BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä gua sha

Beauty | Inken purkkinurkka | 24.2.2018 | Inke

Purkkinurkan Inke testailee kosmetiikkauutuuksia ja -vanhuksia isolla intohimolla.

Sitä luulisi, että jos kattavista kosmetiikkavarannoistani löytyy jo muun muassa omat purnukkansa sekä ripsille että rintakehälle, kovin montaa tuotetta ei kaapista enää puuttuisi.

Mutta ei.

Purkkihommat ovat tällä hetkellä kenties paremmalla mallilla kuin koskaan, mutta välineurheilussa minulla oli näemmä vielä parantamisen varaa!

Tämän kevään suurin ihonhoitoilmiö on taittanut melkoisen matkan päätyäkseen lopulta Voguenkin sivuille. Tunnustan olevani tämän trendin kanssa jopa hieman jälkijunassa – kiinalainen lääketiede kun on tästä kohissut jo pari tuhatta vuotta. No mutta, parempi myöhään, kuin ei milloinkaan!

Viimeistään nyt kaikkien kauneusfriikkien huulilla – tai oikeastaan poskilla, leuoilla ja otsilla – on gua sha, eli kiinalainen kehonhuoltoon tarkoitettu jade- tai vaikkapa ruusukvartsikampa.

Kasvohoitoa tehtäessä gua sha -kammalla on tarkoitus sivellä kevyesti painaen kasvoja ja täten aktivoida niiden mikroverenkiertoa sekä lymfakiertoa. Hoidon voitaisiin kai kuvailla olevan jonkinsorttista kasvohierontaa, vaikka kasvojen lastalla veteleminen nyt ei ehkä hieronnaksi yleisesti miellettyä pyörittelyä ja möyhentämistä olekaan. Vielä parempi termi saattaisikin olla kasvojumppa, sillä gua sha -lastalla tehdyn hoidon kerrotaan kiinteyttävän kasvojen lihaksia. Muut motiivit raapata kasvojaan kivisellä lastalla liittyvät ihon kiinteytymiseen ja heleytymiseen, ihon elastisuuden ylläpitämiseen ja parantamiseen, ryppyjen ehkäisyyn ja siloitteluun sekä kaksoisleuan karkoittamiseen.

Ja vaikka kiinnostuksesi heräsikin äsköisten lupausten myötä, jaan teille tähän väliin Voguenkin artikkelissa mainitun varoituksen: ÄLÄ HERRANISÄ GOOGLAA tätä kapinetta ihan vielä! Välinettä tosiaan käytetään myös kehonhuoltoon, jolloin sillä jyystetään kovempaa voimaa käyttäen ja saadaan hyötyjen lisäksi aikaan myös todella rajun näköisiä kokovartalomustelmia. Kasvojen kohdalla tätä ongelmaa ei ole, kunhan pidät näppisi kurissa ja otteen hellänä.

Lastan käyttö on yksinkertaisen rutiinin opeteltuasi helppoa, jonka jälkeen voitkin tehdä hoidon itsellesi ikään kuin puolivahingossa vaikkapa telkkaria katsellessasi. Oman lastani mukana tuli kuvitettu lunttilappu, jonka mukaan gua sha -hoito suoritetaan oikeaoppisesti seuraavasti:

1. Aloita aina kasvojen oikealta puolelta.
2. Sivele kamman kaarevalla puolella kasvoja leuasta poskia pitkin ylös- ja ulospäin suuntautuvin vedoin.
3. Kampaa seuraavaksi samaa leuka-poski-aluetta pientä siksak-liikettä käyttäen.
4. Vedä kamman ”pyrstöosaa” leukalinjaa pitkin keskeltä korvaan päin sivellen.
5. Sivele lastalla ihoa nenänpielestä silmänalusihoa pitkin. Kulmakarvan alta voit kammata kulmakarvan myönteisesti kasvojen ulkoreunaan suunnaten.
6. Kampaa ohimolta ylös- ja ulospäin sivellen.
7. Kuljeta kampaa seuraavaksi otsan ihoa pitkin, keskeltä ulospäin sivellen.
8. Siirry kasvojen vasemmalle puolelle ja tee vaiheet 1-7 sillekin puolen.
9. Juonteiden kohdalla venytä ihoa hellästi ja hiero juonnetta gua shan kärjellä pientä siksak-liikettä tehden.
10. Nyt menee jännäksi: kuljeta lymfanesteet viemäriin. Sen löydät korvan edessä löytyvästä pienestä kuoppakohdasta. Kampaa siis muutama veto kohti tuota kuoppakohtaa ja pyyhkäise seuraavaksi kampaa tuosta kohdasta kaulaa pitkin alas.
+ 1: Minun kampani ohjeet eivät tätä mainitse, mutta rohkaistun väittämään, että eiköhän tällä kannata kaulaakin kammata, ylöspäin suuntautuvin vedoin. Siitä olisi varmasti loogisinta aloittaa, vai mitä?

Gua sha -hoito kannattaa tehdä tietysti puhdistetuille, meikittömille kasvoille, mutta kamman liukumista iholla voi helpottaa laittamalla alle hoitonesteet, -voiteet ja vaikka kasvoöljyn. Kamman puhtaudesta kannattaa toki myös pitää huolta pesemällä se aina käytön jälkeen.

Säännöllisen, pitkäaikaisen käytön tuloksia en pysty suht lyhyen käytön jälkeen vielä raportoimaan, mutta sen tiedän, että kasvokampakäsittelyn jälkeen kasvot kyllä näyttävät hehkuvilta ja ennen kaikkea tuntuvat eloisilta. Gua sha -käsittely on omiaan poistamaan pöhötystä ja turvotusta, ja vaikutustahan voi vielä tehostaakin säilyttämällä kivilastaansa jääkaapissa ja tekemällä hoidon viileällä kammalla.

Gua sha -kampoja löytää internetin syövereistä runsain mitoin, mutta materiaalin aitouteen kannattaa kiinnittää huomiota: kaikki, mikä näyttää jadekiveltä, ei kuulemma ole sitä ollut. Oma, keltaisella silkillä vuorattuun katseenkestävään säilytysrasiaan pakattu kampani on White Lotus -merkin valmistama ja tilattu Cult Beautyltä.

Arvio? Olen koukussa! Ihanaa, että vuonna 2018 trendaa kaiken teknisen ja kemiallisen hifistelyn rinnalla ikiaikainen kapine, joka on oikeastaan vain muotoiltu ja hiottu pala kiveä. Tähän ei tarvitse paljon pattereita vaihtaa. Miinusta kai voi antaa vain siitä, ettei se maadu – hoh-hoh-hoo. Vilpittömästi uskon, että tämän käyttöön sitoutumalla voi saada aikaan suurempia tuloksia kuin yhdelläkään yksittäisellä ihmepurnukalla. Ei pöllömmin yhdeltä kiviläpyskältä, vai mitä?

Kolahtaako gua sha? Kokeilitko jo?

 

 

Avainsanat: