Beauty

Tata Harperin täsmäratkaisut epäpuhtaalle iholle

Beauty | 20.5.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Tata Harper on kasvattanut mainettaan luonnonkosmetiikan kuningattarena viime vuosina erittäin kunnianhimoisella tahdilla. Samaan aikaan Vermontin tuotekehitystiimissä on käynyt kuhina. Olen jo pitkään odottanut kieli pitkällä pääseväni käsiksi sarjan uusiin Clarifying-tuotteisiin, jotka on suunniteltu epäpuhtaalle iholle. Teaserit Instagramissa tuotekehityksen eri vaiheista ovat todellakin nostaneet odotukset korkealle ja kun sarjasta ei muutenkaan löydy kuin pelkkiä timantteja niin uskalsin povata näistäkin uutuuksista meheviä hittejä.

Clarifying-linjan uusimmat tuotteet ovat Clarifying Cleanser puhdistusgeeli ja Clarifying Mask puhdistava naamio. Näistä kahdesta naamio on ollut myynnissä jo tovin, mutta putsari rantautui Naturelleen aivan vastikää. Uutuuksien myötä Tatalta löytyy täydellinen tuoterepertuaari epäpuhtaan ihon hoitoon ja kokosinkin tähän postaukseen tuotesetin epäpuhtauksille näiden uutukaisten tähdittämänä.

Clarifying Cleanser… oi Clarifying Cleanser! Tämän putsarin myötä olen valmis toivottamaan geeliputsarin takaisin elämääni! Geeli on ensinnäkin kutkuttavan näköistä: ihanaa vihreää limaa, joka näyttää siltä, että epäpuhtaudet saavat kyytiä! Väri on peräisin chlorellasta, joka sisältää runsaasti klorofylliä eli lehtivihreää. Putsari syväpuhdistaa ihon hellävaraisesti, viilentää ihoa, rauhoittaa punoitusta, tasapainottaa talineritystä ja auttaa ehkäisemään epäpuhtauksien muodostumista. Tehoaineista löytyy mm. kirkastavaa hunajaa, kevyesti kuorivaa paju-uutetta, korjaavaa chlorellaa ja ihon bakteerikantaa tasapainottavia probioottisia uutteita. Tatan signature beauty complex (jota löytyy kaikista Tatan tuotteista) eli alfalfa, arnika, kehäkukka, purasruoho ja mesiangervo ravitsevat, rauhoittavat, kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. Viilentävän vaikutuksen saavat aikaan lamosalali ja mentoli. Raikas tuoksu, ihana vihreä väri ja viilentävä tunne veivät ainakin minut mennessään.

Aivan sellaisenaan en putsaria kuitenkaan käyttänyt, vaan tein sillä kaksoispuhdistuksen yhdessä Tatan Nourishing Oil Cleanser öljyputsarin kanssa ja tämä on myös suositukseni epäpuhtaalle iholle. Öljyputsari auttaa ehkäisemään puhdistusgeelin kuivattamaa vaikutusta. Vaikka geeli putsaakin hellävaraisesti, suosittelen silti maksimoimaan puhdistuksen hoitavan vaikutuksen varsinkin epäpuhtaalla iholla, jota lähtökohtaisesti muutenkin rassataan liikaa puhdistavilla/pesevillä tuotteilla. Puhdistusgeeli ei myöskään sovellu silmänympärysiholle voimakkaasti viilentävän vaikutuksensa vuoksi, joten silmämeikin saa poistettua öljypuhdistuksella. Tatan öljypuhdistus on öljyputsareiden Rolls Royce, jossa on ylellisen samettinen koostumus. Auringonkukkaöljy, oliiviöljy, aprikoosinkiviöljy, jojobaöljy, arganöljy, sacha inchi -öljy ja cameliaöljy ravitsevat ihoa tehokkaasti monipuolisella omega-rasvahappojen cocktaililla samalla puhdistaen meikin ja epäpuhtaudet syvältä huokosista. Puhdistuksen jälkeen iho kosteutetaan Hydrating Floral Essence kasvosuihkeella (olen kirjoittanut tästä tuotteesta niin monesti, että jätetään syvällisempi katsaus tällä kertaa välistä).

Clarifying Mask luottaa myöskin parantavaan vihervoimaan epäpuhtauksien hoidossa. Tämä naamio onkin melkoinen, öh, tuoksuelämys? Naamion tuoksua on vaikea kuvailla ylistävillä sanoilla. Sanoisin, että se tuoksuu erittäin tehokkaalta! Minua ei tosin tämmöiset erittäin ärjyt tuoksut haittaa vaan päinvastoin, ne vain lisäävät tehokkuuden tuntua, mutta veikkaan että jota kuta tuoksu saattaa hieman häiritä. Naamiossa yhdistyvät alfa- ja betahydroksihappojen kuoriva, kirkastava ja tukkoisuutta avaava vaikutus kaoliinin ja bentoniittisaven epäpuhtauksia imevään ja tulehduksia rauhoittavaan vaikutukseen sekä hyvin hienon mikrokristallihiekan mekaanisesti kuoriviin rakeisiin.

Chlorellan sisältämät aminohapot, rasvahapot ja antioksidantit ravitsevat ja vahvistavat ihoa sekä korjaavat soluvaurioita. Prebiootit ravitsevat ihon hyvisbakteereja ja mainittakoon, että naamiossa on myös reilusti hunajaa (incissä ensimmäisenä), joka kirkastaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa erittäin tehokkaasti auttaen korjaamaan pieniä ihovaurioita. Tatan tuotteista ylellisiä tekevät eleganttien pakkausten ja tehokkuuden lisäksi myös pitkälle hiotut koostumukset. Rakastan sitä ettei näissä tuotteissa ole handmade-kosmetiikan tuntua vaan koostumukset on formuloitu viimeisen päälle hyvin. Vaikka vallalla oleva jauhenaamiokonsepti onkin kiva, on valmiiksi formuloitu naamio mielestäni kuitenkin merkki edistyksellisestä tuotekehityksestä (jolloin myös hinta voi olla ansaitusti korkeampi).

Clarifying Maskin ainoa miinus on mekaanisissa rakeissa. Mielestäni ne olisi voinut jättää pois, koska yleensä epäpuhtaan ihon näpyt ovat tulehtuneita tai kipeitä eikä niitä saa rasittaa mekaanisesti, koska ne ärtyvät muuten entisestään. Mekaanisesti kuorivan vaikutuksen voi kuitenkin kiertää levittämällä naamio ensin kasvoille ja kaulalle tasaisesti mielellään naamiosivellintä käyttäen ja huuhtelemalla se pois vaikutusajan jälkeen pyörittelemättä naamiota kasvoilla. Jos iholla ei ole tulehtuneita ja kipeitä näppyjä ja iho on rakenteeltaan vahva, voi rakeita pyöritellä iholla kevyesti ennen naamion huuhtelua.

Näiden täsmätuotteiden lisäksi Clarifying-linjasta löytyy myös Clarifying Moisturizer kosteusvoide. Lähes seerumimaisen ohut koostumus on optimaalinen epäpuhtaalle iholle. Jos iho on taipuvainen kiiltämään helposti päivän aikana, sille tuo helpotusta kevyen mataksi jäävä pinta, joka tekee voiteesta erinomaisen myös meikin alle.

Voiteessa on edistykselliset tehoaineet epäpuhtaalle iholle: vesifaasista löytyvä salviavesi tasapainottaa talineritystä ja ehkäisee tulehduksia, sinkki PCA rauhoittaa tulehduksia ja auttaa ehkäisemään arpien sekä punoittavien jälkien muodostumista, kupari PCA rauhoittaa ärsytyksiä ja punoitusta, skvalaani auttaa korjaamaan arpia ja tasapainottaa talineritystä, paju-uute avaa tukkoisuutta, prebiootit ovat hyvisbakteerien ruokaa, probioottiset uutteet parantavat ihon bakteerikantaa ja hyaluronihappo kosteuttaa. Santelipuun siemenöljy (johon en ole muuten ikinä ennen kosmetiikassa törmännyt) sisältää harvinaista Ximenynic-happoa (en löytänyt tälle rasvahapolle suomenkielistä nimeä), joka on tulehduksia ehkäisevä, talineritystä tasapainottava ja ihon mikroverenkiertoa parantava. Omenansiemenöljyssä on puolestaan antioksidanttien lisäksi runsaasti linolihappoa, joka on loistava rasvahappo epäpuhtaalle iholle, sillä se auttaa rauhoittamaan tulehduksia.

Viimeisenä tärkeä täsmätuote, ei pelkästään epäpuhtaalle iholle vaan kaikille: Retinoic Nutrient Face Oil öljyseerumi, joka viimeistelee Tatan ihonhoitorituaalin kaikilla ihotyypeillä. Tämä öljyseerumi on yksi ihanimmista mitä tiedän ja tuoksultaan niin ihana, että voisin käyttää tätä vaikka parfyyminä sen lisäksi, että se saa ihon hehkumaan. Öljyseerumi on koostumukseltaan niin ohutta, että se suorastaan hulahtaa ihoon, mikä on ruusunmarjansiemenöljyn ja jojobaöljyn ohuen koostumuksen ansiota.

Ruusunmarjansiemenöljyn sisältämä A-vitamiini auttaa ehkäisemään ryppyjen ja pigmenttiläiskien muodostumista ja se on myös arpien lisäksi erinomainen niiden hoidossa. Linolihappo ehkäisee tulehduksia ja ärsytyksiä sekä vahvistaa ihon suojabarriääriä. Jojobaöljy tasapainottaa talineritystä ja Tatan beauty complex auttaa pitämään ihon kimmoisana, sileänä ja heleänä. Vaikka ihosi olisi epäpuhdas ja rasvainen, älä skippaa laadukasta ihoöljyä!

Öljyseerumista muuten löytyy sekä pienikokoinen roll-on pullo että myös pipetillinen versio – suosittelen ehdottomasti valitsemaan pipetillä varustetun pullon, koska annostelu on tällöin paljon helpompaa, hygieenisempää ja koko tuotteen koostumuskin saa silloin aivan erilaisen tuntuman.

Rakkauteni Tataa kohtaan ei ole ainakaan yhtään vähentynyt näiden vuosien aikana, kun olen tehnyt tuttavuutta sarjan tuotteiden kanssa ja seurannut inspiroituneena Tatan matkaa kosmetiikkamaailman huipulle. Tätä kunnianhimoista naista ei voi kuin ihailla etenkin siitä, että hän jaksaa matkustaa lähes jatkuvasti ympäri maailman tapaamassa ja kouluttamassa asiakkaitaan – eikä siis suinkaan pelkkiä jälleenmyyjiä vaan niitä kaikista tärkeimpiä eli loppukuluttajia. Mielestäni Tata Harperia voi ansaistusti kutsua tämän vuosituhannen aikaiseksi kosmetiikkamaailman Coco Chaneliksi. Löydät kaikki Tata Harper -postaukseni täältä.

Oletko kokeillut jo Tatan uusia Clarifying-tuotteita? Entä mitkä ovat kaikkien aikojen Tata Harper -suosikkejasi?

Alekoodi

Koodilla KATJA15 saat 15 % alennuksen Naturellen valikoiman normaalihintaisista tuotteista 31.5.2018 asti. Tarjous on voimassa verkkokaupassa sekä Naturellen myymälässä Bulevardilla. Etu ei koske Mahalon, Kypriksen, Vintner’s Daughterin ja Nuorin tuotteita eikä lahjakortteja.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Beauty

16 kommenttia artikkeliin “Tata Harperin täsmäratkaisut epäpuhtaalle iholle”

 1. Titta

  hei Katja! en saa koodia toimimaan sivu ilmoittaa näin Tatan tuotteille, Tämä koodi ei vastaa mitään aktiivista lahjakorttia tai etua. Syötitkö sen varmasti oikein? autatko pikaisesti miten saan sen toimimaan? kiitos jo etukäteen:)

 2. Onnellinen tuleva äiti

  Hei Katja 🙂 Voiko raskausarpia ehkäistä, kun joka paikassa sanotaan, ettei siihen voi vaikuttaa, mutta mitä mieltä sinä olet, onko rasvaamisesta ja öljyämisestä mitään hyötyä? Mikä olisi paras raskaana arpien ehkäisyyn? NYR mother’s balm, Egyptian magic, Little Butterly body butter ja serum? Vai jokin muu, e vitamiiniöljy? Olen laittanut nyt ensin Little Butterflyn serumia ja Body butteria, sekä päälle öljyn, mutta menenkö liiallisuuksiin? 😀 Kuivaharjaan myös ihoani joka toinen päivä ennen suihkua, auttaako se? Iho menee hieman punaiseksi sen jälkeen.

  • EvaDoo

   Sori kun vastaan tähän mutta itse käytin vanhoihin polven rasitusarpiin Tata Harperin Redefining body balmia (myydään Naturellessa) ja arvet vaalenivat kivasti, sitten lykkäsin voiteen siskolleni kun kuulin että alkoi odottaa vauvaa, joka lotrasi sitä ihoonsa ja ei ole näkynyt arpia. Hinta on suolainen mutta balmi on tehokas. Itse kuivaharjaan vain kerran viikossa. Onko sen suhteen mitään suositusta?

   • Tuleva onnellinen äiti

    Tuo tuote vaikuttaa aika luksukselta. Eli lisätään edellä mainittuun voidelistaan, ja mitä näistä kaikista Katja suosittelisi? 🙂 Mikä olisi paras? Ja onko hyötyä siitä, että vaihtelisi tuotteita, jotta iho ei pääsisi tottumaan?

   • Tata Harperin raskausarpivoide on todella loistava. Samoin NYR:n Mother’s balm, Haut-Segalan Anti-Stretch Mark Oil ja Weledan raskausarpiöljy. Itse valkkaisin jonkun näistä tai vaihtelisin näiden välillä (voi käyttää samaa tai vaihdella, ei ole väliä). Mun kirjasta löytyy myös resepti DIY-raskausarpiöljyyn. Paras harja kuivaharjaukseen löytyy täältä: https://katjakokko.com/kuivaharjaus-2/

    Kuivaharjauksen voi tehdä vaikka joka päivä ennen suihkua. Paras aika on aamusta 🙂

 3. EvaDoo

  Hei Katja,
  Osaisitko avata mitä on ’di-ppg-2 myreth-10 adipate’, olen alkanut törmätä tähän monessa luonnonkosmetiikkaan erikoistuneissa sarjoissa esim. Leahlanin uudessa puhdistusöljyssä sekä Siam Seasin puhdistustuotteessa. Kun kuitenkin muistelin että kyseinen yhdiste olisi ollut karsinogeeninen korkean dioaksaanin pitoisuuden vuoksi. Mutta miten asia on?

  • Synteettinen aine, ei kuulu sertifioitujen aineiden listalle, mutta ei mielestäni mitään tarvetta vältellä. Jos törmäät kirjainyhdistelmään PEG emulgaattoreissa, niin ne kannattaa jättää hyllylle 🙂

 4. Näätä

  Moikka, sopisikohan tuo putsari öljyputsarin kaverina myös herkästi pintakuivuudesta kärsivälle iholle,jossa myös pienen pientä tiukkaa ihonalaista tukkeumanäppyä t-alueella? Kiitos vinkeistä Katja!

 5. Terhi

  Minulla on käytöss Sukin öljy ja voide. Voisikohan noihin yhdistää Tatan kasvoveden? Kaikkina muina vuodenaikoina ihoni vaatii myös kosteuttavan seerumin. Mietin olisiko Floral essense niin kosteuttava, että voisi kokeilla kesäaikaan ilman seerumia?

 6. Norppa

  Tata Harper kiinnostaisi kovasti, vaikka hinta aika korkea. Ihoni on herkkä ja rasvoittuva, keväällä lisäksi alkoi tulla normaalia enemmän epäpuhtauksia. Olen käyttänyt talvella tyytyväisenä Esseä, mutta nyt kaipaan vaihtelua. Sopiiko Tatan öljyputsari herkälle iholle? Mitä putsaria Katja suosittelisit sen lisäksi? Mietin Refreshingiä, mutta pureekohan se noihin epäpuhtauksiin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>