Astrologia

Suurta ja sujuvaa – Uusikuu Vesimiehessä

Astrologia | 24.1.2020 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 24.1. – 22.2.2020

Moni on kokenut tässä vuodenvaihteen tuntumassa aivan selkeän muutoksen energioissa. Ikään kuin pitkän puristuksen ja raskaan taakan kantamisen jälkeen olisi saanut heittää painon harteiltaan, suoristaa selkänsä ja vetää syvään, keuhkojen täydeltä raikasta ilmaa. Pelkkää viheltelyä ja kukkakedoilla tanssimista tämä vuosi ei lupaa, mutta silti, jotain on perustavanlaatuisesti muuttunut, ja se jokin tuntuu aika ihanalta, jännittävältä ja kutsuvalta. Tässä vuodessa on todella iso kasvun, laajentumisen ja toteuttamisen energia. Iso pyörä lähtee liikkeelle monen elämässä, ja asioita alkaa tapahtua ihan eri tahtiin ja eri mittakaavassa kuin koskaan aikaisemmin. Parhaimmillaan tämä vuosi on suuren avautumisen, havahtumisen, luomisen ja vastaanottamisen aikaa.

Vuoden 2020 ensimmäinen uusikuu on tulevaisuuteen suuntautuneessa, innovatiivisessa ja uudistusmielisessä Vesimiehessä. Vesimies on paradoksaalinen merkki, jota on toisinaan vaikea ymmärtää. Samalla kun se edustaa yksilöllisyyttä, itsenäisyyttä, vapautta ja omaehtoisuutta, se on kuitenkin syvästi yhteisöllinen ja suuntautunut yhteiseen hyvään. Vesimies puhuu ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja maailmanrauhan puolesta, sillä on eettinen pyrkimys yhdistää kaikki rodusta, sukupuoli-identiteetistä, uskonnosta, ulkonäöstä, iästä ja kansalaisuudesta huolimatta, ja rakentaa maailmaa jossa ryhmän etu menee yksilön edun edelle. Humanitaarisena ja suvaitsevaisena maailmankansalaisena Vesimies haluaa uskoa tulevaisuuteen, jossa saamme kaikki olla erilaisia ja silti yhtä arvokkaita.

Uudenkuun kartalla on hyvin idealistinen ja hyväntahtoinen tunnelma. Rakkausplaneetta Venus on yhtymässä rakkauden korkeinta ulottuvuutta edustavaan Neptunukseen myötätuntoisessa ja lempeässä Kalojen merkissä. Tämä voi ilmentyä henkilökohtaisessa elämässä korostuneen romanttisena ja luovana virtauksena, ja mahdollisuus syvään henkiseen yhteyteen sekä sydämen avautumiseen on nyt aiempaa laajemmin tarjolla. Tämä uudenkuun aika on saanut aivan ihastuttavan yhdistelmän sydämellisyyttä ja kirkasta tietoisuutta. Hämmästyttävä salamaoivallus tai näkökulman muuttuminen jonkin asian suhteen voi tuoda taianomaisen ratkaisun johonkin vaikealta tuntuneeseen tilanteeseen.

Uudistuspainetta edustava Uranus on voimakkaassa kulmassa Aurinkoon ja Kuuhun korostaen entisestään Vesimiehen vallankumouksellista ja kapinallista luonnetta. Ajassa on intensiivinen tarve vapauteen, aikansa eläneiden sovinnaisten arvojen kuoppaamiseen, irtiottoihin ja eteenpäin menemiseen. Uranus rasvaa ajan rattaita nyt niin reippaalla kädellä, että suunta saattaa unohtua kun vauhdista ja muutoksesta tulee itsetarkoitus. Tämä kuunkierto on hyvin aktivoiva ajanjakso. Voit saada huikeita ideoita, tuntea elämän levottoman sykkeen, ja turhautua kaikkeen mikä jollain tavalla tuntuu rajoittavan, hidastavan tai pidättelevän sinua. Ajassa on nyt kovin hektinen sävy, eikä harkinnasta tai kärsivällisyydestä tietoakaan.

Ei epäilystäkään siitä, että tämä on nyt rohkean aloittamisen ja luomisen aikaa. Sydämen ohjauksessa suuntaamme kirkkaan lasersäteen kaltaisen fokuksen siihen mikä on nyt tärkeää, ja elämä puhaltaa liekkiin minkä kerkeää. Aloita nyt. Tee nyt. Uskalla nyt. Avaa siivet ja näe miten elämä kantaa kevyemmin ja korkeammalle kuin ikinä osasit kuvitellakaan.

Ajankohtaiset teemat: vapaus, yksilöllisyys, itsenäisyys, riippumattomuus, uudistukset, äkilliset ja yllättävät muutokset, irtautuminen vanhasta, salamaoivallukset, kirkas visio, sähköistyminen, innostus, idealismi, neronleimaus, kekseliäisyys, innovatiivisuus, tulevaisuuteen suuntautunut toiminta, hyväntahtoisuus, humanitaarisuus, yhteinen hyvä

Uudenkuun kartalla: Aurinko ja Kuu yhtymä Ceres ja Merkurius, neliö Uranus ja sekstiili Khiron. Pluto yhtymä Saturnus ja Ceres. Neptunus yhtymä Venus ja neliö Mars. Jupiter sekstiili Venus.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 24.1. Uusikuu 5° Vesimiestä, 3.2. Merkurius siirtyy Kaloihin, 7.2. Venus siirtyy Oinaaseen, 9.2. Täysikuu 20° Leijonaa, 16.2. Mars siirtyy Kauriiseen, 17.2. Merkurius alkaa perääntyä 13° Kaloissa, 19.2. Aurinko siirtyy Kaloihin, 20.2. Jupiter sekstiili Neptunus, 23.2. Uusikuu 5° Kaloja.

Avainsanat: ,