Beauty

Essen uudet ampullihoidot

Beauty | 18.2.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Esse nostaa luonnonkosmetiikan hoitolahoidot ennennäkemättömälle tasolle. Tarjolla on mm. rauhoitusta iholle Roaccutane-kuurin aikana, luonnonmukainen, botoxin kaltainen tuhkimohoito sekä tehohoitoa pigmenttiläiskille.

Joko olet lukenut laatimani ihonhoidon vuosikalenterin ja ohjeet talvi-ihon hoitoon? Kerroin postauksen lopussa, että Esse on lanseerannut uusia tuotteita hoitolaan. Nämä tuotteet ovat siis ainoastaan Esse-kosmetologien käytössä hoitolatyössä. Tuotteiden joukosta löytyy mm. BHA-kuorinta, supertehokas tuhkimonaamio Intensity Mask, uudistuneet Eye Contour Mask ja Omega Mask sekä todelliset tehopommit iholle; ampullit, jotka sisältävät tiivistetyssä muodossa korkeimman mahdollisen määrän aktiiviaineita.

Olen palanut jo pitkään halusta kertoa teille uusista ampullihoidoista, sillä pääsin tutustumaan niihin Etelä-Afrikan reissulla, kun vierailimme Essen tehtaalla ja tammikuussa kävin superkasvohoidossa, jossa minulle tehtiin kunnon tuhkimohoito näillä uutuuksilla. Hoidon jälkeen kasvoni näyttivät jota kuinkin siltä kuin ihooni olisi ruiskutettu botoxia, täytteeksi hyaluronihappoa ja olisin saanut pikarusketuksen. Haluatte varmaan kuulla lisää tästä luonnonmukaisesta kasvojen uudelleenmuokkauksesta?

Ampulleja on kuusi erilaista: Probiotic Boost, Hyaluronic, Intensity, Hydroboost, Clarifying ja Bright. Ampullien ansiosta luonnonkosmetiikan hoitolahoidot nousevat täysin uudelle ja ennennäkemättömälle tasolle. Veikkaan, että kun sana uusista hoitolatuotteista kiirii ammattilaisten korviin, alkaa Esse-hoitoloiden määrä seuraavan parin vuoden aikana kiriä Ruotsin tasolle, missä hoitoloita on reilusti yli sata. Tutustutaanpa ampulleihin paremmin:

Probiotic Boost -ampulli sisältää 100 miljardia elävää Lactobacillus-mikrobia yhdistettynä prebiootteihin, joiden ansiosta ihon mikrobiomia saadaan tasapainotettua aktiivisesti kasvohoidon yhteydessä. Probiotic Boost sopii kaikille ihotyypeille.

Hyaluronic-ampulli sopii ennenaikaisen vanhenemisen merkkeihin, kuivalle iholle sekä kosteusköyhälle ohuelle iholle. Ampulli syväkosteuttaa ihoa ja siloittaa hienoja juonteita. Matalamolekyylinen hyaluronihappo parantaa ihon kosteustasapainoa, siloittaa nopeasti kuivuudesta aiheutuneet juonteet ja rauhoittaa ihonalaista tulehdusta. Lisäksi ampulli sisältää Lactobacillus-uutetta, joka tasapainottaa ihon mikrobiomia ja tehostaa niiden hyödyllisten mikrobien toimintaa, jotka tuottavat ihon omia kosteuttajia, kuten maitohappoa ja hyaluronihappoa.

Intensity-ampulli on erikoistilanteita varten, ns. tuhkimohoito. Lisäksi se on tehohoito ikääntymisen merkkeihin ja ilmejuonteisiin. Ampullin sisältämä parakrassiuute rentouttaa lihaksia ja vähentää niiden supistelua, madaltaa ryppyjä ja silottaa ihoa – eli se toimii botoxin kaltaisesti. Matalamolekyylinen hyaluronihappo kosteuttaa ihoa syvältä, silottaa pieniä juonteita ja auttaa muita aktiiviaineita imeytymään ihoon. Panthenol eli pantoteenihapon esiaste (B5-vitamiini) tunkeutuu ihon syvempiin kerroksiin ja parantaa ihon kosteustasapainoa, estää kosteuden haihtumista ja auttaa korjaamaan kudosvaurioita. Lisäksi se vähentää kutinaa ja tulehdusta sekä tekee ihosta sileämmän. Ylösnousemuskasvin uute palauttaa ihon kosteustasapainon ja suojaa ihoa vapaiden radikaalien sekä ilmansaasteiden vaikutuksilta korkean antioksidanttipitoisuuden ansiosta.

Hydroboost-ampulli paikkaa rutikuivaa ihoa. Se sopii ympäristön aiheuttamiin rasituksiin (mm. ilmansaasteet, ääripäiden ilmasto-olosuhteet, elektromagneettinen säteily), Roaccutane-kuurin aikana (tosin Esse-kosmetologit eivät ks. lääkekuuria suosittele, mutta jos syystä tai toisesta asiakas on päätynyt sen syömään, tämä ampulli helpottaa sivuvaikutuksia) sekä herkistyneelle ja herkästi reagoivalle iholle. Ampulli on täydellinen tehohoito vuodenaikojen välillä edistämään kaikkien ihotyyppien sopeutumista ilmaston vaihteluihin. Se syväkosteuttaa, rauhoittaa ja palauttaa ihon tasapainon. Ylösnousemuskasvin uute parantaa ihon kosteustasapainoa ja suojaa ihoa vapaiden radikaalien sekä saasteiden vaikutuksilta korkean antioksidanttipitoisuuden ansiosta. Matalamolekyylinen hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti, silottaa pienet juonteet ja auttaa muita aktiiviaineita imeytymään syvemmälle ihoon sekä rauhoittaa ihonalaista tulehdusta. Panthenol tunkeutuu ihon syvempiin kerroksiin ja parantaa ihon kosteustasapainoa, estää kosteuden haihtumista ja auttaa korjaamaan kudosvaurioita. Lisäksi se vähentää kutinaa ja tulehdusta sekä tekee ihosta sileämmän. Alfaglukaanioligosakkaridit ja Lactobacilluksen uutteet pitävät tukevat ihon mikrobiomia ja aktivoi ihon omia puolustusmekanismeja mm. aknea aiheuttavaa bakteerikantaa vastaan.

Clarifying-ampulli on tehohoito näppyläiselle akneiholle, joka tasapainottaa liiallista sebumin tuotantoa, hoitaa näppylöitä ja vähentää ihon punoitusta sekä akneen liittyvää tulehdusta. Salisyylihappo (eli betahydroksihappo) kuorii hellävaraisesti, hajottaa karvatupissa olevia tukoksia ja kirkastaa ihon väriä. Lisäksi se auttaa hoitamaan verenpurkaumia, aknearpia ja liikapigmentaatiota. Teepuuöljyllä on vahva ja laajakirjoinen antimikrobinen vaikutus, sillä se estää tulehdusta ja nopeuttaa ihon paranemista. Öljy on osoittautunut testeissä tehokkaammaksi kuin aknen hoidossa yleisesti käytetty bentsoyyliperoksidi. Niasiiniamidi (B3-vitamiini) ja bisabolol rauhoittavat sekä lievittävät akneen liittyvää punoitusta ja tulehdusta. Alfaglukaanioligosakkaridit ja Lactobacilluksen uutteet pitävät tukevat ihon mikrobiomia ja aktivoi ihon omia puolustusmekanismeja mm. aknea aiheuttavaa bakteerikantaa vastaan.

Bright-ampulli auttaa korjaamaan epätasaista ihon väriä, hoitaa UV-säteilyn aiheuttamia vanhenemisen merkkejä ja pigmenttiläiskiä. Ampulli vaikuttaa suoraan epätasaisen pigmentinmuodostuksen aiheuttajiin, kuten tulehdukseen ja melaniinisynteesiin sekä melaniinin siirtymiseen ihon pintakerroksiin. Salisyylihappo kirkastaa ja kuorii ihoa kevyesti. Phenyylietyyliresorsinolion johdettu männystä löydetystä molekyylistä. Se on tehokkaasti ihoa vaalentava ja kirkastava ainesosa, joka hillitsee tyrosinaasientsyymin toimimista. Se on yli 10 kertaa tehokkaampi kuin kojic-happo, joka on yleinen pigmenttiläiskien hoitoon käytetty aine. Salisyylihappo imeytyy syvemmälle kuin AHA-hapot ja estää tulehdusta. Se kuorii hellävaraisesti ja stimuloi kevyesti ihosolujen uudistumista sekä kirkastaa ihon sävyä. Makkarapuun uute parantaa ihon elastisuutta, jonka väheneminen liittyy UV-säteilyn aiheuttamaan ihon vanhenemiseen. Johanneksenleipäpuun uute ehkäisee  tyrosinaasientsyymin toimintaa ärsyttämättä ihoa. Niasiiniamidi estää melanosomien (pigmenttiä muodostavat solut) siirtymistä melanosyyteistä keratinosyytteihin ja lisäksi se ehkäisee tulehdusta. Alfaglukaanioligosakkaridit ja Lactobacillus-uutteet vahvistavat ihon suojamekanismien toimintaa vapaita radikaaleja ja UV-säteiden aiheuttamia vaurioita vastaan.

BHA-kuorinta on mieto happokuorinta, joka ei vaurioita ihon suojabarriääriä. Se sisältää salisyylihapon lisäksi maitohappoa (AHA-happo) joka stimuloi kollageenin tuotantoa ja parantaa ihon kosteustasapainoa. Kuorinta kihelmöi iholla juuri sopivasti, mutta ei tunnu polttavalta, kuten monet glykolihappoa sisältävät kuorinnat. Kun kävin viimeksi Essen kasvohoidossa, olin palannut noin viikkoa ennen Teneriffan aurinkolomalta ja takana oli myös Etelä-Afrikan reissu. Kaipasin todellakin kunnon tehohoitoa iholle runsaan aurinkokylvyn jälkeen. Käytimme iholleni myös uuden Intensity Maskin, joka on tuhkimohoito ihon ikääntymisen merkkeihin kuten ennenaikaiseen vanhenemiseen (eli hyvä kertaluontoinen tehohoito runsaan auringonoton jälkeen), ryppyiselle ja veltostuneelle iholle sekä samealla ja ohentuneelle iholle. Naamio sisältää ylösnousemuskasvin uutteen lisäksi parakrassiuutetta sekä spilantolia, jotka toimivat tehokkasti yhdessä botoxin kaltaisesti rentouttaen kasvojen lihaksia, joten juonteet siloittuvat välittömästi. Iho oli hoidon päätteeksi todella täyteläinen, tasainen ja kiinteä.

Essen hoitolahoidoissa parasta on se, että niissä todellakin tapahtuu asioita, mitä ei kotispassa saa mitenkään aikaiseksi. Happokuorinnan, Intensity-naamion ja ampullin lisäksi imeytimme ihooni galvaanisella virralla Essen hoitolakäyttöön tarkoitettua anti-age galvaanista geeliä, joka stimuloi solujen uudistumista ja siloittaa ihon pintaa, kosteuttaa ihoa syvältä ja parantaa ihon väriä ja elastisuutta. Geelissä on todella mielenkiintoinen ja tehokas raaka-ainekattaus:

– Sinkkiaminohappokelaatti vahvistaa solukalvoja ja edistää entsyymien toimintaa.

– Kupariaminohappokelaatti parantaa solujen energiantuotantoa ja lysyylioksidaasi-entsyymi vahvistaa kollageenia sekä elastiinia.

– Seleeniaminohappokelaatti on voimakas antioksidantti, joka parantaa muiden antioksidanttien aktiivisuutta.

– Magnesiumaminohappokelaatti on avainasemassa yli 300 aineenvaihduntareaktion kanssa, joista kaikista tärkein on energian tuotanto ja solukalvojen muodostaminen. Lisäksi se auttaa kuljettamaan muita aineita solukalvojen läpi.

– Hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti ja siloittaa juonteita.

– Paju-uutteen sisältämä salisyylihappo kirkastaa ja kuorii ihoa hellävaraisesti.

Hoidon jälkeen nauroimme kosmetologin kanssa melkein kippurassa iholleni, sillä tulin hoitoon sävyttävän päivävoiteen ja hyvin ohuen meikkipohjan kanssa, ja hoidon jälkeen näytin siltä kuin ihoani olisi hieman kiristetty, mutta samalla täyteläistetty ja lopputulos vielä viimeistelty kevyellä meikkipohjalla ja aurinkopuuterilla!

Sain Etelä-Afrikasta kokeiltavakseni Bright-ampullin ja seuraavaksi suunnittelenkin Bright-hoitojen kuuria. Ihoni on täynnä pisamia ja epämäärisiä pigmenttiläiskiä, joten tasoittava tehohoito on ihan paikallaan, etenkin keväämmällä. Nythän tuota aurinkoa ei ole taas näkynyt taas päiväkausiin, mutta kylmä ja kuiva ilma piinaavat edelleen ihon suojabarriääriä, joten ohjeet ihonhoitoon talvella pätevät edelleen, maaliskuun loppupuolelle saakka.

Jos kiinnostuit uusista hoidoista, tarkista lähimmän Esse-kosmetologisi sijainti täältä.

Joko olet ehtinyt testata Essen ampullihoidon? Milloin viimeksi kävit kasvohoidossa?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,