Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: meikkipussin päivitys, osa 10 – kulmakarvageeli

Inken purkkinurkka | 6.4.2019 | Inke

Purkkinurkan Inke testailee luonnonkosmetiikkaa kosmetiikkasekakäyttäjän lähtökohdista.

Viimeistä viedään meikkipussini peruspilareiden päivittämisessä luonnonkosmetiikkaan! Kaikelle muulle liki päivittäin käyttämälleni meikille olenkin jo onnistunut kaivamaan täydellisen verrokin luonnonmukaisena versiona, viimeisenä vuoron saavat kulmakarvat.

Ja kylläpä kuulkaa teettikin töitä tämä viimeinen palanen! Olisi ollut huomattavasti helpompi homma, jos olisin ollut puuterimaisen kulmakarvavärin tai kulmakynän vannoutunut ystävä. Mutta ei: otin ja rakastuin helppoon ja huolettomaan kulmakarvageeliin pari vuotta sitten ja kaikki muut vaihtoehdot sen korvikkeeksi olisivat tässä kohtaa olleet huijausta.

Jostain kumman syystä sävytetyt kulmakarvageelit ovat kuitenkin luonnonkosmetiikan maailmassa yhä mitä melkoisen harvinaista kamaa. Kovin moni tuntemistani merkeistä ei tämän kaltaista tuotetta (vielä) valmista – ja ne, jotka valmistavat, eivät jostain syystä ole saaneet hetkeen toimitettua tavaraa myyntiin ja oikeastaan liki kaikki verkkokaupat ovat jo pari kuukautta myyneet eioota.

Pahoittelenkin siis jo etukäteen: jos innostut kokeilemaan hyväksi testaamiani kulmatuotteita, voi olla, että joudut hetken odottamaan oman tuubin saamista tai tekemään sen eteen pientä salapoliisityötä. Onneksi hyviä kyniä ja puuterimaisia kulmakarvavärejä kuitenkin löytyy paljon ja helposti, bongasinpa vaihtoehtoja vertaillessani purkkiin pakattuja vahojakin. Olen myös lykännyt tämän jutun kirjoittamista ja toivonut, että julkaisuun mennessä kauppojen varastot olisivat jo täyttyneet, mutta ei – yhä vaan kestää ja kestää, enkä ole syytä kummalliselle kulmakarvageelikadolle vielä onnistunut selvittämään. Toivon kuitenkin, että kaikki tämä voivottelu ja manailu asian tiimoilta saa minut näyttämään pian totaalisen urpolta, kun varastot täyttyvät yllättäen ja te pääsette kyselemään, mistä ihmeen vajeesta oikein valitinkaan… No, se anteeksipyytelyistä, siirrytään asiaan ja ennen kaikkea syyhyn, miksi juuri kulmakarvageelit ovat minun ykkösvalintani!

Olen kokeillut vuosien varrella likipitäen kaikki mahdolliset kulmakarvatuotevariantit – kokemusta löytyy kynistä, tusseista, kolmikärkisistä tusseista, puutereista, erilaisin applikaattorein varustelluista puutereista, vahoista ja pomadeista, päiviä pysyvistä kestoväreistä, viikkoja kestävistä kestoväreistä.. Noin muutamia mainitakseni. Olen myös hieronut kulmakarvoihini saippuaa niitä tuuheuttaakseni (jotkut vannovat tämän vinkin nimeen, itselläni lopputulos oli.. Noh, jotenkin limainen.)

Rakkaus sävyttävään kulmakarvageeliin taisi vaatia alleen suht onnistuneen kulmakarvojen kasvatteluoperaation, jossa kestikin oma aikansa. Olin aikoinaan kova kulmakarvojen nyppijä – valitettavasti en kuitenkaan järin tarkka saatikka symmetriantajuinen sellainen. Lopulta jätin pinsetit rauhaan ja annoin kulmakarvojen hakeutua omaan muotoonsa vaikean ja epämääräisen sänkivaiheen läpi kärsien. Ja kas, sieltä ne pikkuhiljaa palautuivat, ilmeisesti en ollut onnistunut kaikkia karvatuppia vielä tuhoamaan. Nykyään nypinkin sitten vain selvästi kulmakarvojen väliin ilmaantuvia hajakarvoja sekä muutaman selvästi rivistä alaspäin hyppäävän yksilön.

Ei, kulmakarvani eivät ole täydelliset kaaret eivätkä upean tuuheat Delevingnetkään, mutta tällaisiksi ne nyt ilmeisesti on kasvoihini suunniteltu. Kaikkien muiden mallien ylläpitäminen tuntuisi jokseenkin turhalta taistelulta – aina on nimittäin joku karva, joka olisi pitänyt nyppiä ja se toinen karva, jota ei olisi pitänyt.

Kulmakarvageeli on näille suht luonnontilaisille kulmapuskilleni mielestäni paras valinta, koska sillä on vaikeaa vetää hommaa överiksi. En haikaile täydellisten instakulmien perään ja pahin kulmapelkotilani olisi selvä, viivamainen kynänjälki. Kulmakarvageelillä kumpaakaan näistä kauhukuvista ei saa aikaan edes vahingossa. Lisäksi kulmakarvageelin käyttö on todella nopeaa ja helppoa – ja siitä huolimatta sillä saa aikaan todella merkittävän eron meikkiin ja lookiin. (Olin jo sanomassa, että jos en jaksa laittaa muuta meikkiä, laitan värillistä kulmakarvageeliä – mutta olen tainnut sanoa tämän saman asian jo ainakin poskipunasta, highlighteristä ja peitevoiteesta. Ehkäpä nämä tuotteet ovatkin juuri tämän takia oman meikkipussini peruspilareita…)

VERTAILUSSA KULMAKARVAGEELIT:

Vanha suosikki: Ehkä hypetetyin Glossier-tuote koskaan – Boy Brow sävyssä Brown

Luonnonkosmetiikkaversio: 100% Puren Green Tea Fiber Brow Filler sävyssä Medium Brown

Miksi rakastan alkuperäistä tuotetta:

Olin kokeillut muutamia kulmakarvageelejä jo ennen Glossierin versiotakin, mutta rakkaus tähän lajiin syttyi vasta sen myötä. Boy Brow -kulmakarvageeli onnistui oikeastaan myymään minulle omat kulmakarvani kertomalla ja näyttämällä, että ne epätäydelliset ja melkoisen luonnontilaiset kulmat ovatkin se tavoittelun arvoinen juttu.

Aatteen tueksi Glossier teki oikeastaan täydellisen tuotteen, jossa nappiin menivät sekä pakkaus, koostumus että sävy. Boy Brown harmaanruskea sävy Brown imartelee omia sävyjäni sekä levittyy kulmiin paikoillaan pysyen, kulmiin klimppiintymättä ja iholle kasaantumatta. Tuote säilyy tuubissa alkuperäisen veroisena loppuunsa saakka ja väriä on helppo levittää sen pienellä harjalla. Tämän kaveriksi tarvitsen vain kulmakarvaharjan, jolla voin kammata kulmia riviin ennen ja jälkeen kulmakarvageelin levittämisen. Tämä on tärkeä väline, sillä jos sitä ei olisi ja tekisi kaiken tämän väriä sisältävällä pakkauksen omalla harjalla, lopputulos voisi olla ikävällä tapaa toisenlainen.

Tällä hetkellä meikkipussissani on menossa vähintään viidestoista Boy Brow -tuubi, jonka täytyy olla henkilökohtainen ennätykseni minkään kosmetiikkatuotteen kohdalla. Jos vaihtelunhaluinen mieleni jumittuu yhteen tuotteeseen tällä tapaa, siinä täytyy olla jotain erityistä. Jännää kuitenkin on se, ettei siinä tavallaan ole yhtään mitään niin erityistä: helppo sävy ja sopivan kuivankostea koostumus vain tekevät tuotteesta poikkeuksellisen helposti operoitavan. Glossierin kulmageelissä kerrotaan myös olevan kulmia tuuheuttavia kuituja, mutta niitä en ole paljaalla silmällä onnistunut näkemään – mitään irtokarvoja kulmiin ei tästä geelistä siis ilmaannu. Jos niitä kuituja massan seassa kuitenkin on, ne tekevät kai jotain oikein…

Miten luonnonkosmetiikkaversio pärjää vertailussa: 

Tarkkasilmäiset huomasivatkin, että kuvissa seikkailee vanhan suosikkini lisäksi kaksikin kulmageeliä. Tilasimme Katjan kanssa ensin testiin Ilian version, Essential Brow Gelin, josta ostoskoriin valikoitui harmillisesti kuitenkin itselleni liian vaalea sävy, Blonde. Kulmageelin muotoiltu, toispuoleinen mutta toimiva harja ja värimassan koostumus tekivät minuun kuitenkin vaikutuksen, vaikka vaalea väri ei kulmiin levitettynä minulla juuri toivotulla tavalla erottunutkaan. Kaivoimme vähintäänkin puoli internetiä oikeaa sävyä tätä juttua varten, mutta jostain mystisestä syystä tuote vaikuttaisi sittemmin poistuneen markkinoilta, sillä sitä ei löydy tällä hetkellä enää edes merkin omilta sivuilta. Syitä tähän mahdolliseen lakkautukseen en valitettavasti tiedä, mutta tuotteen koostumuksessa mielestäni ei ollut moitittavaa – olinhan valmis ottamaan tuotteen ikisuosikkini luonnonkosmetiikkakorvaajaksi!

Ei-niin-yllättäen Glossier-lemppariani vastaava tuote löytyi 100 % Puren superlaajoista ja nousevat trendit nopeasti tuotantoon nappaavasta valikoimista. Green Tea Fiber Brow Builder taitaa olla vielä tuota Ilian versiota lähempänä, pakkaus ja harjakin taitavat olla melko lailla yksi yhteen!

100% Puren version koostumus on aavistuksen Glossierin verrokkia ohuempaa, muttei ongelmaksi asti kuitenkaan. Koostumus tuntuu pigmenttipitoisemmalta ja sitä riittää vähemmän, jolloin lopputulos on hyvin samankaltainen. Testiin valitsemani sävy Medium Brown on ns. esikuvaansa tummempi, mutta tykkään siitä ja sen tekemästä astetta dramaattisemmasta lookista kovasti. Sävyjä on saatavilla myös toinen, Soft Brown, jonka voisin kyllä vielä testata, jos vastaan tulisi. Tummempikin väri kuitenkin toimii ongelmitta, koska se levittyy mielestäni juuri kulmakarvoihin eikä niinkään kasaannu niiden alla olevaan ihoon. Väri ei myöskään kuivu kovaksi ja tämä taitaakin olla yksi niistä ominaisuuksista, jotka tekivät Boy Browsta Glossierin kulttituotteen ja bestsellerin. Tässäpä taitaakin olla loistokulmatuotteen salaisuus!

Vasemmalta: Ilia / Glossier / 100% Pure

Kerroinkin jo, että kulmageelin levitysavuksi tarvitsen puhtaan kulmakarvaharjan – siis sellaisen pyöreän ”ripsariharjan”. Itse väriä levittäessäni hyödynnän liki kaikki mahdolliset ilmansuunnat ja harjaan väriä ensin vastakarvaan, sitten myötäkarvaan, sisänurkasta ylös ja ulkonurkkaa kohden sivulle. Värin levittäminen myös vastakarvaan kun taikoo peliin ekstratuuheutta, sillä kulmakarvat peittyvät väriin ympäriinsä ja kauttaaltaan eivätkä vain niiden pinnalta. Kokeile ihmeessä!

Tuomio:

Näin on perusmeikkipussi saatu päivitettyä luonnonkosmetiikkaan ilman kompromisseja – kulmakarvoja myöten! Jatko hieman huolettaa, sillä 100% Puren versiokin tuntuu huutavan loppuunmyytyä useimmissa verkkokaupoissa. Jos haluat kokeilla heti, Ecco Verden valikoimista taitaa tuotetta näin jutun julkaisun aikaan vielä jonkun verran löytyä! Jatkan seurailuja, josko joku muukin merkki tekisi versionsa kulmakarvageelistä tai jos näitä hyväksi todettuja versioita ilmaantuisi jälleen myyntiin. Raportoin löydöksistä, jokainen meikkipussi kun mielestäni ansaitsisi loistavan kulmageelin!

Perusmeikit check, mutta testit ja etsinnät jatkuvat – ihanille ylläreille, luksustuotteille, piristäjille ja uusille ikilemppareille kun on aina tilausta!

Purkkinurkan meikkipussin luonnonkosmetiikkapäivitys – mistä on kyse?

Inken purkkinurkassa etsiskellään päteviä luonnonkosmetiikkaverrokkeja meikkipussin luottotuotteille – vähintäänkin yhtä hyviä, mieluusti myös parempia.

Tehdyt päivitykset:
– hennosti väriä tuovat, ihon sävyä tasoittavat sävyseerumitipat
– voidemainen, puikkomallinen poskipuna just tietyssä korallipinkin sävyssä
– hyvä ripsiväri, jolla saan loihdittua kaipaamani erotellun ja luonnollisen tuloksen
– voidemainen, suht luonnollinen mutta superupea highlighter

– purkkimallinen, pigmenttipitoinen peitevoide
– pakkeloimaton irtopuuteri, joka kiinnittää meikin, muttei tapa kuultoa
– sormin levitettävä voidemainen luomiväri, joka tuo katseeseen pientä syvyyttä
– täydellinen tulipunainen huulipuna mattaisella, muttei kuivattavalla koostumuksella
– pigmenttipitoisempi meikkivoideseerumi
– tuuheuttava, sävytetty kulmakarvageeli

Avainsanat: , ,