Beauty

Korealainen ihonpuhdistus

Beauty | 9.1.2019 | Katja Kokko

 Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Korealaiset ovat neropatteja mitä tulee kosmetiikkaan ja ihonhoitoon, siitä ei pääse mihinkään. Muutama viikko sitten olin palaamassa Goalta Suomeen. Istuin Mumbain lentokentällä lähtöportilla odottamassa koneeseen pääsyä, kun näin jo kaukaa viereisen portin Korean Airin miehistön lipuvan jonossa paikalle. Kymmenhenkinen lentoemäntäjoukko istahti suoraan edessäni olevalle penkkirivistölle. En saanut silmiäni irti heistä – tai siis heidän ihoistaan. Tuijotin haltioituneena sitä uskomatonta ihokuultoa, joka ei toden totta ole mikään myytti vaan totisinta totta. En ole koko elämäni aikana nähnyt niin häikäisevän kauniita ja luonnollisia ihoja! Tosin eipä tässä omassakaan ihon kunnossa ole mitään valittamista, sillä ihoni ei ole koskaan voinut yhtä hyvin ja kauniisti kuin nykyisin. Se on toki monien asioiden summa, mutta oleellisessa roolissa on ollut korealainen ihonhoitorutiini, joka vain toimii niin hyvin, että naurattaa, sillä rutiini on kaiken lisäksi todella nautinnollinen.

Korealainen luonnonkosmetiikkasarja Whamisa on valloittanut suomalaisten ihot hurjaa vauhtia rantauduttuaan Suomeen. Sarja on paitsi todella tehokas, myös erittäin luomu. Oikeastaan voisi sanoa, että tämän luomummaksi on vaikea enää mennä. Superherkälle iholle suosittelen Whamisan tuotteita varovasti tai en lainkaan, mutta vastaan on tullut myös monia herkkisasiakkaita, joiden iho rakastaa Whamisaa. Suurin osa palautteista on häkellyttävää luettavaa, sillä monelle Whamisa on ollut ensimmäinen ihonhoitosarja, joka on tuonut näkyviä tuloksia.

WHAMISAN UUSI MISELLIVESI

Whamisan valikoima laajenee tänä vuonna. Uusin tuote on todella kauan kaivattu misellivesi, jota en malttanut olla tilaamatta jo viime syksynä rapakon takaa Jenkeistä. Minulle tulee söpöstä pullosta mieleen entisaikojen yskänlääke ja sisältö on puolestaan semmoista teholientä ettei moista ole misellivesissä ennen nähty.

Misellivesi sisältää niin vähän mietoja pinta-aktiivisia aineita (jotka luovat miselliveden likaa puhdistavan vaikutuksen) ettei se puhdista liian voimakkaasti eikä kuivata ihoa – monet misellivedet nimittäin ovat melko kuivattavia. Käytän tuotetta joka aamu ihon puhdistamiseen, sillä mielestäni on turhaa puhdistaa ihoa aamuisin varsinaisilla puhdistusaineilla, koska iho ei ole aamulla likainen. Yön aikana imeytymättömät ihonhoitotuotteiden rippeet ja ylimääräinen tali on kuitenkin puhdistettava iholta ennen aamuihonhoitorutiinia, joten hellävarainen misellivesi on tähän tarkoitukseen täydellinen tuote joka samalla virkistää ihoa.

Whamisan miselliveden pohjan muodostaa aloe vera, joka rauhoittaa, kosteuttaa ja uudistaa ihoa. Fermentoidut krysanteemin-, lootuksen- ja voikukan uutteet kirkastavat ja kosteuttavat ihoa. Lisäksi misellivedessä on muitakin kosteuttavia aineosia, kuten hyaluronihappoa, betaiinia ja mannitolia. Beetaglukaani puolestaan rauhoittaa punoitusta ja ärsytyksiä. Misellivedessä on whamisamaisen raikas ja luonnollinen tuoksu.

Misellivettä käytetään pumpulin kanssa. Kastele pumpulilappu misellivedellä ja pyyhi sillä kasvot, kaula sekä korvien taustat. Taputtele iho kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä ja jatka sitten ihonhoitorutiinia hoitonesteellä, (seerumilla), kosteusvoiteella ja kasvoöljyllä.

KAKSOISPUHDISTUKSEN VAIHEET JA TEKNIIKAT

Iltaisin teen iholle kaksoispuhdistuksen, joka on yksi korealaisen ihonhoidon kulmakivistä. Puhdistuksen kanssa ei kannata hutiloida eikä sitä kannata varsinkaan tehdä suihkussa. Iho pitää puhdistaa kunnolla ja sen tulee tuntua puhdistuksen jälkeen pehmeältä ja joustavalta. Puhdistus luo koko perustan ihoa kosteuttaville ja hoitaville tuotteille.

Kaksoispuhdistuksen ykkösvaihe on puhdistusöljy, joka irrottaa tehokkaasti rasvaliukoisen meikin ja epäpuhtaudet kuivattamatta ihoa. Meikkivoiteet ovat aina rasvaliukoisia, joten ne on fiksuinta puhdistaa öljyllä. Mikäli käyttää aurinkosuojakertoimen sisältävää meikki- tai BB-voidetta, on kaksoispuhdistus – ja etenkin puhdistusöljy – vieläkin tärkeämmässä roolissa.

Puhdistusöljy kannattaa hieroa aina kuivalle iholle. Pyörittele öljyä huolellisesti kasvoilla ja kaulalla keskittyen erityisesti nenän pieliin ja leukaan sekä paikkoihin, joihin meikkivoide kasaantuu helposti tai joissa esiintyy epäpuhtauksia, kuten mustapäitä. Puhdista iho myös korvien takaa. Käytä puhdistusöljyn hieromiseen kunnolla aikaa, ainakin minuutti, minimissään puoli minuuttia, jotta saat puhdistettua rasvaliukoisen meikin huolellisesti. Hieronta myös lämmittää ihoa, vilkastuttaa ihon verenkiertoa sekä rentouttaa kasvoja, mikä valmistelee ihoa vastaanottamaan ihonhoitorutiinin seuraavat vaiheet.

Yleensä puhdistusöljy neuvotaan poistamaan iholta tässä vaiheessa ennen puhdistuksen kakkosvaihetta, joka on vesipohjainen puhdistusaine. Korealaisessa kosmetiikassa vesipohjaiset puhdistusaineet ovat lähes aina vaahtoavia geelejä tai voiteita, mikä tarkoittaa, että ne myös pesevät ihoa voimakkaammin, sillä ne sisältävät runsaammin peseviä aineita kuin tavanomaiset puhdistusmaidot. Olen itse hyvin tarkka tämmöisten puhdistusaineiden käytöstä enkä suosittele niitä kaikille ihotyypeille tai välttämättä päivittäin käytettäväksi. Toivonkin, että Whamisa valmistaisi jossain vaiheessa hellävaraisen puhdistusmaidon tai paksun, vaahtoamattoman puhdistusvoiteen.

Jos iho on rutikuiva, herkkä tai selkeästi ikääntynyt, Whamisan puhdistusöljyä voi käyttää yksinään ilman kakkosvaihetta. Öljy huuhtoutuu iholta pois vedellä, mutta sen voi poistaa myös veteen kastetulla musliiniliinalla tai kasvopyyhkellä. Minä suosittelen levittämään kakkosvaiheen puhdistuksen suoraan puhdistusöljyn päälle, jolloin öljy suojaa kuivattavalta vaikutukselta, mutta kokeilemalla tietää, mikä tapa on omalle iholle se paras. Levitä kakkosvaiheen puhdistusainetta pieni nokare kasvoille ja kaulalle. Kostuta sitten sormet ja vaahdota putsari hieroen sormenpäillä kasvot ja kaula kauttaaltaan läpi. Huuhdo iho lopuksi puhtaaksi joko lämpöisellä vedellä tai pyyhi iho puhtaaksi kostealla musliiniliinalla tai pyyhkeellä.

Normaalille ja sekaiholle kakkosvaiheen puhdistukseksi sopii Whamisan puhdistusgeeli, joka on sarjan kahdesta vesipohjaisesta puhdistusaineesta hellävaraisempi. Öljyrasvaiselle iholle sopii puolestaan puhdistusvoide, joka on koostumukseltaan tuhtia, kermaista ja veteen sekoittuessaan muhkeasti vaahtoavaa.

Tunnustele kuinka usein iho tarvitsee kakkosvaiheen puhdistuksen, jos käytät vaahtoavaa tuotetta. Mikäli ihoa kiristää, se kutisee tai kuivuu, pysyttele pelkässä puhdistusöljyssä. Toisinaan perusteellinen syväpuhdistus tujummalla tuotteella tekee puolestaan hyvää.

Taputtele iho kuivaksi puhtaalla pyyhkeellä ja jatka ihonhoitorutiinia tämän jälkeen hoitonesteen kerrostamisella tai kuorinnalla ja sheet maskilla. Ohjeet hoitonesteen levittämiseen 7 skin methodin mukaisesti löydät täältä. 

Oletteko te kaksoispuhdistuksen ystäviä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,