Beauty

Genuine Beauty Awards 2018: meikit

Beauty | 26.12.2018 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Genuine Beauty Awardsit jatkuvat aiheesta mehevimmällä: vuoden parhailla meikeillä. Mehevimmällä siksi, että tänä vuonna luonnonkosmetiikkamarkkinoille on tullut monia uusia merkkejä ja olen löytänyt paljon uusia suosikkeja. Ihonhoitotuotteiden osalta luonnonkosmetiikkatarjonta on jo lähes yltäkylläistä, mutta meikkimarkkinoilla on vielä paljon tilaa kasvulle. Meikkien tuotekehitys on kuitenkin monelta osin erittäin haastavaa, jonka vuoksi moni yritys ei lähde koko hommaan (ja monen olisi kannattanut jättää välistä).

Tällä hetkellä meikkien tarjonta on siltä osin loistavaa, ettei minkään tuotteen kohdalla tarvitse tehdä enää kompromissia ja tyytyä keskinkertaiseen, mutta markkinoilta puuttuu edelleen se The Meikkisarja, joka olisi alusta loppuun täydellinen. Helmet täytyy siis edelleen poimia usealta eri sarjalta. Itselleni on vuosien varrella syntynyt täydellisestä meikkisarjasta kirkas ja yksityiskohtainen visio – haaveeni onkin päästä jakamaan ideani eteenpäin.

Mutta nyt haaveilut sikseen, tässä ovat vuoden 2018 parhaat meikit:

1. Pohjustaja: REN Perfect Canvas

En ole mikään meikinpohjustajien suurkuluttaja, sillä meikkivoide pysyy ihollani muutenkin ongelmitta koko päivän. Tämä pohjustaja on kuitenkin kiinnostanut itseäni jo vuoden päivät ja nappasin sen testiin Lontoon reissulla marraskuussa. Koukutuin totaalisesti! Tuote muodostaa täydellisen pohjan meikkivoiteen levitykselle. Ihosta tulee sileä ja tasainen, mutta tuntuma ei ole liian ”silikonimainen”.

2. Heleyttäjä: Zuii Flora Luminizing Creme Saturn

Myös tähän tuotteeseen on muodostunut riippuvuussuhde kuluneen vuoden aikana. Voiteessa on hentoinen kuulto ja kaunis, luonnollisen lämmin sävy, joka korostaa kesällä päivetystä ja tuo puolestaan tervettä hehkua iholle talvella. Kesällä käytin voidetta sellaisenaan koko kasvoille meikkivoiteen sijasta, talvella sekoitan sitä meikkivoiteeseen.

3. Meikkivoide: Ere Perez Oat Milk Foundation

Kuten tiedätte, rakastan glossya ihoa. Lisäksi rakastan nestemäistä meikkivoidetta, jonka koostumus on täyteläistä ja kermaista. Pidän meikkivoiteista, jotka eivät kuivahda iholle, vaan niitä voi työstää ja kerrostaa iholla mielin määrin. Tämmöisen koostumuksen voiteella ei ole pelkoa siitä, että meikkipohja alkaisi kasaantua ja paakkuuntua iholle. Ylisanani eivät riitä tämän tuotteen hehkuttamiseen, Oat Milk Foundationin on yksinkertaisesti jumalainen ja lopputulos lähes yliluonnollisen kaunis! Sävy Chai on myöskin taivaallisen sävyinen, sillä riittävän keltaisia meikkivoidesävyjä on todella hankalaa löytää. Se täytyy kuitenkin sanoa, että rasvaiselle iholle tai mattapintaa rakastavalle tämä meikkivoide ei ole paras valinta.

4. Peitevoide: Absolution Le Multi Correcteur 02

Vihdoinkin joku teki sen: täydellisen nestemäisen peitevoiteen!

5. Puuteri: Kjaer Weis Pressed Powder

Olen heivannut irtopuuterit käytöstä kokonaan Kjaer Weisin täydellisen hennon ja läpikuultavan kivipuuterin myötä. Tästä tuotteesta ei tee täydellistä ainoastaan sen henkäyksen kevyt koostumus, vaan myös kaunis metallirasia, joka on uudelleen täytettävä. Kjaer Weis ansaitsisi edelleen kosmetiikka-nobelin nerokkaista, tyylikkäistä ja ekologisista pakkauksistaan.

6. Korostustuote: (M)anasi 7 Strobelighter Sunrise

Vuoden meikkisarjatulokas on kotoisin Ruotsista ja tässä sarjassa näkyykin ruotsalaisten ilmiömäinen brändäyskyky. Tämä korostusvoide peittoaa monet synteettiset kilpailijansa.

7. Varjostustuote: (M)anasi 7 All Over Colour Chamoisee

Manasin All Over Colour -napeista voisi hankkia koko värisuoran. Tämä sävy on täydellinen varjostamiseen, mutta toimii myös poskipunana.

8. Poskipuna: Ere Perez Carrot Colour Pot Harmony

Tämä poskipuna on sävyltään melko nude, ripauksella herkullista roosaa. Koukuttavan ihana sävy ja niin vaalea, ettei tunarinkaan tarvitse pelätä loihtivansa naamalleen vahingossa sotamaalausta.

9. Ripsiväri: Neal’s Yard Remedies Lengthening Mascara

Pohdin pitkään suosikkiani Neal’s Yard Remediesin ja Ere Perezin ripsareiden välillä, sillä ne pitävät tällä hetkellä jaettua ykkössijaa maailman parhaana ripsivärinä. NYR on koostumukseltaan kosteampi ja se pidentää paremmin. Eren koostumus on kuivakampi ja se on puolestaan tuuheuttavampi. Molemmat ripsarit pitävät taivutuksen paikoillaan ja väri pysyy hyvin koko päivän, Ere kuitenkin paremmin. Valitsin NYR:n listalle, koska ehkä loppujen lopuksi pidän silti enemmän sen pidentävästä ja luonnollisesta lopputuloksesta.

10. Kulmakarvaväri: Ere Perez Almond Brow

Pitkästä aikaa olen rakastunut ihan tavalliseen kulmakynään, jossa ei ole mitään ihmeellistä. Paitsi väri – se on täydellinen.

11. Luomiväri: Kjaer Weis

Kjaer Weisin luomivärivalikoima on täydellinen mattasävyjen ystävälle ja luomivärin koostumus on sopivan pehmeä sekä tasaisesti levittyvä. Suosikkisävyjäni ovat Cloud Nine, Charmed, Grace sekä uutuussävy Generosity, viileä mattaruskea – sävy, jota on vaikea löytää.

12. Silmienrajauskynä: Kjaer Weis Eye Pencil Purple

Vuosien silmänrajaustauon jälkeen olen koukuttunut jälleen rajauksiin, mutta tällä kertaa mustan sijasta violettiin. Siis väriin, jota en olisi koskaan tullut valinneeksi itse. Tämä olikin pr-näyte, jota kokeilin huvikseni ja rakastuin lopputulokseen. Kjaer Weisin silmänrajauskynien koostumus on sopivan pehmeä ja värivalikoima on luomivärien tapaan täydellinen.

13. Huultenrajauskynä: Kjaer Weis Lip Pencil Classic

Monta vuotta sitä saikin odotella täydellistä huultenrajauskynää klassisen punaiselle huulipunalle. Lopulta Kjaer Weis tajusi tehdä tämänkin.

14. Huulipuna: Zuii Classic Lipstick Paris

Zuii lanseerasi keväällä muutaman uuden huulipunasävyn, jonka myötä luottohuulipunamerkkini vaihtui välittömästi. Uudet sävyt ovat kertakaikkiaan upeita ja koostumus on loistava: värit ovat mattoja, mutta punan koostumus ei ole liian kuiva vaan se liukuu tasaisesti huulille, pysyy hyvin sekä kuluu kauniisti pois. Koostumus ei ole myöskään liian rasvainen, vaan runsaspigmenttinen ja ihanan satiininen. Suosikkisävyni on Paris, mutta myös Cherry, Charm, Pout, Scarlet ja Glam ovat ihania.

15. Huulikiito: Kjaer Weis Treasure

Kjaer Weisin uudet huulikiillot ovat taivaallisen ihanan sävyisiä. Kiilto ei ole liian tahmeaa, vaan miellyttävän ohutta eivätkä sävyt sisällä kimaltavia glitter-hippuja, joka on ehdoton nou nou huulikiillossa. Suosikkisävyjäni ovat Treasure, Tenderness ja Courage.

16. Vuoden oudoin meikkituote: (M)anasi 7 Skin Enchancer Eburnean + Beechwood

Manasin (hehheh) tämän tuotteen alimpaan helvettiin kokeiltuani sitä ensimmäisen kerran. En voinut kertakaikkiaan käsittää, miten joku voi kutsua meikkivoiteeksi tämmöistä laastipakkelia. Ihan järkyttävää kamaa ja lopputulos oli aivan karmeaa katsottavaa. Sitten sain Manasin perustajalta viestin, että tököttiä kuuluu sekoittaa kasvoöljyyn tai -balmiin (mitä sitä nyt turhaan lukemaan käyttöohjeita!?), jonka myötä homma aukeni ihan uudella tavalla ja kappasta vain, rakastuin tuotteeseen! Kaiken lisäksi sarjasta löytyy myös vitivalkoinen tökötti, jolla voi tarvittaessa vaalentaa liian tummasta sävystä talveksi sopivan version. Onhan tämä nyt perusjampalle aivan liian monimutkaista, mutta purkkinörtille sen sijaan pelkästään mielenkiintoista.

17. Vuoden tulokas: Korento Cosmetics

Kotimainen Flow Kosmetiikka teki rohkean vedon ja lähti valmistamaan meikkejä. Loppusyksystä lanseerattu Korento onkin ensimmäinen suomalainen luonnonkosmetiikan meikkisarja. Täydellisyyteen tuotteet eivät vielä yllä koostumuksiltaan eivätkä väreiltään, mutta alku on erittäin lupaava ja tykästyin muutamaan tuotteeseen. Mutta: jos sarja ei olisi suomalainen, niin se jäisi hyllyyn vielä toistaiseksi.

18. Vuoden paras meikkisarja: Ere Perez

Tämän listan perusteella vuoden parhaaksi meikkisarjaksi pitäisi nimetä Kjaer Weis. Mutta vaihtelu virkistää! Kjaer on joka tapauksessa vakiinnuttanut paikkansa meikkimaailman huipulla (vaikka sitä täydellistä meikkivoidetta sarjalta ei edelleenkään löydy). Rakkauteni Ere Perezin Oat Milk Foundationiin, timanttiseen ripsiväriin, kulmäkynään, poskipuniin ja kuultovoiteeseen on niin palava, että Ere ansaitsee tänä vuonna parhaan meikkisarjan pystin.

Millaisia meikkisuosikkeja teillä on ollut tänä vuonna?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: ,

Beauty

19 kommenttia artikkeliin “Genuine Beauty Awards 2018: meikit”

 1. Elina

  Osaatko sanoa, miten vaalea sävy Honey on Ere Perezin Oat Milk Foundationissa? Juice Beautyn sävy Sand toimi kivasti ihollani ja 100 % Puren 2nd Skin Foundationin sävy No 2 taas sekoittui kyllä ihon sävyyn, mutta lopputulos oli kalpea. Mainitsit Chai-sävyssä keltaisuuden, mitä hiukan vierastan; sinulla näyttää todella luonnolliselta, itse näytän mielestäni vähän sairaalta (ihan kuin olisi maksassa vikaa). Paras olisi mahdollisimman neutraali sävy.

 2. Oi miten ihana postaus!
  Mulla on meikit vieläkin vähän hakusessa kun osaan niin huonosti mitään muuta kuin ripsivärin laiton ja huulikynän käytön. Mielelläni käyttäisin näitä ihania pohjustuksia, varjostuksia ja heleyttäiä mutta pitäisi käydä kokonainen kurssi miten ja millä sävyillä. 🙂
  Mutta nyt on vuosi luonnonkosmetiikan parissa tullut täyteen ja ainakin ihonhoidon olen oppinut kokonaan uusiksi! Ehkä tänä vuonna opin myös paremmaksi meikkaajaksi.
  RENin perfect canvas ei varmaan pääse ihan oikeuksiin mulla kun en laita päälle meikkiä. Tykkään siitä kyllä muuten. Iho jää kauniin himmeäksi.
  Taidan suunnata tutustumaan Eve Perezin meikkeihin huomenna! Sen verran vakuuttavalta vaikuttaa. Onko Esthelle and Thild jäänyt jo pois suosikeista?
  Kiitos kattavasta ja laajasta yhteenvedosta! Nyt vaan odottelen vielä ihonhoitogaalaa. 🙂 🙂 🙂

  • Estelle & Thildin luomivärit on upeita ja kuuluvat suosikkeihin! Mutta kyllä muilta osin sarja jää näiden muiden jalkoihin, vaikka monia hyviä tuotteita heillä onkin. No nyt ymmärrän mikset lämmennyt Perfect Canvasille, jos et käytä meikkiä 🙂 REN-testailut jatkuu Lontoossa, siellä mua odottaa kylppärissä marraskuiset ostokset 🙂

   • Toivottavasti sun REN purkeista löytyy Glycol Lactic Radiance Renewal ja Evercalm naamiot. Ne teki muhun todella hyvän vaikutuksen. Nyt mietinkin ostaisinko näitä lisää jossain vaiheessa kun iho on ollut pidempään rauhoittunut. Nyt jatkan Whamisan kuorinta lapuilla ja ostan Novexpertin Repulp naamion tai Essen Cream naamion. Kumpi näistä on sun mielestä parempi? 🙂
    Ja todella haluaisin neuvoja meikkaamiseen. Miten käyttää varjostuksia ja mitä korostaa niin että lopputulos on luonnollinen. Osaatko suositella jonkun ammattilaisen tai paikan kenen puoleen kääntyä?

 3. MaryE

  Ripsareissa pakko on kehua Und Gretelin Wint maskaraa. Lopputulos on täydellisesti tuuheuttava, eroteltu ja pienellä puuteripanostuksella pysyy hienosti koko päivän rasvoittuvilla luomillani. Tykkään! Oletko tätä kokeillut?

 4. Onko REN 100% luonnonkosmetiikkaa?
  Olen jossain vaiheessa kuvitellut ettei olisi. Vai kuuluuko tämä sarjoihin joissa osa on ja osa ei?
  Boho meikkivoide kiinnostaa, samoin koko sarja kokonaisuudessaan. Olen niin paljon lukenut siitä hyviä arvosteluja.

  • REN ei ole kokonaan luonnonkosmetiikkaa eikä sillä ole sertifikaattia, siksi incejä saa syynätä ennen ostamista. On todella kiinnostava ja hyvin brändätty sarja, johon aion perehtyä tänä vuonna paremmin, Lontossa odottaa kylppärissä jo pitkä rivi tuotteita 🙂

 5. Mari Vee

  Meikeissä on kyllä valinnanvaikeutta valita suosikkeja, koska hyviä tuotteita on niin paljon (onneksi näin). Paras pohjustaja on Kjaer Weis The Beautiful Oil, joka antaa todella kauniin himmeän kuultavan pohjan meikille ja tasoittaa ihon pieniä juonteita ja huokosia. Kesti pitkään ennen kuin kokeilin tuotetta, koska en jotenkaan lämmennyt öljypohjaiselle pohjustukselle ja koska itselläni Kjaerin meikkipohja on aina levittynyt iholleni hyvin ja kauniisti. Mutta kokeiltuani öljyä, huomasin, ettei se ole ihonhoitoöljyn kaltainen vaan jättää iholle tosiaan samettisen kuullon olematta öljyinen. Ihmeellinen tuote… Meikkivoiteiden suosikki on Nuin meikkivoide, jolla saa kauniin ohuen meikin ja ihon väri tasoittuu kuin taikaiskusta. Tosin Kjaer Weis meikkivoide on vuodesta toiseen kärkipäässä myös ja sävy Lightness on täydellinen omalle iholleni. Joillain on ongelmana Kjaerin meikkipohjan levittäminen, mutta itse olen aina saanut sen levitettyä hyvinkin ohuelti iholleni.
  Peitevoiteista Absolution Le Multi Correcteur peitevoide 01, joka on ensimmäinen kokeilemani peitevoide, joka pysyy iholla hyvin ja joka ei kasaudu juonteisiin ja sopii täydellisesti häivyttämään tummat silmänaluset. Sävy 02 on hankintalistalla seuraavana, koska uskon sen sopivan itselleni paremmin vaikka 01 on myös erittäin hyvä.
  Puuterien kiistaton ykkönen on Kjaer Weisin iki-ihana puuteri, joka kiinnittää meikin ohuesti, mutta ei tee ihoa yhtään pakkelimaiseksi. Painelen Kjaerin omalla puuterisiveltimellä tätä vain hitusen kasvoille ja se on siinä!
  Paras BB-voide on Absolution La Créme du Teint Light, jonka miellän BB-voiteeksi enkä meikkivoiteeksi. Käytän tätä oikeastaan enemmän kuin varsinaisia meikkivoiteita. Tuote hoitaa ihoa ja antaa sille kauniin sävyn ja kuullon. Tuote pysyy ihollani hyvin ja pidän paljon tuotteen ominaisuuksista ja tuoksusta. Talvisin Light on hieman liian tumma, mutta koska tuote on keltapohjainen (ja itselleni sopii nimenomaan keltapohjaiset tuotteet) ja koska tuotteen saa levitettyä ohuelti, ei värisävy ole kuitenkaan häiritsevän tumma.
  Pidin myös näytteen verran kokeilemastani Manasin Skin Enharcer meikkivoiteesta Sarcoline, joka oli ihana päivävoiteeseen levitettynä.
  Poskipunien ykkönen on Kjaer Weisin uusin poskipuna Reverence. Aivan mielettömän ihana sävy ja itselläni nämä Kjaerin voidemaiset poskipunat kestävät iholla hyvin.
  Luomiväreistä ykkösenä on Kjaer Weisin uusi voidemainen luomiväri Alluring sekä kestosuosikkini Kjaerin Cloud Nine, Grace ja Wisdom. Uusi luomivärisävy Generosity toimii hyvin pehmeänä rajauksena eli luomivärinä se on itselleni hitusen liian tumma. En juurikaan rajaa silmiä rajauskynällä, mutta en voinut vastustaa kiusausta hankkia Kjaerin Purple silmänrajauskynää. Vihreille silmille tuo violetti toimii todella hyvin saaden silmät tuikkimaan vihreänä. Ripsivärien kiistaton ykkönen on Absolutionin ripsari, joka tuuheuttaa ja pidentää ripset kauniisti. Plussaa siitä, että kestää hyvin.
  Huultenrajauksessa Kjaer Weisin huultenrajauskynät ovat ihania ja sävyjä löytyy hyvin. Itselläni kaksi sävyä. Ainoa miinus tulee siitä, että korkki ei meinaa pysyä kiinni (matkustaessa ongelma), mutta jos kynää kuljettaa rasiassa, ei ongelmaa ole. Huulipunissa huomaan käyttäväni eniten Absolutionin ja Kjaerin punia. Pidän siitä, että kyseisissä punissa on pigmenttiä hyvin ja ne kestävät huulilla hyvin. Myös värisävyt miellyttävät ja laatu on mielettömän hyvä molemmissa. Värisävyjä vaihtelen vuodenajan ja fiiliksen mukaan eli suosikkisävyjä vaikea valita. Tällä hetkellä odotan niin kovasti kevättä, että kaikki vaaleanpunainen ja hempeä ihastuttaa. Huulikiilloissa ihastuin Kjaerin kiiltoon. Värisävyt ovat ihanan luonnollisia ja hempeitä. Kun nykyinen väri on loppu, niin aion hankkia toisen sävyn, mutta valinnanvaikeus tulee tässä(kin) ongelmaksi…

  • Argh joo noi KW:n rajauskynien korkit on tosi rasittavia. Aluksi mulla ei ollut ongelmaa, kun onnistuin ilmeisesti säilyttämään ne laatikossa niin etteivät koskeneet muihin kyniin ja puteleihin. Nykyään melkein aina kun otan vierestä jonkun toisen tuotteen, korkit lentelee ympäriinsä ja ei voi edes harkita kuljettavansa niitä mukana. Tästä todellakin iso miinus!

 6. Tänään kävin Joliessa ja sain niin ihanaa apua miten käyttää erilaisia meikkejä. Ja kukkarohan keveni kun ostin KW:n puuterin ja Generosity luomivärin sekä Absolutionin nestemäisen peitevoiteen ja Manasin all over colour Chamoiseen ja Etruscan. Nämä kaikki kokeiltiin iholleni joten värit valikoitui sen mukaan mitkä parhaiten sopi. Silti ihanaa että ne oli juuri Beauty Awardsin voittajia. 🙂
  Ere Perezin meikkivoiteen testaan huomenna. Sain Naturellesta näytteen purkkiin mukaan.
  Nyt vaan pitää harjoitella varjostuksia ja luomivärin käyttöä… 😀

  • Mahtavaa, kiinnostavaa tietää mitä pidät tuosta Manasin meikkivoidesörsselistä 🙂 Hyvät siveltimet on tärkeät luomiväreissä! KW:llä on loistavat esimerkiksi 🙂

 7. Mona

  Nää sun listaukset on aina maailman parasta luettavaa -olen saanut poimittua niistä itse jo monta vakkaria luottotuotetta & lisäksi on aina kiva antaa jollekin uudellekin mahdollisuus; kuten nyt näyttäisi Ere Perezin tulevan saamaan tämän alkaneen vuoden aikana. Kiitos Katja!

 8. Susami

  Ostin viimein testiin Nuin meikkivoiteen. Ja kyllä se on hyvä <3 Peittävä, mutta silti ohut ja luonnollinen.
  Vielä kun löytäisi ripsivärin, joka kestää rasvoittuvilla luomilla

 9. Helena

  Sisältääköhän Ere Perzin Oat Milk foundation gluteenia? Kiitos kallisarvoisesta luettavasta ja parhaista vinkeistä! 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>