Beauty

Talvi-ihon superkosteutus

Beauty | 29.11.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa Skincare

Ihon kosteuttaminen, ah tuo ikuinen lempiaiheeni, mitä tulee ihonhoitoon, sillä kyseessä on myös eniten väärin ymmärretty asia ihonhoidossa. Aihe on ajankohtainen vuoden ympäri, mutta erityisesti nyt talvella, kun rutikuiva pohjoinen ilmamme kuivuu entisestään ja kosteuden haihtuminen ihosta lisääntyy niin että huokosissa suhisee.

Jos meillä olisi suomenkielessä suorat käännökset englanninkielen sanoille hydrating ja moisturising, ymmärtäisimme helpommin mistä ihon kosteutuksessa on kyse, mutta suomeksi nuo molemmat sanat kääntyvät vain kaikessa yksinkertaisuudessaan kosteuttamiseksi, jonka vuoksi niiden eroa ei yleensä ymmärretä.

Suomessa on totuttu ajattelemaan, että paksu rasva kosteuttaa. Onneksi yhä suurempi joukko on tietoisia siitä, ettei apteekin perusvoide ole se paras ihon kosteuttaja, vaan tilalle ovat tulleet luonnonkosmetiikan voidepurnukat. Vaikka olen jauhanut ihon kosteuttamisesta jo niin monta vuotta, että itsestäni tuntuu mahdottomalta etteikö asia olisi jo selvä kaikille viidelle miljoonalle suomalaiselle, törmään viikottain virheellisiin mielikuviin ihon kosteuttamisesta. Paksut apteekin perusvoiteet on vain korvattu luonnonkosmetiikan paksuilla voiteilla tai mikä pahempaa, pelkällä kookosöljyllä, joka ei sisällä kosteutta tipan tippaa – sehän on pelkkää rasvaa. Ei ihme, jos tuntuu siltä, että iholleen on kokeillut jo aivan kaikkea, jos kukaan ei ole kertonut, mitä kosteuttaminen oikeasti tarkoittaa.

Hydrating vs. moisturising

Ihon kosteuttaminen käsittää kaksi asiaa: kosteuttamisen eli kosteuden tuomisen iholle. Ja kosteus on vettä, ei suinkaan rasvaa tai öljyä. Tätä tarkoitetaan englanninkielen sanalla hydrating. Kosteutta saadaan siis runsaasti vettä tai vesimäistä kosteutta sisältävistä tuotteista, joista ykkönen on kasvovesi ja loistokakkonen seerumi. Kosteutukseen luetaan myös humektantit, jotka sitovat ympäristöstä kosteutta ihoon, tunnetuinpana hyaluronihappo, glyseriini ja sodium PCA (niitä lisätäänkin usein kasvovesiin ja seerumeihin).

Toinen seikka kosteuttamisessa on se, että jollain se kosteus pitäisi saada pysymään ihossa eli estämään kosteuden haihtuminen. Tätä tarkoittaa moisturising. Tässä kohtaa kuvioon astelevat mukaan ihoöljyt, balmit sekä erilaiset kosteusvoiteet. Ne sisältävät kasviöljyjä ja -vahoja, joissa on runsaasti tärkeitä ravintoaineita iholle, kuten omega-rasvahappoja, jotka mm. ravitsevat ihon hyödyllisiä bakteereja, alentavat tulehdusta ja tasapainottavat talineritystä, sekä antioksidantteja, jotka neutraloivat vapaita happiradikaaleja. Öljyt ja vahat pehmittävät ihoa, mutta lisäksi ne ehkäisevät kosteuden haihtumista ihosta, joten ne ovat siltä osin kosteuttavia ja auttavat parantamaan ihon kosteustasapainoa. Se kuinka tehokkaita okklusiiveja eli kosteuden haihtumista ehkäiseviä ne ovat ominaisuuksiltaan, riippuu jokaisen kasviöljyn ja -vahan yksilöllisestä koostumuksesta. Öljyt ja vahat auttavat tukemaan ihon pinnalla olevaa lipidien muodostamaa kerrosta, jonka rooli on suojata ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä ja ehkäistä kosteuden haihtumista iholta. Kosteusvoiteen tarkoitus on jatkaa ihon kosteuttamista, lukita kosteus ihoon ja suojata ihoa. Kosteusvoiteita on erilaisia hyvin ohuista, eli runsaasti kosteuttavista, täyteläisiin, joissa on enemmän rasvaa ja ne auttavat puolestaan ehkäisemään kosteuden haihtumista tehokkaammin sekä suojaamaan ihoa.

Hydrating-kosteus on kaiken a ja o

Kosteus eli vesikosteus on varsinkin pohjoisella pallonpuoliskolla kaiken perusta. Kuvittele ihoa tiskirättinä: kun rätti on hieman kostea, sillä on helppo pyyhkäistä märkä pöytä kuivaksi. Jos rätti on kuiva korppu, vesi ei meinaa heti imeytyä rättiin. Sama koskee rutikuivaa kukkaruukkua vs. hieman kosteaa multaa. Jos ihosta puuttuu kosteutta, se on kuiva ja karhea. Tällöin täyteläinen voide tai öljy eivät auta asiaa tai parantavat tilannetta vain hetkellisesti ja iho jää silti kiristävän kuivaksi, jopa kutiavaksi ja hilseileväksi. Ihon entsyymitoimintakin häiriintyy, joka puolestaan häiritsee ihon uusiutumisprosessia. Tämä aiheuttaa ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä iholla, mutta ikävimmillään ja erityisesti pitkittyessään se voi johtaa erilaisiin iho-ongelmiin. Tästä johtuu usein myös ihon tukkeumat ja miliumit eli luufinnit, vaikka iho olisi muuten hyvässä kunnossa. Eli aina ensin ohutta vesikosteutta iholle ja sitten vasta täyteläisempiä öljyjä ja vahoja, koska kosteusköyhä iho on kuin kilpi, josta mikään ei mene sisään eikä mikään tule ulos.

Kuiva, tuulinen, kylmä ilma ja pakkanen sekä toisaalta myös todella kuuma ilma lisäävät kosteuden haihtumista ihosta. Ääriolosuhteet ovat aina iholle haastavia. Suomessa ilma on kuivaa ympäri vuoden ja rutikuivaa talvella, paukkupakkasilla todella jäätävän kuivaa. Siksi meidän kannattaa kosteuttaa ihoa huolellisesti ympäri vuoden ja panostaa siihen erityisen paljon varsinkin talvella.

Tuotteiden kerrostaminen korealaisen ihonhoitorutiinin mukaan

Palataan vielä kuiva kukkamulta -vertaukseen: jos kaadat rutikuivaan kukkaruukkuun ison lorauksen vettä, se jää pyörimään multakökkäreen pinnalle ennen imeytymistä. Jos puolestaan kaadat vettä vähän kerrallaan, se sujahtaa multaan helpommin. Samaa ajatusta voit soveltaa ihon kosteuttamisessa: monta kerrosta, mutta vähän kerrallaan. Tähän perustuukin korealaisen ihonhoitorutiinin tuotteiden kerrostaminen ja 7 Skin Method, josta kirjoitin viimeksi. 7 Skin Method, eli kasvoveden kerrostaminen iholle seitsemän kertaa, luo perustan ihon kosteuttamiselle. Päivittäin 7 Skin Methodia ei tarvitse tehdä, mutta opettele levittämään kasvovesi kasvoille ja kaulalle aamuin illoin käsin, ei pumpulilla. 1-2 kerrosta riittää, seitsemän kerrosta voi toimia tehokosteutuksena muutaman kerran viikossa. Whamisan kasvovedet ovat paljon enemmän kuin kasvovesiä – ne ovat hoitonesteitä, jotka sisältävät tehoaineita niin runsaasti ettei erillistä seerumia tarvita. Tarkat ohjeet metodiin löytyy täältä.

Seerumin sijaan iholle levitetään korealaisen ihonhoitorutiinin mukaisesti kaksi erilaista kosteusemulsiota: lotion ja cream sekä näiden lisäksi ihoöljy. Tällä kolmikolla ihon kosteutus lähtee sellaisille leveleille ja iho saa hehkun, jollaista et ole ennen nähnyt. Tarkoitus on kosteuttaa ihoa kerros kerrokselta niin, että ohuin tuote levitetään ensin ja siitä edetään täyteläisempään. Kasvoveden jälkeen iholle levitetään ohut kosteusemulsio, lotion, ja sen päälle hieman täyteläisempi cream. Viimeiseksi iholle sivellään kasvoöljy.

Whamisan superkosteuttajat

Whamisan lotionit on pakattu reiluihin 120 ml pulloihin, joten yksi purnukka kestää päivittäisessä käytössä monta kuukautta. Creamit ovat puolestaan pienemmissä 50 ml tuubeissa. Whamisa ei käytä tuotteissaan lainkaan puhdistettua vettä, vaan vesi on korvattu kosteuttavalla ja uudistavalla aloe vera -uutteella. Whamisan tuotteet sisältävät todella korkeita pitoisuuksia aktiivisia raaka-aineita, joista suurin osa on luomuviljeltyjä. Tuotteiden tehokkuuden salaisuus on fermentoiduissa aktiiviaineissa. Fermentointi synnyttää mm. maitohappoa ja peptidejä sekä kasvattaa raaka-aineiden antioksidanttipitoisuuksia pilkkoen samalla ainesosia helpommin imeytyvään muotoon. Maitohappo on humektantti, jota iho erittää myös luonnostaan. Se kosteuttaa ihoa ja auttaa pitämään ihon pH:n happamana, mikä luo suotuisan kasvuympäristön ihon mikrobeille. Fermentoidut aineet aktivoivat ihon toimintoja ja mikroverenkiertoa tehokkaasti, joka näkyy mm. heleämpänä ihona ja parantuneena kosteuspitoisuutena.

Whamisalle on pakko nostaa myös hattua heidän tavastaan merkitä raaka-aineet inci-luetteloon: listasta löytyy nimittäin kaikkien aktiiviaineiden perästä niiden %-pitoisuudet tuotteesta. Eli Whamisa melkein paljastaa tuotteidensa reseptit kuluttajalle – ihailtavaa läpinäkyvyyttä!

Näin valitset tehokosteutuskombon:

Lotion Original on lähes seerumimaisen ohut kosteusemulsio, jonka sisältämä aloe vera kosteuttaa ihoa ja hasselpähkinä-, oliivi- ja cameliaöljyt sekä sheavoi pehmittävät ihoa. Fermentoituja aktiiviaineita ovat ruusujuuri, aloe vera, lootuksenkukka, voikukka ja krysanteemi. Lisäksi emulsio sisältää hunajaa. Emulsio kirkastaa ihoa, ehkäisee ihon tukkoisuutta ja auttaa ihoa suojautumaan ulkoisilta stressitekijöiltä. Valitse tämä, jos sinulla on normaali, seka- tai rasvainen iho. Imeytä emulsio taputellen ja painellen ihoon kasvoveden jälkeen.

Lotion Double Rich on aavistuksen täyteläisempi emulsio, joka sopii kuivalle ja normaalille iholle. Siinä on hieman enemmän öljyjä kuin Original-versiossa ja aktiiviaineista löytyy rauhoittavaa kaurauutetta ja olkikukkaa sekä antioksidanttipitoista teepensaan lehti -uutetta. Molemmat emulsiot sopivat normaalille iholle, joten jos ihosi on suurin piirtein normaali ilman sen kummempia ongelmia, tunnustele onko ihosi taipuvaisempi kuivuuteen vai kallistuuko se rasvoittuvuuteen päivän aikana, ja valitse lotion sen mukaan. Kumpikin lotion kirkastaa ihoa fermentoitujen raaka-aineiden sisältämän maitohapon ansiosta eikä kumpikaan näistä tuki ihoa. Whamisan tuotteet ovatkin ihanteellisia helposti tukkeutuvalle iholle.

Water Cream on suosikkituotteeni! Voiteen koostumus on kuin seerumia ja hieman ihmettelenkin, miksi sen nimi on cream? Itse mieltäisin tämän enemmän lotioniksi. Juuri kun ohjeistin teitä Whamisan ohjeiden mukaan levittämään lotionin ennen creamia, niin olen todennut omassa käytössäni, että Water Creamin kohdalla järjestys on parasta vaihtaa päinvastaiseksi: eli käytitpä kumpaa lotionia tahansa, taputtele Water Cream iholle ensin ja lotion sen päälle. Water Cream on mieletön kosteuspommi kaikille ihotyypeille ja ykköstuotteeni nyt talvella yhdistettynä Double Rich Lotioniin ja Deep Moisture Facial Oiliin. Jos ihosi on rutikuiva, suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä voidetta. Water Creamin vesi on korvattu riisi- ja aloe vera -uutteilla. Lisäksi se sisältää nattoa eli fermentoituja soijapapuja, joka on erittäin tehokas humektantti, kosteutta sitova aine. Porkkanansiemenöljy, oliiviöljy, avokadoööljy, viinirypäleensiemenöljy ja ripaus sheavoita pehmittävät ihoa. Fermentoidut lootuksenkukka, voikukka, aloe vera, riisi ja ja krysanteemi kosteuttavat ja kirkastavat ihoa sekä ehkäisevät ihon tukkoisuutta. Taputtele Water Creamia iholle herneen kokoinen nokare kasvoveden jälkeen.

Nourishing Cream on täydellinen täyteläinen voide olematta paksu. Pakko hehkuttaa heti sitä, että tätä voidetta ei ole sakeutettu teknisillä raaka-aineilla, vaan aidoilla kasvivahoilla (mehiläisvaha, mangovoi, kaakaovoi avokadovoi ja sheavoi), jotka toimivat tehokkaina okklusiiveina eli kosteuden haihtumista ehkäisevinä aineina tuoden samalla iholle tärkeitä rasvahappoja ja antioksidantteja. Tästä voiteesta löytyy myös royal jellyä eli kuningatarhyytelöä sekä mehiläisen siitepölyä, jotka rauhoittavat, kiinteyttävät, kirkastavat ja uudistavat ihoa. Nourishing Cream on tehokas voide kuivalle ja normaalille iholle yhdessä jomman kumman lotionin kanssa. Mikään ei estä myöskään skippaamasta lotionin käyttöä ja kerrostamasta päällekäin Water Creamia sekä Nourishing Creamia.

Deep Moisture Facial Oil on Whamisan tärppituotteeni kasvovesien ja Water Creamin lisäksi. Vaikka tässä on nyt toitotettu siitä vesikosteuden tärkeydestä, niin iho tarvitsee myös rasvahappoja, joita kylmäpuristetut kasviöljyt ovat pullollaan antioksidanttien ja mineraalien lisäksi. Öljyt tasapainottavat talineritystä (eivätkä rasvoita ihoa!), vahvistavat ihon omaa suojabarriääriä, pehmittävät ja siloittavat ihoa sekä ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Deep Moisture Facial Oil on hinta-laatusuhteeltaan loistava ravintococktail iholle. Se sisältää luomuviljeltyjä argan-, kamelia-, oliivi-, hasselpähkinä-, jojoba-, porkkanansiemen-, iltahelokki- ja kurpitsansiemenöljyjä, jotka jo sellaisenaan tarjoilevat iholle monipuolisesti ravintoaineita, mutta kaiken lisäksi cocktailia on rikastettu fermentoiduilla krysanteemin, voikukan ja lootuksenkukan uutteilla. Imeytä 2-3 tippaa öljyä sivelemällä ja taputtelemalla lotionin ja creamin päälle. Halutessasi öljyn voi sekoittaa myös päällimmäiseksi tulevan tuotteen kanssa.

Toivottavasti jaksoit lukea tämän pitkän postauksen ajatuksella loppuun saakka. Tästä aiheesta ei voi ilmeisesti liikaa puhua etenkään, kun kyseessä on näin huippusarja kuin Whamisa!

Whamisan jälleenmyyjinä toimivat tällä hetkellä sarjan maahantuoja Natural Goods Company sekä Jolie, Biodelly ja Ruohonjuuri. Lisää jälleenmyyjiä on tulossa pian.

Oletteko kokeilleet Whamisaa kerrostamalla tuotteita? Millaisia kokemuksia sarjasta on ehtinyt tulla?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

24 kommenttia artikkeliin “Talvi-ihon superkosteutus”

 1. Tonttu

  Minä olen ollut kunnon kasvovesilähettiläs – vaikka kuinka monelle olen jo kertonut, että ei auta että vain rasvaa/ öljyää, kuten itsekin ovat huomanneet. Äidillekkin vein ruusuvettä, kun valitteli ihon kuivuutta 🙂 Ja kiitos kun kerrot näin perinpohjaisesti mutta selkokielisesti nämä jutut!

  Sain näytteen Whamisan water creamistä, voinkohan laittaa sen herbfarmacyn nourishing-voiteen alle?

  • Hahaa, mahtavaa! Kasvovesilähettiläitä tarvitaan! Kyllä voit laittaa Water Creamin Herbfarmacyn voiteen alle, vaikka hyödyt eivät ole silloin aivan yhtä hyvät kuin yhdistettynä Whamisan tuotteisiin, joissa fermentointi on kaiken ydin 🙂

 2. Pinja

  Voiko Whamisan tuotteita käyttää sekaisin muiden merkkien kanssa, kun ainesosat on fermentoituja. Eli pitääkö koko tuotelinjaan sitoutua kuten esim Essen kanssa?

 3. Annah

  Kosteustasapainon kun on saanut kuntoon niin kerro Katja, millä ne tukkeumat saa auki ja veks? Aikaisemmin ja edelleen itsellä on erittäin pintakuiva iho, johon luonnonkosmetiikasta on löytynyt hyvät ja toimivat aineet. Mutta tukkeumat, etenkin otsalla, on ja pysyy.

  • Jos ihosi ei ole ohut ja herkkä, kokeile hedelmähappokuorintaa joko Whamisalta tai Juice Beautylta. Ja rauhoittava naamio sen jälkeen! Voit kokeilla myös Whamisan Sebum Treatmentia iltaisin käytettynä, se sisältää hyvin mietoja hedelmähappoja. Epäpuhtaudet liittyvät usein myös maksaan ja mahalaukkuun. Onko suolisto kunnossa, ruokavalio omalle kehotyypille optimaalinen, toimiiko kehon kuonanpoistojärjestelmä (lymfajärjestelmä), mikä on henkinen hyvinvointi rehellisesti tarkasteltuna, onko ylikuormitusta jne.. Ulkoisen hoidon keinot ovat aina rajallisia, iho-ongelmia täytyy hoitaa kokonaisvaltaisesti ja lähestyä etenkin sisäisten ja henkisten tekijöiden kautta.

 4. Milla

  Hei Katja, olen löytänyt 1-vuotiaalle sopivia ravitsevia voiteita ja balmeja, mutta olisiko vinkata kasvovedestä ja superkosteuttavasta voiteesta poskien atooppiselle iholle? Ns. vauvalinjoista en ole törmännyt ko. tuotteisiin. Odotan kuumeisesti atopia- beauty guidea talven todennäköisesti pahentaessa oireilua.

  • Suosittelen Essen Sensitive Toneria kerrostaen se sormilla pariin kertaan iholle sekä Hydro Moisturiseria tai Omega Deep Moisturiseria. Pahoittelut, että beauty guiden päivityksissä kestää, mutta haluan tehdä uudelleen huolellisesti!

 5. Olivia

  Moikka! Sellaista mietiskelin, että onko puhtailla 100% kukkaisvesillä yhtälailla (vesi) kosteuttavat ominaisuudet kuin teknisemmillä kasvovesillä?

  • Yhtä kosteuttavia ne eivät ole kuin esimerkiksi aloe veraa, hyaluronihappoa tai sodium PCA:ta sisältävät kasvovedet ja kenties vielä muitakin tehoaineita mukana. En tosin käyttäisi näistä nimitystä tekninen, vaan tehokas. Tekninen tarkoittaisi sitten sellaista, jossa on emulgaattoreita, pinta-aktiivisia aineita ym. tuotteen koostumukseen vaikuttavia aineita, joilla ei ole ihon kannalta mitään merkitystä.

 6. Ulpu

  Hyvä postaus, varmasti monelle selkeyttävä ja hyödyllinen. 🙂

  Iho on kyllä voinut hyvin Whamisan kanssa. Water Creamin voisi kyllä vielä hankkia, Nourishing Cream on ihanan ravitseva, mutta ehkä siihen voisi kevyemmän kosteuttajan vielä laittaa alle. Kasvo”vettä” oon laittanut yleensä pari kertaa ja silloin tällöin teen pidemmän kaavan mukaan. Puhd.öljy on ihana myös, vaikka kyllä mä taidan silti enemmän olla puhd.voide tyttöjä. 🙂 Tänään puhdistin kasvot pitkästä aikaa NYR:n Frankku puhd.voiteella niin voi että, se on ihana, sitä mun tulee pyöriteltyä perusteellisemmim iholle.

 7. Piuska

  Olen miettinyt pystyykö synteettisten merkkien, esimerkiksi Lactolinen kasvovettä yhdistää luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteiden kanssa? Lactoline kasvoveden ainesosat: Aqua, Glycerin, Panthenol, Allantoin, Aloe Barbadensis, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Lactic acid.

 8. Sonja

  Asuin joitakin vuosia sitten Koreassa ja ihastuin korealaiseen ihonhoitoon. Ja korealaiset naiset ovat niin kauniita ja heidän ihonsa yleensä aivan täydellinen, joten jotain perää ihonhoitorutiineissa on 🙂 Luonnonkosmetiikkaa on ollut vain aika heikosti saatavilla, enkä ihan luota merkkien omiin kuvauksiin, mutta olen käyttänyt sellaisia, jotka ovat olleet tarpeeksi lähellä, kuten Belif. Ja olen toteuttanut korealaista rutiinia sitten muilla merkeillä 🙂 Whamisasta en ollut aikaisemmin kuullutkaan ja olen ihastuneena seurannut sen tuloa Suomeen. Laitoin viime viikolla useita minikokoisia tuotteita tilaukseen ja jännityksellä odotan että pääsen kokeilemaan! Tästä ei ole ollut puhetta muistaakseni vielä missään, mutta siis miten ihana visuaalinen ilme Whamisalla on! Niin söpö ja kaunis!

 9. Jenna

  Pahoittelen pitkää postiani, mutta minulla on ihonhoidollinen pulma josta en pääse eroon. Olen mielestäni siirtynyt melko onnistuneesti luonnonkosmetiikkaan, ja saanut herkistyneen sekaihoni kuosiin. Suurin ongelmani on tällä hetkellä nenän ja leuan ihohuokosten sitkeä tukkeutuminen. Käytän päivittäin Lily Lolon mineraalimeikkiäpuuteria. Aamuisin puhdistan Madaran misellivedellä, jonka jälkeen suihkautan runsaasti Essen kasvovettä, laitan Logonan seerumin ja Estelle&Thildin herkän ihon kasvovoiteen. Illalla puhdistan yleensä vaihdellen joko L’Occitanen veden kanssa emulgoitavalla öljyputsarilla, Neild Yard Remediesin ruusubalmilla + musliiniliinalla tai kaksoispuhdistuksella, johon kuuluu Santen granaattiomenaöljy ja Laveran mieti puhdistusmaito + musliiniliina. Tämän jälkeen käytän Madaran misellivettä viimeistelyyn, suihkutan Essen kasvovettä, ja levitän yleensä Patykan silmänympärysvoiteen sekä Patykan ihoöljyn yöksi. Joskus puolitan öljyn määrän ja sekoitan sen Estelle&Thildin kasvovoiteeseen. Koetan kuoria kerran kahdessa-kolmessa viikossa Essen suklaakuorinnalla, sillä herkkä ihoni tuntuu reagoivan pahasti hedelmähappokuorintoihin vaikka käyttäisin Nüggin rauhoittavaa naamiota sen jälkeen. Välillä teen nenälle ja leualle tehopuhdistuksen levittämällä ensin puoleksi tunniksi Cosrx:n mustapäähapponesteen ja sitten muutamaksi minuutiksi Madaran savinaamion. Silti minua vaivaa jatkuvat ihon ja nenän tukkeumat. Teenkö jotain systemaattisesti väärin ihonhoitorutiinissani? Onko niin että näistä ei pääse eroon muuta kuin säännöllisellä kosmetologikäynnillä? Kiitos upeasta blogista ja mahdollisesta vastauksestasi!

  • Ongelma tuskin on ihonhoitorutiineissa. Kosmetologilla kannattaa käydä säännöllisesti ihon puhdistuksessa ja tässä tapauksessa varmasti myös kasvojen lymfahieronta tekisi hyvää, jotta ihon aineenvaihdunnan saa toimimaan. Ongelma on kuitenkin sisäinen ja syynä siihen voivat olla monet seikat ruokavaliosta lähtien. Iho-ongelmiin liittyy aina maksan toiminta sekä suolisto, johon taas liittyy myös mm. pernan toiminta. Ruokavaliossa esim. maidoton ja gluteeniton tarjoaa vain harvoin vastauksia iho-ongelmiin, jos syö paljon omalle kehotyypille sopimatonta ruokaa ja toisaalta tämän hetkinen trendi kylmistä ruoista (mehut, smoothiet, smoothie bowlit, kylmät salaatit jne.) rasittaa pernaa, munuaisia ja maksaa, jotka kaipaavat ympärilleen lämpöä. Lisäksi liikunta ja henkinen hyvinvointi vaikuttavat suoraan suoliston kuntoon, hermostoon, hormonitoimintaan ja sitä kautta ihoon, joten summa summarum: keskittyisin sisäisiin asioihin ulkoisen sijasta, paitsi kosmetologille varaisin ajan saman tien 🙂

 10. Sanna

  Ai että tämä oli hyvä kirjoitus!! Itsekin hyvin usein päätäni pudistellen luen nettipalstoilta kun kuivaihoisia neuvotaan joko hakemaan apteekin perusvoiteen tai nivean sinikantisen tökötin. Kasvovedestä, hoitovedestä tai seerumista ei puhettakaan 🙂 itse olen kauan hoitanut ihoani korealaisen menetelmän mukaan enkä tästä enää luovu!

 11. carita

  Kiitos super hyvästä blogistasi! Tilasin ensi kertaa oheiset Whamisan tuotteet;
  whamisa water cream kosteusvoide,whamisa toner deep deep rich (syväkosteuttava kasvovesi), whamisa cleansing oil (puhdistusöljy) sekä whamisa foam cleansing cream -puhdistusvoide.
  Missä järjestyksessä näitä siis käytetään ja tarviiko käyttää jotain muuta tuotetta väliin?
  Käytän toista luonnonsarjaa ja nämä ostin täytetuotteiksi mutta en tiedä oikeen missä järjestyksessä näitä käytetään ja onko liikaa käyttää noita kaikki kerralla vai eri kerroilla tms?:)

 12. Raisa

  Erittäin valaiseva postaus ja Whamisa kuulostaa kiinnostavalta sarjalta! Sitä tässä kuitenkin mietin, että mihin väliin tuo sebum treatment pitäisi laittaa, jos ajattelisi ensin laittavansa kasvoveden, sitten ehkä tuon water creamin ja sen jälkeen lotion originalin? Ja vieläkö kannattaisi laittaa päällimmäiseksi tuo nourishing cream, vaikkei superkuiva iho olisikaan? Kiitos mahdollisesta vastauksesta!

 13. Tiina

  Moi!
  Kysymykseni liittyy luufinneihin… Viime toukokuun lopussa, käytännössä yhdessä viikossa, suupeilistä alaspäin ilmestyi useita luufinnejä ja siinä ovat pysyneet.
  Olen kohta vuoden käyttänyt Whamisan Toner Deep Richiä ja käytän sitä aika paljon… Monta kerrosta joka päivä. Muutenkin olen noudattunut ohjeitasi ihon kosteutukseen. Sydämellinen kiitos näistä <3
  Omat kokeiluni poistaa niitä ovat tietysti vain pahentaneet tilannetta ja en saa niitä "tyhjäksi". Kosmetologi ei niitä ole pyynnöistäni huolimmatta edes koittanut poistaa. Onko mitään millä ne saisi omin keinoin pois vai onko seuraava vaihtoehto vain mennä lääkärille niitä poistamaan?

  Ps. Nää uudet sivut on kauniit <3 Eikä edellisetkään huonot olleet 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>