Beauty

Frantsila The Garden Trilogy

Beauty | 17.8.2018 | Katja Kokko

Täytin heinäkuussa 35. Keskikesän lapsena olen tottunut siihen, että synttäreitä juhlitaan täysin random-porukalla, sellaisten ihmisten kanssa, jotka sattuvat olemaan maisemissa. Tänä kesänä synttärini olivat niin ikimuistoiset, että niistä riittää kerrottavaa vielä kiikkustuolissakin. Juhlat olivat nimittäin Frantsilassa, Hämeenkyrössä. Tai tarkemmin sanottuna Koskelan museotorpassa, yli satavuotisessa savusaunassa. Syntymäpäiväjuhlaani kuului mm. vihtomisseremonia japanilaisen toimittaja-saunafriikin suorittamana, jonka shamaani-rituaalia muistuttavaa vihtomista seuratessa loksahtivat suomalaisilla saunojilla suut auki. 35 vuoden aikana kehoon kertyneet kuonat saivat kyytiä Frantsilan luovan johtajan suorittamalla selän- ja hiustenpesulla sekä vartalon savikuorinnalla ja turvenaamiolla, jotka huuhdeltiin pois hyppäämällä peilityyneen järveen. Ja vielä kun tässä upeassa naisporukassa oli mukana rakas ystävä ja sielunsisko Susanna, niin meikäläisen sydän meinasi pakahtua kiitollisuudesta ja olo oli autuaan onnellinen kömpiessäni keskiyöllä kerrossängyn alapetiin Frantsilan perustajan Virpin kotiin, jossa leijaili niin voimakkaat ja taianomaiset energiat, että seuraava vuosi taidetaan liihotella niiden kantamana matkan varrelle ripoteltuja ihmeitä kohdaten.

Muisteltavaa tuossa reissussa riittää ja palaan vielä omassa postauksessa vierailuun syvemmin. Nyt on nimittäin muita, ajankohtaisempia asioita: Frantsilan ensimmäiset brändiuudistuksen mukaiset tuotteet, The Garden Trilogy.

Palataan sittenkin vielä takaisin ihmisiin Frantsilassa, sillä en voi välittää tuotteista oikeita energioita, jollen kerro kokemuksistani ihmisistä niiden takana.

Frantsilan perustajien, Virpi Raipala-Cormierin ja James Cormierin poika ja Frantsilan toimitusjohtaja Jupiter tuli hakemaan minut Onnibussilta, kun saavuin Hämeenkyröön. Hyppäsin Jupiterin autoon ja tuntui kuin olisin hypännyt vanhan ystävän kyytiin, jonka kanssa juttu jäi pahasti kesken viime kerralla. Ajoimme syömään lounasta Frantsilan Kehäkukkaan (jossa on muuten sisällä ihana mehiläispesä! Käykää katsomassa bongaatteko kuningattaren, jos poikkeatte Kehäkukassa!), missä Jupiterin vaimo Anna, Frantsilan luova johtaja, liittyi seuraamme. Tuntui kuin olisin tavannut siskon, jonka kanssa juttua jatkettiin siitä mihin se viimeksi jäi. Aikaa ei tarvinnut käyttää mihinkään jonninjoutavaan höpöttelyyn, vaan jutut oli heti jotenkin oikeanlaisilla taajuuksilla. Jupiter ja Anna, ja kaikki Frantsilan ihmiset ovat ihmeellisen ihania.

Olen ruotinut kaunistelematta Frantsilan visuaalista ilmettä, joka olisi pitänyt päivittää jo hyvä tovi sitten. Osa teistä lukijoistakin haluaisi museoida brändin sellaiseksi, kuin se on ollut 80-luvulta lähtien. Fakta on kuitenkin se, että tämä maailma muuttuu ja jos mikä tahansa yritys haluaa kasvaa, kehittyä ja luoda pitkäkestoista toimintaa, sen täytyy muuttua mukana. Frantsilallakin on tulevaisuuden suunnitelmat ja haaveet korkealla. Jos muistatte synttäripostaukseni, jossa puhuin siitä ettei yritystoimintaan kannata luoda liian voimakasta tunnesidettä, niin se koskee myös brändiuudistuksia. Muutosta ei kannata vastustaa, mutta sen voi tehdä vanhaa kunnioittaen ja arvot säilyttäen. Garden Trilogy on loistava esimerkki siitä.

Frantsilan logo on nyt entistä kauniimpi, mutta vanha ”kalevalaistyyli” on silti säilytetty. Lisäksi maalauksellisissa pakkauksissa värähtelee kauniisti Frantsilan filosofia kokonaisvaltaisesta sekä moniaistillisesta kauneudesta ja hyvinvoinnista. Frantsilan tuotevalikoimaan kuuluu yli 200 tuotetta, joten täydellinen brändiuudistus tulee viemään aikaan, mutta en epäile hetkeäkään etteikö se tule olemaan timanttia, kun aloitus on tämä.

Garden Trilogyyn kuuluu kolme tuotetta ja ne ovat tällä hetkellä myynnissä ainoastaan Frantsilan uudistuneessa verkkokaupassa sekä The Market myymälässä osoitteessa Pohjoisesplanadi 19. Market on kesällä avattu myymäläkonsepti, jossa toimivat Frantsilan lisäksi suomalaiset design-yritykset R/H Studio sekä Papu Stories. Olin myymälän avajaisissa eilen ja kyllä Jupiterin puhetta kuunnellessa sain vähän nieleskellä liikutustani, sillä joidenkin ihmisten aito energia ja läsnäolo vaan koskettaa erityisesti. Jupiter kertoi muun muassa siitä, että yksi Frantsilan kantavista arvoista on vastavuoroisuus. Se tarkoittaa ottamista ja antamista, ei pelkästään jompaa kumpaa. Frantsila ottaa kukilta ja yrteiltä lehtiä, kukkia ja juuria. Samalla se antaa tuhansille mehiläisille ja perhosille upean elinympäristön ja ravintoa. He valmistavat yrteistä tuotteita, joilla he antavat ihmisille kauneutta ja hyvinvointia. Ja ihmiset antavat yritykselle rahaa niistä tuotteista ylläpitäen yrityksen toimintaa.

The Garden Trilogy ei ole mikään tavanomainen tuoteperhe. Siinä on kolme tuotetta, jotka kiteyttävät erittäin kauniilla tavalla Frantsilan filosofian ja osaamisen. Trilogian moniaistilliset tuotteet tarjoavat kolme polkua kokonaisvaltaiseen kauneuteen: De-Stress Tonic on suun kautta nautittava hoitosuihke, joka lievittää stressiä ja virkistää, Anti-Pollution Facial Serum on öljyseerumi, joka vahvistaa ihon suojabarriääriä ulkoisia haittavaikutuksia vastaan sekä neutraloi vapaita radikaaleja, ja Aura Perfume Oil on parfyymiöljy, joka maadoittaa, avaa sydäntä, keventää mielialaa ja auttaa olemaan läsnä tässä hetkessä.

Muistatte varmasti kuinka hehkutin alkukesästä Frantsilan Uhana Designille valmistamaa kasvoöljyä? Olin oikeasti puulla päähän lyöty sen upeasta sisällöstä ja todella loistavasta imeytyvyydestä. Pistin Inkenkin kokeilemaan öljyä ja reaktio oli luokkaa ”wohou!”. Kokeillessani ensimmäistä kertaa Garden Trilogyn Anti-Pollution kasvoöljyä, oli reaktioni eksponentiaalinen. Nyt on pullossa semmoista taikaeliksiiriä, että uskallan vaatimattomasti ennustaa ettei tästä tuottesta mene sekaisin vain koko Suomi vaan myös maailma. Olen tosissani. Tästä tulee kulttituote, joka nähdään vielä Voguen sivuilla, uskokaa huviksenne!

Ensinnäkin öljy maksaa 55 euroa. Ei ole halpa juu, mutta tällä sisällöllä siinä voisi olla kakkonen edessä – etenkin, kun käy suorittamassa pienen hintavertailun vastaaviin tuotteisiin luksukkaamman luonnonkosmetiikan puolella. Toisekseen, tuote sisältää yrttejä Frantsilan omilta pelloilta: ratamoa, siankärsämöä ja mäkikuismaa (eli se tarkoittaa korkean värähtelytaajuuden parantavia energioita kaikkien muiden hyvien vaikutusten lisäksi). Öljyssä on myös suomalaista mustikkauutetta sekä pakurikääpää. Nämä mainitut yrtit sisältävät runsaasti antioksidantteja, rauhoittavat tulehduksia, uudistavat ihoa, korjaavat pieniä vaurioita, kuten arpia, sekä kirkastavat ihoa. Pohjaöljyinä toimivat jojobaöljy ja Ceylonin moringaöljy – erinomainen kombinaatio loistavasti imeytyviä ja kosteuden haihtumista ehkäiseviä öljyjä. Lisäksi joukkoon on sekoitettu runsaasti omega-rasvahappoja ja antioksidantteja sisältäviä kylmäpuristettuja siemenöljyjä: vadelmaa, tyrniä, ruusunmarjaa ja auringonkukkaa sekä oliivi- ja vehnänalkioöljyjä. Ylang ylangin, basilikan, palmarosan, fenkolin, santelipuun ja kamomillan eteeriset öljyt terästävät tulehduksia rauhoittavia ihonhoidollisia vaikutuksia ja luovat öljylle täydellisen rentouttavan ja aisteja hellivän tuoksumaailman. Sokerina pohjalla, öljyseerumi sisältää myös kukkaterapiaa Frantsilan tyyliin: siankärsämön, voikukan ja ruusun kukkauutteita sekä metsäenergiaa kuusesta. (Tuote ei hoida pelkästään fyysistä kehoa, vaan vaikutukset ulottuvat myös paljon hienovaraisemmille tasoille.)

Sanoisin, että tätä sisältöä on vaikea haastaa. Lisäksi öljy imeytyy ihoon solahtaen (toki tämä on öljy, se kannattaa muistaa, eli kyllä siitä pintaa iholle jää). En keksi ihotyyppiä, jolle Anti-Pollution Serum ei sopisi. Paitsi nuorelle teini-ikäiselle en tätä lähtisi suosittelemaan ja lisäksi herkkäihoisen sekä tuoksuallergisen on syytä tiedostaa myös mahdollisuus ärsytykseen.

De-Stress Tonic onkin sitten trilogian epänormaalein tuote, mutta se on sanottava, että tässä on oivallettu tuoda ikivanha perinne yrttilääkinnästä täydellisesti paketoituna modernin ihmisen tarpeisiin. Suun kautta nautittavana hoitosuihkeena tuotteen käyttö on todella nopeaa ja helppoa, vähän kuin käyttäisi hengityksen raikastajaa (ja toki se samalla raikastaakin hengityksen). De-Stress suihke sisältää kamomillaa, kauraa ja sitruunamelissaa, jotka rauhoittavat mieltä ja auttavat vähentämään hermostollista kuormitusta. Ruusujuuriuute vahvistaa kykyä suojautua fyysisiltä, fyysisiltä ja kemiallisilta ärsykkeiltä. Ruusun eteerinen öljy sekä kuusen ja lumpeenkukan kukkatipat herättelevät aisteja ja keventävät mielialaa. Suihketta suihkautetaan suoraan suuhun pari kertaa päivässä tai aina, kun on olo tuntuu kaipaavan tasapainotusta.

Hippeily huipentuu auran vahvistamiseen. Aura Perfume Oil parfyymiöljy jatkaa Frantsilan aromaterapeuttisten parfyymien konseptia, eli Scent Labia. Aura parfyymi muistuttaa läsnäolon voimasta. Ja juurevoittaa. Lämmittää, avaa ja hellii sydäntä. Pohjatuoksu rakentuu suomalaisesta maariantuoksuheinästä, rohtostyraksin lehdistä, seetripuusta ja japaninsypressistä. Sydäntuoksuna on ruusu ja korkeimmat vivahteet eli latvatuoksu tulee greipistä ja limetistä. Tuoksu on mielestäni hienostunut, elegantti ja jännittävä sekä hieman mystinenkin. Itselleni tulee siitä mieleen suomalainen vanha ikimetsä ja toisaalta historiassa tuhansia vuosia taaksepäin mentäessä Japanin hämyiset kadut ja geishat.

Odotan todella suurella innolla ja mielenkiinnolla mitä te tuumitte trilogian tuotteista. Kertokaa ihmeessä kokemuksenne kommentteihin. Frantsilan esittely jatkuu perinpohjaisesti omassa postauksessaan, sillä vielä on esimerkiksi eräs erittäin tärkeä henkilö, kissa lempinimeltään Pullero, esittelemättä. Ja toki minulla on paljon kerrottavaa vielä itse Frantsilan sielusta, Virpistä. Mutta nämä tarinat jääkööt ensi kertaan, eiköhän nyt skoolata Frantsilan upeasti alkaneelle brändiuudistukselle, uusille tuotteille ja Espan hienolle myymälälle!

Kiippiis!

Tuotteet saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

26 kommenttia artikkeliin “Frantsila The Garden Trilogy”

 1. Mari Vee

  Olen noita trilogian tuotteita katsellut uudistuneessa verkkokaupassa jo tovin ja meinannut tehdä ennakkotilauksen, mutta jäänyt kiireiden takia. Käytän olemassaolevat öljyt pois ennenkuin hankin öljyä, mutta muut tuotteet hankin. Harmi kun trilogian tuotteita ja noita parfyymisekoitusjuttuja ei saa Hämeenkyröstä Kehäkukan myymälästä, josta saa kaikki muut heidän tuotteensa. Tre-Seinäjoki väliä ajettaessa kun Hämeenkyrön kivijalkaputiikki on matkan varrella ja sieltä usein ostan mm yrttiteet uutteet.

  Olen jo vuosia povannut Frantsilasta menestyjää ja käyttänyt uskollisesti heidän tuotteitaan. Frantsilassa on aina ollut mulle ”sitä jotain”.

   • Mari Vee

    Kivijalkamyymälä ja Frantsilan ”koti” Hämeenkyrössä olisi mielestäni itsestään selvyys noille tuotteille, koska sieltä sarja lähtöisin eli siksi hieman ihmettelen tuota lähtökohtaa, että tuotteita vain Helsingissä, jossa ei kuitenkaan ole koko Frantsilan laajuutta valikoimissaan. Hämeenkyrössä käy paljon ihmisiä ja juurikin monet sielä hankkivat tuotteita.

 2. Maria

  Frantsilassa on kyllä jotain aivan todella erityistä <3 En kestä miten kauniit pakkaukset noissa on! Jotenkin aivan liikutuin kun näin ne ensimmäistä kertaa, vähän kuin vanha lapsuudenystävä olisi yhtäkkiä vetänyt päälleen häämekon 🙂

 3. piu

  Frantsila saa aikaan samanlaisia kokonaisvaltaisia hyvänolon värähtelyjä kuin Neal’s yard remedies…….. aah mitä ihanuutta!
  Poikkesin lomalla Frantsilan kehäkukassa lounaalla. En ole eläissäni syönyt niin ihanaa ja hyvää kasvisruokaa.
  Odotettavissa on että kasvoöljyni pian loppuu ja tulee uuden hankinta-aika. Olisiko tämä parasta ikääntyvälle iholle? Voiko tätä millään tavalla verrata NYR Frankincense, Vintner’s Daughterin tai
  Kypris Beauty Elixir I – 1000 Roses öljyihin?
  Niin ihania öljyjä on tullut markkinoille, että olisikin mukavaa jos tekisit niistä jonkun ihanan postauksen / parhaista yhteenvedon.

  • Joo, noihin verrattuna aivan killeri! NYR:n öljyssä on mieletön hinta-laatusuhde, mutta tämän jälkeen en itse sijoittaisi Vintneriin enkä Kyprikseen 🙂 Joo, tämmöinen yhteenveto on todellakin suunnitteilla! Monien muiden tuotteiden suhteen myös!

 4. Ulpu

  Muakin (yllättäen ;)) kiinnostaa nämä, etenkin öljyparfyymi ja öljyseerumi. 😀 Ja harmi, ettei näitä myydä Frantsilassa, oon suunnitellut käyväni siellä vielä tässä loppukesällä/syksyllä. Toisaalta haluaisin tehdä syysretken myös Hesaan, joten sitten voisi käydä tuoksuttelemassa tuon parfyymin.

 5. Milla

  Frantsilasta tulee vahvasti mieleen mummini (joka täyttää tällä viikolla 85 vuotta). Kun oltiin lapsia (80-luvulla) ja sairastuminen uhkasi niin hän sekoitteli niistä tipoista jotain juomia meille. Ja on hän joskus ollut jollain kurssillakin tuolla Frantsilassa.

 6. Janna

  Frantsilan tuotteet on kyllä Brändi kieltämättä kaipaa uudistusta ja nyt näyttää hyvältä!

  Mut mua jäi mietityttään, että ootko siis omalla rahalla ostanut nuo tuotteet vai onko tässä kyseessä yhteistyöpostaus, kun mitään merkintää ei kuitenkaan ole? Pidän blogeissa hirmuisen tärkeänä sitä että saadut tuotteet ja maksetut postaukset merkitään tarkasti..

  • Kyseessä ei ole yhteistyöpostaus, se olisi merkitty tällöin postauksen alkuun. Unohdin merkitä postauksen loppuun, että olen saanut tuotteet. Unohtui ihan täysin kirjoitusflowssa ja se oli varmaankin myös niin itsestään selvä asia itselleni, kun olen ollut vierailulla Frantsilassa heidän kutsumana ja luonnollisesti saanut myös tuotteita – ilman postausvelvoitetta tuotteista tai vierailusta. Jos velvoite on, kyseessä on kaupallinen yhteistyö, jossa pitää myös rahan liikkua. Tässä ei niin ole.

   • Janna

    No ajattelinkin et varmaan jommasta kummasta päästä oli vaan unohtunut merkintä. Mut nythän se jo löytyy 🙂

    Onko tossa suusuihkeessa sun mielestä millainen maku? Onko kovin vahva/pitkäksi aikaa suuhun jäävä? On kyllä huippu yrtit valittu siihen! Täytyy poiketa putiikissa ihmettelemässä.

 7. SeSilja

  Oi, nämä vaikuttavat tosi ihanilta, ja varsinkin tuo rauhoittava/maadoittava tuoksu tekisi varmasti hyvää. Yksi kysymys jäi kuitenkin mietityttämään tuon öljyn suhteen, ja pohdin että osaisitkohan ehkä vastata: öljyssä näyttää olevan mäkikuismaa, joka monien ehkäisyvalmisteiden kanssa on kielletty pakkausselosteessa ainakin sisäisesti käytettynä ehkäisyn tehoa heikentävän vaikutuksen vuoksi (ainakin NuvaRing). Mietin, että voikohan mäkikuismalla olla tällaisia vaikutuksia ulkoisesti iholla esim. kosmetiikassa käytettynä? Pahoittelut jos tämä on hassu kysymys, mutta tätä miettiessäni en ole uskaltanut mäkikuismaa sisältävää kosmetiikkaa käyttää. Kiitos jos ehdit vastata ja kiitos myös inspiroivasta blogista! 🙂

   • SeSilja

    Ymmärrän hyvin. 🙂 Pitääpä jatkaa selvittelyä kuka tällaisiin kysymyksiin osaisi vastata!

  • Hei SeSilja! Kannattaa laittaa viestiä suoraan Frantsilan Yrttitilalle ja kysyä tuota asiaa kuismasta. Heillä on siellä asiantuntijat yrtteihin liittyen niin saat luotettavan vastauksen heiltä eikä tarvi pohtia asiaa tai jättää hyviä tuotteita sen takia käyttämättä. 🙂

 8. Mona

  Ihanaa lukea Frantsilasta, olen niin suuri faninsa: tämähän on lapsuuden sarja <3 ja on täydellistä, että hekin uudistuvat tähän päivään!

  Olin jo TREssa testiryhmässä tekemässä tuoksuöljyä vuosi sitten ja sain siellä tavata edustajaansa ja kuulla uudistuksesta, ja olen niin innolla odottanut miltä siellä alkaa näyttämään… iih, ilmeisen hyvältä! :*

  Tämä trilogia kiinnostaa, luonnollisesti, ja nyt kirjoitit siitä niin huumaavasti! että menee todennäköisesti aika pian testiin -hmmm, täytänkin ensi kuussa vuosia… 😉

  Pystytkö Katja vertaamaan öljyä ikirakkauteeni Absolutionin Addictioniin?

  Pitää vielä suitsuttaa Frantsilaa sen verran, että olen jo vuoden verran tuskaillut 6veen atopiaan tapuvaisen ihon kanssa kyynärpäidensä aivan viheliäisiä ihottumia & tullut testattua vaikka mitä; aina välillä onnistuneesti ja sitten taas huonontuneesti, epätoivon iskiessä (kun ei ihan hirveästi äitinä raaskisi lastaan kiduttaa verestävienkin läikkien kanssa) jopa kavalkaadia apteekin voiteita -joskaan kortisoniin en ole vielä taipunut, enkä taivu. Ajattelin jo viimein varata kokonaisvaltaisen homeopaattikäynnin hänelle, jotta pääsemme hoitamaa vaivaa nyt juurtajaksain kuntoon, kun Ruohonjuuressa iski silmään Frantsilan Terva-pihkasalva… Viikko sen käyttöä nyt takana ja sideharsot päälle yöksi, ettei pyyhkiydy heti pois, vaan vähän "hautookin" ja jösses mikä ero! Kuinka voi parantua näin nopeasti?! Toivon nyt sydämeni pohjasta, että tämä paraneminen on pysyvää. Vaka vanha voide -rakkautta <3

  • Oi että, ihana kuulla että tuo salva on toiminut noin hyvin! Mutta vastaavia kokemuksia olen siitä kuullut paljon! Ja kyllä vaan kuule voi verrata Addictioniin vallan mainiosti – tämä vie voiton <3

   • Mona

    Oijoi…mikä väite! 😀 En oo vielä yhtään Addictionia voittanutta öljyä itse kohdannut, ja testannut kyllä olen vaikka mitä. Pakko kai se on ostaa itselle ensi kuussa tuo synttäritrion lahjaksi ja kokeilla itse 😉

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>