Beauty

Genuine Beauty Awards 2020: meikit

Beauty | 6.1.2021 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Genuine Beauty Awards nostaa esiin vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Vuoden 2020 parhaiden tuotteiden luukutus jatkuu nyt meikeillä. Jos missasit tämän seitsemän osaisen juttusarjan ensimmäisen osan, eli vuoden parhaat ihonhoitotuotteet, niin se löytyy täältä.

Meikkien osalta en valitettavasti voi tarjoilla teille juurikaan mitään uutta. Uusia meikkisarjoja tulee markkinoille huomattavasti hitaampaa tahtia kuin ihonhoitotuotteita ja itse olen meikkien suhteen todella ronkeli (eipä sillä ettenkö ihonhoidossa olisi!). Meikeissä teknisyys on kaiken a ja o, päinvastoin kuin ihonhoitotuotteissa. Meikeissä hoitavuus on tietenkin plussaa, mutta jos koostumus on susi, ei hoitavuudella tee yhtikäs mitään.

Meikkien suhteen olenkin hyvin merkkiuskollinen. Kun löydän hyvät tuotteet, voin toki kokeilla uusia, mutta äärimmäisen harvoin suosikit päivittyvät. Meikkivoide muodosti tänä vuonna poikkeuksen. Ja itse asiassa juuri meikkivoide onkin se tuote, joka minulla onkin viime vuosina päivittynyt uudella suosikilla vuosittain.

Vuoden 2020 parhaat meikit ovat:

Meikkivoide: Kjaer Weis Invisible Touch Liquid Foundation

Odotukseni Kjaer Weisin uutta meikkivoidetta kohtaan eivät olleet korkealla, sen verran karvas pettymys oli sarjan aiemmin viime vuonna lanseeraama peitevoide. Olinkin pudota persauksilleni uutta meikkivoidetta kokeillessani. Heti ensimmäisen pisaran levitettyäni tunsin, että tässä on uusi luottomeikkivoide. Aiemmat suosikkini ovat Zuiin LUX Luminescent Foundation, Madaran meikkivoide sekä Essen meikkivoide, joista olen ajatellut, ettei niistä voi pistää enää paremmaksi, mutta näemmä se on mahdollista. Kjaerin uusi meikkivoide on koostumukseltaan todella ohutta ja silkkistä, mutta sen peittävyys on hyvä, voide levittyy kuin unelma ja lopputulos on erittäin luonnollinen ja kuulas. Muuta en voisi enää täydelliseltä meikkivoiteelta toivoa, etenkin, kun värisävytkin vaikuttavat menneen nappiin – itse käytän sävyä Just Sheer.

Ainoa miinus tulee pullon pipetistä, joka on auttamattomasti liian pieni ja annostelee voidetta surkeasti. Itse olenkin päätynyt annostelemaan voidetta pullosta kaatamalla. Tosin nyt, kun pullosta on käytetty vajaa puolet, pipetti vaikuttaa siltä, että se alkaa toimimaan paremmin.

Peitevoide: Madara Luminous Perfecting Concealer

Arvoin pitkään vuoden parhaan peitevoiteen pystiä, sillä siirryin loppuvuodesta käyttämään jälleen toista suosikkiani: Absolutionin Le Multi Correcteuria. Madaran peitevoidetta on kuitenkin tullut käytettyä monta putelia putkeen, värisävyt ovat mielestäni parempia ja koostumus on aavistuksen notkeampi. Absolutionin peittävyys on puolestaan parempi, mutta se on koostumukseltaan hitusen kuivakampi Madaraan verrattuna. Molemmat ovat siis loistavia tuotteita, mutta Madara vie voiton käytännöllisemmällä pakkauksellaan, paremmilla värisävyillä ja sileämmällä koostumuksella.

Puuteri: Absolution Le Poudre

Söin tänä vuonna sananani valkoisten irtopuuterien suhteen. Olen aina karttanut valkoisia, eli ”värittömiä” irtopuutereita, sillä osa niistä tuntuu tarraavaan jotenkin iholla oleviin karvanhaituviin jännästi kiinni ja jättävän valkoista sävyä iholle. Siksi olen hennosti sävyä sisältävien irtopuuterien ystävä, vaikka ronskilla kädellä en puuteria käytäkään.

Päädyin kokeilemaan Absolutionin väritöntä versiota silkasta mielenkiinnosta koostumusta kohtaan, joka sisältää hyaluronihappoa ja tuoksuu taivaalliselle. Jäin koukkuun välittömästi ja tällä hetkellä käytän jo toisen purkin pohjia ja aion jatkaa käyttöä. Tästä tuli itselleni The Puuteri.

Varjostustuote: Kjaer Weis Dazzling Bronzer

Kiitos meikkaajakollegani Eevis Liedeksen kanssa Instagramissa pitämistämme meikkiliveistä, innostuin uudelleen käyttämään varjostusväriä myös talvella. Yleensä käytän varjostuksia vain kesällä.

Kjaer Weisin Dazzling Bronzer on ollut suosikkivarjostusvärini jo pitkään ja siihen tartuin tälläkin kertaa. Se ei nimittäin kuulla iholla liikaa, vaikka siinä onkin hieman valoa heijastavia pigmenttejä ja mikä tekee tuotteesta aivan täydellisen, on sen sävy: ei liian vaalea eikä tumma, ei liian oranssi tai ruskea, vaan tismalleen sopiva sekoitus kaikkea. Neutraalin sävynsä ansiosta se sopii siis loistavasti talvikäyttöönkin, kun iholla ei ole lainkaan päivetystä.

Kävipä sitten niin, että kun aloin käyttämään uudelleen varjostusväriä, heivasin hehkuvärit kokonaan pois. Vuoden 2019 Genuine Beauty Awardseissa oli juuri toisinpäin.

Poskipuna: Kjaer Weis Blossoming

Olen jumittanut Kjaer Weisin voidemaisissa poskipunissa jo vuosia. Jännä kylläkin, että en ole tähän päivään mennessä vielä kolunnut läpi sarjan koko poskipunavalikoimaa – kertoneen jotain siitä, että jumitan lempiväreissäni. Viime vuonna kokeilin kuitenkin uutta sävyä Blossoming, josta tulikin oitis uusi luottosävy. Koralliin taittava raikas sävy on niin lempeä, että se sopii aivan kenelle tahansa. Todella freesi ja kaunis väri.

Monitoimituote: Kjaer Weis Flush and Glow Duo Sunlit Glow

Yksi Kjaer Weisin viime vuoden uusista lanseerauksista olivat kätevät monitoimipaletit, joissa yhdistyvät paletista riippuen sarjan varjostusvärit, poskipunat ja hehkuvoiteet. Jumitin koko kesän suosikkivarjostusvärini eli Dazzling Bronzerin ja lämpimän oranssin Sun Touched poskipunan yhdistelmässä. Paletti kesti juuri sopivasti loppukeväästä syksyyn.

Ripsiväri: Ere Perez Natural Almond Mascara

Testasin viime ja toissavuonna tusinan verran uusia ripsivärejä. Pari hyvää ja potentiaalista suosikkia tulikin löydettyä, mutta palasin lopulta vanhaan suosikkiin eli Ere Perezing Natural Almond Mascaraan. Se pitää taivutukset ojennuksessa, lopputulos on kaunis ja ennen kaikkea ripsiväri ei leviä päivän aikana.

Kulmakarvatuote: Lavera Eyebrow Styling Gel Hazel Blonde & Zuii Eyebrow Definer Taupe

Näiden kahden kulmakarvatuotteen yhdistelmässä jumitan todennäköisesti seuraavat kymmenen vuotta (ellei joku sitten päätä innovoida myös luonnonkosmetiikkaan kulmakarvatussia). Laveran sävytetty kulmakarvageeli on kulmakarvojeni pelastus. Zuiin luottokulmakynällä puolestaan paikkaan pienet kolot. Näitä ei helpolla päivitä uuteen – testattu on, mutta palaan silti aina takaisin tähän komboon.

Luomiväri 

Jotta voisin tarjoilla jotain uutta parhaiden luomivärien saralla, päätin nostaa tällä kertaa esiin lempivärini useassa eri sävyssä. Jumitan nimittäin lähes aina ruskean eri sävyissä ja niistä minulta löytyykin kokonainen värisuora Kjaer Weisiltä. Viime vuonna tein kuitenkin välillä omalla mittakaavallani villejä värikokeiluja, joista innostuin todella paljon. En voi kuitenkaan mitenkään nimetä vaaleanliilaa tai -sinistä luomiväriä koko vuoden suosikikseni, saatika sitten kimaltavaa turkoosia, mutta sen verran noista kirkkaista väreistä tuli innostuttua, että ne ansaitsevat päästä palkintopysteille.

Arkiset turvavärit: Kjaer Weis luomivärit

Useimmiten jumitan Kjaer Weisin ruskean eri sävyissä. Ruskeahan ei suinkaan ole tylsä väri, sillä vivahteita löytyy loputtomasti. Mielestäni Kjaer Weisiltä löytyy paras kokoelma ruskean sävyjä ja lisäksi rakastan sarjan nerokkaita ja tyylikkäitä täyttöpakkauksia.

Säväyttävät värit: Zuii Solo Eyeshadow Seafoam & Grape, Lily Lolo Mineral Eyeshadow Pixie Sparkle & Green Opal

Rakastuin viime vuonna todella yllättäviin sävyihin, joissa en ihan ensimmäisenä olisi itseäni nähnyt: Zuiin vaaleanliila Grape oli kenties suurin yllättäjä kautta aikojen, mutta niinpä vain simppelisti pelkkä yläluomi liilaksi värittämällä lookista tuli superherkullinen. Hieman samoin kävi Eeviksen minulle meikkiliveemme valitsemalla vaaleansinisellä Seafoamilla, johon onnistuin myös koukuttumaan loppuvuonna. Zuiin luomiväreissä on mahtava pigmentti, joka on kirkkaissa sävyissä todella tärkeää. Värit levittyvät tasaisesti, eivät karise ja niissä on loistava pysyvyys. Jos värivalikoimasta löytyisi enemmän mattaruskeita, olisivat Zuiin luomivärit todennäköisesti luottoluomivärejäni.

Lily Lolon jauhemainen Pixie Sparkle ja Green Opal kuuluvat puolestaan väreihin, joita olen himoinnut aina. Oikeastaan voisin nimetä Lily Lolon kiiltävät mineraaliluomivärit kaikissa väreissä suosikkien joukkoon, sen verran loistavia ne ovat. Yleensä pitäydyn turvallisesti kullan ja pronssin eri sävyissä, joilla saa tuotua ruskeaan silmämeikkiin juuri sopivasti säihkettä, mutta turkoosit ja jaden sävyt ovat aina resonoineet itselleni ja vuoden lopussa päätin vihdoin räväyttää. Värit näyttivät silmissä vielä paremmalta kuin purkissa.

Silmienrajauskynä: Kjaer Weis Eye Pencil Bright & Brown

Tämä silmänrajauskombo menee samaan jumituskategoriaan kuin Laveran kulmakarvageeli ja Zuiin kulmäkynä. Nudea Bright-sävyä käytän sisärajaukseen alaluomella kirkastamaan katsetta ja ruskeaa yläripsien tyvessä tuuheuttamaan ripsirajaa. Kokeilin myös loppuvuodesta Dr. Hauschkan versiota nuderajauksesta ja se olikin aivan loistava – Kjaer Weisin sävy on vaan mielestäni aavistuksen kauniimpi.

Huulipuna

Päätin tarjoilla myös huulipunista ja huultenrajauskynistä muutaman suosikin. Huulipuna onkin tuote, jota vaihtelen meikissäni kaikista eniten.

Nude: Kjaer Weis Calm

Lainatakseni Kirsten Kjaer Weisiä: täydellinen nudepuna on kuin täydelliset farkut – niitä on vaikea löytää, mutta kun ne osuvat kohdalle, sen todellakin tunnistaa. Kjaer Weis lanseerasi viime vuonna Nude, Naturally huulipunakokoelman, joka koostuu värisuorasta nudeja eli huultenvärisiä huulipunia jokaiselle ihon- ja huultenvärille. Kaikilla ihon väreillä ei tietenkään ole saman väriset huulet, joten yksi ja sama sävy ei ole luonnollinen kaikille. Värit ovat aivan mahtavia ja niitä tekisi mieli hankkia useampia. Olen jäänyt jumiin sävyyn Calm, joka toimii ympäri vuoden missä tahansa tilanteessa.

Koralli: Kjaer Weis Love

Sisäpiiritietona voin kertoa, että tätä huulipunaa on käyty ostamassa Joliesta lukuisia kertoja kuvailemalla väriä ”sitä samaa huulipunaa, jota on Katja Kokolla.” Juu elikkä kyseessä on siis Kjaer Weisin korallinen, hitusen pinkkiin taittava sävy Love, joka on luottopunani kesäisin. Talvisin tartun tällaiseen väriin äärimmäisen harvoin, mutta kesällä puolestaan jumitan siinä.

Klassinen punainen: Absolution Poppy Red & Kjaer Weis KW Red

Klassisessa punaisessa huulipunassa minulla on kaksi suosikkia: Absolutionin Poppy Red on todella kirkas paloautonpunainen ja Kjaer Weisin KW Red puolestaan viileämpi ja erittäin klassinen ”pariisinpunainen”. Pomminvarmoja valintoja molemmat. KW Redia en käytä viileytensä vuoksi koskaan kesäisin, mutta Poppy Rediä puolestaan ympäri vuoden.

Hyvää näissä kaikissa huulipunissa on niiden pigmenttipitoisuus ja sopivan jämäkkä koostumus, joka kestää huulilla pitkään. Kjaerin nudepunakokoelman punien koostumus on aavistuksen kermaisempi ja notkeampi muin muiden punien.

Huultenrajauskynä

Harvinaista kyllä, näille mainitsemilleni huulipunille löytyy Absolutionia lukuunottamatta myös sopivat huultenrajauskynät, joka on luonnonkosmetiikassa varsin harvinaista.

Nude: Kjaer Weis Lip Pencil Saturate

Tätä sävyä käytän Calm nudepunan kanssa. Sävy on ruskeampi, kuin huulipuna ja täytyy tunnustaa, että muuankin Katie Jane Hughes on saanut minun hurahtamaan tällaiseen rusehtavaan rajaukseen. Nudekynistä löytyy myös hyvä sävy Soft, joka on Saturatea persikkaisempi.

Koralli: Kjaer Weis Lip Pencil Flush

Tämä natsaa täydellisesti korallinsävyisen Loven kanssa. Käytän Lovea yleensä ilman rajausta ja itse asiassa hankin tämän kynän vasta juuri ennen joulua, mutta kyllä rajaus vaan mukavasti tuo ryhtiä huulimeikkiin.

Klassinen punainen: Kjaer Weis Classic

Klassisenpunainen rajauskynä sopii KW Rediin, mutta Absolutionin punaan se on liian viileä.

Olipa kyseessä silmien- tai huultenrajaus, Kjaerin kynät ovat loistavia paitsi sävyiltään, myös koostumukseltaan. Niistäkin löytyy silti yksi miinus: niin tyylikäs kuin niiden hieno signature metallikorkki onkin, se on myös niin painava, että korkki ei pysy paikoillaan, jos kyniä kantaa mukana meikkipussissa.

Huulikiilto: Absolution Le Lip Glow

Absolution on nimennyt tämän tuotteen huuliöljyksi. Siinä yhdistyvät huulikillon ja huulirasvan parhaat puolet, tuotetta tuleekin siis käytettyä usein huulirasvan sijasta. Yleensä tätä tulee sipaistua huuliin lennosta, jos huulia ei ole tullut punattua ja puteli kuuluukin käsilaukkuni vakiovarustukseen. Sävy on lähes huomaamaton ja läpinäkyvä, aavistuksen persikkainen, joka sopii taatusti kaikille.

Siveltimet: Ecotools

Ecotools oli vuoden yllättäjä! En ollut aiemmin tutustunut sarjan siveltimiin, sillä suoraan sanoen minulla oli niiden laatua kohtaan turhia ennakkoluuloja. Kiitos Eeviksen minulle Instaliveämme varten lähettämän meikkipaketin sisältämän sivellinsetin, löysin kertalaakista monta uutta lempisivellintä. Muita siveltimiä en ole Ecotoolsilta kokeillut kuin tämän linkkaamani sivellinsetin, mutta niistä jokainen on todella hyvin muotoiltu, napakkuudet ovat kohdallaan ja siveltimet tuntuvat olevan lujaa tekoa. Todellinen löytö!

Vuoden paras meikkisarja: Kjaer Weis

Kuinkahan monena vuotena olen valinnut Kjaer Weisin vuoden parhaaksi meikkisarjaksi? Kun tätä suosikkilistaa katsoo, niin ei tässä ole oikein muitakaan vaihtoehtoja ja miksikäs pitäisikään, kun sarja todellakin sattuu olemaan niin loistava. Kiinnostavaa nähdä, löytyykö sille haastajaa tänä vuonna!

Löytyykö listalta sinun suosikkejasi?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,