Beauty

Kosmeettisen gua shan ammattilaiskoulutus

Beauty | 10.6.2020 | Katja Kokko

Ammattilaiskoulutus kosmetologeille ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille antaa edellytykset kosmeettisten gua sha hoitojen tekemiseen asiakastyössä. Kosmeettinen gua sha tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liiketoiminnan kasvattamiseen.

Olen saanut vuoden päivät kyselyitä kosmetologeilta, onko kosmeettisesta gua shasta tulossa ammattilaiskoulutusta. Sen suunnittelu ja materiaalien luominen ei ole ollut mikään pieni homma, mutta nyt konsepti materiaaleineen on vihdoin valmis ja ensimmäinen koulutuskin on jo pilotoitu, kun minut kutsuttiin kouluttamaan kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoita Suomen kiinalaisen lääketieteen akatemiaan – ja koulutus oli menestys!

Olen käynyt vuosien ajan lukuisissa eri koulutuksissa, pääosin ulkomailla, jonka ansiosta minulle on muodostunut selkeä kuva siitä, millainen on hyvin suunniteltu koulutus. Selkeys ja laadukkaat materiaalit ovat kaiken a ja o sekä selkeästi vedetty koulutustilaisuus, jossa jokainen pysyy kärryillä koko ajan mitä tehdään, kun uutta asiaa tulee jatkuvalla syötöllä. Lisäksi tärkeää on osallistujien aito tukeminen: tarkoitus on luoda osallistujille uutta liiketoimintaa ja kasvumahdollisuuksia, joten esimerkiksi markkinoinnin ja hoitopakettien suunnittelu on tärkeä osa koulutusta, kuin myöskin osallistujien tukeminen koulutuksen jälkeen – yleensä kysymyksiä herää vasta jonkin ajan kuluttua koulutuksen jo käytyä.

Näiden ajatuksien pohjalta olen suunnitellut Yin Your Skin® Pro koulutuksen ammattilaisille. Näen kosmeettisessa gua shassa todella upeat mahdollisuudet kosmetologeille. Ne eivät rajoitu vain hoitojen tekemiseen, vaan avaavat mahdollisuuden paljon syvempään ja vuorovaikutteisempaan asiakassuhteeseen. Kosmeettinen gua sha ei vaadi isoja alkuinvestointeja, kuten kalliita laitteita tai tuotteita, mutta menetelmän tuomat tulokset ovat häkellyttäviä ja ulottuvat ihoa syvemmälle, asiakkaan koko olemukseen.

Missioni on tarjota voimauttavia itsehoidon työkaluja seuraajilleni ja asiakkailleni. Kokemukseni ansiosta minulla on paljon työkaluja jaettavana myös toisille ammattilaisille. Suurin osa kosmetologeista toimii yksityisyrittäjinä ja esimerkiksi koronan kaltaiset kriisit voivat aiheuttaa todella isoa hallaa liiketoiminnalle tai pahimmillaan pyyhkäistä sen mennessään. Oman liiketoiminnan kehittäminen on myös riskienhallintaa.

Yin Your Skin® Pro koulutus on tarkoitettu opetushallinnon valvomasta oppilaitoksesta kosmetologiksi valmistuneille ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille. Koulutus antaa edellytykset tehdä kosmeettisia gua sha hoitoja asiakastyössä.

Koulutus on kaksipäiväinen ja koostuu teorian opiskelusta sekä käytännön harjoittelusta. Teoriaosuus sisältää kasvojen ja sidekudosten anatomian opiskelua sekä kosmeettisen gua shan vaikutuksia ja periaatteita. Käytännön harjoittelussa opetellaan erilaiset hoito-otteet ja -protokollat kiinteyttävään dekolteen, kaulan, niskan ja kasvojen hoitoon, turvotusta ja kuona-aineita poistavaan kasvojen hoitoon sekä karaisevaan hiuspohjan hoitoon. Lisäksi harjoitellaan täsmähoidot silmänympärysiholle ja rypyille sekä perehdytään siihen, miten huomioida hoidoissa erilaiset ihon haasteet, kuten akne ja rosacea. Koulutuksessa tutustutaan myös erilaisiin gua sha välineisiin sekä suunnitellaan hoitojen markkinointia ja hinnoittelua asiakkaille. Koulutuksesta saa mukaansa kattavan koulutusmateriaalin, Yin Your Skin® Jalo Advanced gua sha kasvolastan sekä Niva gua sha lusikan ja tietenkin kaikki koulutuksen käyneet saavat siitä myös diplomin.

Koulutuksen käyneillä on mahdollisuus liittyä Yin Your Skin® Pro suljettuun Facebook-ryhmään, joka on tarkoitettu kaikkien koulutuksen käyneiden liiketoiminnan ja hoitotyön tukemiseen. Kaikki koulutuksen käyneet henkilöt listataan Yin Your Skin® nettisivuille, mistä asiakkaat voivat etsiä lähimmän koulutuksen käyneen ja hoitoja tarjoavan ammattilaisen.

Järjestän syksyllä muutaman koulutuksen ammattilaisille, joiden aikataulut varmistuvat kesän aikana. Jos olet virallisen kosmetologin tutkinnon suorittanut kosmetologi ja olet kiinnostunut koulutuksesta, jätä yhteystietosi tähän lomakkeeseen, niin olen yhteydessä heti, kun aikataulut ja yksityiskohdat varmistuvat. Koulutukset kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille järjestämme Suomen kiinalaisen lääketieteen akatemian kautta, joista tulee tiedot akatemian sivuille.

Mukavaa päästä jakamaan kosmeettista gua shaa myös ammattilaisille!

Kuvat Riikka Kantinkoski

Avainsanat: , ,