleja, aminohappoja, polysakkarideja ja vitamiineja. Levät ravitsevat ihoa monipuolisesti, tasapainottavat ihon toimintoja, kosteuttavat, kiinteyttävät, virkistävät, elvyttävät, parantavat solujen aineenvaihduntaa ja heleyttävät ihoa. Wakamelevä siloittaa ja täyteläistää ihoa. Merisalaatti sisältää puolestaan elastiinin aminohappoja ehkäisten ihon veltostumista. Vihannesportulakka on kunnon superfoodia, joka sisältää mm. betakaroteenia, C- ja E-vitamiinia sekä glutationia, kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia. Sen vaikutukset ovat monipuoliset ihon kosteuspitoisuuden parantamisesta, ihon värin tasoittamiseen ja ihon kimmoisuuden säilyttämiseen. Hirssi vahvistaa ihon suojabarriääriä ja litsiluumu elävöittää sekä kosteuttaa ihoa.

Kollageenieliksiiri vaikuttaa neljästä kauneuscocktailista selkeästi eniten ihon pinnan rakenteeseen. Se napakoittaa ihoa ja saa pienet rypyt häipymään. Tuote sopii loistavasti kerrostamiseen ja minä innostuinkin yhdistämään sitä erityisesti kauneuslatteen tai ihosmoothieen. Yleensä en liputa useamman seerumin yhdistämisen puolesta, mutta nämä eivät ole liian tujakoita, vaikka niillä keskenään hieman lotraisikin. Kollageenieliksiiri ei tuoksu miltään ja se sopii myös herkälle iholle.

Probiotic Radiance Tonic – akne, rosacea, herkkä iho

Lactobacillus Bulgaricus, koivunlehti, emu bush ja siankärsämö ovat probioottisen hoitonesteen aktiiviaineet. Fermentoitu, probioottinen Lactobacillus Bulgaricus tasapainottaa ihon hydrolipidikalvon bakteerikantaa ehkäisten haitallisten bakteerien toimintaa iholla. Koivunlehti hillitsee tulehduksia ja kosteuttaa. Emu bush, australialainen kasvi, ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä, vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista ja hoitaa pigmenttiläiskiä, aurinkovaurioita sekä ulkoiselle stressille, kuten ilmansaasteille altistunutta ihoa. Siankärsämö rauhoittaa tulehduksia ja ehkäisee epäpuhtauksia.

Tuoksuton ja sukkelasti ihoon sujahtava teholiuos sopii muiden seerumien tapaan kerrostamiseen eikä sekään rullaa meikin alla. Tuote jättää iholle mattapinnan ja sopii erinomaisesti nopeasti rasvoittuvalle iholle.

Miltäs nämä kauneuscocktailit vaikuttavat? Minkä itse kulauttaisit kurkusta, eikun anteeksi ihosta alas? Oma suosikkini on kyllä ihon oma vihersmoothie.

Alekoodi

Koodilla KATJAEB saat 15 % alennuksen kaikista Edible Beautyn tuotteista sekä Naturellen verkkokaupasta että Kämp Gallerian myymälästä 31.10.2019 asti. Ostoksille pääset tästä.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,