Beauty

Kuulaan kaunis ennakkotilattavissa

Beauty | 9.1.2019 | Katja Kokko

Kääääk, h-hetki lähestyy! Painokoneet pauhaavat jo täydellä teholla toisen kirjani kimpussa ja opus putkahtaa maailmaan viikolla 6! Kuulaan kaunis on nyt ennakkotilattavissa Adlibriksestä hintaan 21,90 € (normaalisti 24 €). Löydät kirjan täältä.

En malta odottaa, että pääsen hypistelemään kirjaa käsissäni, tästä kuvasta kun ei saa laisinkaan oikeaa käsitystä millainen teos todellisuudessa on visuaalisesti! Kaikki kannen piirrokset mukaan lukien otsikon taustaväritys ovat ruusukultaista foliota ja kannessa on ihana tekstuuri. Halusin kirjasta pehmeäkantisen, mutta laadukkaan ja sellaisen, jotta opus tuntuu käsissä ihanalta. Siksi en meinaa pysyä nahoissani, kun koitan kuvitella toimiiko kokonaisuus hyppysissä yhtä hyvin kuin visioissani.

Järjestin kirjan kansivaihtoehdoista äänestyksen Instagramiin ja moni teistä toivoi kanteen kuvaa minusta. Asiasta puhuttiin jo kirjan suunnitteluvaiheessa vuosi sitten. Minulle oli kuitenkin alusta saakka selvää, etten halua kanteen kuvaani – se olisi tuntunut liian naistenlehtimäiseltä. Visioni kirjasta oli alusta saakka ajaton, tyylikäs ja elegantti, mutta lämminhenkinen ja minunlaiseen tapaan rento. Kävimme myös keskusteluja kuvituksista ja visioni oli myös kirja, jossa ei ole ainuttakaan valokuvaa, vaan sen sijaan piirroksia. Lopputulos piirroksineen ja taittoineen on ihana – lopulta taivuin myös siihen, että laitetaan se minun kuva kirjan takakanteen, joten sieltä se löytyy.

Kirjan tekijätiimi on ollut täyttä timanttia. Tiesittekö, että timantti johtuu kreikan kielien sanasta adamas ja tarkoittaa voittamatonta? Sellainen meidän tiimi oli tuotantokoordinaattoria, kustannustoimittajaa ja graafikoita myöten. Etenkin kustannustoimittajastani Hillasta on paljon sanottavaa! Kyllä universumi teki melkoisen tempauksen lähettäessään Hillan toimittamaan kirjaani – nainen on nimittäin asunut Koreassa useita vuosia ja on todellinen Koreafriikki! Alunperin minulla piti olla toinen kustannustoimittaja, mutta universumi päätti junailla asian toisin. Ja kuinka ollakaan, Hilla muutti loppuvuodesta Lontooseen ja tulemme jatkossakin tekemään hommia yhdessä.

Hilla oli – kaikella rakkaudella – aivan jäätävän tiukka kustannustoimittaja. Koko toimitusprosessi oli viedä mehuni, sillä se oli paljon rankempi kuin itse käsikirjoituksen kirjoittaminen. Kässäristä lähti pois sivutolkulla asiaa, jonka taustatutkimusta olin tehnyt viikkotolkulla. Mutta kuinka kiitollinen olenkaan, että sain parhaan mahdollisen kustannustoimittajan, joka niuhotti viimeiseen asti jokaisen sanan oikeasta paikasta ja puristi minusta ulos sen parhaan mahdollisen timantin, jota voin lukea onnellisena ja ylpeänäkin.

Toivottavasti Kuulaan kaunis tuottaa teille paljon iloa! Kirja ei lähesty korealaista ihonhoitoa Koreahypen tai purkkihulluuden näkökulmasta, vaan toimiva ihonhoitometodi edellä, jonka voi toteuttaa niin suomalaisilla kuin korealaisillakin ihonhoitotuotteilla. Perussanoman voisi kiteyttää näihin sanoihin: rakastu rutiiniin!

Odotatteko jo kirjan ilmestymistä?

Avainsanat: , ,