Cheap & Chic

5 timanttia Weledalta, joista et ollut (ehkä) tietoinen

Cheap & Chic | 13.2.2020 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Oodi Weledalle: luonnonkosmetiikan kiistaton pioneeri kuuluu kaikkien aikojen rakkaimpien sarjojen joukkoon. Kokosin sarjan laajasta valikoimasta viisi timanttia, joista moni ei ole varmasti edes tietoinen.

Tokihan moni luonnonkosmetiikkaa vuosikausia käyttänyt tuntee varmasti Weledan timantit, mutta uusia, moderneja luonnonkosmetiikkamerkkejä on tullut markkinoille sellaista tahtia, että varsinkin niiltä, joille luonnonkosmetiikka ei ole kovin tuttua, tämmöiset pioneeribrändit jäävät helposti huomiomatta.

Weledan valikoima on laaja, tuotteet ovat erittäin laadukkaita sekä edullisia ja sarja on vähintään TOP 3:ssa maailman vastuullisimmissa kosmetiikkabrändeissä. Siinäpä siis jo painavat syyt valita Weleda!

Löydät kaikki Weledasta kirjoittamani postaukset täältä.

Tässä lista suosikkituotteistani (Skin Foodia ei mainita, koska se on itsestäänselvyys):

1. Rhinodoron nenäsuihke

Oodi tälle tuotteelle, jota ilman en voi enää elää! Kahden maan välillä suhaamisessa on yksi erittäin ikävä, mutta pakollinen puoli: lentomatkustaminen. Kun sitä tekee tarpeeksi usein, nenän limakalvot kuivuvat ja karstoittuvat. Sain viime syksynä I Love Me -messujen jälkeen flunssan, jonka seurauksena nenäni sisältö meni aivan riekaleiksi eikä se ole meinannut palata ennalleen. Lopulta tajusin kokeilla tätä suihketta ja muutos oli aivan radikaali! Rhinodoron-nenäsuihke sisältää isotooniliuosta, jossa on mineraaleja ja aloe vera -geeliä. Se kosteuttaa, hoitaa nenän limakalvoja ja puhdistaa sieraimet. Tätä pitää olla aina yksi pullo varastossa, yksi käsilaukussa.

2. One Step Cleanser & Toner

Tämä on vähän kuin misellivesi, mutta next level sellainen. Tuote ei sisällä tavanomaisia pinta-aktiivisia aineita, mitä misellivesissä yleensä näkee, vaan siinä on ripaus oliiviöljysaippuaa. Saippuasanaa ei kannata kuitenkaan tässä yhteydessä säikähtää, sillä tämä tuote ei kuivata ihoa, vaan se putsaa juuri sopivasti kevyet epäpuhtaudet. Itse käytän tätä aamuputsarina virkistämään ihon ja puhdistamaan ihonhoitotuotteiden rippeet, jotka eivät ole imeytyneet yön aikana. Hamamelis supistaa ihohuokosia ja iiriksenjuuri rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Superpirteä sitrusten tuoksu herättelee mielen aamulla. Tuote sopii hyvin normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle.

3. Villiruusu-ampullit

Saisipa tätä villiruusukuuria isommassa pullossa! Villiruusu-ampullit on viikon mittainen kauneuskuuri iholle. Lasiset ampullit takaavat ettei tuote ole päässyt lainkaan kosketuksiin hapen kanssa, joten sisältö on todellakin freesiä. Ampullit sopivat täydelliseksi tavaksi tutustua kasvoöljyjen maailmaan ja ne on helppo sujauttaa mukaan matkalle. Yksi ampulli sisältää yhden shotin, joka riittää loistavasti kasvoille ja kaulalle. Ampullit sisältävät villiruusunsiemenöljyä, manteliöljyä, jojobaöljyä, iltahelokkiöljyä ja persikankiviöljyä sekä huumaavan tuoksuisen eteeristen öljyjen cocktailin. Ah, niin ihana kauneuskuuri iholle, mutta vaikutukset ulottuvat kyllä pintaa syvemmälle.

4. Kosteusvoiteet

Tarkoitukseni oli alunperin listata tähän Weledan kosteusvoiteista vain yksi, mutta eihän se ollutkaan mahdollista, sillä KAIKKI Weledan kosteusvoiteet ovat niin huippuja ja kaiken lisäksi edullisia! Tässä siis timanttinen vinkki pihiliisalle sekä kaikille hinta-laatutietoisille! Iiris-voide sopii kuivalle ja herkälle iholle, Villiruusu-voide ensimmäisille rypyille, Manteli-emulsio ärtyneelle iholle sekä atopialle, rosacealle ja herkälle aknelle, ja Granaattiomena-voide varttuneemmalle iholle. Kaikille löytyy kaveriksi myös yövoiteet (paitsi mantelin kohdalla täyteläisempi versio on nimeltään Manteli-voide). Jos on pakko valita omat suosikkivoiteet, niin ne olisivat Granaattiomena-voide ja Manteli-emulsio. Todella huippuja ja ihanan tuoksuisia molemmat ja tekevät ihosta superpehmeän.

5. Vartaloöljyt

Weledan vartaloöljyt ovat aivan klassikoita ja myös niissä on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdallaan. Valitan usein siitä ettei laadukkaita vartaloöljyjä tahdo löytyä edullisesti, mutta Weledalta kyllä löytyy! Koivu-selluliittyöljy onkin kulttituote, samoin myös kolotuksia lievittävä Arnikki-hierontaöljy. Raskausaikaan löytyy oma öljy, joka ehkäisee raskausarpia (synnytykseen valmistautumiseen löytyy muuten öljy välilihalle, joka auttaa pitämään sidekudoksen elastisena). Tyrni-öljy on vitamiinipommi iholle ja erinomainen after sun, Laventeli-öljy rentouttaa, Villiruusu-öljy pitää ihon kimmoisana ja ylellinen Granaattiomena-öljy uudistaa ihoa. Sisäpiiritietona voin paljastaa, että tätä öljyä on tullut myös syötyä – kyllä, olen käyttänyt sitä raakakakkujen maustamiseen (en kuitenkaan kehota ketään syömään kosmetiikkaa). Tällä hetkellä käytän itse juurikin Granaattiomena-öljyä, jonka tuoksu tuo mieleeni Jolien alkuajat ja itselleni se on muutenkin legendaarinen Weleda-tuoksu, jota rakastan.

Weledalta löytyy paljon erikoistuotteita, joita ei ole kenelläkään toisella sarjalla. Valikoima on laaja ja välillä tuotteita saa hieman metsästää, sillä kukaan jälleenmyyjä ei näytä pitävän kaikkia tuotteita valikoimassaan. Hyvinvoinnin tavaratalossa, House of Organicissa ja Ruohonjuuressa valikoimat näyttävät olevan parhaat.

Pidättekö Weledasta? Listatkaa TOP 3 tuotteet kommentteihin!

Kuvat Katja Kokko

Putsari, Iiris-voide ja granaattiomenatuotteet on saatu blogin kautta.

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,