Beauty

Heleä iho hedelmähapoilla ja täydellinen meikkivoide

Beauty | 21.5.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Kuluneen kevään aikana lähes täydellinen ja virheetön ihoni alkoi osoittaa räjähdyksen merkkejä kuin tyhjästä. Tavallisesti en hätkähdä muutamasta näpystä siellä täällä, sillä ne tulevat ja menevät ja ovat usein linkissä siihen, mitä olen pistänyt suustani alas. Muutama viikko sitten otsassani tapahtui kuitenkin sen sorttinen räjähdys, että oli pakko pysähtyä analysoimaan tilannetta pintaa syvemmältä ja laittaa ruokavalio suurennuslasin alle.

Olen ollut pitta-ruokavaliolla koko kevään, hyvinkin kuuliaisesti arkena, mutta perjantai-iltaisin tallilta palatessani olen alkanut elää salakavalasti kuin pellossa, mikä on yleensä jatkunut sunnuntaihin asti. Tässä kohtaa on toki hyvä todeta, että elämästä kuuluu nauttia ja olen ehdottomasti samaa mieltä: minut kyllä tunnetaan ystäväpiirissä herkkusuuna, joka mussuttaa herkut vaikka toistenkin lautaselta hyvillä mielin. Mutta jos moinen meno jatkuu kuukausitolkulla tilanteessa, jossa suolisto ja elimistö eivät ole ihan tasapainossa muutenkaan, kyllähän siitä ongelmia seuraa. Onneksi kehossani tuntuu olevan jokin sisäinen hälytysjärjestelmä, joka ohjaa valintojani ilman sen suurempia kamppailuja. Palaan myöhemmin näihin sisäisiin detox-asioihin, sillä tämä postaus on omistettu kokonaisuudessaan iholle.

Tarkemmin sanottuna koko otsani keskiosa ja vasen ohimo nousivat täyteen pieniä ja isoja tukkeumia sekä pienen pieniä valkopäitä, jotka peittyivät kyllä meikillä, mutta meikittömyys kasvoilla paljasti näppyläisen ja röhelöisen otsan. Taustalla oli ihan varmasti mm. liian raskas ruoka, mutta varmasti myös ylikuormituksen oireet, sillä maalis-huhtikuussa arkeni oli minuuttiaikataulun kanssa elämistä. Mitä tulee ihonhoitorutiineihin, en tarkalleen ottaen muista, milloin ihoni olisi viimeksi nähnyt hedelmähappokuorintaa, sillä se on ollut niin hyvässä kunnossa. Olen käyttänyt lempeitä mekaanisia kuorintoja syväpuhdistukseen korkeintaan kerran viikossa. Kun otsaan alkoi pamahdella tukkeumia, tartuinkin ensimmäisenä mekaaniseen kuorintaan, joka oli suuri virhe ja sai tilanteen vain pahemmaksi. Tämä oli itselleni ennenkuulumatonta, sillä tukkeumat eivät vaikuttaneet sen sorttisilta, että ne suuttuisivat mekaanisesta käsittelystä. Eipä auttanut kuin rauhoitella tilannetta lempeästi ja ihoa vahvistellen. Aloin tehdä kasvoille hyvin kevyttä hierontaa lähes päivittäin auttaakseni lymfajärjestelmää kuljettamaan kuona-aineita pois. Pikkuhiljaa iho tuntui lähtevän parempaan suuntaan. Laitoin ostoslistalleni Juice Beautyn Green Apple Peel Full Strength hedelmähappokuorinnan, sillä ihoni on aina pitänyt hedelmähapoista. Samaan aikaan Naturellesta ehdotettiin toukokuisen yhteistyömme aiheeksi Juice Beautyn hedelmähappokuorintaa, joka ei olisi voinut parempaan saumaan osua.

Tein ensimmäisen Green Apple Peel käsittelyn iholleni viime viikolla ja iho otti välittömästi harppauksen parempaan. Kahden päivän kuluttua kuorinnasta tukkeumat olivat lähes hävinneet ja pienet valkopäät ikään kuin vetäytyneet pois. Tein viikon päästä iholle toisen käsittelyn, josta tämän postauksen kuvat on otettu. Harmikseni en ottanut kuvaa kasvoistani otsan ollessa täysin villiintynyt, sillä tätä rottakoetta on ollut varsin mielenkiintoista seurata alusta saakka. Sinänsä huvittava huomio, että ihopaniikin sijasta viestittelin ihosta kosmetologi-kollegani kanssa ja analysoimme mm. mitä näppyjen paikat ilmentävät.

Alla kuvat tämän viikon hedelmähappokäsittelystä. Ylin kuva on lähtötilanteesta, jossa kasvot ovat ilman meikkiä. Seuraava kuva on kuorinnan jälkeen reilun 10 minuutin vaikutusajalla. Kuorinnan jälkeen levitin kasvoille ja kaulalle Tata Harperin Moisturizing Maskin, jonka annoin vaikuttaa noin 20 minuuttia ja kolmas kuva kuva on naamion poiston jälkeen. Siinä iho punoittaa enää aavistuksen. Tavallisesti iho on parhaimmillaan kuorinnan jälkeen 1-2 vuorokauden kuluttua, jonka vuoksi otin vielä seuraavana päivänä kuvan kasvoista (neljäs kuva). Kuten kuvista näkyy, iho on silminnähden tasoittunut ja heleytynyt. Otetaanpa siis hedelmähapot hieman syvempään tarkasteluun.

Hedelmähappoja eli alfahydroksihappoja ovat mm. glykolihappo ja maitohappo. Kosmetiikassa voidaan käyttää esimerkiksi hedelmä- tai marjauutteita, jotka sisältävät luontaisesti näitä aineita: mm. sokeriruoko ja viinirypäle sisältävät glykolihappoa ja maito sekä fermentoidut vihannes- ja hedelmäuutteet maitohappoa. Toinen vaihtoehto on käyttää luontaisen kaltaista, laboratoriossa valmistettua glykoli- tai maitohappoa.

Hedelmähappojen käyttö ulottuu pitkälle historiaan aina muinaiseen Egyptiin saakka, jolloin Kleopatran kerrotaan kylpeneen hapatetussa maidossa. Hedelmähapoilla on monia positiivisia vaikutuksia ihoon, kun pitoisuus pidetään maltillisena (15 % tai alle). Ne vilkastuttavat ihosolujen uusiutumista, jolloin iho heleytyy välittömästi, stimuloivat kollageenin ja elastiinin tuotantoa, vahvistavat, kiinteyttävät ja siloittavat ihoa, kirkastavat ihon väriä, vaalentavat pigmenttiläiskiä ja arpia (etenkin glykolihappo), supistavat ja häivyttävät ihohuokosia, tasapainottavat hydrolipidikalvon pH:ta ja parantavat ihon kosteuspitoisuutta. Hedelmähapot ovat humektantteja (eli ne sitovat ihoon kosteutta) ja esimerkiksi stratum corneumin (ihon sarveiskerros) soluissa oleva luonnollinen kosteustekijä (Natural Moisturising Factor) sisältää maitohappoa, jolla on tärkeä rooli ihon kosteuspitoisuuden, mikrobitasapainon sekä ihon pH:n ylläpitämisessä. Hedelmähapot toimivat ikään kuin ihon toimintoja elvyttävänä buustina ja näenkin ne itse juuri ihoa avustavina tuotteina, joilla voidaan tasapainottaa ihoa ja auttaa sitä toimimaan paremmin.

Hedelmähapoista liikkuu jonkin verran virheellisiä huhuja, kuten väitteitä ihon ohentumisesta, pitkäaikaisen käytön haitoista tai ihon kuivumisesta. En tiedä millaisiin pitoisuuksiin näillä viitataan, mutta en ole nähnyt mitään pätevää todistetta siitä, että miedot pitoisuudet ohentaisivat ihoa tai aiheuttaisivat haittoja pitkällä aikavälillä – päinvastoin, ne auttavat vahvistamaan ihoa ja sen rakennetta. Ilmeisesti ihon ohentumisella viitataan vilkastuneeseen ihosolujen uusiutumiseen, joka kiihdyttää ihon hilseilyä poistaen kuolleita ihosoluja ja ohentaen stratum corneumia. Ne eivät kuitenkaan ohenna epidermistä, vaan tutkimusten mukaan vahvistavat sitä. Ihon kuivuminen ei myöskään aina tarkoita, etteikö kuorinta sopisi itselle: kuivumisen taustalla voi olla virheellinen jälkihoito, väärin koostettu ihonhoitotuotteiden kokonaisuus tai kuorinta, jonka vaikuttavat aineet eivät toimi parhaalla mahdollisella tavalla yhteen. Myös olosuhteet, joissa hedelmähappoja käytetään tulee huomioida. Ne eivät sovi yhteen esimerkiksi saunan kanssa eikä niitä tulisi käyttää välittömästi ennen tai jälkeen auringossa oleskelun. Asiat eivät siis ole suinkaan yksiselitteisiä. Ihonhoitonäkemyksiä on erilaisia ja tulkintoja sekä mielipiteitä moneen lähtöön, jokainen valitkoon itselleen toimivan ja parhaiten resonoivan näkemyksen ja filosofian. Totuus on, että kauniin ihon voi saavuttaa monenlaisilla aineilla ja hoidoilla.

Hyvistä vaikutuksista huolimatta hedelmähapot herkistävät ihoa UV-säteilylle, jolloin iho voi palaa tai alkaa punoittamaan helpommin. Tämän vuoksi niitä ei tule käyttää välittömästi ennen etelän matkaa, voimakkaassa auringossa oleskellessa eikä tietenkään iholle, joka on ärtynyt auringossa. Suomen oloissa hedelmähappoja voi käyttää, kunhan muistaa suojata ihonsa aurinkovoiteella ja välttää varsinaista auringon ottamista noin viikon verran kuorinnasta.

Hedelmähapot ovat tavallaan oikotie onneen -tuotteita. Ne ovat tehokkaita ja antavat välittömiä tuloksia. Ja juuri tässä piilee niiden toinen puoli: kuorintaan jää helposti koukkuun ja niitä tulee ylikäyttäneeksi. Jos kuorinta on liian voimakas omalle ihotyypille tai sitä käyttää liian usein, vaikutus voi kääntyä itseään vastaan ja aiheuttaa ongelmia. Olen myös tavannut liian monia herkkäihoisia, joille hedelmähapot eivät kertakaikkiaan sovi, mutta suosituksia ei ole uskottu ja lopputulos on kaikkea muuta kuin toivottu. Kolmas sudenkuoppa on hedelmähappokuorinnan käyttäminen väärin: rauhoittava naamio unohdetaan joko kokonaan tai iholle käytetään kuorinnan jälkeen liian voimakas naamio. Hedelmähappokuorintojen käytössä tulee siis aina huomioida ihotyyppi, ihon kunto, kuorinnan voimakkuus, oikeanlainen jälkihoito sekä toimiva ja oman ihotyypin mukainen ihonhoitotuotteiden kokonaisuus.

Ihotyypit ja -ongelmat, joille hedelmähappokuorintoja ei tule käyttää ovat herkkä ja ohut iho sekä perioraalidermatiitti (POD eli suunympärysihottuma), rosacea, atopia, couperosa ja tulehtunut akne (aknen loppuvaiheessa hedelmähapoista on usein hyötyä, etenkin arpien hoidossa, jos iho ei ole herkkä). Näille ihotyypeille ja -ongelmille en suosittele ylipäätään mitään kuorintaa.

Ihot, jotka puolestaan yleensä hyötyvät hedelmähappokuorinnasta ovat rasvainen, sekaiho, normaali ja kuiva iho, helposti tukkeutuva iho ja ikääntyvä iho (ikääntyvä iho ei ole ihotyyppi, joten ihon kunto ja rakenne tulee huomioida). Ihon voi kuoria ihotyypistä ja ihon kunnosta riippuen 1-4 kertaa kuukaudessa. Jos iho on hyvässä kunnossa ja heleän värinen, ei kuorinnalle ole mitään tarvetta. Mekaaniset kuorinnat, joissa on hyvin hellävaraiset rakeet, syväpuhdistavat ihoa, mutta myöskään niitä ei tule käyttää liian usein, sillä iho vain ärtyy mekaanisesta rasituksesta. Hedelmähapot ovat mielestäni kuorintana ehdottomasti parempia niiden monipuolisten vaikutusten ansiosta.

Jos ei ole koskaan käyttänyt hedelmähappokuorintaa, kannattaa aloittaa miedolla pitoisuudella (Juice Beautyn Green Apple Peel Sensitive kuorinta). Kuluttajille myytävät kuorinnat eivät ole vahvoja ja yli 15% pitoisuutta ei tulisi käyttää mielestäni edes hoitolassa (jotkut ammattikuorinnat ovat paljon tujumpia ja iholle aivan liian rajuja, eli tässäkin asiassa liika on liikaa). Hedelmähapot aiheuttavat iholla tyypillisesti punoitusta, kuumotusta ja kihelmöintiä (jota ensikertalainen saattaa säikähtää), mutta sen tulisi hävitä naamion vaikuttaessa tai viimeistään parissa tunnissa. Vaikutusaika voi aluksi olla hyvin lyhyt, vain pari minuuttia ja sitä voi vähitellen pidentää ihotyypin ja ihon kunnon mukaan. Tärkeää kuorinnan käytössä on huomioida, kuinka se vaikuttaa ihon kuntoon: iho ei saa mennä huonompaan suuntaan. Jos iholle ilmestyy seuraavana päivänä ärsytystä, jotain ei toivottua tai iho ei rauhoitu kuorinnan jälkeen, käyttöä ei kannata jatkaa.

Juice Beautyn Green Apple Peel Full Strength kuorinnan hedelmähappopitoisuus on 13-15 %. Kuorinta sisältää omena-, sitruuna- ja aloe vera -mehua, viinirypäleuutetta, maitohappoa ja glykolihappoa. Lisäksi siihen lisätty pajunkuoriuutetta, joka sisältää puolestaan salisyylihappoa. Salisyylihappo on betahydroksihappo, joka ei pistele ja punoita iholla yhtä voimakkaasti kuin AHA-hapot ja se sopii hyvin rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoitoon rasvaliukoisuutensa ansiosta. Kuorinta sisältää myös E-, C- ja A-vitamiinia sekä magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Green Apple Peel on paras ja tehokkain hedelmähappokuorinta, jota olen koskaan kokeillut. Pelastin sillä edellisen kerran ihoni vajaa kolme vuotta sitten, kun kasvoillani oli laaja tukkeumaräjähdys ja tälläkin kertaa se todisti tehonsa.

Juice Beauty lanseerasi Suomeen viime syksynä Gwyneth Paltrown johdolla Phyto-Pigments meikit, jotka viimeistelevät ihon heleytyksen. Sarjan valoaheijastava meikinpohjustaja ja meikkivoide ovat olleet lanseerauksesta asti päivittäisessä käytössäni ja suosittelen niitä kaikille, jotka kyselevät suosituksia luonnonkosmetiikan meikkivoiteesta. Phyto-Pigments on täydellinen meikkivoide, sillä se levittyy kauniisti, peittää juuri sopivasti eikä tarvitse kiinnitykseen kuin aivan aavistuksen puuteria ja kuivalla iholla se toimii jopa ilman puuteria. Meikkivoide pysyy hyvin iholla koko päivän ja saa ihon näyttämään todella freesiltä, tasaiselta ja kuulaalta.

Alla on kuva kasvoistani hedelmähappokuorinnan (ja Tatan naamion) jälkeen. Olen levittänyt iholle Juice Beautyn Phyto-Pigments meikinpohjustajan, joka tasoittaa ihon pintaa ja heijastaa kauniisti valoa. Iho näyttää mielestäni täydelliseltä.

Phyto-Pigments meikkivoiteesta käytän sävyä Sand, joka lienee suosituin, kellertävään taittava sävy. Levitän meikkivoiteen aina sormilla, yksi pumppaus riittää helposti koko kasvoille ja sillä määrällä saa jo peittävyyttä melko paljon. Silmänaluset peitin Phyto-Pigments peitevoiteen sävyllä Cream, joka on hieman vaaleampi peitevoide, mitä olen tavallisesti tottunut käyttämään, mutta toisaalta se tuo hitusen valoisuutta silmien alle ja vaalea sävy sopii myös näppylöiden peittämiseen.

Poskille levitin Juice Beautyn Phyto-Pigments voidemaisen poskipunan sävyn Orange Blossom – puuterimaisia poskipunia minun ei tule juurikaan käytettyä enää, sillä voidemaisten helppokäyttöisyys ja luonnollisen kuulas lopputulos on vienyt minut mennessään.

Ripsissä on Juice Beautyn Phyto-Pigments ripsiväri, joka on myös luonnonkosmetiikkaripsiväriksi täydellinen: se pitää ripset kauniisti taivutettuina, väri tarttuu ripsiin helposti ja harja on täydellisen muotoinen ja paksuinen eikä sille sotke helposti. Ripsiväri pysyy hyvin ja se on helppo työstää joko luonnollisesti tai todella näyttävästi.

Viimeinen silaus tälle heleälle lookille tulee Juice Beautyn Phyto-Pigments Lip Crayon huulipunakynän sävystä Salinas. Jos olet etsinyt helppokäyttöistä huulipunaa, jolla saa mehukkaan, aavistuksen läpikuultavan lopputuloksen, suosittelen kokeilemaan näitä kyniä. Sävyt ovat herkullisia ja huulipunakynän koostumus on ihanan pehmeä ja hoitava. Kynämäisen muodon ansiosta värin saa levitettyä tarkasti ja huulet voi rajata, mutta punan voi myös töpötellä huulille hyvin luonnollisesti. Kynää ei siis tarvitse teroittaa, vaan sitä ruuvataan toisesta päästä sitä mukaa, kun väri kuluu. Minulta löytyy myös sävy Zuma, joka on upea ja intensiivinen kirsikanpunainen, mutta tällä hetkellä olen rakastunut luonnollisiin, huulen omaa sävyä korostaviin väreihin.

Tällaisessa meikissä viihdyn aina arkisin, vaihdan korkeintaan poskipunan ja huulipunan väriä, mutta meikkivoide ja kuultopohjustus on ja pysyy, enkä ihan helpolla niistä aio luopua.

Teillä on nyt loistava tilaisuus hankkia Juice Beautyn tuotteita mukavalla alennuksella, sillä Naturelle tarjoaa blogini lukijoille 15 % alennuksen kaikista Juice Beautyn tuotteista koodilla JB15, joka on voimassa 31.5.2017 asti. Alennuksen saa verkkokaupasta ja Bulevardin myymälästä. Jos hankit hedelmähappokuorinnan, muistathan myös tarkistaa, että muut ihonhoitotuotteet ovat kunnossa ja vastaavat ihosi tarpeita.

Oletteko kokeilleet Juice Beautyn hedelmähappokuorintaa? Minkä naamion kanssa käytätte sitä? Entä kuuluuko Juice Beautyn meikit myös sinun suosikeihin?

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

34 kommenttia artikkeliin “Heleä iho hedelmähapoilla ja täydellinen meikkivoide”

 1. Olen käyttänyt juuri kyseistä Juice Beautyn tujua kuorintaa ja pidin siitä kovasti. Nyt vuoden päivät käytössäni on ollut Supermoodin Luxury Peel -hedelmähappokuorinta, ja jotenkin koen, ettei se olisi aivan yhtä tehokas. Ihoni on nykyään sekaiho, tukkeumiin taipuvainen, entinen akneiho. Itseasiassa näin vanhana kosmetologina kysymykseni kuuluisikin, että jos Juicen Beautyn Full Strength kuorinnan hedelmähappopitoisuus on 13-15%, mikähän se mahtaisi olla Luxury Peelissä? Epäilen että hieman vähemmän tai sitten oma näppituntumani on pielessä 😀

  • Supermoodin kuorinta on huomattavasti miedompi, en muista tarkkaa pitoisuutta, mutta ainakin puolet miedompi kuin JB:n kuorinta. Hyvä asia niille, joiden iho on hieman herkempi tai ei muuten tarvitse niin tujua kuorintaa.

 2. piu

  Meikkivoiteet ripsivärien ohella ovat jatkuvan kiinnostuksen kohde. Miten Juicen meikkivoide muuttuu ollessaan iholla? Tummuuko voide? Minulla meikkivoiteet tummuu, on tylsää kun ostaessa ei tiedä millaisen lopputuloksen saa. Nykyään en osta yhtäkään voidetta tai ripsaria ilman kokeilua tai näytettä. Luonnollista ripsaria en ole vielä hyvää löytänyt, vahinko ettei niistä saa näytettä. Ripsari onkin ainoa meikkituote joka itselläni on ns normikosmetiikkaa.
  Ihosi näyttää todella upealta, Juice voi olla ehkä tulevaisuuteni meikkivoide 🙂

 3. Tanja

  Heii tuo meikkivoide kuulostaa ihanalle, mutta sopiiko se herkkis iholle, jossa on POD (toisinaan)? Muut juicyn tuotteet on ainakin olleet liian vahvoja mulle.

 4. Suvi

  Ostin taannoin suosituksestasi Juice Beautyn meikkivoiteen, primerin ja ripsivärin. Meikkivoide ja primer ovat osoittuneet täydelliseksi, ihosta saa erittäin luonnollisen ja kuultavan! Peittävyyttäkin mielestäni löytyy sopivasti, kerrostamalla punoittavat posketkin peittyy jo aika hyvin. Itsellä tuote tuntuu kyllä jämähtävän aika nopeasti iholle tai ettei sitä ehdi kauaa työstää? Johtuuko lie kosteusvoiteesta vai onko havaittu samaa?

  Ripsiväri taas ei toiminut minulla. Laittaessa ripsistä tulee hyvät ja näyttävät mutta efekti kyllä ”häviää” ripsistä päivän mittaan. Ripsiväri on myös aika herkkä leviämään jos vähääkään joutuu kävelemään pakkasessa tai pienessäkään tihkussa, joskus myös vuotavat silmät ovat aiheuttaneet ripsiväriläikköjä silmänympärysiholle.

  Ps. Naturellessa on kyllä aivan ihana palvelu!

  • Mielestäni meikkivoide jämähtää iholle juuri sopivasti, sillä sen ansiosta peittävyyttä saa työstettyä enemmän. Jos käytät meikin alle ihoöljyn sekä kosteusvoiteen (joka on suositukseni), voide ei jämähdä liian nopeasti. Monissa luonnonkosmetiikan ripsareissa on tuo ongelma, että ne ”häviävät” päivän aikana. Itselläni JB kestää kyllä hyvin, mutta käytän toisaalta hyvin runsaasti ripsiväriä, jolloin näyttävyys pysyy pidempään.

 5. Henna

  Mulla on ollut tämä Juice Beautyn meikkivoide nyt jonkin tovin käytössä. Olenko se vain minä, kun minusta tuntuu, ettei meikkivoiteessa ole ollenkaan peittävyyttä? Minulla on siis poskissa aika paljon hailakkaita aknearpia, niin ihon väri on epätasainen. Tätä meikkivoidetta kun laittaa, niin näyttää kuin levittäisi päälle vain kosteusvoidetta = mitään ei tapahtu. Muutoin tykkään meikkivoiteen koostumuksesta ja tuntumasta todella paljon, niin olen sitten paikkaillut Hyntin peitevoiteella. Onkohan mitään tehtävissä? Auttaisikohan tuo pohjustusvoide tai vaikka asteen tummemman sävyn valinta? Olisin niin halunnut tykätä tästä.

  • Kuulostaa oudolta, erityisesti tuo etteikö mitään tapahtuisi, sillä tämä peittää loistavasti pikku arvetkin näppyjen jäljiltä. Välillä olen toivonut meikkivoiteelta jopa vähemmän peittävyyttä, mutta se onnistuu kyllä vain vähentämällä voiteen määrää. En osaa sanoa muuta kuin että kaikki tuotteet eivät toimi kaikilla, helpommin lisää peittävyyttä saa kiinteällä meikkivoiteella.

 6. piu

  Olen käyttänyt Juicen hedelmähappokuorintaa sensitive versiota ja on kyllä ihana. Olen kokeillut supermoodin kuorintaa ja se ei todellakaan sopinut, en tiedä oliko liian vahva, kasvot suorastaan polttivat. Toisaalta babyface mask ei myöskään sopinut, ei rauhoittanut vaan ennemmin kasvot tulivat punaisiksi. Jokin ainesosa näissä ei vaan sopinut. Olin ajatellut että seuraavana on vuorossa Juicen vahvempi versio, mutta nyt aloin empiä jos se onkin liian vahvaa. Onko vahvempi versio verrattuna sensitiveen paljon tujumpaa?

  • Supermoodin kuorinta on miedompi kuin kumpikaan JB:n kuorinnoista, mutta jokin ainesosien yhdistelmä ei varmaanknaan sovi sinulle. Suosittelen aloittamaan JB:stä Sensitivellä 🙂

 7. Miia

  Hei Katja,
  Minulla on käytössä tuo Juice Beautyn ripsiväri ja mietin, pystyykö sitä millään ”laimentamaan” tai saamaan juoksevammaksi? Se on minulla ollut siis käytössä jo hetken ja tuntuu että on vähän kuivahtnut ja klönttiintyy helposti ripsiin. Olisi kiva yrittää pidentää tuon ripsatrin elinikää mutten tiedä millä? Ja onko edes mahdollista?

 8. Jenni

  Ostin Juice Beautyn happokuorinnan (ei sensitive) testiin viime syksynä, koska Supermoodin kuorinta ei sopinutkaan. Pois en enää vaihtaisi. Kuorinnan jälkeen olen käyttänyt Patykan öljyseerumia tai Pain ruusunmarjaöljyä. Kasvonaamioista olen kokeillut ainoastaan LehtoPeatin turvenaamiota mutta en tiedä soveltuuko se kuorinnan jälkeen käytettäväksi kun naamiosta tulee yksinäänkin käytettynä hento puna kasvoille.

 9. Riikka

  Hei! Kiitokset inspiroivasta blogista Mainitsit, että hedelmähappokuorinnat eivät sopisi atoopikolle. Itselläni on atooppinen iho(ainakin ollut, viime syksyyn saakka!?) Nyt kasvojeni iho muistuttaa aikalailla kuvailemaasi tilannetta, jossa otsa ja ohimot sekä minulla myös poskipäiden alaosat ovat täynnä valkopäitä ja röpelöä sekä joitain hieman isompia finnejä. Ihoa kuitenki kiristää helposti erityisesti otsalta ja leuasta. Nyt mietinkin, että mikähän tähän auttaisi ja olenkin kiinnostunut nuista hedelmähappokuorinnoista.

  • En suosittele kuvailemaasi tilanteeseen hedelmähappoja, vaan käyntiä kosmetologilla, joka voi arvioita tilanteen ja ihon tarpeet kunnolla ihon nähtyään. Lähtötilanteemme on täysin erilainen, sillä oma ihoni ei ole herkkä ja kuiva, kuten atooppinen iho. Ihosi tarvitsee varmastikin nyt lempeää ja hellää hoitoa ja tuotevalintojen kanssa tulee olla tarkka, jotta ei iholle ei aiheuta lisää ongelmia.

 10. Riikka

  Heippa! Mainitsit ettei hedelmähappokuorinnat sovi atoopikolle. Itselläni on atooppinen iho joka nykyisin muistuttaa enemmän omaa kuvailemaasi tilannetta röpelöineen ja valkopäineen sekä muutamine finneineen otsalla ja ohimoton sekä poskipäiden alla. Nyt mietinkin että mikä tähän auttaisi ja olenkin kiinnostunut noista hedelmähappokuorinnoista.

 11. Outi

  Hei Katja! Olisiko sinulla muita vinkkejä aknearpien häivyttämiseen tämän kuorinnan lisäksi? Hormoniakne riistäytyi talvella ihan kauheisiin sfääreihin, mutta antibioottikuurin myötä tilanne on vihdoin rauhoittunut. Jäljelle jäi kuitenkin rykelmä arpia, joihin yritän etsiä pelastusta. Pahimpaan akneaikaan en uskaltanut käyttää happokuorintaa mutta nyt olen ottanut sen taas viikottaiseen käyttöön. Aurinko tietenkin auttaa, mutta olisiko vielä jokin täsmätuote jolla voisin arpien vaalentumista nopeuttaa?

 12. Jennie

  En tiedä uskallanko enää kokoilla hedelmähappoja, ehkä joskus tulevaisuudessa jotain mietoa. Kunhan Essen testiryhmä on ohi niin ehkä pitäisi etsiä kaappiin noita arpia vaalentavia tuotteita, tosin kyllä jännittää nykyään kaikki uudet tuotteet.

  • Jos on huonoja kokemuksia, ei kannata turhaa yrittää jotain sellaista, mistä oma iho ei pidä. Kaikki ei sovi kaikille 🙂 Arpien hoitoon on muitakin konsteja! Viikonloppuna juuri jaoin Facebookin puolella erään akne-asiakkaani palautteen, jonka pigmenttiläiskät ovat vaalentuneet ja osittain vähinneet hyvin kosteuttavilla ja antioksidanttipitoisilla, lempeillä tuotteilla 🙂

 13. Liisamaaria

  Kiitos Katja tästä vinkistä. Epäsäännölliset ruokailutottumukset ja stressi ovat saaneet ihon voimaan huonosti. Innostuin nyt ostamaan Juice Beautyn kuorinnan ja hainkin paketin tänään postista. Nyt mietinkin, olisiko sinulla suositella jotain edullista naamiota kuorinnan jälkeen käytettäväksi.

 14. Tuuli

  Luuletko, sopisiko Mahalon Petal Mask käytettäväksi tuon kuorinnan jälkeen? Nyt en ole naamiota käyttänyt, vaan suihkutan ensin kamomillavettä ja perään Mahalon Rare Indigo balmia.

 15. Sini

  Hei,

  kirjoitit, että hedelmähappokuorinta ei sovi yhteen saunan kanssa. Tarkoitatko tällä sitä, että hedelmähappokuorintaa ei saisi käyttää heti saunomisen jälkeen? Itse olen aina tehnyt näin, mutta jos se ei ole suositeltavaa niin, sitten minun täytyy muuttaa tapojani 🙂

 16. Jenni

  Nämä kiinnostaa 🙂

  Pidin aivan älyttömästi Juice Beautyn CC-voiteesta, mutta se sai silmäni vuotamaan ja kirvelemään (näin käy mun silmien kanssa hyvin monella tuotteella) ja samoin siinä tuoksu ärsytti hieman, joten jätin sen sitten pois käytöstä.

  Osaatko sanoa näistä tuotteista, onko niissä vahvoja tuoksuja ja onko ne kuinka hellävaraisia muuten?

  JB:n hedelmähappokuorinnasta on jo kauan ollut käytössä sensitive-versio, enkä ole uskaltanut ostaa vahvempaa, vaikka se voisi olla ihan hyvä pintakuivalle rasvaiselle sekaiholleni. Hyvä kun taas muistutit hedelmähappokuorinnasta, vaikka nyt pitäisi olla aurinkoa luvassa, niin täytyy laittaa sitä vasta hetken päästä.

 17. Mide

  Moi!

  Olen kamppaillut erinäisten iho-ongelmien kanssa elämäni, tällä hetkellä ongelmana tukkeutunut otsa, posket ja korvienedustat, jonkin sortin seborrea ja vahva pintakuivuus. Epäpuhdas, tukkeutuva, mutta kuiva ihoni siis on.
  Olen hoitanut ihoani pelkällä jojobaöljyllä, pelkällä suolalla, monilla eri kalliilla sarjoilla, tuhdin paksuilla herkän ihon tuotteilla, kuivattavammilla akneihon tuotteilla – joskus iho on ollut hyvässä kunnossakin hetken. (Ruokavaliokin tuntuu vaikuttavan..).

  Nyt aion kokeilla kaksoispuhdistusta, kotoa löytyy BM puhdistusöljy. Tilasin Laveran puhdistusmaidon ja supistavan kasvoveden sekä Cattierin geelivoiteen, kaikki kuulostivat siltä, että voisivat toimia erinomaisesti ihollani. Tilasin myös Cattierin herkän ihon savinaamion sekä savikuorinnan.
  Olen käyttänyt Madaran AHA-happohoitoa viime kesästä, mutta ihon kuntoon on vaikuttanut niin moni muu seikka, tuotesarja ymym että en voi sen vaikutuksista sanoa muuta kuin sen, että kesällä iho oli aika hyvässä kunnossa hetken, pitkästä aikaa. Aion kuitenkin jatkaa sen käyttöä viikkoluontoisesti muiden mömmöjen ohella.

  Kuulostaisikohan järkevältä, jos kuorii ihon kerran viikkoon AHA-hapoilla ja käyttää savinaamiota toisena? Toimiiko savinaamio happohoidon jälkeen? Jos ei, mikä kosteuttava naamio olisi tällaisella minibudjetilla tällaiselle iholle kenties sopiva..?

  Kiitos mahtavista vinkeistä blogissasi, on taas pieni toivonkipuna ihon suhteen..!

  • En suosittele savinaamiota AHA-kuorinnan jälkeen, jos naamio kuivuu iholle. AHA-happojen jälkeen ihoa tulisi kosteuttaa ja rauhoittaa. Absolutionin Le Soin Purifiant sopii savipohjaisista naamioista AHA-kuorinnan jälkeen, koska se ei kuivu iholle vaan pysyy pehmeänä ja rauhoittaa sekä puhdistaa ihoa samaan aikaan. Suosittelen ihollesi tosin lämpimästi Whamisan tuotteita!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>