Beauty

Genuine Beauty Awards 2018: meikit

Beauty | 26.12.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Genuine Beauty Awardsit jatkuvat aiheesta mehevimmällä: vuoden parhailla meikeillä. Mehevimmällä siksi, että tänä vuonna luonnonkosmetiikkamarkkinoille on tullut monia uusia merkkejä ja olen löytänyt paljon uusia suosikkeja. Ihonhoitotuotteiden osalta luonnonkosmetiikkatarjonta on jo lähes yltäkylläistä, mutta meikkimarkkinoilla on vielä paljon tilaa kasvulle. Meikkien tuotekehitys on kuitenkin monelta osin erittäin haastavaa, jonka vuoksi moni yritys ei lähde koko hommaan (ja monen olisi kannattanut jättää välistä).

Tällä hetkellä meikkien tarjonta on siltä osin loistavaa, ettei minkään tuotteen kohdalla tarvitse tehdä enää kompromissia ja tyytyä keskinkertaiseen, mutta markkinoilta puuttuu edelleen se The Meikkisarja, joka olisi alusta loppuun täydellinen. Helmet täytyy siis edelleen poimia usealta eri sarjalta. Itselleni on vuosien varrella syntynyt täydellisestä meikkisarjasta kirkas ja yksityiskohtainen visio – haaveeni onkin päästä jakamaan ideani eteenpäin.

Mutta nyt haaveilut sikseen, tässä ovat vuoden 2018 parhaat meikit:

1. Pohjustaja: REN Perfect Canvas

En ole mikään meikinpohjustajien suurkuluttaja, sillä meikkivoide pysyy ihollani muutenkin ongelmitta koko päivän. Tämä pohjustaja on kuitenkin kiinnostanut itseäni jo vuoden päivät ja nappasin sen testiin Lontoon reissulla marraskuussa. Koukutuin totaalisesti! Tuote muodostaa täydellisen pohjan meikkivoiteen levitykselle. Ihosta tulee sileä ja tasainen, mutta tuntuma ei ole liian ”silikonimainen”.

2. Heleyttäjä: Zuii Flora Luminizing Creme Saturn

Myös tähän tuotteeseen on muodostunut riippuvuussuhde kuluneen vuoden aikana. Voiteessa on hentoinen kuulto ja kaunis, luonnollisen lämmin sävy, joka korostaa kesällä päivetystä ja tuo puolestaan tervettä hehkua iholle talvella. Kesällä käytin voidetta sellaisenaan koko kasvoille meikkivoiteen sijasta, talvella sekoitan sitä meikkivoiteeseen.

3. Meikkivoide: Ere Perez Oat Milk Foundation

Kuten tiedätte, rakastan glossya ihoa. Lisäksi rakastan nestemäistä meikkivoidetta, jonka koostumus on täyteläistä ja kermaista. Pidän meikkivoiteista, jotka eivät kuivahda iholle, vaan niitä voi työstää ja kerrostaa iholla mielin määrin. Tämmöisen koostumuksen voiteella ei ole pelkoa siitä, että meikkipohja alkaisi kasaantua ja paakkuuntua iholle. Ylisanani eivät riitä tämän tuotteen hehkuttamiseen, Oat Milk Foundationin on yksinkertaisesti jumalainen ja lopputulos lähes yliluonnollisen kaunis! Sävy Chai on myöskin taivaallisen sävyinen, sillä riittävän keltaisia meikkivoidesävyjä on todella hankalaa löytää. Se täytyy kuitenkin sanoa, että rasvaiselle iholle tai mattapintaa rakastavalle tämä meikkivoide ei ole paras valinta.

4. Peitevoide: Absolution Le Multi Correcteur 02

Vihdoinkin joku teki sen: täydellisen nestemäisen peitevoiteen!

5. Puuteri: Kjaer Weis Pressed Powder

Olen heivannut irtopuuterit käytöstä kokonaan Kjaer Weisin täydellisen hennon ja läpikuultavan kivipuuterin myötä. Tästä tuotteesta ei tee täydellistä ainoastaan sen henkäyksen kevyt koostumus, vaan myös kaunis metallirasia, joka on uudelleen täytettävä. Kjaer Weis ansaitsisi edelleen kosmetiikka-nobelin nerokkaista, tyylikkäistä ja ekologisista pakkauksistaan.

6. Korostustuote: (M)anasi 7 Strobelighter Sunrise

Vuoden meikkisarjatulokas on kotoisin Ruotsista ja tässä sarjassa näkyykin ruotsalaisten ilmiömäinen brändäyskyky. Tämä korostusvoide peittoaa monet synteettiset kilpailijansa.

7. Varjostustuote: (M)anasi 7 All Over Colour Chamoisee

Manasin All Over Colour -napeista voisi hankkia koko värisuoran. Tämä sävy on täydellinen varjostamiseen, mutta toimii myös poskipunana.

8. Poskipuna: Ere Perez Carrot Colour Pot Harmony

Tämä poskipuna on sävyltään melko nude, ripauksella herkullista roosaa. Koukuttavan ihana sävy ja niin vaalea, ettei tunarinkaan tarvitse pelätä loihtivansa naamalleen vahingossa sotamaalausta.

9. Ripsiväri: Neal’s Yard Remedies Lengthening Mascara

Pohdin pitkään suosikkiani Neal’s Yard Remediesin ja Ere Perezin ripsareiden välillä, sillä ne pitävät tällä hetkellä jaettua ykkössijaa maailman parhaana ripsivärinä. NYR on koostumukseltaan kosteampi ja se pidentää paremmin. Eren koostumus on kuivakampi ja se on puolestaan tuuheuttavampi. Molemmat ripsarit pitävät taivutuksen paikoillaan ja väri pysyy hyvin koko päivän, Ere kuitenkin paremmin. Valitsin NYR:n listalle, koska ehkä loppujen lopuksi pidän silti enemmän sen pidentävästä ja luonnollisesta lopputuloksesta.

10. Kulmakarvaväri: Ere Perez Almond Brow

Pitkästä aikaa olen rakastunut ihan tavalliseen kulmakynään, jossa ei ole mitään ihmeellistä. Paitsi väri – se on täydellinen.

11. Luomiväri: Kjaer Weis

Kjaer Weisin luomivärivalikoima on täydellinen mattasävyjen ystävälle ja luomivärin koostumus on sopivan pehmeä sekä tasaisesti levittyvä. Suosikkisävyjäni ovat Cloud Nine, Charmed, Grace sekä uutuussävy Generosity, viileä mattaruskea – sävy, jota on vaikea löytää.

12. Silmienrajauskynä: Kjaer Weis Eye Pencil Purple

Vuosien silmänrajaustauon jälkeen olen koukuttunut jälleen rajauksiin, mutta tällä kertaa mustan sijasta violettiin. Siis väriin, jota en olisi koskaan tullut valinneeksi itse. Tämä olikin pr-näyte, jota kokeilin huvikseni ja rakastuin lopputulokseen. Kjaer Weisin silmänrajauskynien koostumus on sopivan pehmeä ja värivalikoima on luomivärien tapaan täydellinen.

13. Huultenrajauskynä: Kjaer Weis Lip Pencil Classic

Monta vuotta sitä saikin odotella täydellistä huultenrajauskynää klassisen punaiselle huulipunalle. Lopulta Kjaer Weis tajusi tehdä tämänkin.

14. Huulipuna: Zuii Classic Lipstick Paris

Zuii lanseerasi keväällä muutaman uuden huulipunasävyn, jonka myötä luottohuulipunamerkkini vaihtui välittömästi. Uudet sävyt ovat kertakaikkiaan upeita ja koostumus on loistava: värit ovat mattoja, mutta punan koostumus ei ole liian kuiva vaan se liukuu tasaisesti huulille, pysyy hyvin sekä kuluu kauniisti pois. Koostumus ei ole myöskään liian rasvainen, vaan runsaspigmenttinen ja ihanan satiininen. Suosikkisävyni on Paris, mutta myös Cherry, Charm, Pout, Scarlet ja Glam ovat ihania.

15. Huulikiito: Kjaer Weis Treasure

Kjaer Weisin uudet huulikiillot ovat taivaallisen ihanan sävyisiä. Kiilto ei ole liian tahmeaa, vaan miellyttävän ohutta eivätkä sävyt sisällä kimaltavia glitter-hippuja, joka on ehdoton nou nou huulikiillossa. Suosikkisävyjäni ovat Treasure, Tenderness ja Courage.

16. Vuoden oudoin meikkituote: (M)anasi 7 Skin Enchancer Eburnean + Beechwood

Manasin (hehheh) tämän tuotteen alimpaan helvettiin kokeiltuani sitä ensimmäisen kerran. En voinut kertakaikkiaan käsittää, miten joku voi kutsua meikkivoiteeksi tämmöistä laastipakkelia. Ihan järkyttävää kamaa ja lopputulos oli aivan karmeaa katsottavaa. Sitten sain Manasin perustajalta viestin, että tököttiä kuuluu sekoittaa kasvoöljyyn tai -balmiin (mitä sitä nyt turhaan lukemaan käyttöohjeita!?), jonka myötä homma aukeni ihan uudella tavalla ja kappasta vain, rakastuin tuotteeseen! Kaiken lisäksi sarjasta löytyy myös vitivalkoinen tökötti, jolla voi tarvittaessa vaalentaa liian tummasta sävystä talveksi sopivan version. Onhan tämä nyt perusjampalle aivan liian monimutkaista, mutta purkkinörtille sen sijaan pelkästään mielenkiintoista.

17. Vuoden tulokas: Korento Cosmetics

Kotimainen Flow Kosmetiikka teki rohkean vedon ja lähti valmistamaan meikkejä. Loppusyksystä lanseerattu Korento onkin ensimmäinen suomalainen luonnonkosmetiikan meikkisarja. Täydellisyyteen tuotteet eivät vielä yllä koostumuksiltaan eivätkä väreiltään, mutta alku on erittäin lupaava ja tykästyin muutamaan tuotteeseen. Mutta: jos sarja ei olisi suomalainen, niin se jäisi hyllyyn vielä toistaiseksi.

18. Vuoden paras meikkisarja: Ere Perez

Tämän listan perusteella vuoden parhaaksi meikkisarjaksi pitäisi nimetä Kjaer Weis. Mutta vaihtelu virkistää! Kjaer on joka tapauksessa vakiinnuttanut paikkansa meikkimaailman huipulla (vaikka sitä täydellistä meikkivoidetta sarjalta ei edelleenkään löydy). Rakkauteni Ere Perezin Oat Milk Foundationiin, timanttiseen ripsiväriin, kulmäkynään, poskipuniin ja kuultovoiteeseen on niin palava, että Ere ansaitsee tänä vuonna parhaan meikkisarjan pystin.

Millaisia meikkisuosikkeja teillä on ollut tänä vuonna?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: ,