Body & Mind

Genuine Beauty Awards 2019: hyvinvointi

Body & Mind | 30.12.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tämä vuosikymmen blogissa päättyy Genuine Beauty Awardseihin, johon olen valinnut vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon.

Genuine Beauty Awardeissa on palkittu tähän mennessä vuoden parhaat ihonhoitotuotteet, miesten tuotteet, meikit, vartalonhoitotuotteet, hiustuotteet ja cheap & chic eli edulliset tuotteet. Nyt on luvassa kategorioista toiseksi viimeinen, eli parhaat hyvinvointituotteet, ennen vuosikymmenen loppuhuipennusta, joka päättyy tulevan vuoden ennustuksiin.

Vuoden 2019 parhaat hyvinvointituotteet ovat:

Apu kolottaville lihaksille: Kama Ayurveda Rheumaheal Ayurvedic Pain Balm

Löysin vuosi sitten Mumbain lentokentältä Kama Ayurveda nimisen ayurvedaan pohjautuvan ihonhoitosarjan, jonka tuotteista suurin osa on luonnonkosmetiikkaa. Mukaan lähti mm. tämä tiikeribalsamin kaltainen salva kolottaville lihaksille. Puteli vetelee nyt viimeisiään ja sopivasti tulikin tehtyä juuri reissu Intiaan niin sain varastoon täydennystä, sillä en ole koskaan törmännyt yhtä tehokkaaseen lihasjumisalvaan. Näköjään tuotetta saa myös Amazonista. Must have urheilijoille ja joogeille!

Ensiaputuote kutinaan ja ärsytyksiin: Dr. Hauschka MED Potentilla Acute Care

Harvemmin ihoni mihinkään reagoi, mutta sen muutaman kerran, kun olen vuoden aikana saanut jostain mystistä kutinaa tai punoitusta, tämä voide on auttanut hetkessä.

Aromaterapeuttinen tuote: Neal’s Yard Remedies Vitality Essential Oil Blend

Luotan eteerisissä öljyissä Neal’s Yard Remediesiin, sillä voin luottaa siihen, että ne eivät ole mitään halpaa bulkkikamaa, vaan pieteetillä öljynsä valmistavilta tuottajilta peräisin olevia, huippulaatuisia sekä luomuviljeltyjä. Olen koukuttunut erityisesti sarjan valmiisiin aromaterapeuttisiin sekoituksiin, joita käytän 1-2 tuntia muutaman kerran viikossa tuoksudiffuuserissa. Vitality sisältää mm. seetriä, mustapippuria ja neilikkaa ja se tuo juuri sopivasti positiivista lisäboostia keskittymistä vaativaan päivään.

Suoliston hyvinvointia tukeva lisäravinne: Living Nutrition Terrain

Tämä tuote on niin paljon enemmän kuin perinteiset probioottivalmisteet. Tuote sisältää 35 eri bakteerilajikkeella kefiiri-kombucha-menetelmällä fermentoitua, GMO-vapaata luomusoijamaitoa sekä aloe veraa ja punajalavankuorta. Tuote sopii närästysoireisiin, ummetukseen sekä hoitamaan suoliston pintaa esim. vuotavan suolen oireyhtymässä ja tukemaan erilaisten iho-oireiden hoitoa.

Keskittymistä buustaava lisäravinne: Mushroom 4 Life Lion’s Mane

Reseptini parhaaseen mahdolliseen keskittymiskykyyn hyvien yöunien, joogan ja meditaation lisäksi ovat pätkäpaasto sekä bulletproof-kahvi, jonka kanssa nautin lion’s manea eli siiliorakasta. Fokus pysyy olennaisessa ja vireystaso yllä.

Ylikierroksia laskeva lisäravinne: Wild Nutrition KSM-66 Ashwaganda Plus

Ashwagandan positiivista vaikutuksista fysiologiseen ja psykologiseen kestävyyteen sekä stressin vähentämiseen löytyy runsaasti tutkimuksia ja se onkin käyttämistäni adaptogeeneistä ykkönen auttaen säilyttämään tasapainon mylläävien energioiden välillä.

Hyvää unta tukeva lisäravinne: Shift SuperSleep

Loistava lisäravinne hyvän unen optimoimiseen, joka nopeuttaa nukahtamista. Ouran mukaan nukun myös hieman tasaisempaa unta tätä nautittuani. Vuoden aikana oli pari jaksoa, jolloin käytin valmistetta säännöllisesti: keväällä, kun minun piti puristaa Yin Your Skin® verkkokurssin materiaalit kasaan tiiviin työsuman keskellä sekä syksyllä I Love Me -messuviikolla.

Ruoka: Nordkraut hapankaali

Ystäväni Susanna Vento lanseerasi syksyllä oman hapankaalimerkin, jonka kohdalla ylistyssanat loppuvat kesken. Sain kunnian olla lähes parin vuoden ajan maistajana tuotekehityksessä ja samalla on tullut testattua läpikotaisesti Suomen hapankaalitarjonnan lisäksi myös lähemmäs kymmenen Briteistä löytyvää merkkiä. Nordkraut on yliveto rapsakkuutensa ja herkullisuutensa ansiosta. Brändin filosofiaan kuuluu myös fermentointi-workshopit niille, jotka haluavat oppia DIY-hapankaalin valmistamisen salat.

Juoma: Foodin omenasiiderietikka

Vaikka kombuchan suosio on räjähtänyt virallisesti vasta tänä vuonna, minä olen fiilistellyt jo trendeistä seuraavaa (tosin ikivanha keksintöhän tämäkin on): omenasiiderietikkaa. Kaupoissa näkyy jo nyt jonkin verran omenasiiderietikkapohjaisia juomia, mutta minä valmistan omani itse Foodinin luomulaatuisesta ja suodattamattomasta versiosta. Tästä saa loihdittua niin aamuiset terveysshotit, noitajuomat, alkoholittomat cocktailit kuin salaatinkastikkeetkin. Jos olet huolissasi hapokkuudesta, nauti juoma lasisella pillillä. (Koodilla katjakokko saat Foodinin omasta verkkokaupasta 20 % alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa toistaiseksi.)

Vuoden paras keksintö: Puhdistamo energiajuoma

En ole koskaan ymmärtänyt energiajuomien suosiota, mutta ilmeisen hyvin ne uppoavat massoille, siitä kertoo niiden massiivinen valikoima kauppojen juomahyllyillä. Minusta tuntuu, että Briteissä valikoima on vieläkin laajempi. Erityisen huolestuttavaa on energiajuomien suosio teinien keskuudessa. Hammasalalla työskentelevä äitini näkee surullisen paljon tuhoutuneita kiilteitä jo nuorilla. Kiinnostavaa olisi nähdä tutkimuksia juomien vaikutuksista elimistöön. Puhdistamon täysin luonnollinen enegiajuoma onkin todella positiivinen innovaatio, sillä uskon itse siihen, että muutos tapahtuu tuomalla positiivisia vaihtoehtoja entisten tilalle. Itselleni tämä Puhdistamonkin versio on tarpeeton, mutta mielenkiinnosta maistoin yhden tölkillisen ja uskoisin sen uppoavan makunsa puolesta myös ns. perinteisten energiajuomien käyttäjille. Toivottavasti tämä tuote löytää tismalleen oikean kohderyhmän!

Kirja: Joe Dispenza: Yliluonnolliseksi

Käsikirja niille, jotka haluavat kehittää itseään ja mielen voimaa. Kirja sisältää runsaasti teoriaa ja tietoa sekä käytännön harjoituksia, jotka auttavat virittämään aivot luovuutta, elinvoimaa ja hyvinvointia lisäävälle taajuudelle. Kirjassa on vahvat viitteet joogafilosofiasta.

Hyvinvointivalmennus: Maria Nordin Free To Heal

Edelliseen viitaten, vaikka kirjoista oppisi kuinka paljon tietoa ja teoriaa, pelkällä tiedolla ei tee mitään, jos sitä ei vie käytäntöön. Muutokseen ei tarvita tietoa, vaan käytännön harjoittelua ja siihen sitoutumista. Maria Nordinin Free To Heal verkkokurssi on nerokas, loistava, ihastuttava ja ennen kaikkea toimiva. Se keskittyy käytännön harjoituksiin teoriaähkyn sijasta ja siitä hyötyvät taatusti kaikki, jotka sitoutuvat harjoituksiin. Menetelmän avulla on mahdollista tasapainottaa hermostoa purkamalla tiedostamatonta stressiä ja lisäämällä kiitollisuutta. Kurssin harjoitukset ovat syvästi eheyttäviä. Ostin kurssin mielenkiinnosta loppusyksyllä ja voin kertoa sen lisänneen kiitollisuuden, rakkauden, vapauden, lempeyden ja hyvinvoinnin määrää elämässäni roimasti.

Mitkä asiat tai tuotteet ovat parantaneet sinun hyvinvointiasi tänä vuonna?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,