Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: uusi vuosi, uudet meikkivoiteet

Inken purkkinurkka | 11.1.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke testailee uudet purkit kanssasi ja puolestasi.

Uusi vuosi, uudet kujeet – ja uudet meikkivoiteet! Vaikka olemmekin nyt kaikki joululomien jälkeen todella hyvin levänneitä ja vuodenvaihteessa kerrassaan täydellisiksi päivittyneet elintapamme alkavat hehkua ja hohtaa kasvoista onnea ja iloa välittäen, voi olla, että joku kuitenkin vielä kaipaa meikkivoidettakin. (2021 – se saa luvan olla mun vuosi!)

Olen täällä taas innolla testaillut tuoteuutuuksia ja löytänyt kaksi kerrassaan loistavaa meikkivoidetta, jotka ovat keskenään melko erilaisia, mutta osuvat silti molemmat makuuni. Ehkäpä sinunkin – joko toinen tai molemmat!

Jos kaipaat heleää kuulautta ja kerrostettavaa peittävyyttä

…niin sinun kannattaa lähteä liikkeelle Mádaran meikkihyllyltä. Syksyllä lanseerattu Skin Equal Soft Glow Foundation -meikkivoide on kerännyt melkoisesti kehuja, eikä auta minunkaan muu kuin liittyä jonon jatkoksi. Tässä on kyllä toimiva tuote kerrassaan!

Tällä purnukalla voi loihtia peittävämmänkin meikkipohjan, mutta mielestäni lopputulos on kaikkein kaunein, kun meikkivoidetta annostelee maltillisesti ja sen levittää sormin. Viimeistelyn voi hoitaa siveltimellä pehmeästi pyöritellen tai sienellä kevyesti töpsytellen – näin minä tykkään tehdä, ettei silmien juonteisiin, nenänpieliin tai hiusrajaan jää mitään ei-toivottuja meikkivoidekerrostumia.

Meikkipohja jää todella heleäksi, sopivasti kostean näköiseksi mutta kuitenkin ihon pienet epätasaisuudet ja punoitukset toivottavalla tavalla peittäväksi. Ja jos nyt sattuisi olemaan vielä jotain sellaista häivytettävää, johon meikkivoide ei ohuena kerroksena pysty, kannattaa niitä kohtia ennemmin paikkailla saman sarjan Luminous Perfecting Concealer -peitevoiteella kuin lisää meikkivoidetta kasvoille lätkimällä.

Vaikka en varsinaisesti koe hoitavani kasvojani niitä meikkaamalla, on minusta kuitenkin kiva, jos meikkivoiteessani on ihoa hoitavia ainesosia. Tässä purnukassa pigmentit on sekoitettu ihoa kosteuttavaan aloe vera -pohjaan, jota on rikastettu muun muassa hyarulonihapolla. Meikkivoiteen suojakertoimeksi kerrotaan SPF15, ja tuo suoja on tietysti fysikaalinen.

Nyt kun tuli puheeksi: aurinkosuojan sisältäviä tuotteitahan pitäisi annostella aina juuri tietty, oikea määrä, jotta luvattu suojakerroin saavutettaisiin. Meikkivoidettahan voidaan käyttää todella moneen tapaan – osa laittaa koko kasvoille, jotkut parikin kerrosta, osa vain peittoa kaipaaviin kohtiin, jotkut sekoittavat pari pisaraa kosteusvoiteen joukkoon… No juu, pointti varmaan tuli selväksi! Eivätköhän nämä suojakertoimet tänne Mordorin talveen riitä, mutta kesää kohden ja auringolle altistuttaessa kannattaa varmasti käyttää kasvoilla myös aurinkovoidetta, vaikka meikkivoidekin suojaa osaltaan tarjoaa.

Sävyjä Mádaran meikkivoiteesta löytyy kunnioitettavat 10 kappaletta. Juu, tiedän kyllä, että esimerkiksi Rihannan sarjasta niitä löytyy kohta jo varmaan 50, mutta väriskaala on täältä Pohjolasta päin ponnistavalle sarjalle mielestäni jo edukseen erottuvan monipuolinen. Laajan sävyvalikoiman tarjoaminen liittyy vahvasti arvoihin, mutta on ymmärtääkseni myös arvokasta: ihanaa, että sävyjä on saatavilla laajemmalla skaalalla, vaikka se ehkä kalliimpaa onkin ollut toteuttaa. Nyt en osaa valitettavasti sanoa, miten osuvia nuo skaalan tummemmat sävyt oikein ovat – toivon, että ihoa imitoivan koostumuksen lisäksi myös sävyjen kehittäminen on osunut nappiin!

Oma sävyni tästä meikkivoiteesta on 40 Sand, oma ihoni on keskivaalea ja keltapohjainen. Peitevoiteesta sävyjä on saatavilla kuusi erilaista, jotka solahtavat sopivasti meikkivoidesävyjen väliin. Niistä passeli valinta minulle on hieman meikkivoidetta vaaleampi 35 Honey.

Meikkivoide maksaa noin 38 € (30 ml) ja peitevoide 23 € (4 ml) ja koen, että tässä kohtaa purnukoiden hinta ja laatu kyllä ovat vähintäänkin hyvässä synkassa keskenään. Voisin ehdottomasti ostaa toistekin – ja annan vielä lisäpisteet toimivasta, tyylikkäästä ja tietysti myös kierrätettävästä pakkauksesta.

Jos kaipaat meikkivoiteeltasi kermaista, runsasta ja ylellisen kuohkeaa pintaa…

…kannattaa tsekata RMS Beautyn uutuus, ”Un” Cover-Up Cream Foundation. Uutuustuote on sukua RMS Beautyn klassikkonapeille – siis niille pienille ja pigmenttipitoisille purnukoille, joilla voi joko peittää yksittäisiä ja alueellisia epätasaisuuksia tai meikata koko kasvot.

Tavallaan merkin uutuustuote on noita pikkunappuloita perinteisempi meikkivoide, mutta ehdottomasti edukseen erottuva sellainen. Uskon, että pikkupurnukassa (5,67 g) piileksivän monitoimituotteen konsepti on ollut osalle kuluttajia just sitä mitä kaivataan – ja osalle taas haastavahko lähestyttävä. Itse ihan pidän tuosta pikkupurnukastakin, mutta minulle se on jostain syystä kesätuote: tuolloin ihoni on yleensä kivassa kunnossa ja väriltäänkin freesimpi, jolloin tuollainen osittaisen peittävyyden tarpeeseen mukautuva konsepti on oikein toimiva ratkaisu. Mutta ainakin näin talvisin kääntyisin mielummin tämän uutuuden puoleen!

Jos perinteinen RMS Beautyn ”Un” Cover-Up on tiiviste, on tämä ”Un” Cover-Up Cream Foundation sen turboladattu versio, kaikilla mahdollisilla tavoilla. Isommassa purnukassa (30 ml) majaileva meikkivoide on runsaan täyteläistä, ylellistä, kuohkeaa ja kermaista, hyvin peittävää ja yksinkertaisesti kuvailtuna täyttä tavaraa.

Meikkivoidetta tarvitset kerralla ihan todella pienen nokareen – ja sittenkin vain noin puolet siitä, minkä pieneksi nokareeksi miellät. Purnukan mukana toimitetaan pieni, kaunis teräksinen spaateli, jonka avulla voidetta voi avoimesta purnukasta hygieenisesti kaapia.

Tuon pienenpienen pisaran suosittelisin levittämään kasvoille ensin käsin: täppää sormella tiplut voidetta otsaan, nenään, leukaan ja molemmille poskille. Siitä hommaa voi sujuvimmin jatkaa napakalla meikkivoidesiveltimellä (ei liian pitkiä harjaksia – sellainen, jolla on hyvä pyöritellä!) tai vaikkapa kostutetulla BeautyBlenderillä. Viimeistään tässä vaiheessa huomaat, jos voidetta tuli sitten kuitenkin otettua liikaa, tämä tuote on nimittäin todella peittävää sorttia.

Kun annostelu osuu nappiin, on lopputulos kerrassaan kauniin tasainen. Tässä purkissa on ytyä, mutta lopputulos ei näytä paklatulta, vaikka ne asiat, joita ehkä halusit kasvoiltasi häivyttää, ovatkin peilikuvasta poissa. Lopputulos on kasvoilla sopivan kuultava ja kostea, kovasti tavoiteltavan lasi-ihon kaltainen!

Uskoisin, että tämä tuhti voide voisi olla kuivemmallekin iholle hyvää seuraa, vaikka oikein kivasti se käyttäytyi näillä minun t-alueelta rasvoittuvilla, poskilta ns. normaaleilla (mitä tämä nyt sitten edes tarkoittaa!) kasvoillakin.

Koska meikkivoidetta tarvitsee kerralla noin yhden pienen linssin kokoisen palluran, tulee tämä purkki kestämään käytössä todella hyvän tovin. Sävyjä löytyy 16 kappaletta, ja ne kai ainakin periaatteessa kulkevat käsi kädessä tuon aiemman pikkunappimeikkivoiteen värien kanssa. Nyt kuitenkin tilasin tästä meikkivoiteesta vaaleamman keltapohjaisen keskivaalean sävyn 22, vaikka olen tuosta nappulasta käyttänyt aiemmin hieman tummempaa sävyä 33. Tämä taitaa kuitenkin selittyä sillä, että olen tuota pienempää nappulaa tykännyt käyttää erityisesti kesäisin.

Suomen markkinoille tämä uutuus ei ole tainnut vielä ehtiä, mutta jos tuntuu siltä, että oman sävyn uskaltaa ennustaa kuvien ja aiempien kokemusten perusteella nappiin, postitse sitä saa hankittua mm. Naturismon kautta.

Täytyy kyllä vielä näiden horinoiden päätteeksi todeta, että olen suuri ja vannoutunut meikkivoiteen ystävä. Vietin joululoman valtaosin ilman meikkiä kotosalla ja sohvannurkassa huilien, ja kyllä kuulkaa meinasivat silmät vallan nyrjähtää, kun levittelin meikkipohjan kasvoille ensimmäisenä työaamuna. Vaikka iho oli loman jälkeen ihan levänneen ja kaikesta nautitusta viinistä, juustosta ja suklaasta huolimatta jopa yllättävän hyväkuntoisen näköinen, teki meikkivoide ilmeelle suoraan sanottuna ihmeitä. Toisinaan on ihanaa, kun kokee, ettei tarvitse meikkivoidetta – ja toisinaan on ihanaa, kun oikein näkee, mitä se tekee. Molempi parempi!

Kumman meikkivoiteen kelkkaan hyppäisit?

Avainsanat: , ,