Beauty

Genuine Beauty Awards 2018: ihonhoito

Beauty | 27.12.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Genuine Beauty Awardsien odotetuin kategoria on ihonhoito. Tämän jälkeen luvassa ovat vielä vuoden parhaat cheap & chic -tuotteet, sekä kaksi yllätyskategoriaa.

Jokainen tämän listan ihonhoitotuotteista on todettu timantiksi perusteellisen käytön myötä. En siis metsästä tuotteita pelkästään purkkigaalaa varten, vaan valitsen siihen sellaiset tuotteet, joista minulla on syvällinen käyttökokemus kuluneen vuoden ajalta.

Vuoden 2018 parhaat ihonhoitotuotteet ovat:

1. Putsari: Lilfox Amazon After Dark Melty Jungle Cleansing Balm

Tämä putsari sai minut sekoamaan alkuvuodesta. Monelle putsari on tuote, johon ei haluta panostaa rahallisesti, koska se huuhdotaan pois iholta. Minä olen kuitenkin putsarifriikki ja olen valmis sijoittamaan sievoisenkin summan puhdistuselämykseen. Tämä putsari on puhdasta nautintoa. Koostumukseltaan se on kiinteä öljypuhdistus eli puhdistusbalmi ja se huuhtoutuu iholta pois vedellä. Tuoksu on kuin suoraan Eedenin puutarhasta.

2. Misellivesi: Whamisa Cleansing Water

Tästä ei misellivesi enää parane eikä purkki söpöönny. Whamisan misellivesi jättää kirkkaasti taakseen kilpailijansa, sillä se sisältää kunnon tujauksen ihoa kirkastavia, kosteuttavia ja hoitavia ainesosia eikä sisällä liikaa pinta-aktiivisia eli puhdistavia aineita, joten se ei kuivata ihoa.

3. Kasvovesi/hoitoneste: Whamisa Deep Rich Toner

Resepti kuulaaseen ihoon: Whamisan hoitoneste ja 7 Skin Method. Kaikista koko elämäni aikana testaamistani kasvovesistä/hoitonesteistä Whamisan tonerit jaksavat edelleen hämmästyttää tehokkuudellaan.

4. Silmänympärysvoide: Whamisa Eye Essence

Whamisan silmänympärysvoide kesti käytössäni vuoden. Muitakin silmänympärysvoiteita tuli testattua, mutta kyllä tämä vaan piti silti paikkansa ykköstuotteena koko vuoden ajan.

5. Seerumi: Novexpert Vitamin C Booster

Novexpertin C-vitamiiniboosteri lienee markkinoiden tehokkain C-vitamiiniseerumi, sillä sen sisältämä stabiloidun C-vitamiinin määrä  on niin suuri, ettei ilmeisesti millään toisella brändillä maailmassa ole vastaavaa määrää. Tuotteen taustalta löytyy niin hämmästyttävä määrä tutkimusta, että tämän jälkeen kaikki muu tuntuu kalpenevan sen rinnalla. Lisäksi seerumi tekee ihosta sädehtivän.

6. Kasvoöljy: Frantsila The Garden Trilogy Anti-Pollution Facial Serum

Kirkkaasti vuoden timanttisin kasvoöljy. Solahtaa ihoon sekunnissa ja huumaa tuoksullaan. Raaka-aineluettelo on ihanaa luettavaa.

7. Aurinkovoide kasvoille: Madara Plant Stem Cell SPF 30

Jouduin viime hetkellä vaihtamaan suosikkini Acorellen sävyttävästä kasvojen aurinkovoiteesta Madaraan, joka oli käytössäni Intiassa, sillä pidän enemmän Madaran voiteen lopputuloksesta, joka on kuulaampi kuin Acorellessa. Molemmat ovat kuitenkin loistavia tuotteita.

8. Balmi: Bybi Beauty Babe Balm

Olen edelleen katkera Bybin tekemästä typerästä Babe Balm uudistuksesta, jonka myötä tuotteen täydellisestä koostumuksesta tehtiin liian juoksevaa. Onneksi oma balmini on sentään nyt asettunut eikä tuubista tule enää ulos juoksevaa öljyä. Sen sijaan pakkauksesta on kulunut rumasti kaikki kultaiset tekstit pois, siinä missä entisen pakkauksen valkoiset tekstit pysyvät paikoillaan, vaikka tuubi pyörisi käsilaukun pohjalla. Herää kenties kysymys, mikä balmista tekee sitten vuoden parhaan? Uudistuksesta huolimatta tuoksu on taivaallinen, balmissa on loistavat raaka-aineet ja se tekee ihosta sileän ja pehmeän sekä toimii loistavasti meikin alla.

9. Kosteusvoide: Whamisa Water Cream

Ei epäilystäkään mikä on maailman paras kosteusvoide. Olen testannut monia loistavia voiteita tänä vuonna, joista useat ovat suorastaan timanttisia, mutta tätä voidetta ei ole toistaiseksi onnistunut päihittämään mikään tai kukaan. Täydentäisin reseptiä kuulaaseen ihoon: Whamisan toner, 7 Skin Method ja Water Cream.

10. Sävyttävä päivävoide: Novexpert La Crème Caramel

Suolakaramellin tuoksuinen ja koostumukseltaan kinuskikastiketta muistuttava sävyttävä päivävoide. Ei voi kuin rakastaa. Tehoaineista puhumattakaan.

11. Yövoide: Inari Arctic Beauty Sleeping Cream

Inari on yksi tämän vuoden kiinnostavimmista ja vakuuttavimmista uutuuksista, mikäli unohdetaan brändin visuaalinen ilme ja yksi huono tuote. Yövoide on kuitenkin ehdottomasti paras tänä vuonna testaamistani. Kummastelen kuitenkin yrityksen kykyä kuunnella palautetta: sitä ei kuunnella. Moisture Boost kosteusvoiteen koostumus on todella epäonnistunut ja mielestäni kansainväliseen menestykseen tähtäävällä start upilla ei ole varaa moiseen. Odotukset alkuvuodesta lanseerattavista uutuuksista ovat korkealla. Toivon todella, ettei tule pettymyksiä.

12. Kuorinta: Whamisa Organic Fruits Peeling Finger Mitt

Olen luopunut lähes kokonaan tavallisten kuorintojen käytöstä ja vahvoista hedelmähapoista, sillä Whamisan kuorintalaput tekevät kuorinnasta naurettavan helppoa. Vastoin käyttöohjeita jätän tuotteen vaikuttamaan iholleni yön ajaksi, koska sen sisältämä hedelmähappopitoisuus on todella matala. Kuorintalapulla pyyhkäisee kätevästi meikkijäämät iholta, jos sellaisia on puhdistuksen jälkeen jäänyt ja se kirkastaa ihoa yön aikana.

13. Puhdistava naamio: Tata Harper Clarifying Mask

Tämän myrkynvihreän naamio tuoksu saa irvistämämään, mutta itse koen jotain kieroa vetovoimaa tämmöisiä todella extremejä tuoksuelämyksiä kohtaan. Tujakka naamio tekee mitää lupaa. Ei sovi herkkähipiäisille tai -hermoisille.

14. Kosteuttava naamio: Novexpert The Repulp Mask

Myös kosteuttavan naamion kohdalla jouduin viime hetkellä vaihtamaan suosikkiani. Aiemmin Novexpertin hyaluronihapponaamio ei ole säväyttänyt minua erityisemmin – kunnes laitoin sen Intian reissun jälkeen pitkän matkustamisen rasittamalle ja kuivattamalle iholle. Nyt olen käyttänyt naamiota joka aamu jo lähes viikon ajan. En ole ikinä kokeillut yhtä hyvää kosteuttavaa naamiota enkä ylipäätään ole koskaan rakastanut mitenkään erityisen paljon mitään kosteuttavia naamioita. Tämä on kuitenkin kerrassaan jumalainen tapaus! Pari suihkausta alle sarjan hyaluronihapposuihketta, naamio nassuun ja annetaan vaikuttaa niin kauan kuin huvittaa. Ihoni hehkuu.

15. Vuoden tulokas: Laponie of Scandinavia

Suomalaisen Laponie of Scandinavian kohdalla on vaikea säästellä ylisanoja. Sarjan tuotekehitys liitää aivan omissa sfääreissään ja timanttinen osaaminen näkyy konkreettisesti joka ikisen tuotteen koostumuksessa. Core-linjan tuotteet eivät ole suunnattu omalle iholleni, mutta sen sijaan esimerkiksi POD:lle en suosittele enää mitään muita sarjoja. Laponien valikoima täydentyi loppuvuodesta kasvosuihkeella ja kosteusvoiteella, joista en ole vielä ehtinyt kirjoittaa (paljastan salaisuuden: ne ovat timanttisia) ja jatkoa on odotettavissa. Mutta mitä on luvassa nyt, kun peruslinja on valmis? Sitä en malta odottaa!

16. Vuoden paras ihonhoitosarja: Novexpert

Tämä valinta saattaa tulla yllätyksenä, koska Whamisa. Ja kyllä punnitsinkin pitkään Whamisan sekä Novexpertin välillä, mutta kyllä se vain niin on, että Novexpert tuli tänä vuonna sellaisella rytinällä elämääni, pisti pasmat sekaisin ja vakuutti minut niin monella eri tasolla (tutkimus, tuotekehitys, innovaatiot, korkea laatu, loistava hinta-laatusuhde, intohimo jne.), että vuoden parhaan ihonhoitosarjan pysti on enemmän kuin ansaittu.

Millaisia ihonhoitosuosikkeja teillä on ollut tänä vuonna?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: ,