Beauty

Tata Harperin täsmäratkaisut epäpuhtaalle iholle

Beauty | 20.5.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Tata Harper on kasvattanut mainettaan luonnonkosmetiikan kuningattarena viime vuosina erittäin kunnianhimoisella tahdilla. Samaan aikaan Vermontin tuotekehitystiimissä on käynyt kuhina. Olen jo pitkään odottanut kieli pitkällä pääseväni käsiksi sarjan uusiin Clarifying-tuotteisiin, jotka on suunniteltu epäpuhtaalle iholle. Teaserit Instagramissa tuotekehityksen eri vaiheista ovat todellakin nostaneet odotukset korkealle ja kun sarjasta ei muutenkaan löydy kuin pelkkiä timantteja niin uskalsin povata näistäkin uutuuksista meheviä hittejä.

Clarifying-linjan uusimmat tuotteet ovat Clarifying Cleanser puhdistusgeeli ja Clarifying Mask puhdistava naamio. Näistä kahdesta naamio on ollut myynnissä jo tovin, mutta putsari rantautui Naturelleen aivan vastikää. Uutuuksien myötä Tatalta löytyy täydellinen tuoterepertuaari epäpuhtaan ihon hoitoon ja kokosinkin tähän postaukseen tuotesetin epäpuhtauksille näiden uutukaisten tähdittämänä.

Clarifying Cleanser… oi Clarifying Cleanser! Tämän putsarin myötä olen valmis toivottamaan geeliputsarin takaisin elämääni! Geeli on ensinnäkin kutkuttavan näköistä: ihanaa vihreää limaa, joka näyttää siltä, että epäpuhtaudet saavat kyytiä! Väri on peräisin chlorellasta, joka sisältää runsaasti klorofylliä eli lehtivihreää. Putsari syväpuhdistaa ihon hellävaraisesti, viilentää ihoa, rauhoittaa punoitusta, tasapainottaa talineritystä ja auttaa ehkäisemään epäpuhtauksien muodostumista. Tehoaineista löytyy mm. kirkastavaa hunajaa, kevyesti kuorivaa paju-uutetta, korjaavaa chlorellaa ja ihon bakteerikantaa tasapainottavia probioottisia uutteita. Tatan signature beauty complex (jota löytyy kaikista Tatan tuotteista) eli alfalfa, arnika, kehäkukka, purasruoho ja mesiangervo ravitsevat, rauhoittavat, kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. Viilentävän vaikutuksen saavat aikaan lamosalali ja mentoli. Raikas tuoksu, ihana vihreä väri ja viilentävä tunne veivät ainakin minut mennessään.

Aivan sellaisenaan en putsaria kuitenkaan käyttänyt, vaan tein sillä kaksoispuhdistuksen yhdessä Tatan Nourishing Oil Cleanser öljyputsarin kanssa ja tämä on myös suositukseni epäpuhtaalle iholle. Öljyputsari auttaa ehkäisemään puhdistusgeelin kuivattamaa vaikutusta. Vaikka geeli putsaakin hellävaraisesti, suosittelen silti maksimoimaan puhdistuksen hoitavan vaikutuksen varsinkin epäpuhtaalla iholla, jota lähtökohtaisesti muutenkin rassataan liikaa puhdistavilla/pesevillä tuotteilla. Puhdistusgeeli ei myöskään sovellu silmänympärysiholle voimakkaasti viilentävän vaikutuksensa vuoksi, joten silmämeikin saa poistettua öljypuhdistuksella. Tatan öljypuhdistus on öljyputsareiden Rolls Royce, jossa on ylellisen samettinen koostumus. Auringonkukkaöljy, oliiviöljy, aprikoosinkiviöljy, jojobaöljy, arganöljy, sacha inchi -öljy ja cameliaöljy ravitsevat ihoa tehokkaasti monipuolisella omega-rasvahappojen cocktaililla samalla puhdistaen meikin ja epäpuhtaudet syvältä huokosista. Puhdistuksen jälkeen iho kosteutetaan Hydrating Floral Essence kasvosuihkeella (olen kirjoittanut tästä tuotteesta niin monesti, että jätetään syvällisempi katsaus tällä kertaa välistä).

Clarifying Mask luottaa myöskin parantavaan vihervoimaan epäpuhtauksien hoidossa. Tämä naamio onkin melkoinen, öh, tuoksuelämys? Naamion tuoksua on vaikea kuvailla ylistävillä sanoilla. Sanoisin, että se tuoksuu erittäin tehokkaalta! Minua ei tosin tämmöiset erittäin ärjyt tuoksut haittaa vaan päinvastoin, ne vain lisäävät tehokkuuden tuntua, mutta veikkaan että jota kuta tuoksu saattaa hieman häiritä. Naamiossa yhdistyvät alfa- ja betahydroksihappojen kuoriva, kirkastava ja tukkoisuutta avaava vaikutus kaoliinin ja bentoniittisaven epäpuhtauksia imevään ja tulehduksia rauhoittavaan vaikutukseen sekä hyvin hienon mikrokristallihiekan mekaanisesti kuoriviin rakeisiin.

Chlorellan sisältämät aminohapot, rasvahapot ja antioksidantit ravitsevat ja vahvistavat ihoa sekä korjaavat soluvaurioita. Prebiootit ravitsevat ihon hyvisbakteereja ja mainittakoon, että naamiossa on myös reilusti hunajaa (incissä ensimmäisenä), joka kirkastaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa erittäin tehokkaasti auttaen korjaamaan pieniä ihovaurioita. Tatan tuotteista ylellisiä tekevät eleganttien pakkausten ja tehokkuuden lisäksi myös pitkälle hiotut koostumukset. Rakastan sitä ettei näissä tuotteissa ole handmade-kosmetiikan tuntua vaan koostumukset on formuloitu viimeisen päälle hyvin. Vaikka vallalla oleva jauhenaamiokonsepti onkin kiva, on valmiiksi formuloitu naamio mielestäni kuitenkin merkki edistyksellisestä tuotekehityksestä (jolloin myös hinta voi olla ansaitusti korkeampi).

Clarifying Maskin ainoa miinus on mekaanisissa rakeissa. Mielestäni ne olisi voinut jättää pois, koska yleensä epäpuhtaan ihon näpyt ovat tulehtuneita tai kipeitä eikä niitä saa rasittaa mekaanisesti, koska ne ärtyvät muuten entisestään. Mekaanisesti kuorivan vaikutuksen voi kuitenkin kiertää levittämällä naamio ensin kasvoille ja kaulalle tasaisesti mielellään naamiosivellintä käyttäen ja huuhtelemalla se pois vaikutusajan jälkeen pyörittelemättä naamiota kasvoilla. Jos iholla ei ole tulehtuneita ja kipeitä näppyjä ja iho on rakenteeltaan vahva, voi rakeita pyöritellä iholla kevyesti ennen naamion huuhtelua.

Näiden täsmätuotteiden lisäksi Clarifying-linjasta löytyy myös Clarifying Moisturizer kosteusvoide. Lähes seerumimaisen ohut koostumus on optimaalinen epäpuhtaalle iholle. Jos iho on taipuvainen kiiltämään helposti päivän aikana, sille tuo helpotusta kevyen mataksi jäävä pinta, joka tekee voiteesta erinomaisen myös meikin alle.

Voiteessa on edistykselliset tehoaineet epäpuhtaalle iholle: vesifaasista löytyvä salviavesi tasapainottaa talineritystä ja ehkäisee tulehduksia, sinkki PCA rauhoittaa tulehduksia ja auttaa ehkäisemään arpien sekä punoittavien jälkien muodostumista, kupari PCA rauhoittaa ärsytyksiä ja punoitusta, skvalaani auttaa korjaamaan arpia ja tasapainottaa talineritystä, paju-uute avaa tukkoisuutta, prebiootit ovat hyvisbakteerien ruokaa, probioottiset uutteet parantavat ihon bakteerikantaa ja hyaluronihappo kosteuttaa. Santelipuun siemenöljy (johon en ole muuten ikinä ennen kosmetiikassa törmännyt) sisältää harvinaista Ximenynic-happoa (en löytänyt tälle rasvahapolle suomenkielistä nimeä), joka on tulehduksia ehkäisevä, talineritystä tasapainottava ja ihon mikroverenkiertoa parantava. Omenansiemenöljyssä on puolestaan antioksidanttien lisäksi runsaasti linolihappoa, joka on loistava rasvahappo epäpuhtaalle iholle, sillä se auttaa rauhoittamaan tulehduksia.

Viimeisenä tärkeä täsmätuote, ei pelkästään epäpuhtaalle iholle vaan kaikille: Retinoic Nutrient Face Oil öljyseerumi, joka viimeistelee Tatan ihonhoitorituaalin kaikilla ihotyypeillä. Tämä öljyseerumi on yksi ihanimmista mitä tiedän ja tuoksultaan niin ihana, että voisin käyttää tätä vaikka parfyyminä sen lisäksi, että se saa ihon hehkumaan. Öljyseerumi on koostumukseltaan niin ohutta, että se suorastaan hulahtaa ihoon, mikä on ruusunmarjansiemenöljyn ja jojobaöljyn ohuen koostumuksen ansiota.

Ruusunmarjansiemenöljyn sisältämä A-vitamiini auttaa ehkäisemään ryppyjen ja pigmenttiläiskien muodostumista ja se on myös arpien lisäksi erinomainen niiden hoidossa. Linolihappo ehkäisee tulehduksia ja ärsytyksiä sekä vahvistaa ihon suojabarriääriä. Jojobaöljy tasapainottaa talineritystä ja Tatan beauty complex auttaa pitämään ihon kimmoisana, sileänä ja heleänä. Vaikka ihosi olisi epäpuhdas ja rasvainen, älä skippaa laadukasta ihoöljyä!

Öljyseerumista muuten löytyy sekä pienikokoinen roll-on pullo että myös pipetillinen versio – suosittelen ehdottomasti valitsemaan pipetillä varustetun pullon, koska annostelu on tällöin paljon helpompaa, hygieenisempää ja koko tuotteen koostumuskin saa silloin aivan erilaisen tuntuman.

Rakkauteni Tataa kohtaan ei ole ainakaan yhtään vähentynyt näiden vuosien aikana, kun olen tehnyt tuttavuutta sarjan tuotteiden kanssa ja seurannut inspiroituneena Tatan matkaa kosmetiikkamaailman huipulle. Tätä kunnianhimoista naista ei voi kuin ihailla etenkin siitä, että hän jaksaa matkustaa lähes jatkuvasti ympäri maailman tapaamassa ja kouluttamassa asiakkaitaan – eikä siis suinkaan pelkkiä jälleenmyyjiä vaan niitä kaikista tärkeimpiä eli loppukuluttajia. Mielestäni Tata Harperia voi ansaistusti kutsua tämän vuosituhannen aikaiseksi kosmetiikkamaailman Coco Chaneliksi. Löydät kaikki Tata Harper -postaukseni täältä.

Oletko kokeillut jo Tatan uusia Clarifying-tuotteita? Entä mitkä ovat kaikkien aikojen Tata Harper -suosikkejasi?

Alekoodi

Koodilla KATJA15 saat 15 % alennuksen Naturellen valikoiman normaalihintaisista tuotteista 31.5.2018 asti. Tarjous on voimassa verkkokaupassa sekä Naturellen myymälässä Bulevardilla. Etu ei koske Mahalon, Kypriksen, Vintner’s Daughterin ja Nuorin tuotteita eikä lahjakortteja.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,