Astrologia

Karman herra ja musta hevonen – Uusikuu Kauriissa

Astrologia | 6.1.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 6.1. – 3.2.2019

Näin uuden vuoden alun tunnelmissa moni meistä pyörii innostuneena lähtökuopissaan valmiina singahtamaan entistäkin parempaan ja antoisampaan uuteen elämään. Mutta ihan vielä Ajan herra (ei Doctor Who vaan Saturnus) ei ole valmis päästämään meitä kirmaamaan kohti uuden vuoden uutuuttaan hohtavia puhtaan valkeita polkemattomia polkuja, vaan niin kuin ärsyttävän säntillinen koulumestari, Saturnus (toiselta nimeltään ”Karman herra”) pakottaa meidän vielä kerran tarkastamaan että tuliko läksyt tehtyä ja kädet pestyä, onko nenänalus pyyhitty kunnolla ja reppuun pakattu kaikki tarvittava, vaan ei mitään ylimääräistä.

Vuoden ensimmäinen uusikuu on melkoinen voimanpesä, sillä tällä kertaa se on myös myös osittainen auringonpimennys. Jos osaat löytää tämän uudenkuun sijainnin omalta syntymäkartaltasi (se on puolivälissä Kauriin merkkiä eli noin 15 astetta Kaurista), niin kannattaa tehdä se. Se mihin huoneeseen pimennys kartallasi osuu aloittaa tai päättää jotain merkittävää sen huoneen edustamalla elämänalueella. Ja mikäli jokin tärkeä planeetta tai akseli on syntymäkartallasi suurin piirtein samassa asteessa, pimennys aktivoi myös sen tekijän edustaman asian elämässäsi.

Auringonpimennys tapahtuu eteläisen kuunsolmun tuntumassa, ja tämä menneisyyttä ja karmaa edustava piste antaa syytä olettaa, että menneisyydellä olisi vielä sanansa sanottavana, ennen kuin on aika lopullisesti mennä eteenpäin tiettyjen asioiden suhteen. Uudenkuun sijainti tähtikartalla on tiukka, vaativa, pakottava ja kurinalainen. Kuu ja Aurinko ovat kuin nakkina (kaksi nakkia!) sämpylän välissä, Pluton ja Saturnuksen ollessa kyseiset sämpylän kuoret. Siinä missä Plutoedustaa muodonmuutosta, kuolemaa ja uudelleensyntymää, niin Saturnus edustaa luopumista, karsimista ja kiteyttämistä. No tämähän on aivan loistavaa, jos on tosissaan muuttamassa elämäänsä, ja on valmis päästämään irti kaikista niistä (menneisyyteen liittyvistä) rajoituksista, jotka tuovat eteen kompastuskiviä nimeltä ”sit ku”, ”mut ku” ja kaikki niiden variaatiot, niin että eteneminen tyssää alkuunsa. Ei tässä mitään olla pilaamassa, ajan energiat vain haluavat että jos uutta aloitetaan, niin aloitetaan sitten kunnolla, eikä niin että koko homma kuivuu kokoon siksi, että puolivälissä matkaa eteen tupsahtaa asioita joita et halunnut nähdä, kokea, käsitellä tai ottaa huomioon silloin kun oli sen aika.

Tämä kuunkierto on aivan omiaan kaikenlaiseen itsetutkiskeluun, tärkeiden ihmissuhteiden, asioiden, suunnitelmien tai muiden projektien syvälliseen tarkasteluun ja tästä syntyneen uuden ymmärryksen valossa tehtyihin nopeisiin ratkaisuihin ja korjausliikkeisiin. Aika on nyt kovin ehdotonta luonteeltaan. Minkäänlaiset puolivillaiset kepulikonstit eivät toimi. Ainoastaan totuus, rehellisyys ja rohkeus kohdata asiat sellaisina kuin ne nyt ovat (arvostelematta niitä), vie eteenpäin ja ruokkii maaperää niin merkittävällä tavalla, että jotain ihanaahan tästä on kehkeytymässä, ja vielä yllättävän nopeasti.

Keskusteluyhteyteen ja ajattelemiseen liitetty Merkurius on juuri auringonpimennystä edeltävänä päivänä vaihtanut merkkiä ja siirtynyt SaturnuksenAuringonKuun ja Pluton kaveriksi KauriiseenMerkuriuksensijainti (neliössä Marsiin ja Khironiin) uudenkuun kartalla kertoo siitä, miten äkilliset oivallukset voivat jopa tehdä kipeää, sanat voivat haavoittaa ja totuus viiltää, mutta kyseessä on parantava prosessi. Kun jokin on ollut liian pitkään alas painettuna, ainoastaan vertauskuvallinen kirurginen operaatio (viilletään jotta parantuminen voisi edetä) voi saattaa asiat oikealle tolalle.

Yllätyksiä, äkillisiä muutoksia ja uudistumisenergiaa symboloiva kapinallinen oman-tien-kulkija Uranus on ajassa poikkeuksellisen vahva. Se on tullut perääntymisjaksonsa loppuun ja on uudenkuun kartalla pysähtynyt. Tämä kuvaa ajankohtaa, jolloin uraniset voimat ovat valloillaan melko pitelemättömässä muodossa. Tällä tiukan konservatiivisella, kurinalaisella ja ankaralla kaurispainotteisella kartalla Uranus on kuin musta hevonen, se tuo mielenkiintoisen ja täysin ennakoimattoman sävyn ajan laatuun.

Pidä huoli siitä että perusta on kunnossa. Päästä luurangot kaapeista ja ole niin rehellinen ja vilpitön, ettei sinulla ole mitään salattavaa eikä mitään pelättävää. Ja sitten, odota ihmettä. Uskomattomia asioita voi tapahtua, ja tapahtuu.

“Had I not created my whole world, I would certainly have died in other people’s.” Anaïs Nin

Kuukauden keskeiset teemat: kurinalaisuus, menneisyyden kohtaaminen, rehellisyys, totuudellisuus, rohkeus kohdata asiat sellaisina kuin ne ovat, mustavalkoisuus, ehdottomuus, syvällinen tarkastelu, ahkeruus, lujuus, kypsyys, aikuisuus, päätökset, luopuminen, viiltävät sanat, parantava totuus, yllätykset, nopeat muutokset, “pöytä puhtaaksi”

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Kauriissa yhtymässä Plutoon ja Saturnukseen, sekä sekstiilissä Neptunukseen. Pysähtynyt Uranus kvinkunsissa Venukseen. Neptunus neliö Jupiter. Khiron yhtymä Mars neliössä Merkuriukseen. Uranus päättää perääntymisen 6.1. Aurinko siirtyy Vesimieheen 20.1. Täysikuu Leijonassa (kuunpimennys) 21.1. Uusikuu Vesimiehessä 4.2.

Avainsanat: