Beauty

Korealainen ihonhoitorutiini by Whamisa

Beauty | 25.10.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

I Love Me -messut on nyt saatu pakettiin ja voi vitsi mikä kuhina kävi korealaisen ihonhoitosarja Whamisan ympärillä, joka lanseerattiin virallisesti Suomeen messuilla! Tuotteet vietiin käsistä ja tämä on vasta alkua, sanokaa minun sanoneen.

Pari kolme vuotta sitten minulle tuli voimakas intuitio, että korealainen luonnonkosmetiikka tulee kohta rytinällä olemaan iso juttu maailmalla ja rantautumaan myös meille Suomeen. Olen seurannut luonnonkosmetiikkamarkkinoita tarkkaan, mutta yhtäkään korealaista sarjaa, joka olisi aitoa luonnonkosmetiikkaa ei vain tuntunut löytyvän – vaikka korealaisessa kosmetiikassa käytetään hyvin pitkälle kasviraaka-aineita, joukosta löytyy lähes kaikilla sarjoilla synteettisiä voimakkaita säilöntäaineita tai emulgaattoreita. Lopulta vastaan tuli Whamisa, korealainen ihonhoitosarja, jolla on arvostettu saksalainen BDIH:n luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Ei ollut epäilystäkään mikä olisi seuraava iso ihonhoidon trendi – sarja oli saatava Suomeen.

Minulla on kunnia toimia Whamisan kauneuslähettiläänä Suomessa ja olen tästä tehtävästä enemmän kuin innoissani muutamastakin syystä. Ensimmäisenä täytyy mainita korealainen ihonhoitorutiini ja sen vaiheet. Rutiini on tismalleen sellainen, millaisena itse näen tehokkaan ihonhoidon ja Aidosti kaunis -kirjastani löytyykin 10 vaiheinen ihonhoitorutiini. Se poikkeaa hieman korealaisesta, mutta tutustuttuani korealaiseen ihonhoitorutiiniin olen valmis päivittämään oman näkemykseni entistäkin paremmaksi. Toiseksi on pakko nostaa esille näkemys ihon kosteuttamisesta. Lotratkaa kasvovettä on kirjastakin tuttu tunnuslauseeni, mutta korealaiset ovat brändänneet tämän vieläkin paremmin, nimellä 7 Skin Method. Kolmanneksi haluan mainita tuotteiden koostumukset ja hinta-laatusuhteen: iholle tarpeettomat turhakkeet loistavat poissaolollaan ja tuotteet sisältävät pelkästään iholle hyödyllisiä aineita sen sijaan, että esimerkiksi voiteissa tavoiteltaisiin silkkistä ihotuntumaa (joka on turhaa ihonhoidon kannalta). Lisäksi tuotteet ovat edullisia laatuun nähden, sillä korealaiset naiset eivät suostu maksamaan kosmetiikasta paljoa.

Tässä nyt vain muutamia seikkoja, jonka vuoksi olen täysin pähkinöinä k-beautysta ja Koreasta. Blogissa tulee olemaan säännöllisesti monipuolista sisältöä Whamisasta bloggausten ja videoiden muodossa, sillä tästä aiheesta eivät jutut lopu kesken ja inspiraatiota piisaa loputtomiin.

Ensimmäisenä haluan kertoa teille hieman korealaisten naisten kauneusihanteesta sekä 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinista Whamisan tuotteilla. Otetaan siis haltuun k-beautyn perusteet.

Korealainen kauneusihanne

Korealaisille naisille ihonhoito tulee aina ensimmäisenä ja meikki kakkosena. Ihonhoidolla tavoitellaan kostean näköistä ”dewy” ihoa, joka on heleä, tasainen ja täyteläinen. Tällöin meikkiä ei tarvita paljon, koska iho on niin hyvässä kunnossa. Korealaiset meikkaavatkin hyvin huomaamattomasti. Meikin tulee olla ”no makeup makeup” luonnollisine kuultoineen ja puuteria ei käytetä lainkaan. Ihosta ei siis haluta mattaa, mutta kostea iho on myös vastakohta rasvaiselle tai öljyiselle.

Korealaiset naiset ovat vieneet ihon kosteuttamisen hyvin pitkälle 7 Skin Methodin, sheet maskien, kasvosuihkeiden ja ilmankostuttumien kanssa. Ilmankostuttimet eli diffuuserit ovat Koreassa jo ihan taide-esineitä ja jokaisen naisen käsilaukusta löytyy kasvosuihke. Toisin kuin meillä Suomessa on tapana, Koreassa ihonhoito aloitetaan jo lapsena. Ihonhoito perustuu iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn ja tästä syystä tuotteet ovat kirkastavia ja ehkäisevät pigmenttiläiskiä ja aurinkosuoja on tärkeä tuote päivittäisessä ihonhoidossa BB-voiteen tai suojakertoimellisen päivävoiteen muodossa.

Korealainen kosmetiikka

Korealaiselle kosmetiikalla tunnusomaista on tehokkuus. Korealaiset naiset ovat hyvin raaka-ainetietoisia ja osaavat arvioida tuotteiden tehoa. Jos tuote ei lunasta lupauksia, se lentää roskiin. Koreassa ei olla brädiuskollisia, vaan tuotteilta vaaditaan toimivuutta ja toisaalta uusia tuotteita kokeillaan myös herkästi. Koreassa ei arvosteta niinkään sukupolvelta toiselle kulkevia kauneussalaisuuksia vaan uusia innovaatioita. Brändit kilpailevatkin keskenään kuka ehtii tuoda uuden innovaation ensimmäisenä markkinoille. Kaikki varmasti muistavat, kun BB-voiteet rantautuivat 2000-luvulla Suomeen. Kun eurooppalaiset brändit vasta kehittelivät omia versioitaan, olivat korealaiset keksineet jo CC-voiteen. Kuumimmat kosmetiikkatrendit ovatkin peräisin Koreasta ja muu maailma koittaa pysyä niiden perässä.

Koreassa kosmetiikkaa on saatavilla joka ikisestä kiskasta ja purnukkavarastot voi täydentää vaikka metroasemalla. Koska saatavuus on täysin eri luokkaa kuin muualla maailmassa ja korealaiset naiset panostavat ihonhoitoon aivan eri tavalla, tuotteiden hinnat ovat edullisia. Korealaiselle kosmetiikalle tunnusomaista on siis meidän mittapuulla ällistyttävä hinta-laatusuhde.

Whamisa

Whamisa on tämän hetkisen tietoni mukaan maailman ainoa korealainen sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja. Yksi viimeisimpiä isoja trendejä Koreassa (joka on varmasti tullut jäädäkseen) on ns. vedetön kosmetiikka. Puhdistettu vesi on siis korvattu tuotteissa kasviuutteilla, kasvimehuilla tai -vesillä. Toinen erittäin iso trendi on kasviraaka-aineiden fermentointi. Whamisa käyttää tuotteissaan fermentoituja kasviraaka-aineita eikä tuotteet sisällä puhdistettua vettä.

Fermentointi tarkoittaa maitohappokäymistä. Prosessissa syntyy maitohappoa, peptidejä ja antioksidantteja. Fermentoitujen kasviraaka-aineiden antioksidantti- ja ravinnepitoisuudet ovat huomattavasti korkeammat kuin saman raaka-aineen ei fermentoidulla versiolla. Käymisen ansiosta raaka-aineet pilkkoutuvat ainesosiksi, joiden ansiosta ne imeytyvät ihoon paremmin ja iho hyötyy niistä monipuolisemmin.

Iho erittää luonnostaankin maitohappoa, joka lukeutuu hedelmä- eli AHA-happoihin. Maitohappoa ei tule kuitenkaan nähdä vain kuorivana aineena, kuten olemme tottuneet ajattelemaan AHA-kuorintojen vuoksi. Maitohappo on myös humektantti eli ihoa kosteuttava aine. Se ylläpitää ihon pH:ta, jotta ihon hydrolipidikalvo pysyy happamana ja näin ollen ihon suojamekanismin pääroolissa olevilla hyvillä mikrobeilla on suotuisa kasvuympäristö. Lisäksi hapan pH ylläpitää ihon entsyymitoimintaa, joka on osallisena puolestaan kaikissa ihon perustoiminnoissa. Maitohappo ja fermentoidut raaka-aineet aktivoivat ihon mikroverenkiertoa ja ihon toimintoja, joka näkyy käytännössä pehmeänä, sileänä, heleänä ja kirkkaana ihona. Tuotteet eivät siis ole kuorivia eikä niihin ole lisätty erikseen maitohappoa, vaan se tulee yksi fermentoitujen raaka-aineiden ”osanen”. Kun puhutaan AHA-hapoista, pitää aina huomioida happopitoisuus sekä kokonaisuus, mihin ne on formuloitu kuin myös kokonaisuus, jolla ihoa hoitaa.

Kuten jo mainitsinkin, Whamisan tuotteet eivät sisällä turhia täyteaineita. Tällä tarkoitan aineita, joilla halutaan muokata esimerkiksi kosteusvoiteen koostumuksesta silkkinen tai täyteläisen tuntuinen. Ihoa ei kuitenkaan hoideta millään ihotuntumalla, joten tällaiset aineet ovat turhia. Kosteusvoide on emulsiota, jolloin tuotteessa on pakko käyttää emulgaattoria. Tämä onkin ainoa ns. iholle hyödytön aine, mitä tuotteissa on käytetty säilöntäaineiden lisäksi. Whamisan säilöntäaineet ovat kuitenkin mietoja ja fermentointi auttaa myös tuotteita säilymään paremmin (onhan kyseessä menetelmä, jolla säilötään myös ruokaa). Tuotteet eivät myöskään sisällä hajusteita, mutta muutamassa tuotteessa on eteerisiä öljyjä, joilla on tuoksun lisäksi ihoa hoitavat vaikutukset.

Whamisan tuotteet ovat tehokkaita ja aktivoivia. Tämän vuoksi en suosittele niitä hyvin herkälle iholle, rosacealle tai suunympärysihottumalle eli POD:lle. Liian aktiiviset tuotteet voivat ärsyttää ihoa ja pahentaa ongelmia. Ensin tulee keskittyä ihon tasapainottamiseen ja reaktiivisuuden vähentämiseen ja vasta myöhemmin voi harkita uudelleen tehokkaampia tuotteita.

Korealainen ihonhoitorutiini by Whamisa

Korealaiset ovat kuuluisia monivaiheisesta ihonhoitorutiinistaan, joka voi kuulostaa suomalaisen korvaan epäuskottavalta. Mutta korealaisten paneutuminen ihonhoitoon ei suinkaan ole mikään myytti vaan totisinta totta. Ihonhoito on Koreassa yhtä normaalia ja arkista puuhaa kuin ruoanlaittaminen. 10-vaiheinen ihonhoitorutiini voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei se oikeasti ole sitä. Rutiini menee Whamisan tuotteilla näin:

1. Öljypuhdistus: hiero puhdistusöljyä 1-2 painallusta kuiville kasvoille ja kaulalle noin minuutin ajan. Huuhdo pois vedellä, pyyhi musliiniliinalla tai jatka vielä vaiheella 2. Whamisan puhdistusöljy huuhtoutuu helposti pois vedellä ja näin myös itse käytän sitä.

2. Vesipohjainen puhdistus: levitä puhdistusöljyn päälle joko puhdistusgeeli tai puhdistusvoide. Kastele sormet veteen ja vaahdota, hiero hyvin kauttaaltaan kasvoille ja kaulalle ja huuhdo kasvot lopuksi puhtaaksi vedellä. Jos ihosi on kuiva, en suosittele tätä vaihetta. Kuten myös tiedätte, en ole pesevien putsarien ystävä, joten mielestäni tämä vaihe ei ole pakollinen. Mainittakoon kuitenkin molempia putsareita testanneena, että puhdistusvoide tuntuu siltä kuin hieroisi kasvoille kermavaahtoa (Inke on täysin myyty tälle konseptille, joten purkkinurkassa lienee luvassa hehkutusta aiheesta).

(3. Kuorinta): kuorinnan voi tehdä kerran viikossa ihon kunnosta riippuen. Koreassa ei juurikaan käytetä mekaanisia kuorintoja vaan kuorinnat ovat rakeettomia entsyymi- tai hedelmähappokuorintoja. Whamisan kuorinnat ovat hyvin mietoja hedelmähappopitoisuudeltaan eivätkä ne lehauta ihoa punaiseksi. Kuorinta ei ole perinteista geeliä tai emulsiota vaan aine on imeytetty lappuihin, joiden sisään sormet sujautetaan kuin ”taskuun”. Pyyhi kasvot ja kaula lapuilla ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia. Huuhtele lopuksi iho puhtaaksi vedellä. Kuorintoja on kolme erilaista: kuivalle ja ikääntyvälle iholle, epäpuhtaalle iholle sekä laajentuneille ihohuokosille.

4. 7 Skin Method: on kasvoveden imeytyksen vuoro. Koreassa kasvovesi on jotain ihan muuta kuin pelkkä kasvovesi eikä sillä ole mitään tekemistä kasvojen puhdistamisen kanssa (tai jos onkin, tuote kulkee yleensä nimellä refresher). Kasvovesi on nimeltään toner tai essence ja kyseessä on hoitoneste, joka on koostumukseltaan kuin paksuhkoa vettä ja se sisältää hyvin tiivistetyssä muodossa aktiivisia aineita. Kasvovesi levitetään aina käsin, ei koskaan pumpulilla. 7 Skin Method nimi tulee siitä, että kasvovettä imeytetään iholle seitsemän ohutta kerrosta. Tämä kuulostaa työläämmältä kuin se oikeasti on, mutta takaan, että vaikutuksella on eroa kuin yöllä ja päivällä verrattuna yhteen kasvovesikerrokseen.

Metodi menee näin: ota kasvovettä kämmenelle hyvin pieni määrä. Hiero kämmenet yhteen ja aseta kädet kasvoille. Tunne miten kädet lämmittävät ihoa ja lähde painelemaan hitaasti ja viipyillen kasvovettä ihoon. Ihon lämmitys ja painelu imeyttävät kasvoveden ja hoitavat aineet syvemmälle. Imeytä seuraava kerros vasta kun edellinen on täysin imeytynyt. Kolmannen kerroksen kohdalla huomaat jo kuinka kasvovesi alkaa imeytyä yhä paremmin ihoon. Eli ihon kosteuttaminen parantaa aineiden imeytymistä ihoon.

7 Skin Method ja hoitoneste korvaa useilla korealaisilla sarjoilla seerumin käytön. Whamisalta löytyy kolme erilaista kasvovettä/hoitonestettä: kuivalle iholle, normaalille/sekaiholle sekä seka/rasvaiselle iholle. Metodia ei tarvitse joka aamu ja ilta. Ota rutiiniksi tehdä 7 Skin Method esimerkiksi 3-4 iltana viikossa. Muulloin voit levittää kasvovettä 1-2 kerrosta, mutta tee se aina käsin. Ensimmäisillä kerroilla kasvoveden kerrostaminen voi helauttaa ihon punoittavaksi, koska metodi todellakin aktivoi ihoa ja imeyttää aineet syvemmälle. Vähitellen iho kuitenkin tottuu tähän.

5. Sheet mask: sheet mask, eli ns. kangasnaamio on korealainen tapa käyttää seerumia. Sheet maskit ovat yksittäispakattuja ja ne lilluvat seerumissa pakkauksessaan. Sheetin avulla seerumi imeytyy paremmin ihoon ja aineet vaikuttavat paremmin. Lisäksi sheet mask on tehokas ihon kosteuttaja. Käytä sheet maskia ihon kunnon mukaan tai 2-3 kertaa viikossa. Anna naamion vaikuttaa 20 minuuttia ja imeytä lopuksi jäljelle jäänyt seerumi ihoon painellen.

Whamisalta löytyy neljä erilaista sheet maskia: kolme hydrogeelinaamiota, joiden sheet on aloe veraa sekä kasvipohjaista selluloosaa sekä kelp naamio, jonka sheet on kelp merilevää. Hydrogeelinaamioissa on vaihtoehdot kuivalle iholle, epäpuhtaalle iholle sekä ikääntyvälle iholle. Kaikki naamiot kirkastavat ihoa ja sopivat periaatteessa kaikille ihotyypeille, vaikutukset vain painottuvat hieman eri asioihin. Kelp-naamio on kaikista ravitsevin, kosteuttavin ja liftaavin ja sen vaikutusten luvataan säilyvän vähintän 72 tuntia.

6. Silmänympärysvoide: käytä silmänympärysvoidetta aamuin illoin. Ota voidetta pieni nokare nimettömälle sormelle ja jaa se molemmille nimettömille tasaisesti. Levitä voide silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaan kevyesti sivellen kulmaluun alapuolelle sekä alaluomelle kunnes se on imeytynyt. Whamisan silmänympärysvoide on koostumukseltaan ohutta geeliä ja sitä voi käyttää halutessaan myös seerumina. Pakkaus on 30 ml, joten voide kestää hurjan pitkään.

7. Lotion: ihon kosteutus jatkuu kosteusemulsiolla eli lotionilla, joka sisältää myös ihoa ravitsevia kasviöljyjä. Ne pehmittävät ihoa ja auttavat kosteutta pysymään ihossa. Whamisalla on kaksi lotionia, Original normaalista sekaiholle ja Double Rich kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Älä anna Double Rich nimen hämätä: emulsiot ja voiteet eivät ole Koreassa koskaan paksuja. Double Rich sisältää vain hieman enemmän kasviöljyjä ja sheavoita, jotka auttavat ehkäisemään kosteuden haihtumista tehokkaammin kuin hieman ohuempi voide.

8. Cream: kosteusemulsion päälle voi kerrostaa vielä voiteen erityisesti talviaikaan tai jos iho tuntuu kaipaavan ekstrakosteutta. Whamisan valikoimasta löytyy kaksi voidetta: seka- ja rasvaisen ihon Water Cream sekä Nourishing Cream, joka sopii normaalille ja kuivalle iholle sekä yövoiteeksi. Nyt tulee kuitenkin pieni poikkeus tähän rutiiniin: Water Cream on koostumukseltaan nimensä mukaisesti vesimäisen ohutta, joten itse laittaisin sen kumman tahansa lotionin alle, koska tarkoitus on kerrostaa tuotteet ohuimmasta koostumuksesta täyteläisimpään. Nourishing Cream on Whamisan täyteläisin voide, mutta ei suinkaan sellaisella tavalla, miten me olemme tottuneet mieltämään täyteläisen koostumuksen. Voiteessa ei ole turhia sakeuttajia, vaan kosteuden haihtumista ehkäisevät okklusiivit ovat kasvivahoja: mehiläisvahaa, mangovoita, kaakaovoita, sheavoita ja avokadovoita maltillisin määrin. Tämä on siis kerrassaan mahtavaa: kosteus saadaan kyllä pysymään ihossa ilman, että voiteen koostumuksesta tehdään keinotekoisilla sakeuttajilla tuhtia ja ihoa tukkivaa.

9. Kasvoöljy: lopuksi on kasviöljyn vuoro ja tämä on vaihe, jota ei kannata skipata. Iho tarvitsee todellakin runsaasti kosteutta (hydration) eli vesikosteutta, koska etenkin Suomessa meillä on kuiva ilma ja miten kylmempi sää, sitä voimakkaampaa kosteudenhaihtuminen ihosta on. Jotta ihon toiminnot pysyvät yllä ja iho pysyy täyteläisenä, joustavana ja sileänä ja iho ylipäätään ottaa vastaan hoitavia aineita, ihon kosteustasapainon tulee olla kunnossa. Mutta kosteuden lisäksi iho tarvitsee rasvaa ja hoitavuutta kasviöljyistä, koska ne sisältävät iholle erittäin tärkeitä tärkeitä rasvahappoja, jotka vahvistavat ihon suojabarriääriä, alentavat tulehdusta, ravitsevat ihon hyviä mikrobeja, pehmittävät ihoa sekä ylläpitävät ihon kosteustasapainoa (tämä on englanninkielessä moisturising). Annostele Whamisan kasvoöljyä muutama tippa kämmenille, hiero kädet yhteen ja imeytä öljy kasvoille, kaulalle ja decolteelle sivellen.

10. Aurinkosuoja: levitä viimeisenä iholle aurinkosuoja, joka on Whamisalla BB-voiteessa tai suojakertoimellisessa kasvovoiteessa. Nämä tuotteet eivät ole vielä Suomessa, mutta toivottavasti saamme ainakin BB-voiteen tänne pian.

Joko te olette ehtineet ottaa haltuun Whamisan ja 7 Skin Methodin?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,