AstrologiaBody & Mind

Sydämen totuuden äärellä – Uusikuu Kaloissa

Astrologia | Body & Mind | 17.3.2018 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 17.3.2018 – 15.4.2018

Uusikuu Kaloissa, eläinradan viimeisessä merkissä, vie meidät syviin vesiin, pinnan alle omaan sisäisyyteemme, ja samalla päättää vuotuisen kuunkierron syklin. Aivan kuten talven viimeiset päivät juuri ennen kevään ja uuden kasvukauden koittoa, Kalat-uusikuu suuntaa vielä viime hetkiksi huomiomme siihen hiljaiseen, kätkettyyn, mystiseen ja näkymättömään, joka sielun syvyyksissä laulaa omaa lauluaan ennen näkyväksi tulemista. Kalojen laatu on näennäisesti taipuisaa, joustavaa ja mukautuvaa, sen luonne on kameleonttimainen ja herkkä, joka selvännäköisellä vaistolla tietää toisten tunteet ja odotukset ja osaa peilata takaisin juuri sen mitä tarvitaan. Mutta vain jos itse niin haluaa. Eläinradan merkeistä Kalat on kaikkein vaikeimmin ohjailtavissa, sitä ei voi pakottaa eikä kahlita, ellei se itse siihen suostu. Kalat voi leikkiä aikansa uhria ja marttyyriä, mutta kun se saa tarpeekseen tuosta roolista, se luiskahtaa otteesta kuin saippua ja siirtyy vaivihkaa kiinnostavammille leikkikentille luomaan uusia todellisuuksia.

Uudenkuun aikaan Aurinko ja Kuu ovat aina yhdessä, samassa kohtaa eläinradalla. Tällä kertaa mukana on myös Khiron, joka haavoittuneisuuden, epävarmuuden ja kipukohtien ohella symboloi myös sisäistä viisautta ja jokaisessa meissä asuvaa tietäjää ja parantajaa. Pohjimmiltaan Khiron kuitenkin kuvaa ristiriitaa kehollisen ja älyllisen välillä. Sen ollessa näin korostuneesi esillä ajassa, esiin voi nousta asioita, joissa joudumme valitsemaan kuuntelemmeko mieltä vai sydäntä. Myös häpeään liittyvät seikat voivat nyt aktivoitua, ja joissain tapauksissa saatamme olla kasvotuksin sen kanssa uskallammeko puhua omaa totuuttamme ja tulla näkyviksi kaikessa inhimillisyydessämme, vai pysymmekö vaiti naurunalaiseksi tai torjutuksi tulemisen pelosta.

Kalat on eläinradan merkeistä kaikkein vaikeimmin määriteltävissä oleva, mystinen, irrationaalinen, luova ja moniulotteinen hahmo, jonka ei ole tarkoitus kulkea jo tallattuja polkuja. Kun se yrittää uida virran mukana ja taipua ulkoapäin annettuihin ohjeisiin, se menettää oman äänensä ja yhteyden sisimpänsä ohjaukseen. Arkkityyppinen Kalat edustaa intuitiota, herkkävaistoisuutta ja luottamusta korkeamman tietoisuuden johdatukseen. Kalat-aika on sisäisen kuuntelemisen, eheytymisen ja tietoiseksi tulemisen aikaa. Khiron Kaloissa herättelee jokaisessa meissä asuvaa herkkää ja haavoittunutta puolta, joka tuntee kiusausta taipua yleisesti hyväksytyn paineen alla ja olla hiljaa piilossa oman totuutensa kanssa. Totuuden ääni ei ole äänekäs eikä räikeä, vaan hiljainen mutta periksiantamaton kaikessa pehmeydessään.

Kalat-uusikuu on harmonisessa kulmassa Jupiteriin, mikä omalta osaltaan tuo aikaan toiveikkuutta ja uusia näköaloja avaavaa laatua. Myös Pluto tuo vahvistusta ja tukea uudenkuun kartalle, ja lisää entisestään syvyyttä, intensiteettiä ja totuuden transformatiivista voimaa ajan energioihin. Tämä kuunkierto on toipumisen, rauhoittumisen ja hiljentymisen aikaa, mutta hiljentyminen tapahtuu oman totuuden äärellä, niin että voit kuulla oman sydämesi lahjomattoman äänen. Parhaimmillaan ajanlaatu voi syventää ymmärrystäsi ja vahvistaa yhteyttä itseesi sekä omaan viisauteesi tavalla, joka ei salli sinun enää taipua ja vaieta tilanteessa, jossa toimit itseäsi vastaan.

Tämä aika voi tehdä sinut suorastaan kiusallisen tietoiseksi siitä mitä oikeasti haluat ja mikä sinulle on parhaaksi. Ja kun tiedät, et voi enää paeta.

On helppoa olla ottamatta vastuuta elämänsä suunnasta ja lykätä ratkaisua selittämällä itselleen ettei tiedä. Mutta kun lopulta tiedät, paluuta ei ole. Huomaa, että tieto ei välttämättä tule sinulle sanoina ja ajatuksina, vaan oloina ja tuntemuksina. Kuuntelemalla oloasi, energian kulkua kehossasi ja olemuksessasi saat enemmän informaatiota kuin vuosia kestävällä mielen sisäisellä jossittelulla, spekuloinnilla ja pohdiskelulla. Sydän puhuu kehon kieltä. Kun opit kuuntelemaan sen viisautta ja annat sen johdattaa askeliasi, et koskaan enää eksy omalta polultasi.

Uudenkuun kartalla toiminnan ja aloitteellisuuden planeetta Mars ja ehdottoman omistautumisen, sielun liekin ja intohimon asteroidi Vesta ovat tietoisuutta laajentavassa, totuutta julistavassa Jousimiehessä ja intensiivisessä kulmassa Aurinkoon, Kuuhun ja Khironiin Kaloissa – tietoa seuraa toiminta. Kun tietoisuudessamme avautuu uusia tasoja, se näkyy aina myös ulkoisesti ja ilmentyy muutoksena toimintatavoissamme. Se ei ole luonteeltaan väkinäistä tai tahdonvoimaa vaativaa, vaan hyvin luonnollista, automaattinen seuraus sisäisestä muutoksesta. Kaikessa pehmeydessään, herkkyydessään ja kauneudessaan tämä uudenkuun aika onkin syvästi transformoivaa ja uusia ulottuvuuksia avaavaa.

Kuukauden keskeiset teemat: haavoittuneisuus, inhimillisyys, ulkopuolisuus, sisäinen viisaus, vastavirtaan uiminen, hiljentyminen, totuuden kuuleminen, sydämen äänen seuraaminen, itselle uskollisena pysyminen, johdatus, luottamus, visiot, herkkyys, vaistonvaraisuus, intuitio, unennäkö, luovuus, idealistisuus, toiveikkuus, hyväntahtoisuus, lempeys, rohkeus olla oma itsensä ja kulkea omaa polkuaan

 Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Kaloissa yhtymässä Khironiin, sekstiilissä Plutoon, kolmiossa Jupiteriin ja neliössä Marsiin ja Vestaan. Venus yhtymä Merkurius Oinaassa. Uranus kolmio Mars. Pluto sekstiili Jupiter. Jupiter perääntyy Skorpionissa. Merkurius perääntyy Oinaassa 23.3.-15.4.2018.

 

Kirsi Halla-Seppälä – Ratkaisukeskeinen terapeutti, Ammattiastrologi, Läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt terapeuttina ja tehnyt astrologista konsultaatiota, sekä kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta yli 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kirsi vastaanottaa terapia-asiakkaita ja tekee tulkintoja Helsingin Katajanokalla sijaitsevalla vastaanotollaan.

Kirsin haastattelu ja kotisivu.

Avainsanat: