BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: korealainen ihonhoitorutiini ja oikea elämä

Beauty | Inken purkkinurkka | 27.1.2018 | Inke

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Harrastuksia kyseltäessä blogin vieraileva kirjoittaja Inke vastaa nykyään aivan pokerinaamalla ”ihonhoito” – eikä enää vain vitsillä.

Nyt täytyy aloittaa postaus muutamalla varoittavalla sanasella: jokainen kokeilkoon seuraavia tuotteita, rutiinia ja vinkkejä omalla vastuullaan.

Itselleni on nimittäin tainnut ihan viimeistään näiden tuotteiden ja niiden kanssa käytettävien ihonhoitomenetelmien myötä käydä niin, ettei paluuta entisiin tapoihin taida enää olla. Hieman näyttää tulevaisuuskin yllätyksettömältä, sillä melkoisia juttuja saisi minulle esitellä, että olisin valmis muuttamaan ihonhoitorutiinejani enää todella olennaisilta osin.

Käytän ihonhoitoon tätä nykyä taatusti enemmän aikaa sekä useampia purkkeja (kerrallaan..) kuin vaikkapa vuosi sitten tammikuussa. Mikä sitten on muuttunut – ja miksi näin? No, ainakaan en koe enää ensisijaisesti korjaavani ongelmia, vaan nykyään ylläpidän ihon hyvää tuntua, kuntoa ja vointia ja fiilistelen sekä purkeilla läträämistä että niiillä aikaansaamiani tuloksia.

Laajentuneen purnukkarepertuaani syynä olevasta korealaisesta ihonhoitorutiinista kiinnostuin jotakuinkin niillä main, kun Instagramissa alkoi vilistä kuvia söpöistä sheet maskeista ja etujoukoissa marssivat kauneusbloggaajat innostuivat tilailemaan netistä eksoottisia ja ennenkuulumattomia tuotteita testattavaksi.

Aluksi nuo varsin usein leikkisiin ja lelumaisiin pakkauksiin pakattavat kosmetiikkatuotteet eivät puhutelleet minua, mutta tuotehehkutusten ja eritoten minulle täysin uusien tuotekategorioiden myötä alkoi mieli hiljalleen muuttua. Peilikaapissani ennen nähty skandinaavinen minimalismi ja hifistelevän luksukas tuotedesign saikin sitten yhtäkkiä seurakseen koreakosmetiikalle tyypillistä estetiikkaa: pinkkiä, pandaa ja banaaninkuvia.

Innovatiiviset ja usein myös luvatulla tavalla toimivat tuotteet auttoivat sietämään visuaaliselta ilmeeltään lapsekkaaksi muuttunutta leikkipussia meikkipussia. Kunpahin alkuinnostus alkoi taittua, aloin vaatia purkkien sisällöiltä enemmän: parempaa, tasaista laatua sekä tehokkaita, mutta taatusti turvallisia raaka-aineita. Luonnonkosmetiikka ja korealainen ihonhoitorutiini tuntuivat ajatuksina tuolloin vielä lähinnä toistensa vastakohdilta – jopa niin kaukaisilta, etten oikein edes odottanut näiden kohtaavan. Siksipä en varmaan oikein tajunnutkaan etsiskellä laadukasta ja luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävää koreakosmetiikkasarjaa!

Eipä siis ihme, että se oli menoa se, kun minulle kerrottiin, että parhaat puolet molemmista maailmoista yhdistävä sarja, Whamisa, olisi viimein saatavilla – ja vieläpä Suomesta. Sarjan tuotteita sittemmin pitkään ja hartaasti testailleena voin käsi sydämellä myös vannoa, että tällä kertaa kokonaisuus on vielä osiensa summaakin upeampi, sillä tällaisella hinta-laatusuhteella ladattu luonnonkosmetiikka on harvassa, eikä testaamani normikoreakosmetiikkakaan ole mielestäni yltänyt näille leveleille.

Korealainen ihonhoitorutiini – eikös siihen kuulu ainakin kymmenen vaihetta ja lukuisia purnukoita? Kenellä sellaiseen on aikaa säännöllisesti ja oikeassa elämässä?

Kiva kun kysyit – kas näin se käy! 

Aamutoimenpiteet:

Pesen kasvot suihkussa konjakkisienellä, mutta skippaan saippuat. Suihkautan kasvoilleni pari spruuttausta kasvovettä, laitan deodoranttia ja kietoudun kylpytakkiin. Olen ulkona kylpyhuoneesta alle minuutissa.

Tässäkö tämä oli? Hahahahaha. No ei.

Kylppärin kaappini on standardikokoinen, mutta ihonhoidon harrastajalle siitä ei ole juuri mihinkään. Sain Whamisa-sarjaa testiin jo syksyllä oltuani Katjan mallinukkena korealaista kauneudenhoitofilosofiaa demonstroivissa ja sarjasta kertovissa puheenvuoroissa I love me -messuilla. Otin purkit innostuneena käyttöön tietysti samantien, mutta eiväthän ne mahtuneet säilytykseen jo valmiiksi pullisteleviin kaappeihini. Kuukauden päivät kotimme nurkissa pyöri uusilla purnukoillani ladattu paperipussi, jonka kahvojen petettyä ostin purkeille väliaikaisen säilytyskorin.

Kaksi asiaa:

1) En ymmärrä, miten pystyin perustelemaan tuon paperipussivirityksen edes itselleni, koska saan kilareita, jos joku esimerkiksi jättää sukat vahingossa lattialle lojumaan.

2) En oikeasti tiedä, kuinka kauan voin vielä väittää miehelleni tuon makuuhuoneen ikkunalaudalle pesineen, kosmetiikalla ladatun metallikorin olevan ”väliaikainen säilytysratkaisu” ja selvitä tästä seuraamuksitta.

Tunnustettakoon, että kosmetiikkakori on tullut jäädäkseen, sillä se on osoittautunut korealaisen ihonhoidon mahdollistavaksi tärkeäksi lisävälineeksi. Kun purnukoita tarvitaan useampia ja tuotteiden levittäminen vaatii hieman enemmän aikaa, on kiva, jos ei tarvitse lukittautua kylppäriin puunaamaan, vaan ihonhoitotuotteita voi levitellä halutessaan myös siinä sivussa.

Suihkusta tultuani kannan siis korini ruokapöydän viereen, korkkaan hoitonestepullon auki ja alan kerrostaa sitä kasvoilleni. Maaginen luku olisi ilmeisesti seitsemän kerrosta, mutta itse en ole tästä turhantarkka. Joskus on hoppu ja pari kerrosta saa riittää, mutta vastapainoksi sekoan usein laskuissa ja lotraan kasvovettä vahingossa varmaan senkin edestä. Balanssi olkoon tärkeintä tässäkin kohtaa.

Jotta ihonhoitoharrastukseni ei muodostuisi päivätyöni esteeksi, on kauneusrutiini integroitava saumattomaksi osaksi muita aamutoimia. Ensin taputellaan pari kerrosta hoitonestettä, sitten käydään lataamassa kahvit mutteripannuun ja hakemassa Hesari. Kahvien kiehuessa jatketaan hoitonesteen kerrostamista. Yhden kerroksen imeyttäminen kestää suurinpiirtein yhtä kauan kuin yhden lehden aukeaman silmäily ja sen mielenkiintoisimpiin paloihin syventyminen. Kun kahvipannu viheltää, on hoitonesteosuus saatu päätökseensä. (Ja saa kahvia. Se on hyvä aamulla se.)

Whamisa-sarjasta löytyy kolme eri tarpeisiin suunniteltua kasvovettä, joita minä kutsun sinnikkäästi hoitonesteiksi, jotta kukaan ei skippaisi niitä ainakaan siksi, ettei tykkää kasvovesistä.

Jos oma ihonhoitorutiinisi on mieluisa ja kaukana korealaisesta, mutta haluat kuitenkin tietää, miksi ja miten aikuinen nainen voi olla näin maaninen tällaisen asian suhteen, niin ostapa yksi testiin ja kokeile itse.

Minulle tämä tuote on vilpittömästi ollut suurimman wow-elämyksen aikaansaanut yksittäinen kosmetiikkatuote ikinä – ja näitä on kuulkaa testailtu, ja paljon. Olen testannut näistä jokaista, enkä osaa (vaiko halua?) nimetä niistä suosikkiani. Sekaihoni nauttii ja hyötyy kaikista kolmesta!

Mutta takaisin aamurutiinien pariin, tässähän täytyisi töihinkin ehtiä! Kahvit kuppiin, granolat kulhoon ja rutiinissa eteenpäin – nyt on silmänympärysvoiteen aika. Pari pisaraa nimettömällä silmien alle taputeltuna ei vie kuin sekunteja, joka on ihan hyvä homma, koska aikaa täytyy säästää vielä parille muullekin purnukalle.

Tässä kohtaa voi hieman hienosäätää rutiiniaan – tai olla säätämättä, jos siltä tuntuu. Rasvoittumista hillitsevä ja epäpuhtauksia rauhoittava Sebum Treatment on yksi vaihtoehto lisävaiheeksi, mutta useimpina aamuina tartun suoraan Water Cream -tuubiin ja taputtelen kasvoille vielä kerroksen lisäkosteutta.

Voiko kosteutta olla liikaa? No ei voi. Siksipä jatkankin läträämistä ja levittelen päällimmäiseksi vielä kerroksen kaiken tämän juuri kasvoille lataamani kosteuden sisäänsä lukitsevaa kosteusvoidetta.

Kuluihan tähän kaikkine kerrostamisineen toki hieman enemmän aikaa ja vaivannäköä kuin perussettiin, mutta meikkaamiseen kulunut aika on puolestaan lyhentynyt. Rajansa puunaamisellakin – ja superkosteutettu sekä heleäksi hellästi taputeltu iho alkaa muuten olla yhä useammin lähtövalmis ihan sellaisenaankin.

Ihonhoito iltaisin:

Siinä, missä aamulla haluaa olla perusteellinen sekä tehokas, illalla homma lipsahtaa helposti hifistelyn puolelle. (Tai no, lipsahtaa ja lipsahtaa…)

Ennen tätä hulluttelua muistan meikkien pesemisen jääneen aina yleensä aina juuri ennen nukkumaanmenoa suoritettavaksi toimenpiteeksi, johon ryhtymistä – täysin järjenvastaisesti – väsyneenä pyrki viivyttelemään katsomalla ensin uutiset ja ottamalla vitamiinit ja pesemällä hampaat ja ja… Tästä ongelmasta olen ainakin päässyt eroon, sillä nykyään kasvot tulee pestyä jo tunteja ennen nukkumaanmenoa. Ai miksi? Koska haluan laittaa sheet maskin! Älkää pelästykö – ei nyt joka ilta sentään, mutta muutaman kerran viikossa.

Ihonhoitorutiinissa tarvittavien vaiheiden määrästä voi olla montaa mieltä, mutta puhdistuksen suhteen päätäni ei saa enää käännettyä. Kaksi vaihetta ja pulinat pois! Ensin täytyy nimittäin poistaa meikit, sitten puhdistaa iho.

Whamisan kaksoispuhdistus on tähän tarkoitukseen todella toimivaa tavaraa – ja vieläpä hurjan riittoisaa. Koostumukseltaan täydellinen, pienelläkin määrällä koko kasvoille levitettävissä oleva, vedellä emulgoituva puhdistusöljy liuottaa meikit sekä päivän pölyt. Minipienestä pisarasta runsaasti kermaista vaahtoa tuottava puhdistusvoide jättää kasvot takuulla putipuhtaiksi.

Jos nyt täysin rehellisiä ollaan, vaahtoamaton ja musliiniliinoilla poistettava puhdistusrutiini olisi omalle pintakuivuuteen helposti taittuvalle iholleni todennäköisesti tätä settiä parempi vaihtoehto, mutta nämä tuotteet toimivat tällaisen kosteusladatun rutiinin osana minullakin moitteettomasti – ja toki myös vastaavat koostumuksiltaan täydellisesti omia, vaahtoavia putsarimieltymyksiäni.

Hätäisellä huuhtaisulla ei ihoa puhdisteta, vaan kumpaakin tuotetta saa pyöritellä hellästi hieroen iholle minuutin tai vaikkapa kahden ajan. Kuten sanoin viime vuotta yhteen ynnätessäni: kevyt kasvohieronta tekee kuulkaa ihmeitä ihon kuulaudelle, eikä itse tehtynä maksa mitään.

Ihoa täytyy myös kuoria säännöllisesti, jotta se pysyisi heleänä ja saisi imettyä täydet tehot hoitotuotteista. Whamisa hoitaa homman sormiin sujautettavilla kuorintalappusilla, joihin on imeytetty suht kevyttä hedelmähappoa. Juuri helpommaksi ei hommaa voi enää tehdä, eikä tätä vaihetta edes tarvitse toistaa kuin pari kertaa viikossa.

Näiden vaiheiden jälkeen olen itse parkkeerannut kosmetiikkakorini kanssa sohvalle tuijottelemaan laatusarjoja HBO:lta tai Netflixistä. Hoitonesteen kanssa toimin kuten aamullakin, mutta jätän kerrokset yleensä pariin-kolmeen, mikäli olen aikeissa laittaa kasvoilleni myös sheet maskin.

Joku siellä varmasti vielä miettii korealaisen ihonhoitorutiinin oikeaoppista järjestystä ja kyllä, luit aivan oikein: hoitonesteet levitetään iholle ennen kangasnaamiota eikä kasvoja huuhdella kangasnaamion jälkeen. Sheet maskien neste kun on ihoa ravitsevaa ja kosteuttavaa seerumia, jota naamion avulla tehoimeytetään ihoon. Whamisan sheetit ovat kymmeniin kokeilemiini versioihin verrattuna luksuslaatuisia: joko ”kumisen” tuntuisia, superkosteuttavia hydrogeelinaamioita tai oikeasta, ravinnerikkaasta merilevästä (!) valmistettuja. Seerumi näissäkin on Whamisan tapaan fermentoiduista ainesosista valmistettua tuhtia teholientä, jossa ei turhia täyteaineita – tai edes pelkkää vettä – ole.

Sheet maskin vaikutusaikana suosittelen katselemaan telkkarista lähinnä napakoita komediasarjoja, joiden jaksot kestävät maksimissaan puoli tuntia. Kangasnaamioita tulisi nimittäin pitää kasvoilla pakkausten ohjeiden mukaisesti yleensä noin 15-20 minuuttia, eikä tehoa suinkaan nosteta vaikutusaikaa pidentämällä – päin vastoin. Mikäli kangasnaamio pääsee kuivahtamaan kasvoille, se alkaa torpedoimaan omia aikaansaannoksiaan ja imemään kosteutta kasvoilta. Jos komediat ovat tältä erää katsottuna, laitahan kännykän ajastin raksuttamaan, etteivät draamasarjan tai elokuvan pitkäksi venyvät koukerot pääse pilaamaan naamiohetkesi tuloksia.

Muutoin iltarutiinini ovat silkkaa kopiota aamusta. Viimeiseksi vaiheeksi voi toki levittää vielä kerroksen hevimpää öljyä tai vaikkapa jonkun balmin, tämä talvi kylmine keleineen ja kuivine sisäilmoineen kun eivät ole iholle sitä helpointa aikaa.

Vastauksia kysymyksiin, joita mahdollisesti mietit nyt:

Viekö tämä rutiini aivan kauheasti aikaa?

Minuuteissa laskettuna varmasti ”perussettiä” enemmän, mutta kun yhdistän sen muuhun puuhasteluun kylppärissä pojottamisen sijaan, ei homma tunnu mielestäni lainkaan työläältä tai erityisen hitaalta. Hommaan kuluu loppujen lopuksi vain muutamia minuutteja aktiivista työaikaa aamuin illoin. Ja sohvalla tulee kuitenkin myös rötvättyä, sama siis varmaan tehdä se naamio kasvoilla!

Jos innostut testaamaan monivaiheisempaa ihonhoitorutiinia muttet halua jäädä kylppärisi vangiksi, suosittelenkin siis lämpimästi ”väliaikaisen” ja helposti siirreltävän säilytyskorin hankkimista. Purkkien kätevällä liikuttelulla mukavammille puunausmestoille on ainakin itselläni ollut suuri vaikutus rutiinin säännölliseen ylläpitoon. Sananlasku mukailtuna: jos nainen ei mene ihonhoitorutiinin luokse, purnukat menkööt naisen luokse.

Aivan hiton kallista sen täytyy ainakin olla?

Jos rutiinin kaikki purkit haluaa ostaa yhdellä kertaa, kyllähän se toki hetkellisesti kirpaisee. Tämä ei kuitenkaan mielestäni ole mitenkään välttämätön lähtölaukaus: käytä vanhat purnukat pois yksi kerrallaan ja täydentele rutiiniasi uusilla elementeillä, mieluusti vaikkapa tuolla hoitonesteellä aloittaen.

Whamisan tuotteita on ilo suositella kavereille juuri siksi, kun tuotteet ovat lähestyttävän hintaisia (n. 30-40 € / kpl), todella riittoisia ja täyttä tavaraa. Muissa sarjoissa voi toki olla (usein myös moninkertaisella hinnalla) yksittäisiä ja aivan ylivoimaisia tuotteita, mutta tämä sarja on kauttaaltaan priimalaatua ja mikä parasta – sellaiseen hintaan, että näitä voi todennäköisesti melko moni meistä säännöllisesti ja jatkuvasti käyttääkin.

Omat putsarini ovat olleet säännöllisessä käytössä tuolta lokakuun lopulta asti ja olen ehtinyt purkeissa vasta puoliväliin. Ensimmäinen hoitonestepullonikin (120 ml) kesti liki kolme kuukautta: vaikka kerroksia laitetaankin kerralla useita, yksi kerros ei kuitenkaan vaadi kuin muutaman pisaran nestettä. Sarjan sheet maskit ovat hintavampia (10-15 € / kpl) kuin valtaosa tarjolla olevista, mutta väitänpä sisällönkin olevan aivan eri luokkaa. Itse en raaski käyttää juuri tällaista naamiota viikoittain, mutta spesiaalimpana luksusjuttuna käytettynä nämä ovat vähintäänkin hintansa väärti.

Mitenkäs matkat sitten? Otatko oman laukun purnukoillesi?

No kuule, mieli tekisi! Mutta ei, en sentään. Pidemmille reissuille raahaan mukaan kaiken mahdollisen, mutta jos tilaa on vain yhdelle, otan mukaan hoitonesteen. (Ja kaikki mahdolliset näytteet ja pikkupurkit, joita kaapeista suinkaan vain löytyy.)

Monikovaiheinen se sinun rutiinisi nyt sitten on?

No siis pahimmillaan suunnilleen tällainen…

1-2: Öljy- ja vaahtopuhdistus
3: Kosteussuihke (no tämä nyt on omaa ekstraluksusta, en halua että naamaa kiristää hetkeäkään suihkun jälkeen)
4-10: Hoitonestekerrokset x 7
11: Sheet mask tai vaikkapa Sebum Treatment  – vähän päivästä ja kellonajasta riippuen
12: Silmänympärysvoide
13: Water Cream
14: Kosteusemulsio
15: Öljy tai balmi (tai aurinkosuoja, jos on kesäpäivä!)

Teetkö rutiinin joka päivä? Siis myös pitkäksi venyneen baari-illan päätteeksi?

No itse asiassa kyllä – mutta naamiot jätän aamuyön tunteina väliin ja säästän ne mahdollisesti hivenen pöhöttynyttä aamunaamaa viilentämään.

Eikö tuo nyt ole hieman…

Maanistako? Nääääh. Jos en tuntisi tuloksia tai tämä kaikki ei tuntuisi pienen lisävaivannäön väärtiltä, tuskinpa jaksaisin minäkään tässä määrin läträtä, vaikka purkkihulluksi tunnustaudunkin.

TL;DR (*too long, didn’t read)

Hanki laadukas hoitoneste, äläkä kursaile sen käytössä.

Kiinnostuitko?

Arvasin!

Mikäli haluat lueskella lisää tuotteista ja järkisyistä tällaisen hifistelyn takana, niin Katja on kirjoittanut kattavasti mm.:
korealaisen ihonhoitorutiinin perusperiaatteista
ihon kosteuttamisesta ja eri tuotteiden rooleista kerrostamisesta
Whamisan tuotteiden fermentoiduista raaka-aineista.

Oletko jo kokeillut, oletko koukussa? Kiinnostaako korealainen ihonhoitorutiini vai pitäydytkö pelkistetymmässä?

*
Testituotteet saatu Natural Goods Companyltä.

Avainsanat:

Beauty,Inken purkkinurkka

23 kommenttia artikkeliin “Inken purkkinurkka: korealainen ihonhoitorutiini ja oikea elämä”

 1. Heili

  Hei Inke,
  Kiitos kattavasta jutustasi! Katjan blogia muutaman kuukauden lukeneena on omat rutiinini muuttuneet melko samanlaisiksi. Minulla on nykyään meikkipeili, jonka alusta on täynnä purkkeja ja teen kaikki hoitoon liittyvät toimenpiteet istuen pöydän ääressä ja luen samalla tai katselen jotain ohjelmaa. 🙂 Itse meikkaaminen jää edelleen kylpyhuoneeseen sillä siellä on paljon parempi valo.
  Mulla on vaihtuneet kaikki purkit luonnonkosmetiikkaan, Whamisasta olen toistaiseksi käyttänyt vain Fruit Sheet Maskin ja piti oikein katsoa useamman kerran peilistä sen jälkeen kun olin niin hehkuvan näköinen, turvotus poissa ja vaan monta vuotta nuoremman näköinen! Ostin niitä saman tien lisää. Harkitsen hoitonestettä mutten pysty päättelemään mitä niistä kokeilisin sillä Katjaa huolellisesti lukeneena, ne on niin aktiivisia että iho voi myös reagoida nopeasti. Käynkin ensin kasvohoidossa kuulemassa nykyisen ihoni tilan ja arvion mihin kastiin se kuuluu. Nimittäin aloitin luonnonkosmetiikan kokeilun Juice Beautyn Apple Peel Full Strengthillä ja innostuin tietysti tekemään kolme kertaa viikossa ja sain aikaiseksi ikivanhan PODin ilmestymisen. Kumma kyllä se hävisi nyt just kokonaan, mutta senkin takia vähän emmin näitä tuotteita.

  Mutta tämä rituaali ei suinkaan ole turhaa vaikka sen toteuttaisin muillakin laadukkailla sarjoilla tästä edes aina. Sen nimeen vannon nyt itsekin ja aion jatkaa joko näillä tai ottaa mukaan muutaman Whamisan tuotteen. Nyt käytän Nuori Vital Unifier ja De Mamielin Dewy Facial Mist kasvovesiä. En ole saanut vielä selvää mihin kastiin ne kuuluu, ovatko tavallisia kasvovesiä vai hoitonesteitä. Veikkaan etteivät ihan niin hoitavia kuin Whamisat.

  Sun rutiiniin ei enää kuuluneet Seerumit? Vai korvaatko hoitonesteellä ne kokonaan?

  • Huikkaan sulle Heili nopeasti, että palaan kysymykseesi tuolla kommenteissa tarkemmin, kunhan ehdin vastata niihin. Nyt on ollut niin kiirettä muutama päivä, että kommentit joutuvat hetken odottamaan 🙂

   • Heili

    Ei mitään hätää vastauksen kanssa Katja!
    Tässä nyt vaan on käynyt niin että kaikki alkaa kiinnostaa syvällisemmin ja pohdin mikä sopii ja mikä ei ja millä valinnoilla on lopputuloksen kannalta suurin vaikutus. Kävin tänään Tarjan konsultaatiossa Lupauksessa ja sain toistaiseksi ohjeen käyttää DR Hauschkan Soothing Intensive Treatment hoitovettä yhden kuurin, jotta iho varmasti rauhoittuu lopullisesti. Ja ohjeeksi etten käytä musliiniliinaa enkä muita kuorintoja pidemmälle keväälle. Tarja oli oikein ammattitaitoinen ja hänellä oli muuten aivan upea iho itsellään! Mutta jatkoa ajatellen kun nämä kasvovedet kyllä hupenee lotraamalla nopeasti kiinnostaa vastauksesi kovasti! Ja tarttuihan sieltä matkaan sellainen ihana vaaleanroosa keraaminen spaateli… Vaikea vastustaa mitään niin kaunista!!!

 2. Todella mielenkiintoinen kirjoitus! Olisi mielenkiintoista lukea suosituksia miehen iholle sopivaan kevyeen rutiiniin. Monet tuotteet näyttivät olevan unisex, mutta kuitenkin miehen ihossa on eroja, kuten parranajo nyt yksi ilmeinen esimerkki mainitakseni. Käytössäni on kesästä asti Cosrx snail cream, joka on ollut todella hyvä. Iho ei näytä mitenkään erilaiselta, mutta tuntuu, mikä on (toiseksi) tärkeintä.

  • Inke

   Ai hitsi, enpä tähän juttuun saanut ihan kaikkea mielen päällä olevaa mahdutettua: Whamisalla on siis myös miesten sarja, joka sun täytyy ehdottomasti ottaa kokeiluun! Mieheni rutiini ei ole näissä sfääreissä, mutta Whamisan putsari, hoitoneste ja kosteusemulsio siihen on kuitenkin saatu mahdutettua. Periaatteessa jos laajempi rutiini kiinnostaa, mainitsemani silmänympärysvoide ja water cream + naamiot voisivat täydentää tuota settiä ”loppuun” saakka..?

 3. Ellen

  Mites toimitaan, kun Whamisa-sarja kyllä kiinnostaa, mutta kun olen ymmärtänyt kaiken hehkutuksen jälkeen, (joka tuutista tätä sarjaa pukkaa) ettei tämä sovikaan herkälle, ikääntyvälle (40+) pintakuivalle iholle?
  Mulla nimittäin on juuri kyseinen iho, joka kiukuttelee herkästi, mutta mieli tekisi kokeilla, mutta eipä huvita kymppejä (satasia) laittaa kosmetiikkaan joka ei sitten ehkäpä käykään. Juu, eikä huvita ostaa myöskään niitä pikkupulloja, vaikka ”ne niin halpoja ovat”. Törsättyä rahaa, sanois ukkokulta. Hukkaan ne saattais mennä, kun käyttäjiä ei lähipiirissä muita ole. Tai ainakaan kosmetiikasta innostuneita. Ensin pitäis kyllä jostain saada näytteet. Semmoset lappuset, joita vois muutaman kerran kokeilla. Tai jonnekin koekaniiniksi. Niin ja tietenkin asun maalla, kehäkolmosen ulkopuolella, en edes Tampereella, jolloin niitä hoitoloita ei olekaan ihan nurkan takana. Että tämmöset ongelmat, näin maalaisena.

  • Inke

   Koska en uskaltanut yksin lähteä neuvomaan, kysäisin Katjalta – tulehan, Katja, täydentelemään, jos ja kun vastaukseni jää varmasti vajavaiseksi 🙂

   Herkän ihon omaavan täytyy valita tuotteet sarjasta tarkoin, mutta se ei tarkoita, etteikö sarjasta löytyisi myös herkälle iholle sopivia tuotteita. Hoitonesteistä kannattaa valita tuolloin se Deep Rich -versio, joka omien testieni perusteella on nesteistä ”geelimäisintä” ja muutoinkin niistä ehdottomasti hellintä. Esimerkiksi siitä sinipulloisesta Refresh-tonerista kannattaa herkkäihoisen pysyä kaukana, se on noista aktiivisinta – ja heittää munkin kasvot hieman punakoiksi pariksi minuutiksi levittämisen jälkeen ennen hyvän hehkun saapumista 🙂 Kovin herkkäihoiselle ei suositella myöskään kuorintalappuja ja merilevänaamiota. Jos ihossa on rosaceaa, niin tällöin täytyy toki tiedostaa, että iho voi reagoida (niin näihin kuin moniin muihinkin tuotteisiin).

   Nyt en osaa sanoa, onko sarjasta saatavilla näytteitä, mutta toki noita matkakokoisia versioita kasvovesistä on saatavilla. Toki on aina riski – kuten oikeastaan kaikkien tuotteiden kanssa! – etteivät sovi ihollesi, mutta toisaalta on myös mahdollisuus, että tuote onkin aivan hitti.

 4. Katja Kandolin

  Täällä herkän, pintakuivan ja punoittavan, jopa rosacea ihon omaava plus 40 v miettii sopivuutta…Katja kun joskus taisi kirjoittaa ettei suosittelisi Whamisaa k.o ihon omaaville mutta kun kovasti kutittelis koittaa näitä…

  • Inke

   Vastailinkin jo tuohon ylemmäs sattumoisin samalla sinunkin kysymykseesi, toivottavasti tästä on apua pohdinnoissa 🙂

 5. Ulpu

  I love me-messuilta asti minäkin olen Whamisaa käyttänyt (muiden sarjojen tuotteilla täydentäen) ja olen tykännyt. Tai iho on tykännyt. Öljyputsari on ihana ja hoitoneste myös hyvä, vaikken kyllä yleensä jaksakaan läträtä kuin pari kolme kertaa sillä. Hyvä idea tuo kerrostamisen ujuttaminen muiden toimien lomaan! Nourishing voide on ollut myös ihanan ravitseva, käytän sen kanssa myös Patykan Huile Absolue-öljyä.

  Sun iho näytti ihanalta jo silloin messuilla Katjan demossa, mitäköhän se on nyt, kun olet pitkään jo hoivannut sitä näillä kosteuspommeilla?! 😀

  Niin hyvä ja mielenkiintoinen kuin Whamisa onkin ja olisi kiva kokeilla kaikki tuotteet niin mä oon enemmän Neal’s Yard Remedies ja Herbfarmacy tyyppisten sarjojen ystävä. 🙂

  • Inke

   Oi, isot kiitokset ihokehuista 🙂 Tuntuu superimartelevalta ja vähän hassultakin, kun ihon kanssa on ollut vuosien varrella ongelmallisiakin hetkiä ja aikuisiän akneakin.

   Iho oli nyt aivan ok-kunnossa ennen Whamisaakin, mutta täytyy todeta, että superkosteuttamisen myötä loppukin pintakuivuus on väistynyt (jopa näin talvella!) ja meikkivoiteiden käyttö jäänyt itse asiassa myös aivan minimiin. Satunnaisia epäpuhtauksia tulee silloin tällöin (olin juuri matkoilla ja lentokoneesta tulee AINA jotain epätoivottua naamaan), mutta täytyy kyllä todeta, että nämä ovat yhä vain harvinaisempia. Eli koen kyllä, että ovat tehneet taikojaan, vaikka mulla oli aivan hyvät rutiinit ennenkin enkä ollut kursaillut kasvoveden käytössä enää vuosiin, kiitos Katjan aivopesun 🙂

   Ihania sarjoja nuo kaksi mainitsemaasikin – onneksi ei ole pakko pitäytyä yhdessä! (Mutta jos joku pakottaisi, mä taitaisin tietää valintani, hahah!)

 6. Hnmri

  Multa löytyy nyt puhdistusöljy, puhdistusvoide ja hoitoneste. Pohdin tässä, että kannattaako öljy pestä pois ennen puhdistusvoiteen levittämistä vai voiko ne laittaa ns. päällekäin ja vasta sitten pestä kasvot? Eli vähän niinku Patylan kolmivaiheisessa puhdistuksessa.

  • Inke

   Mä laitan ne päällekkäin, vaiheittain, toki – eli hieron eka öljyä aikansa ka sit jatkan vaahdolla, joka vaatii pienen tilkan vettä muodostuakseen. Sitten vasta huuhtelen!

 7. kati

  Tykkäsin kovasti tästä kirjoituksesta! Itsekin olen lääpälläni korealaisiin juttuihin. Toimivat hyvin, iho voi hyvin ja kukoistaa.
  Ja TOTTA KAI mullakin on purnukkakori!

  • Inke

   Eihän tähän nyt voi muuta sanoa kuin että ”great minds think alike” 🙂 Kiitos viestistäsi, tulipa hyvä mieli!

  • Inke

   Moi, ostin sen Mujin pop upista tossa joulun alla 🙂 Se taisi valitettavasti jo loppua tältä erää, toivotaan, että jatkoa on tulossa! (Heillä on verkkokauppa kyllä, mutta pikaisella selailulla en onnistunut paikantamaan sieltä… Höh!)

 8. Siis tämä oli kuin omasta kynästä kirjoitettua. Mä RAKASTAN Whamisaa ja tätä ihonhoito tössötystä. Oikein odotan aamua, että pääsen läträämään, ja iltaa että pääsen taas läträämään. Voi pojat, mun iho ei ole koskaan ollut näin heleä ja minä sentäs täytin juuri 40! Tämä on mulle jo kohta ihan uskonto, Whamisa meinaan.

  • Inke

   Laulan ylistyslaulua kanssasi! Onhan näitä purkkihommia rakastettu palavasti ennenkin, mutta näistä lähti vielä joku ihan uusi vaihe päälle..

 9. Hanna

  Ihan mahtavaa, koin valaistumisen jo tämän tekstin alkumetreillä! Nimittäin nyt vasta tajusin, että tämän kaiken purkkien kanssa puljaamisen, kosmetiikkablogien lukemisen ja kosmetiikkauppojen sivuilla roikkumisen ja oman naamansa rassaamisen voi nimetä harrastukseksi! Siitä kaikesta tuli jotenkin heti paljon rakentavamman ja hyväksyttävämmän tuntuista – ja ehkä vähän vähemmän turhamaisen tuntuista. Kiitos siis tästä ahaa-elämyksestä joka nyt tuntuu jotenkin ihan itsestäänselvyydeltä. 😀

  • Inke

   Eipä kestä ja tervetuloa uuden harrastuksen pariin 😀 Aika lailla samanlaisen ajatusketjun kävin itsekin jossain välissä läpi ja hei – eihän tämä ole sen hullumpi harrastus kuin moni muukaan.

   • cami

    Ihana ja niin hauskasti kirjoitettu kirjoitus taas! Olet tuonut paljon iloa teksteilläsi! Kiitos Inke! 🙂 Haluan myös ehdottomasti ottaa kokeiluun nämä!

   • Inke

    Eikä, miten ihana kommentti! Kiitos, tästä se vasta iloa tulikin 🙂 Lämmin suositus edelleen näille Whamisoille, just tein iltarutiinin ja mietin (kuten joka ilta – ja aamu…), miten älytön tämä koko sarja on – ja siis pelkästään sillä hyvällä tavalla! Kerro, mitä tykkäsit, jos päädyt testaamaan 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>