Body & Mind

Alkuvuoden parhaimmat

Body & Mind | 21.1.2020 | Katja Kokko

Mitä alkuvuoteeni kuuluu? No ainakin kiinalaista lääketiedettä, LED-valohoitoa ja astrologiaa. Hyvää iltapäivää hihhuliuutisista.

Ennen joulua tuntui tapahtuvan energianmuutos, joka on ainakin itselläni tuntunut niin kehossa kuin arkielämässäkin. Viime vuosi oli suurten muutosten vuosi ihan jokaisella elämän osa-alueella. Muutokset olivat pelkästään hyvään suuntaan, mutta jokainen niistä edellytti valtavan paljon henkistä ja fyysistä työtä.

Tunnen itse eläväni vahvasti linjassa sisimpäni kanssa, joten en osannut ajatella, että viime vuodessa olisi ollut mitään varsinaisesti haastavaa tai raskasta, vaikka läpi vuoden tunsinkin tietynlaisen tahmeuden energioissa ja välillä mentiin aika syvissä vesissä. Kun sitten ennen joulua kaikki shiftasi, tunsin kuin minussa olisi käynnistetty moottori uudelleen ja tajusin kuinka paljon viime vuodessa olikin raskasta energiaa ja miten lähellä akkujen tyhjentyminen oli loppuvuodesta, jolloin onneksi löin tietokoneen kiinni, pakkasimme kimpsut ja lähdimme kuukaudeksi lomalle.

Tämä vuosi alkoi valtavan kauniissa, kirkkaissa, innostavissa, kevyissä ja uudenlaisissa energioissa. Aloitin reilu viikko sitten 3,5 vuotta kestävät opinnot Suomen Kiinalaisen lääketieteen Akatemiassa, josta valmistun akupunktiohoitajaksi. Olen todella innoissani mitä kaikkea saan ammennettua opinnoista kauneudenhoitoon ja Yin Your Skinin® jatkoksi. Kuukauden päästä pääsemme nauttimaan vielä toisesta parin viikon joogaretriitistä Intiassa, mutta sen jälkeen reissailutkin menevät uusiksi pitkäksi aikaa, sillä opiskelut ovat etusijalla.

Tämä vuosi tulee keskittymään hyvin vahvasti opintoihin sekä Yin Your Skiniin® ja gua shaan. Yin Your Skin® verkkokurssin ostaneilla on myös mahdollisuus tulla minulle gua sha kasvohoitoon, joka on täysin uniikki kokonaisuus, paljon enemmän kuin ”kasvohoito”. Yleensä kasvohoidot keskittyvät ulkoisiin tuotteisiin ja varsinainen hieronta jää lyhyeksi suhteessa hoidon kestoon, mutta tässä hoidossa on aivan päinvastoin ja se on kuin rentouttava ”workout” kasvoille, jossa yhdistyvät kosmeettinen gua sha, kasvorefleksologia, Reiki ja sound healing. Kurssilaiset saavat myös kiinalaisen lääketieteen opintojeni edetessä mahdollisuuden päästä kokeilemaan esimerkiksi kasvodiagnostiikkaa, kuivakuppausta ja niiden yhdistämistä ihonhoitoon. Tässäkin siis yksi hyvä syy tulla mukaan Yin Your Skin® kurssille!

Paljastinkin jo loppuvuodesta, että olen suunnittellut myös gua sha välinettä, joka on kuin tämän hetkisten välineiden fuusio – siinä yhdistyy kaikkien kokeilemieni välineiden parhaat puolet ja kaikki se, mitä olen itse aina jäänyt kaipaamaan täydelliseltä välineeltä. Uusi gua sha väline on varmasti etenkin ammattilaisten sekä kaikkien hifi-gua shaajien mieleen. Tällä hetkellä hiomme vielä tehtaan kanssa välineen oikeaa kokoa ja se tulee myyntiin loppukeväästä. Ammattilaisista puheenollen, saan todella paljon kyselyitä kosmeettisen gua shan ammattilaiskoulutuksista. Ensimmäinen koulutus on huhtikuussa kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille ja kosmetologeille tarkoitettu koulutus tulee puolestaan elokuussa. Vaikka tämä vuosi ei olekaan yhtä kiireinen kuin viime vuosi, meinaavat viikonloput koulutuksia varten loppua silti kesken, varsinkin, kun koti on nykyisin täällä Lontoossa.

Kodista tulikin mieleeni, sain juuri pre-settled statuksen Englantiin. Vaikka se onkin vain yksi paperi, status helpotti henkisesti juurettomuuden tunnetta, joka vaivasi viime vuonna ja kyllä se tuntuu edelleenkin toisinaan. Muuton vuoksi on täytynyt tehdä isojakin kompromisseja. Jos nyt asuisin Suomessa, nikkaroisin esimerkiksi omaa hoitolaa pystyyn jo kovaa vauhtia. Täällä se ei tulisi mieleenkään.

Kehitän hoitovalikoimaa kevään mittaan ja mukaan tulee myös LED-valohoito, josta on apua erityisesti aknen, ryppyjen ja veltostuneen kudoksen hoidossa. Tilasin pitkän harkinnan jälkeen ammattikäyttöön tarkoitetun LED-valohoitolaitteen, josta löytyy myös lähi-infra. Olen hoitanut infrapunalla nyt selkääni ja lihaskolotuksia. Vakuuttava vekotin, joka perustuu täysin tutkittuun tieteeseen, toisin kuin moisesta valohömpötyksestä voisi ensialkuun kuvitella.

Palatakseni vielä alkuvuoden energioihin. Olen käynyt jo vuosien ajan jokaisen vuoden alussa kattavassa astrosessiossa astrologi Kirsi Halla-Seppälällä. Vuosi vuodelta astrologia on tullut tutummaksi ja ymmärrykseni siitä on syventynyt omien kokemuksieni kautta. Parin viime vuoden sessiot ovat olleet ihan omilla leveleillään, kun tuntuu, että puhumme Kirsin kanssa samaa kieltä ja tavoitan hänen sanansa todella hyvin.

Yksi parhaimmista asioista tänä vuonna oli (ennen kuin pääsimme edes katsomaan mitä kartallani tänä vuonna tapahtuu) Kirsin pitkä alustus henkilökohtaisesta kuunsolmulinjastani. Sen alasolmu kertoo millaisilla valmiuksilla olen tullut tähän elämään ja mikä ei palvele enää sieluani tai mistä sieluni ei saa enää täyttymystä. Yläsolmu kertoo puolestaan sen, mikä on sieluni tehtävä, mitä tulin tänne tekemään ja mitä oppimaan.

Tiedättekö, kun aina sanotaan, että uralla tai siinä mitä haluaa tehdä pitäisi keskittyä vain yhteen asiaan ja tulla siinä superhyväksi? Minua tuo ajatus on ahdistanut aina ja olen jopa joskus potenut siitä tietynlaista ”syyllisyyttä”, että olenko jotenkin luonnevikainen, kun vaikuttaa siltä, että elämä tarjoaa minulle koko ajan uutta ja mielenkiintoista opittavaa ja mitä enemmän opin, sitä innostuneemmin yhdistelen erilaisia asioita keskenään, kun näen niiden väliset yhteydet.

Tänä vuonna Kirsi aloitti session kertomalla, että minun kuun yläsolmuni on uran ja ammatin alueella ja siellä ei ole vain yhtä asiaa, vaan monta, joka on harvinaista. Se tuntui todella hyvältä ja voimauttavalta, vaikka sisimmässäni olenkin tiennyt, että se mitä teen, on elämäntehtäväni täällä. Jakaa tätä kaikkea teille. Ja vaikka katsoessani taaksepäin, näen miten paljon olen tehnyt, niin vasta nyt tuntuu siltä, että pohja on luotu ja ollaan asian ytimessä. Siksipä oli hämmästyttävää kuulla, että olen saapumassa aikaan, jossa kollektiiviset kuun- ja auringonpimennykset (jotka tapahtuvat kuunsolmulinjalla) alkavat tapahtua minun henkilökohtaisella kuunsolmulinjallani. Soimme siis niin sanotusti universumin kanssa samaa säveltä.

Noniin, hihhuliuutiset päättyivät tältä erää! Upeaa alkuvuotta! Millaiset on näkymät teillä tähän vuoteen?

Ps. Piti vielä vinkata, että bongasin Johanna Gullichsenilta loistavan pikkupussukan gua sha välineiden säilyttämiseen!

Avainsanat: , , , , , , ,