Beauty

Viikon purkki: Ruhaku Reset Cleansing Oil

Beauty | 8.10.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Vapise K-beauty, sillä nyt tulee J-beauty! Testasin J-beauty-brändi Ruhakun hehkutetun puhdistusöljyn.

J-beauty eli japanilainen ihonhoito tekee tuloaan K-beautyn rinnalle. Japanilaisia luonnonkosmetiikkasarjoja ei ole juurikaan tarjolla ja myös Ecocert-sertifioidun J-beauty-brändi Ruhakun tuotteet valmistetaan Ranskassa, mutta sen perustaja on japanilainen. Siinä missä K-beauty tunnetaan monivaiheisesta ihonhoitorituaalista, J-beauty vetää mutkat suoraksi keskittyen perusasioihin – Ruhakun valikoimasta löytyykin vain neljä tuotetta.

Viikon purkki on: 

Ruhaku Reset Cleansing Oil

Kohderyhmä

Kosmetiikkatrendejä seuraavat, J-Beautysta innostuneet, laatutietoisen luonnonkosmetiikan käyttäjät, yksinkertaisuutta arvostavat.

Kenelle sopii?

Sopii kaikille ihotyypeille.

Miten markkinoidaan?

Tuotekuvauksessa lukee näin: ”Poistaa meikin, epäpuhtaudet sekä ylimääräisen talin hellävaraisesti. Ihoa kirkastavilla AHA-hapoilla rikastettu koostumus auttaa ylläpitämään ihon hyvinvointia ja ehkäisemään ikääntymisen merkkejä. Oliiviöljyn omega-rasvahapot ravitsevat samalla jojobaöljyn hoitavien ominaisuuksien pehmentäessä ihoa samettiseksi puhdistuksen aikana. Japanin luonnossa kasvavan antioksidanttisen gettou-inkiväärikasvin öljy yhdessä E-vitamiinin kanssa auttaa uudistamaan väsynyttä ja veltostunutta ihoa. Mustikkauute supistaa yliaktiivisia ihohuokosia hilliten talintuotantoa ja luoden lisäksi uupuneille piirteille virkistystä. Öljymäinen, ylellinen koostumus muuttuu veden kanssa maitomaiseksi ja on helppo huuhdella kasvoilta pois.”

Mitä sisältää?

Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl-2 Sesquioleate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Polyglyceryl-3 Caprate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Alpinia Speciosa Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Tocopherol, Aqua (Water), Vaccinium Myrtillus Fruit/Leaf Extract, Saccharum Officinarum (Sugar Cane) Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Acer Saccharum (Sugar Maple) Extract

Kokonaisia kasviöljyjä tuotteessa on erittäin vähän ja pääosa sisällöstä onkin hajotettuja kasviöljyjä. Emulgaattorin ansiosta tuotteen voi huuhtoa pois vedellä. Mainitut AHA-hapot ovat peräisin mustikan, sokeriruo’on, sokerivaahteran ja sitrusten uutteista. Ruhakun pääraaka-aine on japanilaiselta Okinawan saarelta peräisin oleva gettou (Alpinia speciosa), joka on inkiväärinsukuinen ruoka- ja lääkekasvi. Se sisältää runsaasti antioksidantteja ja on lisäksi antibakteerinen ja antiseptinen.

Arvio tuotteesta

Henkilökohtaisesti pidän enemmän puhdistusöljyistä, joissa käytetyt öljyt ovat kokonaisia kasviöljyjä. Hajotettujen kasviöljyjen ansiosta koostumuksesta saadaan kuitenkin ohuempi ja silkkisemmän tuntuinen. Tällaisessa tuotteessa ja incin perusteella vaikuttaa, että AHA-happoja sisältävien kasviuutteiden määrä on todella pieni ja niillä on tuskin ihoon mitään vaikutusta – ainakaan ne eivät tunnu iholta miltään ja itse säästäisin tällaiset tehoaineet esimerkiksi hoitonesteeseen tai seerumiin, eli iholle jätettävään tuotteeseen.

Pidän kuitenkin tuotteen koostumuksesta, toimivuudesta ja puhdistustehosta. Meikit puhdistuvat hyvin ja öljy huuhtoutuu pois todella helposti eikä jätä iholle öljyistä tunnetta. Tuoksu on peräisin lähinnä rosmariinista, eli se on mukavan raikas. Tuote on kuitenkin sisältöönsä nähden melkoisen arvokas.

En rakastunut tuotteeseen palavasti, vaan omalla kohdallani se menee kategoriaan ”loistava perustuote, jonka voisin mielelläni ostaa uudelleen”. Mielelläni suosittelen sitä myös niille, jotka eivät yleensä lämpene puhdistusöljyille, sillä Ruhakun versio on todellakin helppo huuhtoa pois.

Käytätkö koko purkin loppuun?

Ehdottomasti.

Ostaisitko uudestaan? 

Kyllä.

Arvosana asteikolla 1-10: 8+

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 6

Mistä voi ostaa?

Jolie, 48,00 €

Löydät kaikki edelliset viikon purkki -jutut täältä.

Tuote on saatu testiin

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,