Beauty

Luonnonkosmetiikan helmet by Greenlips Beauty

Beauty | 28.1.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Greenlips Beauty, sisältää tarjouksen

Greenlips Beauty on yksi Suomen ensimmäisistä täyden palvelun luonnonkosmetiikkamyymälöistä, joka sijaitseekin Helsingin sijasta Turussa. Greenlips Beauty on perustettu vuonna 2010 ja sen palveluihin kuuluvat laajat ekokampaamopalvelut savivaalennuksesta kasvivärjäyksiin ja leikkauksiin, luonnonkosmetiikkaa käyttävä kauneushoitola ja meikkistudio, kivijalkamyymälä, verkkokauppa sekä oma maahantuonti. Greenlipsin maahantuomia sarjoja ovat mm. Less is Moren kampaamotasoiset hiustenhoitotuotteet, The Ohm Collection, jonka valikoimasta löytyvät dödöt ovat huipputehokkaita, miesten ihonhoitosarja Kaerel ja Abel, 100 % luonnollinen parfyymisarja. Kaikki Greenlipsin maahantuomat sarjat löytyvät täältä.

Greenlips Beautyn naisten missio on tehdä työtä puhtaasti paremman maailman puolesta. Näistä naisista hehkuu sydämellinen ja lämmin energia ja yrityksen kantavia arvoja ovatkin kunnioitus ihmisiä, eläimiä ja luontoa kohtaan. Heidän tavoite on toimia kaikessa toiminnassa rehellisesti, läpinäkyvästi ja eettisesti. Itse en ole päässyt vielä vierailemaan myymälässä fyysisesti, mutta näin yhteistyökumppanin roolissa on kyllä sanottava, että yrityksen arvot välittyvät minulle pelkästään heidän viestinnässään tähän suuntaan.

Greenlipsin verkkokaupasta ja kivijalkamyymälästä löytyy mukava valikoima kohtuuhintaisia luonnonkosmetiikan helmiä, kuten supersuosittu Evolve, RMS Beautyn kulttimeikit, luonnonkosmetiikkameikkien laajimmasta värivalikoimasta tunnettu ammattimeikkisarja Zuii, luksushiustenhoitosarja Rahua, maailman luonnollisin kynsilakkamerkki Kure Bazaar sekä ranskalainen ihonhoitoherkku L’atelier des Délices.

Jotta saisitte hieman laajemman käsityksen Greenlipsin kauneuskattauksesta, kokosin valikoimasta oman TOP 10 suosikkilistani. Greenlipsin naiset hemmottelevat teitä myös todella ihanalla tarjouksella, joka löytyy postuksen lopusta.

Luonnonkosmetiikan helmet TOP 10 by Greenlips Beauty

1. Abel parfyymit

Hollantilainen Abel on 100 % luonnollinen artisaaniparfyymisarja, jonka tuoksut on luonut mestariparfymööri Isaac Sinclair. Abelin Vita Odor -parfyymikokoelma sisältää viisi parfyymiä. Vita Odor tarkoittaa ”elävää tuoksua” ja nämä intiimit, aidot ja uniikit parfyymit heräävätkin eloon iholla. Itselläni kesti poikkeuksellisen pitkään päästä sisälle näihin tuoksuihin, sillä nämä eivät ole helppoja tuoksuja. Kuvailisin itse Abelin parfyymejä sanoilla vivahteikas, syvä, intensiivinen, viipyilevä puhutteleva, elävä, värikäs ja yksilöllinen. Tuoksut todellakin muuttuvat ja elävät iholla. Muistan viime kesän ensi nuuhkaisulta, että en syttynyt kunnolla niistä millekään ja ne tuntuivat kaikki hyvin voimakkailta. Abelin tuoksuissa on kuitenkin jotain, joka jättää muistijäljen. Tuoksuun palaa mielessään yhä uudestaan ja sille saattaakin syttyä täysin vasta jälkikäteen, jopa pitkän ajan kuluttua.

Itse olen tähän mennessä rakastunut kokoelman kahteen tuoksuun: kevyeen ja raikkaaseen Golden Nerolin sekä intensiiviseen, viileän raikkaaseen White Vetiveriin. Minulla oli molemmista tuoksuista ensin 15 ml pikkupullot ja kävin juuri ostamassa White Vetiveristä ison 50 ml pullon, sillä se on vakiinnuttanut paikkansa lempituoksunani. Olen nuuhkinut muut kolme tuoksua nyt pariin otteeseen läpi perusteellisesti ja mieleni tekisi täydentää kokoelmaani vielä yhdellä tuoksulla, mutta omalla kohdallani nämä tuoksut vaativat todella paljon aikaa ja fiilistelyä ennen päätöksentekoa. Minun pitää ikään kuin sisään ajaa nämä tuoksut. Onneksi parfyymeistä on tarjolla Discovery Set, joka sisältää kaikki viisi tuoksua 1,5 ml pikkupulloissa. Aion hankkia tämän seuraavaksi, sillä en taida kyetä päätöksiin muuten. (Vinkkinä, että postauksen lopusta löytyy tarjous, jossa on etuna tuo kyseinen Abelin kokeilupakkaus.)

Abelin parfyymeista poikkeuksellisia tekee myös se, että tuoksut kestävät iholla koko päivän, joka on hyvin harvinaista täysin luonnollisille tuoksuille, koska ne eivät sisällä tuoksun iholle sitovia ainesosia kuten ftalaatteja (yleisimmin käytetty aine on Diethyl Phthalate).

2. Less is More Organic Cologne – Bedtime Stories

Less is More hiustenhoitosarjan toinen perustaja Doris Brandhuber on ammatiltaan kemian tohtori ja aromaterapeutti. Hänen tuoksuosaamisensa pääsee oikeuksiin entistä laajemmin, kun Less is More lanseerasi 10 vuotisen taipaleensa kunniaksi Organic Cologne -tuoksusarjan. Kun näin tuoksukokoelman pakkaukset ensimmäistä kertaa, sain välittömästi deja vun suoraan 90-luvulta: kuinka moni teistä muistaa vielä Date-nimiset tuoksut? Omasta Date-kokoelmastani ehti löytyä vuosien varrella kaikki tuoksut, suosikkini taisivat olla Felicia, Pamela, Susan ja Michelle. Apua, en halua edes tietää kuinka paljon myrkkyjä olen suihkuttanut itseeni jo ala-asteikäisenä! Date-mielenyhtymä ei suinkaan ole huono asia (lähinnä nostalginen) ja Less is More on toteuttanut oman visuaalisen ilmeensä ihanan freesillä, kepeällä ja tyylikkäällä tavalla. Nämä tuoksut ovat kevyitä ja sopivat hyvin niin nuoren ensimmäiseksi tuoksuksi kuin vanhemmallekin. Itse olen ihastunut eritoten Bedtime Stories tuoksuun, jota suihkuttelen vähän joka paikkaan: liinavaatteisiin, ilmaa raikastamaan ja tietenkin ihan hajuvetenä. Sarja sisältää kaikkiaan yhdeksän erilaista tuoksua.

3. RMS Beauty Tinted ”Un” Powder

Universumin paras irtopuuteri löytyy kulttimeikkisarja RMS Beautylta. Pelkästä silicasta ja väripigmenteistä koostuva puuteri on koostumukseltaan henkäyksen kevyt, kuin puuteriton puuteri eli täydellinen meikittömän meikin luomiseen. Käytän itse sävyä 0-1, joka on tarpeeksi vaalea, jotta se ei tummenna meikkipohjaa, mutta hennon sävyn ansiosta se ei myöskään tee ihosta vaaleaa. Kyseisestä puuteristahan löytyy myös pelkkää silicaa sisältävä versio, joka ainakin minun ihollani erottuu hitusen liian vaaleana, vaikka onkin periaatteessa täysin väritön. Hyvän puuterin valmistaminen ei ole rakettitiedettä, sen todistaa RMS Beauty. Sarjalta löytyy myös todella hyvä meikkivoide, täydelliset korostusvärit sekä ihanat lip2cheek värit huulille ja poskille. Löydät koko valikoiman täältä.

4. The Ohm Collection deodorantit

Näistä jauhedödöistä on kohistu ympäri internettiä ja naistenlehtiä eikä suotta: Ohm Collectionin dödöt pitävät hien hajut poissa uskomattoman hyvin ja niiden tuoksut ovat ihanan hennot ja raikkaat. Soodapohjainen dödö ärsyttää valitettavasti joidenkin kainaloita, mutta ne kenelle se sopii ovat kyllä onnekkaita, sillä luonnonkosmetiikkamaailmasta on erittäin haastavaa (ellei jopa mahdotonta) löytää dödöä, joka pitäisi hajut poissa yhtä tehokkaasti eikä sen lisäksi tahraa valkoisten puseroiden kainaloita, kuten rasvapohjaisilla ja monilla nestemäisillä dödöillä tapahtuu helposti. Omat suosikkini seitsemästä eri tuoksuvaihtoehdosta ovat jasmiini ja gardenia (kuvissa on pelkkä gardenia, koska nähtävästi äitini nappasi taannoisella vierailulla jasmiinidödöni omaan käyttöönsä). Vinkkinä, että postauksen lopusta löytyy ihana tarjous, jossa on tuote-etuna Ohmin dödö!

5. Rahua Color Full Shampoo

Less is Moresta tuli uusi supersuosikkini hiustenhoitoon viime vuoden puolella (lue kattava juttu täältä). Kahdesta testaamastani shampoosta kumpikaan ei kuitenkaan aiheuttanut täysin välitöntä ”ah tässä on maailman paras shampoo” -elämystä, vaikka pidin molemmista puteleista. Luksushiustenhoitosarja Rahua on entinen suosikkini, mutta sitten sarjan shampoille tuli vain stoppi omalla kohdallani, kun hiuspohjani alkoi kutista. En ole kokeillut sarjan shampoita uudelleen sen jälkeen, kun kutina on lakannut, mutta nyt tartuin sarjan uutuuteen, värjätyille hiuksille tarkoitettuun Color Full shampooseen. Ja wau! Tämä puteli toimi heti kättelyssä ja ainakaan vielä kolmen käyttökerran jälkeen hiuspohjani ei ole esittänyt vastalauseita uutta tulokasta kohtaan. Shampoo pesee hellävaraisesti ja jättää hiusten pinnalle väriä suojaavan ja kiiltoa tuovan ”kalvon”, joka lienee tuotteen sisältämän kvatin ansiota (kvatit ovat synteettisiä aineita). Shampoon tuoksumaailma on huumaavan ihana ja feminiininen sekoitus gardenian kukkia ja laventelia.

6. L’atelier des Délices Clarity Cellular Cleansing Water

Ranskalainen kauneushoitoloihin suunnattu ihonhoitoherkku L’atelier des Délices on ensimmäinen Suomeen rantautunut moderni luonnonkosmetiikkabrändi ja se olikin luottosarjani vuonna 2012. ADD:n ansiosta sai sanoa hyvästit yrttien tuoksuiselle luonnonkosmetiikalle ja nuuhkutella kermatoffeen, sitruunamarenkipiirakan ja madeleine-leivosten tuoksuista kosmetiikkaa, jonka ihotuntuma oli niin silkkistä, ettei sitä meinannut todeksi uskoa. Sarjassa on useita loistavia tuotteita ja hoitolatuotteet sekä hoitokonseptit ammattilaisille. Ihonhoitotuotteista on pakko nostaa esille vertaansa vailla oleva loistava misellivesi.

En ole misellivesien ylin ystävä, mutta niilläkin on paikkansa. Toisinaan pyyhkäisen misellivedellä ihon puhtaaksi aamuisin ennen kasvoveden kerrostamista tai putsaan sillä naamion rippeet. Hyvä misellivesi ei muodosta vaahtoa eikä kirvele silmiä, jotta sitä voi tarvittaessa tai hätätapauksessa käyttää myös silmämeikin poistoon. ADD:n misellivesi on erinomainen: se sisältää rauhoittavaa ruiskaunokkivettä, jota on käytetty vuosikymmenten (ellei vuosisatojen) ajan mm. silmähauteena, joten se sopii loistavasti tuotteeseen, mitä pitää voida käyttää silmänympärysiholle. Glyseriini kosteuttaa ja aloe vera rauhoittaa, uudistaa ja kosteuttaa ihoa. Pinta-aktiivista ainetta tuotteessa on maltillisesti eikä se muodosta vaahtoa tai puhdista ihoa liian voimakkaasti. Tätä uskaltaa suositella herkällekin iholle!

7. L’atelier des Délices Hydra Body Moisturising Lotion

Saisiko olla toffeekuorrutus vartalolle? – Oi kyllä kiitos! Yksi kaikkien aikojen vartalovoidesuosikeistani on ADD:n toffeen tuoksuinen, kermainen vartalovoide, joka sisältää kosteutta ja ravitsevia öljyjä sopivassa suhteessa talven kuivattamalle ja kiristävälle iholle. Toffeen tuoksu ei ole liian äklö ja voimakas, vaan siinä on ripaus puuterista hentoutta. Voide sisältää rauhoittavaa ja virkistävää sitruunamelissaa sekä ravitsevia aprikoosinkivi-, argan-, manteli- ja saffloriöljyjä, jotka pitävät ihon pehmeänä, sileänä ja joustavana. Minun on pakko vinkata myös sarjan kahvivartalovoiteesta, joka on tehokkaasti kiinteyttävä, energisoiva ja detox-vaikutteinen cappucinon tuoksuinen vartaloherkku. Muistan kun aikoinaan kokeilin ADD:n kahvituotteita ja sille totaaliselle sekoamiselle ei meinannut tulla loppua. Täytynee ottaa sarja vielä laajempaan käsittelyyn, sillä nämä tuoksut tuovat todella nostalgisia ihonhoitomuistoja mieleeni!

8. Less is More Lindengloss Conditioner

Tästä hoitoaineesta olen mesonnut jo useaan otteeseen (ja valitsin sen myös vuoden parhaaksi hoitoaineeksi), mutta en voi jättää sitä pois listalta, kun tehtävänä oli kerran valita parhaat tuotteet. Hiuskuontaloni rakastaa tätä hoitoainetta, koska se selvittää tällä hetkellä jo lapaluihin asti yltävän paksun hiuspehkoni yhdessä hujauksessa ja jättää kutreihin kauniin kiillon. Lindengloss hoitoaineelle löytyy myös pariksi shampoo, jota en ole kokeillut, mutta kenties se olisi sitten shampoosuosikkini sarjasta. Onko joku kokeillut?

9. Less is More Thyme Lacquer

Less is More timjamilakka on käytössäni joka ikinen päivä. Oma pulloni on saatu viime syksynä ja nyt siinä on jäljellä enää pullonpohjat. Tämä hiuslakka kiinnittää kampauksen riittävän hyvin eikä tahmaa hiuksia, jonka ansiosta hiuksia ei tarvitse pestä joka päivä eikä sen poistaminen muutenkaan kaipaa syväpuhdistavia tuotteita. Lakka kuivuu sopivan mataksi eikä siten tee hiuksista rasvaisen näköisiä. Itse myöskin rakastan lakan yrttistä tuoksua, joka ilmeisesti jakaa mielipiteitä, mutta minusta se on ihana! Putelista löytyy myös matkakoko, kuten muistakin Less is Moren tuotteista.

10. Dr. Bronner’s 18in1 Nestesaippua

Listalle viimeiseksi (mutta ei vähäisimmäksi!) tuotteeksi oli pakko ottaa Dr. Bronner’sin legendaarinen kastillesaippua, sillä tässä on timanttinen vinkki, mikäli haluaa pitää kulutuksensa minimissä ja tuottaa mahdollisimman vähän jätettä. Kastillesaippua on tiivistettä, jota voi käyttää ainakin 18 eri tavalla, kuten ihon ja hiustenpesuun, sheivaukseen, hampaiden pesuun, tiskeille, moppaukseen, yleispuhdistukseen, vessan pesuun, lemmikkien pesuun, hedelmien ja vihannesten huuhteluun ja tuholaistorjuntaan. Eli kyseessä on kunnon magic soap ( vai pitäisikö sanoa maailmanparannussaippua?). Tämä vinkkaamani versio on hajusteeton, mutta tuotteesta löytyy myös eteerisillä öljyillä terästettyjä versioita. Löydät kaikki Dr. Bronner’sin tuotteet täältä.

Löytyykö listalta teidän suosikkeja? Onko Greenlipsin valikoimassa sellaisia lempituotteita mitä ei löydä muualta? Entä tuliko vastaan uusia ja kiinnostavia tuttavuuksia?

Tarjous

Kun tilaat Greenlips Beautyn verkkokaupasta vähintään 100 €:lla, saat lahjaksi The Ohm Collection deodorantin (arvo 22,55 €) ja jos tilaat yli 180 €:lla saat sekä The Ohm Collection deodorantin, että Abelin Discovery Setin (sisältää Abelin kaikki viisi parfyymia 1,5ml kokoisissa näytepulloissa, arvo 28 €), arvo 50,55 €. Tarjous on voimassa 11.2.2018 asti. Kirjoita tilauksen yhteydessä kommenttikenttään katjakokko ja mainitse minkä tuoksun Ohmin dödöistä haluat.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,