Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: kivuttomat kissarajaukset

Inken purkkinurkka | 22.2.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke on elävä esimerkki siitä, että meikkaamista voi rakastaa, vaikkei siinä olisi erityisen taitava.

Kumotaanpa näin ensi alkuun muutama myytti:

  • Kaikki, mitä Instagramissa (tai TV-shopissa) myydään TV-shop -tyyliin, on surkeaa huijausta. (Paitsi ettei välttämättä.)
  • Kaikki, mikä vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, on todennäköisesti valhetta ja petosta. (Paitsi joskus.)
  • Kuka tahansa voi oppia käyttämään eyelineriä ja kaiken maailman teippikikat ja kissaviirujen piirtämiset luottokortin tai tähän tarkoitukseen erikseen kustomoidun muovilärpäkkeen avulla ovat tosi käteviä. (Noh, kokemuksen syvällä rintaäänellä: kaikki eivät yksinkertaisesti opi.)

Olen melko varma, että jokaisen silmänrajausongelmista kertovan meemin voisi yhdistää minuun. Olen kokeillut silmänrajaustussit, dipattavat ja siveltimellä levitettävät värit, roll-on -menetelmällä toimivat värit sekä tietysti kaikki mahdolliset erilaiset siveltimet, kynät sekä puuterit. Lopputuloksia on ollut monenlaisia: toinen toistaan surullisempia, epäsymmetrisempiä ja suhruisempia. Yhdeksän kertaa kymmenestä olen poistanut rajaukset, meikannut uudestaan ja myöhästynyt menoistani hulppeasti.

Kehitystä taidoissani on vuosien varrella toki näkynyt: viime vuosina yhä useammin toisen silmän rajaus on ollut jo melko mallikas. Harmi, kun se ei ihan riitä.

Olin jo luovuttanut ja päättänyt, etten enää tuhlaa aikaa, hermoja ja vanupuikkoja kissarajausten tekemiseen. Kaikkea ei tarvitse osata – ja jos rajaukset olisi silmiin pakko syystä tai toisesta saada, eiköhän jostain löydy osaava ammattilainen tuon homman hoitamaan.

Mutta onneksi on tämä Purkkinurkka – mikä loistava tekosyy syödä sanansa ja kokeilla hieman koomiseltakin vaikuttavia tuotteita ja vekottimia! Tässäpä yksi tarina, josta odotin alun alkaen varsin toisenlaista, mutten todellakaan ole tästä käänteestä harmissani, päin vastoin.

Törmäsin tosiaan loppuvuodesta Instagramissa suht aggressiivisesti mainostavaan The Quick Flick -silmänrajausbrändiin. Vips vaan vetelivät mainosvideoiden instatyyliin meikatut mimmit luomilleen virheettömiä viivoja. Vaikka kaikki näytti liian helpolta ja yksinkertaiselta ollakseen totta, päädyin silti katselemaan noita videoita oikein urakalla. Sitten tsekkasin rajausvärin inci-listan ja kappas: tämän tuotteenhan voisi yllättäen päästää Purkkinurkkaan! Mitään luonnonkosmetiikan sertifikaatteja ei The Quick Flick -rajauksilla ole, mutta ainakin tuo tarkastelemani musta väri vaikutti koostumukseltaan ihan ookoolta.

Eipä siinä sitten auttanut muu kuin esitellä nämä taikakynät Katjalle – ja kauaa ei lopulta nokka tohissut, kun rajaussetit olivat matkalla kohti skeptisiä, mutta toiveikkaita testaajia.

The Quick Flickin erottaa muista silmänrajausratkaisuista keskittyminen siihen kaikkein kinkkisimmän pulman ratkaisemiseen. Silmänrajaustussissa ei sinänsä ole mitään uutta saatikka mullistavaa, mutta silmäkulmasta kurkottavan kissarajauksen hoitavassa leimasimessapa on!

The Quick Flick -pakkauksessa on aina kaksi kynää. Molemmissa kynissä on kaksi päätä: toisella piirretään viivaa, toisella puolestaan leimataan kissanvinkkaus silmäkulmaan. Ja leimasimia täytyy tietysti olla kaksi erilaista siksi, että molempiin silmiin saataisiin oikeaan suuntaan sojottava rajauksen häntä.

Onko rajausten tekeminen näillä kynillä sitten superhelppoa? No, kaltaiselleni täystumpulalle ei kyllä ole. Mutta ovatko nämä kynät salaisuus ensimmäisten ja ainoiden onnistuneiden, upeiden ja näyttävien silmänrajausteni takana? No kyllä helkkarissa muuten ovat!

The Quick Flick -rajaukset opastetaan tekemään siten, että aluksi molempiin silmäkulmiin leimataan silmäkulmasta ulospäin kurkottava rajauksen kruunu ja huippu. Leimasimen toisesta päästä silmäluomen suuntaan jää sojottamaan kyljellään olevan v-kirjaimen muotoinen jälki. Leima on osunut kohdalleen, kun v-kirjaimen alempi sakara mukailee ripsirajaa.

Tämä leimaaminen sitten taitaakin olla se tämän prosessin haastavin vaihe. Vaikka leimasin tekee suht identtistä jälkeä, täytyy leimojen kohdistamisessa silmäkulmiin olla hetken aikaa melko tarkkana. Eipä kuitenkaan syytä suurempaan murheeseen, jos leimat eivät osuisi ykkösellä kohdalleen: tällaisen pienen jäljen kun pyyhkii huomattavasti helpommin pois kuin täysin pipariksi menneen valmiin rajauksen!

Kun leimat ovat kohdallaan, on aika ottaa tussin toinen pää käyttöön. Ja nyt tuo kyljelleen keikahtanut vee tuleekin taas sitten tarpeeseen!

Tuon veen alemmasta sakarasta voi lähteä suht sukkelasti jatkamaan haluamansa paksuista viivaa kohti silmän sisänurkkaa, ja lopullisesti tuon leimasimen jäljen saa yhdistettyä rajausviivaan, kun piirtää ja yhdistää nätisti viivaa veen ylemmästä sakarasta ripsirajaa pitkin kulkevaa rajausviivaa kohti.

Kuulostaa kieltämättä näin selitettynä aivan helvetin vaikealta, ja sitähän silmienrajaaminen siis onkin – mutta lupaan ja vannon, että näillä välineillä se on helpompaa kuin mitenkään muutoin. Tai jos olet yhtä lahjaton silmänrajaaja kuin allekirjoittanut, voivat nämä kynät hyvinkin olla ainoa toivosi.

Täytyypä muuten vielä todeta sekin, että nämä kynät toimivat paitsi ajatuksen, myös toteutuksen tasolla. Tusseista ja leimasimista tulee väriä juuri sopivasti ja yhdellä vedolla tarpeeksi peittävästi, eivätkä kynien kärjet ole ainakaan toistaiseksi lerpahtaneet tai levähtäneet tai tussit kuivahtaneet. Väri pysyy silmissä nätisti, varisematta ja leviämättä, mutta olen kuitenkin saanut meikit tarpeeksi helposti pois miselliveden ja kaksoispuhdistuksen voimin.

Ja koska jokaisella on oma käsityksensä täydellisestä kissarajauksesta, on The Quick Flick -tusseja tietysti saatavilla eri versioina. Omani on maltillista Petite-mallia, lisäksi saatavilla on kapeampi ja terävämpi To the Point -versio sekä kaksi omaani pidempää, tuhdimpaa ja näyttävämpää vaihtoehtoa, Modest sekä Grand. Täytyy kyllä todeta, että omaan makuuni saan tällä Petite-versiollakin aikaiseksi jo varsin juhlavaa kamaa – normaaliin työpäivään en ole näillä rajauksilla toistaiseksi lähtenyt.

Vaikka onnistunkin tekemään näillä kynillä tosi hyvät rajaukset, niin julkaisukelpoista meikkikuvaa en valitettavasti onnistu näin ikuisen marraskuun aikana omalla kuvauskalustollani toteuttamaan. Eikä täydellinen meikkikuva varsinaisesti edes todistaisi, että upean lopputuloksen aikaansaaminen olisi ollut missään määrin helppoa ja mutkatonta. Ehkäpä tämän jo tiedätkin, jos olet joskus lähtenyt innokkaan itsevarmasti toteuttamaan netissä näkemääsi meikkitutoriaalia omin avuin..

Mutta ehkäpä tämä kuvapari puhuu puolestaan: tässäpä hätäiset ja muikeat selfiet, jotka otin innoissani kokeiltuani tusseja heti ne vastaanotettuani. ”KATSO KATJA, TEIN NÄMÄ RAJAUKSET YKKÖSELLÄ, MINUUTISSA JA KORJAILEMATTA!

Muuta meikkiä naamallani noissa kuvissa ei ole, joten rajaukset pomppaavat esiin oikein huolella – mutta tästäpä ainakin näkee, miten viivat silmiini asettuvat. Hieman meinaa valo kuvissa vielä kosteista kynänjäljistä heijastua, oikeasti lopputulos on mielestäni mattaisempi.

En tiedä, läpäisisinkö tällä taidonnäytteellä vielä minkäänlaisen meikkitaiteilijatutkinnon näyttökoetta, mutta näitä kuvia katsoessani olen yhä edelleen iloinen siitä, miten onnistuin viimein tekemään jotain mahdottomana pitämääni, vieläpä ilman itkua ja hampaidenkiristystä.

The Quick Flick -rajauskynät maksavat 25 euroa plus toimituskulut 7 euroa. Kannattaa siis vinkata rajaustusseista kavereillekin ennen tilaamista, samoilla postikuluilla kun taitaa kulkeutua perille parikin kynäsettiä ja kolmen setin kohdalla toimitus on jo ilmainen.

The Quick Flick – 6/5, jatkoon!

Avainsanat: ,