Beauty

Frantsila The Garden Trilogy

Beauty | 17.8.2018 | Katja Kokko

Täytin heinäkuussa 35. Keskikesän lapsena olen tottunut siihen, että synttäreitä juhlitaan täysin random-porukalla, sellaisten ihmisten kanssa, jotka sattuvat olemaan maisemissa. Tänä kesänä synttärini olivat niin ikimuistoiset, että niistä riittää kerrottavaa vielä kiikkustuolissakin. Juhlat olivat nimittäin Frantsilassa, Hämeenkyrössä. Tai tarkemmin sanottuna Koskelan museotorpassa, yli satavuotisessa savusaunassa. Syntymäpäiväjuhlaani kuului mm. vihtomisseremonia japanilaisen toimittaja-saunafriikin suorittamana, jonka shamaani-rituaalia muistuttavaa vihtomista seuratessa loksahtivat suomalaisilla saunojilla suut auki. 35 vuoden aikana kehoon kertyneet kuonat saivat kyytiä Frantsilan luovan johtajan suorittamalla selän- ja hiustenpesulla sekä vartalon savikuorinnalla ja turvenaamiolla, jotka huuhdeltiin pois hyppäämällä peilityyneen järveen. Ja vielä kun tässä upeassa naisporukassa oli mukana rakas ystävä ja sielunsisko Susanna, niin meikäläisen sydän meinasi pakahtua kiitollisuudesta ja olo oli autuaan onnellinen kömpiessäni keskiyöllä kerrossängyn alapetiin Frantsilan perustajan Virpin kotiin, jossa leijaili niin voimakkaat ja taianomaiset energiat, että seuraava vuosi taidetaan liihotella niiden kantamana matkan varrelle ripoteltuja ihmeitä kohdaten.

Muisteltavaa tuossa reissussa riittää ja palaan vielä omassa postauksessa vierailuun syvemmin. Nyt on nimittäin muita, ajankohtaisempia asioita: Frantsilan ensimmäiset brändiuudistuksen mukaiset tuotteet, The Garden Trilogy.

Palataan sittenkin vielä takaisin ihmisiin Frantsilassa, sillä en voi välittää tuotteista oikeita energioita, jollen kerro kokemuksistani ihmisistä niiden takana.

Frantsilan perustajien, Virpi Raipala-Cormierin ja James Cormierin poika ja Frantsilan toimitusjohtaja Jupiter tuli hakemaan minut Onnibussilta, kun saavuin Hämeenkyröön. Hyppäsin Jupiterin autoon ja tuntui kuin olisin hypännyt vanhan ystävän kyytiin, jonka kanssa juttu jäi pahasti kesken viime kerralla. Ajoimme syömään lounasta Frantsilan Kehäkukkaan (jossa on muuten sisällä ihana mehiläispesä! Käykää katsomassa bongaatteko kuningattaren, jos poikkeatte Kehäkukassa!), missä Jupiterin vaimo Anna, Frantsilan luova johtaja, liittyi seuraamme. Tuntui kuin olisin tavannut siskon, jonka kanssa juttua jatkettiin siitä mihin se viimeksi jäi. Aikaa ei tarvinnut käyttää mihinkään jonninjoutavaan höpöttelyyn, vaan jutut oli heti jotenkin oikeanlaisilla taajuuksilla. Jupiter ja Anna, ja kaikki Frantsilan ihmiset ovat ihmeellisen ihania.

Olen ruotinut kaunistelematta Frantsilan visuaalista ilmettä, joka olisi pitänyt päivittää jo hyvä tovi sitten. Osa teistä lukijoistakin haluaisi museoida brändin sellaiseksi, kuin se on ollut 80-luvulta lähtien. Fakta on kuitenkin se, että tämä maailma muuttuu ja jos mikä tahansa yritys haluaa kasvaa, kehittyä ja luoda pitkäkestoista toimintaa, sen täytyy muuttua mukana. Frantsilallakin on tulevaisuuden suunnitelmat ja haaveet korkealla. Jos muistatte synttäripostaukseni, jossa puhuin siitä ettei yritystoimintaan kannata luoda liian voimakasta tunnesidettä, niin se koskee myös brändiuudistuksia. Muutosta ei kannata vastustaa, mutta sen voi tehdä vanhaa kunnioittaen ja arvot säilyttäen. Garden Trilogy on loistava esimerkki siitä.

Frantsilan logo on nyt entistä kauniimpi, mutta vanha ”kalevalaistyyli” on silti säilytetty. Lisäksi maalauksellisissa pakkauksissa värähtelee kauniisti Frantsilan filosofia kokonaisvaltaisesta sekä moniaistillisesta kauneudesta ja hyvinvoinnista. Frantsilan tuotevalikoimaan kuuluu yli 200 tuotetta, joten täydellinen brändiuudistus tulee viemään aikaan, mutta en epäile hetkeäkään etteikö se tule olemaan timanttia, kun aloitus on tämä.

Garden Trilogyyn kuuluu kolme tuotetta ja ne ovat tällä hetkellä myynnissä ainoastaan Frantsilan uudistuneessa verkkokaupassa sekä The Market myymälässä osoitteessa Pohjoisesplanadi 19. Market on kesällä avattu myymäläkonsepti, jossa toimivat Frantsilan lisäksi suomalaiset design-yritykset R/H Studio sekä Papu Stories. Olin myymälän avajaisissa eilen ja kyllä Jupiterin puhetta kuunnellessa sain vähän nieleskellä liikutustani, sillä joidenkin ihmisten aito energia ja läsnäolo vaan koskettaa erityisesti. Jupiter kertoi muun muassa siitä, että yksi Frantsilan kantavista arvoista on vastavuoroisuus. Se tarkoittaa ottamista ja antamista, ei pelkästään jompaa kumpaa. Frantsila ottaa kukilta ja yrteiltä lehtiä, kukkia ja juuria. Samalla se antaa tuhansille mehiläisille ja perhosille upean elinympäristön ja ravintoa. He valmistavat yrteistä tuotteita, joilla he antavat ihmisille kauneutta ja hyvinvointia. Ja ihmiset antavat yritykselle rahaa niistä tuotteista ylläpitäen yrityksen toimintaa.

The Garden Trilogy ei ole mikään tavanomainen tuoteperhe. Siinä on kolme tuotetta, jotka kiteyttävät erittäin kauniilla tavalla Frantsilan filosofian ja osaamisen. Trilogian moniaistilliset tuotteet tarjoavat kolme polkua kokonaisvaltaiseen kauneuteen: De-Stress Tonic on suun kautta nautittava hoitosuihke, joka lievittää stressiä ja virkistää, Anti-Pollution Facial Serum on öljyseerumi, joka vahvistaa ihon suojabarriääriä ulkoisia haittavaikutuksia vastaan sekä neutraloi vapaita radikaaleja, ja Aura Perfume Oil on parfyymiöljy, joka maadoittaa, avaa sydäntä, keventää mielialaa ja auttaa olemaan läsnä tässä hetkessä.

Muistatte varmasti kuinka hehkutin alkukesästä Frantsilan Uhana Designille valmistamaa kasvoöljyä? Olin oikeasti puulla päähän lyöty sen upeasta sisällöstä ja todella loistavasta imeytyvyydestä. Pistin Inkenkin kokeilemaan öljyä ja reaktio oli luokkaa ”wohou!”. Kokeillessani ensimmäistä kertaa Garden Trilogyn Anti-Pollution kasvoöljyä, oli reaktioni eksponentiaalinen. Nyt on pullossa semmoista taikaeliksiiriä, että uskallan vaatimattomasti ennustaa ettei tästä tuottesta mene sekaisin vain koko Suomi vaan myös maailma. Olen tosissani. Tästä tulee kulttituote, joka nähdään vielä Voguen sivuilla, uskokaa huviksenne!

Ensinnäkin öljy maksaa 55 euroa. Ei ole halpa juu, mutta tällä sisällöllä siinä voisi olla kakkonen edessä – etenkin, kun käy suorittamassa pienen hintavertailun vastaaviin tuotteisiin luksukkaamman luonnonkosmetiikan puolella. Toisekseen, tuote sisältää yrttejä Frantsilan omilta pelloilta: ratamoa, siankärsämöä ja mäkikuismaa (eli se tarkoittaa korkean värähtelytaajuuden parantavia energioita kaikkien muiden hyvien vaikutusten lisäksi). Öljyssä on myös suomalaista mustikkauutetta sekä pakurikääpää. Nämä mainitut yrtit sisältävät runsaasti antioksidantteja, rauhoittavat tulehduksia, uudistavat ihoa, korjaavat pieniä vaurioita, kuten arpia, sekä kirkastavat ihoa. Pohjaöljyinä toimivat jojobaöljy ja Ceylonin moringaöljy – erinomainen kombinaatio loistavasti imeytyviä ja kosteuden haihtumista ehkäiseviä öljyjä. Lisäksi joukkoon on sekoitettu runsaasti omega-rasvahappoja ja antioksidantteja sisältäviä kylmäpuristettuja siemenöljyjä: vadelmaa, tyrniä, ruusunmarjaa ja auringonkukkaa sekä oliivi- ja vehnänalkioöljyjä. Ylang ylangin, basilikan, palmarosan, fenkolin, santelipuun ja kamomillan eteeriset öljyt terästävät tulehduksia rauhoittavia ihonhoidollisia vaikutuksia ja luovat öljylle täydellisen rentouttavan ja aisteja hellivän tuoksumaailman. Sokerina pohjalla, öljyseerumi sisältää myös kukkaterapiaa Frantsilan tyyliin: siankärsämön, voikukan ja ruusun kukkauutteita sekä metsäenergiaa kuusesta. (Tuote ei hoida pelkästään fyysistä kehoa, vaan vaikutukset ulottuvat myös paljon hienovaraisemmille tasoille.)

Sanoisin, että tätä sisältöä on vaikea haastaa. Lisäksi öljy imeytyy ihoon solahtaen (toki tämä on öljy, se kannattaa muistaa, eli kyllä siitä pintaa iholle jää). En keksi ihotyyppiä, jolle Anti-Pollution Serum ei sopisi. Paitsi nuorelle teini-ikäiselle en tätä lähtisi suosittelemaan ja lisäksi herkkäihoisen sekä tuoksuallergisen on syytä tiedostaa myös mahdollisuus ärsytykseen.

De-Stress Tonic onkin sitten trilogian epänormaalein tuote, mutta se on sanottava, että tässä on oivallettu tuoda ikivanha perinne yrttilääkinnästä täydellisesti paketoituna modernin ihmisen tarpeisiin. Suun kautta nautittavana hoitosuihkeena tuotteen käyttö on todella nopeaa ja helppoa, vähän kuin käyttäisi hengityksen raikastajaa (ja toki se samalla raikastaakin hengityksen). De-Stress suihke sisältää kamomillaa, kauraa ja sitruunamelissaa, jotka rauhoittavat mieltä ja auttavat vähentämään hermostollista kuormitusta. Ruusujuuriuute vahvistaa kykyä suojautua fyysisiltä, fyysisiltä ja kemiallisilta ärsykkeiltä. Ruusun eteerinen öljy sekä kuusen ja lumpeenkukan kukkatipat herättelevät aisteja ja keventävät mielialaa. Suihketta suihkautetaan suoraan suuhun pari kertaa päivässä tai aina, kun on olo tuntuu kaipaavan tasapainotusta.

Hippeily huipentuu auran vahvistamiseen. Aura Perfume Oil parfyymiöljy jatkaa Frantsilan aromaterapeuttisten parfyymien konseptia, eli Scent Labia. Aura parfyymi muistuttaa läsnäolon voimasta. Ja juurevoittaa. Lämmittää, avaa ja hellii sydäntä. Pohjatuoksu rakentuu suomalaisesta maariantuoksuheinästä, rohtostyraksin lehdistä, seetripuusta ja japaninsypressistä. Sydäntuoksuna on ruusu ja korkeimmat vivahteet eli latvatuoksu tulee greipistä ja limetistä. Tuoksu on mielestäni hienostunut, elegantti ja jännittävä sekä hieman mystinenkin. Itselleni tulee siitä mieleen suomalainen vanha ikimetsä ja toisaalta historiassa tuhansia vuosia taaksepäin mentäessä Japanin hämyiset kadut ja geishat.

Odotan todella suurella innolla ja mielenkiinnolla mitä te tuumitte trilogian tuotteista. Kertokaa ihmeessä kokemuksenne kommentteihin. Frantsilan esittely jatkuu perinpohjaisesti omassa postauksessaan, sillä vielä on esimerkiksi eräs erittäin tärkeä henkilö, kissa lempinimeltään Pullero, esittelemättä. Ja toki minulla on paljon kerrottavaa vielä itse Frantsilan sielusta, Virpistä. Mutta nämä tarinat jääkööt ensi kertaan, eiköhän nyt skoolata Frantsilan upeasti alkaneelle brändiuudistukselle, uusille tuotteille ja Espan hienolle myymälälle!

Kiippiis!

Tuotteet saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,