Beauty

Genuine Beauty Awards 2020: ihonhoito

Beauty | 4.1.2021 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Genuine Beauty Awards nostaa esiin vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Välipäivät menivät ja vuosi kerkesi vaihtua. Inboxini tulvi viesteistä eikö Genuine Beauty Awardseja eli vuoden parhaita tuotteita tulekaan blogiin tänä vuonna. Omalta osaltani vuosi sai loppuhuipennuksen, kun muutimme uuteen kotiin, joten arvatenkin vuoden loppu oli kaoottinen. Siksi priorisoin loman, levon, luonnossa olemisen ja ajan perheeni kanssa. Kyllä viime vuoden parhaita tuotteita voi fiilistellä vielä alkuvuodestakin, eikö vain?

Genuine Beauty Awardseissa on tänäkin vuonna monta eri kategoriaa: ihonhoito, meikit, vartalonhoito, hiustenhoito, Cheap & Chic, hyvinvointi sekä trendit ja ennustukset tälle vuodelle. Seulani parhaille tuotteille on tiukka. Tuotteista täytyy olla kunnolla käyttökokemusta ja valintani eivät perustu ihotuntumalle tai fiilikselle, vaikka toki nekin ovat hyvässä tuotteessa kohdallaan. Painotan siis valinnoissani aidosti laadukkaita tuotteita, loistavia INCI-listoja ja hyvin valittuja raaka-aineyhdistelmiä. Teknisyydestä ja tuntumastakin saa pisteitä, mutta funktionaalisuus ja tehot menevät kaiken edelle.

Pidemmittä puheitta, aloitetaan tänään vuoden 2020 awardsit parhaista ihonhoitotuotteista ja jatketaan huomenna meikeillä.

Vuoden 2020 parhaat ihonhoitotuotteet ovat (klikkaamalla tuotteen nimeä pääset suoraan verkkokauppaan):

Putsari

Puhdistusainenörttinä en kerta kaikkiaan osannut päättää näiden kahden putsarin välillä, mutta koska olen arvovaltaisen raadin ainoa jäsen ja puheenjohtaja, katsoin oikeudekseni valita kaksi vuoden parasta putsaria.

Luksus: Seed to Skin The Divine Cleanser

Kappasta vain, päädyin tänäkin vuonna jelly-putsarin äärelle, vaikken tavallaan olekaan niiden suurin fani, sillä ne jäävät puhdistustehossaan lähes poikkeuksetta hyvän puhdistusöljyn jalkoihin. Italialaisen Seed to Skinin jelly-putsaribalmi on kuitenkin nimensä veroinen: jumalainen.

Koostumusta, raaka-aineitaan, tuoksuaan, tuntumaansa ja tehojaan myöten taivaallinen putsari asettaa panokset jelly-putsarien maailmassa niin korkealle, että tästä on vaikea pistää paremmaksi. Heti ensi kosketuksella tuotteen melissan tuoksu potkaisi omia hajunystyröitäni kunnolla – en muista törmänneeni melissan eteeriseen öljyyn puhdistustuotteessa kenties koskaan ja tuoksua tekeekin mieli imeä jokaiselle hengenvedolla jokaista solua myöten niin syvälle kuin mahdollista. Koostumuskin on loistavan paksu ja tuote sulaa iholle aivan täydellisesti levittyen ja puhdistaa meikkivoiteen moitteettomasti kuivattamatta ihoa.

Hintaa tällä putsarilla on sisältöönsä nähden paljon, mutta tuote tekee puhdistuksesta elämyksen, joka on jokaisen sentin arvoinen.

Keskihintainen: Urang Natural Cleansing Oil

Puhdistusöljyjen maailmassa ei ole Urangin voittanutta ja tämän valitsimme myös meikkaajakollegani Eevis Liedeksen kanssa Trendi-lehteen vuoden parhaimmaksi luonnonkosmetiikkaputsariksi. Urangin öljyputsarissa on kohdallaan hinnan lisäksi aivan kaikki täydellistä puhdistustehoa, tuoksua, tuntumaa ja käytännöllistä pakkausmekanismia myöten.

Misellivesi: Neal’s Yard Remedies Sensitive Micellar Cleanser

Misellivesien osalta mieleni ei ole muuttunut vuoden takaisesta: Neal’s Yardin misellivesi vie misellivesien tehot ja hoitavuuden aivan uudelle tasolle. Tämä misellivesi ei kuivata ihoa, eli se ei sisällä liikaa pinta-aktiivisia aineita. Täydellinen aamupuhdistukseen. Tuote on myöskin täysin hajusteeton.

Ainoan miinuksen tuote saa pakkauksestaan, joka annostelee tuotetta liikaa, mutta tämäkin on helposti ratkaistavissa tilaamalla pulloon erikseen pumppuannostelija.

Kasvovesi/hoitoneste

Myös kasvovesien/hoitonesteiden osalta oli odotettavissa etteivät valinnat jää yhteen tuotteeseen ja oikeastaan tuotteita voisi olla vieläkin enemmän, mutta asetan nyt itselleni sentään jotkut säännöt ja valitsen parhaat tuotteet kahdesta eri hintakategoriasta.

Luksus: Seed to skin The Alche’Mist™

Tämä tuote ei oikeastaan ole edes hoitoneste, vaan suihkutettava nestemäinen seerumi. Itse kuitenkin käytän sitä hoitonesteen tavoin eikä se kaipaa päälleen enää erikseen seerumia, joten siltä osin voi säästää yhden tuotteen hinnassa, koska tämä tuote edustaa hintansa puolesta luksuskosmetiikkaa. Tämä tuote, kuten kaikki kokeilemani Seed to Skinin tuotteet, todellakin tuntuu iholla. Toisinaan ihoni jopa lehahtaa hieman punoittavaksi tästä, mutta reaktio menee ohi aivan muutamassa minuutissa, eli mitenkään rajusti aktivoiva tuote ei ole.

Alche’mist sisältää oliivinlehtiuutetta, lähdevettä, B3-vitamiinia (niasiiniamidia), hyaluronihappoa, A-vitamiinia (retinyylipalmitaattia), C-vitamiinia (Sodium ascorbyl phosphate), E-vitamiinia ja plankton-uutetta. Aktiiviaineidensa osalta se ei menisi läpi sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteereistä, mutta se ei sisällä mitään, mitä en omalle iholleni laittaisi.

Harmittavan miinuksen tuote saa pumppumekanismistaan, joka ei toimi kunnolla – tuote on aavistuksen liian paksua siihen valitulle spray-annostelijalle, mutta valmistaja on tiedostanut ongelman, joten siihen voinee odottaa parannusta. Itse vaihdoin tuotteeseen pumppumekanismin saman sarjan seerumista, jonka ansiosta sain tuotteen käytettyä ongelmitta.

Keskihintainen: Patyka Brightening Micro-Peeling Essence

Patykan AHA-happoja sisältävä hoitoneste oli vuoden viimeisimpiä kokeilemiani uutuuksia, josta tulikin uusi lempituotteeni. Kuorivaksi en ehkä itse sitä kutsuisi, sillä sen verran hellävaraisesta tuotteesta on kuitenkin kyse, varsinkin, jos on taustaa Vintner’s Daughterin Essencestä tai Biologique Recherche P50:stä. Tämä on kuitenkin turvallinen tuote hieman herkemmällekin iholle. Tuote elävöittää sameaa ihoa, tasapainottaa ihon pH:ta, elvyttää pintakuivuutta ja kosteuttaa tehokkaasti. Kaiken kaikkiaan hinta-laatu suhteeltaan timanttinen tuote.

Silmänympärysvoide: Patyka Energizing Eye Gel

Tämä oli yksi vuoden yllättäjistä, sillä yleensä en pidä näin ohuista ja geelimäisistä silmänympärystuotteista. Silmänympärysvoiteiden osalta en ole koskaan ollut uskollinen yhdellekään merkille enkä rehellisyyden nimissä usko, että putelin loputtua jämähdän tähänkään, vaikkakin innostuin tästä tuotteesta todella paljon. Virkistävää tuotteessa oli sen pakkausmekanismi: tuubiin yhdistetty metallinen roll on -kuula, jonka ansiosta levittäessä saa tehtyä pikaisesti turvotusta laskevan hieronnan. Myös antioksidanttisten raaka-aineiden yhdistelmä on hyvin valittu.

Seerumi: Urang Pink Everlasting Ampoule

Kenellekään ei liene yllätys, että tämä seerumi tuli valituksi vuoden parhaaksi, sen verran tätä on tullut fiilisteltyä vuoden mittaan niin omalla kuin asiakkaidenkin iholla. Urangin kollageeniseerumissa on paitsi mahtavat kosteutustehot, aivan timanttiset aktiiviaineet, kuten italianolkikukkavesi, kollageeni, gotu kola ja betaiini. Tuote napakoittaa ja täytelöittää ihoa tehokkaasti sekä rauhoittaa punoitusta ja vahvistaa ihoa.

Kasvoöljy: Yin Your Skin® SILEÄ Silky Facial Oil

Maailmasta ei todellakaan löydy vain yhtä täydellistä kasvoöljyä, mutta Sileä on taatusti yksi niistä. Siinä on yksinkertaisesti aivan täydellinen cocktail todella huolella valittuja pohjaöljyjä, joiden ansiosta öljyn koostumus on nimensä mukaisesti silkin sileä. Tuote ei tuki ihoa tippaakaan, se tasapainottaa talineritystä, kirkastaa, rauhoittaa ja silottaa ihoa. Tehoja lisäävät eteeristen öljyjen suosikkini: blue tansy, italianolkikukka ja ruusugeranium, jotka yhtä aikaa paitsi vähentävät punoitusta ja rauhoittavat, myös silottavat ja kirkastavat ihoa – sekä tuovat tuotteelle sen mielialaa nostattavan aromaterapeuttisen tuoksun.

Sileän 20 hengen kuukauden kestänyt testiryhmä on juuri päättymässä ja jännityksellä odotan millaisia tuloksia ryhmässä on tullut. Tähän menessä palautetta on sadellut herkkäihoisilta, helposti tukkeutuvalta ja rosacea-ihoilta, joita Sileä on rauhoittanut.

Tiedoksi teille, jotka hankitte Sileän sen ensimmäisestä erästä: etiketin materiaali on vaihdettu paperipintaisesta tarrasta muoviseen pintaan, eli nyt öljy ei enää tahraa etikettiä. Olen myös vaihtanut ulkopakkauksen materiaalin samanlaiseksi kuin gua sha välineiden uusi pakkausmateriaali on.

Kosteusvoide: Whamisa Water Cream

Whamisa teki tänä vuonna massiivisen uudistuksen, jossa ei myllätty uuteen uskoon pelkkiä pakkauksia, vaan uudistuksessa kajottiin myös osaan tuotteiden koostumuksista. Kainalot hiessä odotin mitä on tapahtunut Water Creamille, sillä uudistukset eivät mene aina ihan nappiin. Vastoin pahimpia pelkojani, uusi Water Cream on koostumukseltaan kuitenkin entistäkin parempi, sillä edellisessä versiossa oli havaittavissa pientä epästabiiliutta eli veden ja öljyjen erottumista toisistaan.

Tuubin muuttuminen lasipurkkiin jakaa mielipiteitä ja itse olin kyllä enemmän tuubin ystävä pakkauksen suhteen, mutta annettakoon tämä anteeksi koostumuksen ollessa vieläkin parempi.

Yövoide: Urang Rose Ceramide Cream

Tämä voidehan ei virallisesti ole mikään yövoide ja se toimii etenkin talvipakkasilla täydellisenä päivävoiteena, mutta itse käytän tätä voidetta usein öisin. Mielestäni luonnonkosmetiikasta ei löydy liiaksi samettisen täyteläisiä voiteita, jotka eivät kuitenkaan tunnu liian raskailta tai vahamaisilta. Tässä voiteessa on ylellinen koostumus ja erittäin kiinnostavat aktiiviaineet: vahvistavien keramidien lisäksi se sisältää mm. superkosteuttavaa Saccharomyces Ferment Filtratea sekä pigmenttiläiskiä kirkastavaa fermentoitua soijapapua.

Naamio: Seed to Skin The Black Magic

Tehdäänpä selväksi heti kättelyssä, että tämä naamio ei sovi herkkäihoisille. Kaikki muut tähän sitten todennäköisesti hurahtavatkin. Tätä tuotetta voisi kuvailla sanalla päräyttävä – jos kaipaat supertehoja, tämä on tuotteesi. Oma matkakokoinen purkkini loppui juuri ja tilaukseen lähtee välittömästi täysikokoinen versio.

Aktiivihiilen ja saven lisäksi Black Magic sisältää mantelihappoa, salisyylihappoa ja hibiscuksen kukkauutetta (jossa on luonnostaan AHA-happoja) joita on sen verran tuntuva pitoisuus, että minunkin hipiäni lehahtaa toisinaan punoittavaksi naamion jäljiltä – joka on toki täysin normaali reaktio, kun puhutaan hapoista.

Lisäksi naamio sisältää Perfluorodecalinia, jonka kerrotaan kuljettavan iholle mm. happea ja täytelöittävän ihoa sekä rentouttavan ilmelihaksia. Totta vai tarua, jotain mustaa magiaa tämä naamio tuntuu käyttävän hyväkseen ja se tekeekin tästä vuoden kiinnostavimman tuotteen.

SPF voide kasvoille: de Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar SPF30

Suurta uskollisuutta en vanno millekään merkille myöskään kasvojen aurinkosuojien osalta ja niitä tulikin käytettyä viime vuonna muutamalta eri merkiltä. Lopulta jämähdin käyttämään de Mamielin versiota eikä tämä suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun tuotteeseen rakastuin. Sanottakoon, että lähellä päiväntasaajaa luotan tuhdimpaan voiteeseen, mutta näin Suomen oloissa kesäaikaan tämä tuote toimii täydellisesti, sillä se ei tuki ihoa, tuo iholle kevyen suojan ja sisältää superpaljon ihoa hoitavia aineita, joka on aurinkosuojatuotteessa harvinaista – toki täytyy muistaa, että aurinkosuojatuotteen ensi sijainen funktio on nimenomaan suojata, ei hoitaa, mutta tähän voiteeseen on pakattu sen verran antioksidantteja, että nekin ehkäisevät UV-säteilyn aiheuttamien vapaiden radikaalien ihoa vanhentavia vaikutuksia.

Ihonhoitoväline: Yin Your Skin® Jalo Advanced Gua Sha kasvolasta

On gua sha välineitä ja sitten on Gua Sha Välineitä. Jalo on gua sha välineiden Rolls Royce, Yin Your Skin® tuoteperheen kruununjalokivi, johon rakastun yhä vain uudelleen ja palavammin koluttuani markkinoiden kaikki gua sha välineet läpi. Olen piirtänyt Jalon täysin vapaalla kädellä yhdistäen siihen parhaat ominaisuudet muista Yin Your Skin® gua sha välineistä.

Jalossa on useita pieniä ja tarkkaan harkittuja yksityiskohtia, jotka tekevät siitä niin loistavan ja monipuolisen, mutta väline ei ole silti liian monimutkainen: osa nimittäin hairahtaa gua sha välineissä liian monimutkaisiin muotoihin, joka kostautuu viimeistään siinä vaiheessa, kun hoito pitäisi saada toteutettua samalla tavalla oikealle ja vasemmalle puolelle ja lastan joutuu kääntämään toisin päin.

Jalon sahalaitareuna antaa erityistä tehokkuutta juonteiden hälventämiseen ja auttaa vapauttamaan kireyttä sekä energiatukoksia sidekudoksista. Ohennetut reunat ovat puolestaan mainio apu veltostuneen kudoksen ryhdistämiseen. Kätevää U-kulmaa vastapäätä oleva koukkumainen muoto mahdollistaa erityisen tehokkaan käsittelyn mm. nasolabiaalijuonteille ja silmänympäryksille ja lisäksi se istuu täydellisesti korvien ympärille ja leuan alle. Jalo on sopii kosmeettiseen gua shaan niin aloittelijalle, vaativalle käyttäjälle kuin ammattilaisellekin.

Vuoden tulokas: Seed to Skin

Vuoden uudesta tulokkaasta ei ole epäilystäkään, se pysti kuuluu ehdottomasti Seed to Skinille. Sitten kun maailma on jälleen avoin matkustamiselle, ovat Toscana ja Seed to Skinin omilla tiluksilla sijaitseva boutique-hotelli hoitoloineen ehdottomasti kohde, jossa haluan vierailla.

Vuoden paras ihonhoitosarja: Urang

Koko vuoden parhaan ihonhoitosarjan paikasta ei myöskään tarvinnut käydä hirveästi neuvotteluja, sillä Urang on lunastanut sen paikan ansaitusti. Sarjan jokainen tuote on pelkkää timanttia ja on miltei uskomatonta, miten suhteellisen suppealla tuotevalikoimalla saa luotua monipuolisia ja tehokkaita rutiineja eri ihotyypeille – siksi Urang on valintani myös Yin Your Skin® gua sha kasvohoitoihin.

Miesten tuotteet: Neal’s Yard Remedies ja Esse

Tänä vuonna päätin olla tekemättä erillistä kategoriaa miesten tuotteille, sillä siitä olisi tullut lähes tismalleen identtinen viime vuoden kanssa. Tiedustellessani Richardilta hänen lempituotteitaan, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: hänen lempisarjansa on Esse. Vaikka hän ei ole käyttänyt Essen tuotteita kuukausiin, hän yhä jaksaa ylistää, kuinka tehokkailta ja hyviltä ne tuntuivat. Isäni mieltymyksiä kysellessäni eivät suosikit myöskään ole muuttuneet: Neal’s Yard Remediesin miesten tuotteet ovat ylivetoja, etenkin sarjan putsari ja after shave.

Löytyykö joukosta sinun suosikkejasi? Mitkä olivat omat lempituotteesi?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , , , ,