Beauty

Viikon purkki: Onira Organics hiustenhoitotuotteet

Beauty | 19.2.2018 | Katja Kokko

Hauskaa, että innostuitte viikon purkki -juttusarjasta yhtä paljon kuin minä! Jos missasit viime viikon purkin, se löytyy täältä.

Tällä kertaa luvassa on purkki, josta innostuin täysin puhtaasti kauniin Instagram-tilin ja elegantin ulkoasun ansiosta. Luettuani tuotteiden incit, olin lähes satavarma, että ne ovat täysiä susia, mutta oli silti pakko uhmata vaistoa ja kuinkas sitten kävikään…

Viikon purkki on Onira Organicsin The Conditioner hoitoaine. (Ja tähän samaan arvosteluun voi niputtaa myös sarjan The Maskin ja The Nourishing Shampoon. Niistä on sanottavana tismalleen samat asiat.)

Kohderyhmä: luksusluonnonkosmetiikkaa käyttävät ja siihen rahaa kuluttavat 30-50 vuotiaat kosmetiikka- ja hyvinvointitrendeistä perillä olevat LOHAS-kuluttajat.

Miten markkinoidaan: kyseessä on hiustenhoitosarja, joka markkinoi itseään luksustason hiustenhoitosarjana ja erittäin ravitsevilla raaka-aineilla, jotka hoitavat hiusta syvältä. Lisäksi brändi suhtautuu intohimoisesti ihmisen ja koko maapallon hyvinvointiin.

Mitä sisältää: aloe barbadensis (aloe vera) extract*, cetearyl alcohol, glycerin, aqua (water), pentaclethra macroloba seed oil*, myristyl alcohol, cocoglucoside, inulin, cocos nucifera (coconut) oil, propanediol dicaprylate, myristyl glucoside, sodium benzoate, potassium sorbate, ricinus communis (castor)seed oil*, sesamum indicum (sesame) seed oil*, parfum (fragrance), hydrolyzed jojoba esters, hydrolyzed wheat protein, benzyl alcohol, lysolecithin, sclerotium gum, xanthan gum, pullulan, sodium phytate, tocopherol, zingiber zerumbet extract, gardenia tahitensis flower, glycine soja (soybean) oil, dehydroacetic acid, rosa damascena (rose) flower oil, mentha citrata oil, vanilla planifolia oil, alcohol

Ollakseen hoitoaine inci-lista näyttää poikkeuksellisen luonnolliselta. Siis melko paljon kasviöljyjä, -uutteita ja eteerisiä öljyjä, ja hoitoaineeksi suhteellisen vähän prosessoituja raaka-aineita. Ollakseen myöskin 42 euron arvoinen hoitoaine inci näyttää liiankin luonnolliselta. Tai ainakin juuri sellaiselta, joka saa olettamaan, että tuote on yhtä tyhjän kanssa ja hiukset jäävät takkupalloksi.

Luonnonkosmetiikasta löytyy tasan yksi tuoteryhmä, jossa täydellisesti toimivaa tuotetta on miltei mahdotonta valmistaa 100 % luonnollisesti ja se on hoitoaine. Hyvän hoitoaineen täytyy selvittää hiukset ja tehdä niistä helposti kammattavat sekä kiiltävät – vai esittääkö joku vastaväitteitä tähän? Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteeseen tarvitaan kvatti. Kvatteja käytetään hiustenhoitotuotteissa ja etenkin hoitoaineissa, mutta ne eivät ole valmistusmenetelmän ja sen vaatiman prosessoinnin vuoksi 100 % luonnollisia aineita, vaikka niitä valmistetaankin kasviperäisesti luonnonkosmetiikan käyttöön. Muutama vuosi takaperin edes näitä vihreän kemian mukaisesti valmistettuja kvatteja ei hyväksytty sertifioidussa luonnonkosmetiikassa, mutta sittemmin kriteerejä on muutettu niin, että ne sallitaan ainoastaan hiustenhoitotuotteissa. Ja tämähän on hyvä asia: on parempi ostaa oikeasti toimiva ja tehokas tuote, joka on mahdollisimman luonnollinen kuin täysin synteettinen myrkkypurkki. Toki voi tyytyä myös siihen, että kuontalo muuttuu purkaksi ja ajan myötä kenties rastoittuu, mutta itselleni riitti rastat teini-iässä.

Onira haluaa siis uhmata luonnollisuudesta tinkimistä eikä heidän tuotteissaan ole kvatteja. Sarja on todennäköisesti yksi luonnollisimmista hiustenhoitosarjoista juuri sen vuoksi ja brändin hiustenhoitorituaalissa lotrataan paljon myös öljyillä.

Tuoksu: mieto ja miellyttävä, ei peräisin täysin eteerisistä öljyistä, vaan sisältää myös hajusteen (eteeristen öljyjen komponenteista valmistetun miedon hajusteen). Hajustetta on tuotteessa enemmän kuin aitoja eteerisiä öljyjä, joiden teholla tuotetta kuitenkin markkinoidaan.

Arvio tuotteesta: tuote tuntuu siltä kuin levittäisi perusvoidetta kuontaloon. Hiukset jäävät rastapalloksi. Miksi halutaan valmistaa superluonnollinen hiustenhoitosarja, jätetään kvatti pois, mutta tuutataan tuotteeseen kuitenkin hajuste vaikka se silti sisältää eteerisiä öljyjä, mistä puolestaan saisi sekä tuoksun että hiuspohjaa hoitavan vaikutuksen? Eteeristen öljyjen tuoksua en tuotteesta havainnut. Tässä olisi ollut brändäys kohdallaan ja itseeni vetoava, elegantti ulkoasu, mistä ei ole luonnonkosmetiikan hiustenhoitopuolella edelleenkään liikatarjontaa. Olisin kuitenkin tehnyt tuotteista teknisesti toimivan (lisännyt kvatin), heivannut hajusteet ja antanut eteeristen öljyjen tuoksua vapaasti. Shampoo oli myös huonoin ikinä kokeilemani (36 €) ja hiusnaamio (73 €) ylellisestä lasipurkistaan huolimatta täysin turha tuote.

Arvosana asteikolla 1-10: 1

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 1. Tehokkaimmin kankkulan kaivosta alas vedetyt 151 € sitten naismuistiin.

Käytätkö koko purkin loppuun: käytin kaikkia kolmea tuotetta tasan kaksi kertaa, jonka jälkeen laitoin ne kiertoon tuttavalleni, joka halusi testata tuotteita.

Ostaisitko uudelleen: en! Jos olisin tilanteessa, missä olisi tasan kaksi vaihtoehtoa; synteettinen tuote ja tämä, niin joutuisin silloinkin pohtimaan asiaa useamman kerran ja rehellisyyden nimissä en tiedä kumpaan kallistuisin.

Mistä voi ostaa: luksuskauppa Net-A-Porterista. Vaikka sarja on ranskalainen, merkin oma verkkokauppa ei toimita Suomeen. Esimerkiksi Detox Marketissa tuotteet ovat myös saaneet surkeat arvostelut. Jos olet suomalainen jälleenmyyjä ja harkitset sarjan ottamista valikoimaan, teen sinulle palveluksen kertomalla, että näillä purkeilla otat takkiin ja aiheutat reklamaatiotulvan.

Toistaiseksi maailmankaikkeudesta löytyy yksi kvatiton luonnonkosmetiikan hoitoaine, joka oikeasti toimii: Whamisan Hair Treatment. Tuote on ällistyttävän luonnollinen ja sen tuntee koostumuksessa, mutta en ymmärrä missä sen taika piilee, sillä hiuksista tulee ihanan tuntuiset ja suhteellisen helposti selviävät.

Loppukaneettina sanottakoon, etten oikeasti muista olenko ikinä pettynyt mihinkään tuotteeseen näin karvaasti. Vaikka toki osasin odottaa sitä, mutta jotenkin olettaisi, että kun lähdetään lanseeraamaan näin hienoa sarjaa, jota myydään niin Jenkeissä kuin Euroopassakin ns. trendikkäimmissä kaupoissa, tuotteiden toimivuus olisi hiottu viimeistä piirtoa myöten. En lainkaan ihmettele, jos sarjan raaka-aineluettelot tulevat kokemaan massiivisen muutoksen tulevaisuudessa.

Tarinan opetus: kaunis ulkoasu voi hämätä ja luonnollinen ei ole aina toimivampaa kuin synteettinen.

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , ,

Beauty

19 kommenttia artikkeliin “Viikon purkki: Onira Organics hiustenhoitotuotteet”

 1. Heili

  Hei Katja,
  Luettuani tosiaan koko blogisi en ole lukenut yhtään näin kipakkaa kirjoitusta ja tämä oli todella hauskaa luettavaa. En todellakaan tarkoita muuta kuin että osaat kirjoittaa hemmetin hyvin, se että rahat meni hukkaan on todella harmi. Kun tykkäät kauniista pulloista kuten minäkin, ehdottaisin että testaisit Grown Alchemistin hiustentuotteita. Todella upeita valkoisia puteleita. Itse tilasin juuri omani Oh my Cream nimisen ranskalaisen luononkosmetiikkakaupan kautta. Saa nähdä ovatko ne hyviä hiuksilleni. Mulla on paksut, pitkät ja karheat hiukset, useammat hoitoaineet ei saa hiuksiani pehmeiksi.

  • Hyvä jos oli hauska, koska tämä oli ehdottomasti kirjoitettu pilke silmäkulmassa 😀 Tuotteet olivat todellinen pettymys, siitä ei pääse mihinkään, mutta kyllä tässä montaa asiaa jäin miettimään että miten on jätetty noin puolitiehen tuotekehitys? En usko, että kuluttaja haluaa tinkiä näin massiivisen paljon tuotteen toimivuudesta luonnollisuuden vuoksi. Esimerkiksi ripsivärissä antaa hitusen anteeksi sitä ettei tekninen toimivuus ole välttämättä yhtä hyvä kuin synteettisillä ripsareilla, mutta tässä ero oli vain aivan järisyttävä. Grown Alchemistin hiustenhoitotuotteet eivät täytä luonnonkosmetiikan kriteerejä (putelit kylläkin ovat ihanat). Sertifioimattomien tuotteiden kohdalla saa olla tarkkana, ne eivät välttämättä ole luonnonkosmetiikkaa vaikka jälleenmyyjä niin väittäisi. Rakastan Less is Moren ja John Mastersin hiustuotteita ja lisäksi Rahua ja Whamisa ovat loistavia, eli sen puolesta ei ole hätää, olisi vain ollut kiva löytää joku uusi ja kaunis sarja 🙂

   • Anna

    Kaikkein haastavin tuote mulle on juurikin ollut löytää hoitoaine luonnonkosmetiikasta. Omaan hennot ja liukkaat hiukset, jotka kuitenkin takkuuntuvat hurjan helposti. En voi sietää tahmaiseksi jättäviä hoitoaineita. Sitten löysin suosikkini, John Mastersin Piparminttu-hoitsikan, joka on iki-ihana.

    Mutta, mitä ihmettä? Tilasin uuden putelin Englannista, ja sisältö olikin aivan täysin muuttunut. Ainakin kolmea eri silikonia, muistaakseni. Ja ilmeisesti muitakin täysin synteettisiä aineita. Miksi ihmeessä he ovat niin menneet tekemään? Ja kauankohan saamme Suomessa vielä nauttia niistä vanhoista pulloista.

    Onneksi löysin sain vielä pullon Suomesta tätä luonnollisempaa versiota, niin on aikaa etsiä uutta suosikkia. Less is Morea en ole hoitsikoiden osalta saanut itselläni toimimaan, kaikki testattu läpi. Vaikka on muuten ihana ja hurmaavan tuoksuinen sarja.

   • Joo olen tästä kysynyt maahantuojalta ja asiaa on selvitetty Euroopan jakelijan toimesta Jenkeistä suoraan JMO:lta. Tämä liittyi johonkin JMO:n raaka-ainetoimittajaan, joka oli muuttanut raaka-aineen koostumusta kertomatta siitä JMO:lle (eli tuo useamman silikonin yhdistelmä on todennäköisesti yksi aine, joka sisältää noita silikoneja. Aivan kuten kosteusvoiteen emulgaattori ostetaan valmiina emulgaattorina ja se on valmistettu x määrästä aineita ja nämä kaikki aineet pitää merkitä lopputuotteen inciin). Tämän vuoksi JMO joutui liimaamaan tuotteisiin tilapäiset incit päälle ja tämä kyseinen raaka-ainetoimittaja on heivattu eikä tämä erä tuotteita koskaan edes tule saapumaan Suomeen JMO:n maahantuojan mukaan. Mutta noita kyseisiä tuotteita oli myynnissä Englannissa. Heille tuotteet menee ilmeisesti suoraan JMO:lta Jenkeistä, kun taas Suomeen ne tulevat välikäden kautta, sen vuoksi ovat varmaan eri hintaisiakin. Tämä siis se, mitä itselleni on kerrottu asiasta, kummallista on se, että JMO ei tiedota tästä omilla sivuillaan. He ilmoittavat vain, että 25 tuotteen incilistoja on päivitetty syksyllä 2017 (heidän omilla sivuillaan on tosiaan tuotteita, missä on silikoneja). Kieltämättä kummallista viestintää ja ei voi kuin toivoa, että jatkossakaan tuotteissa ei ole silikoneja, koska muuten jäävät käyttämättä. Tässä kuitenkin jälleen yksi syy luottaa eurooppalaiseen sertifioituun luonnonkosmetiikkaan, kuten Less is Moreen.

   • Heili

    No olipa hyvä että tuli ilmi tämäkin asia. Kun en osaa itse lukea inceja niin luotin siihen että kun merkki oli myynnissä sivulla mitä kaupan pitäjä mainosti Green Beauty nimikkeellä, se olisi luonnonkosmetiikkaa. No onneksi tilasin pienet putelit, käytän ne pois jos ovat hyviä tai sitten täytän kauniit putelit jollain muulla aineella. 😀 opinpahan taas että parempi lukea täältä mitä kannattaa ostaa. 😀

   • Heili

    Ottaisit joka viikolle yhden timantin ja yhden fiaskon! 😀 Tämä on todella aivan loistava juttuidea! Todella mahtavaa kun uskallat ottaa kantaa silläkin uhalla että joku suuttuisi sanoistasi. Nostan hattua! 🙂

   • Noh, tässä ei tarvinnut säästellä sanoja kun tuotteita ei myydä Suomessa 😀 Mutta siis, tämän juttusarjan pointti ei ole alkaa kerätä listaa ”huonoista” tuotteista, vaan kerron jos sellaisia sattuu kohdalle ja harvoin oikeasti sattuu, koska raaka-aineluetteloiden perusteella pystyy jo etukäteen arvioimanan paljon, kuten tässäkin osasin odottaa. Vartavasten ei siis kiinnosta todellakaan käyttää rahoja johonkin minkä osaa etukäteen arvioida huonoksi (paitsi tällä kertaa, heh). Mutta pari ostosta on tällä hetkellä hyllyssä, jotka olivat pieni pettymys, nekin laitan jossain vaiheessa tänne.

   • Anna

    Kiitos avaavasta vastauksesta tuohon JMO-asiaan. Englannista (Naturisimo) en saanut minkäänlaista selitystä. Hyvä kuulla, etteivät ole aivan tarkoituksella lähteneet viemään tuotteita synteettiseen suuntaan, mutta toki mielikuvaani yrityksestä tuli säröä. Kyllä sertifikaateilla on tosiaan paikkansa.

    Juu, ehdottomasti ensi viikon purkiksi joku timantti-purnukka! 🙂

 2. Jennie

  Mun tukka koki IHMEEN, sen jälkeen kun asensin itselleni suihkusuodattimen n. viikko sitten. Tukka selviää käsittämättömän nopeesti ja hoitoaineetkin alkaa toimia paremmin. En olis ikinä uskonut että siitä oli homma kiinni. Oon niin kiitollinen ettei tarvi enää repiä takkuja auki!

   • Jennie

    Mulla on Aqva Finlandilta, ostin hanaan ja suihkuun molempiin. Ei ole kaunistuksia nämä vehkeet, mutta oon ollu super tyytyväinen

  • tiita

   Multakin miljoona hurraahuutoa suihkusuodattimelle! Mun käyttämä malli on näemmä kadonnut Aqvan valikoimasta (olin just aikeissa vaihtaa suodatinmassan), mutta täytynee tutkailla pitääkö nyt vaihtaa koko suodatin… Mutta ehdottomasti sen arvoista! Liki vuoden käytön jälkeen vartalon ihokin on paljon paremmassa kunnossa, mutta muutoksessa toki voi olla taustalla monta tekijää.

 3. piu

  Hyvä kirjoitus! Vältyn huonolta ostokselta. Hiustuotteet ovat mielestäni tosi vaikeita valita. Muutamalle karvalleni ajattelin kokeilla seuraavaksi Whamisaa. Shampoo pullo näyttää olevan niin iso, että lienee kestävän seuraavat kymmenen vuotta. Onko sinulla kokemusta Whamisa rasvoittuvan hiusten shampoosta, onko kuinka pesevä? Pelkään takkuunnuttavia ja liian peseviä, mutta myös liian hoitavat tekevät hiuksista liisteriset.

   • Mango

    Whamisan rasvaisten hiusten sahmpoo on aivan huippu! Vinkkinä, että 100% purelta löytyy mainiot hoitoaineet 🙂

   • Hei kiitti vinkistä! Nää siis testiin seuraavaksi (tosin kun tsekkasin niiden incejä niin vaikuttavat yhtä ”huonoilta” kuin Oniran hoitoaineet. Jolleivat sitten pimitä jotain raaka-ainetta, jos sulla on kerran hyvä kokemus). Oon just tekemässä juttua 100% Puren ihonhoitotuotteista, jotka on ällistyttävän hyviä!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>