Beauty

Fermentoitua korealaista hiustenhoitoa

Beauty | 25.2.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa

Whamisan ihonhoitotuotteista puhuvat tällä hetkellä kaikki, tuotteet viedään käsistä ja saan viikottain hämmästyneitä kommentteja miten monella ensimmäistä kertaa elämässä ihonhoidolla tulee näkyviä ja merkittäviä tuloksia. Ja kun sarja on ollut Suomessa vasta viime lokakuusta lähtien ja jälleenmyyjiä tulee koko ajan lisää, millainen koreabuumi meillä on vuoden päästä? Tämä on vasta alkua, se on vissi!

Tällä kertaa emme kuitenkaan puhu ihonhoidosta vaan Whamisan hiustenhoitotuotteista, jotka eivät ole yhtään vähemmän päteviä kuin sarjan kasvotuotteet. Hiustuotteiden valikoima on simppeli: kaksi shampoota, yksi hoitoaine, hiuksiin jätettävä hiuseliksiiri sekä hiuspohjan hoitoon tarkoitettu hiusvesi. Kaikki tuotteet ovat kertakaikkiaan loistavia! Ja kun alkuviikosta kiroilin luonnollisista hoitoaineista niin jotenkin ihmeen kaupalla Whamisa on onnistunut tässäkin täydellisesti ilman kompromisseja raaka-aineissa, joka on hämmästyttävää.

Whamisan shampoot ovat sulfaatittomia (sulfaatit aiheuttavat itselleni ja monelle muulle hiuspohjan kutinaa) ja niiden pinta-aktiiviset eli pesevät aineet ovat mietoja ja hellävaraisia. Siitäkin huolimatta shampoot vaahtoavat hyvin, niiden pesuteho on hyvä ja hiukset puhdistuvat kunnolla. Shampoot eivät sisällä lainkaan puhdistettua vettä, vaan se on korvattu hiuspohjaa kosteuttavalla ja rauhoittavalla ohransiemenuutteella.

Kuivien hiusten ja hiuspohjan shampoo sisältää ohransiemenuutteen lisäksi aloe veraa, hasselpähkinä- ja cameliaöljyä jotka kosteuttavat ja ravitsevat hiuspohjaa. Fermentoidut kaura-, ohra-, soija-, seesaminsiemen- ja kurkumauutteet lisäävät shampoon hoitavaa, kosteuttavaa ja ravitsevaa vaikutusta. Shampoon hapan pH (4,5) auttaa hiuspohjaa pysymään tasapainossa ja tukee sen tervettä bakteerikantaa. Salvian ja seetrin eteeriset öljyt ehkäiset hilsettä ja tukevat päänahan hyvinvointia.

Shampoopullon pohjalla kelluvaa juurakkoa ei kannata säikähtää; se on kaiketi kurkumaa (tai jonkin muun shampoon sisältämän kasvin juuri). Shampoo maksaa 44,90 €, mutta se on pakattu puolen litran pulloon ja kestää useita kuukausia (vrt. yleensä shampoot myydään 200 ml pulloissa). Vaikka vaahtoavuudella ei olekaan merkitystä pesutehon kannalta, sen ansiosta shampoo on riittoisampaa, levittyy hiuksiin tasaisemmin ja lisää käyttömukavuutta.

Rasvaisten hiusten shampoossa tehoaineena toimivat omenauute, fermentoidut riisi-, kaura-, mungpapu-, inkivääri- ja seesaminsiemenuutteet sekä piparminttuöljy ja mentoli, jotka ehkäisevät hilsettä, liiallista talintuotantoa, vahvistavat hiuksia, edistävät hiusten kasvua ja tasapainottavat hiuspohjan toimintaa. Hasselpähkinä- ja cameliaöljyt kosteuttavat ja pehmittävät hiuksia. Myös tämän shampoon pH on 4,5. Rakastan rasvaisten hiusten shampoossa sen ihanan viilentävää ja hiuspohjaa rauhoittavaa vaikutusta, jonka vuoksi se on kahdesta shampoosta oma suosikkini, vaikka pesutehossa ei olekaan mielestäni mitään eroa. Myös tämä puolen litran shampoo maksaa 44,90 €.

Kuten ehdin alkuviikosta päivitellä, Whamisan hoitoaine on ihmeellistä kamaa ollakseen täysin luonnollinen; se ei sisällä kvattia tai kvatin kaltaista ainetta, jotka tekevät hiuksen pinnalle sileän ja suojaavan kalvon ja auttavat takkuja selviämään helpommin. En kerta kaikkiaan keksi muuta selitystä loistavalle koostumukselle ja teholle kuin fermentoidut raaka-aineet, sillä ne ovat koostumukseltaan ”limaisia”. Hoitoaine on täyteläistä, mutta se ei tunnu hiuksiin levitettäessä ”mitättömältä”, kuten kvatittomat hoitoaineet yleensä. Kun ainetta puristelee hiuksiin, se ”rutisee” ihanasti ja koostumus muuttuu tavallaan runsaammaksi ja auttaa selvittämään hiuksia. Hoitoaineen kvatittomuuden tuntee kyllä, mutta hiuksista tulee silti helposti selviävät ja ihanan pehmeät.

Myös hoitoaineessa vesi on korvattu ohransiemenuutteella. Argan- ja oliiviöljyt kosteuttavat, ravitsevat ja pehmittävät hiuksia. Aloe vera, rohtokalmojuuri sekä fermentoidut ohra-, kaura-, soija-, mungpapu-, riisi- ja seesaminsiemenuutteet lisäävät hoitoaineen ravitsevaa tehoa, joka ehkäisee kaksihaaraisia, hiuslatvojen kuivumista ja haurastumista. Hoitoaine maksaa 41,90 € ja se on pakattu 300 ml tuubiin. Sanoisin, että yhtä Whamisan shampoopulloa kohtaan kuluu kaksi tuubia hoitoainetta. Oma hoitoaineeni loppui juuri ja shampoopullo on puolessa välissä.

Scalp Tonic hiusvesi on myös ihan ehdoton suosikkini, sillä se rauhoittaa ja viilentää hiuspohjan välittömästi ja ihanan kihelmöivä tunne kestää pitkään. Hiuspohjani rakastaa kaikkea viilentävää, koska se on taipuvainen kutinaan.

Hiusvesi on todella hoitava, sillä heti raaka-aineluettelon alussa on litania fermentoituja uutteita, kuten kauraa, riisiä ja soijaa – eli tuote on niin sanotusti täyttä tavaraa. Lisäksi se sisältää ohransiemenuutetta ja fermentoitua ohraa, mungpapu-, adsukipapu- ja sipuliuutteita, fermentoitua seesaminsiemen- ja kurkumauutetta sekä mentolia. Hiusvesi ehkäisee liiallista talintuotantoa ja hilsettä, pitää hiuspohjan raikkaana, ehkäisee hiustenlähtöä vahvistamalla hiusjuuria sekä kosteuttaa ja ravitsee hiuspohjaa. Pullossa on kätevä annostelunokka, jonka avulla tuotetta on helppo suihkuttaa jakauksittain suoraan hiuspohjaan eikä sitä mene hukkaan. Hiusvesi maksaa 39,90 € ja on pakattu 60 ml pulloon. Tuote kestää käytössä useita kuukausia.

Hair Essence hiuseliksiiri on joukon riittoisin tuote, en itse meinaa saada sitä kulumaan sitten millään! Tämä hiusten oma essence on hiuksiin jätettävä tehohoito, joka suojaa hauraita ja vaurioituneita hiuksia sekä tuo hiuksiin kiiltoa jättämättä niitä rasvaiseksi. Eliksiiri sisältää ohran- ja soijansiemenuutetta, arganöljyä, rohtokalmojuurta, aloe veraa, mungpapua sekä fermentoitua ohra-, kaura- ja seesaminsiemenuutetta eli samoja tehoaineita kuin muissakin hiustuotteissa, mutta eliksiirin ansiosta ne jäävät vaikuttamaan hiuksiin. Tuotetta hierotaan kosteisiin hiuksiin hyvin pieni määrä eikä sitä huuhdota pois. Eliksiiri maksaa 41,90 € ja on pakattu 120 ml pulloon. Veikkaan oman pulloni kestävän yli vuoden päivät.

Jos olet jo ihastunut Whamisan ihonhoitotuotteisiin, suosittelen lämpimästi ottamaan seuraavan askeleen hiustuotteiden saralla, en usko, että tulet pettymään. Toivottavasti valikoima laajentuisi vielä muotoilutuotteilla, kuten hiuslakalla ja muotovaahdolla.

Lopuksi ilmoitusluontoinen asia: Whamisa on juuri lanseerattu Stockmannille ja sarjan kauneuslähettiläänä vierailen Stokkalla kahteen otteeseen kertomassa korealaisesta ihonhoidosta sekä demoamalla kuuluisan 7 Skin Methodin, joka on todellinen ihonhoidon game changer -menetelmä. Tule kuulemaan lisää ja tapaamaan minua Helsingin Stockmannille lauantaina 3.3.2018 klo 11-13 sekä torstaina 8.3. klo 17-19.

Oletteko jo kokeilleet Whamisan hiustenhoitotuotteita?

Tutustu Whamisaan lisää lukemalla kaikki kirjoitukseni sarjasta täältä.

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , ,