Beauty

Korealainen ihonpuhdistus

Beauty | 9.1.2019 | Katja Kokko

 Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Korealaiset ovat neropatteja mitä tulee kosmetiikkaan ja ihonhoitoon, siitä ei pääse mihinkään. Muutama viikko sitten olin palaamassa Goalta Suomeen. Istuin Mumbain lentokentällä lähtöportilla odottamassa koneeseen pääsyä, kun näin jo kaukaa viereisen portin Korean Airin miehistön lipuvan jonossa paikalle. Kymmenhenkinen lentoemäntäjoukko istahti suoraan edessäni olevalle penkkirivistölle. En saanut silmiäni irti heistä – tai siis heidän ihoistaan. Tuijotin haltioituneena sitä uskomatonta ihokuultoa, joka ei toden totta ole mikään myytti vaan totisinta totta. En ole koko elämäni aikana nähnyt niin häikäisevän kauniita ja luonnollisia ihoja! Tosin eipä tässä omassakaan ihon kunnossa ole mitään valittamista, sillä ihoni ei ole koskaan voinut yhtä hyvin ja kauniisti kuin nykyisin. Se on toki monien asioiden summa, mutta oleellisessa roolissa on ollut korealainen ihonhoitorutiini, joka vain toimii niin hyvin, että naurattaa, sillä rutiini on kaiken lisäksi todella nautinnollinen.

Korealainen luonnonkosmetiikkasarja Whamisa on valloittanut suomalaisten ihot hurjaa vauhtia rantauduttuaan Suomeen. Sarja on paitsi todella tehokas, myös erittäin luomu. Oikeastaan voisi sanoa, että tämän luomummaksi on vaikea enää mennä. Superherkälle iholle suosittelen Whamisan tuotteita varovasti tai en lainkaan, mutta vastaan on tullut myös monia herkkisasiakkaita, joiden iho rakastaa Whamisaa. Suurin osa palautteista on häkellyttävää luettavaa, sillä monelle Whamisa on ollut ensimmäinen ihonhoitosarja, joka on tuonut näkyviä tuloksia.

WHAMISAN UUSI MISELLIVESI

Whamisan valikoima laajenee tänä vuonna. Uusin tuote on todella kauan kaivattu misellivesi, jota en malttanut olla tilaamatta jo viime syksynä rapakon takaa Jenkeistä. Minulle tulee söpöstä pullosta mieleen entisaikojen yskänlääke ja sisältö on puolestaan semmoista teholientä ettei moista ole misellivesissä ennen nähty.

Misellivesi sisältää niin vähän mietoja pinta-aktiivisia aineita (jotka luovat miselliveden likaa puhdistavan vaikutuksen) ettei se puhdista liian voimakkaasti eikä kuivata ihoa – monet misellivedet nimittäin ovat melko kuivattavia. Käytän tuotetta joka aamu ihon puhdistamiseen, sillä mielestäni on turhaa puhdistaa ihoa aamuisin varsinaisilla puhdistusaineilla, koska iho ei ole aamulla likainen. Yön aikana imeytymättömät ihonhoitotuotteiden rippeet ja ylimääräinen tali on kuitenkin puhdistettava iholta ennen aamuihonhoitorutiinia, joten hellävarainen misellivesi on tähän tarkoitukseen täydellinen tuote joka samalla virkistää ihoa.

Whamisan miselliveden pohjan muodostaa aloe vera, joka rauhoittaa, kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Fermentoidut krysanteemin-, lootuksen- ja voikukan uutteet kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. Lisäksi misellivedessä on muitakin kosteuttavia aineosia, kuten hyaluronihappoa, betaiinia ja mannitolia. Beetaglukaani puolestaan rauhoittaa punoitusta ja ärsytyksiä. Misellivedessä on whamisamaisen raikas ja luonnollinen tuoksu.

Misellivettä käytetään pumpulin kanssa. Kastele pumpulilappu misellivedellä ja pyyhi sillä kasvot, kaula sekä korvien taustat. Taputtele iho kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä ja jatka sitten ihonhoitorutiinia hoitonesteellä, (seerumilla), kosteusvoiteella ja kasvoöljyllä.

KAKSOISPUHDISTUKSEN VAIHEET JA TEKNIIKAT

Iltaisin teen iholle kaksoispuhdistuksen, joka on yksi korealaisen ihonhoidon kulmakivistä. Puhdistuksen kanssa ei kannata hutiloida eikä sitä kannata varsinkaan tehdä suihkussa. Iho pitää puhdistaa kunnolla ja sen tulee tuntua puhdistuksen jälkeen pehmeältä ja joustavalta. Puhdistus luo koko perustan ihoa kosteuttaville ja hoitaville tuotteille.

Kaksoispuhdistuksen ykkösvaihe on puhdistusöljy, joka irrottaa tehokkaasti rasvaliukoisen meikin ja epäpuhtaudet kuivattamatta ihoa. Meikkivoiteet ovat aina rasvaliukoisia, joten ne on fiksuinta puhdistaa öljyllä. Mikäli käyttää aurinkosuojakertoimen sisältävää meikki- tai BB-voidetta, on kaksoispuhdistus – ja etenkin puhdistusöljy – vieläkin tärkeämmässä roolissa.

Puhdistusöljy kannattaa hieroa aina kuivalle iholle. Pyörittele öljyä huolellisesti kasvoilla ja kaulalla keskittyen erityisesti nenän pieliin ja leukaan sekä paikkoihin, joihin meikkivoide kasaantuu helposti tai joissa esiintyy epäpuhtauksia, kuten mustapäitä. Puhdista iho myös korvien takaa. Käytä puhdistusöljyn hieromiseen kunnolla aikaa, ainakin minuutti, minimissään puoli minuuttia, jotta saat puhdistettua rasvaliukoisen meikin huolellisesti. Hieronta myös lämmittää ihoa, vilkastuttaa ihon verenkiertoa sekä rentouttaa kasvoja, mikä valmistelee ihoa vastaanottamaan ihonhoitorutiinin seuraavat vaiheet.

Yleensä puhdistusöljy neuvotaan poistamaan iholta tässä vaiheessa ennen puhdistuksen kakkosvaihetta, joka on vesipohjainen puhdistusaine. Korealaisessa kosmetiikassa vesipohjaiset puhdistusaineet ovat lähes aina vaahtoavia geelejä tai voiteita, mikä tarkoittaa, että ne myös pesevät ihoa voimakkaammin, sillä ne sisältävät runsaammin peseviä aineita kuin tavanomaiset puhdistusmaidot. Olen itse hyvin tarkka tämmöisten puhdistusaineiden käytöstä enkä suosittele niitä kaikille ihotyypeille tai välttämättä päivittäin käytettäväksi. Toivonkin, että Whamisa valmistaisi jossain vaiheessa hellävaraisen puhdistusmaidon tai paksun, vaahtoamattoman puhdistusvoiteen.

Jos iho on rutikuiva, herkkä tai selkeästi ikääntynyt, Whamisan puhdistusöljyä voi käyttää yksinään ilman kakkosvaihetta. Öljy huuhtoutuu iholta pois vedellä, mutta sen voi poistaa myös veteen kastetulla musliiniliinalla tai kasvopyyhkellä. Minä suosittelen levittämään kakkosvaiheen puhdistuksen suoraan puhdistusöljyn päälle, jolloin öljy suojaa kuivattavalta vaikutukselta, mutta kokeilemalla tietää, mikä tapa on omalle iholle se paras. Levitä kakkosvaiheen puhdistusainetta pieni nokare kasvoille ja kaulalle. Kostuta sitten sormet ja vaahdota putsari hieroen sormenpäillä kasvot ja kaula kauttaaltaan läpi. Huuhdo iho lopuksi puhtaaksi joko lämpöisellä vedellä tai pyyhi iho puhtaaksi kostealla musliiniliinalla tai pyyhkeellä.

Normaalille ja sekaiholle kakkosvaiheen puhdistukseksi sopii Whamisan puhdistusgeeli, joka on sarjan kahdesta vesipohjaisesta puhdistusaineesta hellävaraisempi. Öljyrasvaiselle iholle sopii puolestaan puhdistusvoide, joka on koostumukseltaan tuhtia, kermaista ja veteen sekoittuessaan muhkeasti vaahtoavaa.

Tunnustele kuinka usein iho tarvitsee kakkosvaiheen puhdistuksen, jos käytät vaahtoavaa tuotetta. Mikäli ihoa kiristää, se kutisee tai kuivuu, pysyttele pelkässä puhdistusöljyssä. Toisinaan perusteellinen syväpuhdistus tujummalla tuotteella tekee puolestaan hyvää.

Taputtele iho kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä ja jatka ihonhoitorutiinia tämän jälkeen hoitonesteen kerrostamisella tai kuorinnalla ja sheet maskilla. Ohjeet hoitonesteen levittämiseen 7 skin methodin mukaisesti löydät täältä. 

Oletteko te kaksoispuhdistuksen ystäviä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

11 kommenttia artikkeliin “Korealainen ihonpuhdistus”

 1. Täällä yksi joka rakastaa Whamisaa!
  Samoin kuin sinäkin, puhdistan aamuisin pelkästään tuolla misellivedellä. Minunkin täytyi hankkia se jo ennakkoon ulkomailta.. Se ei todellakaan kuivata ihoa kuten monet muiden merkkien, vaan puhdistuksen jälkeen olisi jopa mahdollista unohtaa kosteutus 😀
  Mitä kaksoispuhdistukseen tulee, niin paikoitellen pintakuiva ihoni pärjää mainiosti yleensä pelkällä öljyllä. Silloin tällöin käytän myös geeliä, kun haluan nimenomaan syväpuhdistuksen.

 2. Titta

  En ole käyttänyt aikasemmin misellivesiä, mutta whamisan misellivesi kiinnostaisi kokeilla. Jätetäänkö misellivesi iholle pyyhkimisen jälkeen vai huuhdellaanko se pois?

 3. Mäkin olen rakastunut kaksoispuhdistukseen!
  Mitä puhdistusöljyä käytät just nyt itse?
  Mulla on hakusessa uusi mutta iho on niin herkästi reagoiva ettei mikään voimakkaasti tuoksuva tai silmiä ärsyttävä käy. Tähän asti olen käyttänyt Whamisan öljyä ja Essen Sensitive cream cleanseriä. Just silmien vuotamisen vuoksi mun on pakko kunnolla huuhdella lopuksi. Jos käytän vain musliiniliinaa silmät vuotaa koko loppuillan. Whamisan öljyn hyvät puolet on siinä ettei se tuoksu juuri eikä ärsytä. Mutta silmämeikin irrottaminen on työläämpää kuin Tatan öljyllä.
  Toisekseen. Se aamutuotteiden rullaaminen. Olen jo aika epätoivoinen. Voiko Essen Ageless Serum aiheuttaa sen joka kerta? Minkä seerumin suosittelisit aamulle sen tilalle? Esse vaan toimii mun iholla niin hyvin. Tai mielenkiintoista olisi just juttu siitä mitä tuotteita käyttää illalla ja mitä aamulla. Kun sanoit siitä että hyaluronihappoa sisältävät tuotteet aiheuttaa rullaamisen. Tai sun oma just nyt ammurutiini, jonka päällä Eren meikkivoide ei rullaa!!!!!
  Oletko kokeillut Naturellen uusia Edible Beautyn seerumeita? Sopiiko ne herkälle iholle?
  Hirveästi kysymyksiä. Sori!!!! 🙂 <3

 4. Enni

  Olen niiin odottanut tätä misellivettä! Tämä täytyy heti ostaa. Käytän misellivettä aamuisin. Sen päälle refresh toner, Novexpertin c-vitamiiniseerumi ja water cream.
  Iltaisin teen kaksoispuhdistuksen Whamisan öljyllä ja Patykan maidolla. Illalla vaihdan Deep rich toneriin ja water creamin päälle vielä pari tippaa Whamisan öljyä.
  Kokeilin muuten Novexpertin hyaluronihapposeerumia ja se on ihana! Kannattaako sitä käyttää aamulla vai illalla jos kaverina on c-vitamiiniseerumi?

  • Enni

   Lisäkysymys vielä, jos Katja ehtisit vastata 🙂 Mitä naamiota suosittelisit näiden ohelle? Kuorintana on Whamisan sekaiholle tarkoitetut kuorintalaput. Kaipaisin t-alueelle ihohuokosia supistavaa ja talineritystä (mustapäitä) tasapainoittavaa naamiota. Poskien iho punoittaa helposti ja reagoi punoittaen esim treenaamiseen, talviulkoiluun, kuumuuteen.
   Kiitos! 🙂

 5. Minuakin kiinnostaisi juttu aamurutiinista ja aamun tuotteista. Edeltävissä kommenteissa mainittiinkin, että aamuisin voi tulla ongelma meikkivoiteen rullaamisesta. Lisäksi kiinnostaisi kuulla herkän ihon aamutuotteista, koska itselläni on kiire aamuisin ja vain vähän aikaa, joten ei ole mahdollista odotella pitkään, että tuoteet imeytyy ja punoitus tasoittuu, vaan meikkaamaan pitäisi päästä nopeasti.
  Muuten käytän kyllä Whamisaa yms, mutta se (kuten melkein kaikki tuotteet) saa ihon punoittamaan ja aamulla ei olisi sellaiseen aikaa. Yleensä laitankin vain silmänympärysvoiteen ja kevyesti ihoöljyn naamaan, koska siitä ei iho ja näppylät muutu kirjaviksi.

 6. Käytän kaksoispuhdistusta yleensä silloin, kun meikkiä on reilummin naamassa. Käytän arkisin mineraalimeikkiä, ja se lähtee niin helposti puhdistusmaidollakin, etten joka kerta tee kaksoispuhdistusta. Aamuisin käytän kasvovettä puhdistukseen, en tiedä uskaltaisinko kokeilla tätä Whamisaa. Tykkäisin käyttää Whamisan kasvovettä (Deep Rich), se kosteuttaa ihanasti, mutta ihoni reagoi siihen ja alkaa punoittaa ja kuumottaa muutaman käyttökerran jälkeen. Olisiko sinulla ehdottaa jotain toista kasvovettä, joka kosteuttaisi edes lähes yhtä hyvin kuin Whamisa?

 7. Mun viesti taisi hävitä jonnekin… Mä en juurikaan käytä kaksoispuhdistusta, koen, että yksi puhdistus riittää mulle. Silloin, kun käytin Whamisaa, käytin pelkkää öljypuhdistusta ja se riitti, se emulgoituu niin hyvin veden kanssa. Nyt otin kokeiluun kasvojenhoitotuotteet Evolvelta, mä niin tykkään, kun kaikki tuotteet on samalta sarjalta. Eilen laitoin vielä Cleansing Meltin päälle puhd. geelin ja ihosta tuli kyllä puhdas eikä geeli tuntunut niin tujulta kuin yksistään.
  Whamisan misellin ajattelin ottaa kokeiluun sitten kun Acorelle loppuu. Aamuisin mäkin pyyhin misellivedellä ja sen jälkeen hoitotuotteet.

 8. Sanna

  Käytän kaksoispuhdistusta iltaisin silloin, kun kasvoilla on enemmän meikkiä, muuten käytän pelkästään Whamisan öljyputsaria, joka on mielestäni paras öljyputsari. Pidän siitä, että sillä lähtee meikit niin hyvin, ja se emulgoituu vedellä paremmin kuin mikään muu testaamani öljyputsari.
  Misellivesiä en ole vielä testaillut, pesen aamuisin kasvoni pelkällä vedellä. Sen jälkeen kerrostan kasvoille Amlyn kasvovettä, jonka jälkeen levitän Amlyn seerumia, Whamisan water creamia ja May Lindströmin öljyseerumia. Onko misellivesi mielestäsi parempi kasvojen aamupuhdistukseen kuin vesi? Mun kasvot on yleensä aamuisin rasvaisen tuntuiset.
  Whamisan kasvovedet on mulle vähän liian aktiivisia, herkkä ihoni reagoi niihin varsinkin talviaikaan.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>