Beauty

Ihonhoidon vuosikalenteri: talvi

Beauty | 25.1.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Esse

Perusasiat ihonhoidossa pysyvät samoina ympäri vuoden: huolellinen puhdistaminen, runsas kosteuttaminen vedellä ja kosteuden sitominen ihoon ovat kolme tärkeintä asiaa. Aktiiviaineita ja tuotteita valitessa huomioidaan ihotyyppi sekä ihon tämän hetkinen kunto ja sen tarpeet. Näihin vaikuttavat maantieteellinen sijainti, vuodenaika ja tämän hetkiset sääolosuhteet sekä yksilölliset seikat jokaisen omassa elämässä kuten kuukautiskierron ja iän myötä tapahtuvat hormonaaliset muutokset sekä elämänmuutokset tai poikkeuksellinen stressi. Ikä on myös hyvä ottaa huomioon, mutta puhuisin mieluummin ihon iästä kuin fyysisestä iästä, sillä ihon hoitamattomuuden, runsaan auringon oton, ilmansaasteille pitkän aikavälin altistumisen tai elämäntapojen seurauksena iholla voi esiintyä ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Hyvä nyrkkisääntö on käydä kosmetologilla ainakin kerran jokaisena vuodenaikana, jolloin voidaan varmistaa, että kotona on käytössä ihon kuntoa ja tarpeita vastaavat tuotteet.

Jokainen meistä on varmasti huomannut, että samat tuotteet eivät toimi ympäri vuoden eivätkä välttämättä edes viikon jokaisena päivänä. Yksikin kova pakkaspäivä saa ihon hetkessä pintakuivaksi ja runsas auringossa olo syventää juonteita. Perustuotteiden lisäksi peilikaapista on hyvä löytyä sopivat tuotteet vastaamaan näitä tarpeita. Juuri tällä hetkellä sopimatonta kosteusvoidetta ei kannata yrittää käyttää väkisin loppuun, vaan sulkea purkki huolellisesti ja säilyttää valolta suojattuna huoneenlämmössä, kunnes kyseiselle tuotteelle on jälleen käyttöä.

On mielenkiintoista, että esimerkiksi intialaisen lääketieteen, ayurvedan, sekä kiinalaisen lääketieteen mukaan kehossa tapahtuviin muutoksiin ja oireisiin sekä sisäelinten tasapainoon vaikuttavia ulkoisia syitä ovat mm. vuodenajat ja sääilmiöt sekä vuorokauden vaihtelut. Tämän perusteella on luonnollista, että muutokset näkyvät myös iholla, onhan iho ihmisen suurin elin. Elimistö sopeutuu muutoksiin parhaiten, kun ihminen tukee niitä elämäntavoillaan. Täten myös iho sopeutuu muutokseen ja pysyy hyvässä kunnossa, kun sitä tuetaan ulkoisesti.

Hahmottelin teille ihonhoidon vuosikalenterin ohjenuoraksi miten vuodenaikojen vaihtelut voi huomioida omia tuotevalintoja tehdessä Essen tuotteilla ja hoitolahoidoilla. Kalenteri on suuntaa antava, koska sääolosuhteet eivät tietenkään ole joka vuosi ihan tismalleen samanlaiset ja aina varsinainen talvi siihen liittyvine sääilmiöineen ei ala samaan aikaan jne. Neljän vuodenajan sijasta kalenterissa on viisi vuodenaikaa: kesä on hyvä jakaa ihonhoidon kannalta varsinaiseen kesään sekä loppukesään. Mielenkiintoista tässä jaottelussa on se, että kun myöhemmin tutkin kiinalaisen lääketieteen viiteen elementtiin liittyviä vuodenaikoja, siellä on tismalleen samanlainen jaottelu: kevät on Puu-elementin vuodenaika, kesä Tulen, loppukesä Maan, syksy Metallin ja talvi Veden.

Ensimmäisenä keskitymme talveen, joka alkaa suunnilleen joulu-tammikuussa ja alkaa kääntymään kevääseen maaliskuun lopussa. Seuraava osa vuosikalenterista ilmestyy huhtikuun alussa, jolloin teemana on ihonhoito keväällä. Huhti-toukokuu on siis kevätaikaa, kesä-heinäkuu on kesä, elo-syyskuu loppukesä ja loka-marras/jouluu syksy.

Ihonhoitokalenteri: joulu/tammikuu-maaliskuu (talvi)

Ihonhoidon avainsanat: ihon vastustuskyvyn tukeminen, kosteuttaminen, suojaaminen

Kylmä ilma ja pakkanen lisäävät transepidermaalista kosteudenhaihtumista, jolloin ihon pinta kuivuu. Erityisen suuri rasite tämä on iholle, jolta puuttuu jo valmiiksi kosteutta sekä rasvaa eli kuiva iho, ohut iho, atooppinen, couperosa-iho ja ikääntynyt iho. Kunnon pakkanen on iholle rasite, jolle toistuvasti pitkiä aikoja altistuminen voi aiheuttaa pitkällä aikavälillä katkenneita pintaverisuonia eli couperosaa. Lisäksi, jos ihon kosteudenhaihtuminen lisääntyy ja hoitorutiinit ovat samaan aikaan puutteellisia, ihon entsyymitoiminta häiriintyy, millä on puolestaan tärkeä rooli ihon uusiutumisprosessissa. Iho voi alkaa tällöin hilseilemään tai sillä voi alkaa esiintyä kuivia ja karheita kohtia.

Ihon suojamekanismi joutuu siis koetukselle talven haastavissa sääolosuhteissa ja vähäisen auringonvalon vuoksi, jonka vuoksi on tärkeää tukea ihon vastustuskykyä, kosteuttamisen ja suojaamisen lisäksi. Essen tuotteet ovat kuin tehty tähän niiden sisältämien prebioottien ja probioottien sekä luomulaatuisten ja ravinnerikkaiden kasviöljyjen ja -uutteiden ansiosta.

Ihonhoito alkaa oikeanlaisesta ihon puhdistamisesta. Talvella on tärkeää valita puhdistusaine, joka ei sisällä voimakkaita peseviä aineita, sillä pesevät aineet häiritsevät ihon kosteus-rasvatasapainoa. Puhdistusmaito tai -öljy ovat parhaita valintoja. Essen Cream Cleanser ja Sensitive Cleanser puhdistavat meikit ja epäpuhtaudet lempeästi ja lisäksi ne sopivat kaikille ihotyypeille. Valitse Sensitive Cleanser, jos ihollasi esiintyy herkkyyttä, rosaceaa, atopiaa, aknea tai POD:a.

Kosteuttaminen ja yksilölliset aktiiviaineiden tarpeet

Kasvovesi on ihon ykköskosteuttaja. Kasvoveden käyttäminen on ympäri vuoden tärkeää ja sillä lotraamista saa korostaa talvella. Suihkuta kasvovettä kasvoille ja kaulalle. Aseta sen jälkeen kämmenet iholle ja anna kasvoveden imeytyä ihoon samalla, kun kädet lämmittävät ihoa ja parantavat kasvoveden imeytymistä. Helpota imeytymistä kevyesti taputtelemalla. Voit toistaa kasvovesikäsittelyn muutaman kerran, jos ihoa kiristää paljon. Huomaat kerros kerrokselta, kun kiristäminen helpottaa ja iho pehmenee. Essen Toner sopii sekaiholle ja epäpuhtaalle iholle. Toner Plus on hyvä valinta kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Sensitive Toner sopii puolestaan herkälle iholle ja mm. atopialle, rosacealle, POD:lle ja Aknelle.

Kasvoveden jälkeen on seerumin vuoro, joka tuo runsaasti aktiiviaineita iholle tiivistetyssä muodossa ekstrakosteuden lisäksi.  Annostele seerumia kämmenille ja hiero niitä kevyesti yhteen. Aseta kädet kasvoille ja imeytä seerumi ihoon rauhallisesti painellen ja sivellen.

Valitse seerumi ihotyypin ja ihon kunnon mukaan:

Valitse Essen Serum hyaluronihapposeerumi, jos ihosi on elottoman värinen, tukkeutunut, epäpuhdas tai kuiva. Vesi on korvattu seerumissa antioksidanttipitoisella ja tulehduksia rauhoittavalla rooibos-uutteella. Prebiootit ruokkivat iholle hyödyllisiä bakteereja ja auttavat vähentämään piilevää tulehdusta. Matalamolekyylinen hyaluronihappo kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja siloittaa ihon pintaa. Kigeliauute rauhoittaa tulehduksia ja ihoärsytyksiä sekä kiinteyttää ihoa vahvistamalla kollageenin tuotantoa. Pajunkuoriuute avaa ihon tukkoisuutta, kirkastaa ihoa ja auttaa muita aktiiviaineita imeytymään paremmin ihoon. Aloe vera kosteuttaa ja auttaa parantamaan pieniä haavaumia ja uudistamaan ihoa.

Ikääntyvälle iholle sopii Probiotic Plus -linjan Intensity Serum, joka sisältää korkeimman turvallisen määrän hyaluronihappoa. Seerumi kosteuttaa ja kohottaa juonteita intensiivisesti ja sillä on sekä välittömästi näkyvät että pitkäkestoiset vaikutukset ihoon. Seerumin sisältämä mafane-uute toimii kuin luonnon oma ”botox”. Se sisältää spilantolia, joka rentouttaa lihaksia vähentäen siten ryppyjä. Matalamolekyylinen hyaluronihappo kosteuttaa ihoa ja tekee ihosta täyteläisen näköisen. Devil’s Claw -uute suojaa ihon kollageenia ja elastiinia ja kigeliauute kiinteyttää ihoa. Prebiootit ja probiootit tukevat ihon mikrobiomia. Monipuolisella mikrobiomilla on merkittävä vaikutus ihon ikääntymisen merkkeihin. Intensity Serum on Essen anti-age seerumeista ryppyjen siloittamisen täsmätuote. Jos puolestasi koet, että rypyt eivät vaivaa, mutta ihosi on veltostunut, valitse Ageless Serum.

Vastustuskyvyn tukeminen

Essen klassikkotuote Probiotic Serum on talven täsmätuote ja erinomainen lisäbuusti ihon suojamekanismille iltakäyttöön. Seerumia voi käyttää kuurina 1-2 kertaa vuodessa tai esimerkiksi luonnonkosmetiikkaan tai Essen tuotteisiin siirryttäessä. Probioottiseerumikuuri on loistava juuri tähän vuodenaikaan, kun sääolosuhteet rasittavat ihoa ja sen suojamekanismia. Seerumin voi levittää joko Essen Serum hyaluronihapposeerumin, Intensity Serumin tai Ageless Serumin päälle ihoöljyn sijasta, sillä tuote on täysin öljypohjainen. Seerumi sisältää yli 50 miljoonaa elävää probioottimikrobia yhtä millilitraa kohti ja se on ensimmäinen kosmetiikkatuote maailmassa, johon tämä väittämä pätee. Probiootit ovat peräisin Lactobacillus-bakteerin kolmesta eri lajista, joilla on tutkitusti positiivisia vaikutuksia ihon toimintoihin ja ihon suojamekanismiin. Probiootit on kapseloitu tähän vedettömään öljypohjaiseen seerumiin ja aktivoituvat iholla joutuessaan kosketuksiin kosteuden kanssa, siksi tuotteella voi halutessaan korvata perinteisen ihoöljyn käytön. Probioottiseerumin kanssa ei ole myöskään pakko käyttää jotain edellä mainituista seerumeista, kunhan iho ensin kosteutetaan huolellisesti kasvovedellä. Herkälle iholle, atopialle ja rosacealle kannattaa valita herkän ihon tarpeisiin kehitetty Sensitive Serum.

Ihoöljy on ihon kaveri ympäri vuoden, mutta jos se ei ole aiemmin kuulunut ihonhoitorutiineihin, niin viimeistään talvella on korkea aika hankkia itselleen laadukas kasvoöljycocktail. Öljyä voi käyttää monilla eri tavoilla: sen voi imeyttää ihoon seerumin jälkeen ennen kosteusvoiteen levittämistä. Öljyä voi myöskin sekoittaa pari tippaa kosteusvoiteeseen. Halutessaan seerumin ja öljynkin voi sekoittaa keskenään, tai jos käyttää ohutta kosteusvoidetta, voi öljyn levittää iholle viimeisenä. Öljy ravitsee ihoa, vahvistaa ihon suojabarriääriä ja auttaa sitomaan kosteutta ihoon.

Essen Repair Oil on huippulaadukas mutta kohtuuhintainen öljy, joka parantaa ihon yleiskuntoa ja elastisuutta, ravitsee ihoa, hoitaa esim. aknearpia ja suojaa tehokkaasti ympäristön rasituksilta sekä vahvistaa ihon vastustuskykyä. Samettinen öljycocktail sisältää luomulaatuista jojobaöljyä, ruusunmarjaöljyä, pellavansiemenöljyä, kalaharin meloniöljyä, marulaöljyä, mankettiöljyä sekä yanguöljyä. Iho saa näistä monipuolisesti omega-rasvahappoja, joita hyvät bakteerit käyttävät ravinnokseen ja näin ihon vastustuskyky paranee. Yangu- ja mankettiöljyt antavat myös iholle luonnollista ja mietoa UV-suojaa – joka ei tosin näin kaamosaikaan ole kovin oleellista, jollei hiihdä tai laskettele aurinkoisella säällä vitivalkoisella hangella ja kunnon aurinkovoide on aina tarpeen, kun oleskelee suorassa auringossa.

Kosteuden sitominen ihoon ja ihon suojaaminen

Viimeinen vaihe ihonhoidossa on kosteuden ja ravintoaineiden sitominen ihoon sekä ihon suojaaminen. Päivällä ja yöllä voi käyttää erilaista kosteusvoidetta. Päivävoide tulee olla talvisin täyteläinen ja olisi hyvä, että se muodostaa ihoa suojaavan okklusiivin ihon pinnalle, joka ehkäisee kosteuden haihtumista ja suojaa ihoa pakkaselta. Mitä ohuempi, herkempi ja kuivempi iho on ja toisaalta mitä kovempi pakkanen tai viima, sitä tärkeämpää iho on suojata kunnolla. Myös rasvaiselle iholle kannattaa talvella valita hieman täyteläisempi voide tai ainakin sekoittaa voiteeseen ihoöljyä.

Iltaisin voi käyttää voidetta, joka ei jätä suojaavaa kalvoa iholle. Pari kertaa viikossa iltaisin iholle voi levittää kosteuttavan naamion kosteusvoiteen sijasta. Täyteläisemmillä voiteilla jatketaan ihan kevään korville noin huhtikuuhun saakka, sillä etenkin Suomessa ilma jatkuu hyvin kuivana, tuulisena ja kylmänä vielä pitkälle kevättalveen asti.

Essen valikoimasta Rich Moisturiser ja Ultra Moisturiser ovat loistavia voiteita ikääntyvälle, ohuelle ja kuivalle iholle. Ultra Moisturiser on sarjasta kunnon pakkas- ja ulkoiluvoide, joka suojaa ihoa erittäin tehokkaasti kosteuden haihtumiselta ja pakkaselta. Rich Moisturiser sopii hyvin yövoiteeksi.

Deep Moisturiser on puolestaan loistava rasvaisemman ja epäpuhtaan iho voide talveksi. Jos iho tukkeutuu helposti tai toisaalta on hyvin pintakuiva, käytä voiteen alle Serum hyaluronihapposeerumia, jonka sisältämä pajunkuoriuute auttaa puhdistamaan tukkeutuneita ihohuokosia ja ehkäisee uusien syntymistä.

Kaikissa edellä mainituissa voiteissa hoitavat ja aktiiviset aineet noudattavat suurin piirtein samaa kaavaa, mutta veden ja rasvojen suhdetta on säädetty ihotyyppien ja ihon tarpeiden mukaan. Kaikkien voiteiden pohjana toimii antioksidanttinen rooibosuute ja aktiivisista aineista löytyy mm. marula-, yangu- ja mankettiöljyjä, anti-age vaikutteista oliviivinlehtiuutetta, baobabia ja kigeliauutetta, rauhoittavaa bisabololia sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa. Lisäksi voiteet sisältävät prebiootteja ja probiootteja.

Herkälle iholle tai iholle, jolla esiintyy atopiaa, couperosaa tai POD:a kannattaa valita Sensitive-linjan Nourish Moisturiser päiväksi ja yöksi Hydro Moisturiser. Suosittelen voiteen alle Sensitive Serumia, joka tukee ihon vastustuskykyä. Sensitive-voiteiden pohjana toimii rauhoittava ja uudistava aloe vera. Kasviöljyistä löytyy jojobaöljyä, skvalaania ja sheavoita. Lisäksi voiteissa on rauhoittavaa bisabololia sekä prebiootteja ja probiootteja. Tuoksukomponenttien (vanilja) määrä on erittäin matala eivätkä tuotteet sisällä eteerisiä öljyjä.

Jos haluat panostaa oikein kunnolla kosteusvoiteeseen, suosittelen Essen Omega Moisturisereita. Niistä löytyy samat versiot kuin Essen muistakin peruslinjan kosteusvoiteista Ultra Moisturiseria lukuunottamatta eli Light, Deep ja Rich. Omega Moisturiserit ovat ihan omiaan tukemaan ihoa haastavissa sääolosuhteissa tai vuodenaikojen vaihtuessa. Ne on pakattu yhden 50 ml purnukan sijasta viiteen 10 ml pikkupurkkiin, sen vuoksi, että niiden sisältämä runsas määrä omega-rasvahappoja säilyisi mahdollisimman hyvin, sillä omegat hapettuvat helposti. Yksi 10 ml purnukka riittää aamuin illoin käytettynä kahdeksi viikoksi, jonka aikana omega-rasvahapot säilyvät hyvänä. Kätevän koon ansiosta Omega Moisturiserit ovat erinomaisia matkustaessa.

Kosteuttava naamio Cream Mask on täydellinen tehokosteuttava hoito 1-2 kertaa viikossa. Naamiosta saa parhaan tehon irti, kun levittää sitä reilun kerroksen kasvoille ja kaulalle ja antaa sen vaikuttaa 15-20 minuuttia. Tämän jälkeen naamio hierotaan ihoon ja annetaan sen vaikuttaa yön ajan. Aamulla kasvot voi puhdistaa miedolla puhdistusaineella. Naamion alle käytetään normaalisti kasvovesi ja seerumi. Cream Mask on superkosteuden lisäksi tehokas anti-age hoito. Se sisältää runsaasti rooibosta, matalamolekyylistä hyaluronihappoa, kigeliauutetta, panthenolia, aloe veraa ja C-vitamiinia. Panthenol eli B5-vitamiini tehostaa solujen uusiutumista ja parantaa ihon kosteustasapainoa ja se pääseekin kunnolla oikeuksiinsa yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa yön aikana vaikuttaessa.

Jos et ole vielä tänä talvena käynyt kosmetologilla, nyt on korkea aika varata ultrakosteuttava kasvohoito ja hienosäätää oma ihonhoitorutiini kuntoon. Esse on myös juuri lanseerannut uusia hoitolatuotteita, kuten supertehokkaat ampullit, joista löytyy ratkaisut moniin eri iho-ongelmiin ja tarpeisiin. Lähimmän Esse-kosmetologisi löydät täältä.

Millaisia päivityksiä sinä olet tehnyt ihonhoitorutiineihin talvella?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

21 kommenttia artikkeliin “Ihonhoidon vuosikalenteri: talvi”

 1. Miska

  Hei Katja,

  Olen noin 1,5 vuotta käyttänyt Essen tuotteita ja tykämnyt niistä. Nyt myös Whamisan tuotteet kiinnostaisivat kovasti. Muutamaa naamiota ja kuorintalappuja olen testannutkin.
  Moni tuote alkaa olla lopuillaan ja mietin kummasta sarjasta tuotteita hankkisin vai voiko niitä käyttää sekaisinkin? Onko siitä mitään haittaa? Olen 34v ja oma ihoni on sekaiho, jossa on jonkin verran epäpuhtauksia ja pintakuivuutta. Kumpikohan sarjoista olisi iholleni parempi/tehokkaampi?

  Kiitos paljon jo etukäteen vastauksesta.

  -Miska

  • Haittaa ei ole näiden sekoittamisesta, vaikka tällöin et saa täytsin Essen ideologian mukaisia hyötyjä täysin. Mutta jos ihollasi ei ole mitään varsinaista iho-ongelmaa, voit sekoittaa tuotteita. Varmasti molemmat sarjat sopivat sinulle, joten valinta on sinun 😀

 2. Anna

  Kävin ennen joulua Esse-kasvohoidossa Natural Goods Companyn hoitolassa ja tykästyin tuotteisiin kovasti. Ostin mukaani Sensitive-kokeilupakkauksen. Putsari ja molemmat voiteet ovat todella miedon ja miellyttävän tuntuisia. Voiteetkaan eivät ole liian rasvaisia rasvoittuvalla ja helposti tukkeutuvalla ihollani. Ajattelin hankkia Sensitive seerumin ja Hydro Moisturiserin kun matkakoot loppuvat.

   • Anna

    Auta Katja! Mä olen nyt käyttänyt Sensitive seerumia ja Hydro kosteusvoidetta kohta pari viikkoa. Putsarina ja kasvovetenä tutut ja turvalliset EkoPharma Herukka puhdistusmaito ja kavovesi. En ole käyttänyt kuorintoja tai naamioita. Ihon kunto on mennyt huonompaan suuntaan. Tukkeumia, mustapäitä ja ihan kunnon valkopäitä on ilmestynyt reilusti. Ihoni on ollut tätä ennen jo pitkään suht hyvässä kunnossa ja POD on pysynyt poissa.

    Laitan pienen pisaran seerumia kasvovedestä kostealle iholle ja hieron kunnolla. Lisään yleensä vielä muutaman suihkauksen kasvovettä seerumin päälle, jotta se imeytyisi paremmin. Lisään pienen nokareen kosteusvoidetta ja hieron ja hieron, ja silti iholle jää melko rasvainen fiilis. Olen tottunut kevyempiin koostumuksiin, mutta voin kyllä oppia sietämään vähän rasvaisempaa fiilistä mutta näitä epäpuhtauksia en kestä. Niin kauan taistelin aknen kanssa 🙁

    Onkohan tämä ohimenevä ilmiö ja jatkanko seerumin kanssa? Kokeilin ennen tätä pelkkää kosteusvoidetta toisen seerumin kanssa ja ilman seerumia, enkä huomannut mitään kummallista. Iho ei ole nyt yhtään ärtyneen oloinen, mutta tosiaan epäpuhtauksia pukkaa…

 3. Mila

  Esse on kyllä ihan mieletön sarja, olen vakuuttunut ettei Sensitive putsaria parempaa ole! Repair-öljy on mielestäni ollut erittäin tehokas aknearpiin. Nuo Omega Moisturiserit olisivat varmasti todella hyviä iholle nyt, sillä huomaa selkesti, miten kylmä rasittaa ihoa… Osaatko sanoa sopisivatko kukkaisvedet käytettäväksi Esse-tuotteiden kanssa? Pidän kovasti laventelivedestä, mutta mietin, kannattaisiko kuitenkin käyttää mieluummin Essen kasvovesiä sarjan muiden tuotteiden kanssa.

  Ja todella kiva tämä ihonhoidon vuosikalenteri, mielenkiinnolla odotan seuraavia osia!

  • Mukava kuulla, että ole tykästynyt sarjaan! Suosittelen käyttämään Essen omaa kasvovettä sarjan tuotteiden kanssa, koska kasvovesi on iholle jätettävä tuote. Etenkin, jos haluat hoitaa ihoasi Essen ihonhoitofilosofian mukaisesti ja saada tuotteista kaiken hyödyn irti, silloin päällekäin jätettävät tuotteet kannattaa olla Esseltä.

 4. Heili

  Hei Katja,

  Top Shelfisi ansiosta ajauduin lukemaan In To The Gloss sivustoa ja noh ihan pihallahan mä olen aivan kaikesta mitä kauneusmaailmassa tapahtuu. Mutta ehkä se ei haittaa ja vähemmälläkin pärjää ihan hyvin. 🙂
  Kysyisin tähän väliin vain yhden kysymyksen sarjasta The Ordinary. Osaat tuon INCI kielen niin hyvin ettei sulle varmasti tuota vaikeuksia ymmärtää heidän filosofiansa yhdellä vilkaisulla. Tuotteet maksaa alle 10 euroa ja ovat seerumeita ym AHA kuorintoja ja kaikkialla niitä hehkutetaan. Mutta mitä ne oikeasti sisältävät? Kyse ei varmasti ole luonnonkosmetiikasta mutta onko jokin heidän tuotteistansa turvallinen käyttää? Lähinnä ihmettelen koko konseptia. Millään tuotteella ei edes ole kunnollista nimeä vaan vaikuttavien ainesosien luetteloida.

  • The Ordinaryn tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikaa. Sisältävät mm. silikoneja ja PEG-emulgaattoreita ja monia muita synteettisiä aineita, jotka kuormittavat ympäristöä ja joista ei ole iholle mitään hyötyä.

 5. Maria

  Hei Katja!

  Sun blogi ja hyvät tuotesuositukset on valtavan hyödyllisiä, kiitos niistä! Olen päättänyt jatkossa konsultoida sun blogia aina ennen ostopäätöksen tekoa. Oon yrittänyt lukea ja etsiä tietoa, miten saisin jotain tolkkua mun ihonhoitorutiineihin. Olen siis 24-vuotias ja kärsin hieman pintakuivasta ihosta ja aknesta (tetrasykliini-kuuri kesken) ja mietin, että mihin mun kannattaisi ihonhoidossa nyt keskittyä. Lääkitys tuntuu tehonneen ainakin jonkin verran, mutta haluaisin myös pystyä ylläpitämään tulosta sitten myöhemmin. Luin sun vanhaa postausta täsmävinkeistä aknen hoitoon, mutta Tata Harperin ja Sukin tuotteet tuntuu yhtäkkiä vähän turhan kalliilta. Olen nimittäin opiskelijabudjetilla, joten kovin isoja summia en voi maksaa.

  Käytän tällä hetkellä hyvin sekalaisesti eri tuotteita:
  – Logonan Rose & aloe kasvovesi sekä satunnaisesti Weledan Narcissus extraordinary water
  – Logonan Aloe kosteusvoide, Madaran SOS hydra recharge cream ja Providan teepuuvoide
  – Madaran SOS hydra repair sensitive seerumi (aiemmin Logonan Rose & aloe seerumi)
  – Mossan Vitamin oil cocktail sekä Pain ruusunmarjaöljy
  – Absolutionin kirkastava kuorinta La creme gommante (lopussa)
  – Pain ruusunmarjanaamio ja Cattierin savinaamio

  Lähinnä mietin, että mistä kannattaisi lähteä liikkeelle. Ihoni on selkeästi tykännyt kasvovedellä, kosteusvoiteella ja ajoittain öljyllä lantraamisesta. Puhdistustuote taas pitäisi ainakin vaihtaa, sillä viime aikoina on ollut Lumene ja Nivea käytössä.. Olen aiemmin tykännyt vaahdoista ja geeleistä, mutta niistä kannattaisi ilmeisesti luopua. Voisiko kaksoispuhdistus toimia? Olisiko esim. Whamisan puhdistusöljy + jokin edullinen puhdistusmaito/-voide (Lavera?) mahdollinen kombo?
  Entä olisiko jokin puhdistava seerumi järkevä hankinta? Tai Dabban Siankärsämövesi, jota suosittelit aikoja sitten epäpuhtaalle iholle?

  Olisin todella kiitollinen neuvoista!
  T. Maria

  • Suosittelen siirtymään Essen tuotteisiin ja aloittamaan Sensitive-linjalla 2-3 kk kuurina ja siitä vähitellen Essen peruslinjan tuotteisiin. Ota ihoöljyksi Essen Repair Oil. Eli alkuun Sensitive puhdistusmaito, Sensitive Toner, Sensitive Serum (iltaisin), Repair Oil (aamuisin) ja Hydro Moisturiser. Kerrosta kasvovettä iholle muutama kerros ennen Sensitive seerumia/Repair Oilia. Alkuun ei kuorintaa ja naamiota ja 2-3 kk päästä voi ottaa Eseen Microderm kuorinnan ja Clay Maskin käyttöön. Hoida myös suolistoa, sillä aknen aiheuttaja tulee lähes aina sieltä (+ hermoston rauhoittaminen). Suosittelen myös kosmetologilla käyntiä säännöllisesti, joka tukee ihonhoidon suunnittelussa niin vältyt hutiostoksilta.

 6. SusieQ

  Hei Katja, mistä toi upea peili on? Ei tarvitsisi hautautua pieneen kylppäriin vaan voi meikata myös luonnonvalossa (kohta sitä taas on ) jos olisi sisustuksen kestävä peilisysteemi.

 7. Raisa

  Hei Katja,

  Kiitos upeasta ja informatiivisesta blogistasi.

  Olen saanut tällä viikolla ruusufinni-diagnoosin ihotautilääkäriltä. Tällä hetkellä ihossani on hieman punaisuutta poskilla ja toisessa poskessani muutaman sentin kokoinen ihoalue joka punottaa kovasti ja jossa näppyjä. En halunnut aloittaa antibiootteja vaan halusin kokeilla aluksi ihonhoitoa ulkoisesti. Minulle määrättiin Soolantraa ja Mirvasolia (en ole niitä vielä aloittanut).

  Haen parhaillaan itsestäni rohkeutta olla käyttämättä noita lääkärin määräämiä voiteita ja sen sijaan aloittaa Esse Sensitive -tuotteiden käytön. Voisitko neuvoa mitkä noista tuotteista minun kannattaisi ottaa käyttöön ja missä järjestyksessä niitä käyttää?

  Tällä hetkellä minulla on käytössä NYRin Calendula Cleanser, NYRin Frankincense kasvovesi, Evolven hyalyronihapposeerumi ja PAIn Chamomile&Rosehip Calming Day cream (päivisin) ja Essen Repair Oil (iltaisin).
  Tällä viikolla ostin itselleni Iroisien BB-voiteen sekä Alima Puren mineraalimeikkipuuterin.

  Osaatko neuvoa aurinkosuojan suhteen? Jos otan käyttöön Essen Sensitive-tuotteet niin minkä aurinkosuojan voin ottaa käyttöön niiden kanssa? Ulkoinen päivittäin paljon ja kunnon aurinkosuoja on nyt tarpeen.

  Olisin todella iloinen ja kiitollinen jos ehtisit minulle muutamalla vinkillä vastata.

  t. Raisa

  • Sensitive Cleanser, Sensitive Toner, Sensitive Serum, Sensitive Hydro Moisturiser ja järjestys on tämä 🙂 Taputtele kasvovettä iholle useampi kerros 🙂

   Aurinkovoiteista suosittelen Biosolista, se on kaikista hoitavin tarjolla olevista merkeistä. Acorellen sävyttävä aurinkovoide kasvoille on myös hyvä, siitä saat samalla meikkipohjan. Ja toki Iroisien BB-voiteesta. Alima Puren pohja on loistava meikkipohja, kun iholla on jotain ongelmaa 🙂

 8. Hanna

  Hei Katja,

  Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi! Täältä oppii aina jotain uutta 🙂 Kävin joulun aikaan kosmetologilla ensimmäistä kertaa teini-iän jälkeen ja se tehtiin Essen tuotteilla. Siitä saakka on ollut mielessä että haluaisin kokeillä Sensitive sarjan tuotteita, etenkin kun on akne taustaa ja tuntuu että iho reagoi helposti oikeastaan kaikkeen. Ainut mikä mietityttää on hinta. Jos ostaisin putsarin, tonerin, seerumin ja kasvovoiteen, hintaa tulisi reilusti 200e ja se on opiskelijabudjetillä melko paljon… Oonkin miettinyt että jos hommaisin kolme tuotetta niin minkä noista jättäisit ekana pois? Mietin esin että jos korvaisin esim tonerin, jollain muulla miedolla? Pelkään vaan ettei iho ala reagoimaan jotenkin jos sekottaa tuotteita.

  Mikä ois sun mielipide tähän? Kiitos tosi paljon jos jaksat vastata 🙂

  • Pahoittelut kun on mennyt tämä kommentti ohi! Eli jos kolme tuotetta pitäisi hankkia, niin putsari, kasvovesi ja kosteusvoide. Myöhemmin sitten seerumi mukaan, kun lompakko sallii 🙂 Ihon taustan huomioiden en sekoittaisi muita tuotteita Essen kanssa 🙂

 9. Piia

  Hei Katja!

  Olen nyt jonkin aikaa seurannut blogiasi ja instagramiasi innolla. Löysin blogisi netistä, kun aloin n. vuosi sitten kiinnostua luonnonkosmetiikasta toden teolla. Ajattelin, että ehkä sinä voisit auttaa muutaman kosmetiikkaongelman kanssa, joita minulla on.

  Olen 27-vuotias atoopikko ja allergikko, ollut molempia vauvasta lähtien. Ihoni on siis tietenkin erittäin kuiva ja herkkä, niinkuin atoopikoilla yleensä. Minulla on myös taipuvaisuutta ihon punotukseen (varsinkin poskissa). En kuitenkaan koe, että ihoni on pahimmasta päästä vaan olen saanut pidettyä sen melko hyvänä. Haluaisin siirtyä varsinkin ihon hoidossa luonnonkosmetiikkaan mutta en tiedä oikein varmaksi, että mitkä tuotteet olisivat minulle hyviä. Onko sinulla antaa jotain vinkkejä mitä kannattaisi erityisesti kokeilla? Olen ainakin lukenut Essen ja Pai skincaren tuotteista.

  Tilasin myös vähän aikaa sitten Madaran tuotteita (seerumin, kasvoveden, kosteuttavat päivä- ja yörasvat, silmänympärysvoiteen jne.) mutta muutaman kerran niitä kokeiltuani iho alkoi punottaa ja otsa meni rutikuivaksi. Kuinka kauan uutta tuotetta kannattaisi kokeilla, että voi varmistua siitä onko se hyvä tai ei? Voiko iho tottua ko. tuotteeseen vaikka alussa vähän punottaisikin? Ja onko ihon kuivuminen heti merkki siitä, että ko. rasvat eivät ole tarpeeksi kosteuttavia minulle? Tällä hetkellä minulla on käytössä Evolven hyaluronihapposeerumi, johon laitan Atopikin kauraöljyä sekaan. Näiden päälle laitan apteekin Avenen XeraCalm Baumen. Näillä iho on pysynyt tosi hyvänä ja kuulaana mutta haluaisin tietenkin eroon tuosta apteekin rasvasta. Olen siis kiitollinen kaikista vinkeistä, joita pystyt antamaan! 🙂

  • Marja

   Hei,
   Itseäni kiinnostaisi myös Katjan vastaus tähän. Piian kertomus oli kuin omasta elämästäni, ikää vain 10 vuotta lisää. Minäkin koin hiljattain ”herätyksen” luonnonkosmetiikkaan ja Katjan kirja ostettuna 🙂 kasvovedellä kärrätty nyt huolella! Pääsiäisenä tarkoitus lukea. Madaran misellivesi ollut käytössä aamuisin nyt viikon verran ja olen huomannut että iho alkanut käytön jälkeen punoittaa. Jos siirtyy kokonaan Esseen, miten siinä korvataan aamuisin vesipesu? Pelkällä kasvovdelläkö? Kiitos Katja ihanasta blogistasi, monta iltaa mennyt myöhäiseen blogia ahmiessa.

   • Juu elikkä voit aamuisin pyyhkiä kasvot pumpuliin kastetulla kasvovedellä. Aamullahan kasvot eivät ole likaiset, mutta tuotteiden rippeet jotka eivät ole imeytyneet yön aikana, on hyvä pyyhkäistä pois ennen uusien tuotteiden levittämistä. Pyyhkäisyn jälkeen voit vielä suihkauttaa kasvovettä iholle ja taputella sen käsin ihoon, jotta imeytyy 🙂

  • Lähtisin liikkeelle Essen Sensitive tuotteilla. Pai on myös oikein hyvä. Madaraa en voi suositella atopialle ja herkästi reagoivalle iholle. Kauraöljy on ok, mutta Avenen vaihtaisin myös luonnonkosmetiikkaan! Essen Sensitive ja Pai ovat hyviä herkälle iholle 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>