BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: meikkipussin luonnonkosmetiikkapäivitys, osa 3 – ripsiväri

Beauty | Inken purkkinurkka | 29.12.2018 | Inke

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Purkkinurkan Inke testailee luonnonkosmetiikkaa kosmetiikkasekakäyttäjän lähtökohdista.

Olen testaillut luonnonkosmetiikkameikkejä avoimin mielin ja viime aikoina jopa suuremmitta ennakkoluuloitta, mutta poikkeuksen tähän testi-innokkuuteeni iovat muodostaneet ripsivärit. Jos en ole onnistunut löytämään sitä oikeaa ripsiväriä synteettisiltäkään sarjoilta vielä parinkymmenen vuoden etsintöjenkään jälkeen, näinköhän löytäisin mieluisaa luonnonkosmetiikankaan tarjonnasta? Ripsiväri kun taitaa olla useimmilla meikkipussiaan luonnonmukaisempaan päivittävillä se viimeinen tuote, joka vaihdetaan – jos sitä ikinä edes vaihdetaan.

Yhtä kaikkia miellyttävää ripsiväriä tuskin tullaan ikinä kehittämään, makuja ja tarpeita kun on niin monia: yksi haluaa ehdottomasti vedenkestävää, toinen vaatii vesiliukoista, joku haluaa pidentävää, toinen tuuheuttavaa, kolmas kaiken mahdollisen ja neljäs vain aavistuksen väriä ripsien kärkiin.

Ripsivärimainokset lupaavat satoja prosentteja ja monikymmenkertaisesti enemmän sitä, tätä ja tuota, mutta silti tuntuu, että kotiin kannetuista ripsiväreistä yhdeksän kymmenestä ovat joko täysin mitäänsanomattomia tai valtaisia pettymyksiä. Joku varisee poskille, joku taas suoristaa taivutukset – tai sitten sotkee, klimppiintyy, kuivahtaa tuubiin, leviää yläluomille, näyttää suttuiselta tai on vaikkapa niin huonolla, liian suurella tai pienellä harjalla varustettu, ettei levittämisestä tule yhtikäs yhtään mitään.

Itse en haluaisi myöskään maksaa ripsiväristä kovin suuria summia, tunnollisena ja silmätulehduskammoisena kun käytän omiani vain suositellut kolme kuukautta. Edellä luettelemiani ripsiväripettymyksiä olen myös kohdannut aivan yhtä lailla kaikissa hintaluokissa – kympin Tokmanni-ripsari on usein parempi kuin luksusmerkin kimmeltävä ja kaikki maailman innovaatiot sisältävä tuubi, josta saa pulittaa jopa nelinkertaisen summan.

Kaikkeen mahdolliseen pettyneenä olenkin päätynyt mahdollisimman pelkistettyjen, mutta pomminvarmojen ripsivärien ystäviksi. En odota niiltä megalomaanista tuuheutta tai va-va-voom -pituutta – jos vain tuubista tulisi tasaisesti ja ohuina kerroksina levittyvää, ripsissä pysyvää ja helposti poistettavaa mustaa väriä, olisin tyytyväinen. (Jostain syystä tämäkään ei ole itsestäänselvyys.) 

Jos tällaisen yksinkertaisuuden saavuttaminen oli työn ja tuskan takana, näinköhän mahtaa kelpuuttamilleni väreille löytyä verrokkia saatikka voittajaa vielä (toistakseksi!) paljon suppeammasta luonnonkosmetiikkatarjonnasta?

VERTAILUSSA RIPSIVÄRIT: 

Vanha suosikki: Glossierin pidentäviä kuituja sisältävä Lash Slick ja Sensain klassikkoripsari 38 °C
Luonnonkosmetiikkaversio: Ere Perezin bestseller, Natural Almond Mascara

Miksi rakastan alkuperäistä versiota: No, tällä kertaa täytyy sanoa, että en ehkä varsinaisesti rakasta näitä alkuperäisiä verrokkeja, mutta olen oppinut tulemaan niiden kanssa toimeen. Ja kunniakseen mainittakoon myös, että ovat ne ehdottomasti parempia kuin sata muuta testaamaani!

Jaan synteettisten ripsivärien ykkössijan kahden purkin kesken: tavarataloista ja tax freestä tutulle Sensain 38 °C -ripsarille sekä helkkarin hankalasti Suomeen saatavalle Glossierin Lash Slickille.

Molempia ripsivärejä yhdistää valikoiva vedenkestävyys: ne kestävät kosteutta, mutta ovat poistettavissa hieman kädenlämpöistä kuumemmalla vedellä. Yhteistä niille on myös luonnollinen ja siisti lopputulos. Kovin näyttäviä silmämeikkilookeja en lähtisi näillä yrittämään, mutta enpä toisaalta lähde muutenkaan. Minä haluan erotellun, huolitellun lopputuloksen ja annan plussaa siitä, mikäli ripsari ei suorista vaivalla värkkäämiäni ripsientaivutuksia aivan totaalisesti.

Molemmat ripsivärit myös pysyvät silmissä moitteetta: ne eivät varise poskille, valu mustina viiruina silmäkulman kostuessa tai suttannu yläluomelle päivän mittaan. Eroavaisuuksia jos täytyy etsiä, niin mainittakoon, että Glossierin ripsiväri on tasalaatuisempi käytettävä ensimmäisestä käyttökerrasta aina siihen viimeiseen saakka. Sensain ripsiväri on parhaimmillaan viikon-parin jälkeen avaamisesta, mutta kuivahtaa käytössä tuubiin siten, että sen käytön haluaa lopettaa kenties jo hieman ennen tuota kolmen kuukauden hygieniatakarajaa. Tämäkin ripsiväri alkaa myös käyttäytyä levitettäessä kehnommin käyttöajan myötä – lopputulos ei ole enää niin siisti ja eroteltu vähän vanhemmalla värillä tehtynä.

Jos näistä kahdesta täytyy eroavaisuuksia hakea, niin Glossierissa on mukana pidentäviä kuituja, joita en oikeastaan muistanutkaan ennen kuin menin virkistämään muistiani brändin verkkosivuille tätä juttua varten. Ja harjathan noissa käytössä olleissa ripsareissani ovat kovin erilaisia myös! Sensain harja on minipieni ja sen käyttö – yllättävää kyllä – vaatii hieman opettelua. Siihen tottuneena ajatus jättimäisistä mascaraharjoista tuntuu todella oudolta: miten sellaista etusormen paksuista ja superpörheää megaripsariharjaa, joilla monet ripsaribrändit itseään markkinoivat, edes käytetään siististi?! Glossierin harja puolestaan on muovipiikkinen ja auttaa erottelemaan ripsiä, mutta jos tuollaiseen harjaan päätyy yhtään liikaa väriä, tekee sillä myös ennätyshelposti sellaisia ei-toivottuja ripsarikasoja. Yh. 

Kaksi hyvinkäyttäytyvää mallioppilasta on siis löytynyt, mutta mitään vau-elämyksiä edes omilla, suht tavanomaisilla kriteereilläni en näillä ainakaan enää saa aikaiseksi.

Miten luonnonkosmetiikkaversio pärjää vertailussa: Jos esittelin suosikkini varsin kädenlämpöisin sanavalinnoin, mitäköhän sitä sitten luonnonkosmetiikkaripsarista sanoisi?

No juu.. Miten olisi vaikka EI HELVETTI, TÄMÄ ON OIKEASTI YLIVOIMAISESTI PARAS RIPSIVÄRI, JOTA OLEN IKINÄ KOKEILLUT? Vilpittömästi. Ja sanoinko jo, että ylivoimaisesti? Sanon sen kahdesti. Kolmannenkin kerran se kyllä ansaitsisi.

Ere Perezin ripsiväri ehkä näytti kaltaiselleni kaikkeen pettyneelle mitä melkoisen varmalta mitäänsanomattomuudelta. Maailman tavallisin ripsiväriharja liki tylsäksi pelkistetyssä valkoisessa tuubissa – odotukset eivät todellakaan olleet korkealla. Ja jos ripsiväreistä ei saada kaiken maailman kemikaaleilla, vaikeilla harjavirityksillä ja ekstrakuiduillakaan toiveet täyttäviä, mitenköhän mahtaa onnistua luonnonmukaisin konstein?

Ilmeisen hyvin, näemmä. Ere Perezin ripsari tekee ainakin minun ripsilleni kaiken sen, mitä en ole enää vuosiin muilta ripsareilta edes odottanut. Sanomattakin lienee selvää, että sen väri pysyy varisematta tai suttaantumatta silmissä pitkänkin päivän. En tarvitse sen poistamiseksi mitään muutoinkin kasvoilleni tekemää kaksoispuhdistusta kummempaa: tämän ripsarin jämiä ei valkoisistakaan kasvopyyhkeistä löydy.

Harjahan tässä ei ole mitenkään poikkeuksellisen erityinen, kuten kuvista näkyy – mutta sepäs onkin tälle värimassalle aivan täydellinen match! Ere Perezin värimassa on jännää: aika tönkköä, muttei kuitenkaan klimppiintyvää tai kuivaa. Väri levittyy harjasta ripsiin sileänä, sulavana ja siistinä kerroksena, joita voi laittaa yhden tai kaksi (ja kenties enemmänkin, mutta kolmatta minä en ole kaipaillut). 

(Vasemmalta oikealle: Sensai, Glossier, Ere Perez)

Mikäkö tekee tästä sitten niin erilaisen kuin kahdesta aiemmasta suosikistani? Tämä ripsiväri TODELLA pitää taivutukset! Mikään aiemmin testaamani vedenkestäväkään ripsari, jotka yleensä taivutuksia paremmin pitävät, ei ole pystynyt tämänkaltaisiin suorituksiin. Tästä johtuen ensimmäiset käyttökerrat tämän ripsarin kanssa olivatkin melko suttuisia, mutta se ei ollut mielestäni ripsarin vika – levittäjän liikeradat eivät olleet tottuneet siihen, etteivät taivutetut ripset läpsähtäneetkään suoriksi heti ensikosketuksesta.

Taivutus oikeasti pysyy koko päivän, uskokaa tai älkää. Joskus iltamenoihin suunnatessani olen lisännyt ripsaria entisten päälle ja senkin olen onnistunut tekemään siististi, takuitta ja taivutukset säilyttäen. Kaikkea sitä – useimmiten tätä ei uskalla edes yrittää.

Tätä ihmetuotetta on ilmeisesti myyty jo 13 vuoden ajan, joka taitaa ripsareiden maailmassa olla pieni ikuisuus. Olisinpa löytänyt tämän edes vähän aiemmin, olisin säästynyt monelta pettymykseltä!

Tuomio: No, arvaattekin varmaan. Harmikseni olen hamstrannut jemmaan jopa varatuubit sekä Glossierin että Sensain versioita, ja vaikka toimivia tuotteita ovatkin, täytynee minun nyt kahlata nämä kaksi tuubia loppuun ennen lopullista siirtymistä Ere Pereziin. Miten tylsää!

Ripsivärityyliin sanoisinkin tästä uudesta suosikistani siis kosmetiikkamainoksiin asiaankuuluvalla, pehmeän eteerisellä äänellä: Sata prosenttia testiryhmän naisista suosittelee tuotetta. Jopa 250 % enemmän tuuheutta. Megalomaanisen pitkät, teleskooppiset ripset. Silkkisen sileä, viettelevän huumaava lopputulos. Taivutukset, jotka kaatavat miestä kuin viljaa.

Käsittämätöntä kyllä, Katjan Genuine Beauty Awardseissa vuoden 2018 voittajaripsariksi valikoitui kuitenkin toinen tuubi, mutta minä en taida haluta edes testata sitä, vaikka Katjan suosituksiin kovasti luotankin. Jos jokin on näin täydellisesti juuri minun makuni sekä kaikkien toiveideni mukainen ja luonnonkosmetiikkaa, miksi vaivautua enää vekslaamaan?

Täydet kymmenen pistettä kymmenestä siis tälle – ja olipa IHANAA olla täysin väärässä ennakkoluuloineen!

***

Purkkinurkan meikkipussin luonnonkosmetiikkapäivitys – mistä on kyse?
Tulevien kuukausien aikana Inken purkkinurkassa etsiskellään päteviä luonnonkosmetiikkaverrokkeja meikkipussin luottotuotteille – vähintäänkin yhtä hyviä, mieluusti myös parempia.

Jo tehdyt päivitykset:
– hennosti väriä tuovat, ihon sävyä tasoittavat sävyseerumitipat
– voidemainen, puikkomallinen poskipuna just tietyssä korallipinkin sävyssä
– hyvä ripsiväri, jolla saan loihdittua kaipaamani erotellun ja luonnollisen tuloksen

Tulossa olevat testit:
– pakkeloimaton irtopuuteri, joka kiinnittää meikin, muttei tapa kuultoa
– purkkimallinen, pigmenttipitoinen peitevoide
– pigmenttipitoisempi meikkivoideseerumi
– voidemainen, suht luonnollinen mutta superupea highlighter
– tuuheuttava, sävytetty kulmakarvageeli
– sormin levitettävä voidemainen luomiväri, joka tuo katseeseen pientä syvyyttä
– täydellinen tulipunainen huulipuna mattaisella, muttei kuivattavalla koostumuksella

Avainsanat: ,

Beauty,Inken purkkinurkka

25 kommenttia artikkeliin “Inken purkkinurkka: meikkipussin luonnonkosmetiikkapäivitys, osa 3 – ripsiväri”

 1. Katja Kandolin

  Tarkoitatko tällä Ere Perezin ripsarilla tuota almond vai vedenkestävää versiota? Tällä hetkellä Naturellen sivuilla ei löydy almond versiosta kuin ruskea, onhan siitä myös musta? Kiitos jo etukäteen vastauksesta!!

  • Inke

   Ehdottomasti toi Almond-versio, kuten tekstiin laitoinkin. Ilmeisesti tuossa Waterproofissa on silikonia, outo veto muuten luonnonkosmebrändiltä. Almond-ripsarista on myös musta sävy, liekö hetkellisesti loppu? 🙂

 2. Lokakuussa luin The 2018 ITG Beauty Awards top 25 listaa ja sieltä löytyi tuo Glossierin ripsiväri listalta. Että se todella taitaa olla hyvä ripsari. Mutta mahtavaa jos Ere päihittää sen! 🙂

  • Inke

   Jep, olin aivan innoissani kun toi Glossierin ripsari tuli myyntiin ja on varmaan jo kolmas tuubi sitä mulla menossa. Mut mulle tuo Ere Perezin ripsari on vaan silti niin järisyttävän ylivoimainen, että ei taida olla enää paluuta. Ripsarit jakavat mielipiteitä, mutta uskon, että tää Ere Perezin versio vois olla monen muunkin makuun!

 3. Mitenhän tuo Almond- versio mahtaa pysyä näillä Suomen yleisimmillä talvisäillä, eli jos räntää tulee vaakatasossa? 😀

  • Inke

   Mulla on pysynyt tähän mennessä aivan moitteettomasti, mutta mainittakoon, että käytän useimmiten myös rillejä, jotka varmaan vähän myös suojaa. Ei ole mielestäni kuitenkaan sellaista, joka leviää pienimmästäkin pisarasta poskille!

 4. Mitä öljyputsaria käytät tällä hetkellä? Minusta Whamisan öljy saa meikit pyörimään kasvoilla. Naturellessa kokeilin meikkejä ja Tatan öljy poisti kaiken saman tien. Vai onko Nazan Schnappin öljyputsari parempi? Kun olet näitä molempia käyttänyt niin varmasti sulla on mielipide. Vai onko jokin näitä parempi? 🙂

  • Inke

   Mä käytän tällä hetkellä Nazanin ja Whamisan öljyputsareita rinnakkain! Whamisa on mun mielestä helpommin liukeava kakkosputsarilla, mutta kun sekin on mulla Whamisalta, ovat varmaan suunniteltukin pelaamaan yhteen. Mun meikit tottelee molempia öljyjä (ja Tatan voi toki laskea tähän syssyyn myös!) moitteetta, kaikki lähtee kyllä, mutta olen tainnut aina tehdä vain ton kaksoispuhdistuksen, joten sinänsä vähän rajallinen näkemys asiaan 🙂

 5. Enni

  No nyt ollaankin ihmiskunnan perusongelman ääressä 😀 Itse on noin 20 vuotta käyttänyt Lancomen vedenkestäviä ripsareita, koska ovat ainoita jotka sekä pitää taivutukset että saa ripset näyttämään edes joltain! Harha-askelia on vuosiin mahtunut halvemman ripsarin löytymisen toivossa, ja ne askeleet ovat poikkeuksetta päätyneet roskikseen…
  Olen kuitenkin päättänyt jälleen kerran yrittää, kun nykyinen luottoripsari loppuu, ja antaa mahdollisuuden luonnonkosmetiikalle. Olin jo ajatellut dr Hauschkaa, kun Katja on sitä joskus jossain postauksessa hehkuttanut, mutta nyt sinulta tuli aikamoisia ylistyssanoja tälle Erelle…
  Ripsari ja se aiemmin mainitsemani kulmakarvaväri ovat viimeisiä synteettisiä meikkipussissani!

  • Inke

   Hahaha, sinäpä sen sanoit – nämä todella tuppaa olemaan noita iänikuisia perusongelmia 🙂 Ehdottomasti kannattaa mielestäni Ere Perez testata, tästä on tulossa mulle varmaan sellanen juttu, jota tuputan kaikille jokaisessa mahdollisessa ja mahdottomassa käänteessä!

 6. ” – pakkeloimaton irtopuuteri, joka kiinnittää meikin, muttei tapa kuultoa”
  Suosittelen testaamaan Dr. Hausckhan silkkipuuterin, se on ihana ja todellakin toimii Toki vaikuttaa millaisia kasvojenhoitotuotteita käyttää alla

  • Inke

   Hei vau, kiitos vinkistä! Mulla on yks ehdokas testissä, mut en oo ihan varma, onks se just SE oikea mulle. Menen ehdottomasti testailemaan 🙂

 7. Hei Inke ja Katja!
  Hyvää uutta vuotta!
  Ilmeni ongelma Ere Perezin oatmilk meikkivoiteen kanssa. Se rullaa. Mikähän näistä alle laittamistani tuotteista sen voisi aiheuttaa ja tarkoittaako rullaus sitä että meikkivoidetta ei jää kasvoille ollenkaan? En ihan osannut sanoa lopputuloksesta kun se on niin täysin mun ihon sävyä.
  Pesin aamulla kasvot eli iltatuotteita ei ollut iholla enää pyörimässä.
  Novexpertin hyaluronikasvovesi
  Essen Ageless Serum
  Essen protect öljy
  Essen Omega Rich kasvovesi
  REN perfect canvas
  Harmittaa kun tykkään niin tästä sävystä.
  Kiitos teille jo etukäteen jos tulee ajatuksia missä ongelma on. <3

  • Inke

   Huippua uutta vuotta, Heili!
   Epäilen syyksi hyarulonihappoa, joka tuppaa olemaan usein rullautumista aiheuttavaa, vaikka muutoin niin mahtavaa kamaa onkin. Konsultoin Katjaa, kun en ole itse kaikkia tuotteitasi testannut, ja hän osasi kertoa, että tuossa Essen seerumissa on paljon hyarulonihappoa, joka voi tässä yhdistelmässä olla rullautumisen takana. Terkut siis myös Katjalta 🙂
   Oma kokemukseni erit. synteettisen kosmetiikan ajalta on se, että jotkut yhdistelmät eivät sovi yhteen, öljyt ja silikonit riitelevät jne. Kannattaa vaan testata siis palanen kerrallaan, mikä pulmaa aiheuttaa, vaikka luonnonkosmetiikan kanssa ei nyt juuri tuosta mainitsemastani kombinaatiosta voikaan kyse olla.
   Toivottavasti ratkeaa <3

 8. Annika

  Ere Perezin ripsari menee kyllä testiin! Tällä hetkellä olen tykännyt Inikan long lash -ripsarista, se on ollut ehdottomasti paras luonnonkosmen ripsari mitä olen testannut! Harmi vaan, että se on lähes joka paikasta aina loppu ja olenkin joutunut tilaamaan sitä ulkomailta asti :(. Joten ehkä tuo Ere Perez on sitten hyvä vaihtoehto :).

  • Inke

   Kerrohan, mitä tykkäsit! Ripsari jos joku on makuasia, mutta eiköhän tällä ole lisäkseni muitakin faneja, jos tuotetta on jo yli 13 vuotta valmistettukin 😀

 9. Johanna

  Itse olen kanssa käyttänyt näitä 38-ripsareita ties miten kauan, enkä enää osaa vaihtaa niistä pois. Parhaat löytyy Cliniquelta, mutta luonnonkosmetiikkaa on jo kaikki muut niin olisi ihana vaihtaa ripsarikin siihen. Eniten pidän 38-ripsareissa siitä että nillä ei saa väkisinkän panda-silmiä aikaiseksi koska ripsasi ”tuubiutuu” ripsien ympärille eikä tartu silmänalusiholle kun sitä pesee pois. Minkälainen kokemus sinulla on tästä Eren ripsarista, miten sen poistaminen onnistuu?

  • Inke

   Ymmärrän oikein hyvin, ”tuubiutuvat” on kyl helppo puhdistaa eikä pandaefektiä saa aikaiseksi! Mulla Eren ripsari sekä pysyy hyvin että poistuu näppärästi puhdistettaessa. Pesen naamani iltaisin tällä hetkellä useimmiten Whamisan kaksoispuhdistuksella, ja ripsari lähtee moitteetta ja ilman panda-silmänalusia, kun hieron silmäripsiini ensin puhdistusöljyä ja sitten vaahdotettua puhdistusvoidetta – eli siis samalla, kun pesen muutkin meikit pois 🙂

 10. Eevi

  Luettuani tän arvostelun, mun oli PAKKO saada testiin Eren ripsiväri! Aiemmin olen voinut käyttää vain 38-tyyppisiä ripsareita, jotka lämpimällä vedellä irtoavat, mutta tän hehkutuksen perusteella ajattelin että nyt saattaisi kuulostaa että vihdoin on luonnonkosmetiikan ripsiväri, joka sopii myös mulle.
  Mutta ei! Mulla on aika pienet ja ”syvällä päässä” olevat silmät ja Eren ripsaria levittäessä onnistun mahtavasti sotkemaan sekä ylä- että alaluomet. Töhryjen siistiminenkään ei oo ihan piece of cake, vaan molemmille luomille jää sellanen mustahko häivähdys. Toisaalta samalla saa sitten sellasen kivan smoky eye -lookin loppupäiväksi. Loppupäivästä puheenollen; joudun päivän aikana useaan kertaan pyyhkimään levinnyttä ripsaria sekä ylä- että alaluomilta (smoky eye-meikki vaan lisääntyy päivän aikana). Syy tähän siis on se että luomeni on aika öljyiset, jonka vuoksi oikein mikään ripsiväri ei tahdo ripsilläni koko päivää pysyä. Noh, tämän ripsarin poistaminen sitten! En ole kertaakaan saanut silmiäni täysin puhtaaksi ripsiväristä vaan aina mulle jää edelleen tätä smoky eye -efekti silmiin. Öljypuhdistusta tosin en ole juuri nyt käyttänyt, joten siinä saattaa olla pelastus tähän poistohommaan. Se minkä tämä ripsari kyllä tekee, on pitää taivutuksen täydellisenä aamusta iltaan!
  Ajattelin jakaa tämän oman rehellisen mielipiteeni, jos täällä lukijoissa on muitakin ”öljyluomisia”, joille en kyllä valitettavasti tätä(kään) ripsiväriä voi suositella. Pakko palata takaisin kolmekasin leiriin ja jäädä odottamaan, jos joku päivä luonnonkosmetiikastakin saisi vastaavanlaisen ratkaisun.

  • Inke

   Voi eiiii Eevi, ikävä kuulla, että ripsari ei ollut sulle se oikea, mutta tämäpä taas todistaa, että jos joku meikkituote jakaa radikaalisti mielipiteitä, niin ripsarit. Äh! Mä oon nyt oppinut levittämään tätä ripsaria töhryittä, mutta harjoitteluvaiheessa syntyneiden söhryjen parhaaksi poistajaksi hoksasin kuivan, pienen meikkisiveltimen. Tällä metodilla smoky eye -look pysyi minimissään. Mä tosiaan poistan ripsarin (kuten muutkin meikit) kaksoispuhdistuksella, ja tuo ekan vaiheen öljy poistaa ripsarin kyllä moitteettomasti. Väitän, että siinä on se pelastus poistohommaan. Ei siis ole järin vesiliukoinen, vaan vaatii öljyn – ja näemmä liukenee öljyyn vähän hyvässä kuin pahassakin. Olen ottanut jo aikaa sitten tavaksi tupsauttaa kulmaluulle/yläluomen kaareen aamulla väritöntä irtopuuteria häivytyssiveltimellä, ja se pitää mulla tuon yläluomelle leviämisen kurissa. Mutta joo, ei ole varmasti tämäkään ripsiväri kaikille hyvä – enkä usko, että tullaan koskaan keksimäänkään sellaista versiota, vaikka ihminen on vissiin jo kuussakin käynyt 😀 Olispa ihana osata suositella erilaisille silmille sopivia tuotteita, mutta itse kun voi testata vain omaan naamaansa passaavia – eli ihan huippua, kun jaoit tämän kokemuksen, kiitokset siitä! <3

   • Eevi

    Ripsivärit on kyl niiiin mielipiteitä jakava asia plus et voi mitenkään tietää ennenkuin itse testaat!
    Kiitos näistä vinkeistä! Kokeilen tuota kuivaa meikkisivellinkikkaa töhryjen poistoon ja öljyä puhdistamiseen. Uuden puhdistusöljyn osto on muutenkin to do -listalla. Luomet yleensä puuteroin muutenkin, mutta päivän aikana puuteria pitäis olla koko ajan lisäämässä, jotta öljyisyys pysyis poissa. Aion käyttää tuon ripsivärin kyllä loppuun kokeillen erilaisia niksejä, mutta seuraava ripsari taitaa olla taas synteettiseltä puolelta 🙁 Kjaer Weiss toimis muuten, mut sen harja on jotenkin umpisurkea mun ripsille.

   • Inke

    No näinhän se on! Valtaosa synteettisen puolen ”kulttiripsareista” on ollu mun mielestä ihan täysiä huteja, joten ei tosiaan loppujen lopuksi auta muu kuin itse testata. Jos ei ripsarivinkistä ollut hyötyä muutoin, niin toivottavasti rakastut puhdistusöljyyn (mun suosikki taitaa olla Whamisan, upeita on monilla merkeillä mut se on täydellisen juokseva, ei jätä rasvaista tunnetta putsarilla pois pestynä ja hintakin on kohtuullinen) ja kokeile toi meikkisivellinkikka ihmeessä! Ton ku keksin, on pumpulipuikkojen kulutus taloudessamme romahtanut 😀 Vaikka se ripsiväri olisi lopullisestikin sieltä synteettisen puolelta, taitaa se olla se ”pienin paha” silti. Enpä muuten tiedä, voisiko ns. ”kolmekasia” tehdä luonnonkosmetiikkana, tuskin? :/

 11. Eevi

  Mä haluan uskoa kans et ripsiväri on suhteellisen pieni paha, jos kaikki muu meikkipussissa on jo luonnonkosmetiikkaa 🙂
  Yhden pullollisen Whamisan puhdistusöljyä jo käyttäneenä yhden sun mielipiteeseen ja käyn ostamassa uuden pullon asap! Hyvä pointti muuten tuo pumpulipuikkojen kulutus, sama kävis meilläkin 😀

 12. Kiia

  Kokeilkaapas estelle & thild volume mascaraa, itse en luopuisi siitä enää koskaan! Aivan mahtava luonnonkosmetiikan ripsiväri joka tuo tuuheutta sekä hieman pituutta omiin suoriin ripsiin 🙂

  • Inke

   Voisihan tuon testata, jos tulee vastaan, mutta olen tähän omaan löytöni niin tyytyväinen, etten ainakaan ihan heti malta vaihtaa 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>