AstrologiaBody & Mind

Lähtölaukaus uuteen elämään – Uusikuu Oinaassa

Astrologia | Body & Mind | 16.4.2018 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 16.4.2018 – 14.5.2018

Nyt mennään eikä meinata. Tästä se alkaa, uusi elämä tai ainakin uudet kujeet. Kevät on tullut ja sen uudistavaa, elvyttävää ja energiaa täyteen lataavaa voimaa ei voi olla tuntematta nahoissaan. Uusikuu Oinaassa (16.4.) ei säästä ketään, vaan käskee ulos omalta mukavuusvyöhykkeeltä, työntää eteenpäin, rohkaisee uskaltamaan, paljastamaan, aloittamaan…

Oinaan merkissä reilut kolme viikkoa perääntynyt Merkurius on juuri oikaissut suuntansa, kun Aurinko ja Kuu yhdistävät voimansa ja synnyttävät energisen, aloitteellisen ja impulsiivisen uudenkuun eläinradan ensimmäisessä merkissä Oinaassa. Uudenkuun kartta on silkkaa dynamiittia, kun mukana kuviossa on vapauden, uudistumisen ja vallankumouksen planeetta Uranus. Tämä uraaninen oinaskuu on kapinallinen ja itsenäinen oman tien kulkija, joka ei kerta kaikkiaan pysty noudattamaan ulkoapäin annettuja ohjenuoria tai itselle sopimattomia toimintatapoja.

Siinä missä maaliskuun uusikuu Kaloissa vei meidät syvälle ytimeen, paikoitellen ehkä jopa synkkiin vesiin, ja Merkuriuksen perääntymiskausi antoi tarkastella asioita uusista näkökulmista ja sen myötä ehkä jopa oivaltaa jotain merkittävää, niin nyt tämä uusikuu Oinaassa on kuin lähtölaukaus, tästä se alkaa! Uudenkuun kartan soturienergia on nyt lähes käsin kosketeltava ja tukee kaikkia jotka ovat kamppailleet erilaisten omien puolien pitämiseen, rohkeuden puutteeseen ja jaksamiseen liittyvien asioiden kanssa. Dynaaminen uusikuu voi antaa juuri sen pitkään kadoksissa olleen piristysruiskeen, että yhtäkkiä tuntuukin mahdolliselta aloittaa se elämäntapamuutos, riuhtaista itsensä irti jostakin tavasta, tottumuksesta, ihmissuhteesta tai tilanteesta, joka on vienyt elämästä ilon ja energian ja/tai vaan uskaltaa ottaa se pelottava mutta houkutteleva harppaus tuntemattomaan.

Elämän kutsu tuntuu nyt voimakkaampana kuin koskaan. Tämä on loistava aika miettiä niitä asioita, joita ihan oikeasti haluaisit ja jotka olisivat sinulle hyväksi, ja nähdä sitten raadollisen rehellisesti mikä on esteenä sille että ne eivät ole tässä jo nyt. Intention voima on nyt suuri ja ideat valmiina toteutumaan, mutta se edellyttää selkeyttä ja määrätietoisuutta. Ajassa on huikean voimakas eteenpäin menemisen mahdollisuus, mutta eteenpäin ei pääse, mikäli jotain on tiellä. Voit käyttää tämän pitelemättömän innostavan uudenkuun energian suorastaan räjäyttämään esteet tieltäsi, jos katsot olevasi sen arvoinen, ja jos katsot olevasi siihen valmis. (Vinkki, oikea vastaus molempiin on: voi olet olet, todellakin olet!)

Uudistavan uranusenergian lisäksi transformatiivinen Pluto on voimallisesti läsnä, ja siksi nyt läpikäytävät muutokset ovat perustavanlaatuisia ja syviä luonteeltaan. Kasvun ja runsauden planeetta Jupiter on vastapäätä rakkauden ja mielihyvän planeettaa Venusta, joka köllöttelee ihanasti omassa merkissään Härässä aistillisena ja herkullisena. Tämä tuo aikaan laajentuvaa ja nautinnollista laatua ohjaten samalla lempeästi eteenpäin. Vanha suola ei todellakaan enää janota. Moottorina muutokselle ja vanhasta irtautumiselle voi olla silkka rakkaus. Rakkaus elämää kohtaan, rakkaus omaa itseä kohtaan ja palava jano täyttymystä, luovuutta ja uusia kokemuksia kohtaan. Meidän ei tarvitse tavoitella jotain siksi, että siitä on jotain hyötyä muille tai siksi että haluamme perfektionistisesti muuttua koko ajan paremmaksi ja paremmaksi, vaan voimme haluta jotain vain siksi, että se on kivaa ja se tuo meille iloa. Lapsenkaltainen oinasenergia haluaa jotain vain siksi että haluaa sitä. Yksinkertaista, eikö totta?

Jos voisit elää juuri sellaista elämää kuin haluat, ilman että sinun tarvitsisi miellyttää ketään, millaista se olisi? Parhaimmilaan tämä uusikuu Oinaassa voi viedä meidät lähemmäs omaa autenttista itseämme ja niitä asioita kohti, jotka antavat energiaa ja tuovat meille hyvää mieltä. Mitä jos elämän tarkoitus olisikin elämän kokeminen sellaisenaan, ilman sen monimutkaisempia pyhiä tarkoitusperiä? Joten eteenpäin, vain siksi että eteenpäin tuntuu kutsuvan.

Kuukauden keskeiset teemat: aloitteellisuus, yllätyksellisyys, omapäisyys, impulsiivisuus, ennakoimattomuus, autenttisuus, oma polku, uusi alku, rajoituksista vapautuminen, kapinallisuus, anarkismi, yksilöllisyys, ainutlaatuisuus, rohkeus, irtiotto, innostuneisuus, inspiraatio, energisyys, luovuus, itsenäisyys, riippumattomuus

 Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Oinaassa yhtymässä Uranukseen, neliössä Plutoon. Pluto sekstiili Jupiter ja kolmio Venus. Pluto yhtymä Mars. Neptunus sekstiili Mars. Jupiter oppositio Venus. Jupiter perääntyy Skorpionissa. Merkurius kääntynyt eteneväksi (15.4.). Khiron siirtyy Oinaaseen (17.4.). Saturnus ja Pluto pysähtyneenä ennen perääntymisjaksoa.

 

Kirsi Halla-Seppälä – Ratkaisukeskeinen terapeutti, Ammattiastrologi, Läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt terapeuttina ja tehnyt astrologista konsultaatiota, sekä kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta yli 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kirsi vastaanottaa terapia-asiakkaita ja tekee tulkintoja Helsingin Katajanokalla sijaitsevalla vastaanotollaan.

Kirsin haastattelu ja kotisivu.

Avainsanat: