Beauty

Genuine Beauty Awards 2020: hiustenhoito

Beauty | 11.1.2021 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Genuine Beauty Awards nostaa esiin vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Genuine Beauty Awardsit etenevät hieman verkkaiseen tahtiin, mutta kuitenkin etenevät! Seitsemän osaisessa juttusarjassa ovat aiemmin ilmestyneet vuoden 2020 parhaat ihonhoitotuotteet, meikit ja vartalonhoitotuotteet. Seuraavana ovat vuorossa hiustuotteet ennen kuin siirrytään hyvinvoinnin, Cheap & Chic -tuotteiden ja tämän vuoden ennustusten pariin.

Vuoden 2020 parhaat hiustuotteet ovat:

Shampoo: Maria Nila Eco Therapy Revive Shampoo

En ollut koskaan aiemmin kuullutkaan ruotsalaisesta Maria Nilasta, joka on ilmeisesti ammattitasoinen hiustenhoitosarja, ei siis luonnonkosmetiikkaa, vaan aivan tavanomainen. Sarja kuitenkin laajensi valikoimaansa viime vuonna ja lanseerasi Eco Therapy -nimeä kantavan kolmen tuotteen Ecocert-sertifioidun tuotelinjan. Sain testiin kaikki kolme tuotetta ja se oli rakkautta sen siliän tien yhden pesun jälkeen.

Shampoo on hämmästyttävän riittoisa eikä saa takkuun tätä nykyä alaselkään asti ylttävää hiuskuontaloani, jossa on tuuheuttakin kiitettävästi. Voinette siis uskoa, että tämän kuontalon selvittäminen on painajainen, jos tuotteet eivät avita siinä. Tämä shampoo toimii hiuksissani kuin unelma eikä se pese liian voimakkaasti, vaan on hellävarainen myös hiuspohjalle.

Toivottavasti sarja laajentaa tulevaisuudessa Eco Therapy -linjaa, olisin etunenässä kokeilemassa uusia tuotteita!

Hoitoaine: Maria Nila Eco Therapy Revive Conditioner

Maria Nilan hoitoaine vakuutti myös heti ensimmäisellä käyttökerralla. Hiustuotteissa en arvosta niinkään paljon mitään superluomua, vaan ennen kaikkea teknisyyttä (eli sitä, että hiukset selviävät eivätkä jää tahmaiseksi), mutta luonnollisista raaka-aineista valmistettuna. Siksi valitsen lähes poikkeuksetta vihreän kemian mukaisesti valmistetun kvatillisen hoitoaineen, jotta hiukset siloittuvat ja selviävät pesussa eivätkä jää tahmaiseksi.

Kvatit eivät ole prosessointinsa vuoksi luonnollisia aineita, mutta raaka-ainemarkkinoilla on saatavilla joitakin vihreän kemian periaatteiden mukaisesti valmistettuja kvatteja, jotka sallitaan luonnonkosmetiikassa rajatulla pitoisuudella, mutta vain hiustuotteissa. Vihreän kemian mukaisesti valmistetut kvatit on valmistettu luonnollista alkuperää olevista aineista, mutta prosessointinsa vuoksi lopputuote luokitellaan silti kvatiksi.

Kuten sanottua, minulle teknisyys ajaa hiustuotteissa superluomun ohi, mutta mitään tavanomaista hoitoainetta en silti suinkaan valitsisi, sillä haluan varmistua siitä, että tuote sisältää mahdollisimman luonnollisen kvatin lisäksi pelkkiä luonnollisia aineita.

Tämä Maria Nilan hoitoaine selvittää pitkän hiukset tehokkaasti, on riittoisa ja jättää hiukset kiiltäviksi ja sileiksi. Täyden kympin hoitsikka.

Hiusnaamio: Bruns Products Bergamot hiusnaamio

Maria Nilan hiusnaamio oli myös loistava, mutta ei silti pärjännyt Brunsin Bergamot hiusnaamiolle, joka on aivan supersiloittava tuote ja taikoo hiukset melkein yhtä kiiltäväksi kuin kampaamokäynnin jäljiltä! Käytän hiusnaamiota hoitoaineen tilalla jokaisen pesun yhteydessä kuureittain ylläpitämään hiusten kuntoa ja pidentämään väliä leikkausten välillä; naamio elvyttää tehokkaasti kuivuneet latvatkin.

Brunsista tuli myös kaiken kaikkiaan uusi suosikkisarja hiuksille viime vuoden aikana, vaikka shampoon ja hoitoaineen osalta päädyinkin valitsemaan Maria Nilan ykköseksi. Voin silti lämmöllä suositella Brunsin shampoita ja hoitoaineita, jotka tulevat päätymään omaan käyttööni vielä monta kertaa.

Vinkki blondeille: Bruns on lanseerannut myös luonnollisemmat vaihtoehdot perinteiselle hopeashampoolle ja -hoitoaineelle. Kannattaa tsekata, jos olet hopeashampoon ystävä!

Hiuspohjan hoito: Dr. Hauschka Hair Tonic

Olen totaalisen koukuttunut hiusvesiin, joka on kuin hiuspohjan oma hoitoneste. Tämä Dr. Hauschkan versio on kosteuttava ja virkistävä. Lisäksi se rauhoittaa kutinaa, mistä itse kärsin ajoittain. Hiusvesi sisältää neempuuta, nokkosta, koivunkuorta, arnikkia ja takiaista, jotka tasapainottavat talineritystä ja ehkäisevät hilsettä. Sen sanotaan myös tuuheuttavan hentoja ja ohuita hiuksia, mutta tästä ei itselläni ole kokemusta. Hiusvesi on pakattu käytännölliseen spray-pulloon, jolla se on helppo annostella aivan hiuspohjaan pesun jälkeen.

Hiuslakka: John Masters Organics Hair Spray

Tämä suosikki on ja pysyy vuodesta toiseen. John Mastersin hiuslakka on osoittatunut lukuisten testauksien jälkeen voittamattomaksi. Yksi pullo tuntuu kestävän käytössäni ikuisuuden. Se tuo pitoa riittävästi eikä jätä hiuksia tahmaiseksi tai kuivakaksi, kun lakan harjaa pois. Mahtava tuote, jota hankin aina ison pullon kerrallaan ja täytän siitä tuotteen matkakokoista pulloa, jolloin se kulkee mukana vaikka käsilaukussakin.

Hiusvärit: Cultivator’s

Sovitaanko niin, että tallennan tämän suosikin myös seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi tähän? Vai kenties loppuelämäksi? En näe sitä päivää edes kaukana horisontissa, että mikään tulee ikinä syrjäyttämään Cultivatorsin hiusvärejä. Oma suosikkikomboni on sävyjen Henna ja Burgundy yhdistelmä, mutta olemme loihtineet kampaajani kanssa monia muitakin upeita yhdistelmiä. Cultivatorisilla värjääminen onnistuu myös kotioloissa, mitä olenkin dokumentoitunut useasti Instagramiin sekä myös tänne blogin puolelle.

Toistan itseäni, mutta hiusten värjääminen aidoilla kasviväreillä on paaaaljon enemmän kuin hiusten värjäämistä: se on hiusten syvähoitoa. Vastaavaa käsittelyä et saa hifeimmilläkään (tai siis varsinkaan) synteettisillä mömmöillä. Ja jos hiuksiaan ei halua värjätä kasviväreillä, mutta haluaisi silti vastaavan ja yhtä tehokkaan hoitokäsittelyn, suuntaa lähimpään kunnon koulutuksen käyneeseen ekokampaamon hiuspohjan tehohoitoon!

Mitkä olivat omat lempituotteesi?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , ,