BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: huippumallin kylppärinkaapilla

Beauty | Inken purkkinurkka | 19.5.2018 | Inke

Vieraileva kirjoittaja Inke kertoo sinulle kosmetiikasta – kysyit tai et. 

Kiinnostun ja innostun kyllä kaikenlaisesta kosmetiikasta, mutta tunnustettakoon: julkkisten ja huippumallien omat sarjat eivät ole haavelistojeni kärkisijoilla. Ymmärrän kyllä, että ammatikseen kauniit ja työnsä puolesta purkkeja jos jonkinlaisia nähneet ihmiset varmasti voivat tietää paljon kosmetiikasta. Jostain syystä kuitenkin oletan, että nämä julkkiskaunotarten sarjat olisivat enemmän pintaa ja nimeä kuin syvää raaka-aineymmärrystä ja mielenkiintoisia tuoteinnovaatioita.

Siksipä olikin hyvä, että kuulin supermalli Miranda Kerrin omasta Kora Organics -sarjasta ensin kehuja ja vasta sitten sen, kenen kädenjälkeä tuotteet oikein ovatkaan! Niinpä lähdin tutustumaan sarjaan ilman omia, ankeita ennakkoasenteitani. Testaamani tuotteet olivat mielestäni kuitenkin aivan nappikamaa – eivätköhän nuo ennakkoon muodostetut mielipiteet olisi siis päässeet muuttumaan muutenkin.

Sarjan nerokkaimmat ja koukuttavimmat tuotteet ovat mielestäni kasvosuihkeet, joista testasin sekä aamuun että iltaan sopivat versiot. Olen kasvovesien suurkuluttaja ja rakastan niitä erityisesti suihkepulloihin pakattuna – mainittakoon, että työpisteelläni taitaa tälläkin hetkellä olla ainakin kolme erilaista kasvosuihketta. Aamuihin ja piristystä kaipaaviin hetkiin Kora Organics ehdottaa sitruunankeltaiseen pulloon pakattua, aromaterapeuttista ja ihoa kosteuttavaa Energizing Citrus Mist -suihketta. Ja tämähän on kerrassaan ihana! Aito, kirpakka ja freesi tuoksu vie ajatukset aurinkoiseen kesäaamuun sopivan varjoisalla terassilla jossain päin Etelä-Eurooppaa. Just nyt tämä tuntuu tosi hyvältä, mutta uskon, että tälle on eritoten tarvetta marraskuun koittaessa.

Iltaisin ei tällaisia energiapommeja voi päästää nenänsä lähettyville – silloin tarvitaan jotain rauhoittavaa. Calming Lavender Mist -suihke on pakattu lempeän vaaleanlilaan pulloon ja tuoksuu sopivan voimakkaasti huumaavalta laventelilta. Ihoa kosteuttavien ainesosien (mm. aloeuute) lisäksi pulloihin on laitettu aavistus taikuutta – ja tällä kertaa sitten ihan kirjaimellisesti. Kaikki Kora Organicsin tuotteissa käytetty vesi on nimittäin energisoitu ruusukvartseilla. OK. No, huuhaata tai ei, mutta Kerr tekee ja tarjoilee tämän salonkikelpoisesti sekä siten, että tuotteissa on mukana myös tieteen keinoin toimiviksi todistettuja ainesosia.

Sarjan ”käännyttäisin luonnonkosmetiikkaskeptikon näillä” -tähtituotteet löytyvät putsari-kosteusvoide -linjalta. Näpsäköihin pumpputuubeihin pakatut tuotteet ovat varsin helposti lähestyttäviä ja hommansa moitteetta hoitavia. Itse sain testiin voidemaisen Gentle Cleanser -putsarin, joka poistaa meikit, huuhtoutuu nätisti vedellä eikä jätä jälkeensä minkäänlaista kiristelyä. Ensin mietin, että tämä hyvällä tavalla neutraali tuote ei herättäisi minussa suurempia tunteita suuntaan eikä toiseen, mutta neutraalillakin on kieltämättä paikkansa. Koostumus on oikeastaan aivan täydellinen: kermaista, tönkköä voidetta! Miranda Kerr kertoo brändinsä sivuilla käyttävänsä tätä putsaria (sarjassa niitä on kolme erilaista) erityisesti silloin, kun iho on ärtynyt ja tuntuu saaneen osakseen esimerkiksi hieman liikaa meikkiä tai aurinkoa. Yritän toki kaikin keinoin olla polttamatta naamaani ja ärsyttämättä ihoani, mutta jos näin sattuisi tapahtumaan, tiedän, mihin purkkiin tarttua. Ja jos reissun päälle haluaa mukaan läikkymättömän, hellävaraisen putsarin, joka poistaa meikittässä se on!

Soothing Moisturizer -kosteusvoide, jota olen testaillut, on selkeä sisar tuolle saman linjan putsarille. Täyteläinen ja hyvin imeytyvä voide sisältää helokki- ja avokadoöljyä sekä kamomilla -ja laventeliuutteita. Jos sitä pitäisi kuvailla yhdellä adjektiivilla, sanoisin, että tämä on lempeä. Sekä putsari että kosteusvoide ovat siis mielestäni sellaisia tuotteita, jotka menisivät täydestä läpi myös heille, jotka suhtautuvat luonnonkosmetiikkaan skeptisesti. Epäilijälle lahjapakkaukseen, itselle herkkispäiviin – tai toki ihan jatkuvaan käyttöönkin, mikäli ihosi sellaista tuntuu toivovan.

Kora Organicsin tuotteissa on tuon ruusukvartsilla tehtävän rakkauslatauksen lisäksi toinenkin ominaispiirre tai -ainesosa – nonihedelmän uute, nimittäin. Antioksidantti- ja vitamiinipitoinen noni ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä ja tukee immuunipuolustusta. Kerr on kuulemma itse nautiskellut nonimehua sisäisesti jo 13-vuotiaasta asti ja kieltämättä tämä maaginen kauneushedelmä alkoi juuri kiinnostaa itseänikin… No ni.

Juurikin tuohon noni-hedelmään perustuu Noni Radiant Eye Oil  -öljyn teho – siis silmänympärysöljyn, joka onnistui olemaan lajinsa ensimmäinen kokeilemani! Se on muuten aikamoinen saavutus näillä purkkimäärillä. Vastoin pahimpia pelkotilojani, tämä silmänympärysvoiteen päälle hellävaraisesti rollerball-pakkauksesta rullattava ja höyhenkevyesti levitettävä öljy ei valu silmiin, eivätkä silmät tunnu aamulla lainkaan raskailta ja rasvaisilta. On noille minun silmänympäryksilleni varmasti ennenkin kasvoöljyjä päätynyt, mutta tämä kahai- ja kahvinsiemenöljyjä sisältävä kevyt ja ravitseva koostumus on tietysti sekoiteltu eritoten tämän aika ainutlaatuisen, joskin minipienen ja superohuen ihoalueen tarpeisiin. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että tuotetta pullosta levittävä pallero on – tietysti – ruusukvartsista tehty. Rakastan tämänkaltaista perinpohjaisuutta, eikä tällaisia mietittyjä detaljeja tehtäisi silloin, jos haluttaisiin vain vetää kuluttajilta massit pois halvalla kyhätyllä semi-ok -kosmetiikalla huippumallin nimeä ja kasvoja täkynä käyttäen. Kuule, Miranda – uskon, että olet pahimman luokan purkkihullu sinäkin. Well done. 

Sitten vielä kaksi oikeaa hyvänmielentuotetta: jauhetun ruusukvartsin voimin vaaleanpunaisena kimmeltävä Rose Quartz Luminizer sekä aromaterapeuttinen Heart Chakra Aromatherapeutic Oil -tuoksuöljy. Melkoista söpöilyä, mutta mielenkiintoista sellaista! Tosi hyvän, luonnollisen kuullon jättävä hennon vaaleanpunainen highlighter on koostumukseltaan ehkä aavistuksen voidemaisempaa kuin muut meikkipussistani löytyvät kuultotuotteet, mutta liki olemattomaan kesämeikkiin tällainen hieman öljyinen kiilto on nappivalinta. Sydänchakraa halaileva, ranteisiin ja korvien taakse rullailtava aromaterapiaöljy on puolestaan sekoitettu ruususta, santelipuusta, seetristä ja ylang ylangista ja sen puisesta, lämpimästä tuoksusta kieltämättä tulee hyvä, turvallinen ja pehmoinen mieli.

Ja kuulkaa: tämä sama, kepeä feel good -fiilis pätee kyllä oikeastaan kaikkiin kokeilemiini sarjan tuotteisiin! Liekö sitten se ruusukvartseilla energisoitu vesi, Kerrin iloisen hymyilevät kasvot, söpöt pakkaukset vaiko lempeät tuotteet, jotka tuon tunteen tartuttavat – en tiedä, ja väliäkö sen. Lopputulos on se, että hymy tarttui. Tällaiselle sarjalle on mielestäni ehdottomasti paikkansa ja tilausta, testailen suurella mielenkiinnolla myös sarjan muita osia, jahka nekin Suomen markkinalle rantautuvat. Sarjaa myyvät Suomessa Kicks ja Stockmann, tuotteiden hinnat seilaavat 20-60 euron välillä. Kaupan on myös fiksuja kokeilupakkauksia, joihin on paketoitu sarjan tuotteita kompakteissa pikkupakkauksissa loogisina kokonaisuuksina.

Eli pisteet tälle sarjalle: ainakin tämä julkkissarjoille lähinnä irvistellyt purkkimuija haluaa kun haluaakin kimmeltää kilpaa Kerrin kanssa!

Kiinnostaako Kora Organics? Oletko ehtinyt jo testailemaan?

Tuotteet saatu testiin.

 

Avainsanat: