BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: korealainen ihonhoitorutiini ja oikea elämä

Beauty | Inken purkkinurkka | 27.1.2018 | Inke

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Harrastuksia kyseltäessä blogin vieraileva kirjoittaja Inke vastaa nykyään aivan pokerinaamalla ”ihonhoito” – eikä enää vain vitsillä.

Nyt täytyy aloittaa postaus muutamalla varoittavalla sanasella: jokainen kokeilkoon seuraavia tuotteita, rutiinia ja vinkkejä omalla vastuullaan.

Itselleni on nimittäin tainnut ihan viimeistään näiden tuotteiden ja niiden kanssa käytettävien ihonhoitomenetelmien myötä käydä niin, ettei paluuta entisiin tapoihin taida enää olla. Hieman näyttää tulevaisuuskin yllätyksettömältä, sillä melkoisia juttuja saisi minulle esitellä, että olisin valmis muuttamaan ihonhoitorutiinejani enää todella olennaisilta osin.

Käytän ihonhoitoon tätä nykyä taatusti enemmän aikaa sekä useampia purkkeja (kerrallaan..) kuin vaikkapa vuosi sitten tammikuussa. Mikä sitten on muuttunut – ja miksi näin? No, ainakaan en koe enää ensisijaisesti korjaavani ongelmia, vaan nykyään ylläpidän ihon hyvää tuntua, kuntoa ja vointia ja fiilistelen sekä purkeilla läträämistä että niiillä aikaansaamiani tuloksia.

Laajentuneen purnukkarepertuaani syynä olevasta korealaisesta ihonhoitorutiinista kiinnostuin jotakuinkin niillä main, kun Instagramissa alkoi vilistä kuvia söpöistä sheet maskeista ja etujoukoissa marssivat kauneusbloggaajat innostuivat tilailemaan netistä eksoottisia ja ennenkuulumattomia tuotteita testattavaksi.

Aluksi nuo varsin usein leikkisiin ja lelumaisiin pakkauksiin pakattavat kosmetiikkatuotteet eivät puhutelleet minua, mutta tuotehehkutusten ja eritoten minulle täysin uusien tuotekategorioiden myötä alkoi mieli hiljalleen muuttua. Peilikaapissani ennen nähty skandinaavinen minimalismi ja hifistelevän luksukas tuotedesign saikin sitten yhtäkkiä seurakseen koreakosmetiikalle tyypillistä estetiikkaa: pinkkiä, pandaa ja banaaninkuvia.

Innovatiiviset ja usein myös luvatulla tavalla toimivat tuotteet auttoivat sietämään visuaaliselta ilmeeltään lapsekkaaksi muuttunutta leikkipussia meikkipussia. Kunpahin alkuinnostus alkoi taittua, aloin vaatia purkkien sisällöiltä enemmän: parempaa, tasaista laatua sekä tehokkaita, mutta taatusti turvallisia raaka-aineita. Luonnonkosmetiikka ja korealainen ihonhoitorutiini tuntuivat ajatuksina tuolloin vielä lähinnä toistensa vastakohdilta – jopa niin kaukaisilta, etten oikein edes odottanut näiden kohtaavan. Siksipä en varmaan oikein tajunnutkaan etsiskellä laadukasta ja luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävää koreakosmetiikkasarjaa!

Eipä siis ihme, että se oli menoa se, kun minulle kerrottiin, että parhaat puolet molemmista maailmoista yhdistävä sarja, Whamisa, olisi viimein saatavilla – ja vieläpä Suomesta. Sarjan tuotteita sittemmin pitkään ja hartaasti testailleena voin käsi sydämellä myös vannoa, että tällä kertaa kokonaisuus on vielä osiensa summaakin upeampi, sillä tällaisella hinta-laatusuhteella ladattu luonnonkosmetiikka on harvassa, eikä testaamani normikoreakosmetiikkakaan ole mielestäni yltänyt näille leveleille.

Korealainen ihonhoitorutiini – eikös siihen kuulu ainakin kymmenen vaihetta ja lukuisia purnukoita? Kenellä sellaiseen on aikaa säännöllisesti ja oikeassa elämässä?

Kiva kun kysyit – kas näin se käy! 

Aamutoimenpiteet:

Pesen kasvot suihkussa konjakkisienellä, mutta skippaan saippuat. Suihkautan kasvoilleni pari spruuttausta kasvovettä, laitan deodoranttia ja kietoudun kylpytakkiin. Olen ulkona kylpyhuoneesta alle minuutissa.

Tässäkö tämä oli? Hahahahaha. No ei.

Kylppärin kaappini on standardikokoinen, mutta ihonhoidon harrastajalle siitä ei ole juuri mihinkään. Sain Whamisa-sarjaa testiin jo syksyllä oltuani Katjan mallinukkena korealaista kauneudenhoitofilosofiaa demonstroivissa ja sarjasta kertovissa puheenvuoroissa I love me -messuilla. Otin purkit innostuneena käyttöön tietysti samantien, mutta eiväthän ne mahtuneet säilytykseen jo valmiiksi pullisteleviin kaappeihini. Kuukauden päivät kotimme nurkissa pyöri uusilla purnukoillani ladattu paperipussi, jonka kahvojen petettyä ostin purkeille väliaikaisen säilytyskorin.

Kaksi asiaa:

1) En ymmärrä, miten pystyin perustelemaan tuon paperipussivirityksen edes itselleni, koska saan kilareita, jos joku esimerkiksi jättää sukat vahingossa lattialle lojumaan.

2) En oikeasti tiedä, kuinka kauan voin vielä väittää miehelleni tuon makuuhuoneen ikkunalaudalle pesineen, kosmetiikalla ladatun metallikorin olevan ”väliaikainen säilytysratkaisu” ja selvitä tästä seuraamuksitta.

Tunnustettakoon, että kosmetiikkakori on tullut jäädäkseen, sillä se on osoittautunut korealaisen ihonhoidon mahdollistavaksi tärkeäksi lisävälineeksi. Kun purnukoita tarvitaan useampia ja tuotteiden levittäminen vaatii hieman enemmän aikaa, on kiva, jos ei tarvitse lukittautua kylppäriin puunaamaan, vaan ihonhoitotuotteita voi levitellä halutessaan myös siinä sivussa.

Suihkusta tultuani kannan siis korini ruokapöydän viereen, korkkaan hoitonestepullon auki ja alan kerrostaa sitä kasvoilleni. Maaginen luku olisi ilmeisesti seitsemän kerrosta, mutta itse en ole tästä turhantarkka. Joskus on hoppu ja pari kerrosta saa riittää, mutta vastapainoksi sekoan usein laskuissa ja lotraan kasvovettä vahingossa varmaan senkin edestä. Balanssi olkoon tärkeintä tässäkin kohtaa.

Jotta ihonhoitoharrastukseni ei muodostuisi päivätyöni esteeksi, on kauneusrutiini integroitava saumattomaksi osaksi muita aamutoimia. Ensin taputellaan pari kerrosta hoitonestettä, sitten käydään lataamassa kahvit mutteripannuun ja hakemassa Hesari. Kahvien kiehuessa jatketaan hoitonesteen kerrostamista. Yhden kerroksen imeyttäminen kestää suurinpiirtein yhtä kauan kuin yhden lehden aukeaman silmäily ja sen mielenkiintoisimpiin paloihin syventyminen. Kun kahvipannu viheltää, on hoitonesteosuus saatu päätökseensä. (Ja saa kahvia. Se on hyvä aamulla se.)

Whamisa-sarjasta löytyy kolme eri tarpeisiin suunniteltua kasvovettä, joita minä kutsun sinnikkäästi hoitonesteiksi, jotta kukaan ei skippaisi niitä ainakaan siksi, ettei tykkää kasvovesistä.

Jos oma ihonhoitorutiinisi on mieluisa ja kaukana korealaisesta, mutta haluat kuitenkin tietää, miksi ja miten aikuinen nainen voi olla näin maaninen tällaisen asian suhteen, niin ostapa yksi testiin ja kokeile itse.

Minulle tämä tuote on vilpittömästi ollut suurimman wow-elämyksen aikaansaanut yksittäinen kosmetiikkatuote ikinä – ja näitä on kuulkaa testailtu, ja paljon. Olen testannut näistä jokaista, enkä osaa (vaiko halua?) nimetä niistä suosikkiani. Sekaihoni nauttii ja hyötyy kaikista kolmesta!

Mutta takaisin aamurutiinien pariin, tässähän täytyisi töihinkin ehtiä! Kahvit kuppiin, granolat kulhoon ja rutiinissa eteenpäin – nyt on silmänympärysvoiteen aika. Pari pisaraa nimettömällä silmien alle taputeltuna ei vie kuin sekunteja, joka on ihan hyvä homma, koska aikaa täytyy säästää vielä parille muullekin purnukalle.

Tässä kohtaa voi hieman hienosäätää rutiiniaan – tai olla säätämättä, jos siltä tuntuu. Rasvoittumista hillitsevä ja epäpuhtauksia rauhoittava Sebum Treatment on yksi vaihtoehto lisävaiheeksi, mutta useimpina aamuina tartun suoraan Water Cream -tuubiin ja taputtelen kasvoille vielä kerroksen lisäkosteutta.

Voiko kosteutta olla liikaa? No ei voi. Siksipä jatkankin läträämistä ja levittelen päällimmäiseksi vielä kerroksen kaiken tämän juuri kasvoille lataamani kosteuden sisäänsä lukitsevaa kosteusvoidetta.

Kuluihan tähän kaikkine kerrostamisineen toki hieman enemmän aikaa ja vaivannäköä kuin perussettiin, mutta meikkaamiseen kulunut aika on puolestaan lyhentynyt. Rajansa puunaamisellakin – ja superkosteutettu sekä heleäksi hellästi taputeltu iho alkaa muuten olla yhä useammin lähtövalmis ihan sellaisenaankin.

Ihonhoito iltaisin:

Siinä, missä aamulla haluaa olla perusteellinen sekä tehokas, illalla homma lipsahtaa helposti hifistelyn puolelle. (Tai no, lipsahtaa ja lipsahtaa…)

Ennen tätä hulluttelua muistan meikkien pesemisen jääneen aina yleensä aina juuri ennen nukkumaanmenoa suoritettavaksi toimenpiteeksi, johon ryhtymistä – täysin järjenvastaisesti – väsyneenä pyrki viivyttelemään katsomalla ensin uutiset ja ottamalla vitamiinit ja pesemällä hampaat ja ja… Tästä ongelmasta olen ainakin päässyt eroon, sillä nykyään kasvot tulee pestyä jo tunteja ennen nukkumaanmenoa. Ai miksi? Koska haluan laittaa sheet maskin! Älkää pelästykö – ei nyt joka ilta sentään, mutta muutaman kerran viikossa.

Ihonhoitorutiinissa tarvittavien vaiheiden määrästä voi olla montaa mieltä, mutta puhdistuksen suhteen päätäni ei saa enää käännettyä. Kaksi vaihetta ja pulinat pois! Ensin täytyy nimittäin poistaa meikit, sitten puhdistaa iho.

Whamisan kaksoispuhdistus on tähän tarkoitukseen todella toimivaa tavaraa – ja vieläpä hurjan riittoisaa. Koostumukseltaan täydellinen, pienelläkin määrällä koko kasvoille levitettävissä oleva, vedellä emulgoituva puhdistusöljy liuottaa meikit sekä päivän pölyt. Minipienestä pisarasta runsaasti kermaista vaahtoa tuottava puhdistusvoide jättää kasvot takuulla putipuhtaiksi.

Jos nyt täysin rehellisiä ollaan, vaahtoamaton ja musliiniliinoilla poistettava puhdistusrutiini olisi omalle pintakuivuuteen helposti taittuvalle iholleni todennäköisesti tätä settiä parempi vaihtoehto, mutta nämä tuotteet toimivat tällaisen kosteusladatun rutiinin osana minullakin moitteettomasti – ja toki myös vastaavat koostumuksiltaan täydellisesti omia, vaahtoavia putsarimieltymyksiäni.

Hätäisellä huuhtaisulla ei ihoa puhdisteta, vaan kumpaakin tuotetta saa pyöritellä hellästi hieroen iholle minuutin tai vaikkapa kahden ajan. Kuten sanoin viime vuotta yhteen ynnätessäni: kevyt kasvohieronta tekee kuulkaa ihmeitä ihon kuulaudelle, eikä itse tehtynä maksa mitään.

Ihoa täytyy myös kuoria säännöllisesti, jotta se pysyisi heleänä ja saisi imettyä täydet tehot hoitotuotteista. Whamisa hoitaa homman sormiin sujautettavilla kuorintalappusilla, joihin on imeytetty suht kevyttä hedelmähappoa. Juuri helpommaksi ei hommaa voi enää tehdä, eikä tätä vaihetta edes tarvitse toistaa kuin pari kertaa viikossa.

Näiden vaiheiden jälkeen olen itse parkkeerannut kosmetiikkakorini kanssa sohvalle tuijottelemaan laatusarjoja HBO:lta tai Netflixistä. Hoitonesteen kanssa toimin kuten aamullakin, mutta jätän kerrokset yleensä pariin-kolmeen, mikäli olen aikeissa laittaa kasvoilleni myös sheet maskin.

Joku siellä varmasti vielä miettii korealaisen ihonhoitorutiinin oikeaoppista järjestystä ja kyllä, luit aivan oikein: hoitonesteet levitetään iholle ennen kangasnaamiota eikä kasvoja huuhdella kangasnaamion jälkeen. Sheet maskien neste kun on ihoa ravitsevaa ja kosteuttavaa seerumia, jota naamion avulla tehoimeytetään ihoon. Whamisan sheetit ovat kymmeniin kokeilemiini versioihin verrattuna luksuslaatuisia: joko ”kumisen” tuntuisia, superkosteuttavia hydrogeelinaamioita tai oikeasta, ravinnerikkaasta merilevästä (!) valmistettuja. Seerumi näissäkin on Whamisan tapaan fermentoiduista ainesosista valmistettua tuhtia teholientä, jossa ei turhia täyteaineita – tai edes pelkkää vettä – ole.

Sheet maskin vaikutusaikana suosittelen katselemaan telkkarista lähinnä napakoita komediasarjoja, joiden jaksot kestävät maksimissaan puoli tuntia. Kangasnaamioita tulisi nimittäin pitää kasvoilla pakkausten ohjeiden mukaisesti yleensä noin 15-20 minuuttia, eikä tehoa suinkaan nosteta vaikutusaikaa pidentämällä – päin vastoin. Mikäli kangasnaamio pääsee kuivahtamaan kasvoille, se alkaa torpedoimaan omia aikaansaannoksiaan ja imemään kosteutta kasvoilta. Jos komediat ovat tältä erää katsottuna, laitahan kännykän ajastin raksuttamaan, etteivät draamasarjan tai elokuvan pitkäksi venyvät koukerot pääse pilaamaan naamiohetkesi tuloksia.

Muutoin iltarutiinini ovat silkkaa kopiota aamusta. Viimeiseksi vaiheeksi voi toki levittää vielä kerroksen hevimpää öljyä tai vaikkapa jonkun balmin, tämä talvi kylmine keleineen ja kuivine sisäilmoineen kun eivät ole iholle sitä helpointa aikaa.

Vastauksia kysymyksiin, joita mahdollisesti mietit nyt:

Viekö tämä rutiini aivan kauheasti aikaa?

Minuuteissa laskettuna varmasti ”perussettiä” enemmän, mutta kun yhdistän sen muuhun puuhasteluun kylppärissä pojottamisen sijaan, ei homma tunnu mielestäni lainkaan työläältä tai erityisen hitaalta. Hommaan kuluu loppujen lopuksi vain muutamia minuutteja aktiivista työaikaa aamuin illoin. Ja sohvalla tulee kuitenkin myös rötvättyä, sama siis varmaan tehdä se naamio kasvoilla!

Jos innostut testaamaan monivaiheisempaa ihonhoitorutiinia muttet halua jäädä kylppärisi vangiksi, suosittelenkin siis lämpimästi ”väliaikaisen” ja helposti siirreltävän säilytyskorin hankkimista. Purkkien kätevällä liikuttelulla mukavammille puunausmestoille on ainakin itselläni ollut suuri vaikutus rutiinin säännölliseen ylläpitoon. Sananlasku mukailtuna: jos nainen ei mene ihonhoitorutiinin luokse, purnukat menkööt naisen luokse.

Aivan hiton kallista sen täytyy ainakin olla?

Jos rutiinin kaikki purkit haluaa ostaa yhdellä kertaa, kyllähän se toki hetkellisesti kirpaisee. Tämä ei kuitenkaan mielestäni ole mitenkään välttämätön lähtölaukaus: käytä vanhat purnukat pois yksi kerrallaan ja täydentele rutiiniasi uusilla elementeillä, mieluusti vaikkapa tuolla hoitonesteellä aloittaen.

Whamisan tuotteita on ilo suositella kavereille juuri siksi, kun tuotteet ovat lähestyttävän hintaisia (n. 30-40 € / kpl), todella riittoisia ja täyttä tavaraa. Muissa sarjoissa voi toki olla (usein myös moninkertaisella hinnalla) yksittäisiä ja aivan ylivoimaisia tuotteita, mutta tämä sarja on kauttaaltaan priimalaatua ja mikä parasta – sellaiseen hintaan, että näitä voi todennäköisesti melko moni meistä säännöllisesti ja jatkuvasti käyttääkin.

Omat putsarini ovat olleet säännöllisessä käytössä tuolta lokakuun lopulta asti ja olen ehtinyt purkeissa vasta puoliväliin. Ensimmäinen hoitonestepullonikin (120 ml) kesti liki kolme kuukautta: vaikka kerroksia laitetaankin kerralla useita, yksi kerros ei kuitenkaan vaadi kuin muutaman pisaran nestettä. Sarjan sheet maskit ovat hintavampia (10-15 € / kpl) kuin valtaosa tarjolla olevista, mutta väitänpä sisällönkin olevan aivan eri luokkaa. Itse en raaski käyttää juuri tällaista naamiota viikoittain, mutta spesiaalimpana luksusjuttuna käytettynä nämä ovat vähintäänkin hintansa väärti.

Mitenkäs matkat sitten? Otatko oman laukun purnukoillesi?

No kuule, mieli tekisi! Mutta ei, en sentään. Pidemmille reissuille raahaan mukaan kaiken mahdollisen, mutta jos tilaa on vain yhdelle, otan mukaan hoitonesteen. (Ja kaikki mahdolliset näytteet ja pikkupurkit, joita kaapeista suinkaan vain löytyy.)

Monikovaiheinen se sinun rutiinisi nyt sitten on?

No siis pahimmillaan suunnilleen tällainen…

1-2: Öljy- ja vaahtopuhdistus
3: Kosteussuihke (no tämä nyt on omaa ekstraluksusta, en halua että naamaa kiristää hetkeäkään suihkun jälkeen)
4-10: Hoitonestekerrokset x 7
11: Sheet mask tai vaikkapa Sebum Treatment  – vähän päivästä ja kellonajasta riippuen
12: Silmänympärysvoide
13: Water Cream
14: Kosteusemulsio
15: Öljy tai balmi (tai aurinkosuoja, jos on kesäpäivä!)

Teetkö rutiinin joka päivä? Siis myös pitkäksi venyneen baari-illan päätteeksi?

No itse asiassa kyllä – mutta naamiot jätän aamuyön tunteina väliin ja säästän ne mahdollisesti hivenen pöhöttynyttä aamunaamaa viilentämään.

Eikö tuo nyt ole hieman…

Maanistako? Nääääh. Jos en tuntisi tuloksia tai tämä kaikki ei tuntuisi pienen lisävaivannäön väärtiltä, tuskinpa jaksaisin minäkään tässä määrin läträtä, vaikka purkkihulluksi tunnustaudunkin.

TL;DR (*too long, didn’t read)

Hanki laadukas hoitoneste, äläkä kursaile sen käytössä.

Kiinnostuitko?

Arvasin!

Mikäli haluat lueskella lisää tuotteista ja järkisyistä tällaisen hifistelyn takana, niin Katja on kirjoittanut kattavasti mm.:
korealaisen ihonhoitorutiinin perusperiaatteista
ihon kosteuttamisesta ja eri tuotteiden rooleista kerrostamisesta
Whamisan tuotteiden fermentoiduista raaka-aineista.

Oletko jo kokeillut, oletko koukussa? Kiinnostaako korealainen ihonhoitorutiini vai pitäydytkö pelkistetymmässä?

*
Testituotteet saatu Natural Goods Companyltä.

Avainsanat: