Beauty

Haastattelussa Urangin perustaja Jina Lee

Beauty | 5.1.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Urang

Urang on korealaisen kosmetiikan helmi, joka poikkeaa ainutlaatuisuudellaan tuhansista muista K-beauty sarjoista. Haastattelin sarjan perustajaa Jina Leeta, joka paljasti myös oman ihonhoitorutiininsa salat.

Kun tieto Urangin rantautumisesta Suomeen tuli korvanappiini ja pääsin tutustumaan sarjaan lähemmin, ei ollut epäilystäkään, mistä sarjasta tullaan puhumaan vuonna 2020. Urang poikkeaa tuhansista muista korealaisista ihonhoitosarjoista mm. sillä, että sen tuotteet valmistetaan tinkimättömän korkealaatuisista ja luonnollisista raaka-aineista. Lisäksi aromaterapiaan pohjautuva sarja henkilöityy vahvasti sen perustajaan Jina Leehen, joka suunnitteli ja valmisti tuotteita alunperin itselleen ja perheelleen. Koreassa on harvinaista, että kosmetiikkasarjalla on vahva henkilökohtainen tarina, toisin kuin meillä Euroopassa, jossa autenttisuutta ja henkilökohtaisuutta pidetään suuressa arvossa.

Tapasin Jinan syksyllä I Love Me -messuilla ja kolmen päivän aikana inspiroiduimme valtavasti toisistamme ja toistemme tekemisistä. Jinassa on ehdottomasti juuri sitä selittämätöntä hehkua, joka ei jää huomaamatta.

Tänä vuonna tulen sukeltamaan syvälle Urangin maailmaan paitsi omassa ihonhoitorutiinissani, myös gua sha hoitoja tehdessä. Ajattelinkin, että aloitetaan vuosi ja pitkäaikainen yhteistyö Urangin kanssa Jinan haastattelulla, sillä paloin halusta tietää sarjasta lisää ja uskon, että teitäkin kiinnostaa sen taustat syvällisemmin.

Lisäksi Jina paljastaa meille oman ihonhoitorutiininsa salat – nyt kannattaakin olla tarkkana, sillä Jinan iho on todellinen korealaisen ihanteen mukainen lasi-iho. Jina jakaa myös parhaat sisäpiiriniksit tuotteiden käyttöön ja sekoitteluun keskenään sekä kertoo, millaisena hän näkee Korean kosmetiikkamarkkinat ja korealaisen ihonhoidon.

Kerro hieman taustastasi. Missä työskentelit ennen Urangin perustamista?

Ennen Urangin perustamista työskentelin lääke- ja biokemian alan yrityksessä seitsemän vuotta ja päätin jäädä kotiin, kun minusta tuli äiti.

Mikä on tarina Urangin takana? Miksi halusit luoda oman ihonhoitosarjan?

Kärsimme mieheni kanssa molemmat atooppisesta ihosta ja kun tulin raskaaksi, halusin käyttää iholleni ainoastaan tuotteita, jotka ovat turvallisia sekä minulle että vauvalle. Aloin syynäämää käyttämieni tuotteiden raaka-aineluetteloita. Opin, että jotkut kosmetiikan raaka-aineista voivat olla haitallisia, joten aloin opiskella kosmetiikan kemiaa, raaka-aineita, hajusteita ja jopa tuotteiden valmistamista. Olin niin hullaantunut luonnollisista ja luomutuotteista, että jossain vaiheessa saatoin kuluttaa tuotteisiin lähes 2000 dollaria kuukaudessa! Voisi siis sanoa, että käytin paljon luonnonkosmetiikkaa! Jossain vaiheessa aloin valmistamaan itse mm. saippuaa, parfyymejä, hoitonesteitä ja kosteusvoiteita. Olen luonut Urangin perheelleni, jonka vuoksi olen aina erittäin varuillaan millaisia raaka-aineita valitsen tuotteisiin.

Kuinka vastuullisuus on huomioitu Urangin tuotteissa?

Pyrimme käyttämään Urangin tuotteisiin vain luonnollisia raaka-aineita eivätkä tuotteet sisällä haitallisia aineita, kuten synteettisiä hajusteita, väriaineita, parabeeneja, mineraaliöljyä tai petrokemian aineita. Käytämme pääasiassa raaka-aineita, jotka on tuotettu luonnollisesti, USDA:n tai COSMOS Organic standardin mukaisesti. Emme myöskään käytä mikromuoveja eikä tuotteita ole missään vaiheessa testattu eläimillä. Meillä on selkeä tavoite minimoida ympäristövaikutukset käyttämällä pakkauksiin kierrätettävää lasia, muovia ja kartonkia.

Lisäksi arvostamme pieniä raaka-aineviljelijöitä ja valmistajia, joiden arvoihin kuuluu valmistaa laadukkaita tuotteita. Sen vuoksi käytämme tällaisten pienten tuottajien raaka-aineita niiden korkeasta hinnasta huolimatta. Esimerkiksi frankinsensin ja italianolkikukan eteeriset öljyt tulevat pieneltä eteeristen öljyjen tuottajalta Veronasta, Italiasta, vaikka hinta on korkeampi, mutta he kunnioittavat ympäristöä ja tuottavat ensiluokkaisia ja arvokkaita eteerisiä öljyjä.

Etsimme tällä hetkellä myös lisää paikallisesti tuotettuja raaka-aineita ja käytämme parhaillaan korealaista opuntiaa yhdessä harsonaamioistamme. Tämän vuoden alussa lanseeraamme viisi uutta korealaisiin luomuraaka-aineisiin pohjautuvaa tuotetta, joihin on käytetty kamomillaa, jinsengiä, riisiä, opuntiaa ja yuzaa – kaikki nämä ovat Koreassa tuotettuja ja luomuviljeltyjä raaka-aineita. Korea on edelleen alkutekijöissään vastuullisuudessa ja luomutuotteissa – tavoitteemme on viedä eteenpäin korealaisten luomutuotteiden suosiota, laatua ja kehitystä.

Kuinka huomioitte tuotannon ympäristövaikutukset?

Ympäristöön vaikuttavia tekijöitä on useita, mutta kuten aiemmin kerroin, keskitymme luonnollisiin raaka-aineisiin, jotka ovat biohajoavia ja turvallisia maaperälle sekä ympäristölle. Meillä on myös selkeä tavoite minimoida pakkausten aiheuttamia ympäristövaikutuksia käyttämällä kierrätettäviä materiaaleja. Olemme myös pyytäneet valmistajaamme käyttämään tuotteiden pakkaamiseen tarkoitetut laatikot uudelleen. Pyrimme jatkuvasti parantamaan ja löytämään pieniäkin seikkoja, millä voimme minimoida ympäristövaikutuksia. Esimerkiksi ensi vuonna korvaamme saippuoihimme käytetyn kierrätysmuovin biohajoavalla muovilla.

Urangin tuotteet sisältävät myös hanbang-aineita eli perinteisen korealaisen lääketieteen käyttämiä aineita. Miksi olet valinnut niitä tuotteisiin?

Tuotteissamme on muutamia hanbang-aineita (Zanthoxylum Peperitum Fruit Extract, Pulsatilla Korean Extract ja Usnea Barbata Extract), joilla on antibakteerisia vaikutuksia ja ne auttavat parantamaan tuotteiden säilyvyyttä. Lisäksi niillä on antioksidanttisia vaikutuksia.

Mikä on kaikkien aikojen lempiraaka-aineesi?

Tähän on vaikea vastata, koska rakastan niin monia raaka-aineita! Tamanuöljy, ruusu, italianolkikukka, kamomilla, keramiidit, hyaluronihappo jne. Pidän luonnollisista, rauhoittavista, kosteuttavista ja antioksidanttisista raaka-aineista. Parhaillaan olen rakastunut Koreassa viljeltyihin raaka-aineisiin enkä malta odottaa, että saan esitellä ne teille!

Millaisena näet korealaiset kosmetiikkamarkkinat, joille tulee jatkuvasti uusia tuoteinnovaatioita? Mikä erottaa Urangin kaikkien sarjojen joukosta?

Korea on innovatiivinen markkina, jossa monet brändit tulevat ja menevät. Ihmiset suhtautuvat ihonhoitoon intohimoisesti, joka on varmasti syy siihen, miksi Korea on niin innovatiivinen juuri ihonhoidossa. Olen onnellinen ja ylpeä tästä, mutta kilpailu on todella kovaa ja vain harva brändi on aidosti luonnollinen ja luomu. Urang onkin yksi harvoista aidosti luonnollisista sarjoista Koreassa, joka kasvaa, ja jonka taustalla on oikea henkilö. Vain harvan sarjan taustalta löytyy jotain näin henkilökohtaista, tai jokin aito tarina.

Voin siis sanoa, että Urang on tässä mielessä todella erityinen, sillä sen juuret ja koko perusta tulee perheestäni, koska se on alunperin luotu minulle ja perheelleni. Siksi raaka-aineet, joita Urang käyttää, ovat äärimmäisen tärkeitä. Uskon, että parhaat tuotteet tarvitsevat parhaat mahdolliset raaka-aineet, joten jos jokin raaka-aine ei läpäise henkilökohtaista seulaani, emme käytä niitä tuotteisiin. Urangin joka ikisen tuotteen valmistamiseen nähdään niin paljon tavanomaista enemmän vaivaa, että sanon aina ihmisille Urangin olevan valmistettu rakkaudella. Pyydän jopa valmistajiamme soittamaan hyvää musiikkia tuotannon aikana, koska uskon, että positiivinen värähtely luo positiiviset olosuhteet, joka päätyy myös tuotteisiin.

Paljasta meille ihonhoitorutiinisi salat!

Minulla on useita erilaisia ihonhoitorutiineja, joista nautin! Useimmiten puhdistan ihoni Urangin Cleansing Oil puhdistusöljyllä. Teen kaksoispuhdistuksen ainoastaan päivinä, jolloin käytän runsaammin meikkiä, sillä uskon, että tehopuhdistus liian usein ei ole iholle hyväksi. Käytän kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen Creamy Bubble Foam Cleanser puhdistusvaahtoa tai HandMade Soap saippuaamme. Puhdistuksen jälkeen käytän aina Organic Rose Mist kasvosuihketta ylläpitämään ihon pH-tasapainoa. Tämän jälkeen, ihon kunnosta riippuen, käytän True Rose Repair Essence hoitotiivistettä tai Pink Ampoule seerumia maksimoimaan ihon kosteutuksen sekä ikääntymisen merkkeihin öljyseerumia. Valikoimassamme on kolme erilaista öljyseerumia, jonka valitsen kuhunkin päivään sopivaksi. Lopuksi levitän iholle Rose Ceramide Cream kosteusvoiteen ja viimeistelen rutiinin S.O.S Multibalmilla levittämällä sitä pienen nokareen huulille, silmien ympärille ja ilmejuonteisiin.

Kun kaipaan hieman tehokkaampaa hoitoa, käytän Pink Ampoule seerumia ja Rose Repair Essence hoitotiivistettä yhdessä kosteuttaakseni ihoa tehokkaammin. Joskus teen muutaman kerroksen öljy-suihke rutiinia (oil-mist routine), jossa taputellaan ensin iholle kaksi kerrosta suihketta, sitten öljypisara, sitten taas suihketta ja taas öljyä. Teen tätä rutiinia, koska öljyt imeytyvät tällöin paremmin ja Urangin tiivistetyt öljyseerumit toimivat parhaiten, kun iho on hyvin vesikosteutettu – öljy käyttää vettä kuljettimena imeytyäkseen syvemmälle ihoon. Jos ihoni on rutikuiva, käytän Multibalmia koko kasvoille tai joskus sekoitan sitä Rose Ceramide voiteeseen ja käytän seoksen yönaamiona, joka tekee iholle ihmeitä.

Jos olen todella väsynyt enkä jaksa tehdä kaikkia vaiheita, mutta ihoni kaipaa silti ekstrahoitoa, sekoitan vain kaikki tuotteet keskenään ja levitän ne kasvoille!

Mikä on tärkein ihonhoitorituaalisi?

Kun ajattelin omaa ihonhoitoani, tajuan etten ole koskaan ollut käyttämättä öljyseerumia aamuin illoin, jopa hiuksilleni ja käyttäessäni meikkiä. Urangin öljyseerumit ovat hyvin tiivistettyjä pohjaöljyjen ja eteeristen öljyjen seoksia ja jopa yksi tippa tekee ihmeitä.

Onko sinulla jotain holistisia ihonhoitorituaaleja? Käytkö esimerkiksi usein saunassa?

Tällä hetkellä minulla ei ole juurikaan aikaa mihinkään kovin erityiseen. Kävin ennen kasvo- ja vartalohoidoissa kerran viikossa, mutta nykyisin olen liian kiireinen käymään hoidoissa säännöllisesti. Nykyisin käyn kuitenkin aromaterapeuttisessa vartalohieronnassa, jos kärsin turvotuksesta. Vaikka ulkoiseen hoitoon ei olekaan paljon aikaa, käytän Urangin öljyseerumeita meditaatiossa ja venyttelyssä, joskus saatan sekoittaa joukkoon tipan jotain eteeristä öljyä. Edes viisi minuuttia venyttelyä ja meditaatiota päivässä tekee paljon kiireisen päivän jälkeen. Nykyisin käytän myös Suomesta I Love Me -messuilta ostamaani Yin Your Skin® gua sha -välinettä öljyseerumien kanssa.

Mikä tekee mielestäsi korealaisesta ihonhoidosta niin tehokasta ja erityistä?

Korealaisessa ihonhoidossa on monta eri vaihetta ja tuotetta. En itse halua käyttää eri tuotteita liian paljon, koska uskon, että se on iholle liikaa joka päivä, ihon ylihoitamista. Toisaalta ihoa voi myös alihoitaa, joka aiheuttaa ongelmia. Siispä korealaista ihonhoitoa ajatellessani, annan ehdottomasti tunnustusta sille, että osaamme kosteuttaa ihoa riittävästi. Jokainen eri vaihe toki kosteuttaa ja hoitaa, mutta en usko, että iho tarvitsee päivittäin kaikkia eri vaiheisiin käytettäviä tuotteita. Kun löydät tuotteen, joka sopii sinulle, voit kerrostaa tuotetta iholle muutaman kerroksen.

Moni teistä on ehtinyt jo tutustua Urangiin. Oletko löytänyt sarjasta uusia luottotuotteita?

Voit lukea aiemmin tekemäni postauksen Urangista täältä.

Kuvat Katja Kokko, Richard Isaac ja Urang

Avainsanat: , , , , ,