Beauty

Viikon purkki: Kjaer Weis Pressed Powder

Beauty | 27.2.2018 | Katja Kokko

Viime viikon purkki nostatti minussa kitkeriä tunteita, joten tasataan tilannetta tällä viikolla todellisella timantilla. Eräs lukija ehdotti, että nostaisin joka toinen viikko esiin tuotteen josta pidin ja joka toinen viikko hudin. Harvoin kuitenkaan oikeasti petyn täysin mihinkään, koska pystyn päättelemään raaka-aineluettelosta melko paljon pidänkö tuotteesta (kuten viime viikollakin) ja luonnollisesti tulee jätettyä sellaiset ostokset välistä (paitsi viime viikolla, kun oli pakko uhmata huonoja aavistuksia ja köyhtyä 150 €). Mutta kyllä niitä keskinkertaisuuksia ja pienoisia pettymyksiä sattuu kohdalle silloin tällöin ja tälläkin hetkellä kaapissa on pari sellaista. Nyt on kuitenkin luvassa pelkkää tähtisadetta ja ilotulituksia.

Tämän viikon purkki on Kjaer Weisin Pressed Powder kivipuuteri

Kohderyhmä: luonnonkosmetiikkaa käyttävät, kauniita purkkeja rakastavat sekä selektiivisen (myös synteettisen) kosmetiikan käyttäjät, jotka seuraavat trendejä.

Mille ihotyypille sopii: kaikille ihotyypeille

Miten markkinoidaan: hienojakoisella koostumuksella, joka jättää huomaamattoman lopputuloksen. Ekologisella täyttöpakkauksella ja tyylikkäällä ulkoasulla.

Mitä sisältää: 

Mica, Kaolin, Oryza Sativa (Rice) Powder·, Perlite, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil·, Coconut Alkanes, Hydrogenated Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Coco-Caprylate/Caprate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil·, Camellia Sinensis Leaf Extract, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax·, Gallic Acid, Glyceryl Stearate, Talc*, CI 77491 (Iron Oxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide).

Melko monissa kivipuutereissa näkee micaa ja riisijauhetta, mutta en muista törmänneeni puuteriin, jossa olisi kaoliinia eli savea. Incissä on myös talkkia, mutta Kjaer Weis ilmoittaa, että puuteriin ei ole lisätty talkkia, vaan se sisältää pieniä talkkijäämiä, joita esiintyy luonnostaan mineraalipigmenteissä. Itseäni talkki ei häiritse kiinteässä tuotteessa, jota käytetään iholle hyvin pieni määrä. Öljyt ja vahat auttavat puuteria pysymään kiinteänä.

Arvio tuotteesta: kirkkaasti paras kivipuuteri, mitä olen ikinä elämässäni kokeillut. Päihittää muistikuvat kaikista synteettisen puolen ammattimeikkisarjojenkin puutereista mennen tullen. Lopputulos on täysin huomaamaton, aivan henkäyksen kevyt, eikä puuteri muuta meikkivoiteen väriä mitenkään. Kjaer Weisiltä ei tosin voi odottaa enää mitään muuta kuin priimaa.

Kjaer Weisin pakkaukset ovat myös edelleen upeinta, mitä koko luonnonkosmetiikan meikkirintamalla on nähty: elegantit ja painavat metallirasiat ovat mielestäni tyylikkäämpiä kuin monilla synteettisen kosmetiikan selektiivisillä merkeillä ja sarja onkin myynnissä Violet Greyn ja Net-A-Porterin kaltaisissa luksusputiikeissa kaiken synteettisen kosmetiikan rinnalla alleviivaamatta itseään luonnolliseksi. Rasia ei nuhjaannu ikävän näköiseksi käytössä, vaan ainakin itselläni ne ovat säilyttäneet hohtonsa enkä ole saanut yhtään rasiaa hajalle. Täyttäpakkauksen metalliosan voi heittää metallinkeräykseen ja myyntipakkaus menee pahvinkeräykseen. Kerrankin ekologisuus ja supertyylikkyys on saatu yhdistettyä samaan tuotteeseen.

Puuteriin on saatavilla myös oma puuterisivellin, joka on vegaaninen ja viistopään ansiosta hyvin muotoiltu. Siveltimessä on lyhyt varsi, joten se mahtuu hyvin meikkipussiin.

Arvosana asteikolla 1-10: 10

Hinta-laatusuhde asteikolla 1-10: 10 (täyttöpakkaus tulee aina huomattavasti edullisemmaksi)

Käytätkö koko purkin loppuun: ehdottomasti! Tosin puteli tulee varmasti kestämään omalla puuterin käytölläni ainakin pari vuotta.

Ostaisitko uudelleen: ehdottomasti, etenkin kun saatavilla on täyttöpakkauskin. Tuskin ostan enää ikinä minkään muun merkin kivipuutereita!

Mistä voi ostaa: 

Jolie, puuteri säilytysrasialla 52 €

Täyttöpakkaus 32 €

Puuterisivellin 41 €

Löydät kaikki viikon purkit täältä.

Oletteko jo kokeilleet uutta puuteria?

Tuote saatu blogin kautta

Kuva Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,