Beauty

Huippuammattilaisten kehittämää cosmeceutical-ihonhoitoa

Beauty | 21.2.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert

Nyt on luvassa äärimmäisen mielenkiintoinen katsaus ihonhoitosarjaan, joka oli minulle täysin uusi tuttavuus ennen tätä postausta. Kyseessä on ranskalainen Novexpert, joka rantautui Suomeen noin vuosi sitten. Olen tutkaillut sarjaa ohimennen Stokkalla ja vaikka tuotteet vaikuttavat todella mielenkiintoisilta, en ole ehtinyt kokeilla niitä tätä ennen.

Novexpert on ranskalaisten tohtoreiden ja tutkijoiden kehittämä cosmeceutical-ihonhoitosarja (cosmeceutical tarkoittaa tuotetta tai raaka-ainetta, jolla on sekä lääketieteellisiä että ihonhoidollisia vaikutuksia, mutta termi ei ole ns. virallinen, koska lain mukaan kosmetiikkatuotteella ei saa olla lääketieteellisiä vaikutuksia). Novexpertin ideologia on tarjota tutkitusti tehokasta ihonhoitoa tekemättä kompromisseja raaka-aineissa. Sarjan kaikilla tuotteilla on luonnonkosmetiikan sertifikaatti (Ecocert) kahta tuotetta lukuunottamatta, koska yritys ei myöskään halua kiinnittyä sertifikaattiin, jos tuotteen teho vaatii jonkun aineen mitä ei ole sertifioitu. Sarjan tuotteissa korostuvat korkeat pitoisuudet aktiiviaineissa (kuten 25 % C-vitamiinia seerumissa) sekä ihon mikrobiomin tukeminen ja luonnollisuus, sillä tuotteet eivät sisällä lainkaan säilöntöäaineita. Tässä kohtaa itselleni heräsi heti kysymys miten emulsion säilyminen mikrobivapaana voidaan sitten taata, mutta yritys on todellakin niin high tech, että tutkitusti ja todistetusti he ovat onnistuneet tässä (lue eteenpäin niin kerron menetelmästä lisää).

Novexpertin tuotteet sopivat miehille, naisille ja herkkäihoisille. Sarjasta löytyy kolme eri tuotelinjaa: erittäin tehokas C-vitamiinilinja (oranssi väri purkeissa), hyaluronihappoon perustuva tehokkaasti liftaava anti-age linja (voimakas pinkki väri) sekä uusin Magnesium-linja (vaaleanpunainen väri) erittäin herkälle iholle ja iholle, jolla esiintyy iho-ongelmia, kuten POD:a, rosaceaa tai atopiaa. Tässä ensimmäisessä jutussani sarjasta keskityn Magnesium-linjaan. Tapaan maaliskuussa sarjan päämiehet ja aion ehdottomasti testata tuotteet ihan läpikotaisin, joten kuulette niistä taatusti lisää.

Ennen kuin sukelletaan syvemmälle tutkailemaan herkän ihon Magnesium-tuotteita, haluan esitellä teillä muutaman henkilön sarjan takaa, sillä tämä joukko on vähintäänkin päräyttävä.

Novexpertin perustaja ja toimitusjohtaja on Cyrille Teligne. Hän edustaa brändissä eniten vihreitä arvoja, elää vahvasti niiden mukaan ja on koonnut kasaan tämän huippunelikon. Cyrille on työskennellyt aiemmin yrityksessä, joka on kehittänyt mm. voidepohjia ja tuotteiden koostumuksia tilauksesta.

Tohtori Karl Lintner (on kehittänyt juurikin tässä postauksessa käsiteltävän Magnesium-linjan) on biokemian tohtori ja maailman johtavia peptidi-asiantuntijoita. Hän on luonut anti-wrinkle peptidin nimeltä Matrylix ja voittanut vuonna 2013 Elämäntyö-palkinnon sekä Maison G De Navarre -palkinnon vuonna 2012. Tri Lintner on ainoa tutkija maailmassa, joka voittanut nämä molemmat palkinnot, joita pidetään kosmetiikkamaailman Nobel-palkintoina.

Jacques Leclere on ihonhoidossa hyödynnetyn kasviterapian arvostettu osaaja ja entinen tutkimusjohtaja Nuxella sekä Shisheidolla.

Tohtori Daniel Colletta on tieteen tohtori (orgaaninen kemia), professori ja entinen tutkimusjohtaja Kanebolla.

Kun tällainen joukko huipputason osaajia laitetaan yhteen, lopputuloksesta ei voi odottaa syntyvän muuta kuin jotain todella… next level kamaa, vai mitä tuumaatte? Kun näin tuotteiden ulkoasun ensimmäistä kertaa, en todella huokaillut ihastuksesta, sillä sarja on.. noh, lääketieteellisen näköinen. Mutta tutkittuani raaka-aineluettelot ja kasan taustamateriaalia sarjasta sekä henkilöistä sen takaa, olin toden totta vakuuttunut. Voitte kuvitella, että odotan maaliskuun tapaamista perhoset vatsassa!

Magnesium-linja sopii herkälle iholle, kosteusköyhälle ja erittäin kuivalle iholle, karhealle iholle, rosacealle, POD:lle, psoriasikselle, ja atopialle sekä tasapainottamaan ihoa esimerkiksi voimakkaiden lääkekuurien aikana. Tuotteet perustuvat kahteen asiaan: 1) hydrolipidikalvon ja ihon normaalin bakteeritoiminnan vahvistamiseen, koska ne muodostavat ihon luonnollisen suojan sekä 2) ihon hermotoiminnan rauhoittamiseen.

Tuotteiden nimessä on sana hydro-biotic, joka tulee tuotteiden vaikutuksista: omega-rasvahapot vahvistavat hydrolipidikalvoa (lipidien eli rasvojen määrä hydrolipidikalvosta on alentunut kuivalla, herkällä ja ikääntyvällä iholla), prebiootit ja probiootit tehostavat ihon normaalia bakteeritasapainoa ja magnesium rauhoittaa tehokkaasti tulehduksia, herkkyyksiä ja allergisia reaktioita.

Magnesium-linjan tuotteet ovat Milky Cleanser puhdistusmaito, Magnesium Mist 4in1 kasvosuihke (nyt kuulolle kaikki, jotka ovat vannoneet Avenen lähdevesisuihkeen nimiin!), Velvety Scrub kuorinta, Detox Mask naamio, Velvety Hydro-Biotic Cream kosteusvoide kuivalle iholle sekä Velvety Hydro-Biotic Fluid normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä, yleisimmin allergisoivia tuoksukomponentteja ja niiden tuoksut ovat hyvin miedot, raikkaat ja lempeät. Ja kuten sanottua, tuotteissa ei ole säilöntäaineita.

Novexpertin säilöntäaineettomuudesta voisi kirjoittaa kokonaisen blogipostauksen, sillä sain siitä kilometrin verran tietoa, mutta koitan tiivistää asian napakaksi. Tuotteet on ensinnäkin tutkittu Ranskan terveysviranomaisen puolesta (Affssaps), joka on todennut tuotteiden olevan aidosti säilöntäaineettomia sekä tuotteiden suojaavan itse itseään haitallisilta mikrobeilta. Yritys voi siis täysin todistetusti painaa tuotteiden kylkeen tekstin 0 % säilöntäaineita. Novexpert investoi viisi vuotta tutkimukseen, jolla se kehitti kaksi patentoitua menetelmää tuotteiden säilyvyyteen. Säilyvyyteen vaikuttaa toki esim. pakkaustyyppi ja valmistusmenetelmä, mutta vettä sisältävissä tuotteissa se ei vielä riitä tuotteiden säilymiseen vapaina haitallisilta mikrobeilta ja ainakin käyttöikä vähenisi. Tuotteita suojaa pakkausteknisten ratkaisujen lisäksi patentoitu molekyylikompleksi, joka on valmistettu glyseriineihin kuuluvista aineista (tätä enempää julkista tietoa ei heru ja siksi keksintö onkin patentoitu). Tämä tekee tuotteiden sisältämästä vedestä niin paksua ettei se ole mahdollinen kasvu- ja elinympäristö bakteereille. Säilöntäaineet voivat häiritä ihon mikrobiomia ja ärsyttää ihoa, joten Novexpertin tuotteet ovat tämän puolesta erinomaisia herkälle iholle.

Tutustutaanpa sitten tarkemmin itse tuotteisiin:

Milky Cleanser puhdistusmaito on koostumukseltaan silkkinen ja kermainen. Se ei kuivata ihoa, ei hankaa eikä horjuta hydrolipidikalvon tasapainoa. Sillä voi poistaa silmämeikin ja myös meikkivoide puhdistuu helposti. Itse olen tunnetusti eteeristen öljyjen, puhdistusöljyjen sekä -balmien ystävä, joten en saanut tästä tuotteesta mitään ihanuuselämystä. Koko Magnesium-linja on suunnattu hieman erilaiselle iholle kuin omani sekä erilaisiin mieltymyksiin, joten sen arvioimiseksi minun täytyy tarkastella tuotteita nimenomaan kohderyhmän näkökulmasta ja sille tämä putsari on todellinen napakymppi ja riittoisan pullon 19,90 € hinta ei ole myöskään suuri rasite kukkarolle.

Magnesium Mist 4in1 kasvosuihke on koko tuotelinjan mielenkiintoisin tuote omasta näkökulmastani ja olen varma, että tästä tulee hitti! Ensiksi täytyy kuitenkin kertoa, että tuotteella ei ole sertifikaattia, koska se ei sisällä kasviperäisiä aineita (mikä on sertifikaattien vaatimus) vaan steriiliä vettä, hiveaineita ja Kuolleenmeren suoloja. Eli vaikka nämä aineet ovat luonnollisia, ne eivät ole kasviperäisiä. Spray-pullossa on ponnekaasua, joka on 100 % typpeä. Kaasusta johtuen pullossa on painetta ja sen vuoksi siinä täytyy olla myös painepakkaukselle vaaditut merkinnät. Sertifikaatit eivät salli myöskään painepakkauksien käyttöä (ainakaan oman tietoni mukaan). Tuote tulee siis pullosta yhtenäisenä ja tasaisena sumuna niin pitkään kuin suuttimesta painaa.

Sain tästä tuotteesta niin monta sivua mielenkiintoista lisätietoa, että on todella vaikea koittaa tiivistää oleellisimmat seikat muutamaan lauseeseen, mutta yritetään! Tuote sisältää veden lisäksi huikean määrän magnesiumia ja kalsiumia. Yhteenlaskettu magnesiumin ja kalsiumin määrä tuotteessa on 2550 mg, kun esimerkiksi tunnetussa Avènen lähdevesisuihkeessa vastaava määrä on 77 mg, Vichyllä 177 ja La  Roche Posaylla 144 mg – aikamoinen ero! Magnesiumilla on monia hyviä vaikutuksia ihoon. Se ensinnäkin rentouttaa ja rauhoittaa iholla olevia hermopäätteitä, jotka ovat herkällä iholla ”yliherkkiä”. Lisäksi se parantaa B-vitamiinien tuotantoa, joilla on monia tärkeitä tehtäviä ihossa. Muutamia mainitakseni esim. B1 on arpia parantava, B3 rauhoittava, aknea parantava, ikääntymisen merkkejä ehkäisevä ja pigmenttiläiskiä parantava, B5 tulehdusta ehkäisevä, kosteuttava ja haavoja parantava ja B8 keratiinin ja soluväliaineen tuotantoa parantava. Lisäksi magnesiumilla on tärkeä rooli ihon entsyymitoiminnassa. Yhdessä kalsiumin kanssa magnesium vähentää tulehdusta, korjaa ihoa ja edesauttaa arpien paranemista.

Magnesium on valmistettu steriloidusta vedestä ja Kuolleenmeren suolauutteista. Suihkeen sisältämät hivenaineet ovat magnesiumin ja kalsiumin lisäksi kalium, natrium, pii ja manganeesi. Kasvosuihkeen vesi on puolestaan isotonista vettä, mikä tarkoittaa vettä, jossa on samanlainen konsentraatio mineraaleja kuin ihmisen kudoksessa olevassa vedessä. Se on toisin sanoen paras ihon kosteutuksen kannalta (juuri tässä kohtaa jätän nyt pari sivua faktatietoa kirjoittamatta!). Nippelitietona mainittakoon, että isotoninen vesi kelpaa juotavaksi ja injektoitavaksi ja se toimii nesteyttäjänä monissa urheilujuomissa. Magnesium-suihke on täydellisen isotoninen (laskettu osmometrillä Novexpertin laboratoriossa), koska siihen on lisätty tarkka määrä Kuolleenmeren mineraaleja.

Magnesium-suihke sopii ihan kaikille ihotyypeille vauvasta vaariin. Se on todellinen superherkän ihon rescue-tuote, joka toimii kasvovetenä, meikin kiinnittäjänä, suojana ulkoisia saasteita vastaan sekä lisäämään kosteutta ihoon. Suihke rauhoittaa allergioita, ihottumia, tulehduksia ja ihon herkkyyttä samalla kun se kosteuttaa ja antaa iholle antioksidanttisuojaa. Todella riittoisa 150 ml pullo maksaa 7,90 €, joten ei käy kukkaron päälle tämäkään tuote. Itse rakastuin suihkeeseen ja nyt se kuuluukin työpöytäni vakiovarustukseen, jolla virkistän kasvoja pitkin päivää ja etenkin näillä pakkasilla sitä on ihana suihkia iholle ulkoilun jälkeen.

Kosteusvoiteita Magnesium-linjasta löytyy kaksi, joiden ero on koostumuksessa. Velvety Hydro-Biotic Cream sopii kuivalle iholle ja Velvety Hydro-Biotis Fluid normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Voiteiden aktiiviaineista löytyy patentoitua leväuutetta, joka suojaa vapailta radikaaleilta, ikääntymisen merkeiltä, stimuloi hyaluronihapoan muodostumista ja suojaa kollageenia. Antioksidanttisuojaa tehostavat E-vitamiini ja fytiinihappo. Sodium PCA, magnesium, hyaluronihappo, polysakkaridit ja natriumlaktaatti kosteuttavat ja ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Auringonkukka- ja esikonkukkaöljyt vahvistavat hydrolipidikalvoa. Prebiootit (oligosakkaridit) ja probiootit (Lactobacillus) tukevat ihon mikrobiomia ja vähentävät tulehdusta aiheuttavia bakteereja. Lisäksi aloe vera, magnesium, prebiootit ja leväuute rauhoittavat ihoa.

Molemmissa voiteissa on ihanan silkkinen koostumus, joka jättää ihon pinnan sileäksi ja täydellisen kosteutetuksi. Olen itse tottunut hoitamaan ihoani niin, että kosteutan ihon ensisijaisesti kasvovedellä tai hoitonesteella sekä seerumilla ja viimeistelen hoidon voiteella, joka toki lisää kosteutta ihoon ja ehkäisee myös sen haihtumista. Kokeilin voiteita ilman seerumeita vain Magnesium-suihkeen kanssa ja kosteutusteho tuntui jopa erikoisen hyvältä. Täyteläisempi cream ei myöskään ole paksu eikä tuki ihoa. Ne sopivat lisäksi myös silmänympärysiholle. Voiteiden kanssa voi käyttää täydentävänä hoitotuotteena runsaasti omegoita sisältävää ja ravitsevaa Booster Serumia sekä rauhoittavaa Repul Maskia. Kosteusvoiteet maksavat 22,20 €.

Magnesium-linjaan kuuluu lisäksi kasvokuorinta sekä hellävarainen puhdistava naamio. Velvety Scrub kuorinnan rakeet ovat viittä eri kokoa: bambu-piioksidi, jonka koko on 100 mikronia on kuin hienoa tomusokeria, pehmeä mikrokuorinta iholle. 200 mikronin bambu-piioksidi on kuin vehnäjauhoa; pehmeä makrokuorinta. 250 mikronin kokoinen jojoba on kuin erittäin hienoa hiekkaa ja toimii pehmeänä makroviimeistelynä iholle, kuten myös kidesokeria muistuttava 420 makronin kokoinen jojoba. 600 mikronin jojobarakeet ovat puolestaan kuin kypsentämätöntä couscousia toimien ”ilmatyynyinä” eli mekaanista kuorintaa pehmentävänä. Tämä hellävarainen kuorinta sopii herkälle, kuivalle, kiristävälle, samealle ja pigmenttimuutoksista kärsivälle iholle. Kuorinta sisältää myös rauhoittavaa aloe veraa ja magnesiumia, ravitsevaa auringonkukkaöljyä ja ihon bakteerikantaa tukevia prebiootteja.

Detox Mask naamio on koostumukseltaan kuin vaaleanpunaista kermavaahtoa. Novexpert kutsuu naamiota tripla detoxiksi: se puhdistaa saasteita kuten raskasmetalleja, bakteereja sekä ilmasta tulevia allergeeneja. Naamio soveltuu jopa kaikista herkimmällekin iholle eikä se kuivata ihoa lainkaan, vaan päinvastoin. Naamio sisältää punaisen ja valkoisen saven yhdistelmää, joka tekee sen väristä vaaleanpunaisen. Savet imevät itseensä saasteita. Fytiinihappo imee puolestaan raskasmetalleja ja neljän eri E-vitamiinityypin yhdiste on tehokas antoksidantti. Prebiootit ja probiootit tukevat ihon bakteerikantaa ja vahvistavat hydrolipidikalvoa. Auringonkukka- ja esikonkukkaöljyt ravitsevat ja kosteuttavat yhdessä glyseriinin kanssa ja aloe vera sekä magnesium rauhoittavat ihoa. Tuote on pumpulinpehmeä ja hellästi puhdistava hoito, jota uskaltaa suositella herkästi reagoivalle iholle. Kuorinta maksaa 14,90 € ja naamio 16,90 €, joten edullisten tuotteiden kategoriassa ollaan näidenkin puolesta.

Paljon tuli asiaa ja silti jouduin jättämään pois monia mielenkiintoisia seikkoja sarjasta. Toivottavasti herkkähipiäiset löytävät näistä tuotteista helpotuksen iholleen, itse kyllä uskon siihen kaiken tämän tiedon valossa, vaikka oman kokemukseni perusteella en voikaan niin vannoa, koska ihoni ei ole herkkä. Seuraavaksi aion kokeilla C-vitamiinilinjan tuotteita, jotka lienevät kuin tehty iholleni inci-listojen perusteella.

Oletteko te kokeilleet Novexpertin tuotteita ja miltä sarja vaikuttaa mielestänne?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,