Beauty

Hittejä hutiostosten sijaan – tärpit luonnonkosmetiikkaviidakkoon

Beauty | 20.5.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Jolie

Oletko uusi luonnonkosmetiikan käyttäjä, etkä tiedä miten löytää sopivat tuotteet edellisten suosikkien tilalle, kaipaatko kenties vaihtelua purkkiarsenaaliisi, vai ohjaako uudenlainen arvomaailma valintojasi? Jolien Brand Hopping -kampanjan ansiosta voit tutustua uusiin merkkeihin ja tuotteisiin edullisesti.

Joliessa alkoi tänään hillittömän hyvä kampanja, joka on voimassa sunnuntaihin 24.5.2020 asti. Kampanjan nimi on Brand Hopping – nyt jos joskus on mainio tilaisuus kokeilla uusia tuotemerkkejä tai tutustua ylipäätään luonnonkosmetiikkaan, jos se on vielä itselle vierasta. Alennuksessa ei ole vain yksittäisiä tuotteita, vaan kokonaisia tuotemerkkejä ja joukosta löytyy ihan mieletön määrä omia lempimerkkejäni, joiden tuotteet tunnen kuin omat taskuni.

Kokosin listan suosikeistani mahdollisimman monipuolisesti erilaisia käyttäjiä ajatellen ja etenkin niille, jotka ovat eksyksissä luonnonkosmetiikan viidakossa eivätkä ole onnistuneet löytämään hyviä tuotteita. Toivottavasti tämä auttaa teitä hyvien tuotteiden löytämisessä hutiostosten sijasta! Klikkaamalla tuotemerkin nimeä tai tuotteiden nimeä, pääset suoraan verkkokauppaan (tekstin lomasta ei välttämättä tajua, että ne ovat linkkejä.) Mainitsemieni merkkien lisäksi alennuksessa on muitakin merkkejä, kannattaa siis tarkistaa kaikki kampanjaan kuuluvat merkit Jolien sivuilta.

Madara -30 %

Kenelle: sille, joka on vaihtanut jo ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikkaan, mutta pihtailee vielä meikkien vaihdossa, koska ei ole löytänyt luonnonkosmetiikasta laatukriteerit täyttäviä vastineita. Madaran meikit ovat järkyttävän hyviä. Niiden myötä ei ole enää puolta puhettakaan, etteikö luonnonkosmetiikan kriteerein osattaisi formuloida huippuluokan meikkejä. Nämä meikit menevät vaativimmankin seulan läpi.

Kokeile ainakin näitä:

Skin Equal Soft Glow meikkivoide: täydellisen hinta-laatusuhteen meikkivoide, joka levittyy kasvoille hämmentävän tasaisesti ja peittävyyttä on helppo säännöstellä kevyestä todella peittävään. Jättää iholle samettisen pinnan, joka ei ole liian kuiva eikä liian kiiltävä. Lisäksi kestää iholla täydellisesti koko päivän. Väriskaala on laaja ja sävyt eivät ole liian punaisia – kuten monissa muissa luonnonkosmetiikan meikkivoiteissa. Itse käytän sävyä 40.

Luminous Perfecting Concealer peitevoide: tässä peitevoiteessa on upea koostumus ja se on parhaimmillaan erityisesti silmien alla ja kasvojen keskiosassa. Peittävyys on loistava ja tuote ei korosta silmien alta kuivuutta tai ryppyjä. Hyvä peitevoide on meikkituotteiden a ja o – se pelastaa ne päivät, kun tekisi mieli vetää paperipussi päähän. Itse käytän sävyä 35.

Cosmic Drops: nämä hohdetipat kuultavat avaruuteen asti, hienostuneesti ja ilman discopalloefektiä. Runsas kuulto mahdollistaa pienen määrän käytön, jonka ansiosta meikkipohja ei ala kasaantua epämääräiseksi sohjoksi – tämä on ongelmana tuotteissa, jotka eivät kuulla tarpeeksi. Pikku tippa näitä taikatippoja riittää tuomaan kauniin hohteen poskipäille, amorinkaareen ja nenänvarteen. Tipat toimivat erinomaisesti myös meikkivoiteeseen sekoitettuna ja itse käytän pronssinhohtoisia tippoja aurinkopuuterin paikalla. Omassa käytössäni ovat sävyt Chromosphere ja Meteorite.

Venom Hydrating Lip Gloss huulikiilto: taivaallisen koostumuksen huulikiilto, jota ei ole pilattu glitterillä eikä se kuivata huulia. Kauniit, neutraalit sävyt, joista tekee mieli kerätä koko värisuora. Omat suosikkini ovat sävyt Vegan Red, Magnetic Nude ja Vinyl Hood – joista viimeisin on uusin lisäykseni kokoelmaan ja olen täysin hurahtanut hillitysti purkkapinkkiin sävyyn.

True Organic of Sweden -20 %

Kenelle: sille, joka on pettynyt kerta toisensa jälkeen luonnonkosmetiikan deodoranttien tehoihin ja tämä on viimeinen oljenkorsi.

Kokeile ainakin tätä:

Undercover Agent dödö: olenkin kirjoittanut tästä dödöstä postaukseen, johon olen koonnut luonnonkosmetiikan dödöjen parhaimmiston. Itselläni on nyt meneillään kolmas puteli tätä ja en voisi olla tyytyväisempi sen tehokkuuteen ja neutraaliin tuoksuun – myös Riksuli käyttää tällä hetkellä tätä dödöä! Aktiiviaineissa yhdistyvät kaksi tehokasta ja luonnonkosmetiikassa suosittua dödö-aktiivia: sooda ja luonnolliset alumiinisuolat. En ole koskaan aiemmin törmännyt dödöön, jossa sooda olisi nestemäisessä dödössä – yleensä soodadödöt ovat voidemaisia, jotka tehokkuudestaan huolimatta tuppaavat tahraamaan vaatteita. Monella sooda myös ärsyttää kainaloiden ihoa, mutta tässä soodan määrä on niin pieni, että tuote voi hyvinkin sopia sellaisille, jotka ovat aiemmin saaneet reaktion soodadödöstä. Mahtava tuote, en voi kylliksi suositella!

Urang -20 %

Kenelle: K-beautysta kiinnostuneille, jotka haluavat tuotteiden olevan luonnonkosmetiikkaa. K-beauty faneille ja laadukasta kosmetiikkaa arvostaville, joille luonnollisuus ei välttämättä ole tärkeää. Selektiivisen kosmetiikan käyttäjille, jotka haluavat vaihtaa luonnonkosmetiikkaan, mutta eivät ole vielä löytäneet tehokkaita tuotteita. Vaativille kuluttajille, jotka haluavat näkyviä tuloksia.

Kokeile ainakin näitä:

Pink Everlasting Ampoule kollageeniseerumi: pakko se on sanoa, oli postaus maksettu tai ei, että ei ole tämän seerumin voittanutta. Aivan ykkösseerumi ollut jo pitkään eikä kiikarissa näy mitään, mikä voisi tämän potentiaalisesti päihittää. Syynä raaka-aineet: italianolkukukkavesi (ja sen eteerinen öljy), kollageeni ja gotu kola. Sopii about kaikkeen: ryppyihin, veltolle iholle, ohuelle, kuivalle ja herkälle iholle, couperosalle, rosacealle, atopialle – you name it.

Sheet maskit: harsonaamioiden loputtomassa maailmassa nämä Urangin versiot ovat myös parasta mahdollista, mitä tarjolla on. Raaka-aineista ei löydy mitään turhakkeita eikä INCI-listoja ole pilattu liian pitkällä litanialla aineita. Turkoosi versio sisältää gotu kolaa ja viikunaopuntiaa ja se sopii ärtyneelle, ohuelle ja kuivalle iholle, pinkki saa puolestaan tehonsa ruusuvedestä, hyaluronihaposta ja hibiscuksen kukasta ja se sopii samealle, ryppyiselle ja veltostuneelle iholle. Naamioiden erikoisuus on niiden sekoitustapa: harso ei uiskentele hoitonesteessä tavallisten sheet maskien tapaan, vaan se sekoitetaan itse juuri ennen käyttöä.

Novexpert -30 %

Kenelle: aiemmin apteekkikosmetiikkaa käyttäneille, jotka haluavat löytää tilalle luonnolliset vastineet ilman eteerisiä öljyjä tai allergeenejä sisältäviä hajusteita. Cosmeceutical-raaka-aineiden nimeen vannoville, joille luonnollisuus ei ole ykköskriteeri, vaan he tekevät valintansa aito tehokkuus edellä.

Kokeile ainakin näitä:

Magnesium Mist: tärppituote herkälle iholle ja esimerkiksi atopialle. Lisäksi niille, jotka rakastavat apteekissa myytäviä lähdevesisuihkeita – tämä on niistä upgreidattu versio. Tuotteesta ylivoimaisen tekee tietenkin sen sisältö: suihke sisältää runsaasti mineraaleja, etenkin kalsiumia ja magnesiumia, joiden yhteenlaskettu määrä tuotteessa on 2550 mg. Sen sisältämä vesi on isotonista vettä, mikä tarkoittaa vettä, jossa on samanlainen konsentraatio mineraaleja kuin ihmisen kudoksessa olevassa vedessä. Mineraalit ovat iholle tärkeämpiä kuin vitamiinit, sillä ne osallistuvat joka ikiseen biologiseen reaktioon ihossa ja vaikuttavat mm. kollageenin ja elastiinin syntyyn sekä ihon toimintaan. Tuote sopii siis loistavaksi mineraalibuusteriksi kenelle tahansa.

C-vitamiiniboosteri: vaikka Urangin kollageeniseerumi onkin suosikkini, niin jos puheeksi otetaan C-vitamiinituotteet, ei tätä buusteria päihitä mikään. C-vitamiini on herkkä menettämään tehonsa ihonhoitotuotteissa, mutta tämä seerumi sisältää kahta stabiloitua C-vitamiinin muotoa: Ascorbyl Methylsilanol Pectinatea ja 3-O-ethyl Ascorbic Acidia, yhteensä 25 %, joka on huikea määrä! Tämä seerumi sopii elottomalle iholle, pigmenttiläiskien hoitoon ja sitä voi käyttää myös auringonpaisteessa oleskellessa ehkäisemään UV-säteilyn aiheuttamia ikääntymisen merkkejä.

Absolution -20 %

Kenelle: designia arvostaville kosmetiikkafriikeille. Laatutietoisille kosmetiikan käyttäjille. Kaikille sukupuolille. Niille, jotka haaveilevat Aesopin tuotteista, mutta vaakakupissa painaa enemmän aito luonnonkosmetiikka. Sarjan valikoima on alkanut täydentyä pikkuhiljaa myös meikkituotteilla, joita suosittelen lämpimästi kokeilemaan ihonhoitotuotteiden lisäksi.

Kokeile ainakin näitä:

Addiction kasvoöljy: osuvasti nimetty kasvoöljy todella KOUKUTTAA. Ikuinen suosikki, johon ei vaan voi kyllästyä. Tuoksussa tuntuu monia tasoja ja iho yksinkertaisesti hehkuu tämän ansiosta. Sopii miehille myös partaöljyksi. Hinta-laatusuhde on myöskin poikkeuksellisen hyvä, sillä sisältönsä puolesta tuotteella voisi olla hintaa tuplasti enemmänkin.

La Poudre irtopuuteri: olen aina teilannut tämmöiset ”valkoiset värittömät” puuterit, mutta joudun kyllä syömään sanani tämän hyaluronihappoa sisältävän JA taivaallisen tuoksuisen puuterin kohdalla. Todella hienojakoinen koostumus, joka ei pilaa mehevän näköistä meikkipohjaa.

UpCircle -30 %

Kenelle: ekologisuutta arvostaville kuluttajille. Sarjan idea perustuu kierrätettyihin, pienistä artesaanikahviloista peräisin oleviin kahvinpuruihin, joita käytetään uudelleen kuorintavoiteisiin. Tällaista kekseliäisyyttä tullaan kosmetiikkamaailmassa varmasti näkemään yhä enemmän tulevaisuudessa. Sivuvirtaraaka-aineita on tarjolla elintarviketeollisuuden ylijäämistä vaikka kuinka paljon ja niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää kosmetiikan valmistamisessa.

Kokeile ainakin tätä:

Coffee Body Scrub Peppermint: arvostan vartalokuorinnassa rouheita rakeita ja hyvää tuoksua. Tässä toteutuvat kummatkin ja tuote on parhaimmillaan saunassa käytettynä. Piparmintun tuoksu on todella herkullinen ja virkistävä.

Khadi -30 %

Kenelle: zero waste -henkisille kuluttajille. Allergisille. Ayurvedaa noudattaville. Niille, jotka ovat valmiita panostamaan next level -hiustenhoitorutiiniin, jolla saa kampaamotasoiset tulokset. Erilaisista hiuspohjan ongelmista kärsiville (jos kärsit hiuspohjan ongelmista, suosittelen lukemaan tämän postauksen.) Suosittelen kokeilemaan Khadin huikeaa hiustenhoitorituaalia: hiusöljyä, pesujauhetta ja lopuksi hiusvettä.

Kokeile ainakin näitä:

Vitalising Hair Oil hiusöljy: hiusöljyä hierotaan ennen Khadin shampoon tai pesujauheen käyttöä hiuspohjaan ja annetaan vaikuttaa vähintään 30 minuuttia tai yön yli. Öljy ravitsee hiuspohjaa, hoitaa hiuspohjan ongelmia ja vahvistaa hiusjuuria.

Pesujauhe: Khadin pesujauheet eivät sisällä lainkaan emulgaattoreita, säilöntäaineita eikä tietenkään vettä. Siksi ne ovat todella ekologinen valinta, mutta myös erinomaisia erilaisista allergioista kärsiville. Pesujauhe jättää hiukset uskomattoman pehmeiksi, ilmaviksi ja tuuheiksi, eikä tee niistä lainkaan takkuisia. Pesujauhe voi kuulostaa todella erikoiselle tuotteelle, mutta takaan, että sen mieletön lopputulos yllättää.

Wonder Hair Tonic hiusvesi: uusi suosikkini Khadilta, jota hiuspohjani rakastaa! Kuin hiusten oma hoitoneste, joka kosteuttaa hiuspohjaa ja tuo hiuksiin ihanasti ilmavuutta ja kuohkeutta.

Mainitsemieni tuotemerkkien lisäksi Brand Hopping -kampanjassa on monia muitakin ihania tuotemerkkejä, joita voin lämmöllä suositella, mutta kokosin tähän The Tärpit, joita todella haluan buustata etenkin niille, jotka eivät ole vielä tulleet oikein sinuiksi luonnonkosmetiikan kanssa sekä niille, jotka etsivät jotain todella spessua. Jos sinulla on kysyttävää joistain muista kampanjan tuotemerkeistä, laita kysymyksesi kommenttiboksiin, niin käyn vastaamassa niihin kampanjan aikana, joka on siis voimassa sunnuntaihin 24.5.2020 asti.

Lisäksi kaikkiin yli 100 € tilauksiin sujautetaan lahjaksi Whamisan täysikokoinen misellivesi, jonka arvo on 32,90 €.

Mikä merkki ja tuote sai sinut syttymään? Aiotko kokeilla jotain uutta?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,