Beauty

Genuine Beauty Awards 2020: vartalonhoito

Beauty | 8.1.2021 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Genuine Beauty Awards nostaa esiin vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Genuine Beauty Awardseissa on nyt aika siirtyä kasvoilta vartalon ihon hemmotteluun. Laadukkaalla luonnonkosmetiikalla vartalonhoito on kokonaisvaltaista ihonhoitoa parhaimmillaan, etenkin, kun hoitorituaaleihin yhdistetään kuivaharjaus, kylvyt ja hieronta.

Jos olet missannut Genuine Beauty Awardsien vuoden 2020 parhaiden tuotteiden hehkutuksen aiemmat osat, niin vuoden parhaat ihonhoitotuotteet löytyvät täältä ja vuoden parhaat meikit täältä. Seitsemän osaisesta juttusarjasta on jäljellä vielä tämän jälkeen neljä osaa.

Vuoden 2020 parhaat vartalonhoitotuotteet ovat:

Vartalonpesuaine: Neal’s Yard Remedies Wild Rose Shower Oil

Tämä tuote ei ole pelkästään vuoden paras vartalonpesuaine, vaan nimeän sen samalla koko vuoden parhaaksi ja odotetuimmaksi vartalonhoitotuotteeksi. Suihkuöljyjä ei jostain kumman syystä löydy luonnonkosmetiikasta lainkaan, joka on todella harmi. Suihkuöljy puhdistaa nimittäin tehokkaasti aurinkovoiteen, jota on hankala poistaa suihkugeelillä. Lisäksi suihkuöljy on hellävarainen eikä pese ois ihon omaa suojakalvoa. Hyvän emulgaattorin ansiosta öljy kuitenkin huuhtoutuu vaivattomasti pois veden kanssa eikä jätä ihoa rasvaiseksi. Suihkuöljyä voi käyttää myös sheivaukseen.

Ainoa toiveeni olisi, että pullo olisi vielä isompi, vaikka tuote onkin todella riittoisaa.

Kylpytuote: Neal’s Yard Remedies Aromatic Bath Salts

Neal’s Yard Remediesin vartalotuotteiden valikoimassa on monta suosikkiani, kuten kylpysuolat, joita käytän jalkakylpyihin ja nyt jälleen kokovartalokylpyihin, sillä uudessa kodissamme on kylpyamme. Erilaiset suolat ovat suosikkejani kylvyissä ja Neal’s Yard Remediesiltä löytyy niissä parhaat eteeristen öljyjen kombot. Suosikkini on Aromatic kylpysuola, joka on nimensä mukaisesti varsin aromaattinen: se sisältää merisuolan lisäksi Espanjan meiramin, laventelin ja ruusugeraniumin eteerisiä öljyjä, jotka tekevät aromaterapeuttisesta vaikutuksesta rentouttavan ja energisoivan.

Tällä hetkellä lempirituaalini iltaisin on ottaa pitkä aromaterapeuttinen kylpy naamio kasvoilla hyvän kirjan kera, ahh mitä luksusta!

Vartalonhoitoväline: Per Purr vartaloharja

Aamurutiini, josta en luovu: kuivaharjaus. Kuivaharjauksella on lukuisia hyötyjä ihon, kehon ja mielen hyvinvoinnille, jotka ulottuvat pintaa syvemmälle – silkin sileä ja kuulas iho ovat vain harjauksen sivutuote.

Itse teen harjauksen aina intentionani vilkastuttaa lymfakiertoa, jonka vuoksi teen harjauksen aina aamuisin suihkun jälkeen, jotta lämpimän suihkun verenkiertoa vilkastuttava vaikutus ei häiritse kuivaharjauksen vaikutusta ja siitä karaistunutta oloa. Minulta löytyy vartaloharjoja melkoinen kokoelma, joista kaikki ovat omalla tavallaan hyviä. Per Purrin harjassa olen jumittanut viime syksystä asti, sillä pidän harjasten mitasta ja juuri sopivasta napakkuudesta sekä hyvin käteen istuvasta pyöreästä muodosta. En kuitenkaan voi sanoa olevani harjoissa merkkiuskollinen, sillä hyviä harjoja löytyy monia.

Vartalovoide: OSI Magnesium Body Lotion Melatonin + OptiMSM

OSI Magnesium -tuotteet ovat yksi loppuvuoden uusista tuttavuuksista ja sarjasta löytyykin useampia tuotteita, joita aion vielä kokeilla. Tällä hetkellä käytössä on todella kiinnostava vartalovoide, jota käytän iltaisin. Voide sisältää magnesiumia, melatoniinia ja OptiMSM:ää, raikkaan tuoksunsa se saa sitruunaruohon eteerisestä öljystä. Magnesium on tärkeä mineraali kehomme toiminnoille ja siitä on vaikea saada övereitä – ainakaan minun, joka liikun paljon ja teen ajattelua vaativaa työtä, johon yhdistyy yrittäjän hektinen arki ja ajoittainen stressi. Käytän magnesiumia sisäisesti ja ulkoisesti, joten tämä vartalovoide herätti mielenkiintoni, varsinkin, kun se sisältää myös ihon kuntoa parantavaa OptiMSM:ää sekä melatoniinia. Melatoniinin en tosin usko vaikuttavan mitenkään unensaantiin näin topikaalisesti käytettynä, mutta antioksidantti se kylläkin on ja voi ulkoisesti käytettynä ehkäistä ihon vanhenemisen merkkejä.

Vartaloöljy

Vartaloöljystä tarjoilen vaihtoehdot kahdesta eri hintakategoriasta:

Luksus: In Fiore Firmante Elevating Leg Tonic & In Fiore Fleur Vibrant Solution Botanique

Aamurutiiniini kuuluu kuuma-kylmä suihku, kuivaharjaus ja ihon nestekiertoa stimuloiva jaloille tarkoitettu vartaloöljy In Fiorelta. Olen täysin koukuttunut tähän öljyyn ja muistaakseni nyt on menossa jo kolmas pullo. Hieron öljyä kuivaharjauksen jälkeen vatsan iholle, reisiin ja sääriin. Tuote on todellakin paljon enemmän kuin vartaloöljy, sillä se sisältää laadukkaiden pohjaöljyjen lisäksi tehokkaan kattauksen maseroituja yrttiuutteita sekä eteerisiä öljyjä. Tällaista tuotetta ei ole edullista valmistaa, joten voin sanoa sen olevan jokaisen sentin arvoinen.

Toinen suosikkini on In Fioren Fleur Vibrante vartaloöljy, jota käytän koko vartalolle, mutta en samaan aikaan Firmante sääriöljyn kanssa, vaan erikseen. Fleur Vibrante saa aistit värähtelemään sen huumaavan jasmiinin tuoksunsa ansiosta, öljyseos on kuin parfyymia. Todella ylellinen ja samalla erittäin ravitseva laadukkaisen pohjaöljyjen ansiosta.

Keskihintainen: Weleda Granaattiomena vartaloöljy

On todella harmillista, miten suppea valikoima Weledan tuotteita löytyy Suomesta. Onneksi on kuitenkin ruotsalainen Lyko, jonka suomenkielisestä verkkokaupasta löytyy laaja kattaus Weledan erikoisempiakin tuotteita. Esimerkiksi vartaloöljyjen valikoima on Suomessa huono, mutta Lykosta niidenkin koko kirjo. Weleda on myös vartalotuotteidensa sekä monien itsehoitotuotteiden osalta yksi suosikkisarjoistani. Sarjan kaikki vartaloöljyt ovat erittäin laadukkaita ja kohtuuhintaisia. Granaattiomenavartaloöljy on kunnon klassikko, jota on tullut lorauteltua joskus jopa raakakakkujen mausteeksi.

Lykossa surffatessani bongasin mm. kylpymaidot sekä Venadoron jalkageelin – niitä aion kokeilla seuraavaksi!

Deodorantti: Bruns Products Unscented Deodorant

Vaikka olen suuri aromaterapian ystävä, arvostan dödössä tuoksuttomuutta. Tehokkaita dödöjäkin alkaa löytyä luonnonkosmetiikasta jo suhteellisen laaja kattaus, siinä missä 10 vuotta sitten saatavilla 1-2 aidosti toimivaa. Brunsin hajusteeton dödö oli yksi parhaista löydöistä tänä vuonna – se ei ole pettänyt vielä kertaakaan ja pitää suhteellisen hyvin kainalot kuivanakin, vaikka hikoilua se ei estäkään. Tuote sisältää pienen määrän soodaa, joka voi ärsyttää joidenkin ihoa, mutta määrä on niin pieni ettei sitä voi edes verrata jauhemaisiin tai voidemaisiin soodadödöihin, joten jos ns. perinteiset soodadödöt ovat aiemmin ärsyttäneet ihoa, mutta tehojensa puolesta olisi ollut niihin tyytyväinen, kannattaa antaa mahdollisuus tälle dödölle!

Käsienpesuaine: Neal’s Yard Remedies Garden Mint & Bergamot Hand Wash

Käsienpesuaine on tuote, mitä tulee käytettyä paljon. Siksi valitsen hellävaraisen version, joka ei kuivata ihoa. Koska putelia tulee säilytettyä esillä, saa se mielellään olla myös esteettisesti kaunis. Neal’s Yard Remediesin käsienpesuaineet ovat tyylikkäitä ja rakastan niissä erityisesti tuoksuja – on ihanaa, kuin näinkin arkinen tuote on höystetty laadukkailla eteerisillä öljyillä, joka tekee käsienpesuhetkestä pienen aromaterapeuttisen nautinnon.

Käsivoide: Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Hand Treatment Serum

Käsivoide on aina ollut tuote, johon en varsinaisesti ole panostanut, rahallisesti siis. Kun Neal’s Yard lanseerasi frankinsensiä sisältävän käsiseerumin, minua jopa huvitti moinen innovaatio ja pidin sitä rehellisesti sanoen turhakkeena. Tällä hetkellä en ole enää laskuissa mukana monesko pullo minulla on jo menossa, mutta tuote on kyllä kaikkien käsienhoitotuotteiden kuningatar ja se tekee käsien ihosta ihanan silkkiset ja terveen väriset. Ihan valtoimenaan en tällä kuitenkaan lotraa, vaan sipaisen sitä käsiin noin kerran päivässä. Pidän keittiössä tiskialtaan vieressä saman sarjan Defend & Protect käsivoidetta, jolla tulee hölvättyä huolettomammin.

Täytyy kuitenkin sanoa, että montaa kertaa päivässä minun ei tarvitse käsiäni voidella. Liekö johtuu miedosta käsienpesuaineesta, vai mistä, mutta käsivoiteet kestävät käytössäni pienen ikuisuuden.

Hammastahna: Ecodenta Black Whitening hammastahna

Tämäkin suosikki on pitänyt paikkansa jo useamman vuoden, eikä sen paikkaa ole syrjäyttämässä mikään. Tahna ei hankaa liian voimakkaasti, mutta aktiivihiili auttaa silti puhdistamaan värjäytymiä. Minulle hammastahnassa on myös tärkeää raikkaus, joka nostaa niskakarvat pystyyn sekä kevyt vaahtoavuus. Tämä tahna täyttää kaikki kriteerit ja kuuluu niihin tuotteisiin, joihin palaan aina takaisin, vaikka monia muitakin hyviä tahnoja nykyään löytyykin.

Aurinkovoide: Mádara Plant Stem Cell Antioxidant Body Sunscreen SPF30

Viime kesänä ei ollut aurinkovoiteelle ihan hirveästi tarvetta näillä leveyksillä, jonka vuoksi kokeilinkin luottovoiteeni sijaan jotain uutta, tällä kertaa Madaralta. Kokeilu osoittautui menestykseksi ja Madara saa kyllä täyden kympin aurinkovoiteistaan. Ihastuin myös 15 suojakertoimen Beach BB-voiteeseen, joka sopii kevyempään oleskeluun auringossa ja tuo dekolteelle, olkapäille ja säärille kauniin kuullon.

Mitkä olivat omia suosikkejasi?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , , , , ,