Beauty

Sopiiko kosmeettinen gua sha couperosa-iholle?

Beauty | 19.3.2021 | Katja Kokko

Kosmeettinen gua sha hoito sopii oikein tehtynä myös herkälle couperosa-iholle. Omin päin ei kuitenkaan kannata alkaa hoitoa tekemään, vaan ensin on syytä perehtyä millainen tekniikka ja väline sopivat couperosalle.

Kosmeettisen gua shan suosion kasvaessa saan yhä enemmän sitä koskevia kysymyksiä. Yksi yleisimmin esitetyistä kysymyksistä koskee couperosaa ja sitä, sopiiko kosmeettinen gua sha couperosan hoitoon.

Perinteinen gua sha lastalla tehtävä sively ei couperosalle sovi, sillä se aiheuttaa liian suurta mekaanista rasitusta herkälle ja yleensä ohuelle couperosa-iholle. Sen sijaan, kun tekniikkaa hienosäätää ja opettelee tekemään sen oikein, kosmeettinen gua sha on loistava manuaalinen hoitomuoto couperosalle, joka rauhoittaa tehokkaasti punoitusta ja vähentää ihon herkkyyttä.

Couperosan syyt

Couperosa-iholla hiussuonten eli kapillaarien seinämät ovat heikot, jonka vuoksi ne laajenevat, kun niissä virtaavan veren paine kohoaa esimerkiksi ihon lämmönsäätelytehtävän seurauksena, jonka vuoksi verisuonet supistuvat ja laajentuvat. Kapillaarien seinämät voivat olla perinnöllisestä taipumuksesta heikot ja couperosa kehittyy helpommin kuivalle, ohuelle ja herkälle iholle. Couperosan syyt voivat kuitenkin olla moninaiset. Sen syntyy vaikuttavat mm. seuraavat tekijät:

– Hormonaaliset syyt, kuten vaihdevuosien kuumat aallot
– Autonomisen hermoston ylikuormitus: jatkuva stressi ja jännitystilat
– Ulkoiset tekijät, kuten voimakas kylmyys, aurinko tai suuret lämpötilojen vaihtelu
– Elämäntavat, kuten runsas alkoholin käyttö, tupakointi, voimmaat mausteet, prosessoitu ruoka
– Sairaudet

Couperosan hoito kosmeettisella gua shalla

Paras väline couperosa-iholle kosmeettiseen gua sha hoitoon on Yin Your Skin® NIVA lusikka. Sen kuperan mallinen muotoilu mahdollistaa erittäin hellävaraisen hoidon sekä pumppaavat, lymfaattiset hoito-otteet, jotka ovat tehokkaita couperosan hoidossa. Kuperan mallin ansiosta lusikalla voi tehdä iholle myös kevyitä sivelyitä niin, ettei välineen reuna aiheuta ihoon mekaanista rasitusta.

Couperosan hoidossa on tärkeää pyrkiä laskemaan virtaavan veren painetta sekä vahvistamaan verisuonten seinämiä. Se rauhoittaa punoitusta ja vähentää ihon herkkyyttä. Hoito kannattaa aloittaa hoitamalla ensin dekolteen, kaulan ja niskan alue, johon voi käyttää Yin Your Skin® JALO lastaa.

Tämän jälkeen hoitoa jatketaan kasvoille NIVA lusikalla ja hoito-otteina toimivat lymfaattiset, pumppaavat liikkeet, jotka ovat erittäin helliä ja rauhoittavia eivätkä aiheuta ihoon mekaanista rasitetta. Lymfaattisen tekniikan ja couperosa-iholle suunnitellun hoitoprotokollan oppii Yin Your Skin® level 2 – Advanced Facial Gua Sha verkkokurssilla.

Kosmeettisen gua shan hienovaraisimmat tekniikat hallitseva voi myös tehdä lastalla hellävaraista sivelyä kohdistamalla löyhään sidekudokseen viipyilevää jännitettä. Tällöin pitää jo hallita oikeanlainen tukiote sekä tismalleen oikea paine, jotta vaikutus ei ole toivottua päinvastainen. Parhaiten tämän tekniikan hallitsee Yin Your Skin® Pro koulutuksen käynyt ammattilainen, joista löydät listan täältä. Tekniikan voi kuitenkin oppia myös Yin Your Skin® verkkokurssilaisten Facebook-ryhmän videotallenteista, mutta rehellisesti sanottuna voi vaatia jonkun aikaa oivaltaakseen tekniikan hienovaraiset salat.

Couperosa-ihon hoitoon suosittelen lisäksi Yin Your Skin® SILEÄ kasvoöljyä, johon valitut kylmäpuristetut kasviöljyt ja eteeriset öljyt rauhoittavat tehokkaasti ärtynyttä ihoa, vähentävät punoitusta ja vahvistavat ihoa. Lue lisää 20 hengen testiryhmän tuloksista, jossa oli mukana useita herkkäihoisia, tulokset löytyvät täältä.

Couperosa-ihoisen palaute Yin Your Skin® level 2 – Advanced Facial Gua Sha verkkokurssista

Sain tällä viikolla ihanan palautteen eräältä Yin Your Skin® level 2 verkkokurssille osallistuneelta couperosa-ihoiselta ja haluan jakaa sen teidänkin kanssa:

”Omaan nuorehkosta iästäni huolimatta melko pahan couperosa-ihon, mikä on nyt raskausaikana ottanut myös mukaan hieman epäpuhtauksia poskipäihin ja leukaan. Aloitin hoidot melko innokkaasti, yhdessä Sileä kasvoöljyn kanssa ja jo reilu viikon jälkeen huomasin kuinka punoitus oli rauhoittunut aivan uskomattomalla tavalla. Ihon sävy tasottui hyvin nopeasti, mitä en kyllä osannut odottaa, että voisi tapahtua näin lyhyessä ajassa. Epäpuhtauksia tuli alkuun muutama lisää, mutta tämä selkeästi kertoi vain siitä, että hoito alkoi vaikuttamaan. Kun nämä epäpuhtaudet rauhottuivat, tuli ihostani ihanan heleä ja tasainen, näpytön ja jotenkin terveemmän oloinen. Ilme muuttui myös, kun ylimääräinen turvotus laski ja sain kasvonpiirteeni paremmin esiin, esim. leukalinja vahvistui ja katse kohottui.

Aloitin gua sha opetteluni suoraan advanced kurssista, koska halusin nimenomaan saada sopivia vinkkejä ja hoitovaihtoehtoja herkkään couperosa-ihooni. Kurssilta opin juuri omalle ihotyypilleni sopivat tavat käsitellä sitä. Kurssin videot olivat muutenkin ihanan esteettiset, rentouttavat ja tunnelmalliset. Miljöö loi mukavan fiiliksen ja taustamusiikki toi mukavan lisän opetusvideoihin. Ohjeistus oli selkeä ja videoista oli helppo oppia. Muu materiaali oli myös mielestäni sopivan kattava ja kiinnostava.” – Joanne

Yin Your Skin® level 2 – Advanced Facial Gua Sha verkkokurssilla opit kosmeettisen gua shan edistyneimmät tekniikat. Kurssilta löytyy yhteensä 10 erilaista hoitoprotokollaa erilaisiin ihon tarpeisiin ja epätasapainotiloihin. Löydät lisätietoa hoidoista ja kurssin sisällöstä täältä. Kurssille voi osallistua, vaikka ei olisi käynyt Yin Your Skin® Signature Experience kurssia, mutta on hyvä huomoida, että level 2 keskittyy pelkästään kosmeettiseen gua shaan eikä sisällä yin-joogaa ja meditaatiota.

Tervetuloa mukaan matkalle ihosta ytimeen – kosmeettisen gua shan tekniikat yltävät pintaa syvemmälle!

Lähde:

Una Nuotio: Kerro, kerro kuvastin

Kuvat Riikka Kantinkoski

Avainsanat: , , , , ,