Cheap & Chic

Viikon purkki: Mossa Anti-Blemish Clarifying Toner

Cheap & Chic | 13.2.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Nyt alkaa uusi postaussarja; viikon purkki. Sarjassa pääsee valokeilaan (tai tehosyyniin, miten sen nyt ottaa) yksi purkki kerrallaan. Nostan esille yksittäisiä helmiä, joista en ehdi vinkkaamaan ja kertomaan kunnolla muussa välissä, sekä tuotteita joita olen saanut testiin tai ostanut itse, mutta ne meinaavat jäädä pyörimään laajempien juttujen jalkoihin. Joukossa tulee olemaan myös tuotteita, joista en ole pitänyt, siis ensimmäistä kertaa koko blogini historiassa kerron myös tuotteista, joista en pidä. Jätän ns. mitään sanomattomat tuotteet edelleen blogin ulkopuolelle, eli jos mukaan pääsee jokin tuote, mistä en pitänyt, sen pitää olla sellainen, johon oli joko kohdistunut hypeä internetin ihmeellisessä maailmassa, omat odotukseni olivat korkealla tai tuotteessa oli jotain itseäni kiinnostavaa.

Idea juttusarjaan syntyi kahdesta syystä: monet helmet eivät oikeasti ehdi blogiin, mutta myös viime aikoina olen onnistunut kokeilemaan joitakin tuotteita suurin odotuksin ja pettynyt. Toisaalta monet kivat tuotteet ovat jääneet pois myös sen vuoksi, että asetan toisinaan riman juttujen visuaalisuudesta ja muusta sisällöstä liian korkealle aivan turhaan.

Uskon mieluummin hyvien asioiden esiin nostamiseen kuin huonoilla asioilla mässäilyyn, siksi tarkoitus ei ole julistaa mitään huonojen tuotteiden listaa ja mollata kenenkään tuotteita, vaan kertoa ei niin hyvistä omista kokemuksista, jos sellaisia kohdalle sattuu. Purkkiarvioissa on aina kyse mielipiteistä ja näkemyksistä eivätkä kaikki tuotteet sovi kaikille. Minun työssäni haastavaa ja toisaalta mielenkiintoista on se, että aina purkkeja arvioidessani tarkastelen niiden sisältöä useammasta näkökulmasta ja mietin kohderyhmää myös itseni ulkopuolella. On aina kiinnostavaa tutkia erilaisia lähestymistapoja ihonhoitoon ja tuotteiden koostumuksiin, mutta toki tuotteen täytyy toimia.

Voitte ehdottaa viikon purkkiin tuotteita, vaikka toistaiseksi naftaliinista löytyy muutamakin purnukka, joista on sanottavaa.

Ensimmäinen viikon purkki on Mossan Anti-Blemish Clarifying Toner:

Kohderyhmä: teini-ikäisestä reilu pari kymppiseen sekä edullisten tuotteiden ystävät

Mille ihotyypille sopii: sekaiho, epäpuhdas, helposti tukkeutuva, rasvainen

Miten markkinoidaan: AHA- ja BHA-hapoilla

Mitä sisältää: Aqua/Water, Alcohol, Rosa Damascena (Rose) Flower Water*, Glycerin**, Ribes Nigrum (Black Currant) Fruit Extract*, Betaine, Sodium PCA, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Propanediol, Salicylic Acid, Aroma/Fragrance, Rhamnose, Glucose, Glucuronic Acid

Ruusuvesi rauhoittaa ja kosteuttaa sekä supistaa lievästi huokosia. Alkoholi ei tunnu eikä tuoksu tuotteessa nimeksikään. Mustaherukkauute rauhoittaa. Betaiini kosteuttaa ja pehmittää sekä ehkäisee tulehduksia. Sodium PCA on kosteuttava humektantti. Hydrolyzed glycosaminoglycans on humektantti ja kiinteyttää ihoa. Salisyylihappo on öljyliukoinen betahydroksihappo, joka auttaa avaamaan huokosten tukkoisuutta. Ramnoosi tekee ihosta kimmoisan ja tukee kollageenin tuotantia. Glukoosi sitoo kosteutta ihoon. Todennäköisesti tuotteen sisältämä AHA-happo on Glucuronic Acid, jota valmistetaan käsittääkseni Gluconolactonesta. Sillä on puolestaan AHA-happojen kaltaisia ominaisuuksia, mutta se on oikeasti polyhydroksihappo. Ne ovat AHA-happoja hellävaraisempia iholle, kosteuttavat ihoa ja vahvistavat ihon suojabarriääriä.

Tuoksu: mieto ja miellyttävä, hieman mustaherukkamainen. Ei sisällä eteerisiä öljyjä eikä yleisimmin allergisoivia tuoksukomponentteja.

Arvio tuotteesta: hapoista huolimatta voimakasta kuorivaa ei tarvitse pelätä, happopitoisuus on siis hyvin mieto, taatusti alle 1 %. Tukkeutuneelle iholle hyvä ihon kuntoa ylläpitävä tuote, mutta ei mikään tehotuote. Pidin omalle iholleni mukavasti kosteuttavana, heleyttä ylläpitävänä ja tukkoisuutta lievästi ehkäisevänä.

Arvosana asteikolla 1-10: 7

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 10

Käytätkö koko purkin loppuun: tulee kestämään varmasti pitkään muiden tuotteiden ohella, mutta aion käyttää loppuun.

Ostaisitko uudelleen: jos täytyisi pihistellä niin kyllä.

Mistä voi ostaa: 

Biodelly 11,90 €

Hyvinvoinnin Tavaratalo 12,95 €

Natural Goods Company 13,50 €

House of Organic 13,90 €

Oletteko kokeilleet tätä tuotetta?

Tuote saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , , ,

Cheap & Chic

15 kommenttia artikkeliin “Viikon purkki: Mossa Anti-Blemish Clarifying Toner”

 1. Marika

  Tosi kiva idea ja mukava lukea, vaikka ei tällä kertaa osunutkaan omaan laariin, mutta se ei haittaa. Peukku napakalle tekstille! 🙂

 2. Papayana

  Ihan superkiva idea tällainen postaussarja Kaikki oleelliset jutut napakassa ja tiiviissä paketissa. Lisäksi itseä kiinnostaa (kaikkien timanttien ohella) tuotteet, jotka eivät sua sykähdyttäneet, koska se on uusi näkökulma blogisi linjassa!

 3. Nina

  Hyvä idea tämä postaussarja. Olen kiinnostunut Mossan tuotteista, sillä hinta ja laatu ovat kohdallaan. Voisi olla minulle sopiva tuote jopa 🙂

   • Anna

    Hei nyt alkoi kiinnostaa, miksi jättäisit Mossan öljyn ostamatta? Onko ainesosat jotenkin huonot? Mietin, onko öljyn käyttö voinut lisätä pintakuivan ihoni pientä tukkoisuutta? Mitä ajattelet apteekin perusvoiteista, kuten Ceralan?

   • Joo, tokana heti täys ihoturhake ja sen lisäksi kaks muuta ihon kannalta täysin turhaa ainetta, mutta ovat tuotteessa ihotuntuman vuoksi. Kasviperäisiä aineita, mutta prosessoituja eivätkä sisällä iholle tärkeitä ravinteita (vrt. kokonaiset kasviöljyt). Ceralan perusvoide on kamalinta kuraa mitä iholleen voi laittaa. Ei mitään hyvää sanottavaa, inci on aivan kamala mikromuoveista ja parafiinista lähtien. Ja tätä sitten lääkärit voi määrätä vaikka reseptillä ihotautien hoitoon. Voi hyvää päivää.

 4. Martina

  Jee, kivan kuuloinen juttu (tämä viikon purkki)! Iso kiitos kun olet laittanut noihin linkkeihin samantien myös hinnan mukaan, voi että kun kaikki tekis niin..!! <3

 5. Ulpu

  Samaa mieltä kuin muut, kiva idis tämä. 🙂 Ja vaikka postaus oli erilainen verrattuna sun postauksiin yleensä, jämpti ja tiivistetty teksti oli just hyvä tällaiseen. Ja varmasti monelle mielenkiintoista lukea niistä ei niin tykätyistä myös, etenkin jos odotukset on ollut kovat tai tuote on ollut yleisesti kehuttu esim. somessa.

 6. Päivi

  Kiitos, hyvä juttusarja mielestäni! Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteesi jos joskus jonkin tuotteen kohdalla mainonta tai lupaukset eivät mielestäsi vastaa tuotetta. Vaikka luonnonkosmetiikkateollisuus suitsii itseään jättämällä yleensä ”instant”-lupaukset mainonnan ulkopuolelle, niin varmasti joidenkin tuotteiden kohdalla sorrutaan liioiteltuihin korulauseisiin.

 7. Iida

  Mun, lähes kolmekymppisen erittäin voimakkaasti rasvoittuva hormoniakneiho on löytänyt pelastuksen tästä ja saman sarjan kuorinnasta. Ihana tuote öljyiselle iholle. ❤

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>