Beauty

Korealainen ihonhoitorutiini by Whamisa

Beauty | 25.10.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

I Love Me -messut on nyt saatu pakettiin ja voi vitsi mikä kuhina kävi korealaisen ihonhoitosarja Whamisan ympärillä, joka lanseerattiin virallisesti Suomeen messuilla! Tuotteet vietiin käsistä ja tämä on vasta alkua, sanokaa minun sanoneen.

Pari kolme vuotta sitten minulle tuli voimakas intuitio, että korealainen luonnonkosmetiikka tulee kohta rytinällä olemaan iso juttu maailmalla ja rantautumaan myös meille Suomeen. Olen seurannut luonnonkosmetiikkamarkkinoita tarkkaan, mutta yhtäkään korealaista sarjaa, joka olisi aitoa luonnonkosmetiikkaa ei vain tuntunut löytyvän – vaikka korealaisessa kosmetiikassa käytetään hyvin pitkälle kasviraaka-aineita, joukosta löytyy lähes kaikilla sarjoilla synteettisiä voimakkaita säilöntäaineita tai emulgaattoreita. Lopulta vastaan tuli Whamisa, korealainen ihonhoitosarja, jolla on arvostettu saksalainen BDIH:n luonnonkosmetiikan sertifikaatti. Ei ollut epäilystäkään mikä olisi seuraava iso ihonhoidon trendi – sarja oli saatava Suomeen.

Minulla on kunnia toimia Whamisan kauneuslähettiläänä Suomessa ja olen tästä tehtävästä enemmän kuin innoissani muutamastakin syystä. Ensimmäisenä täytyy mainita korealainen ihonhoitorutiini ja sen vaiheet. Rutiini on tismalleen sellainen, millaisena itse näen tehokkaan ihonhoidon ja Aidosti kaunis -kirjastani löytyykin 10 vaiheinen ihonhoitorutiini. Se poikkeaa hieman korealaisesta, mutta tutustuttuani korealaiseen ihonhoitorutiiniin olen valmis päivittämään oman näkemykseni entistäkin paremmaksi. Toiseksi on pakko nostaa esille näkemys ihon kosteuttamisesta. Lotratkaa kasvovettä on kirjastakin tuttu tunnuslauseeni, mutta korealaiset ovat brändänneet tämän vieläkin paremmin, nimellä 7 Skin Method. Kolmanneksi haluan mainita tuotteiden koostumukset ja hinta-laatusuhteen: iholle tarpeettomat turhakkeet loistavat poissaolollaan ja tuotteet sisältävät pelkästään iholle hyödyllisiä aineita sen sijaan, että esimerkiksi voiteissa tavoiteltaisiin silkkistä ihotuntumaa (joka on turhaa ihonhoidon kannalta). Lisäksi tuotteet ovat edullisia laatuun nähden, sillä korealaiset naiset eivät suostu maksamaan kosmetiikasta paljoa.

Tässä nyt vain muutamia seikkoja, jonka vuoksi olen täysin pähkinöinä k-beautysta ja Koreasta. Blogissa tulee olemaan säännöllisesti monipuolista sisältöä Whamisasta bloggausten ja videoiden muodossa, sillä tästä aiheesta eivät jutut lopu kesken ja inspiraatiota piisaa loputtomiin.

Ensimmäisenä haluan kertoa teille hieman korealaisten naisten kauneusihanteesta sekä 10-vaiheisesta ihonhoitorutiinista Whamisan tuotteilla. Otetaan siis haltuun k-beautyn perusteet.

Korealainen kauneusihanne

Korealaisille naisille ihonhoito tulee aina ensimmäisenä ja meikki kakkosena. Ihonhoidolla tavoitellaan kostean näköistä ”dewy” ihoa, joka on heleä, tasainen ja täyteläinen. Tällöin meikkiä ei tarvita paljon, koska iho on niin hyvässä kunnossa. Korealaiset meikkaavatkin hyvin huomaamattomasti. Meikin tulee olla ”no makeup makeup” luonnollisine kuultoineen ja puuteria ei käytetä lainkaan. Ihosta ei siis haluta mattaa, mutta kostea iho on myös vastakohta rasvaiselle tai öljyiselle.

Korealaiset naiset ovat vieneet ihon kosteuttamisen hyvin pitkälle 7 Skin Methodin, sheet maskien, kasvosuihkeiden ja ilmankostuttumien kanssa. Ilmankostuttimet eli diffuuserit ovat Koreassa jo ihan taide-esineitä ja jokaisen naisen käsilaukusta löytyy kasvosuihke. Toisin kuin meillä Suomessa on tapana, Koreassa ihonhoito aloitetaan jo lapsena. Ihonhoito perustuu iho-ongelmien ennaltaehkäisyyn ja tästä syystä tuotteet ovat kirkastavia ja ehkäisevät pigmenttiläiskiä ja aurinkosuoja on tärkeä tuote päivittäisessä ihonhoidossa BB-voiteen tai suojakertoimellisen päivävoiteen muodossa.

Korealainen kosmetiikka

Korealaiselle kosmetiikalla tunnusomaista on tehokkuus. Korealaiset naiset ovat hyvin raaka-ainetietoisia ja osaavat arvioida tuotteiden tehoa. Jos tuote ei lunasta lupauksia, se lentää roskiin. Koreassa ei olla brädiuskollisia, vaan tuotteilta vaaditaan toimivuutta ja toisaalta uusia tuotteita kokeillaan myös herkästi. Koreassa ei arvosteta niinkään sukupolvelta toiselle kulkevia kauneussalaisuuksia vaan uusia innovaatioita. Brändit kilpailevatkin keskenään kuka ehtii tuoda uuden innovaation ensimmäisenä markkinoille. Kaikki varmasti muistavat, kun BB-voiteet rantautuivat 2000-luvulla Suomeen. Kun eurooppalaiset brändit vasta kehittelivät omia versioitaan, olivat korealaiset keksineet jo CC-voiteen. Kuumimmat kosmetiikkatrendit ovatkin peräisin Koreasta ja muu maailma koittaa pysyä niiden perässä.

Koreassa kosmetiikkaa on saatavilla joka ikisestä kiskasta ja purnukkavarastot voi täydentää vaikka metroasemalla. Koska saatavuus on täysin eri luokkaa kuin muualla maailmassa ja korealaiset naiset panostavat ihonhoitoon aivan eri tavalla, tuotteiden hinnat ovat edullisia. Korealaiselle kosmetiikalle tunnusomaista on siis meidän mittapuulla ällistyttävä hinta-laatusuhde.

Whamisa

Whamisa on tämän hetkisen tietoni mukaan maailman ainoa korealainen sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja. Yksi viimeisimpiä isoja trendejä Koreassa (joka on varmasti tullut jäädäkseen) on ns. vedetön kosmetiikka. Puhdistettu vesi on siis korvattu tuotteissa kasviuutteilla, kasvimehuilla tai -vesillä. Toinen erittäin iso trendi on kasviraaka-aineiden fermentointi. Whamisa käyttää tuotteissaan fermentoituja kasviraaka-aineita eikä tuotteet sisällä puhdistettua vettä.

Fermentointi tarkoittaa maitohappokäymistä. Prosessissa syntyy maitohappoa, peptidejä ja antioksidantteja. Fermentoitujen kasviraaka-aineiden antioksidantti- ja ravinnepitoisuudet ovat huomattavasti korkeammat kuin saman raaka-aineen ei fermentoidulla versiolla. Käymisen ansiosta raaka-aineet pilkkoutuvat ainesosiksi, joiden ansiosta ne imeytyvät ihoon paremmin ja iho hyötyy niistä monipuolisemmin.

Iho erittää luonnostaankin maitohappoa, joka lukeutuu hedelmä- eli AHA-happoihin. Maitohappoa ei tule kuitenkaan nähdä vain kuorivana aineena, kuten olemme tottuneet ajattelemaan AHA-kuorintojen vuoksi. Maitohappo on myös humektantti eli ihoa kosteuttava aine. Se ylläpitää ihon pH:ta, jotta ihon hydrolipidikalvo pysyy happamana ja näin ollen ihon suojamekanismin pääroolissa olevilla hyvillä mikrobeilla on suotuisa kasvuympäristö. Lisäksi hapan pH ylläpitää ihon entsyymitoimintaa, joka on osallisena puolestaan kaikissa ihon perustoiminnoissa. Maitohappo ja fermentoidut raaka-aineet aktivoivat ihon mikroverenkiertoa ja ihon toimintoja, joka näkyy käytännössä pehmeänä, sileänä, heleänä ja kirkkaana ihona. Tuotteet eivät siis ole kuorivia eikä niihin ole lisätty erikseen maitohappoa, vaan se tulee yksi fermentoitujen raaka-aineiden ”osanen”. Kun puhutaan AHA-hapoista, pitää aina huomioida happopitoisuus sekä kokonaisuus, mihin ne on formuloitu kuin myös kokonaisuus, jolla ihoa hoitaa.

Kuten jo mainitsinkin, Whamisan tuotteet eivät sisällä turhia täyteaineita. Tällä tarkoitan aineita, joilla halutaan muokata esimerkiksi kosteusvoiteen koostumuksesta silkkinen tai täyteläisen tuntuinen. Ihoa ei kuitenkaan hoideta millään ihotuntumalla, joten tällaiset aineet ovat turhia. Kosteusvoide on emulsiota, jolloin tuotteessa on pakko käyttää emulgaattoria. Tämä onkin ainoa ns. iholle hyödytön aine, mitä tuotteissa on käytetty säilöntäaineiden lisäksi. Whamisan säilöntäaineet ovat kuitenkin mietoja ja fermentointi auttaa myös tuotteita säilymään paremmin (onhan kyseessä menetelmä, jolla säilötään myös ruokaa). Tuotteet eivät myöskään sisällä hajusteita, mutta muutamassa tuotteessa on eteerisiä öljyjä, joilla on tuoksun lisäksi ihoa hoitavat vaikutukset.

Whamisan tuotteet ovat tehokkaita ja aktivoivia. Tämän vuoksi en suosittele niitä hyvin herkälle iholle, rosacealle tai suunympärysihottumalle eli POD:lle. Liian aktiiviset tuotteet voivat ärsyttää ihoa ja pahentaa ongelmia. Ensin tulee keskittyä ihon tasapainottamiseen ja reaktiivisuuden vähentämiseen ja vasta myöhemmin voi harkita uudelleen tehokkaampia tuotteita.

Korealainen ihonhoitorutiini by Whamisa

Korealaiset ovat kuuluisia monivaiheisesta ihonhoitorutiinistaan, joka voi kuulostaa suomalaisen korvaan epäuskottavalta. Mutta korealaisten paneutuminen ihonhoitoon ei suinkaan ole mikään myytti vaan totisinta totta. Ihonhoito on Koreassa yhtä normaalia ja arkista puuhaa kuin ruoanlaittaminen. 10-vaiheinen ihonhoitorutiini voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta ei se oikeasti ole sitä. Rutiini menee Whamisan tuotteilla näin:

1. Öljypuhdistus: hiero puhdistusöljyä 1-2 painallusta kuiville kasvoille ja kaulalle noin minuutin ajan. Huuhdo pois vedellä, pyyhi musliiniliinalla tai jatka vielä vaiheella 2. Whamisan puhdistusöljy huuhtoutuu helposti pois vedellä ja näin myös itse käytän sitä.

2. Vesipohjainen puhdistus: levitä puhdistusöljyn päälle joko puhdistusgeeli tai puhdistusvoide. Kastele sormet veteen ja vaahdota, hiero hyvin kauttaaltaan kasvoille ja kaulalle ja huuhdo kasvot lopuksi puhtaaksi vedellä. Jos ihosi on kuiva, en suosittele tätä vaihetta. Kuten myös tiedätte, en ole pesevien putsarien ystävä, joten mielestäni tämä vaihe ei ole pakollinen. Mainittakoon kuitenkin molempia putsareita testanneena, että puhdistusvoide tuntuu siltä kuin hieroisi kasvoille kermavaahtoa (Inke on täysin myyty tälle konseptille, joten purkkinurkassa lienee luvassa hehkutusta aiheesta).

(3. Kuorinta): kuorinnan voi tehdä kerran viikossa ihon kunnosta riippuen. Koreassa ei juurikaan käytetä mekaanisia kuorintoja vaan kuorinnat ovat rakeettomia entsyymi- tai hedelmähappokuorintoja. Whamisan kuorinnat ovat hyvin mietoja hedelmähappopitoisuudeltaan eivätkä ne lehauta ihoa punaiseksi. Kuorinta ei ole perinteista geeliä tai emulsiota vaan aine on imeytetty lappuihin, joiden sisään sormet sujautetaan kuin ”taskuun”. Pyyhi kasvot ja kaula lapuilla ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia. Huuhtele lopuksi iho puhtaaksi vedellä. Kuorintoja on kolme erilaista: kuivalle ja ikääntyvälle iholle, epäpuhtaalle iholle sekä laajentuneille ihohuokosille.

4. 7 Skin Method: on kasvoveden imeytyksen vuoro. Koreassa kasvovesi on jotain ihan muuta kuin pelkkä kasvovesi eikä sillä ole mitään tekemistä kasvojen puhdistamisen kanssa (tai jos onkin, tuote kulkee yleensä nimellä refresher). Kasvovesi on nimeltään toner tai essence ja kyseessä on hoitoneste, joka on koostumukseltaan kuin paksuhkoa vettä ja se sisältää hyvin tiivistetyssä muodossa aktiivisia aineita. Kasvovesi levitetään aina käsin, ei koskaan pumpulilla. 7 Skin Method nimi tulee siitä, että kasvovettä imeytetään iholle seitsemän ohutta kerrosta. Tämä kuulostaa työläämmältä kuin se oikeasti on, mutta takaan, että vaikutuksella on eroa kuin yöllä ja päivällä verrattuna yhteen kasvovesikerrokseen.

Metodi menee näin: ota kasvovettä kämmenelle hyvin pieni määrä. Hiero kämmenet yhteen ja aseta kädet kasvoille. Tunne miten kädet lämmittävät ihoa ja lähde painelemaan hitaasti ja viipyillen kasvovettä ihoon. Ihon lämmitys ja painelu imeyttävät kasvoveden ja hoitavat aineet syvemmälle. Imeytä seuraava kerros vasta kun edellinen on täysin imeytynyt. Kolmannen kerroksen kohdalla huomaat jo kuinka kasvovesi alkaa imeytyä yhä paremmin ihoon. Eli ihon kosteuttaminen parantaa aineiden imeytymistä ihoon.

7 Skin Method ja hoitoneste korvaa useilla korealaisilla sarjoilla seerumin käytön. Whamisalta löytyy kolme erilaista kasvovettä/hoitonestettä: kuivalle iholle, normaalille/sekaiholle sekä seka/rasvaiselle iholle. Metodia ei tarvitse joka aamu ja ilta. Ota rutiiniksi tehdä 7 Skin Method esimerkiksi 3-4 iltana viikossa. Muulloin voit levittää kasvovettä 1-2 kerrosta, mutta tee se aina käsin. Ensimmäisillä kerroilla kasvoveden kerrostaminen voi helauttaa ihon punoittavaksi, koska metodi todellakin aktivoi ihoa ja imeyttää aineet syvemmälle. Vähitellen iho kuitenkin tottuu tähän.

5. Sheet mask: sheet mask, eli ns. kangasnaamio on korealainen tapa käyttää seerumia. Sheet maskit ovat yksittäispakattuja ja ne lilluvat seerumissa pakkauksessaan. Sheetin avulla seerumi imeytyy paremmin ihoon ja aineet vaikuttavat paremmin. Lisäksi sheet mask on tehokas ihon kosteuttaja. Käytä sheet maskia ihon kunnon mukaan tai 2-3 kertaa viikossa. Anna naamion vaikuttaa 20 minuuttia ja imeytä lopuksi jäljelle jäänyt seerumi ihoon painellen.

Whamisalta löytyy neljä erilaista sheet maskia: kolme hydrogeelinaamiota, joiden sheet on aloe veraa sekä kasvipohjaista selluloosaa sekä kelp naamio, jonka sheet on kelp merilevää. Hydrogeelinaamioissa on vaihtoehdot kuivalle iholle, epäpuhtaalle iholle sekä ikääntyvälle iholle. Kaikki naamiot kirkastavat ihoa ja sopivat periaatteessa kaikille ihotyypeille, vaikutukset vain painottuvat hieman eri asioihin. Kelp-naamio on kaikista ravitsevin, kosteuttavin ja liftaavin ja sen vaikutusten luvataan säilyvän vähintän 72 tuntia.

6. Silmänympärysvoide: käytä silmänympärysvoidetta aamuin illoin. Ota voidetta pieni nokare nimettömälle sormelle ja jaa se molemmille nimettömille tasaisesti. Levitä voide silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaan kevyesti sivellen kulmaluun alapuolelle sekä alaluomelle kunnes se on imeytynyt. Whamisan silmänympärysvoide on koostumukseltaan ohutta geeliä ja sitä voi käyttää halutessaan myös seerumina. Pakkaus on 30 ml, joten voide kestää hurjan pitkään.

7. Lotion: ihon kosteutus jatkuu kosteusemulsiolla eli lotionilla, joka sisältää myös ihoa ravitsevia kasviöljyjä. Ne pehmittävät ihoa ja auttavat kosteutta pysymään ihossa. Whamisalla on kaksi lotionia, Original normaalista sekaiholle ja Double Rich kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Älä anna Double Rich nimen hämätä: emulsiot ja voiteet eivät ole Koreassa koskaan paksuja. Double Rich sisältää vain hieman enemmän kasviöljyjä ja sheavoita, jotka auttavat ehkäisemään kosteuden haihtumista tehokkaammin kuin hieman ohuempi voide.

8. Cream: kosteusemulsion päälle voi kerrostaa vielä voiteen erityisesti talviaikaan tai jos iho tuntuu kaipaavan ekstrakosteutta. Whamisan valikoimasta löytyy kaksi voidetta: seka- ja rasvaisen ihon Water Cream sekä Nourishing Cream, joka sopii normaalille ja kuivalle iholle sekä yövoiteeksi. Nyt tulee kuitenkin pieni poikkeus tähän rutiiniin: Water Cream on koostumukseltaan nimensä mukaisesti vesimäisen ohutta, joten itse laittaisin sen kumman tahansa lotionin alle, koska tarkoitus on kerrostaa tuotteet ohuimmasta koostumuksesta täyteläisimpään. Nourishing Cream on Whamisan täyteläisin voide, mutta ei suinkaan sellaisella tavalla, miten me olemme tottuneet mieltämään täyteläisen koostumuksen. Voiteessa ei ole turhia sakeuttajia, vaan kosteuden haihtumista ehkäisevät okklusiivit ovat kasvivahoja: mehiläisvahaa, mangovoita, kaakaovoita, sheavoita ja avokadovoita maltillisin määrin. Tämä on siis kerrassaan mahtavaa: kosteus saadaan kyllä pysymään ihossa ilman, että voiteen koostumuksesta tehdään keinotekoisilla sakeuttajilla tuhtia ja ihoa tukkivaa.

9. Kasvoöljy: lopuksi on kasviöljyn vuoro ja tämä on vaihe, jota ei kannata skipata. Iho tarvitsee todellakin runsaasti kosteutta (hydration) eli vesikosteutta, koska etenkin Suomessa meillä on kuiva ilma ja miten kylmempi sää, sitä voimakkaampaa kosteudenhaihtuminen ihosta on. Jotta ihon toiminnot pysyvät yllä ja iho pysyy täyteläisenä, joustavana ja sileänä ja iho ylipäätään ottaa vastaan hoitavia aineita, ihon kosteustasapainon tulee olla kunnossa. Mutta kosteuden lisäksi iho tarvitsee rasvaa ja hoitavuutta kasviöljyistä, koska ne sisältävät iholle erittäin tärkeitä tärkeitä rasvahappoja, jotka vahvistavat ihon suojabarriääriä, alentavat tulehdusta, ravitsevat ihon hyviä mikrobeja, pehmittävät ihoa sekä ylläpitävät ihon kosteustasapainoa (tämä on englanninkielessä moisturising). Annostele Whamisan kasvoöljyä muutama tippa kämmenille, hiero kädet yhteen ja imeytä öljy kasvoille, kaulalle ja decolteelle sivellen.

10. Aurinkosuoja: levitä viimeisenä iholle aurinkosuoja, joka on Whamisalla BB-voiteessa tai suojakertoimellisessa kasvovoiteessa. Nämä tuotteet eivät ole vielä Suomessa, mutta toivottavasti saamme ainakin BB-voiteen tänne pian.

Joko te olette ehtineet ottaa haltuun Whamisan ja 7 Skin Methodin?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

43 kommenttia artikkeliin “Korealainen ihonhoitorutiini by Whamisa”

 1. Ulpu

  Joo! Aloitettu on, kiitos sinun. 🙂 Puhdistusöljy on ihana, tuoksu, koostumus, kaikki. Mä oon jotenkin vierastanut puhd.öljyjä, mutta tämä ainakin on ihana. Ja emulgoituu niin kivasti pois, hiukan vaahdoten. Toneria käytin ekalla kerralla seitsemän kertaa, muuten olen imeyttänyt sen kaksi kertaa, tänään voisi taas tehdä pidemmän kaavan mukaan. Se tuntuu hyvältä iholla, tuntuma on kylläkin hiukan tahmea, vaikkei varsinaisesti häiritsevästi. Iho on punoitellut, mutta sehän kuuluu asiaan. Nourishing voide on ihanan ravitsevan oloinen. Sy-voiteen ajattelin vielä hankkia, kun käytän Herbfarmacyn ensin pois. Ai niin, sheet mask on vielä käyttämättä, en ole ehtinyt keskittyä/rauhoittua sen kanssa. Jos vaikka viikonloppuna saisi sopivan rauhallisen hetken sitä varten.

  Piti vielä sanoa sun Whamisa-workshopista messuilla, että Inken iho oli kyllä ihanan heleän ja todellakin ”dewyn” näköinen 7 Skin Methodin jälkeen.

  • Ulpu

   Ulla vielä kyselee, ootko ehtinyt kokeilla tai kuulla kommentteja Whamisan shampoista/hiustenhoitotuotteista? Päänahka-ongelmaisena kiinnostaa aina päännahanhoito/tukkatuotteet. Ja miehillekin näytti olevan omia tuotteita, mites ne sitten…

  • Jes, ihana kuulla, että olet tykännyt! Ja siis se Inken tuntui ihan mielettömältä workshopin jälkeen! Hän on kuulemma tehnyt joka päivä aamuin illoin 7 Skin Methodin kun jäi niin koukkuun! Pidän todella paljon kuivien hiusten shampoosta ja hair tonicista. Eivät kutita päänahkaa ja hair tonic on ihanan viilentävä! Hiuksista tulee todella pehmeät. Hoitoaineen saa antaa vaikuttaa ja hiukset selvittää vaikutusaikana, sitten tulee upeat hiukset. Miesten tuotteet ovat kuulemma hyviä, annoin koko setin synttärilahjaksi ystävälleni 🙂

 2. Iina

  Kiitos tekstistä! Oltiin viikonloppuna messuilla ja mukaan tarttui merilevä sheet mask, joka oli ihan super! Saatiin mukaan myös näytteitä Whamisan muista tuotteista, ja niitä fiilistelen nyt pieninä annoksina. Piti kysyä tuosta kasvoveden levittämisestä – suosittelisitkö yleisesti muillakin merkeillä levittämään käsillä, eikä pumpulilla? Täytyy kokeilla tuota 7 Skin Methodia, itsekin olen tykästynyt enemmän kosteaan ihoon kuin mattapintaan.

 3. Hanna

  Viikonlopun messuilta nappasin mukaan pari naamiota, jota odottavat vielä kokeilua. Kuuntelin hetken myös esitystäsi ja otin samana iltana käyttöön kasvoveden imeytyksen painelemalla. Olen tosin vasta yhdessä kerrassa seitsemän sijaan. 😀 Kunpa jonain päivänä saavuttaisikin kosteutetun ja kuulaan ihon *syvä huokaus*. Kuinka monta kertaa viikossa pintakuiva sekaiho kestää naamioita? Käytän kuorinvaa/puhdistavaa naamiota kerran viikossa, mutta voiko kosteuttavia ja kirkastavia naamioita käyttää useammin?

 4. Jennie

  Odotin tätä sarjaa ihan intopiukeena ja sain pienen testipurkin kasvovettä, puhdistusöljyä ja kosteusvoidetta. Käytin muutaman päivän ja niinhän siinä kävi että alaleukaan alkoi tulla pod. Eli nopeasti takaisin Essen ym. pariin. Pitäisi varmaan opetella enemmän tätä aihetta, mitä välttää ja mitä iho tod.näk sietää hyvin. Hapot on selkeästi ehdoton ei. Haluan jatkaa ihanaa luonnonkosmetiikkatutkimusmatkaa ja en aio luovuttaa vaikka iho on mikä on. Mulle löytyy varmasti lukupäin hyviä sarjoja siitä huolimatta, nyt pitää vaan tietää mitä välttää. Mutta aion toteuttaa ainakin kasvoveden kanssa lotraamista muilla tuotemerkeillä 🙂

 5. Ihania ovat tuotteet. Ostin messuilta kaikki tarjolla olevat naamiot…yhtä kokeiltu ja mahtava oli, iho ravittu ja ihana.
  Tonerin ostin myös ja heti ensimmäisenä iltana tein x 7 kosteutuksen iholleni. En vain tajunnut, että tuotetta laitetaan ohuelti. Niin hyvältä tuntui, että läträsin kunnon kerrokset, iho oli vielä aamullakin tahmea, mutta aah niin silpoinen ja pehmeä. Ensi kerralla sitten lotrataan vähempi. 🙂 Muita tuotteita en vielä uskaltanut hankkia.

 6. Kerttu

  Hei! Kirjoituksistasi innostuneena olen alkanut laittaa useita kerroksia Pain kasvovettä ja muitakin. Haittaako tai onko hyötyä, jos laittaa erimerkkisiä kasvovesiä päälekkäin? Olen laittanut Madaraa, Absolutionia ja Paita päällekkäin. Ihoni parantelee hiljalleen pahasta aknesta, käytössä Pai ja Absolution. Vai sekoittuuko näin liikaa?

 7. Mitä sanoisit, onko Whamisan öly + voide/geeli kaksoispuhdistus ärtsympi kuin Patykan kaksoisputsarit? Mulla on hormonaalisesti ailahteleva, epäpuhdas iho, jonka pintakuivuuden (joo… ymmärrän kyllä että kuivuus ja tukkoisuus kulkee kimpassa) olen saanut edellisinä talvina kuriin Patykan putsariyhdistelmällä.
  Alkoi kiinnostelemaan tämä Whamisa, mutta samalla mietin että uskaltaako vaihtaa hyväksi havaittua. Tai että onko tämä tosiaan niin aktivoiva että voi lähteä epäpuhtaudet liiankin innokkaasti puskemaan?

  • Hmm, no voiteen kanssa ärtsympi, geelin kanssa ei. Pintakuivalle iholle menisin pelkällä öljyllä. Jos ihosi ei ole herkkä, Whamisa todennäköisesti auttaa parantamaan ihoa, sillä se poistaa tehokkaasti tukkoisuutta. Eli tuosta aktivoinnista on haittaa lähinnä herkälle iholle, kuten POD:lle ja rosacealle. Tai ainakin niiden kanssa olisin todella varovainen.

 8. Sini

  Ostin messuilta öljyputsarin ja kasvoveden. Iho on kyllä ollut heti ihanan hehkuva. Tänään huomasin suun ympärillä näppyjä, mutta ne varmaan menevät ohi? Ihoni on herkkä ja suunympärys helposti reagoi, mutta hyvin on muuten mennyt whamisan kanssa. Käytän herkän ihon kasvovoidetta ja öljyä putsareiden päällä. Ihanan inspiroiva sarja!

 9. Marja

  Olisiko suosituksia 7 skin methodiin herkälle iholle halvemmista kasvovesistä? Nyt käytössä on So´leyn kasvovesi, joka kerrostuskokeilussa ei ärsyttänyt, mutta jätti ihon tahmeaksi. Naturativin ja Avrilin kasvovesissä näytti olevan alkoholia, mutta onko sitä niin paljon, että niitä ei olisi hyvä kerrostaa?

 10. Marja

  Tosi mielenkiintoista tuo kasvovedellä lotraaminen 7 kertaa peräkkäin, ja aionkin kokeilla sitä jo tänä iltana! Pohdin nyt vain sitä, että miten seerumi sopii tähän yhtälöön? Olen käyttänyt joka päivä Sukin Bio-Brightening Face Serumia, joka on parantanut ihoni punoituksen, enkä halua siitä tietenkään luopua. Eli voiko nuo kaksi yhdistää, kasvovesi 7 kertaa + seerumi? Lisäksi minulta löytyy Tata Harperin Concentrated Brightening Essence, jos sitä kerrostaa 7 kertaa, niin onkohan seerumi liikaa?

  Huomasin muuten järkytyksekseni, että Naturellen sivuilta ei enää löydy kyseistä Sukin seerumia, apua! Korvaakohan jokin toinen tuote sen? Olen saanut herkän ja punoittavan ihoni _täysin_ rauhoittumaan sen ja muiden suosittelemiesi tuotteiden avulla, mistä olen tosi, tosi iloinen ja onnellinen, kiitos Katja! <3

 11. RipRap

  Odotan innolla tuon bb-voiteen tuloa Suomeen, koska yleensä aasialaisessa kosmetiikassa on tarpeeksi vaaleita sävyjä myös meille kaikkein kalpeimmillekin. Itselle esim. Rms:n vaalein meikkivoide oli sopiva vasta viikon aurinkoloman jälkeen.

 12. tiita

  Hei, voisiko Whamisan ottaa käyttöön, jos iho kärsii tällä hetkellä tukkeumista js epäpuhtauksista? (Ei kyseessä varsinaisesti akne, eivätkä näpyt ole keskittyneet mihinkään kuten suunpieliin.) Vai kannattaisiko räjähdystä hoitaa mieluummin muilla keinoilla ja antaa ihon rauhoittua?

  Olen saanut pintakuivuuden kuriin (kokeilin kotona 7 skin methodia omalla kasvovedelläni!), mutta epäpuhtaudet ja suurentuneet ihohuokoset kuitenkin vaativat seuraavaksi huomiota, mikäli haaveilen tasaisesta ihosta. Pitäisikö öljyjen käyttöä tapauksessani vähentää nyt, kun iho ei ole niin pintakuiva?

  • Kyllä voi, jos ihosi ei ole super herkkä 🙂 Voit edelleen käyttää öljyä, sillä iho saa niistä tärkeitä rasvahappoja. Öljy auttaa myös kosteutta pysymään ihossa.

  • Innisfreehän on pääosin synteettistä kosmetiikkaa ja heidän Ecocert-linja ei vaikuta kyllä yhtään kiinnostavalta, koska se on niin suppea. Whamisaan verrattuna myös sisältö jää kauas. Beyondilla on myös ilmeisen suppea eco-linja ja siitä en löytänyt incejä. Kunnon korealaista luonnonkosmetiikkaa ei Whamisan lisäksi ole tullut vastaan, siis sarjaa joka olisi a:sta ö:hön luonnonkosmetiikkaa.

  • Janna

   Kiitos tiedosta 🙂 Ensi työmatkalla Koreaan en edes vaivaudu näitä muita metsästämään vaan täytän suosilla matkalaukun vaikka kimchillä 🙂

 13. Sini

  Kiitos kattavasta postauksesta! Tilasin itselleni täällä Saksassa BB-creamin, koska Iroisien BB-voide on ollut loppuunmyyty jo kesästä asti ja tarvitsin kiperästi korvaavan tuotteen. Puntaroin blogisi avulla muutaman meikkivoiteen ja bb-creamien välillä, mutta päädyin tuohon Whamisan BB-creamiin. On ollut tosi hyvä! Tosi ihana koostumus ja levittyy helposti. On minusta yhtä hyvä, kuin Iroisien BB-cream, jota käytin useita vuosia. Meinasin tilata tuon merilevä naamion (tai jonkun toisen Whamisan naamion), mutta jäi tilaamatta, kun en tiennyt minkä valita, mutta seuraavan kerran tilaan kyllä tuon Kelp-naamion, kun kuulostaa niin tehokkaalta ja hyvältä.

 14. Kiinnostuin!
  Onko olemassa jotain starttipakettia, tai millä tuotteilla kannattaa aloittaa testaus. En raaski ihan koko arsenaalia heti ostaa ja voihan olla ettei tuotteet sovikaan. Onko ikääntyvän ihon hyvä ottaa jotain tässä touhussa erityisesti huomioon?

 15. Tiina Sutinen

  Hei Katja!
  Kävin tänään Ruohonjuuressa hankkimassa Whamisan Deep Rich Tonicin, Lotionin ja voiteen. Samaan kauppakassiin eksyi myös Evolven Hyaluronihapposeerumi ja ”suklaanaamio”.
  Tuo kasvoveden imeytys ei ole minulle uusi juttu. Olen tehnyt sitä varmaan 20 vuotta, ihan oman ajattelun pohjalta.
  Saan täältä blogistasi paljon vinkkejä ja luotan niihin. Nyt kaipaisin ehdotuksia hyvistä meikkivoiteista ja puutereista. Minulla on 59-vuotiaan iho, ei herkkyyksiä, nuorena sairastettu akne ja pitkään rasvainen iho. Nyt se on normaali. Laajentuneita huokosia ja epäpuhtauksia.
  Kiitos!

 16. Emilie

  Hej!
  Voiko Whamisalla tehdä ns. pysyvää tuhoa kasvoille?
  Minulle ei ole diagnosoitu mitään ruusufinniä/podia ja nyt kasvoille tullut ensin punainen kohta ja kuumoitus. Sitten pientä näppyä/epätasaisuutta koko ihottuma-alue. Tämä kaikki VOI myös johtua lääkkeen sivuvaikutuksesta, siksi haluaisin saada selvyyttä tähän.

  Olen jonkun aikaa jo käyttänyt Refreshing toneria, water creamia ja yöksi nourishing creamia. Tykännyt hirveästi, iho pysynyt korkeampana ja tasaisempana. Ihotyyppini on pintakuiva sekaiho ja finnejä esiintyy silloin tällöin. Haluaisin kovasti jatkaa tuotteiden käyttöä. Nyt tosin perusrasvaa vain ihottuman aikana.

 17. hei! kiinnostuin tästä sarjasta. Mistä tätä saa kaikkein edullisimmin,ja saako tätä thaimaasta mistään.? ystäväni käy siellä kerran vuodessa,sasikohan tätä sieltä,edullisesti. Mistä täältä suomesta?

  • Postauksessa on suorat linkit Whamisaa myyvään verkkokauppaan. Hinnat ovat joka paikassa suurin piirtein samat ja sarja ei ole kallis muutenkaan. Thaimaasta tuskin saa. Suomessa jälleenmyyjiä mm. Natural Goods Company, Jolie, House of Organic, Biodelly, Ruohonjuuri, Stokka ja Sokos on tulossa.

 18. Hei Katja! Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Hankin Inken innoittamana muutamia Whamisan tuotteita 🙂 Nyt mietin, tiedätkö sinä, voiko hedelmähappokuorintaa tehdä, kun on raskaana? Muistelisin joskus lukeneeni tästä jotakin, mutta nyt googlaamalla en löytänyt. Mukavaa lauantaita! 🙂

 19. Citru

  Hei Katja,

  Olen käyttänyt vuosia Cliniquen naamarasvaa meikin alle ja minusta se on ollut iholleni meikin alle täydellinen (meikki ei paakkuunnu). Haluaisin vähitellen siirtyä luonnonkosmetiikkaan. Whamisa kuullostaa mielenkiintoiselta ja Esse. Oletko itse Essen puolestapuhuja vai mitä suosittelet? Itselläni on perushyvä iho, vähän kuivaan menevä jos pitäisi valita, mutta toisaalta otsa/nenä kiiltää helpostikin. Onko Esse luonnonkosmetiikaksi lukeva sarja vai ei? Mitä suosittelisit?

 20. Nea

  Hei!
  Mitä mieltä olet passaisiko kyseinen sarja iholleni joka on lievästi atooppinen (yleensä talvella kesällä ei niinkään).

 21. Lulu

  Mielenkiintoinen ois tuo Whamisa, harmi että on super herkkä iho niin ei varmaan sitten voi tätäkään kokeilla. Aiemmin ollut käytössä Mukti, Sanctum, OrganicSpa, EkoPharma, kaikista näistä olen joutunut luopumaan ihon herkistymisen takia. 🙁 Olen näitä pystynyt kaikkia käyttämään aikanaan kuukausien tai vuosienkin ajan, kunnes iho on ilmoittanut että ei enää. Nykyään pystyn käyttämään vain Weledaa. Olen allerginen monille säilöntäaineille ja sitruunahapolle.

  Kasvovetenä käytän pelkkiä kukkaisvesiä, kuten ruusuvettä tai appelsiininkukkavettä. Tämä siksi, että kaikki kasvovedet joissa on ollut jotain muutakin, ovat aiheuttaneet ihottumaa. Weledan kasvovettä en ole kokeillut. Suihkutan kukkaisveden sumutinpullosta kasvoille ja laitan kostealle iholle Weledan voiteet. Päällimmäiseksi laitan yleensä vielä jonkin öljyn ja käytän vaihtelevasti eri öljyjä.

  Onko sulla Katja ehdottaa jotain sarjoja jotka käy näin super herkälle iholle? Mitä mieltä olet Weledasta? Entä kasvoveden sumuttamisesta?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>