Beauty

Ayurvedinen hiustenhoitorituaali

Beauty | 15.4.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Tänään pääsette tutustumaan hiustenhoitorituaaliin jollaista ei ole ennen tässä blogissa nähty, nimittäin ayurvediseen hiustenhoitorituaaliin intialaisen Khadin tuotteilla. (Khadin tuotteet valmistetaan ayurvedisen perinteen mukaan Intiassa, mutta sarjan kotimaa on Saksa.) Sarja on ollut blogissani esillä useaankin otteeseen, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun olen tutustunut läpikohtaisin sarjan hiustenhoitorituaaliin pelkkien shampoiden sijasta.

Osa teistä näki pääsiäisenä Instastooreihin tekemäni videoraportin, kun kokeilin rituaalia ensimmäistä kertaa ja hiuksista tuli aivan uskomattoman kiiltävät, tuuheat, sileät ja pehmeät, aivan kuin olisin käynyt kampaajalla jossain kalliissa erikoiskäsittelyssä. Jäin todellakin koukkuun rituaaliin enkä ollut tajunnut, että moinen käsittely olisi mahdollista toteuttaa kotona. Päätinkin ottaa tämän tavaksi 1-2 kertaa kuukaudessa buustatakseni hiusten kuntoa säännöllisesti. Mutta tutustutaanpa tarkemmin, mistä rituaalissa on oikein kyse. Postauksen lopusta löytyy myös video, jossa Mariela demonstroi teille rituaalin kokonaisuudessaan ohjeiden kera.

Khadin hiustenhoitorutiini poikkeaa tavanomaisesta shampoo- ja hoitoainekäsittelystä melko radikaalisti. Sarjan valikoimasta ei itse asiassa löydy lainkaan hoitoainetta, vaan keskeisessä roolissa ovat hiusöljyt. Shampoiden lisäksi rutiiniin kuuluvat pesujauheet, jotka ovat Khadin todellinen erikoisuus. Ne koostuvat luomuviljellyistä ayurvedisistä yrteistä ja ovat veden kanssa tahnaksi sekoitettavia jauheita.

Khadin ayurvedisen hiustenhoitorituaalin vaiheet ovat:

1. Hiusöljy, jota hierotaan hiuspohjaan ja annetaan sen vaikuttaa joko 30 minuuttia tai yön yli.

2. Pesujauhe, jota käytetään joko lyhyellä parin minuutin vaikutusajalla esikäsittelynä shampoopesulle tai 30 minuutin vaikutusajalla kunnon syväpuhdistavana, hoitavana ja pehmittävänä tehohoitona. Pesujauhetta voi käyttää kaikilla pesuilla shampoon sijasta tai tehohoitona esim. 1-4 kertaa kuukaudessa.

3. Shampoo, joka ei ole pakollinen. Pesujauhetta ja shampoota voi siis käyttää yhdessä tai erikseen. Itse huomasin testijaksoni aikana, että pesujauhe sopii itselleni loistavasti joka toinen viikko elävöittävänä ja syväpuhdistavana tehohoitona. Muulloin käytän shampoota, johon yhdistän kerran viikossa hiusöljyn.

Tehdään ensin katsaus pesujauheisiin, jotka olivat ainakin itselleni koko rituaalin mielenkiintoisin uusi tuttavuus:

Jauhemaiset pesuaineet ovat loistava vaihtoehto allergioista ja yliherkkyyksistä kärsiville, koska ne eivät sisällä lainkaan pinta-aktiivisia aineita, emulgaattoreita tai säilöntäaineita, jotka voivat aiheuttaa herkälle päänahalle kutinaa. Jauhemaisuutensa ansiosta ne ovat myös todella ekologisia. Pesujauheet ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi erilaisista hiuspohjan ja hiusten ongelmista kärsiville ja lisäksi ne syväpuhdistavat tehokkaasti hiuksiin kerrostuneet hoitotuotejäämät.

Jauheita käytetään sekoittamalla sitä noin pari ruokalusikallista kuumaan veteen, niin että seoksesta syntyy hyvin levittyvä tahna. Sen jälkeen tahna levitetään tasaisesti pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa 10-20 minuuttia, jonka jälkeen hiukset huuhdellaan huolellisesti vedellä. Pesujauhekäsittelyn jälkeen hiuksia ei tarvitse pestä shampoolla, kunhan jauheen saa huuhdeltua huolellisesti pois. Jauheita voi käyttää myös syväpuhdistavana esikäsittelynä ennen shampoopesua lyhyemmällä vaikutusajalla. Halutessaan joukkoon voi sekoittaa myös aloe vera -mehua tai kamomilla- tai nokkosteetä.

Khadin valikoimasta löytyy neljä erilaista pesujauhetta:

Reetha-pesujauhe on 100 % Intian pesupähkinää. Se on erinomainen vaihtoehto henkilöille, jotka eivät voi allergioiden vuoksi käyttää shampoita. Se jättää hiukset tuuheiksi ja ilmaviksi auttaen pidentämään pesuvälejä – eli tässä on mainio vinkki kaikille, jotka painiskelevat sen kanssa, että hiukset on pakko pestä päivittäin. Reetha auttoi selvittämään omista hiuksistani kaikki takut ja teki niistä pumpulinpehmeät.

Shikakai-pesujauhe saadaan akaasiapuun kuivatuista paloista. Se on erityisen hyvä hilseilevälle ja ärsyyntyneelle päänahalle, auttaa rauhoittamaan tulehduksia sekä hidastaa hiusten lähtemistä. Lisäksi se estää hiusten takkuuntumista.

Amla-pesujauhe saadaan amlan eli intialaisen karviaisen hedelmistä. Se syväpuhdistaa ja tuo hiuksille kiiltoa. Amla on yksi parhaista kasvikunnan C-vitamiinin lähteistä sisältäen jopa 20 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Jauhetta voi käyttää myös kasvoille naamiona

Herbal Hairwash -pesujauhe on yhdistelmä puhdistavia ja hoitavia ayurvedisiä yrttejä. Se sopii paksuille, kiharoille ja kuiville hiuksille. Tärkeimmät aineosat ovat reetha, shikakai, amla, neem, tulsi ja hibiscus. Jauhe syväpuhdistaa hiukset ja tekee niistä pehmeät ja silkkiset. Tätä jauhetta kokeilin itse ensimmäisenä ja hämmästyin sen tehosta; hiukseni eivät ole varmaan ikinä tuntuneet yhtä upeilta ja harja vain solahti pesun jälkeen suortuvien läpi takertumatta kertaakaan kiinni. Upea kiilto säilyi hiuksissa monta päivää.

Khadin shampoot ovat erittäin hellävaraisia ja hoitavia. Niiden pesevät aineet ovat ihoystävällisiä ja ne sisältävät 20 % hoitavia yrttejä sekä eteerisiä öljyjä (tämä on aivan huikea määrä, koska yleensä shampoot koostuvat yli 90 %:sti vedestä ja pinta-aktiivisista aineista). Shampoot eivät sisällä sulfaatteja, jotka ainakin itselleni aiheuttavat helposti päänahan kutinaa. Kolme tärkeintä hiuspohjaa hoitavaa yrttiä ayurvedassa ovat amla, shikakai ja reetha. Niiden lisäksi Khadin shampoot sisältävät mm. eteerisiä öljyjä, keramideja, skvalaania ja sinkki-PCA:ta. Manteli ja vehnäproteiinit sekä tasapainotettu pH suojaavat hiuksia ja hiuspohjaa.

Khadin valikoimasta löytyy viisi erilaista shampoota:

Amla-shampoo sopii ohuille, veltoille, hauraille ja hennoille hiuksille. Se tekee hiuksista tuuheammat ja kiiltävämmät sekä ehkäisee hiustenlähtöä vahvistamalla hiuksia ja hiusjuuria. Amla tuo hiuksille kiiltoa, ryhtiä ja tuuheutta. Manteli- ja vehnäproteiinit sekä shikakai ja aloe vera pehmentävät ja hoitavat hiuksia. Neem pitää hiuspohjan puhtaana ja kirkkaana estäen hilseen muodostumista. Amla-shampoo tuoksuu ylang-ylangille, joka myös  edistää hiusten kasvua.

Hibiscus-shampoo sopii herkälle, kuivalle ja kutisevalle hiuspohjalle. Shampoon sisältämä ratanjyot auttaa hillitsemään tulehduksia ja viilentää hiuspohjaa. Laventeliöljy puolestaan tasapainottaa hiuspohjan talieritystä. Hibiscus-shampoo tuoksuu laventelille, hibiscukselle ja palashille.

Sädekaisla-shampoo soveltuu parhaiten normaaleille hiuksille ja rasvoittuvalle hiuspohjalle. Sen sisältämä nagarmotha ehkäisee hiuspohjan tulehduksia, tasapainottaa talineritystä ja viilentää. Saruharida on antibakteerinen yrtti catechu lievittää hiuspohjan kutinaa.

Neem-shampoo sopii hilseilevälle ja rasvoittuvalle hiuspohjalle sekä ärtyneelle ja kutisevalle hiuspohjalle. Neem ehkäisee kutinaa, hilseilyä ja tasapainottaa talineritystä. Teepuun ja eucalyptuksen eteeriset öljyt viilentävät hiuspohjaa ja ehkäisevät tulehduksia yhdessä neemin kanssa. Neemiä on käytetty yhdessä sarviapilan ja nirgundi-yrtin kanssa vuosituhansia ehkäisemään sienitulehduksia ja pitämään hiuspohja puhtaana ja terveenä.

Rose-shampoo sopii kuiville, vaurioituneille ja käsittellyille hiuksille. Shampoo jättää hiukset niin pehmeiksi ettei hoitoaine ole välttämätön sen kanssa. Se sulkee hiussuomuja ehkäisten kosteuden haihtumista hiuksista. Hibiscus hoitaa hiuksia ja lakrtitsinjuuri sekä ruusu ehkäisevät hiusten kuivumista.

Khadin hiusöljyt ovat koko hiustenhoitorituaalin kulmakivi. Ne valmistetaan ayurvedisen perinteen mukaan menetelmällä, joka kestää useita päiviä. Tarkoin valikoitujen öljyjen lisäksi ne sisältävät yrttejä, jotka on prosessoitu tuoreeltaan tai kuivattuina riippuen toivotusta vaikutuksesta. Aktiiviaineiden uuttamiseksi yrtit sekoitetaan veteen ja niistä valmistetaan keite. Kun keite on valmis, se lisätään suoraan öljyseokseen. Tätä seosta hämmenetään koko ajan tietyssä lämpötilassa, kunnes vesi on haihtunut ja jäljelle jäävät yrttien arvokkaat aktiiviaineet, jotka ovat tiivistyneet öljyyn. Yrttien mahdolliset rippeet sivilöidään pois öljystä, jonka jälkeen öljy on valmis – ayurvedisin termein ”matured” eli kypsynyt.

Hiusöljyjä käytetään ennen shampoopesua tai sen voi antaa vaikuttaa yön yli ja aamulla hiukset pestään. Öljy on helppo annostella pipetin avulla hiuspohjaan. Öljyä käytetään muutama pisara ensin hiuspohjaan hieroen ja lopuksi hiukset harjataan. Hiusöljyä suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa ja akuuteissa hiuspohjan ongelmissa 2-3 kertaa viikossa. Kun oireet ovat helpottaneet, käyttöä voi vähentää 1-2 kertaan.

Khadin valikoimasta löytyy kolme erilaista hiusöljyä:

Amla-hiusöljy sopii hennoille hiuksille. Se antaa kiiltoa, elvyttää hiuksia, vahvistaa hiusjuuria, parantaa hiuspohjan verenkiertoa, ehkäisee hiustenlähtöä, rakennepaikkaa hiusta ja hoitaa latvoja.

Vitalizing Hair Oil sopii parhaiten hennoille ja ohentuville hiuksille sekä hiustenlähtöön. Se aktivoi hiuspohjan mikroverenkiertoa, edistää hiusten kasvua sekä ehkäisee hiusten haaroittumista ja katkeilua. Minä ihastuin eritoten tähän öljyyn, sillä hiukseni ovat taipuvaiset haaroittumaan latvoista.

Balsam Hair Oil soveltuu hiuspohjan ongelmille. Se lievittää hiuspohjan kutinaa, auttaa hilseilyyn, rauhoittaa punoitusta ja tasapainottaa talineritystä. Lisäksi se sopii sienitulehdusten hoitoon.

Khadin valikoimassa ei tällä hetkellä ole hoitoainetta, mutta sellainen on tulossa piakkoin, nimittäin kotimaassaan Saksassa hoitoaine on jo lanseerattu. Ensimmäisellä kerralla Herbal Hairwashia kokeillessani koin hoitoaineen pakolliseksi, koska levitin tahnan naamioksi, siis todella runsaan määrän. Mutta useamman kokeilun jälkeen käyttöön harjaantui ja totesimme Marielan kanssa hoitoaineen täysin turhaksi pesujauheiden jälkeen.

Mariela demoaa videolla todella selkeästi koko rutiinin, mutta tässä vielä Marielan vinkit jauheen huuhteluun, jotka tekevät hoitsikasta tarpeettoman:

1. Lisää ensin vettä vähän kerrallaan massan sekaan, jolloin se lähtee emulgoitumaan irrottaen viimeisetkin öljyt hiuspohjasta.

2. Laske pää alaspäin, jolloin saat huuhdltua niskan ja takaraivon kunnolla. Rapsuttele sormenpäillä hiuspohjassa.

3. Jos pitkien hiusten latvojen sekaan jää jauheshampoon murusia, se ei ole vaarallista! Ne harjautuvat helposti irti hiusten kuivuessa.

Koko hiustenhoitorituaali voi kuulostaa työläältä ja sitä se kieltämättä onkin, mutta takaan että tämä vaivannäkö palkitaan todella upeilla kultakutreilla – tämä on rituaali on todellista hemmotteluaikaa itselle. Säännöllisellä hiusöljyn käytöllä on uskomattoman suuri vaikutus hiusten ja hiuspohjan kuntoon ja etenkin pesujauheiden teho tuntuu aivan pyhältä ihmeeltä vieläkin. Khadin tuotteet ovat todella ainutlaatuisia ja hoitavuudeltaan vertaansa vailla. Suosittelen todella lämpimästi antamaan mahdollisuuden ayurvediselle hiustenhoidolle, sillä uskon, että tulet yllättymään.

Kuvat Viola Virtamo

Video Mariela Sarkima ja Silja Minkkinen/www.siljafilmaa.com

Avainsanat: , , , ,

Beauty

95 kommenttia artikkeliin “Ayurvedinen hiustenhoitorituaali”

 1. Salla

  Olen useaan otteeseen silmäillyt Khadin hiustuotteita, mutta jotenkin arkaillut ostaa niitä. Hiuspohjani kutisee ja hilseilee herkästi, joten Balsam-öljy, Neem-shampoo ja Shikakai-jauhe voisivat tuoda päänahalle helpotusta. Toisaalta hiuslatvani ovat kuivat, joten Rose- tai Hibiskus-shampoo, Herbal-jauhe ja Vitalizing-öljy voisivat arkikäytössä toimia hiuspohjanhoidon rinnalla.

 2. Ulpu

  Tosi kiva postaus! Khadi on ihana. 🙂 Mulla on ollut Hibiscus ja nyt on Rose shampoo yhtenä shampoona käytössä. Khadin shampoot on ihania, mutta hiustenhoidosta on vähän mennyt ilo, koska päänahka. Balsam öljyn ostin joskus kauan sitten enkä ollut tainnut silloin vielä kovin paljon käyttää luonnonkosmetiikkaa koska muistan, että öljyn tuoksu alkoi tökkiä pahasti. Pitkään aikaan en ole käyttänyt sitä, mutta yks päivä tuoksuttelin eikä se enää tuntunutkaan ”pahalta”. 🙂 Ostin talvella myös Shikakai-jauheen, kerran olen vasta käyttänyt, täytyykin kokeilla uudestaan rauhassa näillä sun ohjeilla. Kaikkea pitää kokeilla, mun päänahan kutina on kroonistunut, olenkin ajatellut meneväni käymään ihotautilääkärillä. Kävin toissa viikolla ekokampaajalla (ekaa kertaa ekokampaamossa, ihanaa!) turvehoidossa, mutta eipä siitäkään apua ollut. Taitaa olla jonkinlainen tulehdus päänahassa, sitä ekokampaajakin epäili. 🙁

  Olisi niin ihana saada päänahka kuntoon niin voisi nauttia kaikista ihanista tuotteista. Päänahka on koko ajan mielessä ja tiedän jo valmiiksi, ettei mikään auta. Tää auyrvedinen rituaali on ihana ja koska mun on vaikea pysähtyä ja olla hetkessä, on hyvä harjoitella kaikkien aistien voimin sitä hetkessä elämistä eikä hötkyillä menemään.

 3. Outi

  Minulla on paksut, karheat ja -epämukavan- villisti kihartuvat hiukset. Siksi silkkisyys houkuttaa ja sen myötä Herbal Hairwash, Rose sampoo ja Vitalizing Hair Oil. Öljy päänahassa kyllä vähän epäilyttää – mutta kasvoöljyt ovat tehneet niin hyvää että sama pätee koko ihoon!

 4. Tanja

  Oih, kaikki kuulostavat ihanalta! Mutta uskoisin Amla-tuotteiden sopivan parhaiten rasvoittuviin hiuksiini. Toivoisin niin, ettei tarvitsisi pestä hiuksia joka päivä. Rituaali kiinnostaa!

 5. Anna

  Hei
  Hiustenhoito on ollut luonnonkosmetiikan puolella se ongelmallisin alue, sillä hyvää shampoota tai hoitoainetta ei tunnu löytyvän. Senpä takia Khadin tuotteet kiinnostavat kovasti. Valitsisin varmaankin Herbal Hairwash -pesujauheen, Rose-shampoon sekä vitalizing hair oil:n.

 6. 1) Olen aiemmin kokeillut Khadin shampooita ja todennut melkein kaikki shampoot toimiviksi – etenkin talvella! Näin keväällä kiinnostaa kuitenkin Amla-shampoo, Reetha-pesujauhe ja Vitalizing Hair Oil. Hiukseni ovat melko ohuet ja helposti kuivuvat, mutta kesällä päänahka ei tunnu tarvitsevan niin paljon hoitoa. Tavoitteena pidempi pesuväli kesän menoihin!

  2) Vaikka Khadin tuotteiden haju on omaan nenääni ihan liian voimakas, tiedän, että ne toimivat jollain uskomattomalla tavalla ja olen monta kertaa palannut shampooihin. Öljyä ja jauheshampoota en ole kuitenkaan kokeillut. Kiinnostus heräsi ja hiushoito sopisi yhdessä tehtäväksi mökille saunaankin!

 7. Papayana

  Reetha-jauhe sekä Amla shampoo ja hiusöljy kiinnostavat ihan superisti! Josko näillä saisi vaikka sitä pesuväliä pidennettyä. Leikkasin juuri hiukset suht lyhyiksi ja uudet hiustenhoito- ja muotoilutottumukset on hakusessa Tämäntyyppinen rituaali herätti ensin itsessä epäuskoa sen toimivuutta kohtaan, mutta sun ja Marielan tulokset nähtyäni eihän tästä voi olla kiinnostumatta! Myös tuollainen videomuotoinen ”tuote-/menetelmäesittely” on tosi kiva juttu (kuten sun 7 skin method -video ja meikkausvideot), niitä toivoisin lisää <3

 8. Taru

  Sopivatkohan Khadin hiustuotteet myös aivan vaaleille, käsitellyille hiuksille? Erityisesti jauheet ovat niin rajun pigmenttisiä!

  Reetha-pesujauhe, Amla-shampoo ja Vitslizing Hair Oil vaikuttavat todella kiinnostavilta!

 9. Annette

  Herbal hairwash -jauhe, sädekaisla-shampoo ja balsam-öljy kuulostavat itselleni sopivilta. Aika työläältä vaikuttaa, mutta olisi upea kokeilla näitä.

 10. Juulia

  Vitalizing Hair Oil sopisi varmasti minulle, koska hiukseni haaroittuvat helposti latvoista. Yritän myös kasvattaa hiuksiani, joten tämä vaikuttaa juuri täydelliseltä! Hiukseni ovat melko kuivat, joten Rose-shampoo ja Herbal Hairwash -pesujauhe kuulostavat parhailta. Kaipaisinkin juuri syväpuhdistavaa ainetta hiuksille, joten taidan mennä ostamaan pesujauheen mikäli voitto ei osu kohdalleni .

  Rituaali vaikuttaa mukavalta hemmottelua. Minä en kuitenkaan usko että onnistuisin levittämään pesujauhetta sotkematta kaikkea parin metrin säteeltä 😀

 11. Sofia

  Vaikuttaa superihanalta Itselleni sopisi varmaan parhaiten Herbal Hairwash-jauhe, Sädekaisla -tai Hibiscus shampoo ja Amla-hiusöljy ❤️

 12. hanna

  Mielenkiintoista, kiitos infopaketista! Kohtuullisen hintaisen luonnonkosmetiikan shampoon ja hoitoaineen löytäminen on tuntunut vaikealta, joten näitä kiinnostaisi kyllä kokeilla. Omalle vaalealle luonnonkiharapehkolleni riittää pari kertaa viikossa pesu, joten vähän perusteellisempi hiustenhoitorituaali voisi hyvin tulla tehdyksi. Hiusöljyjä en ole aiemmin rohkaistunut kokeilemaan, mutta viimesitään nyt pitäis! Sopivimmat tuotteista voisivat olla Herbal Hairwash, Rose sampoo ja Vitalizing Hair Oil.

 13. Sari

  Shikakai-pesujauhe js ehdottomasti Amla-hiusöljy kuulostavat olevan parhaimpia minun kuiville, haaroittuville ja katkeileville hiuksille.

  Olen juuri lukemassa Kaisa Jaakkolan Hormonidieettiä ja päättänyt selvittää mystisiä oireitani (2 vuotta kestänyt sicca syndrooma eli kyynelnesteen lähes olematon eritys, vatsaoireet ja hiustenlähtö). Luulen syöväni terveellisesti, liikun monipuolisesti, olen myönteinen ja koitan rentoutua, mutta jotakin tässä on jo pahasti pielessä ja olo on avuton. Ayurvedinen hoito voisi tuoda viikkoon henkistä rauhoittumista. Ja sekin olisi etu ettei illan päätteeksi tarvi nyppiä sukanpohjista lattialle päätyneitä hiuskertymiä. 😉

 14. Mari

  Hurjan mielenkiintoista! Hiukseni ovat aina olleet paksut, kuivat ja kiharat, mutta nyt jotenkin oudosti ohentuneet ja niitä irtoaa julmetusti. En ole oikein keksinyt sille syytä. Shampoot ja hoitoaineet olen vaihtanut luonnonkosmetiikkaan ja synteettisen hiusvärin hennaan. Latvat huutavat jotain tehohoitoa, vaikka eivät haaroitukaan.
  Amla-pesujauhe, Rose-shampoo ja Amla-hiusöljy voisi olla hyvä kombo 🙂 Olen aivan ihastunut Khadin ihoöljyjen tuoksuihin enkä panisi lainkaan pahakseni, jos myös hiukseni tuoksuisivat yhtä hurmaavilta. Nythän niihin tuntuu tarttuneen pysyvästi hennan jättämä märän koiran haju 😀

 15. Anu

  Oh, niin ihanalta kuulostava rutiini jota olisi ihanaa kokeilla.

  Herbal hairwash, rose shampoo ja vitalizing hair oil kuulostavat juuri sellaisilta, jotka auttaisivat kuiville, haaroittuville ja myös hiustenlähdöstä kärsivälle tukalleni <3

 16. inkku

  1) Mulle sopisi Herbal Hairwash-pesujauhe, Neem-shampoo ja Vitalizing Hair Oil. 2) Pesutapa vaikuttaa mielenkiintoiselta ja aionkin sitä kokeilla kunhan saan tilattua tuotteet( tai jos satun voittamaan:) )

 17. Leena

  Kuullostaa todella kiinnostavalta! Itse manteliöljyän hiuksiani säännöllisesti ja pesen hiukseni luomushampoopalalla tai shampoolla 1-2 kertaa viikossa. Minulla on jonkin verran luonnonkihara, huolettomasti kasvava ja perinnöllisesti kovaa vauhti harmaantuva hiuspehko, jota värjään vaihtelevasti ainoalla rutiinirikoksella eli perusvärillä kaikenlaisten kasvivärisekoilujen jälkeen. Kesällä olisi tarkoitus antaa värin kasvaa enemmän veks ja vaihtaa luomuun. En käytä muotoilutuotteita – öljy silottaa. Hiukseni ovat hyvin omapäiset ja saavat ollakin. 🙂

 18. Johanna

  Ayurvedinen hoitorituaali kuulostaa aika vaativalta, mutta uskon että se on vaivan arvoista. Luonnonkihara tukka ja kuiva päänahka huutavat apua!
  Haluaisin kokeilla Balsam hair -öljyä, Herbal hairwash -jauhetta ja Neem -shampoota 🙂

 19. Birdie

  Ottaisin kaikki Amlana; öljyn, jauheen ja shampoon. Olisi mielenkiintoista kokeilla auttaako hoito myös todella vaurioituneeseen hiukseeni ( sytostaatit vaurioittivat hiukseni niin että ennen ihana, vahva sileä hius muuttui karheaksi, kiharaksi ja elottomaksi :(…) .

 20. Jenni

  Balsam-öljy, Neem-shampoo ja Shikakai-jauhe sopisivat takuulla mun herkälle ja kutisevalle hiuspohjalle ❤️
  Nämä vaikuttaa tosi hyvälle, olisi mahtava päästä kokeilemaan

 21. Jennie

  1) Herbal hairwash, vitalizing hair oil ja hibiscus shampoo

  2) Olen kokeillut reetha pesujauhetta, mutta oli takuuntuviim, kihartuviin hiuksiin levittäminen melko prosessi. Totta on että sen jälkeen hiukset on maailman pehmeimmät!

 22. Outi Törmänen

  Ehdottomasti eniten kiinnostaa tuo amla-sarja! Se tekisi hyvää ohuille ja raidoitetuille hiuksille.. Koko rituaali kuulostaa ihanalta, rauhoittavalta hetkeltä kiireisen arjen keskellä. Yhdistäisin sen ehkä ilmajoogaharjoituksen jälkeiseen iltaan tai tekisin perjantaista hemmotteluhetken viikon päätteeksi.

 23. Linda

  Khadin shampoot ovat jo tuttuja, amlaa ja neemiä olen kokeillut. Tuoksut ovat aika voimakkaita, mutta niihin tottuu nopeasti. Ohjeiden mukaan olen vaahdottanut kahteen kertaan, enkä ole tarvinnut hoitoainetta lisäksi. Öljyjä ja jauheitakin olen silmäillyt, mutta nyt viimeistään pitää lähteä kaupoille, sen verran nämä kiinnostaa. Shampoot olen hyväksi todennut, ja päiväkoti-ikäisen kanssa neem on ainakin toistaiseksi toiminut myös täiden ehkäisyyn! Tuotteet ovat myöskin erittäin kohtuuhintaisia.
  Jos voittaisin, valitsisin komboksi Vitalizing hair oilin, Neem-shampoon ja Reetha-jauheen.

 24. Laura

  Mulla on ohuet ja hennot hiukset, joten Reetha-pesujauhe, Amla-shampoo ja Vitalizing-öljy voisivat sopia minulle. Rituaali kuulostaa kieltämättä työläältä, muta ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta!

 25. Kirsi

  Iih, kiinnostavaa!
  Valintani olisi Reetha-pesujauhe (koska hiukset rasvoittuu vuorokaudessa eli on pestävä joka päivä, ärsyttävintä!), amla- shampoo (koska hiukset on ohuet..) sekä Vitalizing Hair Oil (koska hiusten kasvun edistäminen todella kiinnostaa!).
  Olisipas ihanaa päästä testaamaan näitä!

 26. Tuulia

  Reetha ja Amla voisivat sopia parhaiten mun hiuksille.
  Rituaali vaikuttaa hieman työläältä, mutta sitä olisi aivan mahtavaa päästä testaamaan, koska uskon että se tekisi ihmeitä hiuksille ja päänahalle.

 27. Niina

  Kiitos informatiivisesta kirjoituksesta jälleen kerran!
  Mulla on pitkät ja paksut luonnonkiharat hiukset, joita voisi kuvailla välillä sanalla ”vallaton”. Mulla on myös aika herkästi reagoiva päänahka ja shampoot on usein liian peseviä. En ole oikein löytänyt omaa lempparia shampoosta ja hoitoaineesta luonnonkosmetiikan puolelta, mutta ostettuani ja kokeiltuani Herbal Hairwash -pesujauhetta ensimmäisen kerran olin myyty Hellävarainen ja hoitava, mutta kuitenkin tehokas. Ja miten ihanalle hiukset tuoksui hoidon jälkeen!❤ Minulla on siis itsellä tällä hetkellä tuota Herbal Hairwash -pesujauhetta ja mieluusti haluaisin kokeilla sarjan
  Balsam hair oil ja rose shampoon. Ne kuulostaisivat siltä, että ne saattaisivat olla tarpeeksi hoitavia, helliä ja kosteuttavia vaativalle luonnonkiharalle sekä päänahalleni.

 28. Reeta

  Olen jonkun verran Khadin tuotteisiin tutustunutkin ja Neem-shampoota joskus testannut. Miulla on kutiseva ja rasvoittuva ongelmapäänahka, joten veikkaisin että Neem-shampoo ja Balsam-öljy olisivat lähimpänä. Jauheista vaikeampi sanoa että mikä kävisi. Hiukseni ovat myös aika paksut, mutta värjäämättömät, ehkä Shikakai-jauhe passaisi.

 29. Piia

  Olen blogisi myötä tutustunut Khadin tuotteisiin ja olisin ikionnellinen, jos näitä tuotteita pääsisi kokeilemaan. Itselläni päänahkaongelmat ovat räjähtäneet käsiin ja kärsin päivittäin kutinasta ja päänahan kuivuudesta. Olen yrittänyt vaikka mitä tuotteita enkä nykyään pesekään hiuksia kuin kerran viikossa mutta ongelma on ja pysyy. Minulla on myös atooppinen iho, joka vissiinkin nyt oikkuilee eritoten päänahassa. Jospa näistä tuotteista olisi apua näihin ongelmiin! Luulen, että minulle parhaat tämän hetkiseen tilanteeseen olisi Balsam Hair Oil, Hibiscus tai Neem shampoo ja shikakai-pesujauhe. 🙂

 30. Katja Penttinen

  Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! Khadin vartaloöljy onkin jo käytössä, nyt voisi testata sit tuotteet hiuksille. Ottaisin koko setin Amlaa, sillä se sopisi hyvin hennoille hiuksilleni 🙂

 31. hettis

  – Rose shampoo
  – Vitalizing hair oil

  Rutiini vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, olisi hienoa päästä testaamaan aivan erilaisia tuotteita kuin mitä tähän asti on käyttänyt. Minulla luonnonkiharat hiukset ja olisi hauska nähdä miten toimisivat omaan päähän 😀

 32. Rose

  Olen ollut hiusten himovärjääjä ja hullu kotivaalentaja vuosikausia (ja addiktio jatkui vielä vuoden senkin jälkeen kun vaihdoin muuten täysin luonnonkosmetiikkaan) ja lopputuloksena viimeisimmät raidat katkesivat ja sain 5cm pituiset hiussuikaleet koristamaan päälakeani. Joku järjenhiven päästä löytyi vielä tuossa vaiheessa, sillä tein vain pari riviä raitoja, koska mietin, että jos hiukset palaa puhki, niin koko pää ei mene kerralla. Olisi tietysti voinut jättää tekemättä kokonaan Nyt en ole synteettiseen väriin koskenut kahdeksaan kuukauteen, olen värjäyttänyt hiukset kasvivärillä pariin otteeseen mahtavalla ekokampaajalla ja oman värin kasvatus on jo pitkällä! Koska päänahkani on terve, juuren hiukset sileää ja suoraa, kasvatan hiuksiani ja latvat ovat kuivat ja katkeilleet, valitsisin Herbal Hairwash -pesujauheen, Amla-shampoon ja Vitalizing Hair Oilin.
  Olen haaveillut ayervedisen rituaalin mukaisista Khadin tuotteista parin kuukauden ajan, sillä pesen hiukseni ruisjauhoilla ja luulen, että Khadin rituaali olisi monin verroin miellyttävämpää! Opiskelijan keväinen vararikko ei vain ole antanut vielä mahdollisuutta tuotteiden ostoon. Lisäksi ”normaali” shampoo uimahallissa olisi paljon kätevämpi epämääräisen jauhepurkin tilalle!
  Kiitoksia kattavasta blogipostauksesta ja erinomaisesta videosta ☺️

 33. NiinaK

  Kiinnostaa kyllä erityisen paljon nuo jauheet! Shikakai-jauhe olisi varmasti itselleni paras vaihtoehto ja öljyistä haluaisin kokeilla Vitalizing-hiusöljyä. Itselläni on pullon jämät tuota Amla-housöljyä kylppärissä, ja olenkin tykännyt käyttää sitä (aina kun muistan). Ongelma tuntuu olevan tosin siinä että joka viikko öljyä ei muista käyttää. Mutta hiustenhoitorituaali voisi kokonaisuudessaan antaa jokaviikkoisen hoitohetken johon tietäisi varata aikaa – kukapa meistä ei tarvitsisi omaa aikaa vaikkapa sitten hiustenhoidon muodossa omassa kotonaan!

 34. Katariina

  Vaikea valinta, sillä useampikin vaihtoehto kuulostaisi sopivalta rasvoittuville, ohuille ja imetyksen myötä yhä harventuville kutreilleni. Ehkä kokeilisin ensiksi komboa Reetha-jauhe, Neem-shampoo ja Amla-öljy. Tällainen pesurutiini kuulostaa mielenkiintoiselta; ehkä sille saisi varattua aikaa vaikka kerran viikossa pikkulapsiperhepyörityksessä 🙂 Olenhan löytänyt aikaa muillekin ihonhoitorituaaleille.

 35. saraj

  Reetha-pesujauhe ja Amla-shampoo ja -öljy kuulostavat minulle sopivilta. Hiukseni ovat tänä keväänä jotenkin kulahtaneen näköiset, jotain uutta siis tarvitaan hoitorutiineihin ja olen miettinyt, millä luonnonkosmetiikan hiustuotteilla aloittaisin kokeilut. Ratkaisu taisi tulla tässä!

 36. Siina

  Luulen, että minulle sopisi Shikakai-pesujauhe, Amla-hiusöljy sekä Amla-shampoo. Ayurvedinen, kokonaisvaltainen kehon- ja hiustenhoito kiehtoo koko ajan enemmän ja olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan toisiko se toivottua apua päänahkani acne-ongelmaan ja ohentuvaan hiusmassaan.

 37. Maarit

  Olen käyttänyt syksystä alkaen Khadin hiusöljyjä ja todennut ne ihaniksi ja toimiviksi. Kiitos tästä postauksesta niin sai lisätietoa tuotteista ja rituaalista, jota voi nyt alkaa tekemään. Omalle hiuslaadulleni sopivia olisivat Amla-pesujauhe, Amla- shampoo ja öljyistä Vitalizing Hair Oli. Kiitos erinomaisesta blogista, josta saa tietoa ja inspiraatiota omaan elämään 🙂

 38. Maiju S.

  Neem-shampoota, amla-jauhetta ja balsam öljyä olen käyttänyt ja tykännyt! Tosin amla-jauheella leikkiminen on ollut tajuttoman sottaisaa ja öljyä olen tainnut lotrata moninkertaiset määrät. Noh, uusilla vinkeillä eteenpäin! Ayuverdinen hiustenhoito on ihanan hemmottelevaa. Seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla vitalizing hair oilia, herbal hairwashia ja hibiscus-shampoota.

 39. Tuulia

  Olen kokeillut joskus Amla -shampoota ja tykästyin kovasti, varsinkin tuoksuun. Kampaajani suositteli shampoota ja sanoi, ettei shampoon kanssa tarvitse erikseen hoitoainetta, mutta itse jäin kyllä sitä kaipaamaan pesun jälkeen. Ehkä hiusoljy olisi voinut olla myös ratkaisu. Nyt kiinnostaisi kokeilla Herbal Hairwash -pesujauhetta sinun kokemustesi perusteella, sekä Vitalizing Hair Oilia, ja shampoista vaihteeksi sädekaislaa 🙂 .

 40. Hanna

  Khadi on loistosarja! Tällä hetkellä käytössäni on Shikakai ja Cassia-jauheet, Hibiskusshampoo sekä Pink Lotus-ihoöljy (mikä tuoksu!). Kaikki ovat huipputuotteita, jotka hoitavat ongelmallistakin ihoa hellästi ja antavat ihan uudenlaista näkökulmaa ihon- ja hiustenhoitoon. Tuotteiden kanssa läträily on parasta stressinhoitoa 🙂 Amla-sarja kiinnostaa, olisi kiva testata olisiko amlalla vieläkin tehokkaampi vaikutus kutisevaan päänahkaani. Ylang ylang on lempparituoksujani, joten varsinkin shampoo vaikuttaa ihanalta!

 41. Tiita

  Neem-shampoo on tällä hetkellä käytössä ja pienen totuttelun jälkeen tuntuu sopivan hiuksilleni erinomaisesti. Herbal Hairwash -jauhe ja Vitalizing Hair Oil kiinnostavat. Olen sen verran onnistuneesti pidentänyt jo pesuväliä, että tällainen rituaalinen panostus silloin tällöin olisi luksusta eikä mikään taakka. ❤️ Ayurveda kiinnostaa kaikissa muodoissa.

 42. Sandi Österlund

  1)Luettuani läpi tuoteselostukset mielestäni minulle paras tuotevalikoima on Herbal Hairwash pesujauhe, Roseshampoo sekä öljyistä Vitalizing Hair Oil-combo. 2)Olen jonkun verran noudattanut aromaterapian perusjuttuja ja olen kovinkin kiinnostunut Ayervediseen ajattelutapaan hoitamaan terveyttä sekä hyvinvointia. Tämä olisi aivan ihana tapa päästä testaamaan tätä hiustenhoitorituaalia. Kaipailen syvällisesti vaikuttavia tuoteprosesseja ilman turhaa kemikaalista kuormitusta, myöskin luonnonsuojelulliset näkökohdat huomioiden. Khadin ihoöljyt ovat kasvojen ihonhoidossani jatkuvassa käytössä, joten tuotemerkki on sinänsä jo valmiiksi tuttu, olisi ihana syventää tietoisuutta tutustumalla hiustuoteisiinkin.

  sandi.osterlund@luukku.com

 43. Manja

  Tällä hetkellä on kokeilussa hibiskus-shampoo, joka vaikuttaa tosi hyvältä 🙂 nyt noita kuvauksia lukiessa Sädekaisla voisi sopia vielä paremmin! Noita jauheita on myös tullut monesti katsottua, mutta vielä on jäänyt ostamatta kun on ollut pieni mysteeri. Jauheista ensimmäisenä nousi itselle Reetha ja Amla, öljyistä Balsam hair oil.

  Hiustenhoitorituaali vaikuttaa periaatteessa työläältä, mutta toisaalta jos annan kasvonaamion vaikuttaa 20min niin miksen voisi tehdä samaa hiuksille.

 44. Tarja

  Tällä hetkellä käytössä Sädekaisla – ja Roseshampoot. Hiuspohjani kutisee herkästi, hiuksia minulla on runsaasti, mutta yksittäinen hius on hento. Tuuheutta ja kiiltoa kaipaan hiuksiin, lisäksi hiusten kasvatusprojekti on tällä hetkellä menossa. Hiuslatvat kuivuvat herkästi.

 45. Tuuli E

  Vitalizing-hiusöljy vaikuttaa aivan upealta, ja rutiini tosi kiinnostavalta – jostain syystä en ollut ymmärtänytkään, että myös hiuksille voisi tehdä oman ayurveda-hemmotteluhoidon!

 46. Maikki Halonen

  Amla-öljy ja jauhe ovat pelastaneet hiukseni, joita olen pari vuotta hoitanut niiden kärsittyä aikoinaan raidoituksista. Nyt olen pari vuotta koittanut paikata rakennevsutioita hennailulla. Nyt kun löysin Khadin rituaalin vinkkiesi kautta, hiukseni ovat muuttuneet ihaniksi! Kiitos! ❤️ Seuraavaksi kokeiltavana olisi Khadin shampoot.

 47. Janna

  Hiusrituaali toisi aivan ihanaa vaihtelua ja paneutumista hiusten hoitoon. Reetha-jauhe Amla-shampoolla ja ölyllä antaisivat varmasti puhtia omalle tukalle, jota ei saa millään hyvännäköiseksi ilman föönausta. Auttaisivatkohan nämä tuotteet siihen ongelmaan… 🙂

 48. Satina

  Hiuspohjani on haastava, se rasvoittuu jalätsähtäö nopeasti, ja välillä on myös ärtynyt. Käytän usein rasvoittuvan tai ongelmapäänahan shampoita, mutta mikään ei tunnu erityisen hyvältä. Khasin useampi shampoo on tullut kokeiltua ja sarjan öljyäkin käytän välillä, mutta en kyllänyt kokenut yllättymistä. Öljyn ja jauheen kombon toimimista haluaisin kyllä kokeilla!

 49. Inga

  Kaikki tuotteet kuulostavat mielenkiintoisilta. Olen kokeillut Khadin Reethaa ja Amlaa pitkiin hennattuihin hiuksiini mutta öljyt ovat kokeilematta. Samassa taloudessa on myös toinen jolle tuotteet varmaan passaisivat myös hyvin.

 50. Sara

  Herbal Hairwash -pesujauhe, Hibiscus tai Rose shampoo ja Vitalizing Hair Oil vaikuttivat sopivilta minulle. Rituaali vaikutti kyllä mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta, sillä minulla on välillä päänahan kanssa ongelmia ja latvat ovat täynnä kaksihaaraisia.

 51. Mikaela

  Osallistun ehdottomasti! Minulla on ollut Amla-hiusöljy noin 3vko käytössä ja se on aivan ihana! Khdin muut tuotteet kiinnostaa siis ehdottomasti, olisi kiva päästä kokeilemaan muita koko rituaalia. Kokeiluun olisi ihana saada esim Shikakai-pesujauhe, Balsam hair-oil ja Hibiskus shampoota.

  Pesujauhe on varmasti mahtava myös matkoilla, jos matkustaa pelkillä käsimatkatavaroilla ja pitää minimoida nesteiden määrää.

 52. Milja

  Heippa. Kuvittelisin, että minulle parhaiten sopisivat vitalizing hair oil, Sädekaisla shampoo ja Reetha pesujauhe. Hiustenhoitorituaali vaikuttaa koukuttavalta! Olen koukuttunut korealaiseen ihonhoitoon ja varmasti samoin käy tämän kanssa. Olen jo jonkun aikaa näistä haaveillut ja vielä haaveet toteutankin 🙂

 53. taru

  1. Vitalizing hair oil, Amla shampoo ja Shikakai-pesujauhe sopisivat minulle luultavasti parhaiten. Khadin shampoot ja hiusöljyt ovat tuttuja tuotteita ja ne ovat sopineet hiuksille ja hiuspohjalle hyvin.

  2. Ayurvedinen hiustenhoitorituaali vaikuttaa todelliselta hemmotteluhoidolta niin hiuksille kuin mielellekin. Varmasti tekisi hyvää pysähtyä ja panostaa omaan hyvinvointiin tämän rituaalin kautta.

 54. Emmi

  Miulle kävisi herbal hairwash, hibiscus-shampoo (tästä on kokemusta ja paras ikinä!) ja balsam-öljy. Nämä toisivat kyllä kaivatun rauhoittumishetken lapsiarkeen!

 55. piu

  Ayurvedinen hiustenhoito kuulostaa kyllä koukuttavan ihanalta. Hiukseni ovat ohuet ja hennot. Niitä on myös määrällisesti vähän. Hiuspohja rasvoittuu nopeasti. Ja harmikseni hiuksisto ohenee jatkuvasti vain lisää eli hiusten lähtöäkin on.
  Houkuttelevimmat tuotteet olisivat pesujauheista Amla ja Reetha, shampoista Amla ja öljyistä Vitalizing Hair Oil.

 56. Saaraaa

  Cultivatorsin hiusvärit tuntuvat tekevän hyvää hiuksille. Niillä tulee upea kiilto. Hiukseni ovat luonnonkiharat ja karheat ja helposti takkuuntuvat. Nyt olen pitänyt polkkatukkaa ja leikannut säännöllisesti ja hiukset tuntuvat terveiltä. Toisaalta pitkä kiharapehko houkuttaa, mutta olen koko ikäni selvitellyt takkuja…
  Hiustenhoitorituaali vaikuttaa hyvältä ja hiuksesi ovat upeat. Voimakkaat tuoksut kuitenkin arveluttaa. Toisaalta khadin öljy on joskus sopinut.

 57. Marleeanni

  Olen yllättynyt, ettei tuotteet ole kalliita! Ihan varmana menee testiin, varsinkin Neem-shampoo. Mulla on alkanut hiukset yhtäkkiä rasvoittumaan normaalia enemmän, enkä tiedä mitä tekisin. En käytä muotoilutuotteita, en föönää enkä käytä mitään muotoilurautoja tms. Shampookin on ollut sama jo useamman vuoden, Lushin shampoopala. Jotain täytyy tähän keksiä, koska en haluaisi myöskään pestä hiuksia koko ajan.

  1) Mulle sopivat tuotteet olisivat siis Neem-shampoo, amla-pesujauhe ja balsam-hiusöljy.
  2) Rituaali vaikuttaa ihanalta! Mua vaan aluksi hirvitti, että sotkeeko Mariela paitansa mutta onneksi suojasi sen pyyhkeellä 😀 Minkälainen sotku tuli lattialle videon jäljiltä? 😀

 58. Solie

  Kuulostaa super ihanalta sunnuntairituaalilta! Itse valitsisin varmaankin hibiscus shampoon, amla pesujauheen ja vitalising oilin.

 59. Maria

  1) Omalle tukalle voisi toimia Herbal hairwash- pesujauhe, neem-shampoo ja Vitalizing hair oil.
  2) Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta rituaalilta. Tässä voisi vihdoin olla vastaus hiusteni ja päänahkani ainaisiin ongelmiin. En ole tahtonut löytää millään sopivia tuotteita hiusten pesuun luonnonkosmetiikan puolelta.

 60. Minna N.

  Itselläni on talviaikaan ja vieläkin hyvin kuiva hiuspohja joka hilseilee, siihen sopisi varmasti hyvin tuo Balsam hiusöljy parantamaan hiuspohjan kuntoa. Jauheeksi sopisi Shikakai myös kuivaa hiuspohjaa sekä takkuuntuvia kutreja hoitamaan. Shampooksi valitsisin Rosen, sillä paksut hiukseni ovat käsitellyt ja kuivat, lisäkosteutus auttaisi niitä varmasti. Rituaali kuulostaa työläältä, mutta toisaalta hemmottelevalta, ja tulisihan kasvojenkin ihoa hoitaa naamioilla ja kuorinnoilla viikottain, miksei myös laittaisi huomiota hiuksiin varsinkin kun niissä erilaisia haasteita itsellä on. Varmasti jos näistä apu löytyisi niin jäisi vakkarikäyttöön, sillä mikä parempaa kuin löytää itselle ne sopivimmat ja tehokkaimmat hoidot ja tuotteet 🙂

 61. Linda

  Oih, kuulostaapa ihanan ylelliseltä ja hemmottelevalta rituaalilta <3 Amla jauhe ja öljy, sekä sädekaisla olisivat varmasti minun tukkani mieleen!

 62. Marjane

  Minulla on käytössä Khadin Rose- ja Sädekaisla-shampoot, joista pidän kovasti. Sädekaisla tuoksuu ihanasti appelsiinille. Rose hoitaa hiuksia jättäen ne pehmeiksi, mutta toisaalta itselläni hiukset rasvoittuvat nopsaan sitä käyttäessä. Rose-shampoo taitaa olla ainoa tähän asti kokeilemani shampoo, joka ei kutita hiuspohjaani.

  Aion ehdottomasti kokeilla tätä hiusrituaalia! Itselleni voisivat sopia Reetha-pesujauhe, Neem-shampoo (vaihtelun vuoksi) ja Vitalising Hair Oil.

 63. Marjatta

  Rituaali oli mulle ihan uusi juttu ja vaikka se vaikutti aika työläältä niin kauniit hiukset sillä tuli. Tuskailen omien hiusteni kanssa kun mikään hoitoaine ei tunnu niille riittävän, ne ovat niin vallattomat. Tuntuu jo että niillä on oma tahto. Minun valintani olisivat Herbal hairwash-pesujauhe, Rose-shampoo sekä Vitalizing hair oil.

 64. Maija

  Reetha-pesujauhe
  Hibiscus-shampoo
  Balsam Hair Oil

  Minulla on ollut kauan päänahan ongelmia, joihin olen etsinyt apua erilaisten lääkevalmisteiden avulla. Mikään ei ole onnistunut poistamaan ongelmaani vaan ainoastaan väliaikaisesti lievittämään. Olen siirtynyt muuten luonnolliseen kosmetiikkaan ja se on auttanut kaikkiin muihin iho-ongelmiini, joten ehkä Khadista olisi apua myös päänahalleni. Lisäksi Ayuervedinen hiustenhoitorituaali vaikuttaa ihanalta hemmottelulta arjen keskellä.

 65. Titityy

  Ihanalta vaikuttaa – luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä aloin nauttimaan ihonhoidosta. Ehkä olisi aika ottaa seuraava askel ja alkaa nauttia hiustenkin hoidosta!! Minulle ehkä reetha-jauhe, amla-shampoo ja vitalizing-öljy. Oispa onni myötäinen 🙂

 66. Soile

  Tämä vaikuttaa mahtavalta, varsinkin kun sinulla on noin hyviä kokemuksia ja hiuksesi ovat tosi upeat.
  Minulle sopisivat varmaankin Shikakai tai amla -pesuhauheet, Neem shampoo ja Vitalizing hiusoöljy.
  Olen todella kiinnostunut asiasta ja varmasti tulen kokeilemaan näitä tuotteita.

 67. Kiitos! Olen silmäillyt näitä purkkeja paikallisessa ekokaupassa, mutta tämän infopostauksen jälkeen uskallan kokeilla! Parhaiten minulle varmaan sopivat Herbal Hairwash -pesujauheen, Rose-shampoon sekä vitalizing hair oil.

 68. Laura

  Kuulostaa ihan täydelliseltä! Ehdottomasti menee testiin, mulla on nyt sellaiset ongelmahiukset että olen harkinnut lyhyemmäksi leikkaamista… Mulle sopisi varmasti ainakin Herbal Hairwash -pesujauhe, Sädekaisla-shampoo ja Vitalizing Hair Oil 🙂

 69. kultakutri

  Tämäpä olisi ihana arpavoitto: shikakai-jauhe, hibiscus-shampoo ja balsam-hoitoöljy… olen käyttänyt sertifioituja hiustenhoitotuotteita vuodesta 2013, mutta jostakin syystä päänahkani hilseilee kaiken aikaa. Vaihdan välillä tuotesarjoja, jolloin se saattaa helpottaa hetkeksi, mutta sitten on taas päänahka kuivuudesta hileinen. Tuo rituaali vaikuttaa tosiaan työläältä, mutta mielelläni sitä kokeilisin! Joskus teenkin öljyhoitoja, mutta ei sitä varsinaisesti vielä tavaksi voi sanoa.. ehkä tuommoiset hieman laadukkaammat tuotteet ihanine tuoksuineen auttaisivat motivoimaan ottamaan tuo aika itselle. Viimeksi kun pääsiäislomalla levittelin öljyt päähän, totesin, ettei se todellisuudessa vienyt niin kovin kauaa.. tosin minulla tukkaa on tuonne rantarangan loppun asti eli pituutta löytyy.. ja sikälikin soisin löytäväni jonkun kivan tavan hoitaa kutreja motivoivasti. Pitkät hiukset myös taakkuuntuvat helposti, ainakin minulla. Joudun myös pesemään hiukset 2-3 päivän välein.

 70. Kaisa

  Olen käyttänyt Khandin hennahiusvärejä jo pitkään mutta en ole kokeillut muita tuotteita. Postaus sai minut innostuaan ja haluaisin kokeilla tuotteita! 🙂 Minulla on kuiva kutiseva päänahka joten Nalsam Hair oil olisi varmasti minulle hyvä. Päänahan takia olen yrittänyt pidentää pesuväliä useampaan päivään mutta hiukseni rasvoittuvat paljon joten haluaisin kokeilla Reetha pesujauhetta. 🙂 pesujauheet voisivat soveltua hyvin myös ennen hennavärjäystä tehtäväksi syväpuhdistukseksi, pitää joskus kokeilla sitäkin! 🙂

 71. Heli

  Mietin, onko liikaa jos näiden hoitojen vaikutusajan käy saunassa? Pitkien hiusteni kanssa olen tottunut käyttämään öljyhoitoja, mutta en toki silloin sauno. Herbal Hairwash pesujauhe, Vitalizing Hair Oil ja Sädekaisla-shampoo olisivat minun valintani.

 72. Saara

  Hyvä postaus! Taas sai hyviä vinkkejä. Hiustenhoitorituaali vaikutti ihanalta ja puhdistavalta. Ehdottomasti haluan kokeilla pesujauhetta ja jotain öljyä. Koska värjään kasviväreillä hiuksiani, ”sotkuisuus” on siis tuttua:) Itselle tällä hetkellä sopisi varmaankin parhaiten balsam hair oil, neem shampoo ja shikakai pesujauhe.

 73. Mira

  Ayurvedinen hiustenhoitorituaali vaikuttaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! Oma hiustenhoitotavoitteeni olisi saada päänahan rasvoittuminen kuriin siten, ettei hiustenpesujen välisinä päivinä tarvitsisi turvautua kuivashampooseen. Pelkkä Khadin shampoo (sädekaisla) ei ole tähän pystynyt, mutta ehkäpä yhdistettynä muihin tuotteisiin.. ?

  Omat ohuet hiukseni ja nopeasti rasvoittuva päänahkani voisivat hyötyä seuraavasta yhdistelmästä: Reetha pesujauhe, Neem shampoo ja Balsam hair oil.

 74. Millavee

  Vitalizing hair oil, Rose shampoo ja Herbal hairwash olisivat varmasti nappivalintoja paksuille, kuivuuteen ja haaroittumiseen taipuvaisille hiuksilleni. Tämä rituaali kuulostaa vaivan arvoiselta, olisipa ihana päästä testaamaan!

 75. Annina

  Pesujauheista valitsisin Reethan, koska hiukseni ovat lasimaisen ohuet. Shampoista tuote, joka tukee tuuheuttavaa efektiä Öljyistä haluaisin kokeilla hiuspohjan kutinaa ja hilseilyä hoitavaa tuotetta. Saisi hiuskuontalonsa tasapainoon talven jäljiltä☀ Ihanan kuuloisia tuotteita kaikki!

 76. Siiri

  Kiitos käyttöohjeista! Olen useasti Khadin tuotteita pyöritellyt, mutta jotenkin kokonaisuuden hallinta on tuntunut ylitsepääsemättömän vaikealta. Nyt sain kaikkeen tolkkua Herbal jauhe, Rose shampoo, Vitalizing öljy! Kuulostaa hiusten ja päänahan hemmotteluhetkiltä kylpypäiviin

 77. Laura

  Rituaali vaikuttaa hyödylliseltä mutta hitusen haastavalta yhdistettävältä omaan elämääni. Olen usein niin väsynyt, että hiusten hoitoon ei jaksa panostaa. Ja sen kyllä huomaa. Amla-tuotteet sopisivat hiustenlähtöön, joka on ongelma mutta muuten eivät ehkä palvelisi tarvettani parhaiten. Hiuspohja lienee normaali ja hiukset hapsut ja kuivahtavat. Varmaan Sinua saisi tarvittaessa konsultoida 😉

 78. Sini

  Nyt oli kiinnostava aihe ja osui ainakin itsellä juuri hyvää ajankohtaan! Olen pohtinut Khadin hiusjauheita jo jonkin aikaa, mutta olen arkaillut vielä oston suhteen. Itselläni on tällä hetkellä hiukset, joita on vaalennettu ja joita sävyttelen vielä kaiken lisäksi vähän väliä. Hiusten hyvinvointia koitan kuitenkin tukea parhaani mukaan. Siirryin juuri lyhyeen hiusmalliin ja joudun käyttämään tästä syystä enemmän muotoilutuotteita.. tämä taas ei tue yhtään päänahan ja hiusten vointia (nämä tuotteet eivät nimittäin ole luonnonkosmetiikkaa). Luonnonmukaiset shampoot ovat olleet käytössä ja kauan, mutta en ole löytänyt sellaista, joka puhdistaisi päänahan kunnolla sekä kaikki kemikaalit, mitä päähän on kertynyt.

  Noista valikoituisi itselle Herbal Hairwash jauhe, Amla shampoo ja hoitoaine. Hiukseni ovat hyvin lasimaiset, joten hoitoaineiden kanssa saa aina kikkailla, ettei hiukset mene heti päätäpitkin. Täytyy varmaan käydä tuollainen jauhe ja öljy hakemassa testiin. Yön yli jätettävä hiusöljy nimittäin houkuttaisi todella paljon.

  Oliko Khadilla jossain vaiheessa hiusnaamiota/jauhetta joka kuori hieman päänahan pintaa ja auttoi hiusten lähtöön? Olen joskus hankkinut perheenjäsenelle hiusten ohenemiseen soveltuvan, mutta en enää muista mikä Khadin tuote oli kyseessä. Onko sinulla ehdottaa tähän Khadin tuotteita? Millainen setti sopisi juuri hiusten lähdön ehkäisyyn ja päänahan tukkeutumisen poistoon.

 79. Maiju

  Amla, amla ja amla:)
  Päänhieronta öljyillä onkin jo tuttu juttu, mutta noi jauheet ois tosi mielenkiintoisia testattavia! Hieman työlään kuuloinen projekti, mut sopis just semmoseen spa day-meininkiin.
  On muuten ollut kiva lukea sun ayuervedajuttuja, terkuin toinen pitta:)

 80. Tuija

  Kiitos postauksesta. Hoitorutiini vaikuttaa työläälle mutta silti kovin mielenkiintoiselle jos kerran todella toimii. En kyllä usko ennen kuin olen itse testannut. Luulen että minulle sopisi vitalizin hair oil, rose shampoo ja reetha pesujauhe.

 81. Liisa

  Vaikuttaa mielenkiintoiselta! Haluaisin päästä testaamaan omalle käsitellylle luonnontaipuisalle tukalle Vitalizing hair oilin, Rose shampoon ja Herbal hairwash-pesujauheen❤

 82. Jenni

  Hilseilevälle päänahalle Shikakai-pesujauhe, tuuheutta ja kiiltoa tukkaan Amla shampoolla ja elinvoimaa antamaan sekä haaroja siloittamaan Vitalizing Hair Oil.

  Ayurvedinen hiustenhoitorituaali olisi juuri sitä, mitä pääni kaipaisi talven jälkeen kevätauringon alla astellessa. Hemmottelua ja aikaa itselle – saa hehkumaan sisäisesti ja ulkoisesti.

 83. Niina

  Amla shampoo sekä hiusöljy olisivat varmaan sopivia hiuksilleni. Minulla on tällä hetkellä tuota Rose-shampoota ja se tuoksuu ihanalle. Tykkään sen vahvasta tuoksusta 🙂 Kiinnostava tuo ayurvedinen rituaali.

 84. Nita

  Tällä hetkellä käytössä on Khadin Amla-shampoo, joka on osoittautunut omalle päänahalle ja hiuksille erittäin hyväksi! Eli Amlalla menisin jatkossakin.:) Hiusöljystä ja pesujauheesta ei vielä ole kokemusta, mutta kovasti kutkuttaisi niitäkin kokeilla ja tehdä koko ayurvedinen puhdistusrituaali perusteellisesti läpi. 🙂

 85. Musta tuntuu että tilaukseen menee toi Reetha-pesujauhe, Neem- shampoo ja öljyistä onkin sit vaikeampi valita 😀 Ehkä se olis akuuttiin tarpeeseen Balsam-oil kuitenkin ja sitten later on tuo Vitalizing – oil. Olis ihanaa jos nää toimis mulla ja pidentäis pesuväliä, hinnatkin kun ovat aika ystävälliset 🙂

 86. Mari Vee

  Sädekaisla sh ja vitalizing öljy olisivat valintani. Päänahka suht normaali, mutta ajoittain kutinaa. Hiukset ovat lyhyet ja hyväkuntoiset.

  Rituaali vaikuttaa vallan mainiolta hemmottelulta.

 87. Milla

  Vaikuttaa mahtavalta!Ehottomasti haluaisin kokeilla tätä.
  Minun ohueen, värjättyyn ja luonnonkiharaan tukkaani sopisi ehkä parhaiten Reetha-jauhe ja Amla-shampoo ja -jauhe.

  Kiitos muuten mahtavasta blogista. Olen päässyt kivasti sisään luonnonkosmetiikkaan blogisi kautta ja löytänyt uusia, upeita ihonhoitotuttavuuksia.

 88. Nina

  Kuulostaa lupaavalta. Minulla on kuivat ja luonnonkiharat hiukset ja olen jo vuosia kärsinyt normaalia runsaammasta hiustenlähdöstä. Voisin kokeilla shikakai pesujauhetta, amla öljyä ja rose shampoota.

 89. Hanna Aaa

  Ihana arvonta ja kiinnostava tuotesarja! Itse haluaisin kokeilla pesujauheena Amlaa saadakseni hiuksiini lisää kiiltoa ja myös se, että siitä voi tehdä kasvonaamion, kiinnostaa kovasti. Shampooksi kokeilisin myös Amlaa ja hiusöljyksi Vitalizing hair oilia, koska hiusten latvat tuntuu haaroittuvan turhankin helposti. Jos näillä tuotteilla saa kiiltävät ja hyvinvoivat hiukset, niin tekisin tällaista rituaalia enemmän kuin mielelläni. 🙂

 90. Aamu

  Minulle sopisi ainakin Herbal pesujauhe, hibiscus shampoo ja amla hiusöljy. Toki moni muukin 🙂 Tätä on kyllä pakko päästä kokeilemaan. Kiitos vinkistä <3

 91. Outi

  Hei! Ostin eilen viimein itselleni amla-öljyn ja shampoon. Ensinmäinen fiilis on kyllä, että pakko jäädä odottamaan hoitoaineen rantautumista Suomeen tai tilata se verkosta.. Hiusten harjaaminen pesun jälkeen oli aika tuskaa! Minulla on pitkät ja hennot hiukset. Vai voisikohan tuo pesujauhe olla hellempi ratkaisu? Sitä en vielä hankkinut.

 92. Susanna

  Tykkäisin noista pesujauheista, koska hennaan hiuksiani ja olen huomannut että hennakäsittely korvaa shampoon ja hiukset pysyvät kauan puhtaina sen jälkeen.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>